Hipergamiyi bilirken evlenmek mümkün mü?

Mahmut abi kızlara erişim sorunum yok, fakat hipergamik ve çıkarcı olduklarını bildiğim için sevgili olsam dahi cinsel çekim harici bir sevgi oluşmuyor.

Kadınların melek olduğu ve efendi erkeklikle tavlanabilecekleri bir rüya aleminden fişinizi çekiyorlar, kadınların şeytan olduğu ve kötülükle tavlanabildiği başka bir rüya alemine takıyorlar. Bu şekilde yeniden kablolanan erkeklere, “kadınlar melek değil insandır” diyorsun, “kadınlar melek değilse şeytandır” diye ağlaşıyorlar.

Gerçek insanlar, kadın ya da erkek çıkarcı olurlar. Daha iyisini isterler. Sen kendi çıkarlarını düşünen ve daha iyisini isteyen biri değil misin sanki? İnsan kadınlarını sevemiyorsan, kadınlar melek değiller diye sevemiyorsan, hala masalların ardından ağıt yakıyorsun demektir. Büyümemiş, küçük çocuklarda olan idealize kadın figürünü aşamamışsın demektir. Bundan kadınlara güvenmek yazısında bahsetmiştik:

… Yani gerçek bir kadınla ilişki yaşamak için kafanızdaki ideal kadını feda etmeniz lazım. (Jordan Peterson)

… Jung’a göre başlangıçta anima kişinin annesinden ayırt edilemez zira erkek çocuk, annesiyle çok sıkı bir bağlantı içinde olmadan fonksiyonel olamaz. (Havva aşaması) İkinci aşama ise, anima kollektif ve ideal cinsel imgedir. Truvalı Helen. 

… Bir erkeğin hayatının ilk yarısındaki psikolojik önceliği, anneye olan anima hayranlığından kendisini kurtarmasıdır.

“Kadınların hipergamik ve çıkarcı olduklarını bildiğim için sevgili olsam dahi cinsel çekim harici bir sevgi oluşmuyor” demek, kadınlardan annelik beklemeye devam ediyorum demek.

Zaman geçirmek, birşeyler yaşamaktan mutlu oluyorum ama bağlılık oluşmuyor. Şuanda evlilik bile yapsam karıma karşı sevgi hissedeceğimi düşünmüyorum. 7 yıllık uzun bir ilişkiden çıktım, canım çok az yandı.

Hipergamiyi bilen birisi nasıl birini sevip evlenebilir?

Hipergamiyi bilen birisi daha rahat uzun süreli ilişkiye girer ve evlenir. Hipergamiyi bilen adam, yeterince çekici ve güçlü kalması gerektiğini, bunu yaptığı sürece de daha rahat ilişki yürüteceğini, kadına annesiymiş gibi davranıp itici ve güçsüz hareketler yapmaya devam ederse, ilişkinin sallanacağını, aldatılma ihtimalinin artacağını bilir. Hipergamiyi karım yan tarafa benden daha iyi biri taşınırsa onun kucağına atlar diye öğrenen düz kafa oğlanlar ve onlara böyle öğreten atarlı abiler, hipergamiyi bilmiyorlar.

Şimdi erkeklere hitap eden camiada hemen herkes, mavi hap ya da efendi erkek zihin yapısı denilen bir masal olduğu ve erkeklerin bu masaldan uyanması gerektiği konusunda hemfikir. Fakat o fişten çekildikten sonra ne yapılması gerektiği konusunda bir sürü görüş ayrılığı çok fazla. Ama bana sorarsanız, fişten senin gibi çekilmiş bir adam olacağıma fişte kalırım daha iyi. Ya da fişte adamlarla arkadaş olurum daha iyi.

Burada birkaç sorun var. Bir aşırı uçtan diğerine savrulursanız, bir sarkaç gibi, geldiğiniz aşırı uca yeniden savrulmanıza neden olacak bir pozisyona gelirsiniz. Buna Black Label Logic sarkaç prensibi diyordu:

Sarkaç prensibini Twitter’da çok sık kullanıyorum. Bu prensibe göre insanlar bir ideal duruma doğru küçük adımlarla yavaşça yaklaşarak ilerlemiyorlar. Bunun yerine bir uç noktadan diğerine salınıp duruyorlar.

