Yedekte tutan kadın

Bu siteyi okuyanlar, yedekte tutan kadın başlığını okuyunca, uydu erkek diye düşünmüşlerdir. Ama uydu (ilişki ihtimali olmayan ya da çok az olan kadının çevresinde dolanan, arkadaş oyunu ile sinsice don içine gireceği günü bekleyen) erkeklerin önemli bir kısmı, yörüngede kendi kendilerine dolanıyorlar. Bu erkekler yedekte tutulmuyorlar, kendileri bir şekilde yörüngeye yerleşiyorlar. Burada bahsedeceğimiz erkekler, uydu erkeklerin bir alt grubu. Bu grubun derdi, yedekte aktif olarak tutulmaları.

İngilizcede bunun argosu benchning yani (yedek kulübesindeki) bankta bekletmek. Burada bekleten kişi, bekleyeni aktif olarak bankta / yörüngede tutuyor:

“Birinin sizinle tam olarak ilgilenmemesi ama aynı zamanda sizin yörüngeden çıkmanınız / banktan kalkıp gitmenizi de istememesi”

Türlü türlü yedekte tutma var. Özellikle internette tanışma yaygınlaştıkça, online olan yedekte tutmalar artıyorlar zira bunlar daha kolaylar. En yaygını, sizinle çok sıcak konuşan ama sizinle buluşmaya yanaşmayan kadınlar. Eğer kadın erkek ilişkilerinde tecrübesiz ve çocuksuysanız, yörüngeye yerleşebiliyorsunuz. Zira bırakıp gideyim deseniz ortada sıcak bir konuşma, arayıp soran bir kadın var. Ümit var, icraat yok. Bu nedenle birçok erkek, özellikle de opsiyonsuz ve yokluk zihniyetindeki erkek, birgün ilk 11’e girerim umuduyla yedek kulübesinde bekliyorlar.

Diğer yaygın bir yöntem de, bir kızın sizinle buluşması ama buluşmaların ısrarla bir yere gitmemesi. Bu bir yere gitmeyen buluşmalar sonucunda erkek bir yerde bırakıp gitse bile, kadının hemen peşinden koşması. Ama peşinden koşmaya kanıp kalan erkeğin yine bir kol mesafesi uzakta tutulması. Örneğin kız erkekle buluşuyor, evine bile geliyor ama kanepede bir kol mesafesi uzakta duruyor, öpmeye bile izin vermiyor. Ama erkek bırakıp gidince peşine düşüyor, konuşmak, buluşmak istiyor. Bu da bir yörünge işlemi. Adı üstünde yörünge: kadının erkeği yörüngede tutacak kadar çekim vermesi lazım yoksa erkek yörüngeden uçar gider. Ama yeri geldiğinde itmeli ki Apollo karanlık deryalara splashdown (suya iniş) yapamasın.

Bunun bir de yarı çekimli versiyonu var. Kadın hiç aramıyor mesela ama adam aradı mı gayet güzel muhabbet. Ya da adamla buluştu mu eğlenceli, güzel (güzel eksi cinsellik) zaman geçiriyor fakat iki buluşma arası adam aramasa varlığını gösterir hiçbir hareket yapmıyor.

Yedekte tutulmaktan nasıl kurtulursunuz?

Öncelikle “biraz daha çabalasam belki olur”, “bıraktım ama belki bir adım daha atsam olurdu” gibi sinsi düşüncelerden kurtulmanız lazım. Ayrıca yedek kulübesinde oturmaya gönüllü olmanıza neden olan asıl problemi ele almanız lazım: İlk 11’de oynayacağınız başka bir takım olamayacağı inancı. Bunun “ben olabileceğini biliyorum, istesem bulurum ama bu takımı istiyorum” versiyonundan kurtulmanız lazım. Egonuzun birinci vazifesi sizi rahatlatmak ve başka takım bulamayacağınızı düşünüp sizi strese sokmak yerine “ben istesem olur ama istemiyorum” diye sizi pışpışlıyor. Burada egonuz sizin dostunuz değil.

