Pook’un Kitabı – 15 Ders – Onbirinci Ders

Pook’un Kitabı – Giriş ve 15 Ders

Önceki Bölüm : Pook’un Kitabı – Onuncu Ders

Adam, artık kendisi ile barışık ve başarılı bir erkek olarak rahatladı ve arkadaşları ile tekrar görüşmeye başladı. Kısa sürede onların “kadın” problemleri olduğunu gördü.

Bir arkadaşı, “kadınlar neden kadın ki?” diye fikir belirtti. “Eğer kadın olmasalardı her şey çok daha kolay olurdu ve mantıkla açıklanabilir hale gelirdi!”

“Doğru! Kadınlar sadece kadın değiller, sinir bozucu derecede kadınlar.”

Ve şikayetleri böyle sürüp gitti.

Yıllar sonra, genç adam arkadaşlarının evlendiğini ya da ciddi ilişki içinde olduklarını gördü. Her bir arkadaşını, kız arkadaşı seçmişti. Arkadaşlarının her biri kronik olarak mutsuzdu.

Ama, arkadaşları bunu kendilerine itiraf edemiyorlardı. Ona şöyle diyorlardı, “Ne? Hala yalnız mısın? Zavallı çocuk! Birgün sen de bizim gibi bir hatun bulmayı başaracaksın.”

“Tabii ki,” dedi bir diğeri. “Ben daha yeni bir kız arkadaş buldum ama sen hala yalnızsın! Hah!”

Üçüncüsü ise şöyle dedi : “Biz hepimiz ya evliyiz ya da kız arkadaşlarımız var. Ama sen, zavallı dostum, hala yalnızsın. Bizim tavsiyelerimizi dinlemelisin.”

Ve hep beraber dediler ki, “Kadına çiçekler, çikolata, şiir, ilanı aşk, tüm ilgini, tüm sözlerini, tüm zamanını, tüm hayallerini ve tüm HAYATINI ver! Onun tüm arzularını, planlarını, manipülasyonlarını ve geleceğiniz için tasarladığı her şeyi gerçekleştirmeye bak.”

Genç adam güldü. “Erkekliğimi bir kız için çöpe at diyorsunuz? İstemez zira …”

“Başarı, Kızı elde etmek değildir.”

“Pook! Bununla ne demek istiyorsun?”

“Çoğu erkek hala kadın gibi düşünüyor. Birçok kadınla uyuyarak, kız arkadaşı sahibi olarak ya da bir kadınla evlenerek kadınlarla başarılı olacaklarını düşünüyorlar.”

“Yani dilenciler seçici olamazlar mı diyorsun? Yani erkeğin kadını seçmesi yerine onun tarafından seçilmesi.”

“Yaklaştın ve dediğin doğru. Ama kadınlar birçok bahane ile bir erkekle çıkarlar. Ve birçok değişik sebeple bir erkekle evlenirler. Yine birçok sebeple bir erkekle yatarlar. Yukarda dediğine ek olarak sen SENİNLE ilgilenen bir kadın bulmalısın.”

“Anlamadım.”

Bunun üzerine Pook 4. Erkek ve kız arkadaşını çağırdı. Erkek kasım kasım kasıldı : “Artık bir kız arkadaşım var! Yabadabadu!” Pook bir de bekar erkek çağırdı. Kız arkadaşı olan erkek daha da bir kasıldı, “ah, zavallı şey! Üzülme! Birgün sen de benim yaptığım gibi bir kız bulacaksın!”

Bekar erkek kafasını eğdi. Üzgün görünüyordu. Kız arkadaşı yoktı. Herhangi bir kızla herhangi bir ilişkisi yoktu. Yuuuuuuh.

“Şimdi,” dedi Pook. “Birkaç yıl ileriye saralım.”

Yıllar sonra, kız arkadaşı olan erkek ve kız arkadaşı evlenmişlerdi. Neden evlenmişlerdi? “Zira bu atılacak bir sonraki adım gibi görünüyordu!” Ama, birkaç yıl sonra da boşandılar.

“Bu adamların hatası, başarıyı bir kadını veya kadınları elde etmek olarak tanımlamalarıydı. Bunun yerine kendilerinden GERÇEKTEN HOŞLANAN bir kız bulmaya bakmalıydılar.”

“Bunu neden söylüyorsun Pook? Dediğin eksta emek istiyor gibi.”

“Evet, ama bunu yaparsan ilerde şunları söylemekten kurtulursun : “

“Beni sevdiğini söylüyordu ve evlendik! Ama şimdi neden boşanmak istiyor?”

“Bütün arkadaşlarım “beni sahiplendiğini” söylüyordu. Ama neden beni eski erkek arkadaşı ile aldattı?”

“Telefonlarıma çıkmıyor? Ne oluyor?”

