Pook’un Kitabı – 15 Ders – Birinci Ders

Pook’un Kitabı – Giriş ve 15 Ders

Arzu ile dolup taşan bir genç erkek, çok güzel olduğunu düşündüğü bir kız gördü. Kız etrafta dolaşıyor ve kendi işine bakıyordu.

Genç adam içinden “onunla konuşmalıyım” diye geçirdi. “Gidip konuşmalıyım!”

Ama vücudu kendisine itaat etmiyordu. Orada öylece durdu ve sıcak basmasına ragmen göz ucuyla kızı izlemekten başka bir şey yapmadı. Kız sonunda gözden kayboldu ve genç adam kendisine daha fazla lanet okudu.

Sonra, öncekinden de güzel bir kadın belirdi!

Genç adam içinden “gidip merhaba demeliyim” diye geçirdi. Ama buna rağmen yine orada heykel gibi durup için için yanmaktan başka bir şey yapmadı. “Bu kız benim ligimde değil. Benim gibi bir erkeğe asla yüz vermez!” Kıza hiç yürümedi ve kız bir süre sonra gözden kayboldu.

Ve sonra, önceki iki kızdan da daha güzel bir kadın belirdi!

Genç adam bir şekilde bu kıza yürüdü. Tedirgin bir şekilde “merhaba” dedi. Kız hoş biri idi. Genç adam en sonunda kızın telefon numarasını istedi, ama kız telefon numarasını vermeyi reddetti. Genç adam başarısız olmasına rağmen, denediği için kendisini çok daha iyi hissetti.

Birden hatasının farkına vardı.

“Reddedilmek, pişmanlıktan iyidir”

“Unutma” dedi Pook. “Değişim azar azar olur. Daha önce hiçbir fırsat görmüyordun. Şimdi ise etrafında birçok fırsat görüyorsun ama onları değerlendiremeyecek kadar tereddütlüsün. Yavaş yavaş, daha fazla farkına varmaya başladın.”

“Ne demek istiyorsun?”

“Kendini tereddüt içinde bulduğunda, her zaman harekete geçmeyi seç. Hoşuna giden bir kız gördüğünde orada saksı gibi dikilme, öküz gibi bakma ve “mükemmel anı” bekleme. Yürü, yürü, yürü!”

“Pook, yapamam. Biliyorsun … kendime güvenim yok. Bende o kendine güven yok!”

“Sen SEBEP ve SONUCU birbirine karıştırıyorsun. Tereddüt içindeki ruh halinin sebebi kendine güveninin olmaması değil. Sen istediğin, arzu ettiğin şeyi elde edemedin. Tereddüt içindeki ruh halinin nedeni budur.”

“Ne?”

“Bir kısır döngüye kapılmışsın. Tereddütlüsün zira işlerin istediğin gibi gitmesine alışık değilsin. Ve işler hiçbir zaman istediğin gibi gitmeyecek zira sürekli tereddüt içindesin. İstediğin şeyi görüyorsun, tereddüt ediyorsun ve fırsat penceresi kapanıyor. Sonra bu bird aha olur. Bir daha. Bir daha. Harekete geçmemeyi her seçtiğinde, kendini biraz daha reddediyorsun.”

Pook devam etti. “Tereddüt döngüsünün insanı götürdüğü yer budur. Senin Tereddüt dünyanda, her döngüde erkekliğini biraz daha fazla törpülersin ve sonunda tam teşekküllü bir İyi Çocuğa dönüşürsün. İyi Çocuğa dönüştükten sonra, tereddütünü ortadan kaldırmak için yürümeni risksiz yapmaya çalışırsın. Ve sonra hediyeler vermeye, şiirler yazmaya, çiçekler almaya ve aşkını ilan etmeye başlarsın. Olmayan sinyalleri, sonunda senin onların olmasını istediğin anlama gelene kadar defalarca analiz etmeye başlarsın. Ve en sonunda, onu tanrıça mertebesine çıkarıp önünde diz çökerek ona tapınmaya başlarsın.

