Tanışma Korkusundan Kurtulmanın Gerçek Yolu

Bir erkeğin tanımadığı bir kızla konuşma başlatmaya çekinmesine sebep olan birçok akla yatkın gerekçesi vardır. Şunun haberini vereyim: Bu korkuların çoğu deli saçması değil. Bu yazıda senden duygusuz ve soğukkanlı bir robot olmanı beklemeden bu korkuları en az düzeyde hissederek nasıl harekete geçeceğini anlatacağım.

İster gündüz oyununu biliyor ol ya da hiç bu gibi şeyleri okumamış olarak şurada burada gördüğün bir kızla tanışmak istemiş ol erkeklerin bu gibi durumlarda ilk yaptıkları şey korkuyla pazarlık yapma yolunu izlemek oluyor. Uzun seneler harekete geçmek için korkularımla bu pazarlığı yapmış biri olarak söyleyebilirim ki bu çok etkisiz bir yöntem ve üstelik korkuyu arttırıyor.

Bunun nedeni psikolojide… Psikolojide kötü bir duyguyu veya travmayı bastırırsanız daha farklı sorunların ortaya daha farklı şekillerde çıktığı bilinir. Yani bastırılan rahatsız edici duygu kendini başka bir şekilde mutlaka belli eder ve kişinin hayat kalitesini düşünür. Somatik rahatsızlıkların birçoğu da böyle ortaya çıkar, negatif duyguların bastırılmasıyla. Yapılması gerekense negatif duygu oluşturan bu travma gibi şeylerle yüzleşmek ve kötü duyguların enerjisini boşaltmaktır. Eğer onları kabul etmez, aksine bastırsan bu enerjiler boşalmaya fırsat bulamaz ve sıkışarak sana rahatsızlık vermeye devam ederler. Konu dışı olacak ama bu boşaltma yöntemlerinden etkili olduklarına kanat getirdiklerim şunlar: eft tekniği,  bu durumla kendi içinde yüzleşip kabul etme,  birine anlatma, kağıda dökerek kendine anlatma vb. Bunların hiçbiri negatif hissi bastırmadığı ve yavaş yavaş enerjisini boşaltmaya yaradıkları için etkililer.

Aynı şeyi kızlarla tanışma korkusunu bastırma biçiminde de yapmamalıyız. Kızla tanışma konusunda korkuyla pazarlık edip korkuyu bastırmak için genelde şu iç konuşmalara başvurulur:

  • Konuşmamanın üzüntüsü, konuşmanın yarattığı stresten daha büyük olacak
  • Asıl garip olan gidip bu kızlarla konuşmamak
  • Bu kızlarla konuşmam son derece normal
  • Zaten bir daha onu görmeyeceğim, yani kötü bir intiba oluştursam bile önemli değil

Bunlar evinizdeki rahat koltukta otururken aklınıza gelecek süper mantıklı argümanlar olmakla beraber az önce bahsettiğim psikolojik nedenlerden dolayı korkuyu azaltmıyorlar. Çünkü korkuya çok önem yüklemene neden oluyorlar.

Öncelikle sahip olman gereken bakış açısı, ister bir kızla konuşmak ya da işin ile ilgili bir girişim yapmak olsun buna benzer korkuların hayatında olmasının doğal olduğunu kabul etmek. Korkusuz davranmayı beklemek gerçek dışıdır. İlk yapman gereken şey bazı şeyleri biraz korka korka yaparak başlaman gerektiğini bilmendir. Eğer böyle yaparsan tecrübeyle o korku minimuma inecek ve zamanla yerini neşeye bırakacak. Ama ufak korkularına duyar kasarsan ve onlara çok önem verip, bastırmaya çalışırsan sürekli büyüyecekler.

Şunu da ekleyeyim, ben korkma duygusunun kendisiyle ilgili değilim. Sorun şu ki korktuğun zaman kızlarla kurduğun iletişimin kalitesi bozuluyor ve yaptığın tanışma girişimleri boşa gidiyor. Ne kadar rahatsan ve neşeliysen o kadar iyi iletişim kuruyorsun. İletişim dâhisi biri bile korktuğunda bu becerilerinin büyük bölümünü kullanamaz. Bu yüzden korku duygusuyla alakalı bu yazıyı yazıyorum.

Bakınız: Todd sevdiğim ve başarılı bulduğum gündüz oyuncularından biridir.

