Oyun ve Manipülasyon

Oyuna dahil olduğum uzun yıllardan beri bana oyunun seks yapmak için kadınları manipüle etmek olduğu söylendi. Manipüle teriminin bu bağlamda geçerli olabilecek iki tanımını buldum:

1. Bir kişiyi ya da durumu ahlaksızca veya zekice kontrol etmek, etkilemek.
2. Bir aleti, mekanizmayı ya da bilgiyi maharetli bir şekilde idare ve kontrol etmek.

Öncelikle oyunu eleştirenlerin neye atfen ithamda bulundukları gayet açık ve bunu da onların perspektifinden bakınca anlayabiliyorum. Her şeyin sonunda oyun erkeklerin kendi cinsel alanlarında ve ilişkilerinde daha başarılı olmasına izin veren bir alet çantası. Bu yüzden birisi de çıkıp oyunu
oynayan kişinin kendi gerçek özü olmadığını, kendisinin veya farklı bir insanın daha iyi versiyonu olmak amacıyla bir çerçeve kullandığını iddia edebilir.

2000‘lerden 2010’a kadar rağbet gören kesin ve detaylı olarak ne yapmamızı, ne söylememizi ve nasıl davranmamız gerektiğini anlatan gayet elle senaryo olarak yazılmış bu oyun modeli benim en çok eleştirdiğim şeylerden biriydi. Bu bağlamda oyun bir manipülasyon, eğer kullanılan oyunun ahlakına bakacak olursak kategorik zorunluluk testinden kalabilir (Kant’ın ahlak felsefesinde merkez aldığı eylemlerin motivasyonlarını değerlendirmenin bir yolu) ya da manipülasyon karşıtı olma eğiliminde olan sosyal kurallar açısından da başarısız olabilir bununla birlikte komik olan şeyse birbirimizi bilinç altından sık sık manipüle ediyor olduğumuzdur. Modern işletmelerde liderlik alanını oluşturan şeylerin çoğu çalışanların havuç ve çubuklarla manipülasyonuna izin veren bir taktikler dizisidir.

Ardından biri sonuç etiğine geçtiğinde ki bu da muhtemelen en ilginç alan ve gerçeğin netleştiği bir yerdir. Örnek olarak Married RedPill topluluğunu ele alırsak( evliler için kırmızı hap topluluğu), diğer erkekleri kurtarma ve onları uzun süreli ilişkilerinde geliştirmeye yönelik bir girişim. Eğer bu aynı anda kadınları ve erkekleri mutlu etmeyi sağlıyorsa iyi bir şey değil midir? Diğer taraftan da eğer bir adam oyunu seksin ötesinde bir maksadı olmadan yüzlerce kadınla yatmak için kullanırsa biri bunun kötü bir şey olduğunu savunabilir. Yine de benim açımdan kadınlar ve erkekler kendilerinden zevk aldığı sürece iki tarafta bundan iyi bir şey çıkarmış oluyor. Aynı zamanda “onu bulduğundan daha iyi bırak” düşüncesini de doğru buluyorum mesela bir kızı eve attığında, dışarı çıkardığında veya randevulaştığında onun iyi bir deneyim yaşadığından emin ol.

Umarım şimdi konu oyuna geldiğinde ahlak merkezli savlardan neden kaçınma eğiliminde olduğumu anlıyorsunuzdur, çünkü hiçbir gerçek ilerleme kaydetmeden hatta cevaba bile yaklaşamadan, farklı ahlak anlayışlarının, kuralların ve yargıların içinde bir labirentte sıkışmak oldukça kolay. Ahlaklılık bu konuda oldukça komik ancak nadiren de olsa hızlı ve sürdürülebilir ilerlemeye öncülük edebilir.

Ayrıca kadınlarında oyuna karşı neden gücendiklerini anlayabiliyorum. Akla gelen 2 temel neden var:

1.Eğer oyun güvenilir ve tahmin edilebilir bir şekilde işlerse; ardından kadınların kendilerinde görmeyi sevdikleri karmaşık, sezgisel, birer kar taneleri olmadıkları anlaşılır.

