Hipergami yine yeniden

Hipergami konusunda gerçeğe dayanmayan düşünce ve korkular arada bir yorumlara geliyor. Bunu arada bir hatırlatmakta fayda var yoksa sırf bu kavram bile klasik mavi haplı masallardan kaynaklanan yanlış anlaşılamalarla birleştiğinde, erkeği negatife itmeye yetiyor:

Mahmut abi, kızların hipergamik olduğunu kabul ettikten sonra nasıl kızlara güvenmeye hâlâ devam edebiliriz? Özellikle 20-27 yaş aralığı yani hipergaminin zirve yaptığı dönemde.

Bkz. Kadınlara güvenmek İlişkilerde bindiğiniz dala değil kanatlarınıza güveneceksiniz ve yetişkin erkekliğe, oğlan çocukluğunda ihtiyacınız olan güven ihtiyacını taşımayacaksınız.

Kızlar hep erkekler arasında en iyisini secmek istiyorsa …

Böyle bir şey yok. Kadınlar erkekler arasından, kendi kapasitelerinin elde edebileceğinin en iyisini seçmek istiyorlar. Bazı kırmızı hap mankafası insanlar ki sayıları camiada çok, bunu aynen senin dediğin gibi yazıyorlar. Bu, kadınları tanrıça gören mavi kafanın uzantısıdır. İnsanlar, en önce kendi kapasiteleri ile sınırlıdırlar. Kadınların öyle en iyisini seçme gibi bir lüksü yok. Sosyal medya tarafından egosu şişmiş bir kadın bile genellikle kendi kapasitesini için için bilir. Bilemeyecek azınlığa bulaşmayın yeter.

… ve biz bi ciddi ilişki içindeyken bizden daha iyi bir erkek ona yürürse kız neden “daha iyisini cepte buldum, bununla devam edebilirim” demesin ki?

Çünkü karşında dürtülerinin esiri bir süper yaratık değil, bir insan var. Öncelikle hipergami tek çalışır dinamik değil. Kadınlarda hipergami var demek, kadınlar sadece hipergaminin esiridir demek değildir. Bkz.  kaplan terbiyecisi, bkz. Hipergami üzerine notlar, bkz. awalt

Kısacası (a) her kadında aynı seviyede hipergami vardır ama her kadındakiahlak, dürtü kontrolü, vs. seviyesi aynı değildir. O nedenle kadını seçmek önemli. (b) Kadının erkeği yeterince erkekse, eldekini bırakıp gitmenin kaybı yüksek olursa, çoğu kadın bu atlamayı düşünmez bile. Erkek adam olarak değersiz, masküleniteden uzak, iyi / efendi çocuk sünepesini bırakmak pek kayıp olmadığından, o tip adamlar hipergaminin insafındadır. Yani senin yeterince erkek olman önemli.

Erkekler de önüne gelen güzel kadına kayma dürtüsüne sahip ama sırf o dürtü ile mi yaşıyorlar? Erkeklerin tohumlarını yayma dürtüsü en öncesinde kapasiteleri sonra kendi ahlak anlayışları ile sınırlı. Kadınlarda da aynı.

Sırf duygusal bir bağ var diye daha etkileyici olan erkeğe gitmeyen kız bize sevgisinden değil ilişkiye saygısından devam edecekse bence etmese daha iyi. Gitsin o alfa bireyle takılsın, çiftleşsin.

Vay. Çok romantiğiz. Bence sen bu absürt romantik düşüncelerden kurtulamazsan git masal dünyasında pembe pembe yaşamaya devam et. Kafandaki kutsal aşk çocuğu hayatına hastalıklı bir çocuklukla bağlı kalmaya devam ediyorsun ve yetişkin bir erkek olmak istemiyorsun henüz. Fakat egonu şişire şişire “gitsin onlarla takılsın” dersin, kadınlar da hay hay derler ve sen de kadınlardan, kendinden, dünyadan nefret ede ede yaşar gidersin. Zihin yapın hala mavi haplı bundan hızlıca kurtulman lazım.

Anlayamıyorum hâlâ bu durumu, yanımıza her alfa gelişinde onu kıskanmamız mı gerekecek?

Cinsel rakiplerini kıskanmak kadınlara özgü bir harekettir. Erkekler böyle işlemezler ama günümüzde erkekler feminenleştiği için cinsel rakiplerini kıskanmaya başladılar. Yeterince erkek adam isen, kimseyi kıskanmana gerek yok.

