Erkek Adam Sporda – #dönüşümkampı

Millet, selamlar!

(Yaz hızla ilerlerken Freddie de konuya hızla girer.)

Her şey bir tweet ile başladı…

Erkek Adam Discord’da olanlar (içerde değilseniz hemen buradan katılın) zaten konuya fazlasıyla hakimler, ama teorinin sadece teoride kalmaması adına bir kamp başlattık ve hep birlikte 12 haftalık bir maceraya çıktık, buna da #dönüşümkampı adını verdik.

Nedir bu #dönüşümkampı?

Erkek Adam olmak bir zihin yapısıyken bu zihin yapısını aksiyonla birleştirmemek anlamsız. Zihinlerimiz kadar bedenlerimize de önem vermenin ne kadar kritik olduğunu kavrayan bizler, Erkek Adam’da FITNESS üzerine sürekli yazıp çizdik. Şimdi ise aksiyon olarak bu işi hep birlikte, bir kamp haline dönüştürüyoruz ve #dönüşümkampı’na giriyoruz.

Vücudumuzda hem yağ hem kas olarak geri dönüşleri, fit bir vücudu hepimiz istiyoruz. Ama istemek yeterli değil, aksiyona geçiyoruz.

#dönüşümkampı’nda kendimizi 12 haftalık FITNESS kampına sokarken, gelişimimizi Erkek Adam Discord’dan (ve şimdi bu yazı sebebiyle bu yazı altından da) paylaşıyoruz.

Şöyle de güzel bir haberimiz var!

FITNESS’a nereden başlayacağını bilemeyen veya elinde kaliteli bir program olmayan her dostumuz için Erkek Adam Spor Koçumuz Frank Banditi harika bir set de hazırladı. 12 Haftalık Hipertrofi (KAS), Definasyon (Yağ Yakımı), Bölgeseller (Göğüs, Bacak, Sırt, Kol) programları hazırladı!

(#dönüşümkampı’na katılmak için bu programları satın almanız gerekmese de hem kaliteli bir program kullanmak hem de Erkek Adam’a ve yaptıklarımıza destek olmak için aşağıdaki kaliteli programlardan bir tanesini edinin.)

Ya Sonra?

Şimdi elinizde bir programınız oldu (veya zaten kullandığınız bir program vardı). Programı 12 hafta boyunca uygularken aklınıza takıldığınız konuları programı alanlara özel kamp koçluğu kapsamında Frank Banditi’ye Erkek Adam Discord üzerinden #dönüşümkampı kanalları üzerinden iletebilirsiniz. Hem program hem de beslenme hakkında bilgiler alıp ilerlerken süreç içerisinde geçirdiğiniz dönüşümü #dönüşüm-fotoğrafları altında ilgili #dönüşümkampı kanallarından paylaşabilirsiniz.

Böylece 12 haftalık maceramıza hep birlikte başlayacağız, devam edeceğiz ve birbirimizden destek alarak ve destek olarak ilerleyeceğiz.

Her zaman yaptığımız gibi.

EYLEM PLANI
  1.  Şimdi, 12 haftalık bu görevi direkt kabul edin, alttaki programlardan ihtiyacınız olanı edinin (veya kendi programınıza devam edin.)
  2. Başladığınız günü ve diğer günleri de not düşerek (1. gün, 23. gün vs. gibi) yorumlarınızı, sorularınızı, ilerlemenizi ve dönüşümünüzü Erkek Adam Discord #dönüşümkampı veya bu yazı altından paylaşın.
  3. Programları satın alanlara özel, koçumuz Frank Banditi’nin birebir koçluğundan yararlanmak ve aklınıza takılan her türlü soruya cevap bulabilmek için Discord #dönüşümkampı kategorisi üzerinden Frank’i etiketleyip sorularınızı yazın.
  4. Herhangi bir konuda burada olduğumuzu unutmayın.

Görüşürüz!

-PROGRAMLAR-

(Programlara ulaşabilmek için GÖRSEL’e tıklayın.)

Programlar Hakkında,
*Definasyon ile yağ yakımında, Hipertrofi ile kas gelişiminde ilerleyebilirsiniz. Bölgesel programlarını ise, özel olarak ilgili bölgeyi çalışmak isteyen (o bölgede geri kalmış, veya sadece o bölge üzerine yoğunlaşmak isteyen) dostlarımız için hazırladık.

* Programları satın alanlara özel, koçumuz Frank Banditi'nin birebir koçluğundan yararlanmak için Erkek Adam Discord #dönüşümkampı kategorisinden Frank'i etiketleyerek sorularınızı iletebilirsiniz.
2022 ÖZEL – Erkek Adam Sporda – 90 Günlük Evde Spor Programı!
BAHANEYE YER YOK!