“Buluşmaları onun istediği gibi ayarladım ama o benim “sıkıcı” olduğumu söyledi. Ne demek istiyor?”

Pook kafasını salladı. “Eğer uzun süreli bir şeyler düşünüyorsan, kadının SENDEN hoşlandığından emin olmalısın. Seninle çıkıyor, seninle yatıyor, ve evet maalesef seninle EVLENİYOR olması senden hoşlanıyor anlamına gelmez.”

“Peki ne yapmalıyım?”

“İlk buluşmaları ve bu buluşmalarda ne yapacağınızı hep sen planla. Eğer kız SENDEN hoşlanıyorsa, bir şekilde o buluşmalara gelecektir. Bir iki ay sonra bu konuda yumuşayabilirsin ve buluşmaları onun istediği şekilde de ayarlarsınız. Ama başlangıçta buluşmaları sen ayarladığında, hatun seni ekiyorsa, seni peşinden koşturuyorsa ve planları hiç uymuyorsa, bunlar kızın aslında senden hoşlanmadığının belirtileridir.”

“Anladım … ama ya sen berbat biri isen ve HİÇBİR kadın senden hoşlanmazsa?”

“O zaman biraderlerinle istediğini yapacak bol bol vaktin olur. Kızı elde etmek başarı olamaz zira bu yalnız olmak kaybetmektir anlamına gelir. Hayır. Kaybetmek, mutsuz bir evlilik içinde olmak ya da kadınının aslında senden hoşlanmamasıdır.”

“Yani odak sen olmalısın, onun ilgisi de dahil?”

“Evet. “Kızı elde etmek başarıdır” kafasını bırak ve hiçbir zaman TERK EDİLMEZSİN.”

Sonraki Bölüm : Onikinci Ders

Pook’un Kitabının Tamamı (PDF 385 Sayfa)

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

17
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
5 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
İmam Don JuanTecrübeli AdamD'artagnanUmutsentinel Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Mahmut Abi
Admin

MGTOW tayfası hızlıca kadın ile her türlü ilişkiyi aşağılamaya çalışan adamlara dönüştüğünden beridir kırmızı hapın bu temel öğretisini pek dillendirmiyoruz. Kırmızı hapta başarı kriteri erkek benliğini bulmaktır ama kadın – erkek ilişkilerinde başarı mutsuz, kendinizi kullandırdığınız, hayatınızı feda ettiğiniz, acı çektiğiniz ve kapana kısıldığınız bir ilişkide olmamaktır. Bu (1) böyle ilişkilere hiç girmeyerek, (2) böyle ilişkideysen düzelterek ve (3) düzelmezse ilişkiyi bitirerek olur. KHnın aslında biriyleymişsin, 30 kadınla yatmışsın gibi bir başarı kriteri yoktur. O nedenle orjinalinde (2 sene önce inseller MGTOWu istila edene kadar) KH evlilik, ilişki ve MGTOWu beraber kapsardı. 3ünde de başarı kriteri kadının sana ilgi ve… Read more »

Umut
Guest
Umut

“3ünde de başarı kriteri kadının sana ilgi ve sevgisinin olmadığı bir ilişkide olmamaktır.”
Yazının tüm anlattığının tek cümlede özeti, budur!

Mahmut abi, siteye yazılar kadar senin yazılara yazdığın yorumları okumak için geliyorum. Hatta yazılardan daha çok senin yorumlarından bilgi&keyif alıyorum. Keşke sitede kullanıcıların yorumlarını okumak için bir araç olsa. Sadece en son yorumları oku bölümü var, ben senin bütün yorumlarını okumak istiyorum mesela.

Mahmut Abi
Admin

Yorumlari guncelledim. Artik oy verip takip edebileceksiniz (umarim). Arama plugini var mi bakayim.

Undefeated
Guest
Undefeated

Teşekkürler Mahmut abi baya iyi oldu bu

İmam Don Juan
Guest
İmam Don Juan

Ben de yazılara eklediğin yorumlardan memnun oluyorum mahmut abi. Bazen yorumların ana düşünceyi bizim kültürümüze uygun bir köprü oluşturma konusunda etkili oluyor. Bazen de bazı çevirilerin radikal taraflarını düzeltiyorsun.

Mahmut Abi
Admin

Şu an 42 bin küsur yorum var. Yorumlar kendi başlarına bir maden oldu.

D'artagnan
Guest
D'artagnan

cok kıymetli adamsın ama PUAyı yüceltip MGTOWu gömmene cok sinir oluyorum mahmut baba.

