Pırlanta gibi mutsuz erkekler, piç gibi it gibi mutlu herifler

33 yaşında biri şöyle yazmış:

Kendimden ve çevremden gördüğüm kadarıyla hep paralı ya da karaktersiz erkekler evliliklerinde mutlular. Tabi istisnalar kaideyi bozmaz. Parasız erkeği yalnızca annesi sever misali … Adam zengin, itin teki ama karısı kocasından başkasını görmüyor. Ya da adam şerefsizin teki zengin değil ama bu tip te hep mutlu tapılıyor adeta bu tiplere. Hadi parası olanı anladık karşı taraf kullanıyor bu durumu peki ya şerefsiz itlik yapan insana neden tapılıyor anlamış değilim. Ciddi anlamda pırlanta gibi insanlar (erkekler) tanıyorum ya mutsuzlar ya boşanma aşamasına gelmişler ya da boşanmışlar. Karılarına lüks hayat sunamayan çoğu erkek, evliliğinde mutsuzlar, sevilmiyorlar ve sayılmıyorlar.

Bunu yazanın, kadınlarla başarılı erkeklere karşı hıncını ve kıskançlığını hissedebiliyor musunuz? Kullandığı kelimeler, “karaktersiz”, “it”, “şerefsiz”, vs. Bunun efendi çocukların geliştirdiği bir savunma mekanizması olduğundan daha önce bahsetmiştik. Kendileri gibi “iyi çocuk” (pırlanta gibi erkek) olmayan erkeklere bu çamurları atarak üste çıkmaya çalılıyor. Aslında “ben bu kadar iyiyim, farklı olmak için en efendi benim ama neden onlar kazanıyor?” diyor.

Şimdi pırlanta gibi çocukların erkekliklerinden utanır hale gelmeleri ve erkekliklerinden başarı ile kurtulmaları sonucunda, meydanın erkekliklerinden utanmayan piçlere kaldığından da daha önce bahsetmiştik. Piçi çekici yapan kötülükleri değil, erkekliklerinden utanmamaları. Koca bir Pook’un Kitabı bu konu etrafında dönüyor:

İyi çocuklar mı piçler mi olayına bir şey ekleyeyim: piçler kazanıyorlar zira kendini beğenmiş duyarsızlıklarında, ham cinselliklerini hiçbir zaman saklamıyorlar. İyi çocuklar ise duyarlılıklarında cinselliklerini saklıyorlar zira bunun kadınları ezdiğini düşünüyorlar.

Fakat iyi çocuk bunu göremez, görse zaten “iyi” kalamaz. İyi çocuk kendisini erkeklikten arındırdığını kabul edemeyeceği için, karşısındaki adamlarda çekici olanın kötülükleri olduğunu, kötülük “sevici” oldukları için de kadınların kötü olduğunu düşünürler.

Karılarına lüks hayat sunamayan çoğu erkek, evliliğinde mutsuzlar, sevilmiyorlar ve sayılmıyorlar.

Bu erkeklerin mutsuz olma sebepleri lüks hayat sağlayamamaları değil, sağlayıcılıkları hariç çekici bir taraflarının olmaması. Olmayan çekicilik yerine ödemeleri talep ediliyor ve bu talebe de boyun eğdikleri için daha da yeriliyorlar. Daha önce de belirtmiştik: Özellikle evlilikte, bir kadını mutsuz etmenin en kolay yolu, onun her istediğini yapmaktır. Özellikle de bu istekler sizin gücünüzü aşıyorlarsa.

Yanlış anlamayın. Bir evlilikte seks ve finans en önemli şeylerden ikisi. Bu ikisi kötü ise o evlilik kötüye gider. Ama bu arkadaşın bahsettiği sorunu yaşayan insanların büyük kısmı normalde orta ve ortanın üstü insanlar. Yani görece olarak paraları yok değil. Bu adamlar, omurgalı olmadıkları için sevilip sayılmıyorlar. Güçlerini aşan bir lüksü sağlayamadıkları için değil.

Haldun Abi bu pırlanta gibi mutsuz erkekler ile onların mutsuz karıları konusunu, 20 sene önce Magandalar Kadınları Daha Çok Mutlu Ediyor yazısında anlatmıştı:

Örneğin izlediğim ailelerin en mutlusu, en çok para kazanını olsaydı ve mutsuzu da en fakiri çıksaydı, bilimsel açıdan iş çok kolaylaşacaktı. Bana yıllık maaşını göster, sana ne kadar mutlu olduğunu söyleyeyim deyiverecektik. Ama bu kadar kolay olmadığını biliyoruz.

Sonunda aşağıda anlatacağım noktaya geldim ve en azından, bizim “maganda” diye adlandırdığımız türden bazı insanların, kadınlarına “aydın” diye adlandırdığımız kişilerden daha doğru davrandıklarına inanmaya başladım.

Hayır maganda olmamız gerekmiyor. Ama magandaların her şeyi yanlış yaptıkları saplantısından kurtulup, onları incelememizde hatta bazı davranışlarından ders almamızda hiç bir sakınca yok.

Öncelike bir kadınla evli ya da uzun bir ilişki içindeyseniz vereceklerinizin sınırını çok iyi çizin ve bu sınır aşıldığında ölümü bile göze aldığınızı çok ama çok açık bir dille belirtin (ve gerektiğinde uygulayın).

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

74
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
18 Comment threads
56 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
itekRedEfeNobodygenghis khan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Efe
Guest
Efe

Pırlanta gibi mutsuz erkeklerden biriydim uyanmaya başladım kızlardan o kadar fazla çekinen birisiydim ki bir kızın benle sohbet etmesine bile anlam veremiyordum 😀 dershanede kahve içmeye çağıran hatun kick boks kursundaki ilk günümde konuşmaya çalışan benim verdiğim tek cümlelik yanıtlardan dolayı ilerletemediğimiz hatun farklı sınıftan yürüyen hatun ve daha nicesi hiçbiri olmadı bir gün sınıfımızın en güzel kızlarından biri bana ses tonun çok iyi yakışıklısın da biraz kendine baksan çok kız düşürürsün dedi ben orda doğru dürüst cevap bile veremedim:D ama kafamdaki ampulleri parlatan konuşma oldu kendimi sorgulamaya başladım o güne kadar kızlarla takılmayı bırak konuşma başlatmayı bile imkansız gibi… Read more »

Red
Guest
Red

“Cinselliği saklamak ve saklamamak” derken ne anlatılıyor? Bu kavramı tam olarak anlamıyorum. Kadına dokunmaktan, onu öpmekten, istediğimizi hissettirmekten çekinmemek gibi mi

itek
Guest
itek

Okumuş insanların sorununu bir süredir ben de düşünmek ve buna çözüm üretmek zorunda kaldım. Kendini entelektüel hisseden kişiler için de geçerli bu durum. Doktora öğrencisi ve kişisel çevremin en “tahsilli” kişilerinden birisi olarak, konuşmalarım ve davranışlarım karşımdaki kişide hep aynı tür bir tepkiye sebep oluyordu ve hemen gözden çıkarılıyordum. Sadece kızlarla değil erkeklerle de yaşadığım bir sıkıntıydı hatta bu. İlk başta hiç farkında olmasam da, bu okumuşluğu çocukça bir şekilde karşı tarafa gösteren, takdir bekleyen, kızı etkilemeye çalışan yeni yetme bir muhallebi çocuğu gibi davranıyordum. Büyük ihtimalle dışarıdan şöyle görülüyordum: “bu adam neden 17 yaşında kız çocuğu gibi davranıyor? Neden… Read more »