Kimi zaman yoğunluktan kimi zaman da kapanma gibi durumlardan spor salonlarına gidecek vakit bulamayabiliyorsun. Ancak bu, spor yapmana engel değil. Bahaneye yer yok!

1. Erkek Adam Sporda – 12 Haftalık Definasyon Programı (YAĞ YAKIMI) + Kamp Koçluğu

YAĞLARINIZA SAVAŞ AÇIN!

Bir türlü bitmeyen verimsiz definasyon dönemleri canınızı artık sıkmasın. Yağlarınıza savaş açıyoruz!

Yağ yakımını etkileyen stresten tutun beslenmeye, uykuya kadar pek çok etken mevcut. Bu programda pek çok yerde göremeyeceğiniz metotlar kullanarak oldukça etkili bir definasyon süreci geçirmenize yardımcı oluyoruz. Bunu yaparken verdiğimiz kilonun yağlardan gitmesine ve kas kütlemizi olabildiğince korumaya çalışıyoruz.

Bu program toplamda 12 hafta sürüyor. Söylenenlere birebir uymaya çalışın, püf noktalar önemlidir; ancak o şekilde maksimum faydayı alabilirsiniz.

Birlikte Erkek Adam Discord #dönüşümkampı’ndayız!

Programı satın alanlara özel, Frank Banditi Kamp Koçluk desteği verecektir, bunun için #dönüşümkampı kanalında @Frank Banditi’yi etiketleyip sorularınızı sorabilirsiniz.

(Ürün satın alınan gün içinde PDF olarak satın aldığınız mailinize gönderilecektir.)

2. Erkek Adam Sporda – 12 Haftalık Hipertrofi Programı (KAS) + Kamp Koçluğu

KASLARINIZA BÜYÜMEYİ EMREDİN! 

Sürekli aynı programı uygulayıp yerinizde saymaktan sıkılmadınız mı? Sizlere hipertrofinin kapılarını aralıyoruz!

Hipertrofi, hacimdeki artışın bir sonucu olarak herhangi bir organın boyutundaki artışı ifade eden tıbbi bir terimdir. Bu kaslar için de geçerlidir. Bu programda neredeyse herkese uyabilecek bir mantıkta ve olabilecek en efektif yollardan birini kullanarak büyümeyi hedefliyoruz. Bunu da 12 haftada yapıyoruz.

Söylenenlere birebir uymaya çalışın, püf noktalar önemlidir; ancak o şekilde maksimum faydayı alabilirsiniz.

3. Erkek Adam Sporda – 12 Haftalık Göğüs Programı (Bölgesel) + Kamp Koçluğu 

GÖĞSÜNÜZÜ ÖNE ÇIKARIN!

Göğüs antrenmanı, kaslarınızı geliştirmek, üst vücudunuza daha etkileyici bir görüntü vermek ve giydiklerinizin altında sank bir zırh varmış gibi görünmesini sağlamak gibi birçok amaca hizmet eder. Hacimli göğüsler etkili bir maskülenite göstergesidir.

Bu programda özel teknikler kullanarak göğsünüzü nasıl bir üst seviyeye taşıyacağınızı öğreteceğim sizlere. Bunu da 12 haftada yapacağız.

Söylenenlere birebir uymaya çalışın, püf noktalar önemlidir.

4. Erkek Adam Sporda – 12 Haftalık Sırt Programı (Bölgesel) + Kamp Koçluğu

KAYA GİBİ BİR SIRT!

Bir erkeği giydiği T-Shirt altında estetik gösteren kas gruplarından belki de en önemlisi sırt kaslarıdır. Üçgen bir vücut istiyorsanız sırtınıza gereken özeni göstermelisiniz.

Bu programda özel teknikler kullanarak sırtınızı nasıl bir üst seviyeye taşıyacağınızı öğreteceğim sizlere. Bunu da 12 haftada yapacağız.

Söylenenlere birebir uymaya çalışın, püf noktalar önemlidir.

Birlikte, Erkek Adam Discord #dönüşümkampı’ndayız!

5. Erkek Adam Sporda – 12 Haftalık Kol Programı (Bölgesel) + Kamp Koçluğu

MUHTEŞEM KOL KASLARINIZI İNŞA EDİN!

Vücudumuzun en çarpıcı ve bütün vücut pozlarımızda önceliğini gördüğümüz kollarımız, her zaman en çekici adalelerimizin başında gelmiştir. “Kolların kaç cm?” sorusu artık “Kaç kg bench press yapıyorsun?” sorusu gibi toplumda bir klasik haline gelmiştir.

