Yedekte tutan kadın

Bu siteyi okuyanlar, yedekte tutan kadın başlığını okuyunca, uydu erkek diye düşünmüşlerdir. Ama uydu (ilişki ihtimali olmayan ya da çok az olan kadının çevresinde dolanan, arkadaş oyunu ile sinsice don içine gireceği günü bekleyen) erkeklerin önemli bir kısmı, yörüngede kendi kendilerine dolanıyorlar. Bu erkekler yedekte tutulmuyorlar, kendileri bir şekilde yörüngeye yerleşiyorlar. Burada bahsedeceğimiz erkekler, uydu erkeklerin bir alt grubu. Bu grubun derdi, yedekte aktif olarak tutulmaları.

İngilizcede bunun argosu benchning yani (yedek kulübesindeki) bankta bekletmek. Burada bekleten kişi, bekleyeni aktif olarak bankta / yörüngede tutuyor:

“Birinin sizinle tam olarak ilgilenmemesi ama aynı zamanda sizin yörüngeden çıkmanınız / banktan kalkıp gitmenizi de istememesi”

Türlü türlü yedekte tutma var. Özellikle internette tanışma yaygınlaştıkça, online olan yedekte tutmalar artıyorlar zira bunlar daha kolaylar. En yaygını, sizinle çok sıcak konuşan ama sizinle buluşmaya yanaşmayan kadınlar. Eğer kadın erkek ilişkilerinde tecrübesiz ve çocuksuysanız, yörüngeye yerleşebiliyorsunuz. Zira bırakıp gideyim deseniz ortada sıcak bir konuşma, arayıp soran bir kadın var. Ümit var, icraat yok. Bu nedenle birçok erkek, özellikle de opsiyonsuz ve yokluk zihniyetindeki erkek, birgün ilk 11’e girerim umuduyla yedek kulübesinde bekliyorlar.

Diğer yaygın bir yöntem de, bir kızın sizinle buluşması ama buluşmaların ısrarla bir yere gitmemesi. Bu bir yere gitmeyen buluşmalar sonucunda erkek bir yerde bırakıp gitse bile, kadının hemen peşinden koşması. Ama peşinden koşmaya kanıp kalan erkeğin yine bir kol mesafesi uzakta tutulması. Örneğin kız erkekle buluşuyor, evine bile geliyor ama kanepede bir kol mesafesi uzakta duruyor, öpmeye bile izin vermiyor. Ama erkek bırakıp gidince peşine düşüyor, konuşmak, buluşmak istiyor. Bu da bir yörünge işlemi. Adı üstünde yörünge: kadının erkeği yörüngede tutacak kadar çekim vermesi lazım yoksa erkek yörüngeden uçar gider. Ama yeri geldiğinde itmeli ki Apollo karanlık deryalara splashdown (suya iniş) yapamasın.

Bunun bir de yarı çekimli versiyonu var. Kadın hiç aramıyor mesela ama adam aradı mı gayet güzel muhabbet. Ya da adamla buluştu mu eğlenceli, güzel (güzel eksi cinsellik) zaman geçiriyor fakat iki buluşma arası adam aramasa varlığını gösterir hiçbir hareket yapmıyor.

Yedekte tutulmaktan nasıl kurtulursunuz?

Öncelikle “biraz daha çabalasam belki olur”, “bıraktım ama belki bir adım daha atsam olurdu” gibi sinsi düşüncelerden kurtulmanız lazım. Ayrıca yedek kulübesinde oturmaya gönüllü olmanıza neden olan asıl problemi ele almanız lazım: İlk 11’de oynayacağınız başka bir takım olamayacağı inancı. Bunun “ben olabileceğini biliyorum, istesem bulurum ama bu takımı istiyorum” versiyonundan kurtulmanız lazım. Egonuzun birinci vazifesi sizi rahatlatmak ve başka takım bulamayacağınızı düşünüp sizi strese sokmak yerine “ben istesem olur ama istemiyorum” diye sizi pışpışlıyor. Burada egonuz sizin dostunuz değil.

