Kadınların Direkt Olarak Reddetmemesinin 3 Sebebi

Kadınların bir erkeği reddederken örtük bir dil kullanmalarının 3 nedeninden bahsedeceğim. Lafı dolandırırlar ve sizle ilgilenmediklerini açık ve kısa bir şekilde söylemezler. Kadınlar, erkeklerle net bir şekilde iletişim kurmazlar. Bunun neden böyle olduğundan bahsedeceğiz.

Bir erkek olarak reddedildiğinizde bunun sebebini anlamanız gerekiyor. Birçok erkek bunu anlamıyor. Kadınların nasıl iletişim kurduğunu bilmiyor.
Gençken ben de bir kadın beni dolaylı ya da direkt olarak reddettiğinde (ilgisizlik işaretlerini anlamayıp ısrar ederseniz dolaylı reddedilme, direkt reddedilmeye dönüşecektir) bunun gerçek nedenini bilmek isterdim. Buradaki motivasyonum kendimdeki hataları bilme konusunda kadını referans almaktı. Ama kadınlar bunu asla belirtmediler.

Erkekler şöyle düşünür: “Neden bana ne istediğini net bir şekilde söylemiyor? Beni reddetmek istiyorsa bunu bana neden açıkça söylemiyor?” Çoğu erkek, bazılarınız kadınlardan ve onların oynadıkları oyundan dolayı hayal kırıklığına uğruyor çünkü onların iletişim kurma tarzını bilmiyor.

Reddetme konusunda kadınların belli nedenlerle erkekler gibi düşünmediklerini bilmeniz gerekiyor. Onlar sizin gibi iletişim kurmuyorlar. Motivasyonları sıklıkla sizinkinden farklı.

Bir kadın sizi direkt olmayan yollarla reddettiğinde ve terk ettiğinde bunu anlamalı ve onu hayatınızdan çıkarmalısınız. Reddedildiğinizde ikinci veya üçüncü sıraya koyulursunuz. Kadınlar açık sözlü olmadıkça çoğu erkek reddedildiğini anlamıyor.

Bir kadın için bir erkeği reddetmenin en iyi yolu, açıkça “seninle bir şey yaşamayı düşünmüyorum/seninle ilgilenmiyorum” demektir. Teoride bu doğru görünse de, pratikte kadının başına ciddi sorunlar çıkarma riski doğurur. Kadınlar bir erkeği direkt olarak reddederlerse erkeğin egosunu yaralama riski ile karşı karşıya kalırlar. Kadın beyni bunun geçmişte kendine şiddet ve ısrar olarak döneceğini öğrenmiş durumda. Bunun yerine erkeğin egosunu kurtarmak için reddetmeyi rasyonalize etmeye çalışıyor. Sonra da saçmalıyorlar.

Dolaylı reddetmeyi anlamayan erkekler çoğu kez, “beni istemese bana söylerdi” diyorlar ama kadınlar söylemiyorlar. Peki neden böyle? Hepsinden önce bunun böyle olmasının 3 sebebi var: Birincisi, kötü bir kadın gibi görünmek istemiyor. Bu, erkekler için böyle olmasa da kadınlar için büyük bir motivasyon. Erkekler de kötü görünmek istemezler. Ama bu motivasyon erkeklerde kadınlarda olduğu gibi 10 kat güçlü değildir.

Kadınlar erkeklerden çok daha sosyal canlılar olarak evrildiler. Bir kadının toplumdaki, kabiledeki evrimsel süreç boyunca süren yaşamı, onun toplum tarafından böyle görünmesini gerektiriyordu. Bir kadın için sosyal konum, sosyal etkileşim ve çevresindeki insanlar tarafından nasıl algılandığı, kadın için erkeğe nazaran daha büyük bir yük.

Kadın gerçekten bir erkeği reddederken diğer insanların ne düşüneceğini, reddettiği erkeğin ne düşüneceğini önemser. Bunu düşünmek onun için doğaldır. Kadının direkt olmamasının ilk sebebi bu. İkinci sebep, erkeğin egosunu ve hislerini incitmek istememesidir. Kadının dolaylı reddetmesi şiddetten kaçınmak istediği anlama gelir. Erkekler direkt olarak reddedildiklerinde ve egoları kırıldığında geçmişte kavga çıkartmışlardır. Kadınlar, onları döven veya öldüren erkekler etrafında evrilmişlerdir. Bu, evrimsel sürecin negatif yanıdır.

