Saha Raporu – AVM’de hayat oyunu

Ne zamandır sahalardan uzağım. Henüz döneceğim de yok. Bu nedenle de saha raporu yazmıyorum. Aslında eskilerden elimde bir düzineden fazla materyal var ama itiraf edeyim ayda bir iki pratik de yapmıyor değilim. Hani böyle balığı tutup denize atmak gibi 😊 Bugün yazacağım saha raporu ise geçen hafta gerçekleşti ve gündüz oyununa göre daha pasif ve daha az sık olsa da oldukça etkili olan hayat oyununa bir örnek. Bu nedenle yazayım dedim.

Hayat oyunu temelde karşına çıkan fırsatları değerlendirmek üzerine kurulu. Burada kendini doğru zamanda doğru ortama yerleştirerek fırsat sayısını arttırmak mümkün olsa da gündüz oyunundan en büyük farkı tamamen kendiliğindenmiş gibi görünmesi. Mesela Starbucks kuyruğunda yanına düştüğün kızla havadan sudan konuşma başlatmak gibi. Daha çekingen arkadaşlara tavsiye ederim ama bu tür fırsatlar kişinin karşısına ayda bir çıkar.

Neyse, mekan İstanbul’da bir alışveriş merkezinin yemek katı. Bir iş için oradaydım ve toplantı sonrası öğle yemek yiyordum. Öğlen molası olduğundan oturacak yer yok. Uzun bir sıra şeklinde olan masadayım ve benim iki yanımda birer kişilik boş yer vardı. Tek boş yerler bunlar değiller.

Kafamı kaldırdım ve karşımdaki kasadan 30 – 32 yaşlarında, oldukça güzel bir kadın ile göz göze geldim. Belli ki oturacak yer bakıyordu. Bu göz göze gelme ile benim suratımda belli belirsiz bir gülümseme belirdi. Genelde hoşuma giden bir kadın gördüğümde aklımdan “yerim lan ben seni, bu ne güzellik” gibi bir şey geçer. Bu sefer de hatuna bakarken “gel sen gel Mahmut Abinin yanına gel” diye aklımdan geçerken suratıma bir belli belirsiz bir gülümseme geliyor tabii.

İlk göz temasında hatun gözünü kaçırmadan ben gözümü kaçırmam. Size de kaçırmamanızı tavsiye ederim. Hatun zaten gözlerini kaçıracak ve gözlerini kaçırış şeklinden az çok ilgi var mı yok mu anlarsınız. Ayrıca uzun süreli göz teması maskülen bir hareket. Göz temasında gözlerinizi kaçırmamanızın bir yararı daha var: kadının cesaretini kırmamak. Mavi hap kafası pek idrak edemez ama kadınlar genelde utangaçtırlar ve reddedilmekten de çok korkarlar. Böyle bir göz teması eğer kadın ilgili ise daha fazla göz temasına girmesini ve hatta şimdi anlatacağım şekilde daha bariz yürüme davetiyesi atmasını tetikleyebilir.

Devam edeyim. Kadın ile 2 – 3 saniye göz temasımız oldu ve hatun gözünü kaçırdı. Benim için yürüme davetiyesi anlamına gelecek bir şekilde aşağı doğru ama yemeği bırakıp yürüyeceğim yok.

Neyse hatun önümde durup bir süre etraftaki 6 – 8 yere baktı. Benim arkama doğru yürüdü ve görüş alanımdan çıktı. Ben sürekli bakmadım, ilk göz temasında ilgimi gösterecek kadar bakmıştım.  Zaten 2 – 3 saniye sonra “burası boş mu” diye solumdan eğildi. Ben de “tabii, buyurun” dedim ve yarışma başladı.

Kızın yanıma oturması yürüme davetiyesi ama genellikle böyle bir durumda erkek konuşma başlatmazsa kadın 20 dakika otursa bile tek kelime etmeyebilir. Kadınlar hem yürümeyi bilmezler, hem yürünmeyi beklerler hem de bu gibi durumlarda çok utangaç olabiliyorlar. Çoğu kadın için yanında senin muhabbet açabileceğin şekilde durması yürümek demektir. O noktadan sonra “ben yapmam gereken her şeyi yaptım” deyip senin harekete geçmeni beklerler. Bunun istisnaları da var tabii ama siz bu aşamada yürüyün, kadından beklemeyin.