Next (bir sonraki), aslında sizin bir kadınla gereksiz yere vakit kaybetmemeniz için var ama sizi yedekte olmaktan da koruyacak bir araç. Bir kadına iki buluşma teklif ediyorsunuz ve bunları reddediyorsa next. Bir daha o sizi arayana kadar siz onu aramıyorsunuz. Bir daha sizi ararsa ama buluşma lafını ağzına almazsa, bir süre sonra kısa ve aralıklı iletişim ile kibarca başınızdan savıyorsunuz. Bir daha sizi ararsa ve buluşursa bakarsınız.

Bir kadınla 3 bilemedin 4 kere buluştunuz ama sizinle ileri gitmiyor mu? Sizi “arkadaş” olarak mı görüyor? Duygularından emin değil mi? Next. Emin olunca daha doğrusu duyguaları sizin istediğiniz yere gelince sizi arasın. O zamana kadar (ki o zaman gelirse eğer) görüşmüyorsunuz.

Bakın unutmayın, yedekte tutan kadın, sizi özellikle orada tutmak için her zaman bir çekim yaratacaktır. Siz onu nextlediğinizde, sizi arayıp peşinize düşecektir. Burada sizin için kriter, sizin istediğiniz şey oluyor mu olmuyor mu? Belki bir buluşmada değil, belki 3-4 buluşmada ama daha da uzuyorsa, o kadın sizi yeterince istemiyordur. Bırakır gidersiniz, çoğu kadın da orada burakır. Ama yedekte tutan kadın, sizin peşinizden gelir fakat yine bir şey olmaz.

Burada sizin için en önemli oyun, kadının ilgisinin yeterli olup olmaması. Ama ilgi yeterliliği ne demek bunu unutmayın:

(İlgisi yetersiz derken) ilgisi, kendine değer biçen bir erkeğin ilgisine değecek seviyede görünmüyor diyorum. Kız seni istiyor mu acaba şeklinde ilgiden bahsetmiyorum. NEXT ile bazen aslında size ilgisi olan kız, ilgisini zamanında, yeterince gösteremediği için sizi kaybeder şeklinde bakmanız lazım. Ben 100% elinin altındayım yeterki biraz da olsa ilgisi olsun şeklinde değil.

Kızın yanlış adımlar atması, zamanında adım atmaması, vs … ile aslında istese de şansını kaybedeceği adamlar olun.

Bu tür manipülasyonlardan kendinizi korumak için, ilgi yetersizliği konusunda, abartmadan olduğundan az görmeye meyilli olun.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

88
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
28 Comment threads
60 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
39 Comment authors
Mahmut AbiRandyRhodesozlmmBARBAROSPAŞAMemo Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Erdem Ulucan
Guest
Erdem Ulucan

Merhaba. Buna çok benzer bir durum başıma geldi. Bir kız ile sosyal medyadan tanışıp kısa sürede buluşmaya kadar getirdim. (Kızın sesimin güzel olmasından ve müziğe ilgisi olduğundan buluştuğunu da düşünmekteyim) kahve ısmarlattıktan sonra parka gittik ve video cekerek şarkı vb söyledik. Arkadaşça yaklaşmadım. Yanak yanağa fotoğraflarımız var. Hatta o esnada yüzümü çevirip kızı yanağından öptüm. Baya bozuldu ve işte ben seninle enerjimiz vb uyuştu, güzel vb. Olduğu için buluştum. Duygusal bir şey hissedeceksen görüşmeyelim tarzında konuştu. Sonra 2 dk sonra normale dönüp yine eğlenceli şekilde ayrıldık. Varınca ara vb dedi. Ki bu olaya kadar hiçbir zaman arkadaşça da yaklaşmadım. O… Read more »

Tanjant Alfa
Guest
Tanjant Alfa

Kızları siz yanaktan öpmeyin abi. O seni yanaktan öpüyorsa sorun yok ama erkeğin öpmesi çok iyi çocuk tarzı. Direkt yavaşça dudağa hamle yap öpmeye çalış.