“Eğer daha az acı ile muhtemel bir çok acı arasında tercih yapabilme şansımız olsa, her zaman daha az acıyı seçmeye meyilliyiz. Ergenliğinde, bir kıza yürüyüp ve başarısız olduğunda herkesin seninle dalga geçtiğini düşündün. Bu doğru olsun ya da olmasın, sen bunun doğru olduğunu düşündün.  Bu, senin kısır döngüde hapsolmanın nedenidir.”

“Ama Pook! Bu döngüyü nasıl kıracağım?”

“Harekete geçmeme kararının, harekete geçmekten daha acı verici olduğunun farkına varacaksın. Çocukluk bitti artık. Artık bir ERKEKSİN. Kızlara yürümek zorundasın. Bundan sonra her zaman harekete geçmeyi seç. Yıllarını tereddüt içinde yaşamakla heba etmiş olanlarımız, reddedilmenin her zaman pişmanlıktan daha iyi olduğunu biliyorlar. Her zaman.”

Sonraki Bölüm : İkinci Ders

Pook’un Kitabının Tamamı (PDF 385 Sayfa)

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

21
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
12 Comment threads
9 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
kanadskieSerojuanaThe nextÖzgürErkek Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Akagami
Guest
Akagami

Çok basit bir tespit ve bir okadar da önemli. Kişinin tereddütlerine karşı hareket etme eğilimi sanıldığı kadar kolay değil ve bu basit gördüğümüz kuralları kendimize defalarca tekrarlamadan içimizde buna tepki koyacak bir kıvılcımın ortaya çıkması düşük ihtimal.
Kural basit ama yıllarca birikimsel olarak yaşam yönelimlerine ve kararlarına bağlı şekillenmiş bir benliğe ona ters gelebilecek basit bir kuralı benimsetmek büyük çaba ister.
Kişi benliğini tanımalı ve yaratmak istediği değişimin hangi aşamalardan geçerek gün yüzüne çıkacağını iyi kavramalı.

Komploo
Guest
Komploo

Lanet olsun şu konfor alanından, insanlar kendine küçük cemberler çizip onun içinde yaşamaya başlıyor ve o çemberden çıkmayada korkuyor.En kotusude benim gibi bunun farkinda olup çıkamamak.Sanki biryerlerde enerjimi emen birşey var çözemiyorum ama çözücem.Yardim et mahmut.

FabrikaAyarıErkek
Guest
FabrikaAyarıErkek

Bir süre nofab yap ve soğuk duş al
bende işe yariyor.Spor u söylemiyorum bile.

Serojuana
Guest
Serojuana

Cacığı azalt. Enerjin ordan akıp gidiyor

Rexuras
Guest
Rexuras

“Rejection is better than REGRET”
Zamanında çook iyi koymuş pook ve çok önemli temeller.

Redzombie
Guest
Redzombie

Cesaret. Kadınların o havalı görünümlerindeki zırhını delip geçecek mermi çekirdeğidir. Tereddütsüz ve düzgün bir atışla kadının zırhının altındaki hislerine ulaşabilirsiniz. Reddedileseniz bile onu etkilemişsinizdir. O yüzden cesur olmak iyidir.

Mahmut Abi
Admin

Kadınların havalı görünümlerindeki zırh mı? Kadınlarla dişe dokunur tecrübeniz olduğunda, onları Amazonvari şahsiyetler olarak tanımladığınız ve olmayan gelişmiş özellikler eklediğiniz bu kafa yapınıza gülüp ondan utanacaksınız.

Rexuras
Guest
Rexuras

Mahmut hocam tebrikler yine çok güzel bir cevap.arayış içindeki kişilere verdiğin cevaplarda; pook un yıllar önce defalarca yazıp anlattığı,rossy in bence en önemli 3.maddesi zihniyeti ! Burada yazılanları bir kalıp olarak düşünmedikçe bu zihin yapısına ulaşmaları zor.

Redzombie
Guest
Redzombie

Doğru hocam ama bahsettiğim bu değildi. Zırh dediğim şey mavi haplılar içindi. Kadınlar ise çevresindeki mavi haplıların etkisiyle zırhı olduğuna inanır. Mavi haplılar o zırhta takılır kalırlar.Kırmızı haplı erkek bilir ki ortada zırh falan yok. Hamlesini yapar ve hedefi vurur. Önemli olan iyi nişan alıp tetiği çekerken elinin titrememesidir.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Giriş yazısından ve ders 1 den anladığım kadarı ile Pook kişinin kendisi.