Korkunun varlığını abartmayan ve garipsemeyen zihin yapısını benimsedikten sonra yapman gereken şey tecrübe kazanarak bu korkuya son darbeyi vurmaktır. Ne demek istiyorum ? Bir kızla tanışacakken korkmana neden olan temel şey o kızla konuşmayı denersen başına gelecek en olumsuz senaryoları düşünmektir. Bunları düşünmekte haklısın, herhalde bunları hiç düşünmemiş olana deli diyebilirdik.

Burada yeri gelmişken bir parantez açmak istiyorum. Özellikle bizim kültürümüzde konu gündüz oyunu gibi şeylerle kadın-erkek tanışmasına gelince insanlar daha paranoyak ve korku temelli hareket edebiliyorlar. Bunun nedeni bu tarz tanışma girişimlerinin pek yaygın olmaması, normalleşmemesidir. Bizim kültürümüz demişken yabancı pua kaynaklarda açılış korkusuna çok büyük yer verilmiyor. Bunun nedeni de buna gerek olmaması. Yurtdışında açılış korkusu yaşaman için daha az neden var. Çünkü kültürel yapı tanımadığın bir insanla konuşman için daha elverişli. Ve “small talk” denilen alışkanlıktan dolayı kadın-erkek fark etmeksizin genelde iki yabancı insanın konuşmaya başlaması daha normal olarak kabul ediliyor.

Bu dediklerimden Türkiye’de gündüz oyunu yapılmaz dediğimi sananlar olacaktır. Öyle olsaydı ben +10 senedir bunu uyguluyor olmazdım. Ancak yurtdışında çıkıp ülkemize gelen akımı (gündüz oyunu da yurtdışından gelmiştir) tamamen aynı kültürlermiş gibi aynı şekilde devşirmek saçmalık. Bu konuyu anlamayan insanlar İngiltere’deki adamların yaptıkları gibi kızların önüne tavşan gibi zıplayıp muhabbet etmeye çalışıyorlar. Tabi ki kendi hayatları ancak benim bu gibi konularda söylediğim şey “açılışın / tanışmanın en güzeli dışarıdan zaten kızı tanıyormuşsunuz gibi görünenidir” olacaktır. Yani oyun konusunda birçok şeyi Türkiye’ye göre uyarlamak gerekiyor. Açılış korkusu konusu da öyle çünkü ortalama bir Türk gencinin açılış korkusu hissetmesi için İngiltere’deki yaşayan akranına göre daha fazla nedeni olabilir. Neden ise tamamen kültürel kabuller. Hani çoğu insanın kabul edip “ama zaten herkes böyle düşünüyor” diye hiç sorgulamadığı şeyler. Ancak bunlar hiçbir zaman engel değil ve dediğim şeylerle bunları aşabiliyorsunuz.

Tanışma korkusunu gidermek için bahsettiğim zihin yapısını benimsedikten sonra yapman gereken şeye geleyim. Kızla tanışma korkusu şunlardan kaynaklanıyor: kötü senaryolara en baştan engel olacak stratejileri bilmemekten ve olur da kötü senaryolar başına gelirse durumu kontrol etmeyi bilmemekten.

Bunun için kafanda bir çıkış planın olmalı. Kızla konuşmayı nerede keseceğini bilmen gerekiyor.  Gündüz oyunu yapan erkekler çıkış planlarının olmamasından dolayı kızla konuşmak istediklerinde far görmüş tavşan gibi kalıyorlar. Çünkü olabilecek en kötü senaryolara kitlenip kalıyorlar. Ama çıkış planı olan kişi böyle bir şey olmayacağını bilir. Çünkü negatif durumları yaşamadan iletişimi kesebiliriz ya da bunları yönetebiliriz.

Burada gene dediğimi yanlış anlayanlar olacaktır. Kızlarla tanışmak mayın tarlasında yürümek gibi bir şey değil. Başına nadiren de olsa ve nasıl davranacağını bilmezsen böyle şeyler de gelebilir diye anlatıyorum. Ve bunlar kafanda açılış korkusu yarattığı için. Kafandaki o felaket senaryolarını yaşamanı engelleyecek birkaç tavsiye vereceğim.