Tanjant Alfa
Guest
Tanjant Alfa

Hem kız sana duygusal çekim hissedeceksen buluşmayalim dediğinde sağlam shittest sallamış. Bulamadın mı bi cevap. Böyle diyorsun ama 2 3 buluşma sonra senden hoşlanıyorum dersen kaçarim bak falan deseydin en kötü

Roadrunner
Guest
Roadrunner

Başka neler denebilir örneğin?

Biggus Dicus
Guest
Biggus Dicus

Pardon şekerim düştüde deyip sakaya baglaya bilirsin 😀
hem durumun stresini atmis hemde sinsi bir iltifat saldirisi yapmis olursun

Benim en sevdigim yanim herseyi espiriye baglamam

Serhat
Guest
Serhat

Mahmut abi, böyle durumlarda ilgimi kestikten sonra kızdan geri dönüş alırsam ve bu dönüş istediğim seviyede olmayınca direkt kızı engelliyip bir daha iletişim kurmuyorum. Sence bu davranışım doğru mu yoksa biraz narsistçe mi? Yani bu evreden sonra iletişim kanallarını açık bırakınca şans verir gibi görünenmeye çalışan ama kaybetmekten korkan muhtaç erkek gibi hissediyorum kendimi. Değerlendirmeni bilmek isterim.

Merto
Guest
Merto

Bu ilgisi yetersiz kadın tanımı çok doğru, yani erkeğin, aradığı ilgiye ve görmek istediğine kadının sahip olup olmadığına bakarak karar vermek, geçenlerde aynen başıma geldi nextlemek zorunda kaldım odun bir kızı ki aslında kendince ilgisi var kızın ama bildiğin odun, feminenlik eksikliği var ve benim genel tecrübem geçmiş ile kıyaslayınca kadınlarda bir tutku eksikliği olduğu, biz eskiden doğal çapkınlarken daha oyun bile öğrenmeden önceleri takribi 2010 önceleri herhangi bir kadının daha ilk gözünün içine baktığımız da ve yürümek için adım attığımızda pek çoğunda adeta gözlerinde bir alev bir ateş bir kadınsı tutku parlama enerji görürdük ki illa o erkeğe düştüğünden… Read more »

Hkn
Guest
Hkn

Hiperagamisini sizden daha yüksek gören bir kadına verilecek en keskin cevap geri dönüşsüz silmektir.Geri dönen kadından sevgili olmaz erkek adam için fuck bady de olmaz.Geri dönüp sizi cinselliğiyle satın alabildiğini gören kadın sizin sadece amguard olduğunuzu bilir ancak onur bir kadının cinselliğinden ve sıcak muhabbetinden daha zor kazanılan bir olgudur.Sizi seksle bile satın alamayacağı erkekler olun.Bunu bilinç altında anlıyorlar ona göre veriyorlar zaten muhtaç olduğun kadar zorlanırsın.

Memo
Guest
Memo

Olayı bu kadar ciddiye almak bile muhtaçlık göstergesi. Bana arkadaş olalım diyen kadına oyun bile oynamıyorum yok aramayayım şu bu “vereceksen ver, veremeyeceksen git” gibi bi sözü motto haline getirmek lazım.

Erkekadam
Guest
Erkekadam

Mahmut abi ben buluşma teklif ettiğim ama olumlu yanıt alamadığım ve konuşmamızın iyi olduğu kızları 1 hafta daha arkadaşlıkta tutup sonra listemden siliyorum yani takipten atıyorum ama kız gelip niye böyle yaptın diye mesaj atarsa ne demem gerekir

Lyku
Guest
Lyku

“istesem çok bulurum ama ben bunu istiyorum” lafı sanırım kendinize söyleyeceğiniz en kötü yalanlardan birisi. Ya bırak abicim ya. Hayat geçiyor, düne dönemiyorsun.