2.Eğer oyun işe yararsa; bu da bir kadının hem kiminle seks yaptığını hem de kiminle ilişkiye girdiğini seçme olayını ortadan kaldırır.

İkincisi benim açında en ilginç olan şeyse, ideal bir dünyada kadınlar yattıkları her erkek hakkında her şeyi bilmek isterler. Kadınlara birazcık daha itici gelen şeyse onu elde etmeyen bir erkeğin kadın tarafından onu elde eden bir erkek olarak algılanabilir, böylece kızla yatabilir.

Bu manada oyun kötüdür çünkü erkeğin kadının istediği yüksek değerli erkek olmadığını ama öyleymiş görünmesine izin verir. Algı nadiren gerçektir ve böylece sonuçta onun hipergamisi açısından iyi olmayan bir adamın yavruları yüksek ihtimal üstüne kalacaktır .

Pekala benim görüşüm nedir?

İdeal bir dünyada oyunun ve kırmızı hapın var olmasına gerek olmamalı. Aynı şekilde ideal bir dünyada Jordan Peterson’un 30’larında ki 40’larındaki erkeklere dik dur, odanı topla, çükünü yıka , pantolonunu yukarı çek gömleğini içine sok da dememesi gerekir.
Normal bir dünyada erkekler oyunu arkadaşlarından ve ailelerindeki erkeklerden öğrenmesi gerekir ve bu sosyalleşme sürecinin bir parçası olmalıdır. ”teşekkür etmeyi ve “lütfen” demeyi öğrendiğimiz gibi, aynı şekilde toplum içinde pantolonumuzu giymeliyizdir ve de birinin suratına durduk yere yumruk atmak tabi ki de kabul edilemezdir. Bizim kadınlarla nasıl etkileşim içinde olacağımızı, nasıl heyecan yaratacağımızı, nasıl cazibeli olacağımızı ve nasıl sapasağlam bir adam olunacağını öğrenmemiz gerekir.

Birinci kural: Çekici ol.
İkinci kural: İtici olma.

Her nasılsa birçok adama nasıl çekici olunacağı ve nasıl itici olunmayacağı söylenmedi. Monitörün önünde varsa çok az sayıdaki becerikli kardeşleri, amcaları veya diğer erkek aile üyeleriyle büyüdü. Çoğu zaman kırmızı hapı ve oyunu bulan erkekler, buna ben de dahil, bunları olması gerektiği gibi gençken öğrenmedi.

Ergenlik yılları kızların ve erkeklerin birbirleriyle nasıl etkileşim halinde olacaklarını öğrendikleri yıllardır. Böylece, bir oğlana “seni beğenmesi için iyi çocuk olmalısın” dendiğinde o bunu ”asla onu mutsuz etme potansiyeli olan bir şeyi yapma” olarak yorumladı. Bu nedenle onu hiçbir zaman tahrik etmedi, hiçbir zaman uyumu bozmadı, hiçbir zaman açık onayı olmadan ona dokunmadı ve ona yaklaşmasını istediğinden, rahatsız olmadığından emin olmak için ilgi işaretlerini bekledi.

Bir çocuğa “ona bir içecek ısmarla” dendiğinde o bunu “ona iyi bir sağlayıcı olduğunu” göster olarak algıladı. Bu yüzden 8000 dolar tutan 17 adımlık ilk buluşmayı planladı ve ardından kız buluşmayı ertelediğinde hiç tanımadığı bir insana bu kadar yatırım yaptığı için şok oldu.

Belki de en önemlisi tüm bunlar bir erkeğe söylendiğinde, ve bir çok kez bunları denedikten sonra boynundaki dövmesiyle “Chad’in”, kızı dans pistine çıkarıp ve sonrada onu tuvalette becermeye devam etmesi , bu kini ateşledi. Her şeyin sonunda Chad akşam yemeği , çiçekler ve filmlere para harcamadı ve efendi çocuk olmadı. Sadece onu dans pistine çıkardı ve dudaklarına yapıştı. Gittiği kadar Chad’in bunu tekrar tekrar yaptığını gördü. Oğlan belki Chad’e ve onun gibi geleneksel adamlar yerine Chad’e vurdurmayı tercih eden kadınlara karşı öfkelenebilir ve bu ona çok aptalca şeyler yaptırabilir.