Halil Sezai Betacıkoğlu
Guest
Halil Sezai Betacıkoğlu

Şu anlatılan kafa hakikaten o kadar korkunç, kıyamete öylesine âlâmet ki…Sitenin, daha çok hayata dair ders vermesini yeğlerim. Çünkü giysilerin, üzerine bindiğin otomobil ve kollarının arasındaki kadının kalitesi direkt senin hayat kalitenle orantılı. O halde önce hayata “pompalamak” ve diğer şeylerin kendiliğinden geleceğini anlamak lazım. Sabırsızlıkla kızların peşine takılmak sonunda erkek adam falan olmadığınızı anlamalarına ve götünüzün üzerine oturmanıza neden olacak.

Undefeated
Guest
Undefeated

Kesinlikle öyle..Bu kafaya ulaşmak şart.. Kız endeksli herşeyden kaçınmak lazım.

Halil Sezai Betacıkoğlu
Guest
Halil Sezai Betacıkoğlu

Mahmut Abi’nin ve başka birçok kişinin bas bas bağırdığı şeyin bundan başka bir şey olmadığını düşünüyorum. Kendine yeterince yatırım yapmış, geliştirmiş kişi hayatı gerçekten yaşar keyif alır süreçten. Doğal bir kadın mıknatısı olması da kaçınılmaz.

Undefeated
Guest
Undefeated

Kızlar eşantiyon olaya hep böyle bakmak lazım..Örneğin faturayı yatırmaya gidiyorsun bir güzel gördün gidip konuştun. Amacın neydi? Faturayı yatırmaktı,kız değildi olmasa bile umrunda olmaz. Gidip faturayı yatırırsın ve amacını gerçekleştirirsin. İçsel oyunun zarar görmez. Çıkıp kızlar için bişey yaparsan bu amaç olur ve hayal kırıklığına uğrarsın. Hayatında amaç olarak yaptığın bütün herşey senin içsel oyununu belirliyor. Ve bunu “kızlar” yapmak bir erkeğin yapabileceği en büyük hata.

Halil Sezai Betacıkoğlu
Guest
Halil Sezai Betacıkoğlu

“Hayatının odağına kendini koymak”

Asrın hastalığı
Guest
Asrın hastalığı

Salak salak oturmayın aq İngilizce öğrenin,at binin,bisiklet sürün,duygusal olarak güçlenin ,yüzün,meslekte yükselin kadınlara sonra yürüyün çekinmeyin.Olmadı başka karı mı yok %50 yi unutmayın

sentinel
Guest
sentinel

Öyle sadece hayata “pompalamak”la olmaz işte. Kimse yalnızca yanındaki kadının sadece parası için olmasını istemez. Önce kadının gözünde saygın bir yere gelmen lazım ki bunu kadın için değil zaten kendin için yapman lazım. Öyle ben şunu yapayım gerisi kendiliğinden gelir diye de bir kafa yok. Sen oyununu iyi oynayıp bazı şeyleri içselleştirip, güzel açılışlar yapıyorsan dediğin şey kendiliğinden gelmiş olmuyor. Bunun için çaba, zaman sarfetmişsin çünkü. Sabırsızlıkla kızların peşine takılmanında zararı olduğunu düşünmüyorum, her kız ayrı bir tecrübe katacak sonuçta yürüyene. KH’yı sindirememişse henüz neyi neden yapması gerektiğini daha hızlı öğretecek sonuçta. Demek istediğin bunlara ters değil büyük ihtimalle ama… Read more »

Halil Sezai Betacıkoğlu
Guest
Halil Sezai Betacıkoğlu

Kesinlikle. Metindeki model, kızlardan/sevgilisinden/karısından götüne tekme yediği anda bundan duygusal olarak çok olumsuz etkilenecek bir karakter. Gücü elinde bulunduran erkek adamın bu duruma düşme olasılığı çok düşük olmakla birlikte bunu umursama olasılığı da bir o kadar düşük. Ha ben sevgililik/evlilik gibi oluşumlarımın terk/aldatma ile bitmesini siklemem diyorsam zaten hava çok güzel bana. Kendimi geliştirmek üzerinde durmama pek gerek yok.

Halil Sezai Betacıkoğlu
Guest
Halil Sezai Betacıkoğlu

En temelde söz ettiğim şey senin de yakaladığın şey. Kendime başta yeterli yatırımı yapmadan kuracağım ilişkilerin hazin sonlanması olasılığının yüksek olması. Elbette bu CEO olmadan hiçbir kıza merhaba bile dememeliyim demek değil:)

Tecrübeli Adam
Guest
Tecrübeli Adam

Kadìnlara, 1 ișinizden, 2 kendinizden sonra önem verin. Hayatın merkezine koyan tüm amacını buna bağlayan biter. Ha bu kız tavlamiycaz, birlikte olmiycaz demek değil. Yine hoșuna giden bir hatun bulmak hakkın, macerakar yașamak hakkịn ama hobi gibi düșün bunu.