İkinci sorun da, kadın erkek ilişkilerinden alacağın doyumu ve zevki, normalde parasını bastırıp kolayca alabileceğin bir şeye, sekse indirgiyorsun. Basıyorum, geçiyorum hayat çok zevkli diyenlere pek kanmayın. Çoğu insani bir ihtiyaç olan kadın erkek ilişkisini yaşayamamanın acısını, bu tür bir büyüklenme ardına saklayan insanlar.

Bakın erkeğin hayatında böyle bir dönem olabilir ama erkek bunu hipergami ve çıkarcı kadın korkaklığı ile yaparsa ve bu dönem uzun sürerse, kendisine zarar verir. Yarın artık aile kurayım, çocuk yapayım dediğinde, bunun için gerekli olan minimum kişilik özelliklerinden uzak ve yıllarca bu şekilde yaşadığı için bu özellikleri bir türlü kazanamayan adamlarla görüşüyorum. Hayatınız 20’lerinde bitmiyor, 40’tan sonra 40 sene daha var. O dönemlere böyle bir adam olarak gelmeyin, hiç de mutlu olacağınız bir durumda olmuyorsunuz.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

53
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
14 Comment threads
39 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
spongebob squarepantszeynepssstylerrrBloom Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Ümit kınalı
Guest
Ümit kınalı

24 yaşındayım ve yaşarken bunlara dikkat etmek . Diğer uca savrulmamak ve redpill en doğru 2 insandan öğrenmek benim için büyük şans. Mahmut abi teşekkür ederim. Seninle tanışmak isterdim .

Cem
Guest

Hocam iyi güzel de bu yazılar sitenin başındaki yazılarla çelişiyor sanki biraz. Mesela ilk başlarda yalnız ve yaşlı adam miti adlı bir yazı vardı ve bu yazıda erkeklerin yalnız kalmakla ilgili problemlerinin insanların söylediği derecede olmadığını erkeklerin evlenmek zorunda olmadıklarını , evlenmenin erkeklerin toplum için kendilerini feda ettiği şeyler olduğu yazıyordu. (Hepsi bu yazıda olmayabilir ama bu tarz şeyleri bu sitede muhakkak okudum). Yani bir adam duygusuz çıkeşli bir şekilde ilişkilerle de hayatını geçirip sonunda yalnız olsa da çok problem olmayabilirdi. Zaten erkeğin doğası da bu ki. Aynı zamanda iliikideki yaş farkı (eskiden 8-15 yaş ideal olan yaş farkı bu… Read more »

thepostman
Guest
thepostman

Mahmut Abi, gerçekten şu sugötürmez bir gerçek.. Sosyal medyanın aşırılığı artık bazı algıları değiştirdi. 2017de burada birçok yazıda redpillin ana felsefesini kavradık. O zaman da 2000lerin sosuave forumlarındaki bazı durumların artık farklılaştığını konuşuyorduk. Arkadaşın bahsettiği durumda da olay bu şekilde. Bazı şeyler değişiyor, dönüşüyor.. Temel felsefe zihin yapısı aynı ancak bazı durumlar kaçınılmaz olarak değişiyor.

Misafir28
Guest

Dünkü giydiğin gömlek bugün üstüne olmuyorsa yeni gömlek alirsin. Herseyi olduğu gibi kabul edersen zarar çekersin. Redpill bir din yada ideoloji değil, kadın erkek arasındaki dinamiklerin bütünüdür. Dinamik değişir , fikirler değişir şartlar değişir en uygun olanı sen seçersin. İster bir playboy olursun, ister iyi bir aile babası.

Duygusal güç, yüksek değer erkek ve hipergami. Bu üçünü bilen adamin ıvır zıvıra takilacagini sanmıyorum.

