Pook’un Kitabı – 15 Ders – Onuncu Ders

Pook’un Kitabı – Giriş ve 15 Ders

Önceki Bölüm : Pook’un Kitabı – Dokuzuncu Ders

Neden bazı erkekler kadınlar konusunda hiç çaba göstermeden başarılılar ama bazı erkekler ne kadar çaba gösterirlerse göstersinler başarısızlar? Neden görünüşte kendini beğenmiş olan bu erkekler kızları elde ediyorlar? Neden bu piç herifler başarılı oluyorlar da iyi çocuklar yeniliyorlar?

“Çünkü sen pısırığın tekisin!” diye cevapladı piç herifler. Ama iyi çocuk çekingen bir ses tonuyla cevapladı, “ama ben sadece kendim oluyorum. Kimse için değişmeyeceğim.”

Ama bu iyi çocuk tek bir kızla bile buluşamıyordu.

“Hahaha, sen pısırık herifin tekisin!” diye dalga geçti piçler. Çekici hatunlar arkasından gülüp, “nasıl da muhtaç bir kaybeden bu” dediler.

Muhtaç! Neden kızlar kendisinden daha iyiymiş gibi davranıyor? Neden o kızı kazanmak zorunda ki, bırak kız onu kazansın! Neden kıza hediyeler alıyor? Bırak o sana hediye alsın! Bu yeni duruş ona ihtiyacı olan buluşmaları sağladı. Ama daha önce neden muhtaç zihin yapısına sahipti?

Eskiden kafasındaki sesleri hatırladı. Ne diyordu bu sesler? Hadi kulak verelim :

“Senin kasların yok. Çekici kızları elde edebileceğini mi düşünüyorsun?”

“Zeki değilsin. Sana grubun en iyilerini elde edebileceğini düşündüren ne?”

“Yüksek maaşlı bir işin yok! Çekici bir kızı hakettiğini düşünmen neden?”

Ve en yüksek, aynı zamanda en gıcık ses : “Sen diğer erkekler gibi yakışıklı değilsin. Bu nedenle de çekici bir kadını hak etmiyorsun.”

Ne kadar üzücü! Yakışıklı prens değildi ve bu nedenle de öyleymiş gibi davranmıyordu. Ama artık yakışıklı prens olmanın kendine güven düşüncesini kazandıran şey olmadığını farketmişti. Tam tersine, kendine güven düşüncesi onu yakışıklı prense çevirmişti. Hayatta başarılı olmak için zihninde başarılı olmak lazımdı.

“Sır budur,” diye muştuladı.

“Ne düşünürsen, o olursun. Ve özgürlüğün, düşüncenle sınırlıdır.”

“Ama Pook! Nedir bu, kişisel gelişim semineri mi veriyorsun? Kadınlar bunun neresinde?”

“Kadınlar gelip giderler ama (senin hayatında) SEN kalıcısın. Odağın kendin olmalı. SEN bir kızda ne arıyorsun? SEN bir buluşmadan ne bekliyorsun? SEN nasıl bir ilişki istiyorsun?

“Ama Pook! Ya kız benim istediğim buluşmayi beğenmezse? Kız ya benim aradığımdan farklı ise?

“O zaman o kız sana uygun değildir! Kadınların nefret ettiği şey senin bir buluşmayı tasarlayamaman (ki bu kendi istediklerini düşünmeden kadını mutlu etmeye odaklanan erkeklerin başına çok gelir). Senin bir takım hobi ve zevklerin var. Eğer hatun senin planladığın buluşmayı beğenirse bu iyi. Eğer beğenmezse git başka kız bul. Dışarda milyarlarcası var.”

“Ama … bu … reddedilmek anlamına gelir!”

Pook genç adama okkalı bir tokat attı. “Bu sadece sen odağını kadın yaparsan bir reddedilmedir. Eğer bunu yaparsan, sen aslında tercihleri senin değil kadının yaptığına inanırsın. Ortada reddedilme yok; sen sadece hatunun zevkleri iyi mi onu test ediyorsun. Sonuçta, o da kendi ilgi ve zevklerine uygun bir erkek arıyor. Eğer bir nedenden dolayı senden hoşlanmazsa bırak gitsin! Ve bunun için de ona teşekkür et.”