Bu yüzden beta erkek olmak kötüdür, erkek adam olduğunuzda reddedildiğinde sadece önüne bakmanız gerektiğini bilirsiniz.

İki cinsin de şiddet geçmişi vardır. Kadınlar ise erkekleri kızdırmamak ve onların canını sıkmamak üzerine kökleşmiş bir anlayışa sahiptir. Bu onları tehlikeye sokabilir. Yani şempanze beyinleri onlara, şiddetten kaçınmalarını söyler.

“Senin duygularını incitmek istemiyorum” dediklerinde bu şu anlama gelir: “Seni kızdırmaktan kaçınmak istiyorum. Sözlü olarak azarlanmak, kötülük görmek istemiyorum çünkü seni cinsel anlamda çekici bulmuyorum.” Her kadın daha önce bunu tecrübe etmiştir. Kadın eğer direkt reddederse erkeğin reddetmeyi kaldıramayacağını şeklinde haklı bir fikir yürütür. Ancak bunlar gerçekten zayıf dediğimiz erkeklerdir ve reddedilmeyi kaldıramazlar, kadınları tehdit ederler, kadına sözlü olarak saldırırlar, kendisini kanıtlamaya çalışırlar, sorun çıkartırlar.

Bu yüzden kadın, artık erkeklere karşı açık sözlü olmaz çünkü sonuç beta, zayıf erkekler yüzünden negatif şekilde gelişebilir. Kadınlar daha önceden reddettikleri zayıf erkeklerle halihazırda bir dizi problem yaşamış olabilir. Yani ikinci sebep olarak erkeğin duygularını incitmek istememek, potansiyel şiddetten kaçınmak anlamına gelir. Sadece toplumum tutumundan değil, erkekteki negatif yansımalarından da kaçınmak için bunu yaparlar.

Üçüncüsü, kadınlar beta seçeneklerini yok etmek istemezler. Onun en iyi cinsel seçeneği değildir. Onu reddetmek ister ama bir kadının hiç şöyle dediğini duydunuz mu? “Eğer 5 sene içinde evlenmezsem, seninle evleneceğim.” Peki bu ne anlama gelir? Siz yemsinizdir. Kadın sizin üzerinizde kontrol sağlayabilir. Sizi kaynaklarınız içi kullanabilir ama size cinsel anlamda kesinlikle ilgi duymaz.

O erkeği direkt olarak reddetmeyerek “gidip onlarca erkekle yatmak istiyorum. Sen beni bekle. 5 Sene içinde benimle evlenen çıkmazsa benim için bir seçenek olursun.“ demiş olur. Kadınlar, opsiyonlarını/seçeneklerini korumak isterler. Erkeğin kim olduğuna bakarlar. Ondan hoşlanmasalar da köprüleri tamamen yakmak istemezler. Çünkü bu erkek gelecekte lazım olabilir. Kadınlar, kaynakları kullanarak düzen kurmaya programlanmışlardır. Erkeği rafa koyup onunla köprüleri yakmamak isterler. Daha iyi seçenekler elde etmek isterler ama her ihtimale karşı sizi de belki bana akşam yemeği ısmarlar ya da faturalarıma yardım eder, çocuklarıma bakar diye yanlarında tutmak isterler.

Kadın sizin kaynaklarınızı keşfetmek ister. Bu, evrimsel sürecin bir parçasıdır. Beta erkekler üzerindeki bahsini ve opsiyonunu korur. Onun kaynaklarını kullanma fırsatını değerlendirir. Bu yüzden köprüleri yakmak istemez. Size nasıl bir cevap vermesini bekliyorsunuz ki? Bunun yerine şöyle der: “Şu anda buna hazır değilim. Sorun sende değil, bende. Kendimle ilgilenmeliyim. İşimle meşgulüm“ Ghosting yapar. Sonra bir şeye ihtiyacı olduğunda arar. Sizi reddetmek adına yapacağı bir sürü şey vardır.