Bu programda özel teknikler kullanarak kollarınızı nasıl bir üst seviyeye taşıyacağınızı öğreteceğim sizlere. Bunu da 12 haftada yapacağız.

Söylenenlere birebir uymaya çalışın, püf noktalar önemlidir. Egzersizlerin tamamında kollarınızın hep kasılı olduğuna emin olun, gerilimi asla kaybetmeyin, yoksa bir verim alamazsınız.

6. Erkek Adam Sporda – 12 Haftalık Bacak Programı (Bölgesel) + Kamp Koçluğu

SAĞLAM BACAKLAR!

Spor salonlarında baktığınızda pek çok kişi bacak kaslarına gereken önemi vermez. Bunun sebebi sağlam bacakların sağlam kollar kadar prim yapmadığının düşünülmesi ve bacakları bir pantolon ile saklayabilecek olmanızdır. Ancak estetik bir vücut istiyorsak vücudumuzdaki en büyük kas grubu olan bacak kaslarına gereken özeni göstermeliyiz. Sağlam bacaklar size pek çok avantaj sağlayacak.

Bu programda özel teknikler kullanarak bacaklarınızı nasıl bir üst seviyeye taşıyacağınızı öğreteceğim sizlere. Bunu da 12 haftada yapacağız.

Söylenenlere birebir uymaya çalışın, püf noktalar önemlidir.

+: Erkek Adam Sporda – 12 Haftalık Definasyon + Hipertrofi Programı (İndirimli) 

12 Haftalık Definasyon ve Hipertrofi programlarının ikisine indirimli olarak buradan ulaşabilirsiniz, birbirinini tamamlayan bu ikiliyi kaçırmayın!

+ Erkek Adam Sporda – 12 Haftalık Göğüs, Sırt, Kol, Bacak Programları (İndirimli)

12 Haftalık Göğüs, Sırt, Kol, Bacak Programları’na indirimli olarak erişebilirsiniz. Birbirini tamamlayan BÖLGESELLER setini kaçırmayın derim.

+ Erkek Adam Sporda – 12 Haftalık Hipertrofi + Bölgeseller Programları (İndirimli)

12 Haftalık Hipertrofi ve Bölgeseller Programları’na İNDİRİMLİ olarak erişebilirsiniz. Birbirini tamamlayan bu seti kaçırmayın derim.

+ Erkek Adam Sporda – 12 Haftalık Definasyon + Bölgeseller Programları (İndirimli)

12 Haftalık Definasyon ve Bölgeseller Programları’na İNDİRİMLİ olarak erişebilirsiniz. Birbirini tamamlayan bu seti kaçırmayın derim.

+ Erkek Adam Sporda – 12 Haftalık Tüm Programlar! (İNDİRİMLİ)

Tüm programlara İNDİRİMLİ erişin!

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

60
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
16 Comment threads
44 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
BedirBerriIncel bile olamayan adamFreddie MercurianHolyfun Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Luffy
Guest
Luffy

Merhaba, omuz nerde?

Frank Banditi
Guest
Frank Banditi

Omuz en yakın zamanda eklenecek dostum.

Luffy
Guest
Luffy

Sevgili frank, Şunun için sordum aslında; hipertrofi ya da yağ yakımı farketmeksizin bunlardan birini satın alan sporcu hangi sistemle çalışıyor olacak (split, ppl, upper-lower ve tüm vücut) vs? Programın içersinde omuz var mı yani bir bütün olarak baktığımıza?

Frank Banditi
Guest
Frank Banditi

Sanırım bu konuda bir yanlış anlaşılma olmuş.

Hipertrofi ve definasyon programlarında tüm vücut için egzersizler tabi mevcut. Yerine göre fullbody veya split şekilde yerleştirilmiş durumda. Daha farklı metotlar kullanıldığını da görebilirsin.

Bölgesel programlar ise o bölgesi geride kalan ve/veya o bölgesini daha çok geliştirmek isteyen arkadaşların ayrıca alabileceği bir şey.

Bodycihamza
Guest
Bodycihamza

Zaten aktif olarak hem sporumu yapıpi,makrolarimi alıyorum,ama gene de 31.07.2021 tarihinde kendi kendimw bı foto cekinip 4 ay sonraki halime bakicam ,bakalım nasi degisicez, maksat eglenmek olsun

Holyfun
Guest
Holyfun

Noldu usta

Bodycihamza
Guest
Bodycihamza

Bu arada konudan bağımsız şunu söylemek istiyorum,piyasada bu kadar bedava program varken,Güray Fırat agirsaglam gibi hocalarin programları,bu programlar çok pahalı,kendiniz araştırın dostlarım,hazıra konmayin

Frank Banditi
Guest
Frank Banditi

İçerik ve fiyat karşılaştırması yaptığında piyasada bulunan programlardan farklı olduğuna emin olabilirsin.
Bu programlar oluşturulmadan önce özellikle piyasadaki ücretli ve ücretsiz kaynaklar alınıp incelendi.
Belki hiçbirinde haftadan haftaya değişen bir yapısalcı ilerleme-periyodizasyon düzeni olduğunu sanmıyorum.

