Pook’un Kitabı – 15 Ders – Onikinci Ders

Pook’un Kitabı – Giriş ve 15 Ders

Önceki Bölüm : Pook’un Kitabı – Onbirinci Ders

Genç adama artık gökten kadın yağıyordu. Hayat ne kadar da güzel görünüyordu! Ama etkileri de ne kadar yıpratıcıydı! Kendisini bomboş hissediyordu … sanki bir konuda kendisini kandırıyormuş gibi hissediyordu. Ve birgün, içinde bir ses belirdi.

İÇ SES : “Hey kımıl zararlısı! Beni hayatının sonuna kadar bu kafese tıkamazsın!”

“Sen kimsin ey zalim ses? Sözlerin kalbime bir hançer gibi saplanıyorlar.”

İÇ SES : “Öyleyse sen korkaksın. Ben senim, senin derinlerdeki benliğinim, senin kendi hayalgücünüm, ve … eğer … öyle hoşuna gidecekse … senin ruhunum. Beni kafese kapalı tutmaya devam edersen, kadınlarla başarın seni artan oranda hüsrana uğratarak canını acıtacak.

“Ne! Benliğimi bir virüs gibi saran bu BOŞLUĞU sen mi yayıyorsun?”

İÇ SES : “Seni gidi ödlek, imansız şapşal! Şimdi arzuladığın gibi kadınları elde edebiliyorsun. O zaman neden böyle mutsuzsun?

“Ah iç ses, çok acımasız ve iğrençsin. Bu dünyaya davetsiz gelen bir kabalıksın. Benim cevabım şu : henüz ruh ikizimi  / ONU bulamadın …”

İÇ SES : “Seni gidi gidi sivilceli, ahmak saksağan! Duygularını benliğinden kopardığın için mutsuzsun. Hayalgücünü gerçeklikten kopardığın için mutsuzsun. Gerçek kişiliğini evrenden soyutladığın için mutsuzsun.”

“Ama değişmek zorundaydım çünkü kadınlar yüzüme bakmıyordu!”

İÇ SES : “Ve sonunda kaybettin zira beni kafese kapatarak kendini sınırladın.”

“Kadınlar neyi istiyorssa onu yaptım.”

İÇ SES : “Ama kadınlar senin kendi dünyanda yaşamanı, kıçına şaplak yemek için sürekli domalmayı ve önüne gelene duygusal tampon olan bir zavallı olmayı bırakmanı isterler. Sen erkekleri mutlu etmek için yapabileceği herşeyi yapan bir kadın gibisin. Evet, şu her erkeğin bifteğini içine soktuğu hatunlardan. Sen her kadının içinde yeri olan bir mucize tamponsun …”

“Ah seni acımasız doğa kuvveti!”

“Kadınların tüm istediği … kendine güvenmen … eğlenceli olman … spontane olman … Bunlar kendi hayalgücüne göre yaşayan erkeğin özellikleri. Kendi rüyalarını gerçekleştirmeye bak! Kadınların gözünde mükemmel olmaya çalışmayı bırak yoksa cinselliğin en gerçek buyruklarından birine karşı gelirsin : Kadınları sıkıntıdan öldürme ve …”

“Rüyalarını ve günlük hayatını birleştir.”

“Genç, sana bir mektup var.”

Genç adam heyecanlandı. “Mektup? BANA?” Mektubu yırtarak açtı. “Kimden bu?”

“Oku.”

Ve genç adam okudu. Pook’a baktı. “Adrese göre bu mektup Kadın Evreninden geliyor!”

“Evet! Üzerimizdeki gökkubbe gibi, Kadın Evrenindeki hanımlar bizi gözlüyorlar. Evet, seni sürekli izliyorlar. Hayatına bakıyorlar ve erkek olanı dişi unsur ile ödüllendiriyorlar.”

“Ama her erkek eşit şekilde almıyor bu ödülü?”

“Tabii ki hayır! Bazıları saf altınından alırken şapşallara dökme demiri düşüyor.”

“Bu feminen unsur hakkında daha fazla bilgi istiyorum.”

“Feminen unsur oldukça rahatlatıcıdır, spor arabada çok güzel aksesuar olur, nedensiz yere patlar ya da donar ve altın, platin gibi değerli metallere ve taşlara çok iyi reaksiyon gösterir. Kendisinden daha iyi bir örneğin yanında yeşile döner.”