Next (bir sonraki), aslında sizin bir kadınla gereksiz yere vakit kaybetmemeniz için var ama sizi yedekte olmaktan da koruyacak bir araç. Bir kadına iki buluşma teklif ediyorsunuz ve bunları reddediyorsa next. Bir daha o sizi arayana kadar siz onu aramıyorsunuz. Bir daha sizi ararsa ama buluşma lafını ağzına almazsa, bir süre sonra kısa ve aralıklı iletişim ile kibarca başınızdan savıyorsunuz. Bir daha sizi ararsa ve buluşursa bakarsınız.

Bir kadınla 3 bilemedin 4 kere buluştunuz ama sizinle ileri gitmiyor mu? Sizi “arkadaş” olarak mı görüyor? Duygularından emin değil mi? Next. Emin olunca daha doğrusu duyguaları sizin istediğiniz yere gelince sizi arasın. O zamana kadar (ki o zaman gelirse eğer) görüşmüyorsunuz.

Bakın unutmayın, yedekte tutan kadın, sizi özellikle orada tutmak için her zaman bir çekim yaratacaktır. Siz onu nextlediğinizde, sizi arayıp peşinize düşecektir. Burada sizin için kriter, sizin istediğiniz şey oluyor mu olmuyor mu? Belki bir buluşmada değil, belki 3-4 buluşmada ama daha da uzuyorsa, o kadın sizi yeterince istemiyordur. Bırakır gidersiniz, çoğu kadın da orada burakır. Ama yedekte tutan kadın, sizin peşinizden gelir fakat yine bir şey olmaz.

Burada sizin için en önemli oyun, kadının ilgisinin yeterli olup olmaması. Ama ilgi yeterliliği ne demek bunu unutmayın:

(İlgisi yetersiz derken) ilgisi, kendine değer biçen bir erkeğin ilgisine değecek seviyede görünmüyor diyorum. Kız seni istiyor mu acaba şeklinde ilgiden bahsetmiyorum. NEXT ile bazen aslında size ilgisi olan kız, ilgisini zamanında, yeterince gösteremediği için sizi kaybeder şeklinde bakmanız lazım. Ben 100% elinin altındayım yeterki biraz da olsa ilgisi olsun şeklinde değil.

Kızın yanlış adımlar atması, zamanında adım atmaması, vs … ile aslında istese de şansını kaybedeceği adamlar olun.

Bu tür manipülasyonlardan kendinizi korumak için, ilgi yetersizliği konusunda, abartmadan olduğundan az görmeye meyilli olun.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

88
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
28 Comment threads
60 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
39 Comment authors
Mahmut AbiRandyRhodesozlmmBARBAROSPAŞAMemo Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Raven
Guest
Raven

Mahmut abi merhabalar bugün başıma ilk kez gelen bi buluşma yaşadım, hanım kızla aynı bölümdeyiz kız 1. Ben 3. Sınıf daygame yaparak tanıştım ve numaramı istedi aradan 1 hafta geçtikten sonra buluşma ayarladı benimle. Abi buluşma iyi geçti chatting de vs baya ilgiliydi ama kendisinin memleketinde sevgilisi olduğunu söyledi ve uzaktan ilişki yürütmenin zorluklarından bahsetti (ilişki de 3 ay önce başlamış heralde buraya gelmeden son kurşunu atmışlar) ve bu durum benim kafamda kaldı abi buluşmayı uzatmak istemesi bir sonraki buluşmayı da 2 gün sonraya ayarlaması vs beni muallakta bıraktı normalde next yaparım sorun değil ama ilk kez denk geldiğim için… Read more »

Aslan
Guest
Aslan

Mahmut abi merhabalar bir gece canım sıkıldığı için üniversitede sınıftan bir kıza öylesine yazdım ertesi güne buluştuk her neyse cinsel konulardan da konuştuk ama kız fuck buddy istemediğini söyledi diğer buluşmalarımızda da yok benden arkadaşlarına bahsettin mi dm aç wp konuşmalarına bakayım beni ne diye kaydettin bana hiç soru sormuyorsun mavi tikini aç tarzı muhabbet çevirdi ben de ciddi istediğini düşünüp 15-20 güne ayrılırım kafasına bari ciddi düşünüyormuşum gibi konuşayım dedim bu sefer ciddi düşündüğümü söylediğimde de kafamda seni bir yere oturtamadım ne flört ne arkadaş,arkadaşçık gibi bir şeysin senden sevgili yada diğer türlü bir vibe almadım dedi ben de… Read more »

