Bir sonraki (next) olayı

Erdem rumuzlu okuyucu next ile ilgili yazmış:

Şöyle bir durum kırmızı hap bize 2 red yiyince next diyor çünkü zaman kaybı olmaması için diğer fırsatları kaçırma enerjini zamanını başka kızlara harca ve bunu kendin için yap diyor.

Next çok daha eski bir strateji. SoSuave forumunun neredeyse başından beridir var. Benim bildiğim ve nexti ilk kez gördüğüm (evet bir dinazorum) en eski versiyonu, şu 2004 tarihli girişte:

Bir kadının benden hoşlandığını nasıl anlarım?
Senden hoşlanıp hoşlanmadığını anlamanın tek yolu harekete geçmektir (numarasını almak, buluşmaya çağırmak, öpmek, vs.) Harekete geçince nasıl davrandığını izle. Eğer harekete geçip ilkinde başarısız olursan, daha sonra bir daha deneyebilirsin. Eğer ikincisi de başarısız ise, onu at ve devam et … başka deyişle … NEXT!

 

Yeni bir kızla tanışmak, ikiden fazla red yiyip belki üç dört beş teklif sonra ilişki yaşayabilcegimiz elimizde bulunan kişiden daha fazla enerji gerektiriyor.

Hayır. Özellikle de toplam sahip olma maliyeti (total cost of ownership) açısından bakarsan çok büyük oranda hayır. Bu belki üç, beş teklifte ilişki yaşayabileceğimiz zihin yapısı hemen her zaman fazla duygusal yatırıma çıkıyor. Bir kez davranışla fazla yatırım yaptım mı bunu yapmamanız zor. Bu da ya olayın olmamasına neden oluyor ya da olursa bile ilişkiyi tutmak için sürekli ödemeniz gerekiyor. Ayrıca benim tecrübem, 2 kere tekliften sonra bıraktığınız kızla olma ihtimali, kızın peşinde koştuğunuzda bu kızla olma ihtimalinden daha yüksek. Buna geleceğiz zira Erdem muhtemelen genel next tanımı ile sorun yaşıyor. Orada burada yayınlanan next tanımları hoşuma gitmiyor ve bunlardan biri de Rollo Tomassi’nin pek sevmediğim ve sitemizde çevrilmiş bir versiyonu.

Ben gidip kıza yalvarın buluşma teklifine gelmedi köpek gibi ısrar et yalvar demiyorum ara sıra yokla elbet sonunda gelecektir gelmiyorsa zorlamanın alemi yok.

Aslına bakarsan burada pek öğretmediğim ve PUA camiasının Aragon’u James Marshall’ın bir yöntemini uygulamak mümkün. Ben gençlikte uyguluyordum. Böyle nextlediğim kızlara arada toplu halde mesaj atıp dönenlerle bir şeyler yapabiliyordum. Ama burada bir fark var. Bunu genellikle birden fazla kıza yürüyen adamlar kotarır. Senin bahsettiğin “kız bulmak çok zor” mantığındaki adamlar değil.

Yeni bir kızla tanışmak neden bu kadar kolay lanse ediliyor önümüze gelene next eylersek nerden kız bulacağız.

Yeni bir kızla tanışmak kolay değil, kolay olsa herkes yapardı. Ama çoğu erkeğin sandığı kadar zor değil. Çoğu erkek senede 1-2 ve sıklıkla da 2-3 senede bir kıza yürüyor. Ben bu sitede günde 3 kıza yürüyün demiyorum. Haftada bir kıza yürüseniz hadi onu geçtim ayda 2 kıza yürüseniz erkeklerin %95’inden fazla sayıda kıza yürürsünüz. Ayrıca, bu bahsettiğin ve nextlemediğin kızla yapabilitenle karşılaştırırsak çok zor değil.

Day game başarı oranları bile 30/1 diyorsunuz yazılarda sizce 30 kıza yürüyüp 1 kızın numarasını alıp sonunda ne olacağı belli olmayan bir durumami enerji harcamak mantıklı yoksa iki kere red yediğin kıza tekrar ara sıra yürümek mi.

Ben gerçekten 2 kere reddetmiş kızın sonradan dönüşünün beklenmesini ya da dönüşü olursa bile o dönüşle başlayacak şeyin kolay olacağının beklenmesini anlamıyorum. Burada yazanlar sadece benim fikirlerim değil, binlerce erkeğin deneyiminden gelen şeyler.

