Kadın ikna edilecek aşamaya geldiyse onu ikna etmek buna değmeyecektir

Bir kadını bir konuda ikna etmeye çalışmak, hatta dil dökmek erkeği oldukça zayıf duruma sokan bir şey. Buna en basit olarak yeni tanışılan bir kızla biraz muhabbet edip numarasını isteyince kızın telefonunu, sosyal medya hesabını vs. vermeye gönülsüz olan tavrından örnek verebilirim. Biraz dil döküp bu kadın ikna edilebilir ve telefonu alınabilir. Ama muhtemelen sonrasında aldığın numara hiçbir işe yaramayacaktır.

Bunun tek istisnası kadının sözel olarak “hayır” demesi ama beden dili olarak “evet” demesidir. Zaten burada kendi de ikna dilmeyi bekliyordur. Ya da utandığı için, alışkanlıktan vs. göstermelik bir “hayır” diyordur.

Sana karşı ayak sürüyen bir kadını ikna etmeyi başardığın zaman erkek olarak kendini çok avantajsız bir konuma koyuyorsun. Kızdan daha isteklisin ve artık kadın psikolojik olarak üstün tarafta. Yani artık seni çekici bulması için nedenleri azaldı.

İlgili bir kadın ile ilgisiz kadın arasında dağlar kadar fark var. İlgisiz kadınla bir şeyler yaşaman çok düşük bir olasılık. Numarasını almak, buluşmak ya da eve çağırmak olsun kadın bir yandan sana karşı ayak sürüyorsa muhtemelen ortada uğraşmaya değmeyecek bir durum var demektir.

Kadını belli bir şeyde ikna etmeye çalışmak erkeğin daha üstün olduğu, lider olduğu ve değerli olduğu duruma ters bir durum oluşturuyor. Bir kadını bir konuda ikna etmek için çabalayarak kendi reklamını kötü bir şekilde yapmış oluyorsun. İmajına zarar veriyorsun.

Kadın ikna edilmesi gereken aşamaya geldiyse onu ikna etmek muhtemelen buna değmeyecektir. Çünkü onu ikna etsen de (numarasını aldın, buluşma ayarladın, eve çağırdın vs.) sen gömleğinin birinci düğmesini baştan hatalı ilikledin, şimdi diğer gömlek düğmeleri de hatalı bir şekilde iliklenecek. Bu kötü bir çerçeve ve elin zayıfladı.

Yani kadını ikna etme yolundan gitmemelisin. Bunun yerine bu durumun önemli olmadığını gösterecek umursamaz ve şakacı bir tavır takın. Kızı bir süreliğine unut. Eğer ortada gerçekten istisnai bir durum varsa (ki genellikle yoktur) daha sonra yazınca işler daha kolay olacaktır (istisna olarak: kız o an ayrılma aşamasındadır, günlük hayatında çok önemli bir sorun vardır vs.) Ama diğer türlü kızın “meşgul!” olması gibi sudan bahaneler varsa ortada zaman harcamaya değmeyecek ve çabalarsan erkek olarak kendini düşüreceğin bir durum vardır. Unutma ki kimse gerçekten meşgul değildir, sadece sen onların önemli kişiler listesinde sonlardasındır.

Bu yazdığımı yanlış anlayanlar ve kafasında sınırı kaçıranlar olacaktır. Ben o an aranda fena bir enerji olmayan, sana biraz ilgi gösteren bir kadının göstermelik “hayır”ından sonra kendini çek demiyorum. Ama bunlardan yeterince olmayan kadınların ördüğü duvarları ikna ile geçmeye çalışma diyorum.

Bu “hayır” illa sözel olmak zorunda değil. Kadınlar aslında erkeklere daha çok “davranışsal” olarak hayır derler. Şöyle düşünelim: kızla tanışıldı ve hatta bir kere buluşuldu. Buluşma da fena değildi. Sonraki günlerde erkek kıza yazdı ve bir konuşma başlattı. Sonraki günlerde kız kendisi adama yazıp bir konuşma başlatmıyorsa bu da davranışsal bir hayırdır. Kızın ilgisi olsaydı bu noktada kendisi yazardı. Bence bu kadına yakın zamanda yazmaya gerek yok.