Yürüme Davetiyesi yazısından hatırlayalım :

Yürüme davetiyesi (YD), kadınların oyunudur. Kadınlar, istisnalar kaideyi bozmaz, bir erkeği beğendiklerinde, ölüp bitseler bile, o erkeğe yürümezler. Bunun yerine erkeğin yakınında kendilerini konumlarlar ve erkeğe kaçamak bakışlar atarak erkeğin açılışı yapmasını beklerler. Buna, biz avlanan erkekler, yürüme davetiyesi deriz ve kadınlara yürüyen erkekler için en bariz yürüme nedenidir.

Neyse ki bu bariz yürüme davetiyesi ve dibimde olması ile benim konuya girmem zor olmadı. Bariz yürüme davetiyesi zira ben bariz kestikten sonra tam yanıma oturmasının tesadüf olma ihtimali az. Etrafta en az 6 – 7 tane tek kişilik boş yer var.

Yürüme Davetiyesi yazısından tekrar hatırlatalım :

2 – Kendini Yerleştirme : En bariz YD. Kızın sizin yanınızda bir yere gelmesi ve kendisini sizin yakınızında konumlaması. Radarınız açıksa (neden kapalı olsun ki?) kızın A noktasından yakınınızdaki B noktasına gelişini farkedersiniz. Kız burada size bakış atmayabilir ya da sizin hemen dibinizde olmayabilir. Hatta çoğunlukla olmayacaktır.

Ben : “O köfteyi nereden aldın?” (Halbuki karşımdan aldığını gördüm ve gördüğümü biliyor. Konuşma bahanesi işte.)

Kız : “Şuradan karşıdan. Burada çok güzel yapıyorlar bunu. Kullandıkları et de çok güzel.” diye oldukça güler yüzlü cevap verdi. Soğuk olmaması ve fazladan bilgi vermesini İlgi Göstergesi (Indicator of Interest – IOI) olarak yazdım.

İlgi göstergesi ile yürüme davetiyesi farklı şeyler. Biri yürümeden önce gelir, diğeri yürüme esnasında. Mesela YD alırsın ama yürüdün mü sıfır ilgi göstergesi alabilirsin.

B : “Bu civarda mı çalışıyorsun?”

K: “Evet. Sen?”

B : “Hayır iş için geldim.”

K : “Nerede çalışıyorsun?”

Burada kızın hemen soru – cevap paslaşmaya (senin sorularına cevap vermek ile kalmayıp soru ile devam etmesi) başlamasını 2. İlgi göstergesi olarak yazdım.

Bundan sonra muhabbet 10 – 15 dakika devam etti. İşin aslı öylesine bir konuşma gibi devam etti ve ben eğlenen ustalığa bile geçmedim. Shit test falan da gelmedi zira henüz görünür bir yürüme yoktu. Yani bariz yürüyorum ama güya yürüme de değil. Ben bu tür hayat oyunlarında “kendiliğinden oldu” havasını korumak için çok hızlı gitmiyorum ama siz böyle yapmak zorunda değilsiniz.

Yemeğim bitip kalkacağım. Ne yazık ki bir yere gitmem gerekiyor ve ilerletmeye de niyetim yok. Yoksa yemek bitince çay içmeye davet ederdim. Bu tanışmayı ilerletmeyeceğim için tel de almayabilirim. Uzun süredir bu tür pratiklerde tel almıyorum. Alsam sonra aramayacağım için kız üzülecek. Orada almasam almadığım için de üzülecek belki ama daha az üzülecek. Neyse bu sefer tel isteyeyim bakalım nasıl olacak dedim. Neyse ki tel isteme bahanem kendiliğinden geldi.

B : Benim kalkmam lazım. Bir daha buraya gelirsem şu köfteyi deneyeceğim.

K : Ya, keşke alsaydın bir tanesini tadımlık.

B : Hahaha, keşke verseydin bir tanesini tadımlık.

K : 😊 Ya aslında şu karşıdaki caddede çok meşhur X köftecisi var. Bence onu dene.

B : Seninle konuşmak güzeldi. Bak ne diyeceğim? Bir daha buraya geldiğimde orada köfte yiyelim. Muhabbet ederiz.

K : …. Bir duraklama … şey … tabii yiyelim.

B : Whatsappın var mı?

K : Var.