Ayrıca kızlara yürümek day game ile sınırlı değil. Hayat oyunu var, online buluşma uygulamaları var, sosyal çevreden genişleyerek yürüme var. İlla day game yapacaksınız diye bir şey yok. Day game dönüş oranı en az olanı.

Fakat bunca yıldır en çok gördüğüm şey, bir kızı hedef alıp ara sıra yoklayan zihniyetin eninde sonunda yalnız kaldığı ya da daha şanssız ise saçma sapan bir ilişkiye girdiği.

Sonuçta Türkiyedeyiz gökten am yağmıyor kafamıza

Birden fazla kadına yürümek için kafanıza gökten am yapmasına gerek yok.

çoğumuz zar zor kızla tanışıyoruz sosyal medya arkadaş çevresi Day game vs yani

Nedense de zaten kız yok, ne nexti kardeşim zihniyetinde olanlar böyleler. Nextlemeyi bilenler değil (doğru şekilde nextlemeyi bilenler).

next bence kız ağzına sicmadigi sürece mantıklı değil

Bir kızın ağzına sıçmasını bekleyecek kadar peşinde koşmak mı mantıklı? Küçük düşürücü bir şey bu. Bunun bedeli olmayacak mı sanıyorsun? Ya da kız kibarlığından ağzına sıçmıyorsa, hayırdan anlamayan bir yapışkan olmak mı mantıklı? Bu da küçük düşürücü. Bir de tabii günümüzde ilginizden beslenen ve sizi seve seve uydu yapacak kızlar var. “Zaten kız yok, zar zor buluyoruz” adamlarına genelde 2 kuyruk sallayıp sonra biraz itmeleri yetiyor.

çoğu ilgisi belirsiz kızlar bir öyle bir böyle diretilse sonuca varılacak kişiler burda

Ararsan her zaman öyle hikayeler bulursun. Kaynımın kaynı peşinden koştu oldu diye. Bu strateji tabii ki %5 oranında çalışır. Hiç çalışmasa kimse yapmaz, insanlar o kadar aptal değil. Ama ben olsam hayatımı %5 üzerine kurmam.

mavi hapli olun biraz ne olacak

Kaygan zeminli yokuşa ayağınızı attığınızda ne olacaksa o olacak. Bir insanın zihnini, davranışları programlar. Bir keresinden ne olacak, azıcık canım ne olacak gibi cümlelerle bulaşılan şeylerden ne olacağı belli.

şahsi fikrim ve deneyimlerim bu yönde

Deneyimin seni potansiyelinin çok altına mahkum ediyor muhtemelen.

Fakat bir de felsefe farkı var. Ben ilgisi yetersiz kız yazısında yazdım. Bir kadının ilgisizliği ile kaçıracağı adamlardan olun diye. Kırıntılarla yaşayıp mutlu olmaya çalışan adamlardan değil.  Sonuçta next eylenen kıza sırtınızı dönmüyorsunuz, next siktir çekmek değil. Ayrıca nextlediğiniz kızı elemiyorsunuz. Vakit ve zihinsel enerji harcamıyorsunuz. Alt tarafı arkanızı dönüp gidiyorsunuz. Kız sizi ararsa trip atmıyorsunuz. 2 tekliften sonra kendi haline bıraktığınız kızın dönüşü, peşinden koşsanız olacaktan daha iyi oluyor. Sonuçta tecrübe gösteriyor ki, eğer kız aslında bir miktar istiyorsa size ulaşıyor ve buluşmaya gidiyor zaten.  Tecrübenin gösterdiği daha kötü bir şey de, aslında kendi gelse gayet iyi olabilecek ilişkileri, peşinden koşarak batırıyorsunuz. 5 kızı nextleseniz 3’ü gelecek iken, 10 kızın peşinden koşup biri olunca seviniyorsunuz genelde.

Next ettim, siktir ettim, üstünü çizdim diye bir olay da yok. O nedenle Rollo’nun next yazısını sevmem ve kaldıracağım:

Yapabileceğiniz en iyi şey buhar olup uçmaktır. Kızı bloklayın, Facebooktan atın, tüm iletişimi kesin. Arkadaşlar aracılığı ile mesajlaşma, “hey ne haber” yok. Sadece umursamamak var. Onun için buhar olun.

Bu next bence yanlış bir next. Aslına bakarsanız, yukarıdaki sosuave nexti de yanlış bir next. Kızı atın diyor mesela. Ben burada böyle ayarsız next öğretmiyorum. 2 adım atıyorsunuz, kız reddediyor. Bırakın o adım atsın. Hep siz adım atarsanız, eninde sonunda kırıntılarla idare eder birine dönüşüyorsunuz.

