Zamanında olmadıktan sonra olmuyor

Ödeyeceğin bedeli seç yazısında Heaven rumuzlu okur şöyle bir şey yazmış :

Yalnız şöyle de bir durum var ki abi, bazı şeyler zamanında olmadıktan sonra olmuyor. Hani bu hatunculuk işlerine 10 yaşlarında başlamış adamla, 25 yaşında başlamış adam nasıl aynı olamayacaksa; hayatta bedellerini erkenden seçip ödemeye başlamış adamla, bazı şeyler geçip gittikten sonra bir yola girmeye çalışan adamın da asla aynı olamayacağını düşünüyorum. Bu sebeple de abi, kırmızı hap felsefesinde bir paradoks olduğunu düşünmeye başladım. Benim gözlemlerime göre erkeklerin çoğu, bu felsefe ile karşılaştığında iş zaten işten geçmiş oluyor. İş yapanlar, erkek gibi erkek olabilenler ise, atı çocuk yaşta aldığı için Üsküdar’ı da çoktan geçenler oluyor.

Bu arabesk kafa Türkiye’de çok yaygın aslına bakarsanız İngilizce’de duyduğumu hatırlamadığım bir kafa.

X yaşında başlayan ile Y yaşında başlayan aynı olmayacaktı.

Bu laf dünyanın en beyinsiz laflarından biri bence. Ayrıca da inanılmaz boş. Erkeklerin 90%ının hiç bir işe hiçbir yaşta başlamadığı ve tam tersi enerjilerinin başarısız olmaya harcadıkları bu dünyada, senden 15 yıl önce başlayan tepe binde birde olsun, 10 yıl önce başlayan %1de olsun sen de 10%’da ol ne olacak? Bu kadar başlamayan varken başlayan herkese az çok ekmek var, sabırla devam edene iyi ekmek var.

Bu akılsız laf genelde başlamamaya bahane arayanların kafasında zaten. İstersen 40ında başla, yine tepe 10%ye girersin. Bu soya oğlanlarının, koltuk patateslerinin, ayakta uyuyanların dünyasında tepeye çıkma çıtası yüksek değil.

Ha tepeye 10%ye çıkıp hala tepe binde bire bakıp içlenen adam duble akılsızdır. Bu cebinde 200 milyon olup da Bill Gates kadar zengin olamadım diye hayıflanmaya benzer. Zaten bu kafa da cebinde 200 lira olup da onu arttırmak için adım atmayacakların olacağını sandığı şeydir.

Benim gözlemlerime göre erkeklerin çoğu, bu felsefe ile karşılaştığında iş zaten işten geçmiş oluyor. İş yapanlar, erkek gibi erkek olabilenler ise, atı çocuk yaşta aldığı için Üsküdar’ı da çoktan geçenler oluyor.

Kırmızı hap forumlarında KH ile 50 yaşında boşandıktan sonra karşılaşıp tabak çevirip hayatına bakanlar var, sen iş işten geçti sanmaya devam et.

Bu kafa, insanı olduğu yerde tutma programının bir parçası. Sen istatistiki olarak bunu takip edeceksin ve hayat boyu potansiyelinin altında kalacaksın. Muhtemelen olacak bu. Buraları okuyan çoğu erkek de aynı şekilde.

Siz bilirsiniz. Hayat sizin, siz hayatınızı daha iyiye götürmeye değmez kafasında iseniz, ne benim ne de bir başkasının sizin o yönden döndürmeye çaba harcamasına değmez. Bir insan bugün 2,000 TL kazanıyorsa ve bu adama 10,000 TL kazanmanın yollarını gösterdiğinde bu adam “aman babasının cebine 50,000 TL koyduğu adamla asla boy ölçüşemem neye yarar” diyorsa, 8 bin TL fark hayatında fark yaratmaz sanıyorsa, o insana yardım edilemez, etmeye çalışmaya değmez. Her şeyden önce bu kafada olmayan azınlığa el atmak daha verimli ve onlara zaten yetecek zaman yok.

Şu X yaşında başlayan ile Y yaşında başlayan aynı olmayacaktır kafasındaki adamlara acıyorum ama dediğim gibi vakit yok. Kafalarındaki bilgisizliğe dayalı bu aptallıktan kurtulmak kendi görevleri. Bilgisizlik diyorum zira hayata önde başlayanların ne kadar az olduklarının farkında değildir. Örneğin Türkiye’de erkeklerin sadece binde 17’si dolar milyoneri ama “zengin olacan hacı” diyen adamlarla azıcık konuşsan Türkiye’de zengin erkeklerden kendilerine kız kalmayacağını sandıklarını anlarsın. Bu da aynı hesap.