Erkekler ise iletişimde daha direkt oldukları için reddedildiklerini anlamazlar.. Genel konuşuyorum, yani elbette iletişim kurulan kişiye bağlıdır ama ilişki bağlamında kadınlar daha dolaylı iken erkekler daha doğrudan olma eğilimindedir. Yani erkekler daha doğrudan olduklarından, dolaylı şeyleri anlamazlar.

Eğer dolaylı reddedilmeleri anlamayıp kadının üzerine fazla giderseniz sizi direkt olarak reddetmek zorunda kalır. Bu durumda kadın için sizi kızdırmadan reddetmenin bir yolu kalmaz. Burada sorun sizde değil, ondadır.

Reddedilmek birçok erkeği fena şekilde yaralar. Eğer zaten sizin değeriniz aptal bir kıza bağlıysa kadınlardan daha büyük bir probleminiz var demektir. Yani reddedildiğinizde kesinlikle buna sinirlenmemelisiniz çünkü size ilgisi yoksa size karşı yüksek bir arzu hissetmeyecektir. Zaman ve enerji kaybı olacaktır. Birçok erkek, bu şekilde enerjisini ve zamanını kendisine ilgi duymayan kadına yatırıyor. Kadınları dışarı çıkartıyorsunuz, onlara para harcıyorsunuz. Ayak işlerine koşturuyorsunuz. Bir şeylerine yardım ediyorsunuz ama size cinsel anlamda ilgi duymuyorlar.

Size bunu dolambaçlı yollardan söylüyorlar çünkü sizi çekici bulmuyorlar. Sizinle birlikte olmayacaklar. Bunu bu şekilde anlayabilirsiniz. Sizinle içlerinden gelerek birlikte olmasalar da bazı erkekler bunu yapmak istiyorlar ama bu, harcadığınız zamana ve enerjiye değmez. Size bunu doğrudan söyleyecek çok azınlık bir kadın yüzdesinden bahsediyoruz. Eğer kadın size bunları açıkça söylerse ona teşekkür edin.

O bunları açıkça söylediği için egonuz kırılmasın ya da ona hakaret etmeyin ya da kendinizi ispat etmeye çalışmayın. Doğruyu söylediği için mutlu olun çünkü çoğu kadın size doğruyu söylemeyecektir. Bunun yerine düşüncelerini, eylemleriyle gösterecektir. Şunu aklınıza sokun: Eğer size ilgi duyuyorsa muhabbeti ilerletmenize izin verir, aramalarınıza döner. Sizi göreceği için heyecanlanır. Size karşı fiziksel ve duygusal çekim hisseder. Sizinle fiziksel olarak birlikte olmak ister. Eğer bunu istemiyorsa özürleri, anlamsız bahaneleri dinlemeyin. Sizin duygularınızı incitmemeye ve kendisini size bahsettiğim bu üç sebepten ötürü korumaya çalışıyordur.

Böyle bir durumda sadece başkasına geçin. Birçok erkek, reddedilmeyle başa çıkmakta berbat. Reddedildiğiniz gerçeğini kabul etmiyorsunuz. Tekrar söylüyorum, asla değerinizi bir kadının düşüncesine bağlamayın. Özellikle  de sizinle ilgilenmeyen bir kadının düşüncesine…  Özellikle ilişkide olmadığınız bir kadını referans almayın. Reddedilmeyi doğal karşılayın. Başkasına geçin. Eğer sizi geri aramıyorsa, meşgulüm, yapacak işlerim var, diyorsa, boş verin. Enerjinizi başka bir yerde kullanın.

Yazar: Secret

Sana tavsiye edeceğim 2 adet ürünüm var:

  1. %3’lük Erkekler Video Seti
  2. Çekici Erkek Eğitim Seti

Bunun dışında kim olduğumu daha yakından öğrenmek istersen, hikayemi dinleyerek bilgi alabilirsin:

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Centilmen Kulübü

Secret kendini daygame ve kadınlarla ilişkiler konusunda kişisel gelişime adamış bir kişidir. www.centilmenkulubu.com sitesinin sahibi ve kendine bu konuda bir misyon edinerek tüm tecrübeleri ışığında yazdığı iki kitabını da bu site üzerinden okuyuculara sunmaktadır.