Erkek adam aldatılmaz mı? Aldatılır. En alfa adam da aldatılabilir. Ama yetişkin bir erkek bundan korkmaz. Zira hem bunun ihtimali azdır hem de oldu mu erkeğe zarar verme şansı yoktur. Bu tür korkular, erkek cinsel çekiciliğinden yoksun ve bir kadına tamamen yatırım yapıp terk edilince yıkılacak adamların derdi.

Hipergami gerçeğini bilen bir erkek söylemesi ayıp gavat gibi hissetmez mi bu duruma kayıtsız kaldığında?

Gavat ne alaka? Yukarıda sıraladığın kırmızı hap mankafalılığı düşüncelerine devam edersen böyle absürt, saçma sapan ve alakasız şeyler düşünürsün.

Kırmızı hapı her bünye kaldırmıyor zira böyle gerçekten kopuk ve izole yorumluyorlar. Senin şu anki durumun şuna benziyor: Kırmızı hap sana trafik kurallarına uymazsan, iyi sürücü olmazsan başına gelecekleri gösteriyor. Zira sana nasıl sürersen sür, gideceğin yere mutlu mesut gideceğin anlatılmış. Kendin gibi sür, kimsenin sana şöyle ol demesine izin verme masalından uyanmışsın. Bu durumda trafik kurallarını öğrenmek, uymak ve iyi sürücü olmak şeklinde davranman gerekirken sen trafiğe çıkmaktan korkar hale geliyorsun.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

85
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
25 Comment threads
60 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
35 Comment authors
alexandermahoneEnginn_eereleutheromanianUygarSilverbond Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
merkezbankası
Guest
merkezbankası

Hipergami gerçeğini bilen bir erkek söylemesi ayıp gavat gibi hissetmez mi bu duruma kayıtsız kaldığında?

Arkadaş şunu demek istemiş bir ortama bizden daha yüksek değerli ve cpd si yüksek erkek geldiği zaman kız dürtülerinin esiri olup oğlana kaçmasa dahi, yaptıgı karsılastırma testleri veya belli ettiği bazı davranışlarından o erkeğin dürtülerini harekete geçirdiğini anlayıp ona rağmen bu duruma göz yummamız gavatlık gibi bir şey değil mi ? sonuçta hipergamiyi biliyoruz, tamam kız bizim yanımızda ama aklı acaba nerde

misafir28
Guest

Cpd si ve yüksek değerli bir erkek ortama girdiğinde , kadın karşılaştırma testleri vs. yapıyorsa kadın sana korku oyunu oynamaya başlamıştır. Kadının bu tavrı sende ki durumu tetikler. Burada yapılacak iki şey var. Sen o erkeği kendinden üstün görüp , kadını kaybetme korkusu yaşarsan olay kopmaya başlar. Kendini onunla kıyaslamaya ve değersizleştirmeye başlarsın. Kadınlar bunu bilinçsizce tetikler. Kıskanmak kötü mü? hayır. Kıskançlık bir ikazdır. İkincisi o erkekle ister istemez rekabete girersin. Kendinin de değerli olduğunun farkına varıp onu al aşağı etmek ya da kendini ispatlamak yerine onu umursamadan hatta bundan ne kapabilirim gibi düşünceye girersen kolay kolay duygularının esiri olmazsın… Read more »

Bro
Guest
Bro

Kadinlar erkeklerin en iysini seciyor olsalar bile, en iyi erkek olmak hicte zor degil. Erkeklerin yuzde kaci gym’e gidiyor? Peki kaci bunu ciddiye alip vucut yapiyor? Sirf bunla bile %10 dan bile daha kucuk bir kesime girersiniz. Buna ek olarak ayni anda iyi bir cercevesi olan yuzde kaci diye dusunursek %1 lik erkek olmaya yeter.

Yozgatli
Guest
Yozgatli

Yaş kaç senin yahu? İş gym ve çerçeve ile bitiyor %1e giriyoruz ha? Para, statü(meslek), saç sakal, yüz, giyim tarzı, ses tonu ve beden dili de gym kadar mühim

Trader
Guest
Trader

https://youtu.be/NWHedf01JEQ

Erkekler söyleyince itiraz olabiliyor 🙂
Kadınların ağzından dinleyelim bir de ….

