Hipergami yine yeniden

Hipergami konusunda gerçeğe dayanmayan düşünce ve korkular arada bir yorumlara geliyor. Bunu arada bir hatırlatmakta fayda var yoksa sırf bu kavram bile klasik mavi haplı masallardan kaynaklanan yanlış anlaşılamalarla birleştiğinde, erkeği negatife itmeye yetiyor:

Mahmut abi, kızların hipergamik olduğunu kabul ettikten sonra nasıl kızlara güvenmeye hâlâ devam edebiliriz? Özellikle 20-27 yaş aralığı yani hipergaminin zirve yaptığı dönemde.

Bkz. Kadınlara güvenmek İlişkilerde bindiğiniz dala değil kanatlarınıza güveneceksiniz ve yetişkin erkekliğe, oğlan çocukluğunda ihtiyacınız olan güven ihtiyacını taşımayacaksınız.

Kızlar hep erkekler arasında en iyisini secmek istiyorsa …

Böyle bir şey yok. Kadınlar erkekler arasından, kendi kapasitelerinin elde edebileceğinin en iyisini seçmek istiyorlar. Bazı kırmızı hap mankafası insanlar ki sayıları camiada çok, bunu aynen senin dediğin gibi yazıyorlar. Bu, kadınları tanrıça gören mavi kafanın uzantısıdır. İnsanlar, en önce kendi kapasiteleri ile sınırlıdırlar. Kadınların öyle en iyisini seçme gibi bir lüksü yok. Sosyal medya tarafından egosu şişmiş bir kadın bile genellikle kendi kapasitesini için için bilir. Bilemeyecek azınlığa bulaşmayın yeter.

… ve biz bi ciddi ilişki içindeyken bizden daha iyi bir erkek ona yürürse kız neden “daha iyisini cepte buldum, bununla devam edebilirim” demesin ki?

Çünkü karşında dürtülerinin esiri bir süper yaratık değil, bir insan var. Öncelikle hipergami tek çalışır dinamik değil. Kadınlarda hipergami var demek, kadınlar sadece hipergaminin esiridir demek değildir. Bkz.  kaplan terbiyecisi, bkz. Hipergami üzerine notlar, bkz. awalt

Kısacası (a) her kadında aynı seviyede hipergami vardır ama her kadındakiahlak, dürtü kontrolü, vs. seviyesi aynı değildir. O nedenle kadını seçmek önemli. (b) Kadının erkeği yeterince erkekse, eldekini bırakıp gitmenin kaybı yüksek olursa, çoğu kadın bu atlamayı düşünmez bile. Erkek adam olarak değersiz, masküleniteden uzak, iyi / efendi çocuk sünepesini bırakmak pek kayıp olmadığından, o tip adamlar hipergaminin insafındadır. Yani senin yeterince erkek olman önemli.

Erkekler de önüne gelen güzel kadına kayma dürtüsüne sahip ama sırf o dürtü ile mi yaşıyorlar? Erkeklerin tohumlarını yayma dürtüsü en öncesinde kapasiteleri sonra kendi ahlak anlayışları ile sınırlı. Kadınlarda da aynı.

Sırf duygusal bir bağ var diye daha etkileyici olan erkeğe gitmeyen kız bize sevgisinden değil ilişkiye saygısından devam edecekse bence etmese daha iyi. Gitsin o alfa bireyle takılsın, çiftleşsin.

Vay. Çok romantiğiz. Bence sen bu absürt romantik düşüncelerden kurtulamazsan git masal dünyasında pembe pembe yaşamaya devam et. Kafandaki kutsal aşk çocuğu hayatına hastalıklı bir çocuklukla bağlı kalmaya devam ediyorsun ve yetişkin bir erkek olmak istemiyorsun henüz. Fakat egonu şişire şişire “gitsin onlarla takılsın” dersin, kadınlar da hay hay derler ve sen de kadınlardan, kendinden, dünyadan nefret ede ede yaşar gidersin. Zihin yapın hala mavi haplı bundan hızlıca kurtulman lazım.

Anlayamıyorum hâlâ bu durumu, yanımıza her alfa gelişinde onu kıskanmamız mı gerekecek?

Cinsel rakiplerini kıskanmak kadınlara özgü bir harekettir. Erkekler böyle işlemezler ama günümüzde erkekler feminenleştiği için cinsel rakiplerini kıskanmaya başladılar. Yeterince erkek adam isen, kimseyi kıskanmana gerek yok.