Yine de görüşünüze saygı duyarım. Bol şans 🍀

Zelzele
Guest
Zelzele

Ücretli alınıp incelenmiş 😀 seninkini de aldık inceledik o zaman.

Bodycihamza
Guest
Bodycihamza

Eleştiriyi çok güzel bı şekilde kabullenme ve saygı duyma, bravo 👏🏻👏🏻

Don Draper
Guest
Don Draper

Ben bir aydır bu sporu yapıyorum. Başlamadan önce aynada kendime baktım: Omuzlarım bi değişik duruyor ve başım ileride, hafif de kamburum vardı; tam bir ezik gibiydim yani. Yüzüm güzeldi yani ben ve çevremdeki insanlar kendimi yakışıklı buluyorduk ama vücudum cılızdı -aslında ideal kilomdayım ama çelimsizim- bir kadının arzulamak isteyeceği bir vücudum, çekiciliğim yoktu. Son friend zone tecrübemden sonra dedim ki kendi kendime “Şevket (kendi ismim değil), sen kadınlarla tanışıyorsun, iyi de vakit geçiriyorsunuz, eğleniyorsunuz, sosyal becerilerin de kötü değil ama bir kadını etkilemekte zorlanıyorsun. Artık bir şeyleri değiştirmenin vakti gelmedi mi?” ve kendi fiziksel yönümü geliştirmeye bu sporla başladım. Tam… Read more »

Blade
Guest
Blade

Mahmut Abi madem konusu açıldı hemen sorayım. Fitness bazı insanlarda boyu biraz kısaltılabiliyormuş ilgisi var mı doğru mu bu ?

Mahmut Abi
Admin

Belli bir yaştan sonra boy uzayıp kısalmaz.

Frank Banditi
Guest
Frank Banditi

Boy kısalması mümkün değil pek. Aksine gelişim dönemindeysen, hormonlar düzenlendiğinden boyunu uzatabilir bile.

Krala taç takan Papa bilmem ne
Guest
Krala taç takan Papa bilmem ne

Kralsın

samsa
Guest
samsa

Fank Banditi, kendini tanıtır mısın biraz ? Kaç yıldır bu işin içindesin ? Eğitimin var mı ? Neden bu programı alayım özellikle de anonim birisinden?

Frank Banditi
Guest
Frank Banditi

Merhaba dostum. Tabi, tanımadığınız için haklısınız; biraz bahsedeyim. Bu sporda yaklaşık 7-8 yıllık geçmişim, 4 yıllık antrenörlük geçmişim var. Gerekli belgelerim, eğitimlerim mevcut. Spor salonlarında ve uzaktan öğrencilerle çalıştım. Yukarıda başka bir yorumda bahsettiğim gibi, bu kitapçıkları hazırlamadan önce üst kalite olması açısından piyasada bulunabilecek programları inceleyip, gerekirse satın alıp onların eksik yönlerini de göz önünde bulundurarak ilerledim. Özellikle incelediğim bazı kitaplar gerçekten beni hayal kırıklığına uğrattı, güvenilen bazı hocaların bu kadar baştan savma iş yapması hoş değil. Buradaki kitapların fazlası vardır, eksiği yoktur diyebilirim. Örneğin baktığım hiçbir programda beslenme kilolara göre kategorize edilmemişti veya egzersizlerin düzgün bir açıklaması-videosu mevcut… Read more »

İsmail
Guest
İsmail

Hocam merhaba, böbrek yetmezliğim çıktığı için ağırlık kaldırmayı durdurmak zorunda kaldım. Diyalize girmiyorum ama sınırdayım, olan böbreği de elime almadan kas yapmanın yolunu arıyorum ama bulamıyorum. Bu durum canımı o kadar sıkıyor ki.

Malum protein kısıtlaması mevzusu falan da var. Nasıl yapacağım bilmiyorum. Bir türlü bulamıyorum yolunu. Bu konuda yardımcı olma durumun var mı? Hastalık değil de ağırlık kaldırmayı durdurmak zorunda kalmak canımı acayip sıkıyor.

Frank Banditi
Guest
Frank Banditi

Merhaba İsmail.