“Kıza teşekkür etmek mi?”

“Ne tercih ederdin? Kendi ilgi ve zevklerini sırf bir erkek arkadaşı olsun diye bastıran bir hatun mu yoksa senden sen olduğun için hoşlanan bir hatun mu?”

“Zevklerime ve isteklerime paralel olan hatunu!”

“Tabii ki! Şimdi acıların çocuğu olduğun o iyi çocuk günlerini düşün. O sürekli her şeyi kabul edip, çatışmadan, uyumsuzluktan ve fikir ayrılığından kaçındığın acı dolu günleri. O günler sana uygun bir hatun bulmanı sağladılar mı?”

“Maalesef hayır!” Eski halini hatırlayınca, genç adamın yüzü tiksintiden bembeyaz oldu. “O halimden çok utanıyorum!”

“Bu yoldan geçen tek sen değilsin,” dedi Pook. “Bak, vadinin dibine bak! Erkeklerin orada nasıl yığılıp kaldığına bak!”

Ve genç adam vadiden aşağıya baktı. Vadinin dibinde iyi çocuklar, sürüler halinde kendilerini bir puta doğru fırlatıyorlardı, altın kadın heykeli. Hiç durmadan bu heykele çiçekler, çikolatalar, berbat şiirle ve ilanı aşklar bu heykele adıyorlardı. Sonra bir şimşek çaktı.

Ve birden gök yüzünden, zarif bir ışık hüzmesi ve ilahi harp melodileri içinde Don Juan inmeye başladı.

“Ne oluyor ya?” dedi Pook. “Bu yazıda bunu planlamamıştım.” [Sosuave Notu: Don Juan ruhu canının istediği yazıda istediği zaman belirir!]

Genç adam seslendi, “Konuş kutsal ruh!”

“Onunla ben konuşacağım” dedi Pook. “Sen nereden çıktın?”

Don Juan ruhu sessiz ve dingin bir şekilde, yıkılmaz bir edayla duruyordu.

“Konuş be ruh! Mutlak gerçeği konuş!”

Ve Don Juan ruhu, erkeklerin dönüştükleri aşağılık hayvanlara büyük bir kızgınlıkla bakarak, elindeki tabletleri, Don Juanı görünce çil yavrusu gibi kaçışan iyi çocuklara fırlattı. Şu sözleri konuştu ve bir ışık demeti içinde gözden kayboldu :

“Kendini olduğun gibi göremezsen kendin olamazsın. Karakterini mutluluk için feda edersen, eninde sonunda mutluluğunu da yıkıp geçersin. Durumu kontol edemeyebilirsin, ama kendini, duygularını ve hayatını kontrol edebilirsin. Sen kendini sevmeye başlamadan, bir kadın seni sevmeyecek. Kendi erkek doğana hakim olmadan, kadın doğasına hakim olamazsın. Önce onun seni nasıl elde edeceğine odaklanmadan, sen onu elde edemezsin. Bu forumun prensiplerini, bu forumu terk etmeden tam olarak anlayamazsın. Başkasının sevgisini, kendi sevgini bedava peşkeş çekerek elde edemezsin. Kendi arzularını, arzularının ahlakını yıkıp geçmesine izin vererek tatmin edemezsin. Hayallerini ve onları gerçekleştirmek için yürümen gereken yolu reddederek kendin olamazsın, kendini bulamazsın.

Sonraki Bölüm : Onbirinci Ders

Pook’un Kitabının Tamamı (PDF 385 Sayfa)

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

43
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
10 Comment threads
33 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
JakoYunusFreddie MercuryHalil Sezai BetacıkoğluStorm Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Sir yes sir
Guest
Sir yes sir

Pook’un kitabında olayı hikayeleştireceğim diye gereksiz kasıntı ve zorlama bir dil kullanılmış bence. İçindeki işe yarar tavsiyeler güzel ama dilini pek beğenmedim açıkçası, çeviriler bitse de makalelere devam etsek diye bekliyorum.