Darbelimatkap
Guest
Darbelimatkap

Mahmut abi merhabalar , 20 yaşındayım. 2 ay önce bir kız ile tanıştım ve ardından kıza ilk yazdığımda kız niyetin ne açısından sordu ben de tanışmak istediğimi söyledim sonrasında yazışmalar ve hemen ardından buluşmalar başladı kız bana karşı çok açıktı onun kendini bana karşı açması benim de ona karşı açık olmamı sağladı ve kız ciddi düşünüyordu kıza karşı bir şeyler hissetmeye başladım ve o da bana karşı hissediyor bunu anlayabiliyorum sorum şu şekilde kızın benden öncesi olmamış ve bu duygulara alışık olmadığını söylüyor ve buna zamanla aşılacağını ifade ediyor bunu istemesinin sebebi ise benden sonrasının olmamasını istemesi , benim onu… Read more »

Emre
Guest
Emre

Merhaba mahmut abi, başıma ilk defa gelen bir şeyi anlatıcam lütfen yardımcı olurmusun. İnstagramda sayfanın yorumlarından bir kız mesaj attı fake sandım biraz sert konuştum sonra numarasını verdi inanmıyorsan diye. Akşama kadar konuştuk biraz geç veriyordu bende verdiği geç cevap kadar yarim saat gec veriyorsa 1 saat kadar geç cevap verdim. Gece 11 gibi görüntülü aradı müsait değilim normalden ara dedim baya bir ısrar etmişti uykumdan feda ettim. 1 saat kadar normalden konuştuk kısa bir tanışmadan sonra kışlıklarını çıkardığını söyledi ve onları bitirip iç çamaşırlarına geçtiğini söyledi . Cinsel konuları kendisi açtı. Tanga giydiğini sütyenleri çok sevdiğini falan filan söyledi.… Read more »

Niccko
Guest
Niccko

Mahmut abi bi kızla bir yazışma programından tanıştıktan sonra real ortamda bir mekanda denk geldik buluşmaya çağırıp ve hatta ben senin evinin yakınına kadar gelirim deyip sonrasında o gün farklı bir erkekle buluşması ne anlam içerir ilk defa başıma geldi

Kerem
Guest
Kerem

Mahmut abi merhaba. Bundan 20 gün önce sosyal medyada tesadüf istek atıp bana dönen bir kız var. Takibini kabul ettikten 5-6 gün sonra bana ders sorma bahanesiyle mesaj attı konuştuk biraz ve buluşma teklif ettim kabul etti. İlk buluşmayı kız 2 saat sonra bitirdi kalkalım dedi. Ama gece mesaj attı bir bahaneyle güzel buluşmaydı vs dedi. Sonra 2. buluşmayı ayarladım 3 Gün sonra, herhangi bir temas vs olması kız yine bir bahaneyle 1 saat sonra kalktı. Ama o günden sonra hep o yazdı ve aradı ancak diğer buluşma tekliflerimi erteliyor (2 defa daha ettim) bende fikrin değişirse yazarsın deyip muhabbeti… Read more »

djarumbe
Guest
djarumbe

Merhaba Mahmut abi Galiba buna benzer bir durumum var. Yaklaşık 3 ay önce (site ile tanışmamışken) okuldan bir kızla konuşuyorduk. Başlarda çok ilgiliydi ben de ona ilgi duydum. Fakat cahilliğim yüzünden kıza fazla yapıştım. O neredeyse orada oluyordum. Çağırdığında yanında arkadaşları (kız/erkek) varken bile gidiyordum. Yavaş yavaş ilgisinin azaldığını fark ettim. Benle sürekli konuşmaya çalışan kız ben ulaşmadıkça ulaşmamaya başladı. Kafede topluca otururken arkadaşlarından bi erkeğin gelmesi ile beraber kalkıp gittiler. Ben de kendi kendime tribe girip ‘hem benle ilgileniyor hem başkası’ ile deyip ilgimi kesmeye başladım. Bu sefer de o ilgilenmeye başladı. Ben de içimden yeter bence dedim ve… Read more »

Bir kisi
Guest
Bir kisi

Bugün bu yedekte kalma sürecinden çıkmış bulunmaktayım. Dedim ki (kenara çekip yüz yüze) seni tanımak istiyorum ama sen beraber birşeyler yapmak istemiyorsun . Kedimi geri çekincede bana kızıyorsun böyle bı dünya yok.