Mahmut Abi
Admin

Spoiler verme 😀

BenLark
Guest
BenLark

iyi çocuklar haksız kadınlar haklı…

TheDarkMyFavorite
Guest
TheDarkMyFavorite

Reddedilmek pişmanlıktan iyidir. siteyi 1 yıldır okuyorum ve inanılmaz bir şekilde farkındalık kazandım ve şuan bu sitede okuduklarım sayesinde bir ilişkim var. Anlatayım. Geçtiğimiz ay bir konserde tanıştık, kendisi ile, alanda sürekli göz göze geldik ve gülümsedik güler yüzlü biriydi ve hiç negatif bir şey görmedim konser bittikten sonra gözden kaçırmadan yanına gittim ve konuştum, ne söylediğimden çok duruşuma ve ses tonuma dikkat ediyordum kısa bir konuşmadan sonra instagram dan takiplestik, iyi dilekler dileyip ayrıldık ve aradan iki saat geçtikten sonra saat o sıralar 22 civarı söyle bir mesaj geldi, “ilk mesajda benden o zaman” cevap olarak bana adım atana… Read more »

The next
Guest
The next

Kardeş ilişkiye gireceğin zaman bir daha düşün. İleride aranız açıldığı zaman bana tecavüz etti diye tehdit edebilir. Tedbiri elden bırakma derim.

hakancan
Guest
hakancan

İyi firsatlarin gelmesini beklerken asil firsatlar kaciyor. Formul basit aslinda. Git konus olursa devam et. olmazsa onu unut olana kadar sansini dene olanla yola devam et.

hakancan
Guest
hakancan

Abicim günde 1 hatuna bile yaklașim yapsan yine yeter sevgili edinmek icin. O tek yaklasimi yapmaman bile sifir sonuca göturuyor insanin

hakancan
Guest
hakancan

Șansini senesin kadin bir de azgin cikarsa ağızna eder yatakta. Seni elinden kacirmamak icin her seyi yapar. Ama oyuni dogru oynayacaksin. Aha salgini belli edersen zictin

trillix
Guest
trillix

yazıyla alakalı : pook’un dediği tereddüt mevzusunu bende farketmiştim.bunun için kendimce bi yöntem geliştirmiştim. beni sigara içmem için cesaretlendiren arkadaşın bana dediklerini uyarlayıp kendi kendime söylüyorum(sizde sizi cesaretlendiren o anı kendinize tekrar yaşatmaya çalışın öyle bi an yoksa o anı oluşturun).ne zaman tereddüte düşsem olayın boyutu yada nerede olduğum farketmeksizin 3-15 saniye arası bekler, kafamı toplar “yapsam nolur sanki anasınıs*keyim en fazla birkaç or*spu çocuğuna rezil olup dalga malzemesi olurum.” diyip harekete geçiyorum.toplum baskısından,rezil olmaktan yada başka bi şeyden dolayı yapmaya utandığım,korktuğum çoğu şeyi bu meydan okuma ile yaptım ve karşılığınıda aldım.bi süre sonra meydan okumaların verdiği o heyecan duygusuna… Read more »

Erkek
Guest
Erkek

@trillex

Yöntemini sevdim.

Özgür
Guest
Özgür

O korkuyu yenmek zaten olay olmuyor bir süre sonra. Bir süre sonra bazen yapabileceğinden emin olsanda içindeki zayıf ve üșengeç adam zorluyor seni. Bu sefer disiplin savași vermen gerekiyor. Yani en bașta olușturman gereken șey. Korku, heyecan, üșengeçlik ve zayıflık fark etmeksizin iși yaptıracak kadar güçlü disipline sahip olmamız lazım.

kanadskie
Guest

“Bir kuş kadar özgür olmalısınız, oradan oraya kanat çırpıp, şakıyan ve hayatın
tadını çıkaran bir kuş. Kadınlar bu kuş ile sikişmek ve onu kafese koymak isterler 🙂