Bu şekilde konuşanlarda yengeç zihniyeti de aşırı şekilde mevcuttur. Yorumlarda muhtemelen örneği görülecektir.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

119
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
31 Comment threads
88 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
46 Comment authors
vamosod116yılmazyılmazAytenTony Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Betmen
Guest
Betmen

bu aglayanlar, bahane uyduranlar, zenginlik hayali kuranlar, erkek bedenindeki feminenler.. Baska bir sey degil.

Herseyleri feminen bunlarin, kadin gibi. Oyle yetistiler cunku.kendi dogalarini geri alma yuregi de yok bunlarda.. Birakin oyle yasasinlar..

D'artagnan
Guest
D'artagnan

ben 32 yaşındayım. kırmızı hap ile 30 yaşımda tanıştım. benim 20 li yaşlarım yanlış kariyer secimi sebebiyle komple çöpe gitti. bir koltuk patatesi değildim aslında. ama yanlış yere kanalize olduğum için emeklerim neredeyse tamamen çöp oldu. yani tek kazancım tl bazında aldığı maaşlardı. 20 lerimden otuzlarıma biraz kötü hayat tecrübesinden başka hiç bir şey taşıyamadım. tam 31 yaşımda yeni kariyer sectim ben. bütün bildiklerimi çöpe atıp 30 dan sonra yepyeni bir şey öğrenmeye calıstım. iyi kötü başardım da. şimdilik yolun başında olduğum için acıgımı kapatmak için 3 kişilik calısıyorum. maaaş hesabı yapmaksızın yeni kariyerimde kendimi geliştirmeye calısıyor, 32 yaşındab sonra… Read more »

Dean winchester
Guest
Dean winchester

Bunlar hep sağlayıcı inek pardon beta kafası..
Felsefe diye geçiştirdiği şey benim hayatımı değiştirdi..Hatta 30 yaşından sonra haplanmak daha iyi oldu..Çünkü bu siteyi okumaya başladığım ilk günde ‘demek ki bu yüzdenmiş’ diye hayretlere düşüp bir saat koltukta şok içinde geçmişte yaptıklarım bir bir gözümün önüne gelmişti..O günden sonra ciddi bir uyanış sürecine girdim. Militarist kafasında bir disipline soktum kendimi. 1 yıl sonra başarısız olduğum pek çok konuda bütün sorunları yok ettim ve en önemlisi olan duygusal gücü elde etmek için hala çabalıyorum. Geriye dönmek yok….

Cafer
Guest
Cafer

Tesekkurler yazi icin mahmut abi benim bu konuda soyle bir yorumum olacak:
Mantiksal seviyede haklisin ancak. Mesela 30 yasindasin ve sosyal iletisim olarak 20 yasinda bir kisi senden acayip ileride. Ayni ortamda kendini yanyana koyunca bu kisiyle acayip demorolize edici oluyor duygusal seviyede. Bu mantigi aklina getirmek bir nebze de olsa kurtariyor ama duygusal reaksyon hep oluyor. Bu konuda fikrin nedir?

karanlikruya
Guest

Şöyle bir şey var ki zaten çoğu kişi başına travma gelmeden bir yola girmiyor. Örneğin kadından sağlam kazık yemeyen biri KH’i bilmez. Bu patetesler de o kadar boş yaşamış ki herşeyden bir haberler.

Hayatlatına tek kadın bile zar zor girdiğinden o da 1 ay sürdüğünden ne hissedeceklerini ya da hayatın kendilerine ne sunabileceğini bilmiyorlar.

Olay tamamen öngörüsüzlükle ilgili. Anahtar deliğinden altınla dolu bir sandık görmeyen kişi o kapıyı açmaya çalışmaz.

kıpkırmızıhap
Guest
kıpkırmızıhap

Aynı tipler başlarına gelen her kötü olaya “kaderde böyleymiş” derler.

Bu da bir kendini tatmin yöntemi.