Bu kızlarla uğraşmak yerine (ki uğraşsan da bir şey olmayacak zaten) sürümü arttırmak gerekir. Bir kadının mantıksal seviyede ikna edilmesi bir işe yaramaz. Mantıksal olarak ikna edilmiş kadının sana saygısı azalacak ya da senden maddesel bir çıkarı varsa ikna olacaktır. Diğer taraftan kadınlardan sana karşı olan bu ilgisizlik durumu sürekli bir hal aldıysa kendini erkek olarak bir değerlendirmeye sokman ve seni hayatta daha değerli hale getirecek şeyleri hayatına sokman gerekir. İlişkiler piyasasında yeterince değerli olarak algılanmayan bir erkeğin sürekli yeni kadınlarla tanışmaya çalışması da kötü bir stratejidir. Bunun yerine kendini değerli hale getirmesi çok daha mantıklı olacaktır.

Yazar: Secret

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Centilmen Kulübü

Secret kendini daygame ve kadınlarla ilişkiler konusunda kişisel gelişime adamış bir kişidir. www.centilmenkulubu.com sitesinin sahibi ve kendine bu konuda bir misyon edinerek tüm tecrübeleri ışığında yazdığı iki kitabını da bu site üzerinden okuyuculara sunmaktadır.

29
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
12 Comment threads
17 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
YusufPadfootPsikolog ve kırmızı haplıHkneskilerdenbiri Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Kalemşör
Guest
Kalemşör

Erkek genel olarak kendini geliştirmiş birisiyse ancak kısa vadede kültürlü olması vs.nin ona getirisi görünmüyorsa ve kadın bu yüzden onu değersiz görüyorsa ne yapmalı?
(Erkeğin özelliklerinin değer gördüğü yere ise erkek ulaşamıyor -iki ucu boklu değnek-)

Kendini değerli hale getirmek kavramı, bu soru bağlamında nasıl açıklanabilir?

Mahmut Abi
Admin

Şu kafa yapısı ile kendini nasıl değerli göreceksin ki zaten? Senin en azından potansiyelinin eğer o potansiyel üzerinde yürüyorsan değer göreceği bir yer mutlaka vardır. Bir kadın seni değersiz görüyorsa o kadını nexleyeceksin. Onun seni değersiz bulmasına bahane bulup peşinden koşmak için yeşil ışık aramayacaksın.

gobaby
Guest
gobaby

Yazı çok güzel fakat aklıma takılan bir soru var. İletişimi kes kuralını okuduktan sonra kadını ikna etmeye çalışmanın ve ona muhtaç hareketler sergilemenin ne kadar itici olduğunu bir kez daha farkettim. Yaklaşık 3 yıldır bu piyasada olan birisi olarak no cantact rule kuralını nerede uygulamam gerektiği konusunda biraz düşündürdü bu yazı. Soft next atarken ki durum da aynı değil. Eski sevgiliyi kazanmak istemek de bana saçma geliyor. Bu yazıyla beraber şunu çok merak ettim : iletişimi kes kuralı tam olarak nerede işime yarayacak ?

Mahmut Abi
Admin

İletişimi kes kuralı 3 aydan daha fazla ilişki içinde olduğun biri terk ettiğinde kullanılır. Onun haricindekilere NEXT uygularsın. Birbirlerine çok benzerler. Aralarında iki önemli fark var: (1) NEXTte “seni seviyorum devam etmek istiyorum fikrin değişirse beni ara” konuşması yapmazsın. (2) Anında başka kızlara odaklanırsın.

Eski sevgiliyi kazanmak istemiyorsan bile no contact uygulaman lazım. Onu hızlıca geride bırakmak için.