Böbrek yetmezliği spor konusunda önemli ölçüde etkileyebilecek bir durum. Sana en doğru cevabı doktorun verecektir.

Böbrek yetmezliği durumunda calisthenics yapılan araştırmalar var ama sen mutlaka doktoruna danışmalısın. Eğer şu anki doktorun bir öneride bulunamıyorsa başka bir spor hekimine vb de görünebilirsin.

İsmail
Guest
İsmail

Hocam öncelikle cevap verdiğin için teşekkürler.

Şu an spor hekimine görünme şansım yok bir süre daha kendi şehrimde değilim yoğun çalışıyorum.

Bu konuda senin kişisel görüşün nedir merak ediyorum, ne yapılmasını tavsiye ederdin ve bahsettiğin araştırmalarda sonuçlar nedir bahsedebilir misin?

Doktora görünmeden herhangi bir aksiyon almayacağıma emin olabilirsin.

Frank Banditi
Guest
Frank Banditi

Yüksek proteinli beslenme gerektiren vücut geliştirme sporu yerine calisthenics düşünülebilir. Vücut geliştirme gibi hızlı kozmetik sonuçlar alınmayabilir ancak fark olacaktır kondisyon açısından da iyidir.
Ağırlık idmanlarını ise biraz daha seyrek ekleyebilirsin durumuna bağlı olarak.

Yukarıda söylediğim gibi, öncesinde kesinlikle hekime danış.

dame
Guest
dame

bu siteyi çok beğenerek takip ediyorum,mahmut abi ve diğer arkadaşlar sağ olsun harika içerikler var,yalnız fitnessla yakından ilgili biri olarak bir eleştiri yapayım,sitedeki fitness içerikleri çok çok kötü.sitenin kalitesinin yanına yaklaşmıyor.ayrı ayrı bölgesel antrenman satmak nedir ?

Frank Banditi
Guest
Frank Banditi

Merhaba, bu eleştiriyi yaparken programları satın alarak yaptığınızı düşünüyordum ancak sonda anladım ki siz direkt satış yapmamızı eleştirmişsiniz. Bazı insanların geliştirmekte zorlandığı, geri kalan bölgeler olabilir, bunları geliştirmek isteyenlerin bölgesel programları satın almasında veya satışının yapılmasında nasıl bir sakınca olabilir? Fitness ile içli dışlı olduğunuzu söylemenize rağmen bölgesel programları ilk kez görmeniz şaşırtıcı. İsteyenler için hipertrofi ve definasyon programları tüm bölgeleri ve beslenmeyi içerecek şekilde zaten mevcut. Herhangi bir programı alıp incelediyseniz standart programlardan farklı olduğunu görürdünüz. Örnek vermek gerekirse bölgesel programlardan bacak kitapçığı 26 sayfa; size gittiğiniz salonlardaki hocalar gibi “4×12 squat yapın yeter” demiyoruz. Her programda belli bir… Read more »

Angaz Bandito
Guest
Angaz Bandito

Merhaba, daha önceden hiç spor yapmamış olanlar için tavsiyen nedir Frank? Göğüslerim neredeyse yok gibi, en çok o rahatsız ediyor. Ancak ilk başta daha genel bir program uygulamazsan sonuç alamazsın dersen genel başlayayım. Hipertrofi ya da göğüs hangisini almalıyım?

Frank Banditi
Guest
Frank Banditi

Merhaba. Eğer hiç geçmişin yoksa önce salonda verilecek alışma programlarını bir süre uygula. Sonrasında hipertrofiyi uygulayabilirsin. Bölgesel olan kitapçık biraz ileri seviye kalır şu an senin için.

Alfonso
Guest
Alfonso

Merhaba frank,ben de 9 ay evde kendi vücut agirligimla calistim. Son 3 aydir hiç spor yapmadim.Okul eylülde acilacak ve senin programinla ilerlemek istiyorum. Sence ne yapmaliyim?

Frank Banditi
Guest
Frank Banditi

Selam dostum, bir spor geçmişin varsa amacına göre hipertrofi veya definasyonla ilerleyebilirsin ancak bir ara verdiğin için öncesinde 1-2 hafta temel egzersizler ile alışma idmanları yap.