Öncelikle bir kızla tanışmaya gittiğinde ona selam verip sonra hiç duraksamadan soluksuz bir şekilde ona iltifat etme. Öncelikle selam ver, kıza gülümseyerek bak ve birkaç saniye kızı tart. Eğer bu aşamada kız sana karşı sosyal özürlü bir surat ifadesi takınırsa ya da negatif, agresif bir tutum takınırsa iltifat etme. Dikkat ettiysen burada kızın ilk tepkisini ölçüyor ve göğsünde yumuşatıyorsun. Çünkü eğer nadir de olsa karşına gelecek bu tarz arıza (hayatında mutsuz olan ve acısını senden çıkarmak isteyen,  erkeklerden nefret eden, evde kalmış ve erkeklerden nefret eden, normalde senin ona bakmayacağını bilen ve bu yüzden aşağılık kompleksi duyan, kocasıyla sorunlar yaşatan vb.)  kızlara yazdığını belli edersen sonuç hiç değişmeyecektir: kız seni eleştirecek, kabahatli çıkarmaya çalışacaktır. Bu kızlara karşı bir açıklama yapmak ya da başladığın cümleyi bitirmek zorunda hissetme. İyi günler deyip kızın yanından uzaklaşabilirsin. Bu durumda bile ona zaten hak ettiğinden fazlasını vermiş oluyorsun.

Yani sosyal özürlü tepki verecek arıza kızları bu gibi yöntemlerle kolayca tespit edip eleyebilirsin. Bu gibi yöntemleri kullanmak seni kamikaze gibi kızlarla konuşan biri olmaktan çıkartıp olayın kontrolünü tamamen elinde bulunduran bir oyuncu haline getirir.

Kendini olası olumsuz senaryolardan uzak tutma becerin yoksa bunlardan korkman çok normal. Son yaptığım 1000 açılışta / tanışmada herhalde sadece birkaç mutsuz kadın yaptığım şeyle alakalı bana vaaz vermeye kalkmıştır. Kadınlar negatif tavır alıp, böyle şeyler söylediğinde genelde ben çoktan 5 adım kadar ileriye gitmiş oluyorum bile. Gene birçok kadın bir erkeğin ona selam vermesini suç sayan bir çarpık algıya da sahip olabilir. Bu kızları ben 5 dakikada ayaküstü tedavi edemeyeceğimi biliyorum. Sen de denememelisin. Çünkü zaman değerli ve uzaklaşmalısın.

Bunların hiçbiri yabancı kitaplarda yazmıyor çünkü yurtdışında bunlara ihtiyacın yok. Yanlış anlama, bu kadınlardan ülkemizde çok var demiyorum ama dikkat etmezsen az da olsa sana denk gelme şansları var. Ben bu kadınlara denk gelirsem baştan onları elemiş oluyorum ya da acımayıp iletişimi direkt olarak kesiyorum. Gördüğün gibi bu tarz bir tecrübeyle her şey daha kolay ve açılış korkusu yaşamak için daha az nedene sahipsin. Artık korku yerini neşeye bırakabilir ve bu seni çok daha başarılı yapar.

Bu beceriye sahip olmanın sana katacağı diğer şeyse bir kızla konuşma başlattığında sadece 2 olasılık algılamaktır. Kız ya seninle konuşmaya başlar ya da seni görmezden gelir / konuşmak istemeyen bir tavır sergiler. Bu gibi ne yaptığını bilen kontrol stratejileriyle düşünmen gereken üçüncü bir felaket senaryosuna gerek duymazsın.

Bir kızla konuşmaya giderken saydığım sebeplerden dolayı genelde kafamda sadece iki olasılık olur. Benim iki olasılıkta da yapacağım şeyler çok basit. Pozitif ya da nötr bir tavır görürsem kızla konuşmaya devam ederim. Ancak beni vücut diliyle bile dışarıda bırakan bir kızla dahi bağlantımı keserim. Üçüncü bir senaryo olarak kötü şeyler olacağını düşünmek için nedenim yok. Çünkü çirkef olma potansiyeli olan ya da konuşmaya gönülsüz kızları göğsümde yumuşatıp eliyorum. Ya da negatif şeyler konusunda gene daha başka çıkış stratejilerim var.

Konuşmayı nerede bitireceğini ve nasıl çıkacağını bilmek tanışma korkusunu neredeyse bitiriyor. Söylediğin şeyi negatif olarak algılayan bir kızla tartışmayıp “peki, iyi günler” deyip uzaklaşınca salaklaştığını görmek komik. Ona selam verdik ve biraz laflamak istedik diye şimdi kendisine bir açıklama borçlu olduğumuzu düşünüyor ama zamanımız değerli, bize bunun için para ödemiyor, ona bir şeyler öğretmeye çabalamamalıyız, onu kendi haline bırakmak en iyisi.