Mehmet
Guest
Mehmet

Hocam iyi günler. Herşey için teşekkürler. Yardımlarınız bize iyi geliyor. Hocam işyerinde, erken evlenmiş ve daha sonra boşanmış ve üniversite çağında kızı olan bir kadın var. Ne zaman boşanmış olduğunu bilemiyorum. 40 yaşında olan bu kadın ile 40 yaşında olan ben bir münasebetin içine girmeye çalışıyorum. Böyle bir ilişki genel hatları itibariyle sağlıklı mıdır? Otelde çalışıyoruz. Kadın aslen işletme okumuş ve muhasebe geçmişi var ve garsonluk yapıyor. Ben ise lise mezunuyum ve otelde teknik serviste mobilya kısmındayım. Şimdiden teşekkür ederim.

Karabatak
Guest
Karabatak

Mahmut abi senin buradaki en yüksek değik kendi potansiyelinin en yükseği tahlilin ne kadar doğru. Mesela potansiyeli karşılamasada bir erkek o hatun isterse top model bir hatunla yatmak ister. Ve ona gitmesini engelleyecek tek şeyde ahlak frenidir. Yani öyle potansiyelimizin en üstünü istiyoruz gibi bir durum söz konusu değil direk en üstü istiyoruz. Bu durum kadınlarda farklı mı işliyor?

Mehmet
Guest

Merhabalar ben 21 yaşındayım şuan lise mezunuyum üniversite okumak yerine bir meslek öğrenmek istiyorum ama bir çok insan bu yaşta öğrenilmez senin için geç diyorlar sizce nasıl bir yol izlemeliyim ve meslek olarak tavsiyeniz var mı

Soup
Guest
Soup

Mahmut abi Dr. Redpill kendi kanalında bir erkeğin poligamik (çok eşli) olmasının normal olduğunu bir kadınında değerli bir erkeğin kendisi dışında biriyle ilişkiye girmesini kabul etmesi gerektiğini onu paylaşması gerektiğini propaganda ediyor. Ve kadınlarında dürtüsel olarak o erkeği paylaşmak isteyeceğini söylüyor. O zaman kadınlar metreslerden farksızdır diyemez miyiz ?

Uygar
Guest
Uygar

Şırnak’ta askerdeyken beni bir başkası için terk eden eski sevgilim hakkında bazen kendi kendimi ”Acaba şehit olsam üzülüp pişman olur mu” gibi şeyler düşünürken buluyordum. Bir gün aniden ”Gerizekalı, kendi hayatını seni terk eden birinin önemsiz hisleriyle mi karşılaştırıyorsun, aptal herif” dedim. İşte o gün erkeklik şuuruna erdim.

Enginn_eer
Guest
Enginn_eer

Mahmut Hocam merhaba, ben bir kızı beğendiğimi söylemiştim ama arkadaşlarından uzun süreli ilişkisi olduğunu duymuştum. Buna rağmen kim soruyor diye konuşmuş, bende uzun süreli ilişkisi olduğu halde bunu sormasını yadırgadım ama gittim kendimi tanıttım.
Belli bir süre sonra ortamda beni kestiğini yan yana geçtiğimizde özellikle gözlerini kaçırmadığını görüyorum. Ne anlam çıkarmam gerekir. Hipergami kapsamında benim tavırlarım mı dikkatini çekmişti acaba cevabınız için teşekkür ediyorum.

alexandermahone
Guest
alexandermahone

Kızı çok seviyorum oneitis başladı bende abi son zamanlarda sizin makalelerinizi okuyor ve redpill videoları izliyorum kıza olan tavrımı değiştirdim ama ben mutlu olduğum zaman kız yalnız kaldığında tek başına köşede oturduğunda ben gidip başkalarıyla eglenmem ama kız abi konuşmuyor benimle sonra kafamı vurup uyuyorum neden uyuyorsun off diyor ulan sen benimle konuşma etme ben ne yapayım neyse abi bugün mutluydu ben normaldim konuşmuyor telefonumuza bakıyoruz ikimizde sonra ben sıkıldım yine kafamı yatırdım uyuyorum yanımdan gitti neyse normalde 2 hafta öncesine kadar aynı yanimdan gittiğinde gel hadi hadi falan diyordum Allah’tan artık o kadar değil neyse gitti ben fark ettim… Read more »