Benn
Guest
Benn

Mahmut Abi selam. Size bir sorum var. Kısa boyluyum 168 cmyim. 68 kilodayım. Değişir bazen 65 vs oluyor zor kilo alıp çok kolay veriyorum. Ektomorfum. İnce bilekliyim Minyon yapılı cılızım(evet şartlar çok kötü farkındayım) ve kas yapıp vücudumu şekillendirip adam gibi bir fiziğe sahip olmak istiyorum. Ama kısa boylu kas yapanları görüyorum yav çoğu öyle berbat gözüküyor ki vücutları öyle komik ve berbat şekilde kaslanmış ki üstler çıkıntılı goril gibi mi desem 2 boyutlu karakter mi desen ona benziyorlar(dalga geçmiyorum). İstisnası var ama onlarda mezomorf vs. Yani vücutları zaten güzel estetik ve ben ne yapacağımı bilmiyorum cep herkülü gibi gözükmek… Read more »

Benn
Guest
Benn

Mahmut Abi merhaba yukarıdaki soruyu dün sordum ama cevap yazmamışsın arada kaynadı sanırım kendimi tekrar hatırlatayım dedim. Cevap alabilir miyim ? Teşekkürler

Mahmut Abi
Admin

Frank Banditi cevaplasın.

Benn
Guest
Benn

Siz cevaplasanız o kişi galiba sitede sizin kadar sık online olmuyor galiba.

Mahmut Abi
Admin

Ağırlık kaldırarak illa vücut geliştirme salonlarındaki posterler kadar kas yapacaksın, şişeceksin diye bir olay yok. Hollywood aktörü tipi kas yaparsan yeterli. Bence Ağır Sağlam Furkan kadar kas yapmak ideal. Fazlası artık vücut geliştirme sevdasına girer.

Benn
Guest
Benn

Evet evet çok doğru aşırı kası bende sevmiyorum. Ama o Furkan isimli kişinin de boyu 173 ten uzun sanırım yani tr standartlarında uzun boy kategorisinde kötü durmuyor kasları. Düzgün spor salonuda bulmak iş. Bazı tanıdıklarımıda vs görüyorum boyları kısa olanların kasları çok itici duruyor. Yani kimse demiyor mu acaba kardeşim bu kas yakışmamış bir başka spor salonuna git vs diye. Gerçi kötü hoca,kötü spor salonunum etkisi var mı o kötü duruşta bilmiyorum ama illaki vardır ya her kısa boylununda kası sadece kısa boylu olduğu için köyü durmuyordur herhalde.

Frank Banditi
Guest
Frank Banditi

Bahsettiğin kişiler sporu bir başkasının sözlerine göre yapmadığı için istedikleri gibi ilerliyorlar. Sen onlarda kötü durduğunu düşünebilirsin ancak bu onların umrunda değil. Aynı mantaliteye sen de sahip olmalısın. Bu zayıflık için de kaslı bir vücut için de geçerli. Sen sana uygun bir fiziği elde edip, aynada ben tamamım dediğinde bir başkasının sözleri ve ne düşündüğü seni bu kadar etkilememeli.

Benn
Guest
Benn

O kötü kasları en başından kendim için istemem zaten. Dediğim gibi başkası içim değil kendim için en iyi kası istiyorum. Ama spor salonuda önemli galiba bu iş için. Hocasıda tabii. Teşekkürler bu arada.

tfk
Guest
tfk

Dostum illa ki her yerinden kas fiskiracak diye bir kural yok ki. Yolda yururken dikkat et, bazen karsidan seninle ayni boyda birisi geliyor, ama uzaktan sanki senden 20 cm uzun, cok daha buyuk gibi gorunuyor, yanindan gecince bir de bakiyorsun ki ayni boydasiniz. Iste bu farki olusturan durus ve vucut yapisi oluyor. Senin Serdar Aktolga gibi kasli olmana gerek yok. Ama omuzlarin/gogsun genisleyecek kadar kas yaptiginda, biraz trapezleri buyuttugunde, kollarini kiz kolu gibi olmaktan kurtarip irilestirdiginda ve posturunu gelistirdiginde amacina ulasmis olacaksin. Bu da olsa olsa 8-10 ay sursun, temel duzeyde hedefine bu surede ulasirsin. Ama Mahmut reisin binlerce defa… Read more »

Benn
Guest
Benn

tfk teşekkür ederim yazdıkların için. Evet bazılarının boyu uzun gözüküyor ama aynı boydayız işte dediğim gibi onlar mezomorf endomord vs. Yani bana nazaran daha “heybetli” görünüyorlar. 8-10 ay demişsin eğer gerçekten süre buysa iyi. İnanır mısın bilmiyorum hiç ekşi sözlük inci sözlük vs okumam. Bana çok salakça gözüküyor onlar ve entryleri. Son olarak Furkam vitaminsizse (!) Allah bana merhamet etsin o zaman. İnsanlar sahip değil onun vücuduna bazılar belki de hiç sahip olamayacak ve utanmadan adamcağızın başarısına laf atıyorlar.

Frank Banditi
Guest
Frank Banditi

Merhaba dostum.