Celaleddin Harezmşâh
Guest
Celaleddin Harezmşâh

Ben tam olarak aydınlandığımı düşündüğüm ve bunu bir hayat felsefesi olarak kabul ettiğim zamanda kendi opportunist fikirleriyle Tateciler kırmızı hapı tahrif ettiler. Bu işin babası sayılan Rollo kendini bozdu sjw aklımların kuklası oldu. Jordan Peterson piyasadan kayboldu uyuşturucu vs ile kendini heder etti. Bu işin doğrusunu anlatan yerelleştiren Mahmut Abi yi de kaybetmemek dileğiyle şunu demek isterim ki sadece temel dinamikleri anlamak için dediğiniz doğru. Çünkü duygusal güç, yüksek değer erkek ve hipergami işin temeli, bunlar haricinde bir sürü alt başlık teferruat var ve bence bunlar kadınlarla ilişki yaşamaktan daha değerli. Kırmızı hap benim için bir hayat görüşü, felsefe, bir… Read more »

Turcin
Guest
Turcin

Mahmut abi, ben 22 yaşındayım güzel bir mesleğim var, aylık gelirim 5 asgari ücret civarinda seyrediyor. 5 senedir birlikte olduğum bir kız arkadaşım var. Bana göre kadınların %5lik dilimine girer. Uyumlu, güzel, birlikte olmaktan mutluluk duyduğum bir kız. Bana çok problem de çıkartmıyor. Ben artık evililik düşünüyorum. Ancak makalelerinizden anladığım genç yaşta evliliği pek tavsiye etmiyorsunuz. Ben bu kızla 5 sene daha sevgili hayatı yaşamak da istemiyorum. Bu konuda ne yapmayı tavsiye edersiniz?

Adilcan
Guest
Adilcan

“Hayatınız 20’lerinde bitmiyor. 40’tan sonra 40 sene daha var.” Pek güzel bir nasihat oldu. Ömrümüzün kalan yarısına Bilge ve fonksiyonel olarak ulaşmak mühim bir ideal. Maskülen dünyada 15 yaşında genç delikanlıların bildiği hakikatleri otuzlarımızda dahi anlayıp hayata geçirmekte zorlanır olduk. İyi ki varsın Mahmud Abi. Teşekkür ederiz.

"1"
Guest
"1"

Zamanında ben de bir uçtan bir uca savruldum.İdeal bir kadın yarattım düşüncelerimde,karşındakinin de bir birey olduğunu unuttum.Hayallerden çıktığımda bazı redpill kanalları bana göre aşırı sert düşüncelere sahipti ve bunların da etkisinde kaldım.Sonuç;bu sefer çok umursamaz, kuralcı, dediğim dedik biri oldum sonra da fişimin çekildiği yere geri döndüm,uzun süreli ilişkimiz katlanılmaz hâle geldi ayrıldık.Tabi bundan önceki borderline bir kadınla olan ilişkimin de etkisi vardı.Her ilişkide hatalarımı not aldım.Bazen ilişki içinde o güzel tadı almayı unutup sizin de dediğiniz gibi kadınları aşırı hipergamiye uyan şeytan gibi gördüğümüzde herşey yok oluyor.Ben de bir zaman arkadaşın anlattığı gibi yaşadım ve boğuldum halbuki bir ilişki… Read more »

Roar
Guest
Roar

Yani illede uzun ilişkimi mahmut abi , birden fazla kızı sevemezmiyiz. Mutlaka çocukmu istemeliyiz hayattan. Çokmu anormal çocuk istememek?

Lyku
Guest
Lyku

Sarkaç örneği güzel olmuş. Bu arkadaşların siniri bence halen o fişten çekilmemiş olmaları. Elemanımız halen o ideal kadını bulamayacaksam, bırakıyorum bu atom fiziğini modunda gibi. İdeal kadın/erkek yok dediğinde oluşan sinir ondan.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Arkadaşlar
Bedeniniz size bir nimet.
Kadınlar size bir nimet.
Sizde onlara nimetsiniz.

Kadın sevmek zor birşey değil.
Sevdiğiniz bir yiyecek gibi düşünün.

Maverick
Guest
Maverick

Erkeğin hipergamiyi bilmesi kadınların makyaj yapmak yada güzel giyinmeyi bilmesiyle aynı değil mi? Eğer bir kız “erkekler sadece güzelliğe bakıyor bu yüzden buna isyan ediyorum” diyip kişisel bakımını bile yapmazsa benim radarımdan silinir, eğerki bende “hipergami yüzünden hepsi çıkarcı işte evlilik yalan” diyip ağlanırsam bi etkisi olmayacak sadece radardan silineceğim onun yerine bilgimi kullanırsam şuan olduğundan da fazla radara gireceğim 🙂

anon
Guest
anon

kesinlikle.ustelik erkekler konumlarını ölene kadar gayet iyi tutabilirler ama kadınlar yaşlanmayı,cirkinlesmeyi asla durduramazlar.bu yönden erkekler daha avantajlilar.kocasindan memnun olan bir kadının aklının ucundan bile aldatmak geçmez ama çoğu erkeğin gözü her türlü dışarıyı da görür.evli adamların abazanliklari herkesin malumunda.cocuklarini doğuran,büyüten,evi idare eden karısı degil de dışardaki 20lik sarışın daha degerli gelir erkeklere.dümdüz erkek içgüdüsu anlayabiliyorum da.bu kadar şeye rağmen erkekler niye hala yakınıyor bunu anlamış değilim cidden.

