Pook’un Kitabı – 15 Ders – Onbeşinci Ders

Pook’un Kitabı – Giriş ve 15 Ders

Önceki Bölüm : Pook’un Kitabı – Ondördüncü Ders

Genç adam artık, hayat ve kadınlar hakkında bilmesi gereken herşeyi biliyordu. Hayat denilen kumarhaneye adım atmıştı ve oyuna girmişti. Bir erkek zar atarken, genç adam zar atana odaklandı ve :

“Pook! Senin konuştuğun genç adam kim biliyorum! O sensin!”

“Evet. Ben sana sadece kendi öğrendiğim dersleri anlatıyorum. Genç adama çıkışırken, aslında kendime çıkışıyorum. Hadi devam edelim.”

Pook masaya baktı ve zafer haneleri ile onların sunduğu ödülleri gördü. Önemli olanın kazanılan ödüller olmadığını bilerek zarı elinde salladı. Hayatın tuzu biberi, zarın şındırtısıdır” dedi kendi kendine.

Oyunu yöneten sordu : “Mösyö Pook, bu el için ne kadar bahis oynamak istiyorsunuz?” dedi. Pook elindeki zarlara baktı. Yetenek, Hayaller ve Dayanıklılık zarlarıydı bunlar. Bir de elimdeki çiplere baktı. Bir renkte sahip olduğu tüm mal varlığı, diğerinde ailesi ve arkadaşları da dahil sosyal bağları ve diğer renkte ise sahip olduğu en muhteşem varlık vardı : zaman.

Pook oyun yöneticisine döndü. “Hepsini masaya koy.” Oyun yöneticisi panikledi. “Ama bunu yaparsanız, tüm varlığınızı, sosyal ağlatınızı ve zamanınızı yani hayatınızı kaybedebilirsiniz. Bunların tamamını yeteneğiniz, hayalleriniz ve dayanıklılığınız üzerine oynamak istediğinizden emin misiniz?” dedi. Kumarhanedeki herkes Pook’a dönmüştü. Çok az insan bütün herşeyini masaya koyardı.

Zarı sallarken “hepsini masaya koy” diye tekrarladı Pook. Zarları yuvarlarken şöyle dedi :

“Hayatta alabileceğin en büyük risk, her şeyini masaya koymamaktır!”

“Dünyanın en zeki, en yetenekli ve en azimli insanı olabilirsin. Ama RİSKİN şanını kucaklamadan hayatta ve kadınlarla başarılı olamazsın.”

“Ama Pook. Ben risk almaktan korkuyorum. Ya kaybedersem?”

Pook genç adamı tokatladı. “Kaybedemezsin! Herkes seni tanımlamaya, seni kendilerine göre şekillendirmeye çalışıyor. Politikacılardan arkadaşlarına kadar. Sen olduğun gibi kaldığın sürece her şey yolunda. Sen bu kalıbı kırdığında ise herkes ama herkes seni durdurmaya çalışacak.”

“O zaman nasıl kaybedemeyiz ki?”

“Yiğit savaşçının savaş meydanında savaşarak kaybetmesi onurdur. Erkeği zafer değil savaş tanımlar. Bazı insanlar vardır, lanet ya da kötü şans ile hergün kuru ekmek yemek zorunda kalırlar. Bu durumu değiştirmek için her savaştıklarında, kazanıyordurlar.”

“Yani, risk almak savaşmak demektir. Yani bu bilgi ve öngörüler ise kılıçtır, kalkandır, zırhtır ve savaşırken kullandığın diğer şeylerdir. Ve ellerinde yeterince silah yokken bile savaşanlar, baştan aşağı en iyi silahlarla donatılmış iken kıçının üstünde oturanlardan daha değerlidirler.”

“Evet. Cennet, kibarca söyleyelim, bir çift zardır. Elindekini harekete geçmek için riske at. Eğer yeteneklerini ve hayallerini gömüp üstüne yatarsan, göklerin gazabı üstünde olacaktır.”

“Ama ya durum İMKANSIZ ise? Ya HER ŞEY SENİN ALEYHİNE ise? O zaman ne olacak?”

Pook bu yazıdan yorgun, tüm Pookların geldiği Pook Ülkesine doğru yavaş yavaş gözden kaybolmaya başladı. Giderken de şöyle dedi. “Şunu unutma …”

“Fırsatlar, imkansız durumların ardına gizlenirler.”