27
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
14 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
A GuyRüzgar1980LykuKülbütör Kapağı Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Mahmut Abi
Admin
nobodyisunique
Guest
nobodyisunique

Buna bağlı olarak bir de görüştüğüm kızla benim ortak arkadaşımız olan kızların “X gerçekten yoğun bu aralar ya sana özel bir durum değil, biz de görüşemiyoruz.” Tarzı savunmaları olabiliyor.

Yani bu durumda ortak arkadaşımız olan kız, arkadaşına uydu erkek mi kazandırmaya çalışıyor?

Mahmut Abi
Admin

Hayır kalbini kırmamaya çalışıyorlar.

study
Guest
study

Güzel bir yazı olmuş secret. Mahmut Abi sana sorum şu bir kızla ilk buluşmadan sonra ilgisi düşmüşse ertesi gün yazdığımızda kısa cevaplar verip bırakıyorsa 2 defa buluşma teklifinden sonra peki müsait olduğun zaman buluşuruz mu demeli yoksa takipten çıkıp nextlenmeli mi teşekkürler şimdiden;)

Sertan Sayar
Guest
Sertan Sayar

Benim durumum çok farklı… Güçlü bir kadın bana hislerini itiraf etti bir müddet bu duygusallıkta gittik.. Sonra olay ben ona “yazılıyorum”a döndü ve görüşmek istemedi… Duygularını inkar etti… Bunu hazmedemiyorum

Selim
Guest
Selim

Slm Mahmut abi,Centilmen,yukardaki tweet dizisinde,dating sitelerinden de bahsetmiş.
Bazen tinder ve benzeri dating sitelerde ,kızdan ,ben sadece sohbet için burdayım ifadesini duyuyorum.
Bunu shit test sayıp,yürümeye devam edip buluşma ayarlamalı mı?
Bir şekilde ,kız direk olarak,ilişki aradığını söyleme konusunda çekiniyor mu başlarda?neden böyle bir ifade kullanıyorlar?bu durumda ne yapmalı?

Kaan
Guest
Kaan

Hocam toplumumuzun aşırı çoğunluğu betaysa bu kadar erkeğin yanındaki kızları nasıl açıklayabiliriz? Ben hep dışarıda görüyorum herkesin yanında kız arkadaşları var demek ki betalarında özgüveni var ki başarılı bir şekilde ilk hamleyi yapabiliyorlar. Açıkçası reddedilme ve özgüven problemini aşmışlar sanırım.

Mahmut Abi
Admin

Beta erkek kız arkadaş bulamayan erkek değil, çoğu erkek artık beta ile inceli birbiri ile karıştırmaya başladı. Beta erkek 2-3 yıla bir kız bulur ama genelde boşta gezer veya ilişki içinde acı çeker.

Adilcan
Guest
Adilcan

Bu yazıyı tekrar gözden geçirmeni çok isterim.

Joker
Guest
Joker

Ablamın arkadaşı kız kardeşini bana ayartmaya çalışmıştı 2 hafta boyunca isteksizdim sonra denemekten ne çıkar diyip konuşmaya başladık. farklı şehirde olduğumuz için 1.5 ay birbirimizi görmeden konuştuk buluşma günü çattığında kız aile büyüklerimiz geldi annem tek kusura bakma buluşamam gibi bahaneler sunmuştu başta şüpheye düşmüştüm gerçekten gelemeyecek durumda olabilir diye ertesi gün görüldü yiyene kadar. Görüldü yediğimde taşlar yerine oturdu 😂 kızlar gerçekten net bir şekilde fikirlerini ifade etmiyor başlangıçta bahanelerin ardına sığınıyor, açık kapı bırakıyor. O kapıyı sen kapatıyorsun.

