Saha Raporu – Trip atan sevgiliye ne yapmalı?

Mahmut Abi herkes sana sıçış  hikayesi yazıyor, yakında seni çıldırtacaklar. Ben de hem teşekkür etmek hem de akıl sağlığını korumana katkıda bulunmak için, senin dediğin şeyleri yaparak kazandığım bir olayı paylaşacağım.

Allah razı olsun.

Kız arkadaşımla koronavirüs olayı yüzünden uzun süredir ayrıyız. Ara ara aramızda soğukluk oluyor ve ben de yazdığın yazılardaki hataları yapıyordum. Düne kadar.

Saat 9 gibi kız arkadaşımla görüntülü görüşecektik. Ama bir müşterimle konuşmaya dalmışım. 9:20 gibi whatsapptan kız arkadaşıma “arayayım mı?” mesaj atacaktım ama 2 dakika önce “bugün iyi modda değilim, konuşmayalım, iyi geceler” diye mesaj atmış.

Ben yine de müsaitim diye yazdım ama cevap vermedi (mesajım gitti ama görülmedi).

O telefon statü ekranında görüyordur ne yazdığını.

Sonra kızı aradım. Aramadan önce eğer kız telin yanında değilse ve annesi aramayı görürse diye profil resmimi bir palmiye resmi ile değiştirdim.

Zeki çocuk.

Telefonu açmadı. Adet dönemi biraz acı çekiyor ama daha önce böyle bir şey olmamıştı. Eski ben olsa “nasılsın, neyin var?” diye mesaj döşerdi. Ama senin bunları kendi kaybetme kaygımıza yenildiğimizden yaptığımızı söylediğin aklıma geldi. Ben de bu sefer “Tamam yarın görüşürüz iyi geceler bebeğim” yazdım ve bıraktım.

Evet, bu durumda nasılsın diye sorman bahane. Aslen artık kızın gözünden düştün gibi bir panikle oluyor bu. Orada bırakman iyi olmuş. Bu tür bir zayıflıkla motive olan davranışlardan hayır gelmez.

Genelde günün ilk mesajlarını o atar.

Güzel.

Ertesi sabah çok geç mesaj attı.

Normalde benim kafamda bir tilki dolaşırdı. Eski kız arkadaşımda bu tilkilerin dürtmesi ile dayanamaz saçma sapan mesajlar yazardım. Sonunda da terk edildim.

Ve küçük bir sorunu, ben duygusal olarak zayıf bir erkeğim diye bağıra bağıra kocaman bir sorun haline getirirdin. Ve evet terk edilirdin.

Bu sefer öyle yapmadım. Bekledim. Mesajlaşma da şöyle oldu:

Kız : Günaydın. (İlk defa günaydın aşkım yok).
Kız: Neden bir palmiye fotosuna bakıyorum?
Ben: Dün seni aradım. Telin elinde değilse annen çok yakışıklı bir erkek arkadaşın olduğunu fark etsin istemedim 🙂
Kız: Hahahaha 😀

 

Pürüzsüz! Soğukkanlı, neşeli, esprili. İşte bu.

Çoğu erkek cool alfa falan olduğunu sanarak böyle bir durumda – inanılmaz ama – kız gibi trip atarak karşılık veriyor! Bunu da bana bak nasıl da boyun eğmedim diye böbürlenerek anlatıyorlar. Tamam ezilmedin ama soğuk kızın soğukluğuna kapılırsan onun çerçevesine girmiş oluyorsun. Çok cool bir şey mi bu?

Kız: Karnım çok kötü ağrıyordu. Biriyle konuşup ufacık şeylerden hır çıkaracağıma yatayım dedim.
Erkek: Görüntülü aramamıza geç geldiğim için bana kızdın sandım.
Kız: Evet kızdım ama sonra aslında bu kadar kızılacak bir şey olmamasına rağmen gereksiz yere kızgın olduğumu farkettim. Hormonal bir şey sanırım.

Kaygılarına kapılıp telefonuna mesaj yağdırsaydın boş yere zayıflık gösterecektin.

Ben: Bir müşterimle görüşmem uzun sürdü. Haber vermeliydim ama dalmışım. Sanırım işimi kendimi kaptıracak kadar seviyorum 🙂
Ben: Ama seninle konuşmak da benim için çok önemli. Bir daha olmayacak. (Bir yerde sen özür dilemeden özür dilemekten bahsediyordun.)