Machnie
Guest
Machnie

17 yaşındayım ve milyarder olacağım bu sözüm burada dursun.Motivasyonum düştükçe gelip bakacağım.

bayburt
Guest
bayburt

17 yaşındayken para kazanmayı kolay bişey sanardım bende.düşünsenize ailenden devasa bir sermaye veya network miras kalmadan bin tane 1 milyon kazanmak 😀

BenLark
Guest
BenLark

Mark Zuckerberg , Jack Dorsey,Elon Musk gibi adamların hayalini kurup ama 2-3 saat masada oturup çalışmaktan aciz gençler aşırı fazla Hayal dünyalarında yaşıyorlar harbiden Bu adamların alayı eğitimli Stanford Harvard NYU gibi yerlerden mezunlar Serdar Kuzuloğlu çok güzel anlatmıştı bunu bilen bilir. 10-20 bin hatta 100 bin sıralama ile girdiği üniversiteden(5-6 matematik 5-6 fen neti) bu adamlar gibi biri olmayı beklemek aşırı komik amk Haftada 100 saat üstü çalışan Zeki ve hırslı insanlar bunlar. Ülkeleri de buna müsait Mesela sen Startup kurmaya kalksan ilk senin hoca dediğin adamlar seni yer , taşak geçer ne olduğunu anlamadan sıfırlanırsın Eğer hedefiniz böyle… Read more »

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Gerçekler ve hissedilenlerin farkı konusunda katlııyorum fakat, girişimciliğin ön şartı değil üniversite hatta açıkçası bazen ayak bağı bile olabilir.

Çalışacaklar ama orada haklısın.

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Söylediklerinin arkasında durabilirsen hırlı bir insan için anlamlı bir söz ama, bu toplumun handikaplarını aklılndan çıkarma.

Hatta zaman zaman hedeflerinle ilgili düşük profilli kal, gerçekleştirene kadar etrafına bahsetme.

BenLark
Guest
BenLark

Bu aralar fark ettim de dizi film bağımlılığı ve futbol gerçekten pornodan farksız Sahte deneyimlerle kendini kandırıyor çoğu insan Suitsi izleyip hayal kuruyor Breaking bad izleyip vay be değişime bak diyor Filmlerin büyüsüne (!) kapılıyor Her türlü futbolcu transferini bilir Sonuçta oyuncuların yaptığı bir iş ve para kazanmak için yapıyorlar Düşünsene bir hollywood aktörü yılda 50-60 milyon dolar kazanır Yada sikko bir topçu yılda 8-10-15 milyon lira/dolar kazanır Senin onlardan farkın ne ? Değer katmıyorsan ne bekliyorsun? Fakirliği ,standart olmayı hedeflemek, tembel olmak =bencillik Toplum olarak zenginliğie başarıya karşı tutumumuz çok sikko olduğu için genel olarak başarısızlık girdabından çıkamıyoruz Düşünsene… Read more »

Tunight
Guest
Tunight

Çok görüyorum böyle üniversite sınavına hazırlanan gençlerin bolca bulunduğu youtube kanallarının yorumlarında da var böyle tipler.

Hayal dünyasında yaşayan gerçeklikten uzak cümleler kuran dünyayı toz pembe sanan bir acı gördüğü zaman 8 saatlik beden işine 70 tl verdiklerini gördüğü zaman pes ediyorlar.

Küçükçekmeceli keiran lee
Guest
Küçükçekmeceli keiran lee

Hocam Amerikan motivasyonu dedikleri bu olsa gerek. Herifler Marvel filmleri ile bir insanın ulaşması olanaksız hayaller kurduruyorlar, ileriki yaşlarda da Elon Musk, Jeff bezos gibi heriflerin hikayeleri ile insanları uyutuyorlar. Klasik tabirle” Gerekirse Köpek gibi çalış” ama kimse sormuyor “Kim nasıl yollardan geçti”.

ThresH
Guest
ThresH

Bu siteyi bırakmayın beyler. Bu site ve kırmızı hap ile tanışmadan önce özgüveni sıfır olan, bir kızın yanında onun için ağlayıp bırakma diye yalvaran, kendinden sürekli ödün veren bir tiptim yaklaşık 3 yıl önce. Henüz geçen hafta… Tesettürlü ve 5 vakit namaz kılan, orucunu tutan, zihniyeti aşırı dindar olan bir kızın şeftali bahçesine dalıverdim. Bunu 2 haftada yaptım… Evet 2 hafta. Ve kız düşüncelerine aşırı bağlı, çerçevesi çok güçlü bir kız. Aslında bu saydığım maddelerin hiçbir önemi yok. Sadece sizin kafanızda zor gözükmesini sağladım. Sadece kendin olunca, shit testleri savuşturunca her şey kendiliğinden geliyor. Egoist olduğumdan çok şikayetçiydi. Sen böyle… Read more »

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Kendi gittiyse kukişkonun açılmasını o kadar dert etmemiş demek yoksa, bakireyse bu konularda 2 kere düşünülmesinden yanayım.