Son bir örnek verip yazıyı bitireceğim. Starbucks’ta yan masadaki kızlara dönüp “ne içiyorsunuz?” dedim. Söylediler. Sonra bir yorum yaparak konuşmayı devam ettirdim. Kızlarda kapalı bir vücut dili, isteksizlik ve rahatsızlık belirtisi yoktu. Eğer kızlar göz kaçırma, asık surat gibi konuşmaya isteksiz tavırlar gösterselerdi önüme dönüp işime bakardım. Gördüğün gibi reddedilme ya da risk gibi şeyler böyle bir oyunda yok.

Daha konuşacak çok şey var, şimdilik burada kesiyorum. Kızlarla nasıl doğal bir şekilde tanışabileceğini öğrettiğim çok beğenilen kitap setime göz atmak istersen seni buraya alalım.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Centilmen Kulübü

Secret kendini daygame ve kadınlarla ilişkiler konusunda kişisel gelişime adamış bir kişidir. www.centilmenkulubu.com sitesinin sahibi ve kendine bu konuda bir misyon edinerek tüm tecrübeleri ışığında yazdığı iki kitabını da bu site üzerinden okuyuculara sunmaktadır.

90
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
38 Comment threads
52 Thread replies
12 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
45 Comment authors
Gym RatUser00043Hasan abiihaveadreamBerke Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
acemineilstrauss
Guest
acemineilstrauss

Hocam teşekkürler, durumları çok güzel özetlemişsin. Keşke yurtdışındaki cinsiyetdaşlarımızla aynı şartlarda aynı kültürde yaşıyor olsaydık da böyle farkları uzun uzun anlatmak zorunda kalmasaydınız. Ülkemizin kendi içinde de durumlar şehirlerden şehire çok fark ediyor. Siz büyük şehirlerde yaşıyorsanız pek fark etmemişsinizdir muhtemelen ama; İstanbul, İzmir gibi bir büyük şehirde gidip sokakta açılış yapmakla İç Anadolunun yobaz bir şehrinde açılış yapmak arasında dağlar kadar fark var. Çok denemedim bir kaç girişimim oldu sadece oradan biliyorum ve iş gereği kadınlarla çok samimi oluyorum orda da kadınlar birileri sokakta orda burda gelip tanışmaya yeltense onları tersleyeceklerini söylüyorlar. Anadoluda genelde sevgililik – evlilik işleri ya… Read more »

Yozgat Prensi
Guest
Yozgat Prensi

100 200 yıl sonrasından banane mk. Bana şimdi lazım bu medeniyetten. Yoksa ben kaçar.

Gentleman Bastards
Guest
Gentleman Bastards

Size gerçekçi konuşayım. 8 aydır siteyi tanıyorum. 8 ayda fiziksel olarak ortalama 25 kıza açıldım. bunlardan 5-6 sının numarasını aldım. biri ile sex biri ile sadece fuckbody olduk. Başlarda heyecandan kızlarla saçma sapan konuşuyordum, ne diyeceğimi seçemiyordum. Şuan daha iyiyim bu konuda. Korkumu ise kendimi ateşleyerek yapıyorum. Mesela kızı gördüğümde ” konuşmaz isem adam değilim amk, topun tekiyim” diyorum içimden :DD. Ancak şimdilerde böyle iç konuşmalar yapmıyorum, direk gidebiliyorum. Konuşmadan daha çok vücut duruşuma odaklanıyorum. Ve 2 günde bir bir kızla konuşuyorum genelde, bazı günler günde 2-3 kız oluyor. boş zamanım çok olduğu için bazı zamanları kızlarla konuşarak geçiriyorum, numara… Read more »

Gizli
Guest
Gizli

Biraz detay verilebilir misin 25 kızın 5-6’sının numarasını aldın 20’siyle konuştun ama numaraya hayır mı dediler? Ayrıca neler konuştun mesela? Birde fuckbody ve sex demişsin Day Gameden sonra tek gecelik ilişki biraz zor değil mi nasıl yaptın? Ayrıca fuckbody olayını kız nasıl kabul ediyor merak ediyorum. Sevgili değilsin duygusal bağ da yok sadece sevişeceğiz mi diyorsunuz nasıl oluyor cevaplarsan sevinirim.