LeftHook
Guest
LeftHook

Bir süredir amatör olarak boks yapıyorum. Ara sıra da sparringe çıkıyorum. Partnerim hiç acımadan, sakatlanır mıyım diye düşünmeden yüzüme karşı yumruklarını savuruyor. Yumrukların bir kısmını yiyorum, bir kısmından korunuyorum. Böyle bir durum karşısında pes etmeden dakikalarca mücadele edebiliyorum. Ancak, dışarı çıktığımda kızlarla mücadele edemiyorum be Mahmut abi. Dışarıdan çok mu sert, soğuk ve içine kapanık ya da depresif görünüyorum bilmiyorum ama hiç yürüme işareti, ilgi belirtisi vs. alamıyorum. Kızları korkutuyor muyum, başlarına sararım, onlara zarar veririm diye mi çekiniyorlar anlamadım gitti. Maskülen, maço olmayı, güçlü durmaya daha yatkınım ama içimde kro, cahil bir ayı da yok. Kızlar daha sempatik, dışarıya… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Kızlara yürüyecek, reddedilmeyi göze alacak yüreğin yok. Korkaksın.

Mahmut Abi
Admin

Kızla hiç görüştün mü? Bu yazılar genelde kızlarla gerçekten görüşen adamları baz alıyor, sanal sanal konuşanların zaten dişe dokunur bir etkileşimleri yok.

Mahmut Abi
Admin

Pek yazmana gerek yok. O zamana kadar kızı unut.

Külbütör Kapağı
Guest
Külbütör Kapağı

MAHMUT ABİ CİDDEN YARDIMINA İHTİYACIM VAR: Bir bayan arkadaşla içmeye gitmiştik, mekana giderken her temas ettiğimde benden kaçıyordu. Burada verdiği mesajı anlayamadım. Sadece oropsu kalkanı devreye giriyor diye düşünüp ciddiye almıyorsum. Gece boyu muhabbet, kahkaha ve temas eksik olmadı fakat mekandan çıkıp arabaya yürürken bir anda en az beş adım geriden yürümeye başladı ve ben duraksayıp arkamı döndüğümde de ben ona yaklaşacağım diye geri çekiliyordu. İlk kez bu kadar garip bir tavırla karşılaştım ama gel gelelim zurnanın zort dediğ yere: Ya arkadaş, kızın ilgisi yok da belli işte, bırak evine bir daha görüşme demi?! Alkolün tesiriyle, inatla sarılmaya, temas etmeye,… Read more »

Mahmut Abi
Admin

her temas ettiğimde benden kaçıyordu. Burada verdiği mesajı anlayamadım. Sadece oropsu kalkanı devreye giriyor diye düşünüp ciddiye almıyorsum. Böyle devam edersen başın ciddi belaya girer. Ya arkadaş, kızın ilgisi yok da belli işte, bırak evine bir daha görüşme demi?! Evet. Alkolün tesiriyle, inatla sarılmaya, temas etmeye, geriden geldimi zorla yanımda yürütmeye falan çalıştım. Birincisi alkolün etkisiyle diye bir bahane yok. İçkiyi kaldıramıyorsan içmeyeceksin. İkincisi böyle ciddi polisiyelik olursun ki sonuna kadar da hak ediyorsun. Abazanlığın tacize dönmüş. Şimdi de it gibi pimanım, edilebilecek bütün küfürleri hakediyor bu yaptığım, farkındayım ama yardıma ihtiyacım var. Yardımıma ihtiyacın yok. Polise ifade vermen gerekirse… Read more »

Külbütör Kapağı
Guest
Külbütör Kapağı

Abi her kelimende haklısın. Peki ya kız beni ararsa ne yapayım?

Mahmut Abi
Admin

Normal konuş bir iki kere o aramadan buluşma teklif etme. Bir daha böyle şeyler yapma.

Lyku
Guest
Lyku

1-)Yalnız kadınlar o korkularında bir nebze haklı be hocam. Gerçekten de bazı “oğlan çocukları” red yediklerinde tuhaf davranabiliyorlar. O durumda ben olsam ben de korkardım. O kadın cinayetleri vs. zaten genelde bu tipler yüzünden olmuyor mu?

2-)Alternatiflerini bitirmek istememeleri de doğru. Çoğu kadın o iyi çocukların bir gün adam olabileceklerini, beta sağlayıcı olabileceklerini biliyor. Sonuçta bir gün evlilik vakti geldiğinde, o para kazanmış betalardan birisi ile evlenme ihtimallerini bitirmek istemiyorlar.