“Ne diyorsun Pook? Bu unsur bizim dengeleyicimiz olan bir unsur mu?”

“Ah salak oğlan. Bırak bu süslü sözleri de mektubu oku.”

“Kadınlar biz erkeklere sık mektup yazarlar mı?”

“Nadiren. Kadınlar kadınca konuşurlar ve biz erkekle bunu duymayız bile. Ama ben, emektar Pook, bu mektubu erkekçeye çevirdim.”

“Teşekkürler. Demek bu nedenle 19. Yüzyılda yazılmış gibi.”

“Traşı kes, mektubu oku.”

Genç adam mektubu okumaya başladı.

Sevgili Genç Adam,

Kadınlara nankör davranmayın. Size süpriz yaptılar belki sizi şoke ettiler ama bir yandan da sizin için büyük zaferler hazırladılar. Bu başarılar arasında, kendi hayatınız ve kaderiniz üzerindeki kontrolünüz ve yönlendirmeniz de var.

Ama maalesef çoğu erkeğin kaderi bu değil. Çoğunuz için durum, odağınızı devasa bir yanlıştan kaldırıp başka bir yanlışa odaklanmak şeklinde. Sırtınıza binmiş bu ağır tahtı yıkmak yerine, onun üzerine yeni “sistemler” ve “teknikler” yığıyorsunuz! Kaybedenlik kısır döngüsü!

Doğa yanılmaz ve doğanın sırrına erişilmez diye boşuna dememişler. Eğer bize bir dakikanı ayırırsan (sana birazdan elçimiz olan Mösyo Pook aracılığı ile göstereceğimiz üzere), sana devrimci bir devrim göstereceğiz. Ve senin hayatını yöneten taht, üzerine hangi sistemi koyarsan koy sarsılacak ve kırılacak.

Senin gözleri hırs ile parlayan soylu yoldaşların, senin onların hayatının sınırları içinde yaşaman için, kendilerini o tahta yerleştirmeye çalışacaklar. Senin rüyalarının taç yapıp, “Bana bak! Ben senin hayatının odağıyım. Benim isteklerim senin kanunların olacak. Bugün neyden hoşlandığın, ne yemeyi, hangi kadını, hangi arabaları tercih ettiğin benim tarafımdan dikte edilecek. Ben tek başıma senin dünyanın çerçevesini belirleyeceğim” diyecekler.

Ah seni zavallı genç adam! Ve sen böylece başkalarının önünde eğilip, onların seni kontrol etmelerine izin vereceksin. Ama senin içinde, dışarı fışkırmak için tutuşan, bir anka kuşu gibi küllerinden doğacak bir Prometheus ateşi var. Senin hayallerinden beslenen bir ateş. Tek yapman gereken, düşüncelerini ve hareketlerini, gümlük hayatını ve hayallerini birleştirip, sırtındaki o tiran tahtinin yok oluşunu izlemek.

“Ah Pook! Bu kadınlar ne kadar garipler!”

“Öyleler! Benim Don Juan’a dönüşmem sonrası en çok şaşırdığım şeylerden biri, daha yaşlı kadınların bendeki değişimi farketmeleri değil, “sen sanki yetişkin bir erkek oldun” demeleriydi.”

“Bunu neden dediler Pook?”

“Çünkü gerçek buydu. Başkalarının seni şekillendirmesine neden izin veresin ki? Hayatın aynı kısır döngüye hapsolmuş vaziyette zira kendini birer kaybeden olan arkadaşlarından ve aptalca eğlencelerden koparamıyorsun.”

Don Juan ile bir şapşal arasındaki fark, Erkek Adam ile çocuk arasındaki farktır. Şüphen olmasın, Erkek Adam ile şapşalın dünyaları, cennet ve cehennem kadar birbirinden farklıdır.

Bu, bir zamanlar herkes tarafından bilinen bir gerçekti. Erkekler gelişip kendi dünyalarını kendileri yaratırlardı. Ne isterlerse önce alırlar, sonra sorarlardı. Hayatta ne yapmak istediklerini ve oraya nasıl varacaklarını kendileri tasarlarlardı.

Kadınların en çok iğrendiği şey, yıkık erkeklerdir. Amaçsız, İyi Çocuk ve şapşal erkekler. Bunlar enerjilerini yanlış şeylere harcarlar ve üretici enerjilerini heba ederler. Ömürlerinin tüm yılları böyle trajik bir şekilde geçip gidebilir.