anonymousbrother
Guest
anonymousbrother

İyi akşamlar Mahmut abi 20 yaşındayım 17 yaşında bir kız kardeşim var ve küçüklüğümden beri kendimi geleneksel abi olarak tanımlarım. Kız kardeşim septum piercing yaptırmak istiyor ve buna son derece karşıyım. Düzgün bir ailede yetiştik, kız kardeşimin erkeklerle yakınlığı olmaz, giyimine dikkat eder, olması gereken kız evlat bilincine sahip birisi ve ben de ona bu kişiliğine karışılık böyle bir görünümün onu iyi yansıtmayacağını söylüyorum, umrumda değil, beni bilen bilsin vs. diyor. Babam geçen yıl vefat ettiği için bu konuda kendimi daha sorumlu buluyorum. Babam ona aynılarını dese (ki benden daha yumuşak davranırdı ama içten içe sıcak bakmazdı) karşı çıkmazdı. Babası… Read more »

Mesut
Guest
Mesut

Merhaba siteyi yeni kesfettim.Ben kendimde şunu fark ettim. İster istemez hepimizin bilinçaltında cinsel güdü var. Ve ben kadınların sadece ve sadece güçlü, tehlikeli, hakkını koruyan, savaşçı bir erkeğe arzu duyacağını düşündüğümden dolayı böyle biri olmam gerektiğini düşünüyorum bu da bana zarar veriyor. Ha kadınlar geliyor mu geliyor. Normal yaşantısı olan olaylardan uzak duran daha doğrusu korkusunu dinleyen ki korku hayatta tutar böyle bir adam olunca da önemsenmeyecek biriymis gibi hissediyorum. Sonuçta yukarıda anlattığım adam olursam daha da saygı göreceğimi düşünüyorum herkesten. Yanlış bağlantılar mı kurmuşum zira istediğim kadar zengin olayim tehlikeli olmazsam bir avantajı olmayacağını düşünüyorum. Bu bana zarar veriyor.… Read more »

Yusuf
Guest
Yusuf

Mahmut abi 20 yaşındayım ama evlenmek istiyorum. Çocuk falan istiyorum. Arkadaş çevrem salak mısın git eğlen hayatını yaşa diyor. Ben evleneyim odağım işimde olsun kafasındayım. Bu kafadan çıkmalı mıyım?

Aysima
Guest
Aysima

Ay ben bayılıyorum sizin yazılarınızı okumaya. İnsana umut veriyorsunuz hem gerçekleri görüyoruz hem üzülmüyoruz. Gerçekten kırmızı hapta tek okuduğum sizsiniz videolarınızı da izliyorum sesiniz çok hoş fikirleriniz de aşırı mantıklı ve tecrübe kokuyor. Bu gidişle size aşık olacağım galiba hem de daha görmedim bile haha

kader
Guest
kader

Hocam öncelikle yazılarınızla gençleri aydınlattığınız için teşekkür ediyorum. Ben önceden bir kız olarak hipergamik yapımızdan utanırdım. Bunu bastırmaya ve karşımdaki erkeği en kötü haliyle bile kabul edebilmeyi erdem zannederdim. Ama gerek sizin yazılarınızı okuyunca gerekse biraz sosyolojik gözlem yapınca ve redpilli anlayınca aslında kadının hipergamiyi kontrollü biçimde uygulaması durumunda erkeğin de mutlu olduğunu anladım. Sonuçta onların bizden asıl beklediği şey onları anne gibi sevmemiz değil daha çok saygı duyulmak takdir edilmek övülmek gibi beklentileri var. Bunlar varsa zaten sevildiklerini düşünüyorlar. Ama sorun şu ki benim bir erkeğe saygı duymam övmem için de o kişi de benden üstün bir meziyet görmem… Read more »