Hele argo bir söylem ama “bizim dokunmaya kıyamadığımız kızları, bağırta bağırta … ” şeklindeki söylemleri de bunun içine eklediğinizde, siz kenarda beklerken o kızın neler yaşıyor olduğunu da düşününce, bu lafları eden arkadaşlara gerçekten üzülüyorum bazen.

Dynamo
Guest
Dynamo

Oneitis.

Lyku
Guest
Lyku

Aynen öyle. Allah kolaylık versin bu tiplere

Rock
Guest
Rock

Bir kız vardı üniversitede beni yedekte tutup ilgisini tatmin ediyordu bunu fark ettiğimde başta kızmıştım ancak başkaları ile takılmaya başlayınca eskisi gibi refleks göstermiyor kendimi kontrol edebiliyordum kızla mesafeliydik ama ortak arkadaşlarımız olduğu için onlar beraber olduğunda mecburiyetten selam veriyordum, tek olduğunda görmezden geliyordum. Okullar martta pandemiyle beraber 3 haftalık tatil olduğu gün yine beraberlerdi bana “seni çok kırdım hakkın çok üzerimde” deyince alaya alıp 3 günlük ömrün kaldı herhalde, şimdi helallik de istersin sen deyip savuşturmuştum.Benden önce arkadaşlar plan yapmışlar beni davet etmediler kız o ara yanıma gelip sen neden gelmiyorsun sen de gelsene deyince daha önce sözleşmiştim başka… Read more »

demir
Guest
demir

merhaba mahmut abi.yaklaşık 1 ay önce trende tanıştığım bir kızın instagramını aldım ve 1 hafta içinde mesaj attım.trende de instagramda da muhabbet çok iyiydi ama işi buluşmaya getirdiğimde çok yoğunum vs zırvaladı.yoğun olmasını da özel hastanede hemşire olmasına bağladı.reddetmedi ama ben sana haber ederim boş olunca dedi.bunun alenen yedeğe atılmak olduğunun farkındayım ama yaşım ondan küçük kafası karışıktır düşünüp karar verir belki diye o zaman tamam sen yazarsın demiştim.3 hafta oldu hala yazmadı.yazması umurumda değil başka tabaklarım var ama yine de bu soruyu sorarak senden bilgi alıp onu ileride faydalanmak için kullanmak istiyorum abi.1-sence artık onu takipten çıkmalı mıyım ?… Read more »

zalfasından
Guest
zalfasından

” Uzak mesafeden instagramdan konuştuğum kız ile aynı şeyleri yaşadık. İlgi verip, soğuk davranıyordu. O zamanlar yedekte olup olmadığımı bilmiyordum. Tam bi saf çocuktum. Buluşmak istediğimi söyleyince geçiştiriyordu. Ama kalp fln atıyordu. En son 2 veya 3 kere ben soğuk yapıp ekledim fln çok acemiydim acayip derecede. Gerçekten de özgüvenli olmak ve kızlara next diyebilmek çok güzel birşey, seni yedeğe alanı direk nextle belki 1 hak verebilirsin ama ona muhtaç olmadığını kanıtla !

korkusuzkorkak
Guest
korkusuzkorkak

şu an kalaan tek arkadaş grubumdan bir kızla yakınlaşmıştım, bir zaman sonra ayrıldık. ama şu an saçma sapan kavgalar ediyoruz hep, arkadaş grubumuz dağılacak gibi oluyor ve kavgalar oldukça ben sıkılıyorum,arkadaşlar sıkılıyor. çok büyük bir kavga ettik ve arkadaş grubuma bile ağır konuştum. ne yapacağımı bilmiyorum. kız arkadaş grubumu bana doldurmaya çalışıyor, ayırmaya çalışıyor. ben anlatmıyorum sevmioyrum böyle ufak şeyleri. kız kafamı karıştırıyor mu bilmiyorum, düşünmüyorum çok ortak değliken ama olay çıkyıro devamlı, arkadaşlarımı kaybetmek üzüyor. ne yapmalıyım mahmut abi. arkadşalarımal oturdum knouştum ve biraz anlatıtm. kızla konuşacaklar ve bu agresifliği bitirmeye çalışıyolar. bir de belki kasten yapıyodur, bir not… Read more »