Ya da daha kötüsü, odaklandıkları şey sandıkları şey olmaz. Eğer Doğa onları özgürlüğe doğru yönlendirmezse, Erkeğin İyi Çocuğa, aygırın sütçü beygirine dönmesi gibi.

Erkeğin hayatı yumuşacık ve başkalarının verdiği yönergelerle yürüyen bir hayat değildir. Tüm erkekler liderlik yapmalıdır. Eğer başka erkeklere lider olmasalar bile en azından kendi evlerinde lider olmalılardır. Karılarını ve çocuklarını yanlış yollardan, Doğanın meyvelerini çekirgelerden ve fırtınalardan koruyan bir lider.

Genç adam mektubu bir kenara bıraktı. “Bu ne kadar da garip bir mektup!”

Pook gülümsedi. “Eğer birgün, gerçekten Kadın Evrenine gidersen, daha çok şaşıracaksın.”

“Ve bu evrenin anahtarı nedir?”

“Düşlerini ve gündelik hayatını birleştirmen. Tek yolu bu.”

Sonraki Bölüm : Onüçüncü Ders

Pook’un Kitabının Tamamı (PDF 385 Sayfa)

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

27
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
14 Comment threads
13 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
WhiteMoonEmreFerhatwoody woodpeckerMurtaza Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
pook'un 12. ders okuyan adam
Guest
pook'un 12. ders okuyan adam

pek bir şey anlamadım. sadece “rüyanı ve dünyanı birleştir ve lider ol” sonucunu çıkarďım. yani rüyan senin rüyan olsun, baskasının değil… gibi.

Kaptan
Guest
Kaptan

Mahmut abi ruyani ve gundelik hayatini birlestirden cikan sonuc ne? Okudum ama anlamdiramadim

Mahmut Abi
Admin

Burada sürekli yazdığımız kendine ve hedeflerine odaklan kadınlara ve onların isteklerine odaklanma olayı. Kızlarla başarılı olsan da eğer kendini gerçekleştirmezsen boş kalırsın olayı.Pook çok süslemiş.

Redzombie
Guest
Redzombie

Peki kendi hedeflerini gerçekleştirip (en azından önümde açık bir yol ile nispeten iyi şartlar var) kadınlar konusunda sıfır çekmek? Dahası bu yüzden artık önündeki hedefine de odaklanamamak? Hocam şu an yaşadığım bu.

Mahmut Abi
Admin

Son 6 ayda kaç kadına yürüdün kaç kere reddedildin? Sıfır çeken adam en az 50 kere yürümeden buraya yazmasın.

Redzombie
Guest
Redzombie

3 ayda 20 ye yakındır. Hata var orası kesin. Diyalog yürümüyor, bir yerde tıkanıp kalıyor. Arkadaş gibi yaklaşmıyorum. Çerçeveyi korumaya çalışıyorum.
Bir de modum her zaman yüksek olmuyor. Modumun düşük olması oyuna hazırlıksız olmam sorun yaratıyor. (Atlatılmış oneitis geçmişi) Psikolojik problemlerim var sanırım. Bir yerde vitesi yükseltip ileri götüremiyorum. Sürece irtifa kazandırmak için daha fazla tecrübe etmem gerekiyor. En azından tabakları toplayıp bir tanesi ile skor yapsam. Devamı gelecek. Gerçek bir beginners hell modundayım hocam.

Mahmut Abi
Admin

Bu işte ilk kazanmak isteyeceğiniz şey eğlenen ustalık olmalı. Kızla skordan ziyade. Zira eğer kasıntı isen 1000 kere yürü 1000 kere sıfır çekersin. Bunun adına boşuna oyun demiyorlar. Eğlenmiyorsan, ruh halin yanlış. Bir de yeni başlayan cehennemi öyle 20 yürümede aşılmaz maalesef. Sonra belki 20de bire çıkarsın ama başında belki 50de sıfır çekersin. Dediğim gibi eğer 200de sıfır çekmek istemiyorsan öncelikle rahatlığı, duruşu, ses tonunu ve eğlenen ustalığı oturtmaya bak.