Teli aldım ve yola koyuldum. Telefonu whatsapp diye sordum. Aynı şey ama sanki kızlar whatsapp diye sorunca daha kolay veriyorlar.

Şimdi olayın içinde tesadüf faktörü var ama benim bilinçli davranışlarım olmasa o kızın benim yanıma oturma şansı çok düşüktü:

  • – Radarlarım böyle bir göz göze için açık.
  • – Hoşuma giden bir kızın kıçına bakacağıma – ki bu hatunun kıçı çok güzeldi- gözlerine bakarım ve kız gözünü kaçırana kadar da kaçırmam.
  • – Aklımdan geçenlerin (bilinçli öyle kelimeler söylemiyorum, yerim ben seni kendiliğinden kafamda canlanıyor) bakışlarıma pozitif cinsel gerilim olarak yansıdığını düşünüyorum.
  • Kız kafasını hafif eğerek gözlerini kaçırınca karşılıklı bir beğenme ihtimali daha yüksek.
  • Kız yanıma oturdu. Oturmayabilirdi. Yürüme davetiyesi yazısında yazdığım gibi kadınlar kendilerini erkeğin yakınına konumlandırarak da yürüme davetiyesi atarlar. Burada yanıma oturması bariz YD. Eğer ayakta olan ben olsam ve o oturuyor olsa, bu bakışmadan sonra ben gider yanına otururdum ama o durumda bu kadar güçlü YD olmazdı.
  • Hayat oyunu ile benim karşıma ayda ya da iki ayda bir fırsat çıkıyor. Ama kendimi bilinçli olarak fırsat ortamına soksam ayda 2 – 3 kere çıkacağına eminim.

Site yorumlarında bazı erkeklere kızların kendiliğinden geldiğini yazan elemanlar var. Bu o kadar da kendiliğinden olmayabilir. Ya da daha doğrusu siz bakış, genel duruş, ruh hali gibi faktörlerle ne fırsat yaratıp ne de fırsat değerlendirebilirken bu adamlar göz teması, pozitif ruh hali, genel hijyen – bakım – tip, yd değerlendirme kabiliyeti ile fırsat yaratıp değerlendiriyor olabilirler.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

61
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
22 Comment threads
39 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
39 Comment authors
BulutKocheFrom zero to heroRelaxedGizli Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Yürüyen Adam
Guest
Yürüyen Adam

Mahmut Abi bizi AVM’ye götür.

BenLark
Guest
BenLark

Kardeşim Leventin üstü açık lüks avmleri her zaman iş görür
Dış görünüşü optimize edersen başarın artar

Hipergamik erkek
Guest
Hipergamik erkek

Gel gel mahmut abiye gel kısmına çok güldüm bana saklıköy reklamını hatırlattı neyse. 😂

Ksenofanex
Guest
Ksenofanex

Kızın üzülüp üzülmeyeceğini takmak zayıflık değil mi?

Öğrenen Adam
Guest
Öğrenen Adam

Erdemli olmak zayıflık değildir. Erdemli olmamakta zayıflık değildir. Bu tamamen senin dünya görüşünle alakalı bir durum.

sirdragon
Guest
sirdragon

Sonunda gerçek bi saha raporu teşekkürler mahmut abi

UzaktanAlfa
Guest
UzaktanAlfa

Aslında böyle uzun bakışmalar, gidip yanına oturmalar falan bana ters gelirdi. Genelde ben koşmam, çok fazla bakar ve ancak bu olaydaki gibi karsıma oturursa ilgi gösterirdim. Bu bahane yada çekindiğimden değil, gerçekten ağırdan alınca çok sağlam hatunlar götürdüğüm oldu. Mahmut Abi nin dediği gibi böyle olaylar ayda 1-2 oluyor. Yaptığım işten dolayı etrafımda fazla bayan olabiliyor ve böyle bir ortamda ben 2 ayda ortalama 1-2 hatunla yatıyorum veya flört oluyorum. Aslında (işteyken) hatun “domaldım gel” diyene kadar bekliyorum. Yaşadığım bölgede tanınıyorum. İnsanların kafasında her gün 1-2 hatun götürdüğüm söylensede durum bu. Mahmut Abiyi tanıdığımdan beri hatunlara biraz daha yakınlaşmaya basladım… Read more »

Çevirmen Hoca
Member

“Mesela Starbucks kuyruğunda yanına düştüğün kızla havadan sudan konuşma başlatmak gibi. Daha çekingen arkadaşlara tavsiye ederim ama bu tür fırsatlar kişinin karşısına ayda bir çıkar.”