Miraç Akdemir
Guest
Miraç Akdemir

Bu kafaya ulaşınca çoğu sorun kendiliğinden yok oluyor.

Büyüksün Pook

“Ne düşünürsen, o olursun. Ve özgürlüğün, düşüncenle sınırlıdır.”

ZRG
Guest
ZRG

Bu yazı da en çok dikkatimi çeken kısım senin “kasların yok” kısmı oldu eminim aynı durumu paylaşan başka arkadaşlarım da vardır.Malesef vücut tipimizi seçemiyoruz ki ben ectomorph bir insanım yani doğuştan zayıf olan gruptanım.Fitness’a başlasak bile bıraktığımız an her şey gidiyor.Kendimi çok çok zorladığım dönemde 3 ayda normal bir vücut diyebiliceğim ölçülere ulaştım(steroid falan kullanmadım,düzenli uyku antreman vs)öğrenciyken bunu yapmak çok zor.Mahmut abi senden ricam bununla ilgili bir yazı yazabilir misin tamam evrimsel kodlar var hem bizim için hem kadınlar için ama çok da gerekli mi?Hem hep beraber tartışırız,güzel olur diye düşünüyorum hem de çevremde tanıdığım ne kadar herif varsa(istisnalar… Read more »

Sensei
Guest
Sensei

Hiç kimse %100 ectomorph vücut tipine sahip değildir. Kaldı ki yeni araştırmalar vücutları 3 kategoriye sokmanın büyük bir hata olduğunu, aslında yüzlerce farklı vücut tipinin olduğunu gösteriyor.

Ben ectomorph’um kas yapamam, ben öğrenciyim kas yapamam bunların hepsi bahane. Bende de yüzde olarak yüksek derecede ectomorph vücut tipi var ama bu siteyi okumaya başladığımdan beri, 1 yılı aşkın bir süredir spor yapıyorum ve vücudum gerçekten çok güzelleşti. Bahanelerin arkasına sığınmaya devam edersen asla gelişemezsin.

Bu site bana hiçbir şey katmasa bile en azından düzenli ağırlık kaldırma alışkanlığını kazandırdı. Teşekkürler.

Redzombie
Guest
Redzombie

Kas kütlesi işe yarar mı? Bana sorarsan biçimli vücuda sahip olmak bile yeterli. Toplam 5 senedir fitness yapıyorum. Esas olay biçimli fiziğin, fiziksel gücün ve testosteron artışının getirdiği özgüven bana sorarsan. Özgüvenli ve daha maskülen tavırlar seni daha çekici yapıyor. Vücut biçimi bir nebze önemli ama bir yere kadar.

Sensei
Guest
Sensei

Aslında bu ağırlık kaldırma dediğimiz dolay, dolaylı yoldan “kızlara yürümeye başlama – reddedilme – pes etmeme – başarıya ulaşma” 4’lüsüne benziyor. Bu işe ilk başlarken çok hafif kilolar altında bile son tekrarlarda neredeyse ağlayacak kadar acı çekersin, geceleri kas ağrısı uyutmaz ama vücut alıştıkça, güçlendikçe, o zor girdiğin kiloları tek elinle çok rahat kaldıracak seviyeye kadar gelirsin. Kız işleri de böyle, başlarsın oyunun iyi değildir, zihin yapın yeterli değildir, reddedilirsin. Daha çok yürürsün, daha çok reddedilirsin ama her ret de bir şeyler katabilirsen kendine, bir süre sonra her kızı tavlayamazsın ama senden hoşlanmış kızların çoğunu tavlamayı bilirsin. Her işin başı… Read more »

Undefeated
Guest
Undefeated

Vücut tiplerine ayırmak hata olabilir ama tanımlamak için ecto felan denilebiliyor.İnsanların kafasında oturması için.Tanım olarak çok kullanışlı.