Ağır Adam
Guest
Ağır Adam

4 senelik İlişkimde terk edildikten sonra güçsüz ve çaresizdim, ama bu siteyi buldum. hergün 6 saat okuyarak adeta yeniden dirildim ve düşünce olarak resmen yeni dünya yaratıyordu bana mahmut abi, 3 ay da özüme döndüm ilk zamanlar no contact kitabını okumuştum ve 7 ay sonra mesaj attı, mesafeli kısa konuşup postaladım. 8. Ay Snapchat uygulamasını yükledim filtre için, anında istek attı tepkisiz kaldım. 9. Ay arkadaşının kız hesabıyla benimle flörtleşerek numaramı aldı ve wpden mesaj attı işte sana bilerek sorular sordum eski sevgili hakkın da hemen beni gömdün yeni tanıdığın bir orospuya tarzı sataştı “😄” emojisi attım ve engelledim biraz… Read more »

lxlxl
Guest
lxlxl

Mahmut abi, müsaitlik durumun nasıl bilmiyorum ama siteyi biraz boşladınız gibi

Mahmut Abi
Admin

İş yoğun, en son kitap zamanımı alıyor. Evet boşladım.

dribblingmaster
Guest
dribblingmaster

Henüz okumadıysanız sitedeki ADM(anti dump machine) makalelerini iyice okuyup içselleştirin 👍👌

Sistematik
Guest
Sistematik

Next genel olarak pratik değil. Bir kere hayır diyen kızla bir daha olmaz diye bir şey yok. Zaten olmayacak gibi iddialı bir şey söylemişsin. Başında çok kötü muamele görüp daha sonradan kızın alev alev yandığı görüntüleri çok gördüm. Özellikle sizle en az 1 kez buluşmamış bir kız tam olarak sizi reddetmiş sayılmaz. Çünkü gerçek reddediliş, görüşmede olur. Kızların hayırlarını çok ciddiye almayın. Kızlar o an ” hayır ” der. Size yarın piyango vursa o evet’e döner. Ve unutmayın bu konudaki yüzsüzlükte kadın 1 numaradır. Görüntüyü görüp anında size kötü aşağılamalar söyleyebilir ama en önemlisi davranışlarınızı, lider tavırlarınızı, toplum içindeki konumunuzu… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Next bir kere hayır diyen bir kızla bir daha olmaz demek değil zaten. İki kere deniyorsun olmazsa kızı geride bırakıyorsun ve o sana adım atarsa yürüyorsun demek. Nextlemek demek 2 kere reddeden kızla vakit kaybetmemek demektir. Kıza siktir çekmek demek değidir. Kız geri gelirse bir kere daha yürürsün.

Sen nexte değil kendi yanlış anladığın nexte pratik değil diyorsun.

Sistematik
Guest
Sistematik

Nextin dinamiğini anlıyorum lakin genç ve pragmatik erkekler için faydalı değil. 2 kere yürüdün NEXT , manasız. Ben bu manasızlığı en azından muhabbeti olan bir erkek için söylüyorum. Yoksa bir kız başından umursamıyorsa elden gelecek bir şey yok. Lakin bahsettiğim olayı bir örneklendirmeyle açıklıyım : Şimdi, diyelim ki bir hatunla konuşuyorsunuz ve muhabbeti iyi ama belli ki davranışlarıyla istemediğini belli ediyor ama size yazıyor. Bunun sebebi sizden ilgi alması falan değil mi? Hayır, esas sebep bu değil. Asıl sebep,” ulan dur yarın bu değerlenebilir, ne olur ne olmaz elde tutayım.” kafasıdır. İkinci sebep ise ilgidir. Basitçe açıklamam gerekirse ben konuştuğum… Read more »

Mahmut Abi
Admin

2 kere yürüdün mü NEXT manasız değil özellikle genç erkeklerin çok fazla vakit kaybettikleri birinin peşinde haftalar veya aylarca yürümenin önüne geçiyor ki mantıklı.

Hayır maalesef sen nexti ısrarla anlamıyorsun. Bahsettiğin şeyin nextle çelişen bir yanı yok. Yarın nadasa bıraktığın kızın ilgisi bir yerden artıp sana ulaşabilir. Next bunları tamamen siktir et demek değil. Burada çok yazdım. Atar yapmadan nextlediğiniz kızlar havuzundan sık sık yeniden radara giren kızlar olacaktır diye.

Sen hala nexti siktir et diye kurguladığın için karşı çıkıyorsun.