Pook’un Kitabının Tamamı (PDF 385 Sayfa)

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

46
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
22 Comment threads
24 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
BABAESKİKemalbilinmezliklerdenFişi Çekilmiş GençKevin Harper Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
D'artagnan
Guest
D'artagnan

en iyisini en sona saklamış

Sensei
Guest
Sensei

“Fırsatlar imkansız durumların ardına gizlenirler.”
Bu güzel serinin çevirisinde emeği geçen herkese teşekkürler. Türk TRP camiasının en büyük kazanımlarından birisidir bu seri.

Mahmut
Guest
Mahmut

En güzel yazıydı Mahmut abi

BB Culture
Guest
BB Culture

Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. En iyi yazılardan biriydi.

Kürşad
Guest
Kürşad

Emeği bulunan herkese Teşekkürler…

Mahmut Abi
Admin

Patreon destekçileri ve çeviriyi yapan arkadaşın emeği sağolsun. İyi bir iş çıkardı.

Fişi Çekilmiş Genç
Guest
Fişi Çekilmiş Genç

Mahmut Abi, ücretsiz olarak istediğiniz çevirileri yapmak istiyorum. İngilizceme güveniyorum ve tecrübeliyim bu konuda. Beni herhangi bir metinle test edin lütfen, pişman olmayacaksınız.

Hamdi Sönmez
Guest
Hamdi Sönmez

Kitabın geri kalan kısmının da çevrilip paylaşılması dileğiyle…
Gerçekten beğendiğim bir seri oldu.

Asrın hastalığı
Guest
Asrın hastalığı

Teşekkürler arkadaşlar teşekkürler 😊 inanın pısırık erkekler olarak yetiştik maalesef.Bundan sonrası değişim zamanı.Sikerim böyle hayatı!

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Risk yönetimi gerçekten nasıl olmalı, bunu da tartışmalıyız bence. Bir erkek her durumda risk almalı mı, almamalı mı? ideal bir tartışma konusu olduğunu düşünüyorum.

Bu arada Mahmut bey bir ricam var, yorumlardaki devam butonunu kaldırma imkanınız varmı? yorumlarda biraz gereksiz bir özellik sanki. Yorumun tamamını okuyabilmek daha iyi olurdu.

Mahmut Abi
Admin

Erkek her durumda risk almaz tabii. Mesela kendisini boşa riske atmaz. Adrenalin tutkunlarının ya da eli silahlı adam görünce kadınların önüne atlayanların yaptığı şekilde riskten bahsetmiyoruz burada.

Devam butonu sayfa yükünü azaltıyor. Sunucuyu yorarsam host da bizi tüm siteyi yükletmeyerek yoruyor.

trillix
Guest
trillix

zafer için değil savaşmak için savaş

Mahmut Abi
Admin

Zafer için savaşırsın ama kendi yeteneğine, hayallerine ve dayanıklılığına güvenerek risk alırsın. Asıl mesaj şu : risk almazsan zaten 100% kaybedeceksin. Er meydanına çıkıp risk alan, orada yenilse bile hiç risk almayana göre çok daha fazlasını kazanacaktır. Savaşmanın kendisi, savaşmaktan kaçan çoğunluğa nazaran zaferdir.

“Pook elindeki zarlara baktı. Yetenek, Hayaller ve Dayanıklılık zarlarıydı bunlar.”

Freddie Mercury
Guest
Freddie Mercury

Pook’u bulup konuşturmalıyız, yoksa daha mı iyi anlamalıyız demeliyim?

Tecrübeli Adam
Guest
Tecrübeli Adam

Bu kısım altın kaplama olmuș adeta

Tecrübeli Adam
Guest
Tecrübeli Adam

Yani pook diyoki arkadașlar. Riske girmezsen, savaș meydanına onmezsen kazanamazsın diyor.. Erkek adam riske girer diyor. Ama tabiki cahil cesareriyle atlayın demiyor. Bilgi kazan, öğren , yetenegini gelistir sonra riske gir, savaș , kazanmak için. Kazanana kadar mucadele et diyor Pook .

Mahmut Abi
Admin

Pook’un üstüne riske girdiği zarlara dikkat edin.

“Pook elindeki zarlara baktı. Yetenek, Hayaller ve Dayanıklılık zarlarıydı bunlar.”

Yani kumarhane benzetmesi yapmış ama riski rastgele sayılara göre değil kendi yetenek, hayal ve dayanıklılığına göre alıyor.

Tecrübeli Adam
Guest
Tecrübeli Adam

Aynen öyle Mahmut Hocam, çok güzel bir nokta

Erkoman
Guest
Erkoman

Beyler trp hakkında o kadar çok şey okudum ki artık hayatı akışına bırakamıyorum. Yapabileceğim bişey yok mu, eski spontan enerjimi geri istiyorum.