Ectoların genetikleri kötü oluyor genellikle,kas bağlantıları kötü biceps kısa,göğüs arası boşluk,kemikler ince vesaire.. Kas alımında sıkıntı yaşamazsın estetik’te yaşarsın,estetiği de siktir et balon gibi olman gerekmiyor

Ozmoz
Guest
Ozmoz

Yanlış, ben ektomorf bir birey olarak genetikleri kötü demen, araştırmadan yok orası yok burası bitiş lifleri kötü demen saçma. Bence yanlış bir algı var düzeltmeni tavsiye ederim.

Undefeated
Guest
Undefeated

Kardeşim nerenizle okuyorsunuz şu yazıları genellikle demişim.Bütün ectoların genetikleri kötüdür dememişim. Konuşmak için konuşmayın.

Araştırmadığımı nerden çıkardın?Nerden biliyorsun? Belki Fitness hocasıyım? nerden biliyorsun? Sende tanımadığın adamlar hakkında neden yorum yapıyorsun ozaman hay aklını sevdiğim?

Ectomorf vücut tiplerinin genetikleri genellikle kötüdür.

Eşit boy eşit kas kütlesine sahip ve eşit kiloya sahip bir mezomorfla ecto yan yana getir mezomorf’un vücudu daha estetik daha iri gözükür.

Ayrıca vücut tipleri diye bişey tam olarak yok. Sadece tanım için kullanılıyor genelde insanların kafasında oturması için.

Vücut estetiğini nekadar spor yaparsa yapsın beğenmeyen insanların beğenmeme sebepleri genetik.

Vücut geliştirme illüzyon işidir.

Undefeated
Guest
Undefeated

Vücut geliştirme sabır-azim işidir. Fazla takıntılı olmadan,sporu hayatının merkezi yapmadan bu sabır kısmını rahatlıkla aşarsın.

Gerçek bir vücut 2-3 yılda olur oda en az. Gördüğünüz adamların hepsi 6-7 yıl yapıyor,ben 1 yıl da şöyle olurum böyle olurum diyenlere götünüzle gülün. 1 Yılda ortalama herkes 10-12 kg kas alır bu çok iyi bişeydir bunun altına düşmemeyi başarıp daha sonra ki yıllarda 3-2-1 felan diye gidiyor ve aslında işte ozaman estetiğe tam anlamıyla verilebilir oda illa zorunda değil keyfi.

ZRG
Guest
ZRG

Cevaplarınız için hepinize teşekkürler.Maalesef genetiğimiz kötü ama sabırla ve disiplinli yapınca elbette güzel bir değişim oluyor.Değinmek istediğim diğer bir konu şu ki içinde bulunduğumuz dönemde sosyal medya beğenileri,fotoğrafları CPD’mize etki ediyor mu sizce? Yani şöyle örneklendireyim:A ve B kişileri olsun A kişisi sürekli mekandan mekana giden snap atan bir tip takipçisi fazla fotoğrafları estetik ve güzel çekilmiş.Haddinden fazla aktif sosyal medya da anlıyacağınız B kişisi ise(Ki bu ben oluyorum)Aktif sosyal medya kullanmıyorum (İçtiğin alkolü paylaşmak,gittiğin yerleri paylaşmak,sabah öğlen akşam vardiyalı snap atmak bunlar gereksiz,saçma geliyor) Bu benim için baya bir engel olmaya başladı 1-1 diyaloglar da sıkıntı yaşamıyorum ama tinder… Read more »

Undefeated
Guest
Undefeated

Sosyal medya imajı önemli. TRP’de küçümseniyor ama bir insanın CPD’si ile ilgili bilgi veriyor az çok. Şu devir de sosyal medya kullanmayanları asla anlamayacağım,onlarda kendilerini kandırıyor yok dopamin yok topamin felan hikaye. 1000 küsür takipçisi olsa sosyal medyadan kız düşürse bunları demeyecek. Artık geldiğimiz nokta bu.Kızlar CPD odaklı bakarsan sosyal medyaya bakıyorlar bu bir gerçek. Kendinden hiç bahsetmeden yüksek değerli olduğunu kadına hissettirebiliyorsun,haliyle oyunun kolaylaşıyor. Ama Sosyal medyadan kız kaldırmak aşırı zordur.Ciddi anlamda oyun gerektirir. Reel de ise bir kıza yürüdün diyelim numarasını yada instagramını aldın aldıysan %90 beğenmiştir,bide sosyal medyana girsin takipçi sayın az-paylaşımların kalitesiz olsun biraz da olsa… Read more »

ZRG
Guest
ZRG

Anladım teşekkürler.Dediğim gibi bunun örneklerin çok yazar oldum.