Gentleman Bastards
Guest
Gentleman Bastards

Merhaba.Bu arada bu 25 kız sadece numara faslına geçebildiğim kızlar. Yani toplamda bu güne kadar 40-50 kız olmuştur açılmayı denediğim. Geriye kalan 20 kızdan numara faslında olumsuz dönüşler aldım. Mesela, kimisi direkt hayır dedi, kimisi sevgilim var dedi, kimisi bilerek yanlış numara verdi. Neler konuştum kısmında ise şöyle. Metod olarak ”kızlarla küçük bir çocukmuş gibi eğlen” taktiğini kullanıyorum. Set açarken ise; Bazen doğaçlama ilerliyorum, bazen bilindik taktikler ile yürüyorum mesela ”Ben seni nerden tanıyorum” cümlesini birçok kızda denedim, bayağı bir olumlu dönüş aldım. Tabii bunları yaparken neşeli oluyorum, kızlar somurtarak, sıkıcı konuşan erkekten çekim almazlar. Dik duruyorum, ona karşı eğilmiyorum,… Read more »

Powerwolf
Guest
Powerwolf

Her iddiasına varım ki tipin boyun giyim stilin vs çok iyi(ŞANSLI ve paralısın), türkiye gibi leş Bi ülkede (İzmir ve İstanbul’da yaşadım) 25de 5 %20 kızdan numara almak aşırı zor.

Mahmut Abi
Admin

Hangi ülkelerde daha kolay? Bu şekilde kızlara yürüyen yabancıların oranları da bundan iyi değil.

KupaValesi
Guest
KupaValesi

Bu yorumumu yukarıda ki yazıyı okumamdan bir kaç gün önce, telefonumun not kısmına, bir kaç gece oyununda reddedilip eve dönerken yazmıştım: KH öğretisinde aklıma yatmayan en önemli kısım oyundu. Hala öyle. Oyun yazılarını büyük bir heyecanla okurdum ve eğer böyle bir şey varsa cehennemde yürümeye hazırım diyordum kendi kendime. Ama çevreme baktığımda, kadınlarla başarılı olan erkekleri analiz ettiğimde ; Müsküleniteyle bir ilgisi yok Piç olmakla da bir ilgisi yok Tanıdığım bir sürü alfa tabir edilebilecek adam var . Evet bu alfa özellikleri onlar da var ama mesele onların sokakta kızı durdurup konuşmaları değil. Çünkü onlar kendi sosyal ortamlarında buldukları kızlara… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Oyun deyince aklına sadece gündüz oyunu geliyor anladığım kadarıyla. Oyun gündüz oyunu değil.

Sosyal çevreden yürümekten ekmek çıkıyorsa sosyal çevreden yürü. Kız bulmak için bir sürü kanal var. Hepsini kullanmak zorunda değilsiniz.

Yozgat Prensi
Guest
Yozgat Prensi

İyi ki senin gibi biri değilim bilader. En azından kendime inancım var.

KupaValesi
Guest
KupaValesi

Hem kendine inancın var hem de yazıyı okuyunca ülkeden gitmek istediğini söylüyorsun . O kadar da inanmıyor gibisin sanki. İyi ki benim gibi birisi değilsin .iyi ki sen herkesten daha iyisin. İyi ki inancın var kendine

ihaveadream
Guest
ihaveadream

Bir yıldan beri ne değişti sende?

KupaValesi
Guest
KupaValesi

Yd alırsam yürüyorum Yürüyüp reddediliyorum

Castiel
Guest

Abi İzmir’de okuyorum bir ara yürüme korkumu yenmek için tabak çevirmeye karar verdim. Kordonu bilirsiniz kalabalık yer deniz kenarında sıra sıra banklar olur gözüme bir kız kestirdim direk konuşma cesareti bulamadım 3 metre yakınında oturup telefonla bir arkadaşla konuştum cesaret almak için zamandan çalıyordum 2 dk sonra kızın yanına gidip merhaba birini mi bekliyorsun dedim hayır dedi oturmak için izin aldım hayır dedi ordan ayrılırken hemen diğer yanımızda 30 yaş civarı bir adam sesini yükseltip adam si*tir git lan burdan sapık mısınız nesiniz lan siz gibi şeyler söyledi o anki şok ile bir şey demeden oradan ayrıldım ve bu olay… Read more »