Erkek adam aldatılmaz mı? Aldatılır. En alfa adam da aldatılabilir. Ama yetişkin bir erkek bundan korkmaz. Zira hem bunun ihtimali azdır hem de oldu mu erkeğe zarar verme şansı yoktur. Bu tür korkular, erkek cinsel çekiciliğinden yoksun ve bir kadına tamamen yatırım yapıp terk edilince yıkılacak adamların derdi.

Hipergami gerçeğini bilen bir erkek söylemesi ayıp gavat gibi hissetmez mi bu duruma kayıtsız kaldığında?

Gavat ne alaka? Yukarıda sıraladığın kırmızı hap mankafalılığı düşüncelerine devam edersen böyle absürt, saçma sapan ve alakasız şeyler düşünürsün.

Kırmızı hapı her bünye kaldırmıyor zira böyle gerçekten kopuk ve izole yorumluyorlar. Senin şu anki durumun şuna benziyor: Kırmızı hap sana trafik kurallarına uymazsan, iyi sürücü olmazsan başına gelecekleri gösteriyor. Zira sana nasıl sürersen sür, gideceğin yere mutlu mesut gideceğin anlatılmış. Kendin gibi sür, kimsenin sana şöyle ol demesine izin verme masalından uyanmışsın. Bu durumda trafik kurallarını öğrenmek, uymak ve iyi sürücü olmak şeklinde davranman gerekirken sen trafiğe çıkmaktan korkar hale geliyorsun.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

85
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
25 Comment threads
60 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
35 Comment authors
alexandermahoneEnginn_eereleutheromanianUygarSilverbond Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
...
Guest
...

Bildiğim kadarıyla alfa erkekler de kıskanıyor. Ama onlarınki beta tarzı değilmiş. Bu bilgi sizce doğru mu ?

Ano
Guest
Ano

Teşkkür ederim mahmut abi. Bu eksikliklerimi kapatıp tam anlamıyla kırmızı hapı içselleştirmeye çalışacağım. Gelişmeye devam ediyoruz

Chris
Guest
Chris

Mahmut abi camiada kadınların tecavüz fantezisi vardır diye bir şey duymuşsundur belki. (darktriadçılar der genelde) Bunu diyenler grinin 50 tonunun çok satmasını buna kanıt olarak gösteriyorlar. Mottolarıda “Taciz kaynağı beğenilmemiş iltifattır.” bunun hakkında ne düşünüyorsun bir doğruluk payı var mı ?

Nanza
Guest
Nanza

Geçtiğimiz günlerde aklıma takılan bir soru oldu cevabını çok merak ediyorum.

Kadınlar erkeklerin gerçekten erkek adam olup olmadığını dışardan bakarak anlayamazlar, bu durumda erkeklerden ayrışırlar ve size gerçekten erkek olup olmadığınıza dair bazı denemeler/testler yapmak durumundalardır deniyor.

Ancak aklıma şu geliyor, kadınlar burda erkeklerden ayrışıyor diyoruz fakat biz de bir kızın arıza mı, karın ağrısı mı, yüksek drama düşük meziyet mi olduğunu dışardan bakara göremiyoruz, bu durumda pek de ayrışmış olmuyoruz aslında, burda kafam karıştı. Yanlış düşünüyorsam lütfen doğrusunu söyler misiniz?

Teşekkürler

deus ex machina
Guest
deus ex machina

Son zamanlarda bu tarz tiplemeler çok fazla türedi bunun sebebi redpillin türkiye’de daha duyulur hale gelmesinin yanında yeni nesildeki sosyalmedya tipi “playboyculuk”.Edindiği bilgilerin kendine hayrı olmadığı gibi bu oluşumu lekeliyorlar

BlackLack
Guest
BlackLack

Bu yazının arkasındaki kişinin Temel sorunu Özgüvensizlik diyebilir miyiz?
Sonuç olarak Alfa , bETa Kavramlarının dışında hepimiz insanız sonuçta, Her şey Başımıza gelebilir Önemli olan bunu nasıl Kontrol ettiğin ya da edebildiğin değil mi ?

Matt
Guest
Matt

Mahmut abi,günümüzde instagram yüzünden kadınların seçeneklerinin çok arttığı ve yüksek değerli erkeklere kolayca ulaşabildikleri söyleniyor.Bunun hakkındaki düşüncelerin nedir?

Haydar
Guest
Haydar

Marks ve Engels darwin’in evrim teorisinden çok etkilendiler ve bunu toplumun ve bireyin sosyal ilişkerini,açıklamak için kullandılar,ama bu”sosyal darwinizm””toplum dinamiklerini açıklamada yeterli olmadı; çùnkü bireyin ve insan toplumunun, doğadaki hayvandan farklı olarak, sosyal ilişkiler ile şekillenmis,farklı dinamikleri vardı.
Red pil’de kadın erkek ilişkilerinin doğasını açıklarken evrim teorisinden sıkça yararlanıyor ve “sosyal darwinizm”yönüne savruluyor.Bu yüzden Mahmut Abinin bahsettiği kırmızı hap mankafalığı ortaya çıkıyor.

