Pook’un Kitabı – 15 Ders – Onüçüncü Ders

Pook’un Kitabı – Giriş ve 15 Ders

Önceki Bölüm : Pook’un Kitabı – Onikinci Ders

Genç adam ne zaman bir kadına yaklaşsa, kafasına bin tane Don Juan felsefesi üşüştü. Bütün bu fikirler ise hareketlerini tıkıyordu!

Ve sonra küçük bir çocuk iken kızlara davranışlarının nasıl da HARİKA olduğunu hatırladı. Çocuk parkında iken her zaman Don Juan idi.

Merak ediyordu, acaba kadınlar mı değişmişti? Hayır, sadece zihni değişmişti. Gerçekte, kadınlar hala birer küçük kızlar. Bu nedenle kenarda oturan bomba hatunu gördüğünde, gülümsedi ve karşısında, eğlence arayan sıkılmış bir kız çocuğu gördü. Onunla dalga geçerdi, fiziksel şeyler yapardı, onu elinden tutup bir yerlere götürürdü ve kız da onun nasıl da harika bir erkek olduğunu düşünürdü.

“Ukala – eğlencelinin kaynağının ne olduğunu anladım …” dedi gülümseyerek.

“İşin sırrı, kadınlara küçük kız çocuklarıymış gibi davranmaktır.”

“Bu hayatımda duyduğum en cinsiyetçi şey!”

“Seni gidi şüpheci genç! Sen kalas bir kötümser, huysuz bir filozofsun.”

“Benimle böyle kaba davranabiliyorsun?”

“Bak genç adam. Çocuk iken tek istediğimiz büyümekti. Şimdi, yetişkin insanlar olarak, yeniden çocuk olmak istiyoruz! Fakir biri olarak, zamanını ve sağlığını para ile takas ediyorsun ve sonra da para ile zaman ve sağlık alıyorsun. Hepimiz çocuk olduk.”

“Çocuk gibi mi olalım diyorsun?”

“Evet! Küçük çocuklar, ergenliğin getirdiği kimyasal çılgınlığın laneti olmadığından TAMAMEN RAHATTIRLAR ve karşı cinse davranılması gerektiği gibi davranırlar. Hiçbir küçük çocuk gidip bir kıza “ne istersen yaparım” demez. Oğlan çocukları SÜREKLİ HAREKET EDERLER, oldukları yerde oturup bütün gün kızlarla konuşmazlar. Oğlan çocuklarının kamyonları, oyuncakları, atıldıkları tehlikeleri ve maceraları vardır. Şimdi, bu oğlan çocuklarının davranışlarını, kadınlarla GERÇEKTEN BAŞARILI erkeklerin davranışları ile karşılaştır.”

Genç adam şaşkındı. “Tıpatıp aynılar! Kadınların bu sözde kötü çocukların ve piçlerin peşinde koşmalarını OLGUN OLMAMALARINA bağlardım. Şimdi görüyorum ki evet bir açıdan olgun değiller ama gençliğin neşesini bir şekilde içlerinde yaşatmayı başarmışlar. Biz ise o neşeyi çoktan öldürdük.”

“Bir kızla buluştuğunda ne yaparsın?”

“Onunla felsefe, edebiyat, evrenin tasarımı, DNA ve dünya olayları hakkında konuşurum.”

“Bunu yapmayı bırak! Gel ve Gençlik Pınarının suyunu iç.”

Genç adam Gençlik Pınarının suyunu içti. Tüm o listelerle dolu beyni uçtu gitti. “Şimdi tek yapmak istediğim bir şeyler yapmak. Ortalıkta koşuşturmak istiyorum. EĞLENMEK istiyorum!”

“Kadınlar böyle adamlara BAYILIRLAR.  Bazı insanlar büyümekten o kadar korkarlar ki, genç bedenlerinin içinde aşırı yaşlı bir bunağa dönerler. Şimdi sen tüm filozofların, akademisyenlerin, düşünürlerin ve derin analizcilerin gıpta ile baktığı biri olacaksın. Onların ulaşamadığı bir dünyada olacaksın. Hiçbir şey değişmedi. Oyun parkında kızlara nasıl davranıyorsan, şimdi de onlara AYNI davranman lazım. Genç düşün ve HAYATINI YAŞA.”

Sonraki Bölüm : Ondördüncü Ders

Pook’un Kitabının Tamamı (PDF 385 Sayfa)

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

18
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
8 Comment threads
10 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
barnackleLogainJakobenwoody woodpeckerbalıksırtı Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Geciciİsim
Guest
Geciciİsim

Mağara adamı olmak muhabbeti degil mi bu? Kırmızı haptan onceki style zamanlarında da bahsi geçiyordu diye biliyorum.

Mahmut Abi
Admin

Değil. Daha çok alfanın kökeni.

Geciciİsim
Guest
Geciciİsim

Mağara adamı denildiğinde benim kafamda canlanan figür avcı toplayıcı toplumdaki dışarıdaki eski cağ etoburlarına ve devasa avlara karşı elinde derme çatma bi mızrakla sağlam bir avcı-ittifakı içinde dışardaki tehlikelere yuksek testesteron seviyesiyle meydan okuyup kadınına,ailesine karşı düşük stres seviyesiyle(düşük kortizol) eglenceli-rahat tavrıyla güven veren bir figür.