Endişeni anlıyorum ancak Mahmut Abinin de dediği gibi, spor salonuna girdiğin gibi bir anda şişmeyeceksin zaten. Belli bir seviyeye geldikten sonra o halini korumak için de çalışabilirsin tabi.

Ayrıca vücut tiplerine de bu kadar takılma, çok kısıtlayıcı şeyler değil bahsettiklerin. Bir sınıflandırma sadece.
Ve bir başkası dalga geçer mi, bir şey denir mi gibi düşüncelere hiçbir konuda girme. Ne yapıyorsan kendin için yap, spor da buna dahil.

Benn
Guest
Benn

Frank Banditi. Teşekkür ederim lakin dediğim gibi bu kötü vucüd olayını en başta kendim içi. İstemem zaten başkası için değil ben kendim zaten o yanlış çalışılıp anormal gelişmiş kası istemiyorum.

Frank Banditi
Guest
Frank Banditi

Zaten istesen de bahsettiğin vücutları yapman çok zor, o yüzden endişelenmeni gerektirecek bir şey yok.

Benn
Guest
Benn

Frank Banditi. Galiba anlatamadım o vücada ulaşman çok zor diyorsun ama sanırım değil. Ya da benim kastettiğimşe senin kastettiğin aynı şey değil. Kısa boylularda kolay bayağıda. Bak geçen eskilerden bşr arkadaşla karşılaştım ilerden yürüyordu sağımdan geçip gitti beni görmedi ben onu gördüm aramızda 2-3 metre vardı ama bende üşendim selam vermeye uff boş ber dedim içimden onun boyu benim kadar hatta yok daha kısaydı. Kas yapmış bayağı ama omuz kısma öyle saçma şekilde ve dengesiz şişmişki ya dalga geçmiyorum bir köpek türü var ismini bilmiyorum resmen onu andırdı o an ya dedim ki içimdin arkadaş nedir bu. Bu kosa boyla… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Ağırlık kaldırmaya başlayınca önlemenez şekilde şişen kısa adamlar. Yepyeni bir fobi yarattın.

Benn
Guest
Benn

Fobi mi değil mi bilmem ama gerçekte varlar :)) Artık sporu yapacağız aşırı ya da dengesiz kaslar olmaz inşallah

Frank Banditi
Guest
Frank Banditi

Aşırı kasları nasıl istemeden yapacaksın anlamadım. Keşke biz de “yanlışlıkla” biraz daha kas yapsak. 🙂 Estetik görüntü hem çalışma düzenine hem de genetiğine bağlı. Örneğin sen sürekli göğüs çalışıp sırta gereken önemi göstermezsen ve gerekli esneme egzersizlerini yapmazsan kambur-kötü bir görüntü oluşur. İyi, dengeli bir programla çalışıp düzenli takip etmek bu yüzden önemli. İstesen dahi bahsettiğin fiziklere ulaşman zor. Belli bir seviyeye geldiğinde, bu seviye hoşuna gittiğinde; ilerlemek yerine bunu korumak için idman yaparsın olur biter. Kimse sana zorla büyü demiyor. Endişelerin çok yersiz, spora başladığında bunun o kadar da kolay olmadığını göreceksin. Kötü bir programla da başlarsan yarın gelme… Read more »

Benn
Guest
Benn

Fran Banditi. İşte bu soruları aslında birazda bunum içim sordum. Kötü program. Bunun kötü spor salonuyla kötü hocayla ilgisi var mı diye ? Kişinin kişinin kendisi mi bu yanlışları yapıyor ? Bir de spor salonlarında ve hocalarda nelere bakmalıız diye ?

Frank Banditi
Guest
Frank Banditi

Kötü programla ilgisi var, dolayısıyla hocayla da ilgisi var. Özellikle yeni başlayan arkadaşların düzgün bir program hazırlaması ve bunun takibini yapması pek mümkün değil. Ya emin olduğunuz iyi bir programla çalışın ya da iyi bir hocayla düzenli şekilde ilerleyin derim ben.

Buradaki programları da öneririm ancak hiç geçmişiniz olmadığı için öncesinde 1-2 ay salonlarda verilen klasik programları yapmanız daha uygun olur.

Benn
Guest
Benn

Tamam teşekkür ederim Frank Banditi

Lose
Guest
Lose

Düşünsene abi bir gün spora yazılıyorsun. 2 ağırlık kaldırıp eve geçiyorsun falan. Sabah bir kalktın 1.60 boyunda bir arnold olmuşsun. Ağlıyorsun falan böyle ben kendime ne yaptım diye.

ali
Guest
ali

Selam Frank,

Definasyon , hipertrofi programlarını inceledim harika görünüyor ancak Kol programını incelediğimde ay ve hafta olarak hareketler bölünmüş. ancak haftanın hangi gününde hangi hareketler yapılacağı hakkında bilgi göremedim. Diğer bölgesellerde de aynı durum var. Ben mi bir şeyi kaçırıyorum?