Mahmut Abi
Admin

Okumayı ve TRPyi bırak. Sen TRPyi uyuşturucu niyetine kullanıyorsun. Bu iş o kadar çok şey okumakla boka sarar.

Özgür
Guest
Özgür

Erkeği zafer değil savaș tanımlar arkadașlar. Savașın. Darma duman olun, kanlar içinde emeklerken yüzünüzde gülümseme olsun. Erkekadam olun

TrickShoot
Guest
TrickShoot

Erkeği zafer tanımlar. Tarih kazananları hatırlar.

Mahmut Abi
Admin

Tarihin neyi hatırladığı kimin sikinde.

TrickShoot
Guest
TrickShoot

Dünyaya iz bırakmak isteyenlerin

Mahmut Abi
Admin

Aferin size siz çıkın şimdi. Biz burada başka bir şeyi tartışıyoruz.

TrickShoot
Guest
TrickShoot

Herkes kazanmak ister.Hayat senin nekadar çabaladığınla ilgilenmiyor. Bence herkesin bakış açısı farklı zafer önemli değil savaşın demek zafere giden adamların kurbanı olun demekten başka bişey değil. Bunu düzeltmek istedim.

Mahmut Abi
Admin

Bu yazı bahsettiğin şeyi söylemiyor. Düzeltme gereksiz.

Özgür
Guest
Özgür

1.si zafer önemli değil diyen kimse olmadı 2.si evet hayat ne kadar cabaladigimizla ilgilenmiyor ama her zafer de seni tarihe kazımıyor. Salt savaș da insanları tarihe kazidi asirlardir. Savașmadan kisa yoldan “zafer” kazananlar da dolu etrafta.

BenLark
Guest
BenLark

@Ozgür

Modern Makyavelli ve Sun Tzu…Gerçekten sizi görmek güzel.
Başarılarınızın devamını dilerim.Umarım yakında sitede yazar olursunuz.Mahmut Abi böyle gençlere şans verecektir 😂😂😂😂

Özgür
Guest
Özgür

Yok henüz sadece kendi okuduklarim ve yasadiklarimdan edindigim bilgilerle yazıyorum ki bunlar da oldukca yetersiz. Daha önce hic freud okumadim mesela. Bircok konuda hicbir fikrim yok. Evlenmedim. Uzun iliskim bile olmadi. Diger arkadaslari bilmiyorum ama ben henüz yolculugumda yeniyim. Ama undefeated var onu öneriyorum 🙂

TrickShoot
Guest
TrickShoot

Kısa yoldan bir zafer varsa ve onu bulup yapan varsa zaten o en tepedeki adamdır. Zira herkes savaşabilir ama kazananı seçimler belirler.Ayrıca senle zafer kavramına bakış açılarımız farklı sen zafere, hile hurdayla yada kan olmadan ter olmadan da olabileceğini vurguluyorsun. Zira zaferin tanımı: bir yarışmada ya da uğraşıda belli bir çaba sonunda kazanılan başarı. Daha çok savaşıp kazanamıyorsan senden daha az savaşıp kazanan varsa bu onun senden daha iyi olduğunu gösterir. Tarih kazananları hatırlar derken de biraz mecazi olarak söyledim.Sonunda kazandıysan ve bunu sadece kendin biliyorsan bile zaferdir.Sen erkeği zafer değil,savaş tanımlar demişsin.Şimdi de zafer önemli değil diyen kimse olmadı… Read more »

Özgür
Guest
Özgür

Erkeği savaș tanımlar cümlesinden zaferin önemsiz oldugunu düsündügümü nasil cikardin hala bilmiyorum ama haklısın dediklerinde.

Geciciİsim
Guest
Geciciİsim

Abi iki hatun düşürelim diye başladık nerelere geldik😂😂

Elinize sağlık

Murtaza
Guest
Murtaza

evet herkes böyle başlıyor. Bu serinin 14. dersinde kafamıza hatun yağmaya başladiginda bizi neyin beklediğini anlatıyor.

ben dahil o aşamaya büyük çoğunluğumuz gelemeyecek belki. Bunun yanında Kafamıza hatun yağsa bile içimizdeki boşluğun sadece kadınlarla kapanmayacagi haberini almak çok mühim.
Böylelikle kadınlar yerine önce kendimize odaklanıp hayatımızı çok daha anlamlı ve tatmin edici yaşayabiliriz.

Mahmut Abi
Admin

Hatun düşürün tabii, hobi olarak yine düşürün. Ama bunlar daha önemli.