Lyku
Guest
Lyku

“babana bile güvenmeyeceksin” deyimi bizim ülkede değil mi yoksa bu yazı çeviri mi hocam tam emin olamadım. Eğer bu arkadaş Türkiyede yaşayan bir birey ise umarım yaşı halen gençtir de bir süre sonra düzelir. Yeri gelir anneniz bile size kazık atabilir. Mesele sizin ayaklarınız üzerinde durabilmeniz. Ama bu arkadaşlar evlenene kadar anne bakımı, sonrasında da yine kendilerine anne gibi bakacak bir eş istiyorlar. Kıskanma olayı da ayrı bir komedi ama şu toplumdaki kadına şiddet olaylarının çoğu da bu komedi yüzünden çıkıyor. Bu gençlerin çoğu beraber olduğu kadını haddinden fazla sahipleniyor. Sonra ayrılık, boşanma vs. öyle bir koyuyor ki şaşırırsınız. Oysa… Read more »

Stinsoon
Guest
Stinsoon

Mahmut Abi selam öncelikle. Benim sorum hipergami değil de Kadınlarla Başarının Sırları kitabindan. Kitabi okumaya yeni başladım ve kitapta asla bir kadına istediğini tam olarak verme diyor ve kadınlar her iyiliği cezalandirir gibi birşey daha söylemiş. Bu ifade aşırı abartı geldi bana sanki kırmızı hapın kadın düşmanlığı kısmına savrulan bir düşünce gibi geldi bilemedim. Yani kadının her istediğini yapmamamız gerekir bu bariz de. Bu düşünceyle ilgili görüşün nedir?

amorphis
Guest
amorphis

sosyal medya bana göre kadinlarin hipergamisini azdiran faktorlerden. Ama neticede sanal bir azginlik bu. Sevgilisi yanindayken “alfa” bir erkege iş atacak, sinyal yakacak kiz tanimiyorum ben. Siz gorduyseniz de nextleyin gitsin. Sen de alfasin, sen de maskulensin bunu unutma. “Mekana benden daha alfa biri girerse” diye soru sormus bir okuyucu. Bence bu durumu sorgulamak da bir cesit analiz felci. Her zaman iyinin en iyisi vardir. Ne yapalim dukkani kapatip gidelim mi? Sen erkekligin getirdigi sorumlulugu al, erkek gibi (kaya gibi) duygusal guce sahip ol gerisini sallama. Mekana senden daha alfa biri gelip sevgilini kacirip şatoya goturmeyecek rahat ol 🙂 Eger… Read more »

Liberal köylü
Guest
Liberal köylü

Arkadas hala bu erkekler hala aldatılmaktan korkuyor. Ya hiç sexe ulaşamayan erkekler ne desin bu hipergamiye

Ali
Guest
Ali

Mahmut abi,ben 36 yaşındayım. Kız arkadaşlarım 30 yaş üstü oluyor. Yaş gereği evlenmek istiyorum. Tip olarak iyi sayılırım. Çıktığım kızların CPD’si benden daha düşük. Ama ne olursa anlamıyorum terk ediliyorum. En son konuştuğum kız 34 yaşındaydı,ondan bir önceki 33 yaşındaydı. Burada yazılanlara göre o kızların benimle evlenmek için benden daha istekli olması gerekliydi. Neyi yanlış yapıyorum acaba da sonuç benim için hep hüsran oluyor.

demir
Guest
demir

mahmut abi selam.”Kısacası (a) her kadında aynı seviyede hipergami vardır ama her kadındakiahlak, dürtü kontrolü, vs. seviyesi aynı değildir. O nedenle kadını seçmek önemli.” buradaki uygun kadını nasıl anlayacağız? bir de bu uygun kadını bulduk ve uzun ilişki yaptık diyelim.uzun süreli ilişkilerde tek bir kıza bağlanmamayı nasıl yapacağız? bunu soruyorum çünkü sen,ben size uzun ilişkideyken sevgilinizi aldatın demiyorum demiştin bir yazıda ama sadece ona bağlanırsak da ayrılma gibi bir durumda tamamen ortada kalmış boşa zaman harcamış olacağız.tavsiyen nedir abi? teşekkürler

Gökhan
Guest

En son bu paylaşım olduğu için yazıyorum …

Yazıyla alakasız olduğu için siliyorum. – Admin