Özgür
Guest
Özgür

Ektomorf denilen grubun icinde jeff said, david laid ve alda buda Zyzz (rip) var. Bu tarz asiri estetik adamlarin spora baslamadan onceki hallerine bakarsan motivasyon olur senin icin. Ha hepsi ilacli orasi ayri konu. Ama ilacsiz geldikleri seviyenin yarisina gelsen baya baya iyisin

Jeagerjaquez
Guest
Jeagerjaquez

1.Yansıtıcı Olmayan Düşünür (Düşüncelerimizdeki önemli sorunların farkında değiliz.) Aslında temel problem düşüncelerimizi kontrol edememek. Aslında çoğumuz düşünmeyi bile bilmiyor, düşünmeyi düşünmüyoruz. Hepimiz yansıtıcı olmayan düşünürler olarak doğarız-ve çoğumuz böyle ölür-, düşüncenin hayatımızdaki rolünden haberdar olmalıyız. Yansıtıcı olmayan düşünür aşamasında, düşünmenin gerektirdiklerine dair faydalı bir algımız yoktur malesef. Örneğin, yansıtıcı olmayan düşünürler sürekli varsayımlarda bulunduğumuzu, kavramlar oluşturduğumuzu, çıkarımlar yaptığımızı ve bakış açıları içerisinde düşündüğümüzü fark etmeyiz. Bu aşamada düşüncemizi nasıl analiz edeceğimizi ve değerlendirebileceğimizi bilmeyiz. Amaçlarımızın açıkça düzenlenip düzenlenmediğini, varsayımlarımızın aklanıp aklanmadığını ve sonuçlarımızın mantıklı olup olmadığını nasıl belirleyeceğimizi bilemeyiz. Sonuç olarak entelektüel özelliklerin farkında değilizdir ve bunları hayata geçirmek için… Read more »

Freddie Mercury
Guest
Freddie Mercury

Ufuk açıcı. Hangi kitaptan alıntı bu?

Jeagerjaquez
Guest
Jeagerjaquez

Kritik Düşünce-Richard Paul, Linda Elder.
Okumanı tavsiye ederim güzel bir yatırım olur.

Freddie Mercury
Guest
Freddie Mercury

Hep bunun üzerine düşünürdüm. Bunu görmek çok şaşırtıcı ve heyecan verici oldu aynı zamanda, teşekkür ediyorum.

Furyan
Guest
Furyan

Üstteki yorumlara bittim harbiden. İşin esprisi bir yanada bırakma buraları Mahmut abi. Bu camiayı birçok kişi seninle tanıdı, katkıların ve cevapların sayesinde hayatları değişti insanların. Başımızda dur yani anlayacağın. Yaş itibari ile “Ulu Çınar” olarak anıp, meyve vermeyi bıraksan dahi gölgende durup sırtımızı yaslayalım.

Son Olarak ben ve bu siteye davet ettiğim insanlar adına Mevlananın “Etme” şiirini sana armağan ediyorum. Katkıların ve Şahsın var olsun..

Undefeated
Guest
Undefeated

Katılıyorum. Mahmut abi TRP’nin gerçek bir temsilcisi…

O giderse kaos oluşacağı kesin ve TRP’nin değiştirileceğini düşünüyorum.Çünkü şahsen Mahmut abiden başkasını ciddiye alamıyorum.Ve MGTOW sayısı çok fazla ve hepsi eğip büküyor TRP’yi…

Mahmut abinin bırakacağını sanmam,işi daha fazla popülerliştirmek için giderse yani TRP’yi ticaret’e döndürürse üzülürüm. Adam şimdiye kadar para almadım hiçbişey yapmadım derse de bişey diyemeyiz hakkeder.