1980
Guest
1980

Son 2-3 aydır sinyal veren, ilgi veren, flörtöz davranan ama iş buluşma , instagram vs geldiğinde kaçan kız vakasını çok yaşamaya başladım, klasik cevapların önüne geçmek için şunu söyleyim ilgisi yetersiz vs hatunları elemede tecrübeliyim onlara takılmıyorum hiç ama bu bahsettiğim vakalar geçmişe göre çok sıklaştı bu ya bana çok denk geldi ya da dönemsel bir durum var benzerini yaşayanlar varsa örneklemleri inceleyebiliriz

(Siteye çok yorumda bulunan birisi değilim ama ilk defa bir şeyi sormak istiyorum genel olarak da benzer şeyler yaşayanlar varsa yazarsa sevinirim )

Mahmut Abi
Admin

Son 2-3 aydır sinyal veren, ilgi veren, flörtöz davranan ama iş buluşma , instagram vs geldiğinde kaçan kız vakasını çok yaşamaya başladım Bu bahsettiğin sanal uydu erkek derdidir. Sanal uydu erkek olmayacaksın. Birçok kız zaten bunu deneyecek. Az karşılaşman garip olur.

ama bu bahsettiğim vakalar geçmişe göre çok sıklaştı Demek ki o kadar da iyi eleyemiyorsun.

Rüzgar
Guest
Rüzgar

Mahmut abi cevap verirsen çok çok sevinirim çünkü bu konular başıma ilk defa gelmiyor. Yardıma ihtiyacım olduğu net belli. Azcık uzun olabilir 21 yaşında üni öğrcisiyim part çalışıp kalan zamanda gitar çalıp yazılım yazıyorum 2 aydır nofapteyim. Öyle bir kendime odaklandım ki gerçekten khya ve sana minnettarım. Benim bir problemim var. İş yerinde bir kızla tanıştık. Kız bana göre 9/10. Uzun boylu manken gibi bir kız zaten gelen müşteri doktor falan farketmiyor kıza yürüyor. Ben de 21 yaşındayım daha kendime değer katamadığım için kısmen aramızda bir şey olmayacağını düşünüyordum hipergamik olarak. Bu yüzden kendime dedim ki ne olursa olsun oneitis… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Kız bana göre 9/10. Uzun boylu manken gibi bir kız zaten gelen müşteri doktor falan farketmiyor kıza yürüyor. Kızın sana kalma ihtimali düşük. Ben de 21 yaşındayım daha kendime değer katamadığım için kısmen aramızda bir şey olmayacağını düşünüyordum hipergamik olarak. Muhtemelen ama iş yerinde olması sıkıntı. Bu yüzden kendime dedim ki ne olursa olsun oneitis yapmayıp duygusal yatırım yapmayacağım. Normali ve kolayı bu zaten. Aptal aşığa dönmeyeceğim diyorsun. Flörtöz konuşuyordu ama belkide uydu erkek topluyor Sanmam. Aynı iş yerindesiniz. Senin tecrübesizliğini de işe katarsak muhtemelen sadece sıcak davranıyordu. sonra bana ilişki düşünmüyorum dedi. Aynı iş yerinde böyle şeyler saçma ama… Read more »

A Guy
Guest
A Guy

Mahmut Abi en ilgili başlık burası olduğu için burada yazıyorum. 30 yaşında işinde gücünde bir bekar adamım, 2 sene önce tanıştığım 40’lı yaşlarında bekar bir hanımla tanışmış fakat herhangi bir date ayarlamamıştım. Hala ara ara aklıma gelirdi kendisi. Geçenlerde biraz da alkollüylen tekrar aklıma geldi ve benim epey hevesli bir şekilde mesajlaşmamdan sonra kahve içmek için sözleştik. Ben buluşma esnasında pek uyuşmadığımızı düşündüm içimden. Ben hesabı öderken o da ödemek istedi ben de ben davet ettiğim için benim ödemem gerektiğini söyleyerek ödedim. O da bir sonraki sefer kendisinin ödeyeceğini söyledi. Arabalarımıza yürürken hep kendisinin konuştuğunu bir sonraki sefere benim konuşmam… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Arayacağı bile belli değil, ararsa kibarca meşgul olduğunu ve sonra görüşebileceğinizi söyle. Bir iki kere böyle reddettin mi muhtemelen ardından gelmez.