Pook’un Kitabı – 15 Ders – Ondördüncü Ders

Pook’un Kitabı – Giriş ve 15 Ders

Önceki Bölüm : Pook’un Kitabı – Onüçüncü Ders

Genç adamın tek bir problemi kalmıştı. Kadınlarla, tek gecelikten buluşmaya ve uzun süreli ilişkiden tüm alanlarda oldukça başarılı idi. Ama arada sırada, sanki bir Yaratık yarıp da çıkmaya çalışıyormuş gibi, göğsünde bir baskı hissediyordu.

Kadınlar onunla “falan filan, falan da filan” diye konuşurken oldukça tatlı bir hisse kapılıyordu. Kız tatlı tatlı konuşmaya devam edince tüm vücudunu sıcak bir his ele geçiriyordu. Ona ne olmakta idi? Kız konuşmaya devam ediyordu ve bu his onun vücudunu sarıp onu felç ederken bir zehir içmiş gibi hissediyordu. Kız konuşmaya devam ettikçe, genç adam bu his yüzünden bayılacak gibi oluyordu.

Ertesi gün, kıza çiçek, çikolata ya da kötü şiirler göndermemek için kendiniz zor tutuyordu. Ve sonunda dayanamadı ve kendini bıraktı, “Sen benim hayatımsın! Senden başkasını böyle sevmedim. Senin için HERŞEYİ yaparım.”

Ve birgün kız şöyle dedi, “sanırım arkadaş kalmalıyız …”

AFC hastalığı yeniden ortaya çıkmıştı! Bir erkek bu hastalıktan tamamen nasıl kurtulabilir? Genç adamın suratında bir gülümseme belirdi ve farkına vardı :

“Her zaman bir yedek piliç bulundur!”

“Ama Pook! Belki de bu çocuk aşık olmaya başlamıştı!”

“Hayır, bu sahte aşk. Gel ve gör.”

Pook genç adamı Erkeğin Kalbine götürdü. Geniş odada, her duvarda birçok televizyon ekranı vardı.

“Burası neresi?”

“Her erkeğin değişik şeylere yönelik tutkuları vardır. Bu duvarda “araba” tutkusu vardır. Birçok değişik arabanın görüntüsünü görebiliriz, o hepsini sever. Bir başka duvarda da “yemek” tutkusu vardır. Burada da bir sürü değişik yemek görürüz, onun tüm favori yemeklerini. Eğer herhangi bir tutku duvarına gidersen, o tutkuyla ilgili bir sürü ekran vardır. Şimdi ise Kadın Duvarına bak.”

“Pook! Orada sadece bir ekran ve o ekranda da bir foto var!”

“Evet. Doğa bizi eğer evlilik içinde isek o duvarda sadece bir resim olacak şekilde sevmek üzere tasarladı.”

“Bunu anlayabiliyorum. Ama o zaman sorun ne?”

“Sorun şu ki adam daha evli ya da nişanlı değil! Aslında sadece “ilişki” içindeler veya “sadece arkadaşlar” ama erkek sanki kızla evliymiş gibi seviyor!”

“Aman tanrım …”

“Evet. Eğer bir erkek kızlarla buluşmaya başlarsa ve her defasında bir kızla birlikte ise, duvarında sadece bir kız olacaktır. Eğer duvarda sadece bir kız varsa, oğlan ister istemez kendisini o kızla evliymiş gibi görecektir. Bu da onun daha yeni görüşmeye başladığı kızla AFCye dönüşmesine neden olacaktır.”

“Diyelim ki genç adam sosyal yeteneksizlikten müzdarip ve sadece bir arkadaşı var. O arkadaş da bir kız. Sadece o kızın fotosu duvarda olacak. Yani bu nedenle kıza aşık mı olacak?

“Evet. Eğer tek bir f*ckbuddysi varsa, bir süre sonra kızla çıkmak ve daha fazlasını isteyecek ve zamanla AFCye dönüşecek.”

“Ama eğer yedekte bir piliç varsa …”

“… o zaman duvarda başka bir foto daha olacak. Bu durumda “evliymiş” gibi hareket edemeyecek zira orada birden fazla fotoğraf var. Bu da onun potansiyel AFCliğini durduracak.”

“Ama eğer başka şeylere ilgili ise? O zaman tek bir kızla çıkması gerekmez mi?”

“Hayır. Ya BİRDEN fazla kızla çık ya da HİÇ çıkma. Eğer sadece BİR kızla çıkarsan, AFC olursun. Çoğu erkek birden fazla kızla çıkmak için çok TEMBELdir ya da bundan KORKAR. Bu nedenle de hayat boyu AFC kalırlar.”

Sonraki Bölüm : Onbeşinci Ders

Erkek Adamın Notu : Bu yazı, Erkek Adam sitesinin Patreon destekçilerinin katkıları ile çevirilmiştir.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

7
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
3 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
UmutAlpha FinchMehmetTeomanMahmut Abi Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
insan
Guest
insan

Ana sayfadaki ondördüncü ders linkine tıklayınca onücüncüye yönlendiriyor.

Yazıyla ilgili olarak, yanlış anlaşılmalara sebep olabilecek bir yazı. Yani sevgilimiz varken onu aldatalım mı? Tarzında sorular gelebilir.

Mahmut Abi
Admin

Yanlış anlaşılacak bir şey yok Pook aynen onu diyor.

Teoman
Guest
Teoman

Pook, senin doğan ne diyorsa sana onu aktarmış. Görece acı ama gerçek.

Mahmut Abi
Admin

Pooka her konuda katılmıyorum. Daha doğrusu bolluk zihniyeti açısından yedekte piliç bulundur en etkili yöntem olsa da onun haricinde yöntemler de var. Ama olayın özü aynı. Sevgilin karın değil öyleymiş gibi davranmak saçma. Gençler bu sevgililik olayını saç baş yolduracak şekilde abartıyorlar. Yedekte pilice gerek yok dışarda bir sürü hatun var.

Mehmet
Guest
Mehmet

Evliliği doğal bir şeymiş gibi lanse edip onetis sendromunun evlilikte olması gerektiğini ima ediyor. Oldukça yanıltıcı bir yazı..

Evliliği onetisin mabedi yapmaya çalışanlar çok olsa da bu tuzağa düşmemek gerekir. Evliliği kutsallaştırmaya gerek yok. Evlilik, devlet kontrolündeki sevgililiktir.

Alpha Finch
Guest
Alpha Finch

Büyük ihtimal evlilikten kast ettiği şey kadının hamile olduğu durumlar. Yani bir çocuğun olduğu durum.
Doğada canlılar çocuk yetiştirmek için eşleriyle arasında bir bağlılık hisseder. Bu bağ canlıların iki büyük ihtiyacından biri olan üreme ve genlerini gelecek nesillere aktarma ihtiyacına yardımcı olur.
Bu bağ oluşur çünkü anne ile babanın baktığı, ihtiyaçların iki yetişkin tarafından karşılandığı gen daha başarılı olur.

Tabi senin dediğin gibi bir ima da olabilir.Sana katılıyorum evlilik kültürel değerler, sosyal değerler, dini değerler, devletin vergi almasını kolaylaştırmak ve yeni bireyler üzerinde baskı mekanizması için oluşturulmuş bi kurumdur.

Umut
Guest
Umut

“Diyelim ki genç adam sosyal yeteneksizlikten müzdarip ve sadece bir arkadaşı var. O arkadaş da bir kız. Sadece o kızın fotosu duvarda olacak. Yani bu nedenle kıza aşık mı olacak?”

Bunun canlı örneği benim arkadaşlar 😀