Sistematik
Guest
Sistematik

Son yaşadığım bir örneği veriyim, belki dostlara faydamız olur. X bir ortamda vakit geçiriyordum. Fiziksel görüntüm ortalamanın biraz üstünde olmasına rağmen o gün üstüme ayran dökülmüştü ve kötü gözüküyordum açıkçası. Ortamda bir kız gördüm ve kız bir anda kayboldu. Ben arkadaşlara ismini sorup instagramdan ekleyip yazdım. Kız ,” ıyy yazma bana ya ” gibisinden şeyler söyledi. Normalde burada duygusal olarak zayıf olabilecek insan bundan etkilenebilir. Lakin ben kızın bunu neden dediğini biliyordum. Kız beni tanımıyor, bilmiyor ve en kötüsü rezil haldeydim 😀 Kızdan direkt engel yedim. Daha sonrasında tekrardan başka bir ortamda bulunduk, ben arkadaşlarıma muhabbet ediyorum. Daha çok eğlenceyi… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Sen hala ısrarla nexti olmayan bir şey sanıp yazıyorsun ve next çok basit bir şey nasıl anlayamadın ilginç. Sen 2 kere denemişsin ikincide olmuş işte. Next çok açık. 2 kere yürü sonra kendi haline bırak. Bazıları ısrarla bir kere yürüyüp bıraktı mı onları da uyarıyoruz. Bir kere daha dene diye. 2 kere (hadi bilemedin 3 kere) denedin mi bırakmazsan kapıya kafayı vurmaya başlarsın diye next var. Bunun tersi de bir kere reddedilince küsüp trip atan adamlar. Burda bin kere yazdık sen bir kere teklif edip sonra trip yapmışsın. Sen yenisin anladığım kadarıyla. Burada anlattığın hikaye kitabına uygun olmasa da az… Read more »

UzaktanAlfa
Guest
UzaktanAlfa

Tahmin ediyorum kiz da 16-19 arasi falan 😀
Arkadasin yaptiklari dogru, yapilabilir ama ben olsam engel atan kiza engeli kaldirsa bile ulasmazdim. Engellemeyip sadece soguk yapsa 2.sansi verirdim ama “iyy engel” saygisizlik bence de.
Bu arada arkadas inatla nexti -siktir- olarak anlamak icin kodlamis kendini . 😀

Mahmut Abi
Admin

Kız engel olayından sonra reelde ilgi göstermiş merhaba demesi sorun değil.

Sistematik
Guest
Sistematik

Kızın yaşı 22. Bu arada kızların olgunlukları yaşla doğru orantılı değil. Yanılıyorsun. Kadınlar çoğunlukla çocuk gibidir. Sen ulaşmazdın çünkü sizin amacınız ne kadar alfa olduğunuzu hissetmek. Niye ulaşmayacaksın mesela? Dur tahmin edeyim çok önemli bir adamsın 😀 Senin yaptığın kolay olan. Zor olan bunu hazmetmek dediğim gibi bunlar tecrübesizlikten. Kızın seni neden reddettiğini bilirsen ona göre gardını alırsın. Neden reddettiğini bilemeyiz falan deme. Emin ol çoğu erkek bunu bilir. Yanlış girmişsindir,vs vs ya da kız seni beğenmemiştir. Bu arada arkadas inatla nexti -siktir- olarak anlamak icin kodlamis kendini . 😀 Hayır çarpıtıyorsunuz maalesef. Nexti siktir olarak kodlamıyorum. İki kere yürüdüğün… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Ben burada pek bahsetmiyorum ama next havuzuna ara ara spam şeklinde yürünebilir. Şimdi bu olmasa da olur o nedenle bunu aynı kapıya kafa vurup durma bahanesi olarak kullanmasınlar diye pek konuşmuyorum. James Marshall’dan öğrendiğim bir taktik mesela yılda 2 – 3 kere aklıma estiğinde iki kere yürüyüp nextlediğim hatunlar havuzuna ne haber nasılsın mesajı da atardım. Oradan da bir şey çıkıyor. Yani vücudun kötüyken vücudun iyi olunca yürümeyi bırak hiçbir şey değişmezse de bir süre sonra olabilir. Ama bunu tekil değil toplu yapmak daha mantıklı. Çoğu erkek tek bir kıza defalarca yürümek için en ufak bir bahaneyi bulup ona yapışma… Read more »

Pluton
Guest
Pluton

Abi bu bahsettiğin mavi haplılara benzer bir de terk eden sevgilisi geri dönünce ağız dolusu küfür edip engelleyenler üstüne kendilerine bundan dolayı alfa diyenler var bana bunlar çocukça geliyor hem ellerine geçen tabak fırsatını yok ediyorlar hem de kuyruk acısı çeken eski sevgiliden ileriye gidemiyorlar. Senin düşüncen nedir sence bu insanların yaptığı şey doğru mu?