Çevirmen Hoca
Member

Çerçeve koruma açısından güzel bir girişim, tebrikler. Yalnız şuna itirazım var: kırmızı hap kıza kendini değersiz hissettir demez. Kıza “güzelliğinden başka sunacak neyin var göster bakalım?” diye meydan okumanı ister. Sürekli değersiz hissettirmeye çalışırsanız kızda öfke birikir, gereksiz dırdır ile uğraşırsınız. Onun yerine düzgün karakter göstermesini isteyerek çıtayı yukarı koymak daha doğru.

Ama şunu da diyeyim, Türkiye şartlarında bakire, hele de tesettürlü kızla Adriana Lima olsa da yatmam. Bu işin tecavüz iftirası var, kızın psikolojik baskı hissetmesi sonucu zorla evlendirilmesi var, olayı öğrenen abisinin babasının pompalı tüfekle kapınıza dayanması var. Alfa olacam diye bok yoluna gitmeyin.

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Dayansa da dayanmasa da, niyet bir aile kurmak değilse, aile eğilimli kızlara vur-kaç yapılmamasından yanayım, bunu kadın odaklı değil, biraz aile kavramının korunması ile ilintili söylüyorum.

AlphaGun
Guest
AlphaGun

Neden özür diliyorsun? Onun kendi inancıyla ilgili problem var demek ki.

Muhabbeti yeniden kurup, konuşurken Peygamber Efendimizden konuyla ilgili hadisler paylaşırsın. Sonra da aranızda dinî nikah kıyıp mutlu mesut devam edersiniz.

Red pill mi vay be
Guest
Red pill mi vay be

Su “butun kizlar karsimda eriyor, bir kelimemle yamuluyorlae” diyenler rica ediyorum bir video mideo cekip yuklesin de gorelim babaliginizi

Caps or didnt happen.ne zaman boyle seyler gorsem yuzum eksiyor.ben yapamiyorum bari yapabilenlerden feyz alalim bakalim nasil oluyormus tek kelimeyle kiz yamultmak

Ayten
Guest
Ayten

Ya Mahmut Abi, sana bir şey soracağım. Bir kızın manipüle edilmesi konusunda hiçbir etik sınırınız yok mu bunu yazan kişi gibilere? Ya bir insan 15-20 yaş aralığında ne kadar akıllı ve sorumlu olabilir ki? Karşısında ileri derecede manipülasyon teknikleri öğrenmiş bir insan karşısında aptallık edince o tamamen kendi seçimidir deyip sıyrılabilir miyiz? Benim bu yoruma içim kalktı ya. Seks tecrübesi geri dönüşü o kadar kolay bir şey değil bir insan için. Sonradan pişman olma olasılığı o kadar büyük ki bu kızın. Kadınları, aşka olan yatkınlıkları sayesinde böyle manipüle ederek kaşarlar ordusunu erkekler yaratıyor. Bu kızlar saf duygularla, kanarak çıkıyorlar bu… Read more »

Driver
Guest
Driver

https://www.youtube.com/embed/xK0tGAVl2_I

İzleyin, bir kadının yine kadın olduğu için her şeyi yapabileceğini düşündüğü hak sanrısı içerir.

Mahmut abi video üzerine ve vu hak sanrisi üzerine bir yazı çıkar.

AlphaGun
Guest
AlphaGun

Çok sağlam sikişir bu ama uğraşılmaz.

Kafayı yedirtir.

Jedimaster
Guest
Jedimaster

Şimdi başlamazsan 3 sene sonra keşke başlasaydım diye pişman olacaksın. Sırf bu nedenden ötürü zararın neresinden dönülse kardır.

turgut yöntem
Guest
turgut yöntem

Kızlar tecrübeli olduğundan daha kolay ilişkileri yönlendirebiliyor, taa ki alfaya denk gelene kadar. Ondan sonra bocalıyorlar. Pişmek için yanmak gerek, napalım çekecez bir süre bu acıları.