Biri bana twitter’da “sanki elinin altında 9/10 modeller var gibi bol keseden bolluk zihniyeti de bolluk zihniyeti diyorsun” diye çıkışmıştı. Ben de ona “benim elimin altında 9/10 modeller olduğundan değil, daha çok benim çabamla olacak bir ilişkide olacağıma hayat boyu yalnız kalmayı tercih edeceğimden bolluk zihniyetindeyim” demiştim. İşin kötüsü, bu kafayla hiç yalnız da kalmadım ve bunu içselleştiren erkeklerin çoğu da “abi kız yok ne bolluğu?” zamanlarından daha fazla kadın çekmeye başladılar.

(Şimdi bana çıkıpta 40 yaşında ve 16 senedir hayatında hemen her zaman kadın ve seks olmuş biri olarak böyle konuşmak kolay diyebilirsiniz ama ben bu kafaya bu işleri oturtmaya başladığım 24 yaşında girdim. Sonraki uzun süren tokluk dönemiyle değil. O dönem sonra geldi.)

Ben kadın erkek ilişkilerinde kazanmayı karşılıklı ve hatta kadının bir miktar daha fazla emek harcadığı ve kolay akan bir ilişkide olmak ya da erkeğin kadından fazla emek harcadığı zor bir ilişkide olmamak olarak tanımlıyorum. Kırmızı hapta tanımı da bu. Kadın ilişkiye erkekten daha fazla emek harcamaya, daha fazla duygusal yatırım yapmaya meyilli ve isteklidir. Erkek ise kadının bu çabasını çekici olarak görür. Tersi ise erkeğin doğal hali değil ve kadınlara da itici geliyor. Bu durumda da ya ayrılık oluyor (erkek şanslı ise) ya da erkeğin sürekli ödeyerek ayakta tuttuğu bir ilişki.

Kısacası arada yoklasak ne olur kısmını anlıyorum ama birincisi senin geldiğin “gökten am mı yağıyor, kız yok, kızlar zor, vs.” zihin yapısından gelenler genelde ne olduğunu anlamadan dibe yuvarlanıyorlar. İkincisi 2 reddedildin mi kibarca, trip atmadan, siktir etmeden nextlesen, o nextlediğin kızla olma ihtimali daha yüksek.

Bu arada bu işi din gibi yapmayın. 2 iyi bir rakam ama 3 yaptınız diye amanın günah işledim, 2 olacaktı 3 yaptım bittim ben, bir betayım ben demeyin. 2-3 olur ama önemli olan altındaki mantık.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

88
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
29 Comment threads
59 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
36 Comment authors
JimÇaylakRedSabri abinizTrp Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
clint
Guest
clint

merhaba mahmut abi.bir kızla tanıştım sosyal medyada daha ilk konuşmada ( toplamda 20-25 dk konuştuktan sonra ) muhabbet sardığı için buluşma teklif ettim. Fakat kız “yüzünü görmediğin pek sohbet etmediğin birine hemen buluşma teklif etmek çok cesurca,biraz muhabbet etmek lazım ” dedi.konuşurken de hala ilgisi yüksek.bu kızla biraz daha konuşmak mı gerekir (öyleyse ne kadar süre daha? ) yoksa nextlemek mi gerekir?

Miko
Guest
Miko

İlgisinin yetersiz olduğunu düşündüğüm için nextledim kibarca yanından ayrıldım.Gittikten hemen sonra özür dilerim yanlış bir şey yaptıysam gel otur konuşalım böyle gitmek olmaz gibi cümleler kurdu ve sonra kesin senin sevgilin var ben biliyordum zaten buraya gelmeden de onunla tartıştığın için bana böyle davranıyorsun diyerek saçmaladı.Sonra sevgilim olmadığını 2-3 kere daha teyit etmek için sorular sordu bende kendisinin paranoyak olabileceğini söyledim dalga geçerek ve bu şekilde davranmaya devam ederse görüşmek istemediğimi davranışlarını düzeltmesi gerektiğini söyledim.Davranışlarının sebebinin ben olduğumu söyledi ve asıl sen davranışları ı bir düşün ve bende düşüneceğim çünkü seni daha tam tanımıyorum ne olmasını bekliyorsun ve istiyorsun dedi.Bende… Read more »

Samper Victorium
Guest
Samper Victorium

Abi merhaba, dateappten bir kızın numarasını aldım 1-2 gün sonra da 3 gün sonrası için buluşmaya çağırdım ve kabul etti. O aradaki ilk 2 gün de telefonda konuştuk. Buluşmanın 3-4 saat öncesinde acil işim çıktı bahanesiyle ekme mesajı attı. 1 haftadır da iletişime geçmiyorum. Burada kız next mi yapılır yoksa yoklama mesajı atılır mı? Ekme durumu olduğu için karar veremedim. Teşekkürler vakit ayırdığın için.