blondie
Guest
blondie

Açılış cümlelerin çok kötü. Bu cümleleri kuran birisini kafamda canlandırdım ve çok aciz geldi bana. Muhtemelen beden dilin, göz temasın, enerjin de aynı şekildeydi. İki cümlen de soru. Birini mi bekliyorsun, oturabilir miyim. Ortaya bir şey koymamışsın sadece almaya çalışmışsın yani kızın seni kabul etmesi için bir sebep yok. Direkt selam deyip göz teması kurduktan sonra ortaya bir gözlem atabilirdin. O gözleme sıkıca tutunup kızın da söyledikleriyle muhabbeti ilerletebilirdin sonra belki başka bir gözlem atardın. Kızın ilgisini kazanana kadar soru sormanı önermem. Ayrıca yanına oturmak için çok erken davranmışsın. Oturabilir miyim diye sorarsan hayır cevabı alman çok doğal özellikle en… Read more »

Yozgat Prensi
Guest
Yozgat Prensi

Ezik gibi davranırsan ezik gibi muamele görürsün. Erkek adam gibi davranırsan erkek adam gibi muamele görürsün. Sana öyle bir şey dedikten sonra yavaş adımlarla yanına gidip gözlerinin içine ciddi bir şekilde bakıp dediğini bir daha söyle de. Altına sıçmaya başlar emin ol. Bizim milletimiz korkaktır.

Burak
Guest
Burak

Ben riskleri en aza indirmek icin bana 2-3 kez bakan veya sozleriyle dikat cekmeye calisan bi kiza yanasmayi daha dogru buluyorum.

Kaldiki az once beach club da bunlari saglayan bi hatuna kafam cok yuksekken yurudum ve muhabbetin biyerinde “vaay hizlisin” dedim. Kiz uzaklasti 😄

Olur yani, en fazla bu. Sonra baskasina yurursunuz 😅

impulsively
Guest
impulsively

Üniversite bittiği için evi kapatıyorum. 4-5 gün önce kızın birine bir eşya sattım, kızın konuşma tarzı ve tipi hoşuma gitti. O gün akşam kız bana bu eşya ile ilgili küçük bir sebepten yazdı biraz mesajlaştık konuşurken ilgisiz değildi, iyi geceler yazışıp biraz daha konuştuktan sonra ben anladım yazıp gönderdim sonra cevap gelmedi. Sizce benim bu kıza tanışmak için bir mesaj atmam gerekir mi yoksa uzatmamak mı gerekli ?

Mahmut Abi
Admin

Herhangi bir kıza yönelik bir şey yapman gerekli değil ama senin asıl sorun yürüsem mi yürümesem mi. Yürümek istiyorsan mecburen yazacaksın ve “ay bir alışveriş yaptım adam bana yürüdü” şikayeti riskini göze alacaksın. Ya da yürümeyeceksin.

The
Guest
The

Çok güzel bir yazı olmuş,set açmaya yeni başlayacakken bu yazıya denk gelmem daha da iyi oldu.Centilmen kulübünün disiplin rehberini de okumuştum.Site gerçekten çok kaliteli.

Yozgat Prensi
Guest
Yozgat Prensi

Bu yazıdan tek anladığım acilen bu ülkeden siktir olup gitmem lazım olduğudur.

nobodyisunique
Guest
nobodyisunique

Hatunla ilk buluşmayı deplasmanda yapmak (örn: hatunun okulundaki bir etkinlik) kötü, nötr veya iyi bir şey midir?

Mahmut Abi
Admin

İlk buluşmayı teke tek yapmamak her zaman kötü bir şeydir.

Thor
Guest
Thor

Mahmut abi merhaba bende hergün kızlara yürüyücem artık yeter diyorum fakat sürekli korkuyorum yürüyemiyorum hergün kısır bir döngü şeklinde aynısı oluyor yeter artık diyorum bu döngüyü nasıl kırabilirim farklı bir şeylermi denemem lazım ?