Bir bakıma , şuandaki toplumsal düzenimiz erkekleri başarısız olmasına neden oluyor, çünkü genç adamlar kadınlarla doğal bir şekilde etkileşim kuracak şekilde sosyalleştirilmedi.4-10 yaş arasında kız ve erkek çocuklarının birbirleriyle nasıl oynadığına bir bakın . Bir çok genç erkek doğuştan Alfa, kızların saçların çekiyorlar, onlarla dalga geçiyorlar, onları bitli olmakla suçluyorlar , daha ilginç bir şey olduğunda ona doğru gidiyorlar ve buna benzer şeyler…

Bununla birlikte bir çocuk ergenliğe geldiğinde onun doğuştan gelen alfa özelliklerini onları “üretken ,iyi ,sağlam birer genç erkek vatandaş” yapmak için yenmeye karar verdik.

Şöyle ki bu olayların ironik özelliği, genç bir adamın alfa sınavının son hali onun alfalığını yenmeye çalışan öğretmenlerine, ebeveynlerine ve diğer yetişkinlere karşı çerçevesini muhafaza edip etmediğidir. Eğer onlar başarılı olurlarsa bir beta olursun, eğer onlar kaybederse cinsel açıdan başarılı hale gelirsin.

Bu nedenle, bir anlamda oyunu ve kırmızı hapı erkekleri olmadıkları şeylere değil, onları toplum bozmadan önce oldukları şeylere geri döndürmek olarak görüyorum.

Kaynak : Meta: Game and Manipulation

Çeviren:Alesta

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

134
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
27 Comment threads
107 Thread replies
11 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
35 Comment authors
dribblingmasterBirsoruyumAbdülShamehebenmertali Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Masculin
Guest
Masculin

Kırmızı hap, ergenlikten önce gayet alfa davranan erkek çocuklarının ergenliğe girdikten sonra çevreden hep “iyi çocuk ol” telkini aldığı için kızlarla ilişkilerinde çuvallamaya başladığını iddia ediyor.(ya da ben böyle anladım) Ama bu noktada ergenliğin kendisinin de böyle bir etkisi olduğu cevabından kaçınmak istiyor gibi. Çünkü erkek adam gibi davranmak erkeğin asıl doğasında olan bir şey. Ama ergenliğin kendisi de gayet doğal bir şey.

Kendi deneyimime göre ergenliğe girer girmez sistematik bir şekilde iyi çocuk telkinine maruz kaldığımı düşünmüyorum. Ama yine de ergenliğe girmemle beraber kız erkek ilişkilerinde çuvallamaya başlamıştım. Bunu anlamıyorum.

Abdül
Guest
Abdül

Ben maruz kaldım şimdi lise dönemimi analiz ettiğimde o dönemlerde gerçekten ağır mavi haplı olduğumu fark ettim kızlarla konuşmayı boş ver benim düşüncelerim mavi haplıydı .

lise döneminde kızlara kötü davranan çocukların çevresi kızla doluydu aq :/

mertali
Guest
mertali

yeni üye oldum. yeni anlıyorum ilişki dinamiklerini. bir kız ile ilgilenirken , gecmidte nedenini BILMEDEN yaptığım Alfa taklidi hareketlerle -çok az zamanlarda yaptim -kızdan hiç ummadığım iyi karşılıklar aldigimi hatırladım. bu hal davranışlarımin %10 u kadar di. geri kalan boktan beta hareketlerdi. %10 luk hareketlerimi arttırmaya calisiyorum. bunu yaparken yüzümde piç sırıtışı olduğunu hissetmeye başladım. çevremdeki güzel hatunların bakışı değişti. bundan aldığım gazla dışarıda reddedilme oyunu oynamaya karar verdim. 3 kez reddedildim. reddedilince kızardım bozardım devam edecem

KazST
Guest
KazST

Merhaba abi.