Incel bile olamayan adam
Guest
Incel bile olamayan adam

Mahmut Abi boy uzamasi devam eden bir genc kas yapmali mi ya da nelere dikkat etmeli sadece agirlik kaldirmamali mi? Birde cahilligime ver ama fitness nasil kadinlarla basarimizi arttiriyor belki duymussundur internette dolasan basliklari”kas yapinca kiz dusecegini sanan erkek(Oysa asiri gidip cirkin vucudu oluyorlar vs)” Bu konuda senin fikrin nedir?

Mahmut Abi
Admin

Ağırlık kaldırmak erkeği hormonal olarak daha dengede, daha enerjik, daha berrak düşünebilen ve daha fazla testosterona sahip hale getirdiği için kadınlarla başarını arttırır, kadınların vücuduna bakıp iç geçirmesinden değil (görsel etkisi de yüksek ama o daha çok dik durman ve çok şişman veya çok zayıf olmaman ile alakalı).

Ağırlığın boyu kısaltacağı şehir efsanesi değil mi?

Ben ağırlık kaldırın derken çok kaslı olun demiyorum zaten.

Incel bile olamayan adam
Guest
Incel bile olamayan adam

Hocam hakikaten ben 90 kilo civarindayim 175 boylarinda bir insan olarak sanki kadinlara karsi ne kadar tahrik olsam da cinsellik istemiyor gibiyim icimden ama asiri masturbasyon yapiyorum herkesin begendigi bir kadindan cok tiksindigigim de olabiliyor travmalar ile alakali gecmiste tiksindigim kizlari hatirlatabiliyor vs. Ama bazen asiri bir begenme hali de geliyor ki cok yukselince zaten direkt masturbasyon her genc gibi… Yanlis anlasilmasin kadinlara cekiliyorum bu herhangi bir kadin icin gecerli ornek bir durum bu acaba kilom sebebiyle falan olabilir mi yoksa donemsel stres vs. Ile mi baglantili kas da yok hafif memeler de var normal bir erkege gore sizce ilk… Read more »

Mahmut Abi
Admin

29.4 BMI ile obezsin ve aşırı mastürbasyon yapıyorsun ama sonra gelip “kadinlara karsi ne kadar tahrik olsam da cinsellik istemiyor gibiyim” diye mi soruyorsun?

Kilo artı aşırı mastürbasyondan kurtul.

Incel bile olamayan adam
Guest
Incel bile olamayan adam

Hocam kucuklukten beri gobek var ama 16 17 yasinda kendine guvenen ve cok daha enerjik biriydim simdi 19 yasindayim 20 ye az kaldi ama acayip bi asagilik kompleksi var buyuk buyuk hayalleri olan ben birakin dunyada kendi icin birsey yapmayi herhangi bir kadina kendimi begendirmek icin cabalayan bir beta olmustum bunu yavas yavas terk etsem de tahmin ediyorum ki testosteron ile alakali bir durum ama soyle birsey olmustu kendi kendime resmen daha efendi olmalisin daha iyi olmalisin daha kibar olmalisin vs. Diye dusunurken birden zararsiz bi tavsan oldum sanki isin tuhafi bi beyin yikama yok bildigim kadariyla cok fazla ostrojen… Read more »

Berri
Guest
Berri

Erkek olmak , güçlü olmayı hedeflemektir. Güçlü olmak istiyorsanız hayvan gibi yiyin ve sadece boks yapın. Ağır kaldırın estetik olmaya çalışmayın. 90 kg hafif yağlı yumruk atmasını bilen adama 70 kg fit bir adam bir şey yapamaz. Önemli olan o değil diyorsanız bir şey bilmiyorsunuz demektir. Erkek bir iş yapıyorsa hedefte güçlü olmak olmalıdır. Kavga etmeye hazır olmak. Zayıfsaniz sıklet farkından kaybedebilirsiniz o yüzden iri ve yumruk atmasını bilen olursanız sizi kolay kolay kimse yıkamaz

Incel bile olamayan adam
Guest
Incel bile olamayan adam

Bende boksorum dediginin alakasi yok bak en iyi boksorlere muhammed ali,sonny liston,mike tyson,george foreman bu adamlarda gobek mi var ya da hafif yaglilar mi?hayir vucut gelistirmeci gibi asiri kaslilar mi?yine hayir kilonun onemi var ama hersey kilo degil boyun etkisi var ama hersey boy degil boyle dusun