Acemi Womanizer
Guest
Acemi Womanizer

Selam Mahmut Abi. Bir slav ülkesindeyim. Geçenlerde ufak bir büfeden alışveriş yaptım. Orada güzel bir kız vardı. Oldukça samimiydi, gözlerinin içi parlıyordu benle konuşurken. Dedim şununla bir tanışayım. O gün arkada dolu müşteri olduğundan es geçtim. Dün yeniden büfeye gidip alışveriş yaptım, öylesine enerji içeceği alacaktım yeni bir enerji içeceği önerdi. Beğenmezsem gelip sana söyleyeceğim dedim. Tamam dedi gülüştük, ayrıldım. Bugün öğlen vaktinde yeniden gittim yanına. Enerji içeceği üzerinden basit bir muhabbet ettik. Sonra o bana ufak bir indirim yaptı derken ben de karttan parayı geçerken adını, okuyup okumadığını sordum. Sonra tam gidecekken bana yine gelin sizi görmek beni mutlu… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Sürekli yüzünü gördüğün kadınla neden sanal aleme geçiyorsun ki? Bir daha instadan mesaj atma. Reel hayatta bu insta olayı olmamış gibi konuş ve eğer orada soğuk değilse 2-3 defadan sonra reelde bir yerlere davet et.

Acemi Womanizer
Guest
Acemi Womanizer

İnstaya geçmek istememin sebebi orada alışveriş yaparken çok vaktimin olmamasından kaynaklı. Kamerada olduğundan dolayı kız instasını bile kağıda yazdı. Telefonu çıkartamamıştı. Ben de en sağlıklısının yüz yüze olduğunu düşünüyorum aslında. Sadece gaconun bu davranışına anlam veremedim.

Mahmut Abi
Admin

Test varsayacaksın ve reelde renk vermeden muhabbet edip yoklayacaksın. Erkeklerin 90%ı gider reelde ya da instada “bana instada neden soğuk davrandın” diye ağlar.

Sed
Guest
Sed

Mahmut abi selam. 21 yaşında kadınım. Şu ana kadar hayatıma kimse girmedi. Sevdiğim de olmadı. Yani fiziksel olarak beğendiklerim illa oluyor ama ‘ah şunla bi sevgili olsak’ diye icimden geçirmiyorum. Bazen şu çocuk sana bakıyor dediklerinde kafamı çevirip bakasım bile gelmiyor. Ki zaten asla flörtöz biri değilim. Yakın çevrem senin yaşında kızlar kaç erkek arkadaş eskitti diye yadirgamaya başladı beni şakayla karışık. Ben de yavaş yavaş takmaya başladım bu durumu. Sence bendeki isteksizlik genç bir kıza göre normal mi? Yoksa bilinçaltımda zaten karşılık alamam, ozdegersizlik duyguları olabilir mi Mahmut Abi?

Mahmut Abi
Admin

Sence bendeki isteksizlik genç bir kıza göre normal mi? 21 yaşına kadar sevgilinin olmaması normal, isteksizlik anormal.

Yoksa bilinçaltımda zaten karşılık alamam, ozdegersizlik duyguları olabilir mi? Bu tür şeyler büyük ihtimalle savunma mekanizmasıdır. Daha önceden bir travman var mı yani çok baktım istedim ama pat diye başkası ile çıkmaya başladı gibi? Gerçi dediğin şekilde özdeğersizlik ya da karşılık alamama korkusu da olabilir. Sonuçta o çocuk sana bakıyor dediklerinde ona baksan belki bir süre sonra bakmayacak, belki arkadaşına bakıyor olacak.

Bu durumu takmaya başladıysan, bu durumu değiştirecek şeyler yapmalısın. Mesela, beğendiğin çocuklara yürüme davetiyesi atmak gibi.

Sed
Guest
Sed

-Yaş kaçtan sonra anormal bir durum olur? -Hayır travma yaşamadım Mahmut Abi. Ama yarı muhafazakar bir ailede büyüdüm. Bu yaşıma gelene kadar ‘bu yaşta olmaz, çok ayıp bir sey’ altmesajına dolaylı olarak maruz kaldım ailem tarafından. Şimdi kesildi bu durum ama hala üstümden atamıyorum. Sanki hayatıma biri girse babam öğrense utancımdan yerin dibine girerim gibi hissediyorum. ki asla katı bir adam değil. İsteksizliğin sebebi bunlar sanki. Ki ilişkisi olan kızlar bile benim kadar ‘iliskiye kapali’ tavırları sergilemiyor. Bunu aşmak için YD atsam,bu hareketler(gülümsemek, saçla oynamak) üstümde eğreti duracakmis gibi geliyor başka yolu da yok sanırım?