Bir kızla konuşuyordum. Date ayarladık felan.Kız aşırı ilgiliydi,kendisi beni sardı. Sonra öpüştük,seviştik. Sonrasında public oral yaptı. Çok özgüvenlisin,manyaksın sen,çabuk sıkılırsın gibi söylemler de söyledi.Neyse abi buraya kadar herşey güzel. Sonra evlere ayrıldık,hatta o an eve atacaktım kızı.Ev doluydu. Ayrıldıktan sonra kız bana soğuk oldu.Mesajıma geç yazıyor,buluşma da mesajdan hoşlanmadığımı söylemiştim.Geç yazmaya başladı,sonra diğer güne buluşma ayarladım. Konuşuruz dedi,yazmadı. Bende açıkçası diğer gün aradım açmadı,şimdi de en son yazmadı. Bu durumu gerçekten anlayamadım.Şhit test olabilir mi?

KKEG
Guest
KKEG

Benim ve bir çok arkadaşımın bende gördüğü şey çocukluğumu yaşayıp gençliğimi yaşamamış olmam. Lise 1’den üniversite bitene kadar bu böyle oldu. Bunda en büyük etki ailemdir. Gençliğimi yaşayamamış olmamın sebebi ise beynimi yıkayan bir ortamda yaz boyunca kalmam ve bunun aile ve yakın çevre nazarında da devam etmesidir. En büyük aydınlanmayı ise askerde yaşadım. Ailemin beni o kadar çok sınırladığını anladım ki deliye döndüm. Bu sınırı aşamamış olmam ise benim hatamdır. Koca adam oldum artık. Hayatımın en güzel yıllarını bir inanç uğrunda kendimi tüm ortamlardan soyutlayarak harcadım. Geriye baktığımda benim yapmam gereken ne varsa başkalarının yaptığını gördüm. Benim dünyanın sonu… Read more »

Çevirmen Hoca
Member

+1 kardeşim. Bahsettiğin süreci benzer şekilde yaşadım. Çok fena kandırıldık çok milletim bizi affetsin (malum şahsın sesiyle okuyun 😀) o yüzden lise ve üniversitede mal gibi gezdim. Belki de tek şansım buradaki çoğu kişinin aksine bir şeyleri bir yerde tesadüfen görmeden kendi analizimle farkedecek kafada olmamdı.

Hala inançlıyım ama artık bunun beni kullanılır hale getirmesine izin vermiyorum. Geçmişle aradaki fark bu.

Alphason
Guest
Alphason

Bu karantina günlerinde sosyal medyada onlarca kızla mesajlasiyoruz ama bu karantina 2 ay daha sürecek. Tecrübelerim de gösteriyor ki buluşmadan bu kadar uzun süre mesajlaşmak her şeyi berbat ediyor. Tavsiyeniz nedir nasıl bir denge tutturmak gerekli ?

benlark
Guest
benlark

@alphason

aynı şeyleri yaşıyorum.yapılacak işlerimi yapıyorum arada dinlenme zamanı hatunlarla konuşuyorum ama kesinlikle onlara özel vakit ayırmıyorum çünkü çat diye iletişimi keserlerse sap gibi kalmak istemem.

Alphason
Guest
Alphason

Şuanki süreçte 24 saat boş vakti olan bir adamım kendime zaman ayırıyorum kendimi geliştirmek için ama gün çok uzun haliyle çok fazla boşta zaman kalıyor bulusamadiktan sonra zaman ayırmak da boşa harcanan emek gibi geliyor.

benlark
Guest
benlark

@alphason

zaten canları sıkılıyor milletin, sana gelen selfieye bak belki kaçıncı erkeksin bunu alan ?
keyfine göre mesajlaş iş çıkma olasılığı az ama yine de nadasta beklesinler