Zafer
Guest
Zafer

Abi merhaba kızın buluşmayı ertelemesi next ile mi sonuçlanmalı yoksa shit test sayılıp bir miktar daha ısrar mı edilmeli geçen sitede okuduğum bir yorum sonrası kafama takıldı. Bi kere buluştuğum ortak arkadaş vasıtasıyla tanıştığım bi kızla 2. buluşmayı ayarlamaya çalışıyordum ilk teklifimde şehir dışında olacağını söyleyince tamam haftaya konuşalım dedik Bu arada ben birkaç defa mesajlaşma başlattım ama kız hiç mesajlaşma başlatmasa da cevapları ilgiliydi. Direkt 2. buluşma mesajlarını yazayım. cuma 5te buluşacaktık o sabah şöyle yazdı Kız: -Ya çok özür dilerim bugün … maçına biletim vardı – Tamamen unutmuşum arkadaşım hatırlattı Ben: – Okey -Kupon falan yapmış mıydınız bari… Read more »

Hasan
Guest

Mahmut abi selamlar. 2 hafta önce tanıştığım kızla 2 hafta bir defa olmak üzere buluşma gerçekleştirdim. 2. Buluşma benim de bildiğim onun istediği yerde gerçekleşti. Alfa oturuş kısmını tamamen katılıyorum yan yana otururken sürekli elini koluma ve kino yapip duruyordu. Ben genel olarak eğlenceli geçtiğini düşünüyordum. Dışarıda da biraz kendime çekip omuza el atma yürüyüşü de gerçekleştirdim bu bonuda da fikirlerini merak ediyorum. Sürekli göz teması olduğu için ilk öpücük de biraz şaşkına döndü. O gece en son kapanışta bir kaç ufak öpücükle kapattım. Pazar günü için tekrardan buluşma teklifi etmiştim o da bakarız dedi(zayıf bir ilgi olduğunu düşünüyorum) ben… Read more »

Deniz
Guest
Deniz

Merhabalar Mahmut abi saygılar . Yaklaşık 5-6 ay önce konuşup bir kez buluştuğum bir kız var . Normalde whatsapp ve instagram konuşmalarımız çok güzel ilerliyordu çok uzatmadan buluşmaya davet ettim oda geldi . İlgisi vardı fakat ben ilk buluşmada sıçıp batırdım ve pek iyi geçmedi 😀 . Daha sonra 3-4 gün boyunca whatsapp üzerinden konuşmaya devam ettik .2 kez dışarıda buluşmaya davet ettim fakat pek sıcak bakmadı olabilir fakat şuan olmaz gibi ortada cevaplar verdi . Bende biraz ters çıkarak gelmek istemiyorsan net şekilde söyleyebilirsin falan dedim birazda saçmaladım yani kısacası (Acele ettim mi tekrar buluşmak için ısrar ederken belki… Read more »

Hasan abi
Guest
Hasan abi

Abi yeni tanisilan bir kizla haftada 2 kez gorusmek fazla mi? Ve 2 ileri 1 geri ne oluyor tam olarak?Abi birde ben mi cok korkagim bilmiyorum ama birkac kiza yurudum ya sevgilileri burnumdan getirdi ya asiret kizi cikti ya abisi psikopat cikti bu benim cesaretimi yedi bitirdi yarin basima birsey gelirse diye kuruntu mu yapiyorum ya da ne gibi onlemler almaliyim? Saygilar

İsimsiz
Guest
İsimsiz

Merhaba Mahmut abi Uzun süre gorusmedigim ve beta olduğum bi flortum vardı bi yoklayim dedim 3 kere aradım 1 kere açmadı ikincide şehir dışında olduğunu söyledi ve sonuncuda bahane söyleyip kabul etmedi( yeni numaramı eklememis kimsin deyip açtı) sonra parkta karşılaştık ve kız içime düştü gerçekten hissettim çok yakışıklı olmuşsun fit olmuşsun falan filan ben de sende bi tık güzel olmussun tarzı iki üç kelime edip gittim kızın surati baya bı düşmüştü şimdi arayıp buluşma teklif edeyim mi yoksa o yazana kadar unutayım mi bir kaç gün sonra okula döneceğim ısrar etmis gibi oluyor mu yani yoksa next mi (next… Read more »