Mahmut Abi
Admin

‘bu yaşta olmaz, çok ayıp bir sey’ alt mesajından kaynaklanıyor o zaman. Ama o yaşta gerçekten olmazdı, şimdi olur. Sanki hayatıma biri girse babam öğrense utancımdan yerin dibine girerim gibi hissediyorum. Hayatına biri girdiğinde baban öğrenmek zorunda değil. Bunu aşmak için YD atsam,bu hareketler(gülümsemek, saçla oynamak) üstümde eğreti duracakmis gibi geliyor başka yolu da yok sanırım? İlkin eğreti duracak tabii ki ama bu zamanla doğallaşır. YD için hafif bir tebessümle bakman yeterli. Saçınla oynamana gerek yok ya da aşırı bir gülümsemeye. Bir de kadınlar bir erkekle tanışmak istediklerinde YD’yi çevresinde bulunarak, onunla konuşmaya istekli olarak atarlar. Sana bakan çocuğa dönüp… Read more »

Sed
Guest
Sed

Yaa çok sağ ol cevaplar için Mahmut Abi<3

Oneolaki
Guest
Oneolaki

Yaşım 35. İşimin yoğunluğu sebebiyle sosyal bir ortam sağlayacak bir hobiye vakit ayıramıyorum. Bir cafede barda otururken de yürüme davetiyesi alıp yürüdüğüm çok çok nadir. Yaş ilerledikçe de saçma bir rezil olurum tribine girmeye başladım.
Yıllardır dating uygulamalarını kullanıyorum. Ama 1-2 yıldır buralarda iletişimde zorlanıyorum. Önceden Instagram’dan bile beğendiğim birini ekleyip muhabbeti ilerletiyordum. Şimdi eklesem de muhabbetler tıkanıyor. (Kabul etmeyenler de çoğaldı.) Dating uygulamalarında eşleşme çok az artık. Ben mi çağı takip edemiyorum yoksa sosyal medya ve dating uygulamalarında artık ekmek aslanın ağzında mı? Ya da yaşlandım mı?

Mahmut Abi
Admin

Uzun süredir dating app kullanmadığım için bilmiyorum ama yaşlanma konusunu test etmen kolay. Yaşını 3 yaş küçült bak. Artış var mı diye.

Sadece bir kanala bağımlı kalamazsın. 35 yaşındasın, bekar ve çocuksuzsun sanırım. Aileye zaman ayırmak gibi bir şey yokken hiçbir sosyal hayat yapmayacak kadar çalışman kötü. Sosyal hayat lüks değil karşılaman gereken bir ihtiyacın.

Oneolaki
Guest
Oneolaki

Teşekkürler üstad. Haklısın biraz old school sosyalleşmem lazım. Ayarlayacağız bir şekilde artık.

Crixus
Guest
Crixus

Ne yaparsam yenemedim şu derdi abi. Üniversitede cıvıl cıvıl bir gencim, yürüme davetiyesini alıyorum göz temasını kesmiyorum doğal akışa bırakıyorum ama gel gelelim bende ortak bir noktamızın(alan) olmadığı kızla tanışacak taşak yok. Nasıl yenebilirim bu derdi, nasıl çözebilirim desteğinize ihtiyacım var. İlk soruşumda değil defalarca sordum, okudum, gördüm, izledim ama bir kez bile olsun deneyemedim. Hep ortak bir noktamızın olduğu kızlarla iletişimi başlatabiliyorum. Örneğin aynı külüpte isek, aynı sınıfta isek. Ama böyle tabağım olabilecek kız sayısı taş çatlasa 2 maksimum 3.

Bu ortak alan korkusunu yenebilirsem tabak sayım 10 da olabilir 20 de ama bu sıkıntıyı beynimde nasıl yeneceğim nasıl?

Mahmut Abi
Admin

gel gelelim bende ortak bir noktamızın(alan) olmadığı kızla tanışacak taşak yok. Cepheye gitmiyorsunuz, alt tarafi bir kiza merhaba diyeceksiniz. Ne tasagi?

Xxcx
Guest
Xxcx

Mahmut abi selam, 22 yaşında kadınım ve hayatıma kimse girmedi. Okul ve is hayatım gayet iyi devam ediyor ama hiç flortlesme durumu bile yaşamıyorum. Normal mi bu durum? Sosyal ortamlara girme orani 1 ayda kaç olmaliydi?

Mahmut Abi
Admin

Normal değil ama yaşına göre çok anormal de değil. Sosyal ortamlara haftada en az bir kere girmen, bakımlı olman ve beğendiğin erkek olursa YD atman lazım. Eğer network ortamı gibi bir yerse kendin de konuşabilirsin.