Konser, kitapçı, kahveci, sinema vs bu tarz oyunlar için çok uygun. Etraf bahane kaynıyor yürümek için.

The next
Guest
The next

Toplu taşıma araçlarında yürümeyi önerir misin ?

Çevirmen Hoca
Member

Aslında yapılmayacak iş değil ama toplu taşımada taciz vs. çok gündeme geldiği için yanlış anlaşılmaya müsait. O yüzden ben de tavsiye etmem eğer kızın ilgisi bariz değilse. Öğrencilerle dolu bir otobüste denenebilir ama.

Böyle restauran, starbucks, kitapevi gibi yerlerdeki profil az çok belli olduğundan yürüdüğünüz zaman kızın daha güleryüzlü karşılama ihtimali yüksek.

Varnalı
Guest
Varnalı

Toplu taşımada tanıdık taktiğini kullanabilirsin

augustus iv
Guest
augustus iv

– Mesela Starbucks kuyruğunda yanına düştüğün kızla havadan sudan konuşma başlatmak gibi. Özellikle spordan sonra bir kahve içmek için mutlaka Starbucks’a uğrarım. Mahmut Abi’nin anlattığı YD’leri bizzat tecrübe ettim. Kızlar konuşmak yerine kaçamak bakışlar atıp, yüzünü hafif size doğru dönüp işaret veriyorlar. Önümdeki kız arkasına dönüp duruyorsa hiç beklemeden yürüyorum. Ben bir de Starbucks’ta eğer tek takılıyorsam direkt masaya dönük oturmak yerine yüzümü hafif yakındaki masaya dönerek, rahat bir şekilde oturuyorum. Dün numarasını aldığım kızla sık sık göz göze geliyorduk bu yüzden. Gülse, bir tepki verse hep bana doğru dönüyordu. Yanındaki arkadaşları da sigara içmeye çıktıklarında direkt konuşmaya girdim. Whatsapp… Read more »

Koz
Guest
Koz

Blog’un ihtiyarından güpgüzel bir yazı 🙂

gece
Guest
gece

Whatsapp kullanıyor musun diyince bana göre de daha rahat numara veriyorlar. Dostum bu kadınların yürümesi ve çok güçlü yd vermeleri hatta konuşma başlatmaları bana son dönemlerde olmaya başladı. Hatta arkadaşımla ben de ne değişti diye düşündük sanırım sporu üst seviyeye çıkarmak gibi yüzeysel bir cevap bulduk … Starbucks olayı da başıma geldi tam dediğin gibi..İşin sonu beraber pasta yemeye vardı. Lakin bir sorum var : Ben bu ilgiye alışık değilim sanki bir anda zorda olan oyun kolaylaştı. Hani çok kolay soru gelir, öğrenci hep zor soru çözmeye alışmıştır ve kolay soruda hata yapar … Telefon numaraları aldım ve mesajlaşmalar başladı… Read more »

HiperGami
Guest
HiperGami

Senin sorunu ancak bu işin guruları cevaplayabilir, buradaki dengenin nasıl sağlanacağı ile ilgili detaylı yazı gerekli.

Heisenberg
Guest
Heisenberg

Mahmut abi gündüz oyunu hala benim için zor. Fakat site bana çok şey öğretti. Yürüme Davetiyesi yazısında olan şeyleri uygulayınca önceden neler kaçırdığımı farkettim. Fakat halen ilgi işaretleri yani kızların tepkilerini yorumlamada mavi haplı gibiyim.
”Burada kızın hemen soru – cevap paslaşmaya (senin sorularına cevap vermek ile kalmayıp soru ile devam etmesi) başlamasını 2. İlgi göstergesi olarak yazdım.”

Burada da anlattığın gibi ilgi işaretlerini yakalayıp yorumlamada tam bir malım.
Bu ilgi işaretlerini yorumlamak konusunda bize verebileceğin her hangi bir tavsiye çok müteşekkir olurum.

Koche
Guest
Koche

Odağını arttırmaya çalışabilirsin. Bunun için de nofap ve meditasyon öneririm. Bu ikisi çok iyi bir başlangıç olacaktır.