Koz
Guest
Koz

@Undefeated;

Benim tek endişem Mahmut Abi giderse ortalığın, bu kadar az bilmesine karşın bu kadar çok konuşan sen ve senin gibi adamlara kalacağı olur. Başka hiçbir eksiklik veya sıkıntı hissetmiyorum, adamın bugüne kadar yaptıkları başardıkları aşikar.

Undefeated
Guest
Undefeated

Mahmut abiye bir laf atmışım gibi yazmışsın.Benim az bilmemi bildiğimi nerden biliyorsun? Daha geçen gün tavsiye alıyordun?

Az bildiğimi bilmen için bu işi tam anlamıyla bilmen lazım.. En son ağladığını hatırlıyorum?

Jeagerjaquez
Guest
Jeagerjaquez

Bazı kişileri zayıf düşüncelerini tespit etmek zor değil. Düşünceleriniz geliştirmeden attığınız adımların bir anlamı olmayabilir. Bu böyle devam ederse istediğiniz kadar vücut geliştirin spor yapın. Bu hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Sigara içmenin seksi olduğunu düşünen bir ergenden farkınız yok. Sarhoşken güvenli araba kullanabileceğini düşünen sürücüden bir farkınız yok. Kask takmanın görüş açısını daralttığını düşünen ve bu nedenle kasksız sürüş yapan bir motor sürücüsünden bir farkınız yok. Benmerkezci ve mantıksızca düşünenlerimiz var. Hatalı kavramlar oluşturuyorsunuz ve zayıf düşüncenin hayatınızı tehlikeye sokabileceğini unutuyorsunuz. Kendi düşüncelerinizi incelemek ve değerlendirmek üzere çabalayın. Düşünceyi sağlamlaştıran özellikler olan -açıklık, doğruluk, kesinlik, görecelilik, mantıklılık- hakkında nasıl elde edeceğinize… Read more »

Halil Sezai Betacıkoğlu
Guest
Halil Sezai Betacıkoğlu

Benliği disiplin ve özgüvenle beslemenin gerekliliği göz ardı edilemez hakikaten. “Kendin ol” diyenlere kulak verip bunu 31’e devam etmeye yormaktansa daha çok, daha fazla sen olmak. Elbette kendini geliştirerek. Tembelliğin(ve dahi mavi hapınlılığın) biraz götü kaldırarak yok edilebileceğini ve bunun keyifli bir süreç olduğunu daha net kavramak gerek.

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Bir yere gitmek yok aga buralardayız.

Ekşisözlükteki derme-çatma entry’lerden bu siteyi buldum ve sonrasında çok şey kattı hayatıma. Sen başta, Gerçek kimliklerini bile bilmediğim buradaki pek çok insanın emeğine ne kadar teşekkür etsem az.

Durmak yok yola devam.

Yunus
Guest
Yunus

Mahmut abi bizlere aşıladığın trp bakış açısı için çok teşekkür ederim gençler olarak azınlıkta olsak sayende doğru bakış açısını öğrenmiş olduk psikolojik gücün önemli olduğunu duygu kontrolünü öğrendik eğer gitmeyi düşünüyorsan sıkılmışsındır ille kal diyemeyiz senin taşıdığın bayrağı biz dahada ileri taşıyacağız şahsım adına etrafımdaki arkadaşlarım benden etkilenip set açmaya başladılar sizi okumadılar ama elden geldiğinde yardım ediyorum; onlar bana yardım ediyor yolumuzu buluyoruz biz sende alacağımızı aldık kanımca asıl önemli olanın psikolojik boyutu olduğunu anladık sarkacın denge kısmında durmaya çabalıyoruz hayatımızı daha iyi yapmak ve geleceğe yatırım için ben sınava tekrar hazırlanıyorum arkadaşım dükkan açtı ticarete atıldı mahalle esnafı… Read more »

Jako
Guest
Jako

Pook serisini çok beğendim. Bence çok doğru bir tercih olmuş.

Bu yazıları kazandıran ekibe teşekkür ederim.