Ferhat
Guest
Ferhat

Mahmut abi selamlar , ben eğlenen ustalık vs sitedeki denilen her şeyi yaptım 60 70 arası 0 çektim. Yani bilmiyorum daha çok detay lazım bir sürü sıkıntı oluyor mesela kız çok açık bir yd veriyor uzun uzun göz teması gibi ama yanında arkadaşları var ya da telefon numarası veya instagram alıyorsun mesajına geri dönmüyor , konuşacak konu gelmiyor akla , ya da erkek arkadaşım var diyor mesela biliyorum yok , yalan söylüyor ama doğru cevap veremiyorum ya da şaka yapıp geçiştirnce direk piç konuma düşüyorum , ayrıca bir yerde üst üste reddedilmeler can sıkmaya başlıyor ve nedeni de duygusal olarak… Read more »

WhiteMoon
Guest
WhiteMoon

Zannediyorum kendine bir kanat (sanırım kanat diyorlardı, yani refakatçi) bulmalısın.
Bir de bu sekiz ay sonrasında ne oldu merak ettim.

Halil Sezai Betacıkoğlu
Guest
Halil Sezai Betacıkoğlu

Ölene dek çok fırtınalar atlatılacak, fazla fazla dikenli yollar ve taşlı patikalar aşılacak. Erkek her yerinden irili ufaklı yaralar alacak. Ve yükseliyor olan bir konumda o yolda ilerliyor olacak. Bu ilerleyişle birlikle yanında yamacındakilerin sapasağlam, sarsılmayan limanı olmalı doğal olarak. Keyifli bir hayat ucundan kıçından böylelikle yakalanıp sürdürülebilir belki de. Böyle birisinin tüm acılarla başa çıkabiliyor olması lazım ama aksi kişilikte biri olsa da her rüzgarda savrulup giden, kaybolan biri; hayata tutunamayan biri olacaktı. Hayat aktıkça kesinlikle bedeller ve acılar da gelecek, bunun istisnası yok. ÖZELLİKLE DE ERKEKSEK. En fazla ödeyeceğimiz bedeli seçeriz. Vereceğimiz tepkiyi belirleriz. Ya hayatın curcunasında erir… Read more »

AlphaGun
Guest

Erkeklerin kendi potansiyellerinin doruk noktasına ulaşmak için yani özünü keşfetmek için yapması gereken aslında TEK bir şey var; bu yazı da bunu olabilecek en iyi biçimde özetlemiş.

Önce HAYÂL GÜCÜ ile bugünden yarınınıza, hem kendinize hem de topluma olumlu katkıda bulunmak istediğiniz olguları bir film oynatırmışcasına zihninizde tasarlayın.

Sonra İRADE GÜCÜ ile bunun fiziksel eşdeğerini, her gün çabalayarak bu dünyada gerçekleştirin.

Bu kadar basit.

Konuyla ilgili aşağıdaki kitaplardan yararlanılabilir.

* Bilinçaltının Gücü – Joseph Murphy
* Düşün ve Zengin Ol – Napoleon Hill

Kuverti
Guest
Kuverti

Hayalindeki erkek olmak için kitap oku.

Geciciİsim
Guest
Geciciİsim

Pook’un niye bıraktığına şaşırmamak gerek. Bunların üstüne daha ne anlatılabilir ki.

Saygıyla selamlıyorum…

Petric
Guest
Petric

Abi yazı mükemmel. Öncelikle beni pook ile tanıştırdığın için sağol. Ama şu bölümde ne demek istemiş ben çözemedim açıkcası?

“Öyleler! Benim Don Juan’a dönüşmem sonrası en çok şaşırdığım şeylerden biri, daha yaşlı kadınların bendeki değişimi farketmeleri değil, “sen sanki yetişkin bir erkek oldun” demeleriydi.”.

Furyan
Guest
Furyan

Sanırım içimdeki boşluğun nedenini ve cevabını buldum bu çeviri ile. Sosyal ve iş hayatımda düzen sağlasam, istediğim şeyleri elde etsem, bir kadınım dahi olsa yinede boşluk hissediyordum. Eskiden bu durumu hayatımda istediğim bir kadın olmamasına bağlardım, kadınları elde etmeye ve hayatıma dahil etmeye başladıkça o boşluğun geçmediğini tam aksine arttığını farkettim. “Rüyaları,Hayalleri Gerçekle birleştirmek”. Sanırım boşluğu gidericek olan her insanın hayatında farklı şekillenecek olan bu..