Hazretleri
Guest
Hazretleri

Mahmut abi daha çok kutsa bizi, senin saha raporlarının analizleri çok sağlam.
Saha raporlarını diğer kısımlardan ayrı bir başlık altında sıralasak daha iyi olur sanki.
Ana sayfanın en alt tarafından başlasın sıralanmaya.

63stayla
Guest
63stayla

birçok pua önce kızın kişisel bi soru sormasını bekler kişisel sorularla devam etmek için, (nerede çalışıyorsun, okuyorsun ) gibi, tavşanı ürkütmemek için. Ama tavşan ayağına gelmişse gerek kalmıyor demek ki bu detaylara.

TheEdgeofAlpha
Guest
TheEdgeofAlpha

Yazıdan bir gün önce aynı yaşlarda AVM’de kasa sırasında gördüğüm bi hatuna set açıp, numara almıştım. Umarım aynı kız değildir :).

HiperGami
Guest
HiperGami

TheEdgeofAlpha açılışı hemen orda mı yaptın yoksa mağazadan çıkmasını mı bekledin? Bana mağaza ve dnr gibi kitapçılarda açılış hiç mantıklı gelmiyor. Kız kendini sıkıştırılmış gibi hissetmez mi kapalı mekanda, bi de kız konuşmak istemese nasıl ilerliyor hayal edemiyorum, ya kız gidecek yanından ya da senden gitmeni isteyecek, olay çıkabilir yani.

TheEdgeofAlpha
Guest
TheEdgeofAlpha

Açılışı kasa da yapmadım. Starbucksta kasada önümde iken YD yi yakaladım. İçerde 3 tane masa var, ortadakine oturdum, hemen ardımdan o geldi. Mesafeyi uzak tutmamak için ortaya oturdum. Sohbeti açmak için sözü başlattım, kendisinden de aynı karşılığı alınca devam ettik. Aslında tam bir yazı konusu , amacım sadece set açmaktı. Ama gel gör ki hayatımdaki en tuhaf ve güzel tecrübe idi. Ve ilk set açılışımdı. 3-4 aydır takip ediyorum siteyi ama bi türlü cesaret bulupta set açamıyordum. Hep kendi içimde şunu dersem bunu der şöyle olur diye diye sohbeti kendi içimde bitiriyordum. Yaklaşık 3-4 saat sohbet ettik, sanki 40 yıldır… Read more »

HiperGami
Guest
HiperGami

Dolandırıcı olmasınlan bu, çok net söylüyorum böbreklerine dikkat et😂

Lemmy
Guest
Lemmy

Hocam geçenlerde arkadaşla Starbucksta oturuyoroduk. Sağ çaprazımda kızların olduğu bi masa vardı(mekana girerken radarla taradım) ama masayı kesmiyodum muhabbet ederken. Bi ara bi bakıym dedim, masadaki kızlardan birini beni keserken yakaladım. Mekanda oturduğumuz süre boyunca da bikaç kez kesiştik aslında. Sorum şu: böyle durumlarda (oturulan mekanlarda vb) nasıl yürünür? Kalkıp da ne diyeceğim kıza, bi de herkesin ortasında?

Walker
Guest
Walker

Bu tam benim de düşündüğüm soru masadan kalkıp yürümek vs bize balık nasıl tutulur öğretilmeli.

Varnalı
Guest
Varnalı

arkadaşınla kalkmaya yakın hey merhaba Az önce göze göze geldik gelip bir tanışmak istedim diyerekten(bu arada sandalyeye oturmak lazım)muhabbet açmak zor değil fakat taşak istiyor azıcık(olay aslında sosyal fobiye siktir çekmek)

Lemmy
Guest
Lemmy

Hocam açılışta hedefin kişisel alanı işgal edilmez bu şekilde sandalyeye oturarak falan. Yanlış tavsiye vermeyin.

Asor
Guest
Asor

Zaten kadılar doğal tabak çeviricilerdir . Bence kız üzülür diye düşünmek mavi hap kafası.

Starbucks avcısı
Guest
Starbucks avcısı

Abi ben okurken herife bak kendini nasıl ödül görüyor dedim, sen mavi hap kafası diyorsun. Belki kızın umurunda olmayacak ama adam kendini değerli bulduğundan üzülecek diye düşünüyor.