Alphason
Guest
Alphason

Aynen nadasa birakmis durumdayim bakalim ne olacak

benlark
Guest
benlark

bir hafta önce tanıştığım hatun bana nude atıyor amk can sıkıntısı ve libido tavan yani

hebenmertali
Guest
hebenmertali

şöyle oldu. eski çalıştığım farklı binadaki arkadaş izin aldı yerine bakıyordum. hb8 bir kız geldi. bakışma dalga geçme yaptım espri filan yapabildim.(kh sayesinde..tabi becereildiğim kadarıyla.) 2-3 kez aynı gün gidip geldi, en sonunda numarasını aldım (önce iş bahanesi ile alayım dedim, kırmızı hap gerçekleri aklıma gelince, direkt ilgimi belli edip numarasını aldım). 3 gün sonra dışarı çıkacam gelsene diye aradım, geldi. tabii betalık daha çok yaptım arada kh düzltmeleri yaptım. kafede karşılıklı değil yan yana oturma alfa oturuş poziyonu filan var ama betalık kasılma heyecen sıça sıvama daha çok. arka masaya hb8 güzel bir hatun oturdu. yanımdaki güzeli görünce, bu… Read more »

hebenmertali
Guest
hebenmertali

dun siteyi ne diyim normal değil de canı gönülden okurken 1 satten fazla , o ara iş yoktu, kendimi kaptırmışım, neyse gözlerim acıdı kalkıp camdan dışarı bakarken, okuduklarımı sindirmeye aklımdan çevirmeye başladım doğal olarak, ne kadar mantıklı diye. 10 dk böyle geçti. uzun koridorun sonundaki wc ‘ye giderken güzel bir kız var onu uzaktan karşıdan gelirken gördüm. zaten her zaman beğeniyordum o ayri. Ilginc olan kirmizi hap beynimdeyken karsidan bunu görünce Göz teması piç sırıtışı filan olayları aklımdan geçti hemen kız bana doğru yürürken denedim. sadece 2.mız koridorda karşılıklı gelirken. o anda kh taze aklimda oldigundan bana kendine güven geldiğinden… Read more »

hebenmertali
Guest
hebenmertali

tabii bunları yaparken, merkezi kendine alıp, o anda kızla ilgilenip oyunu devam ettirebilmek durumunu biliyorum. açıkçası yapamadım. o anda sürekli kendimi düzeltme telaşındaydım. yanlış olduğunu bile bile. buradaki amaç kh taze aklımdayken, düşünmeye fırsat vermeden, çünkü vazgeçebilirdim, o belli sürelik özgüveni kullanabilmekti. kullandığım iyi oldu dün hb7.5 civarı çok güzel 4 tane kıza yürüdüm hesapta yokken….. az önce ilk yürüdüğüm koridorda karşılaştığım kız bir bahane ile tekrar geldi bildiği şeyi sordu filan -ama dün tel vermedi- ben oyuna devam ettim. bakalım deneycem. tek durum kızın bana yakın çalışması. aynı ortamda sıkıntı olma muhabbeti de var. olsun deneycem. bu kafayı geliştirmem… Read more »

hebenmertali
Guest
hebenmertali

kemal sunal ın iyi aile çocuğu filmindekine benzer tepkiler aldım dün. yazmayı unuttum. kemal sunal ikiz kardeşi var. pısırık olan bankada çalışıyor. piç olan yerine geçip bankaya havalı bir girişle (36.45 İLE 38.10 ARASI DAKİKA) kadınları şaşrtıyor. kadınlara bakışlarında şaşırma gülümseme kabul olayları – tabi abartılı şekilde- var. işte bunun daha da yumuşak belli belirsiz versiyonu ile karşılaştım dün.