Sabri
Guest
Sabri

Abi üni kulüplerinden bir kızla tanışmıştım. Kızla ortak bi takipçimiz vardı nerden tanıyorsun dedim bir cafede denk geldik dedi. Herneyse biz bunla bol bol sohbet ettik buluşacaktık felan. Dipnot: bol bol dediğim 3 o 2 ben başlatmak. Sonra ben bundan şüphelendim gittim o bad boy her gördüğü kıza yavşayan arkadaşıma kıza nispet olsun diye takipten çıkıp gözüne sokmuştum. Sonra arkadaşa yazdım bu ne ayak diye. Dedi ki bana otostop çekti öyle tanıştık. Sonra zaten kıza karşı pek bi ilgim kalmadı yalandan ötürü. Akşamında da beni instada takipten çıkmış bende onu bi sebepten aramak istediğimi söyledim fazlasıyla telaş yaptı ses at… Read more »

Emre
Guest
Emre

Selam Mahmut abi, 1 aydır İnstagram üzerinden konuştuğum bir kız var. Geçen gece yazışırken ilk buluşma için teklifte bulundum ve ertesi gün akşam saat 5 için buluşmayı ayarladım buluşma günü sabahı biraz yazıştık ve hastanede olduğunu internet paketi olmadığı için hastanenin wifisinden yazdığını söyledi ben de ne zaman eve geçeceğini sordum ve o saatten sonra kendisinden haber alamadım ta ki akşam 5 e kadar bana “uyuyakalmışım ya” şeklinde bir mesaj attı ben de “görüşemiyoruz o zaman” diye döndüm o da “sanırım evet” dedi ben de tamam deyip başka bişey yazmadım sence nextlemeli miyim yoksa yoklayıp 2. kez buluşma teklifi bulunmalı… Read more »

Trp
Guest
Trp

Mahmut abi 2-3 konuşma mesajlaşmadan sonra(genel olarak ilgisi yeterli kız) kızı buluşmaya davet ettim. Ancak kız kesin olarak reddettiğini belirtir tarzda nazikçe cevap verdi. Bundan sonra tekrar teklif etmek ne kadar doğru? 2 teklif sonra next denildiği için sordum.

Sabri
Guest
Sabri

Yanımızda bir kız varsa telefonda arkadaşıyla küfürlü konuşuyorsa rahatsız olduğumuzu nasıl beyan ederiz?
Ben alaycı bir tavırla şey dedim : oh ne güzel ağzından çıkan küfürlere bak yakında dahada fazlası olur dexim
+ yok ya en yakın arkadaşım diye o yüzden dedi.
Bende yakında ana bacı da karıştırırsın dedim.
– rahatsız olduğumuzu flört ettiğimiz bir kıza nasıl beyan ederiz abi

Red
Guest
Red

Merhaba abi umarım işlerin yolundadır. Bazen şu tarz bir durum yaşıyorum :bir ortamda spor salonu diyelim kız beni kesiyor,gidiyorum tanışıyorum. Sonra konuştuğumuzda kız bana hiç soru sormuyor. Böyle durumlarda zorlamadan görüşürüz diyip işime bakıyordum. Geçen günlerde James Marshall izliyordum ve orada ilgisiz gibi görünüp numara veren kızlar diye bir videoya denk geldim. Sonuçta bir kızla etkileşiminizde eğer doğrudan terslemiyorsa iletişim bilgisi isteyin gibi bir sonuca varıyorlar. Sen ne düşünüyorsun? Böyle bize ilgisiz gibi konuşan kadınlara etkileşim halindeyken hamle yapıp telefon vs istemek doğru mu?

Çaylak
Guest
Çaylak

Mahmut abi, öncelikle tecrübelerini halka açık olarak paylaştığın için teşekkür ederim, hayatımı düzene koymama çok yardımcı oldu.

Sormak istediğim şey şu, rasyonel olmadığının farkındayim fakat nextlerimden biri beni cidden etkiledi.İkinci buluşma teklifimi kibarca reddettiği için kendini daha iyi hissedince arayabilirsin(bahanesi bunun gibi birşeydi)gibisinden bir mesaj bırakıp uzadım. Bu kızın dönme ihtimali nedir, yani daha doğrusu geri dönecek olan kızlar ne kadar sürede döner? Bunun bir istatistiği varsa eğer çok makbule geçer. Atamadım kafamdan

Jim
Guest
Jim

Mesajına dönmeyi kastetti arkadaş sanırım.