Elite
Guest
Elite

Mahmut abi sevgilimden 1 hafta önce ayrıldım ama hatalı olduğum için bu kavgalı bi şekilde oldu ve yüzüme dahi bakmıyor. Arkadaş ortamlarımız aynı olduğu için de birçok arkadaş ortamımdan dışlandım. Ben de bir partiye gittim ve hiç tanımadığım bi kızla saatlerce yiyiştik, instagramımı aldı ve numarasını verdi. Arada bir partiye geliyor musun diye yazışıyoruz sadece yani kız kafa şişirmiyor. Bir de kendi okulumdan ama farklı fakülteden bir kız bana yazıyordu sevgilim varken ama cevap vermiyordum. Bir hikayesi denk geldi yazdım ve konuşmayı ilerlettik. Birkaç kez meydanlarda buluştuk ve kız bana sürekli çok eğlenceli birisi olduğumu söyledi(Şaklaban anlamında değil:)) Ben de… Read more »

barneystinson
Guest
barneystinson

Tamam bizde tabak çeviriyoruz kadınlarda çeviriyor. Ama başka bir erkeğin yanından geldiğini bildiğim bir kadınla takılıyorum bazen rahatsız ediyor sen ne düşünüyorsun mahmut abi. Kız çok hızlı sürekli başkaları ile takılıyor benimle de takılıyor sence böyle kızlarla takılmak zararlı mı?

Acemi Womanizer
Guest
Acemi Womanizer

Merhaba Mahmut Abi, öncelikle Allah klavyeye basan parmaklarından razı olsun. Podcastlerin işe giderken her sabah yegane dostum oldu, tavsiyelerini uygulamaya çalışmaktayım. Gelelim meramıma. Ben bir slav ülkesinde yaşamaktayım. Burada bir kızla tanıştım yaklaşık bir ay önce. Bir hafta aralıklarla yazıştık. Sonra buluştuk. İlk buluşma iyi geçti. Ben sonra avellik yapıp korkuyla ondan hoşlandığımı söyledim. Tabii kendi kaleme gol attım. İkinci kez sinemaya gittik. Çıkışta öpmeye çalıştım, istemedi. Yine bir hafta sonra buluştuk, bir kafeye gittik. Temas bakımından iyiydi, 2-3 saat sohbet ettik. Öptüm yine bu sefer karşılık vermedi ama ret de etmedi. Acele etmeyi sevmiyorum dedi. Ben de tamam dedim.… Read more »

Jessie
Guest
Jessie

Merhaba mahmut abi 2 hafta önce kızın birisi ile tanıştım her şey normal gidiyordu buluşma ayarladım ( işlerim olduğu için hemen buluşamıyordum ) neyse abi normal konuşmalara devam ettim buluşma gününe kadar mektup arkadaşı modun da olmadım ben 1 2 başlatıyorum o 3 4 günde 10 20 dk konuşuyoruz herşey normaldi taaa ki kız bana ” ya bende birisi ile 4 ay çıktım 2 ay önce ayrıldık ama ilişkimiz sanal üzerinden oldu ” dedi. bu lafı duyunca şok geçirdim ve merakımdan sordum hiç buluştunuz mu diye hayır dedi . Ben tekrardan şok oldum , neyse buluşmaya tam 10 gün kala… Read more »

Guraybayar
Guest
Guraybayar

Aynı olayı ben eski sevgilimle yaşıyorum gidip gidip geri dönüyor arkadaş kalalım diyor ben arkadaş olamayız diyorum ama bir ilerisi de olmuyor