https://www.youtube.com/watch?v=6zKuHRj8uck

Shame
Guest
Shame

Oyunu tam kurallarına göre oynadım ve her şey çok güzel gidiyor derken, beklenmedik bir durumla karşılaştım. Kız arkadaşım bana benim ona bağlandığımdan daha fazla bağlandı. Normalde hep ”Ciddi bir ilişki aramıyorum” ve ya ”Evlilik gibi şeyler düşünmüyorum” un altını çizerdim. Burdada çizdim ama eskilerine oranda daha az. Benim onun hakkındaki görüşlerim bilinmezken onun gerçekten beni sevdiğini farkediyorum. Ancak ben bu kadar ciddi bir şey yaşamak istemiyorum. Fakat aynı zamanda 10 değil de 5 puanlık bir ilişki yaşamak istiyorum diyeyim. Bunun dozunu tutturmanın bir yolu yok mu? Yani ya tamamen etkileyecek ya da hiç mi etkilemeyecek miyiz? İstediğimiz dozda etkilemenin yolu… Read more »

hebenmertali
Guest
hebenmertali

sorum şu. kh i yeni yuttum. ama alfa zihin yapısı haliyle tam oturmadı. kiz bulusmalarinda sosyal cevrem disi tabii, az yada çok mu kh alfa davranmaya calisiyorum. tabi tüm hayatıma da yaymaya çalışıyorum. esas sorum , ben çevremde kadın erkek genç yaşlı demeden yapabileceğim her yardımı yapıyorum. (parasal degil). beta dan kurtulmaya çalışırken, bu yardımsever davranışım nedeniyle, hem güzel havali boşanmış çocuklu genç annelerin, hem de ev de kalmış diyelim 35_40 arası ama güzel havali anasının gözü bekar kızların, bu cocuk iyiymiş diyerek direkt ya da dolaylı duyuyorum, bana sıcak davranmaları, beni kafeslemeye calismalari, beta odere cevirmek istemeleri,nedeni yardim anlaminda… Read more »

Hebenmertali
Guest
Hebenmertali

İş yerinde müdür bir evrakı kimseye verme dedi. Kadın çalışan geldi istedi vermedim kızdı gitti. 2-3 gün sonra Onun odasındaki hb7.5 lik güzel 30 yaşında 2.evliligi alımlı havalı. Geldi işte o evrağı istedi ama istemesi bir hoş. Güzelliği ile etkilemek için. Piç sırıtış ile senin işine yaramaz o evrak. (Yaptıgı iş icabı o evrakla işi olamaz). Güldü. Arkadaşıma lazım mış geçen vermemişsin dedi. Ben de seni o mu gönderdi, yoksa ben onu alırım dedin ve kendin mi geldin , dedim ama alaycı şekilde . Güldü ben alırım dedim dedi tabii lafı dolandırarak . Ben de niye çok mu güzelsin ki… Read more »

Birsoruyum
Guest
Birsoruyum

Güzel dişilerin büyüsüne kapılmak ile ilgili sormak istiyorum. Bu siteden önce her hallerine mal gibi bakakalırdım etkilenirdim. Alfa siker beta öder, çok şeyi açıklıyor aslında. Güzel dişilerin,sadece güzeller değil tabi, bazen ev hanımı tavırları, bazen kevaşe tavırlarının, karşındaki erkeğin alfa maskülen tavrına göre nasıl değiştiğini artık çok rahat fark edebiliyorum. Valla hiç anlamazdım. Beta öder e bağlatmak istediklerine nasıl masum davrandıklarını,.alfa siker takımına karşı nasıl davranışlarının değiştiğini görmek, OYUN VE MANİPULASYON konusunun küçük farklı bir yorumu. Farkettigim ilk zamanlar bu duruma çok kızardım ama Son zamanlarda daha olgunlukla karşılıyorum bu durumu. Sormak istediğim, fazla analiz mi yapıyorum artık,.bilmiyorum. bana beta… Read more »

dribblingmaster
Guest
dribblingmaster

Oyuna manipülasyon diyenler hiç belgesel izlememiş sanırım. Doğada hayvalar çiftleşme öncesi kur(manipülasyon dedikleri şey) yaparlar hatta bazıları genetik olarak eksiklerse bildiğin hileye başvurup çiftleşir bi mürekkep balığı böyle yapıyodu. Bu tarz “manipülasyon”, “taktik”, “efendi iyi çocuk ol”, “kendin ol” gibi propogandalar sizin oyundan düşmeniz ve çiftleşememeniz için üretilmiş şeyler, bunları kesinlikle kaale almayın bunu diyenlere de siktiri çekin..