1980
Guest
1980

“Bunun bir de yarı çekimli versiyonu var. Kadın hiç aramıyor mesela ama adam aradı mı gayet güzel muhabbet. Ya da adamla buluştu mu eğlenceli, güzel (güzel eksi cinsellik) zaman geçiriyor fakat iki buluşma arası adam aramasa varlığını gösterir hiçbir hareket yapmıyor.“ Buna seksi ekleyin aynen bunu yaşadım. Genelde benim talebimle (az da olsa onun da talebiyle) görüşüp güzel vakit geçirip seks de yapıyoruz ancak onun dışında hatun yok sonra farkettim ki kızda ciddi şizoid eğilimler var ; şizoid tipteki insanlar genel olarak aşağıdaki özellikleri gösterirler —Şizoid kişilik bozukluğu, insan ilişkilerine ilgi eksikliği, yalıtılmış bir yaşam tarzı, yalnız yapılan eylem ve… Read more »

Köprüpavyonuşövalyesi
Guest
Köprüpavyonuşövalyesi

Mahmut abi selamlar; Sosyal medyadan gayet iyi geçmiş epey ilgi göstermiş kızla iyi bir ilk yazışma geçirdim. Ardından buluşma ayarlamak için 2 gün sonra tekrar yazdım. Bu sefer kız bu yazışıma tam bir gün sonra cevap verdi. Yine ilgili konuştu. Muhabbet sıcak geçince buluşmayı sordum. Ancak bu hafta hep dolu olduğunu bana uyarsa pazar bulabileceğimizi söyledi. Ben de olur, saati ve yeri o zamana doğru karar veririz deyip bitirdim konuşmayı. Şimdi benim aklıma iki ihtimal geldi. Kız ya beni yedekte tutuyor. Ya da direkt reddetmeye korktuğu için en uzak güne erteledi. O zaman da işim çıktı diyecek. Senin yorumun ne… Read more »

BARBAROSPAŞA
Guest

Mahmut abi selamlar. Peki biri nasıl brakıp gidilir. Takipten çıkmak, yada sinema bileti almış zorla çağırmak ama buluşunca da bir yere gitmeyen buluşmalar. Bir kur yapıp bir uzaklaşmalar… Abi ben kaçıyorum o ağlaya sızlaya geri geliyor ben geliyorum bu seferde bir yakınlaşıyor bir kaçıyor.

RandyRhodes
Guest
RandyRhodes

Merhaba Mahmut abi, otuzların başında ve başarılı” sayılabilecek instagram hesabına sahip biri olarak bir iki naçizane gözlemimi okuyucularla paylaşacağım; -normal bir kızın binlerce takipçisi olmaz. Ama mesleği, ama şu, ama bu, geçiniz. -sevgiliyiz, birlikte fotoğraflarımız var, bir şey olmaz. (İki kelime muabbeti olmayan adamı(ben) yakın arkadaşlar listesine ekleyip bol çatallı ve bikinili fotoğraflar paylaşan sadece bugün üç kız gördüm) -profili açık, bir iki tane de ucundan kendini gösterdiği fotoğrafı var ama öyle bir kız değil gibi (öyle bir kız, emin ol) Bence en büyük düşülen hatalardan biri “arıza kadın” dendiğinde insanların aklına her yeri dövmeli ve piercingli, kolunda sigara söndüren… Read more »

1980
Guest
1980

“Bunun bir de yarı çekimli versiyonu var. Kadın hiç aramıyor mesela ama adam aradı mı gayet güzel muhabbet. Ya da adamla buluştu mu eğlenceli, güzel (güzel eksi cinsellik) zaman geçiriyor fakat iki buluşma arası adam aramasa varlığını gösterir hiçbir hareket yapmıyor.”

Mahmut abi bunun cinsellik de olan versiyonunun bir adı var mı ? (Kadının ilgisi yok olsa da nadir ama görüşünce seks yapıyor vs bu vakayı 2 farkı kızla yaşadım )