Bu arsız-komik veya eğlenen ustalık denilen olayın kökeni de buradaki yüksek testesteron-düşük kortizol’un düşük kortizol kısmından geldiğini düşünüyorum.

Geciciİsim
Guest
Geciciİsim

Daha yeni bi yorum yazmıştım da bi yerde hata oldu sanırım geçmedi.

Basitçe şöyle düşünüyorum; mağara adamı dışardaki tehlikelere yüksek testestoranla göğüs geren en etkili, verimli ve amaca yönelik çözümler ararken içerde kadınına ve çocuklarına karşı düşük kortizol seviyesi(düşük stres) ile rahat ve güven veren bi imge çizen bir figür gözümde, bu arsız-komik’in de bu kadar etkili olmasının bu düşük kortizol kısmından geldiğini düşünüyorum.

Diş Hekimi
Guest
Diş Hekimi

“İşin sırrı, kadınlara küçük kız çocuklarıymış gibi davranmaktır.” Bu çok basit bir cümleymiş gibi görünse de kadınlar -isteyerek veya istemeden- bazen öyle sert testler yapıyorlar ki, onlara kızmamak, tartışmamak, özür dilememek, öfkelenmemek gerçekten zor geliyor. Böyle bir durumda hemen sakinleşip karşınızda gerçekten 10 yaşında bir kız çocuğu olduğunu, bu durumu tartışmanın erkeklere özgü bir olay olduğunu ve burada işe yaramayacağını hayal edin. Sözünü tutmadığı için, sürekli ağladığı ve mantıksız konuştuğu için ona kızmayın. Suyuna da gitmeyin. Fırtınasının sizde sönümlenmesine izin verin. Bu sizin duygusal gücünüzdür. Bir kadından erkek gibi mantıklı ve onurlu davranmasını beklerseniz onun hayat enerjisini ve sonra da… Read more »

Petrichor
Guest
Petrichor

Abi sitede okumak istediğim yazıları pdf veya yada word e aktarmanın kolay yolu var mı? Ebook tarzı bişey istiyorum. Yoksa tek tek kopyala-yapıştır şeklinde mi yapmak lazım

kaptan
Guest
kaptan

“Bir kızla buluştuğunda ne yaparsın?”

“Onunla felsefe, edebiyat, evrenin tasarımı, DNA ve dünya olayları hakkında konuşurum.”

Mahmut abi kızlarla konuşurken bir şeylerin eksik olduğunu seziyordum. Aramızdaki muhabbet akıyor ama gel gör ki kızın kız arkadaşıymışım gibi hissediyordum. Aynı yukarıdaki şeyleri konuşuyorum. Kino ve ufak negler oluyor ama sohbeti sexual tension seviyesine getiremiyorum. Benim gibi birçok erkek erkek var. Bunun için bir yazı kalem alır mısın?

insan
Guest
insan

Erkekliğini korkmadan ve dengeli bir şekilde hissettirmelisin. Pook un önceki yazılarında bu durum mevcut.

Mahmut Abi
Admin

Kadın merkezli olup hissettirmeye çalışırsanız avucunu yalarsınız. Erkekliğinizi korkmadan ve dengeli bir şekilde YAŞAYACAKSINIZ. Ikisi arasında büyük fark var. Birincisi sırf okudu diye kendini kırmızı haplı sanan mavi haplının statejisidir.

insan
Guest
insan

Haklısın

Mahmut Abi
Admin
Asrın hastalığı
Guest
Asrın hastalığı

Arkadaşlar bu on üçüncü yazı baya krtik . Belki de tüm erkekadam.org nin en önemli yazısı. Ben buna ek olarak ergenlik çağındaki yaşadığımız değişimlerde ‘UTANÇ’ duygusunun bizleri çok etkilediğini yani kızlara yürümede önümüzde büyük bir ‘ENGEL’ teşkil ettiğini düşünüyorum.

balıksırtı
Guest
balıksırtı

Mahmut abi. muhabbet yürütemiyorum konu bulamıyorum. kendimi ne konuşacağızı düşünürken buluyorum sence bu tıknıklığı tutukluğu nasıl aşabilirim …sanki düşünülmüş konularla akışında olan konular arasında bir kapı var ve bunu bir türlü açamıyorum. telefonda cafede hep bu korkuyu yaşıyorum ne önerirsin?

Mahmut Abi
Admin

Yazıda ne yapacağın yazıyor yani sorunin cevabı var ama bazılarınızın anlamak 10 yılını alabilir.

woody woodpecker
Guest
woody woodpecker

oyun ve manipülasyon çevirisini mail olarak attım.

Logain
Guest
Logain

Bana da atar mısın? kelsieris242@gmail.com

barnackle
Guest
barnackle

Gerçekten tam olarak benimde ihtiyacım bu banada gönderebilir misin

Jakoben
Guest
Jakoben

Çocuğum olduğunda nasıl yetiştirmeliyiz türünden bilimsel bir kitap almıştım orada erkek çocukları mağara adamına benzetiyorlardı buradaki konularla ilginç bir benzerlik.