Bili Poli Doli Kolii
Guest
Bili Poli Doli Kolii

Selamlar mahmut abi bir sorum olacak blogta bu seri bittikten sonra kaybolacağına dair dedikodular dönüyor bir sürü yazı yazılmış bir çok şey yapılmış gitmek konusu elbette ki senin gönül rahatlığı ile verebileceğin bir karar ancak merak ettiğim şey gidersen blogu kapatman gibi bir durum söz konusu olur mu acaba ?

Mahmut Abi
Admin

Blog kapanmaz. Patreondan para geliyor yani daha çeviri gelir.

Murtaza
Guest
Murtaza

Blog kapanmasın. Sen de terk etme buraları Mahmut abi. Geçen seneki konuları okuyordum. Alt konuşmalarda ne çok mesajlar yazmışsın öyle. Ne güzel muhabbetler dönmüş.
Varsın olsun sorulara cevap yazma, çeviri yapma ama yine de kendinden birşeyler yaz abi. Hürmetler.

Mahmut Abi
Admin

Blog daha kapanmaz. Sırf Hank Moody’nin bağışı sunucu masraflarını karşılıyor. Onunki olmazsa benimki karşılıyor. Patreon’da 14 bağışçıdan 2si biziz zaten 😀

woody woodpecker
Guest
woody woodpecker

black label logic in “meta:game and manipulation” yazısını çevirdim.bunu biraz çekinerek söylüyorum , patreon bağışları sayesinde çeviri yaptırdığınızı söylemiştiniz üniversite öğrencisi olarak ufak miktarlar bile oldukça değerli benim için.İlgilenir misiniz acaba?İyi akşamlar

Mahmut Abi
Admin

Maalesef. Bana gelen çevirilerin 90%i çok kötü olduğu için daha tecrübeli biriyle çalışmaya karar verdim. Özellikle üniversite seviyesinde olup abi ben çeviri yaparım diyenlerden tek bir iyi çeviri alamadım.

Woody woodpecker
Guest
Woody woodpecker

Peki . ben size gondereyim yine de begenirseniz paylasirsiniz karsiliginda bir sey istemiyorum o kadar ugrastim en azindan bi ise yarayabilir.bi kac kisiye okuttum gayet iyi oldugunu soylediler ,gayet duzgun oldugunu dusunuyorum.

Emre
Guest
Emre

Pook’u okurken, gerçekten yaşamış, görmüş geçirmiş ve tecrübe sahibi olmuş birisinin yazdıklarını okuyorsunuz hissi oluşuyor. Gerçekten ilham verici.

Özgür
Guest
Özgür

Herkes rüyalarla gündelik hayati birleștirmeye takilmiș. Bence olay șu: Kadinlar için, para için, sayginlik için çalișip cabaliyoruz evet. Hepsi maddi șeyler bunu da hatırlayalım. Ara ara çocukluğunuza gidin arkadașlar. Çocukken hayal ettiğiniz, olmak istediginiz adam mısınız? Çocukken hayal ettiğiniz anları yașıyor musunuz? Maneviyatınızı kaybetmeyin. Jordan petersonun dedigi gibi Kestirme olani degil anlamli olani yapin. Çocukken olmak istediginiz karakterde ki adam olun. Gücü ararken kendinizi unutmayın. Meditasyon yapın. Güç bağımlısı, duygularını yașamayan, içindeki çocuk ölmüș bir adam olacaginiza gidip oneitis olun, lisedeki așik oldugunuz kiza asik olurcasina. Sonunda cidden üzülün, acı çekin ama duygular sizi bi zorlasin. Maskülen olucam, sapasağlam olucam… Read more »

zzzz
Guest
zzzz

pookun üslubunu nietzscheninkine benzettim özellikle zerdüşttekine ne diyosun mahmut abi. kendisi de bahsediyo mu etkisinden vs?

Murtaza
Guest
Murtaza

Seri bizden hızlı gidiyor. Burayı okuyanların derdi kafasına kadın yağmaması zaten. Mamafih öyle olduktan sonra bile, bizi neyin beklediğini haber veriyor pook emmi. O içinde ki boşluğun sadece kadınlarla doldurulamayacağı.
Aslında bunu önceden bilmek daha iyi. Kafayı kadınlarla bozmamak lazım.

Emre
Guest
Emre

Bence serinin en iyi yazısıydı. Çeviri için çok çok teşekkürler.