Arga
Guest
Arga

Hay sikecem şu alfanızı amına koyayım. “Kızlar tecrübeli olduğundan daha kolay ilişkileri yönlendirebiliyor” hala kız odaklı düşünen adamların “alfa” diye buralarda dolanmasına sinir oluyorum. Ne mal adamsınız birader.

Kenzou
Guest
Kenzou

Sakin ol şampiyon, adam haklı. Tecrübe konusundan bahsetmiş ve ülkede istatistiksel olarak ele alırsak ezici ağırlıkta kızlar daha tecrübeli ve evet ilişkileri kızlar yönetiyor. “Kız odaklı düşünme” bunun neresinde? Her şeyi soyut düşünmemek lazım, somuttan kopmamakta da fayda var. Bir gün “Amerika’da kızlar teklif ediyormuş ağğbi yaa” lafı “Türkiye’de….” şekline dönerse, o noktadan sonra kız odaklı düşünmeye giriyor diyebiliriz bu yukarıdaki düşünce için. Her dersen ki kız 2. planda, alfa olmak demek erkek olmak demek o zaman haklısın tabi ama senin hitabın ve yazı şeklin daha çok kadınları 2. plana değil plan dışına atmışa benziyor yani öyle kokuyor, öfkeli gibisin… Read more »

lyku
Guest
lyku

Bu konuyu kafasına takan adamın derdi kendisi değil bence. Hep şu internet yüzünden hepimiz dan bilzerian tarzı adamlara özenir olduk. O adamlar o kadar çok şey yaşarken bizim yaptıklarımız gözümüze küçük görünür oldu. Oysa kendi hayatımıza baksak ve şu adam şurda bilmem ne kadar para almış, bilmem napmışa takılmasak çok daha mutlu olurduk. KH ile bana kalırsa çok geç karşılaştım. ama şu an şunu söyleyebiliyorum, öncesinde 1 birim mutlu isem şu an 10 birim mutluyum. Öncesinde kafama taktığım pek çok şeyi artık takmıyorum. hayatımın merkezine kendimi koydum. geriye kalanlar ister bana uyar ister hayatımdan çıkar umurumda bile değil. evet daha… Read more »

Ricardo
Guest
Ricardo

Su instagram ve dan bilzerian konusuna deginmem lazim.vucut yapmakla ugrasiyorum, ama ne zaman amk instagramina girsem karsima six packli mukemmel vucutlu igneli elemanlar cikiyor, sonra kendimi onlarla kiyaslayip mutsuz oluyorum, ki bu her konuda gecerli.mukemmel estetikli kizlara baktikca disardakilerini begenmiyorum, milletin arkadaslariyla arabalariyla cektigi videolara bakip onlari dusunuyorum, super komik mizah sayfalarini takip etmekten, milletle iki kelam gunluk sohbet edesim gelmiyor.tam bir dopamin pornosu.

Isin gucun olsa da arada girip bakiyorsun, asiriya kacmamakta fayda var

Östrojenden Önce Testosterondan Sonra
Guest
Östrojenden Önce Testosterondan Sonra

Ölmediysen ve daha kaliteli bir hayata sahip olmak için çabalıyorsan hala vaktin var.

Blade
Guest
Blade

“Mahmut Abi” bu kural herşey için mi geçerli ? Disiplinli çalışan kişiler azınlıkta olsa kaç yaşın da olursa olsun başarılı olur anlayışı ? Gereken disiplini yeterki göstersin anlayışı Yoksa sadece kırmızı hap açısından mı bu başlığı değerlendirdin ? Buna vereceğin cevabı çok merak ediyorum.

Küçükçekmeceli keiran lee
Guest
Küçükçekmeceli keiran lee

Babam 40 yaşına kadar kendi işi ile uğraştı. Ve bazı durumlardan dolayı kendi işini sonlandirdi. Sırf bize bakmak için 40dan sonra bacanak ile iş yapmaya başladı. Yani olmaz diye birşey yok. Bu adamın bir karısı ve çocukları var, buna rağmen sorumluluk almaya devam ediyor birçok baba gibi. Bir söz vardır. ” 0’dan 50’ye nasıl geldiysen, 50’den 100’e öyle gidersin.”

Blade
Guest
Blade

EyvAllah.