Mahmut Abi
Admin

Terk edenin peşinde koşnlardan daha iyi durumdalar ama doğru değil tabii ki. Olay tabak fırsatı değil o kıza olan kuyruk acısını dizginleyememek pek alfa bir hareket değil.

Cenk Moody
Guest
Cenk Moody

Mahmut abi , kız fazla muhafazakarsa sana karşı ilgiliyse buluşmaya geliyosa ama cinsellik konusunda fazla çekingense vakit kaybetmeden kafamı bulandırmadan next mi eylemeliyim

Mahmut Abi
Admin

En azından bir el tutma, sarılma ve mümkünse öpüşme olmalı.

Alphasculine
Guest
Alphasculine

Yaşadığın yere ya da yürüdüğün kızların yaşına göre değişebilir ama ben daha yeni 18 oldum ve küçük biyerde yaşıyorum numarasını tak diye veren olmadı mı oldu hatta yarın buluşacağım bi kız var kendisi verdi ama genelde istediğim kızlar bi iki mırın kırın ediyor ama ikna ederek değil eğlenen ustalıkla alıyorum numarayı

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

İkna etmek veya olmak benim anlayabildiğim şeyler olmadı bir türlü.
Erkek kendisini keyifli hissedebiliyorsa pek sorun yok. Erkek olarak keyfini kaçıracak şey (ler) varsa erkek hisseder zaten. Hangi alanda tutulduğunu da hisseder.
Üzerine gidilen (kafaya takılan) konu keyfi kaçıracak şeylerdendir.
Bu yazıda erkeğin eğlenebilen keyifliliği atlanmış gibi. Devamın da herşey kendiliğinden oluşur.

Hkn
Guest
Hkn

Harika bir yazı emeğinize sağlık yenilerini 4 gözle bekliyoruz bize inanılmaz şeyler katıyor.Sadece kadınlar konusunda değil hayatın her alanında iyi ki varsınız.

Psikolog ve kırmızı haplı
Guest
Psikolog ve kırmızı haplı

Bahanenin geçerli olup olmadığına dair bir test;
“Bunu ünlü bir oyuncu yazsa da bu bahane geçerli olur muydu/ bu bahaneyi sunar mıydı?” diye kendinize sorun. Misal; bahanesi annem hastaydı olsun, bunu ona kim yazarsa yazsın geçerli bir bahanedir. Ama “işim vardı yaaa” dediyse bir düşünün, sizin attığınız mesajı/yaptığınız teklifi ünlü bir oyuncu yapsa aynı bahaneyi uydurur muydu?

Padfoot
Guest
Padfoot

Sevgilimden nude istediğimde, evde sınavlardan işten vakit olmadığını söylüyor, basit bir fotoğrafı bile göndermiyor.
Ayda bir görüşüyoruz başka şehirlerde oldugumuz için, sırf bu nude meselesinden bile ayrılmayı düşünüyorum.

Bu ve nude meselesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben mi abartıyorum?

Mahmut Abi
Admin

Sevgilinden nude istemen gerçekten aptallık. Yarın muhtemelen ayrılacağı adama nude gönderen kız pek akıllı değildir. Sen de ondan nude isteyerek abazanlık ediyorsun.

Bence kızın kendisinden ısrarla nude isteyen ve göndermeyince ayrılsam mı diye düşünen adamdan ayrılması lazım.

Yusuf
Guest
Yusuf

“Mantıksal olarak ikna edilmiş kadının sana saygısı azalacak”

Bu yüzden ayrılık olan bir ilişkide geri dönme durumu olur mu?

Kızın beni anlamıyorsun ben seni dinliyorum sen beni dinlemiyorsun demesi yönetmek isteyip yönetememesi mi? Yoksa erkeğin bencilliği midir?