Güzel. Comfort kısmını da ihmal etmemişsin. Sonuçta sözünün eri olup buluşmaya gitmemişsin. Ama bunu özür bile dilemeden güzel bir şekilde atlamışsın.

Kız: Teşekkürler aşkım.

5 dk sonra

Kız: Seni çok özledim. Seni çok seviyorum.

Güzel. Küçük bir problemi büyük bir problem haline getirmek yerine küçük bir problem olarak orada bırakmışsın.

Abi tamam daha gitmem gereken yol var ama sana yemin ediyorum içimde bir şey kırıldı. Hani içimdeki beta canavarının bir kemiğini kırdım sanki. Ayrıca senin önce yapacaksın, duyguların davranışlarını takip edecek derken tam olarak ne dediğini şimdi anlıyorum. Ben içimi kemiren duygulara inat güçlü bir erkek gibi davrandım ve şimdi duygusal olarak daha güçlü hissediyorum.

Aynen! İçinde saçma sapan bir sürü kaygı dolandı ve sen onları takip etmedin. Duyguların ve davranışların birbirleri ile örtüşmek isterler. Eğer sen davranışlarının duygularınla örtüşmesine izin vermezsen, duyguların mecburen davranışlarınla örtüşmeye başlar.

Duygusal güç nasıl geliştirilir sorusu çok soruluyor. Duygusal güç böyle geliştirilir. Duygusal güç gerektiren durumlarda (özellikle de böyle küçük durumlarda) duygusal olarak güçlü biri gibi davranarak. Bu tür küçük fırsatları değerlendirirseniz, zamanla daha büyük ağırlık altına girecek kadar güçlenirsiniz. Duygusal güç kazanmak bu açıdan kas yapmaya benziyor. Ağırlık altına girerek gelişen bir şey. Düşünce gücüyle ya da okuyarak değil.

Bu site için sana çok teşekkür ediyorum. Hayatımı değiştirdi. Sana çok şey borçluyum.

Rica ederim. Haftada 2 – 3 tane aldığım bu tür mailler beni teşvik ediyor. Borcu da yarın sen de bir gence abilik yapar ödersin 🙂

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

163
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
53 Comment threads
110 Thread replies
12 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
69 Comment authors
porscheBoldenonPrammerNoNameSelim Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Namesiz00
Guest
Namesiz00

Buraya bu sefer güzel bir yazı da ben yazayım. Mahmut abimin emeklerini boşa çıkarmadığım için çok sevinçliyim. Hatta öyle ki kız arkadaşımla yaşadığım Duruma verdiğim tepkiyi direkt buraya yazmak istedim. Sanırım yavaş yavaş oluyor:) Dün gece küçük tartışmanın ardında aramızdaki sular duruldu. Telefonla konuşuyorduk uzun uğraşlar sonucu kapattım kız bir türlü kapatmak istemedi. Daha sonra büyük çoğunlukla olduğungibi ilk mesajı ondan Aldım. Pist yakışıklı yazmış. Bir iki cümle mesajın ardından sana bişey diyecem dedi. Ben de şu şekilde cevap verdim; “ böyle girince konuşmaya acaba ne vukuat işledim diye düşünüyorum 😂” “Seni seviyorum…❤️“ Cevabını aldım ve ilk seni seviyorum diyen… Read more »

GreenCrow
Guest
GreenCrow

Arada gelişen soğukluk ve uzun süreli mesaj yazmamalara karşı burada takınılması gereken tavır, anladığım kadarıyla kız yazana kadar herhangi bir iletişimde bulunmamak. Çoğu kişi de aradaki sessizlikten paniğe kapılıyor (süre uzarsa panik yapmakta haklılar da, çünkü resimde görünmeyen üçüncü bir kişinin varlığı söz konusu olabiliyor) ve direkt mesaj yazıyor ya da arıyor. Panikle yükselen bu davranış, duyguların çok fazla yükselmesi sonucu oluşuyor. Ben genellikle bu tip sessizlik hallerine 3-4 gün ya da bir hafta kadar mühlet veriyorum. Eğer aradaki süre içerisinde zaten herhangi bir ses gelmezse, kızınız başka limanlara doğru yola çıkmış olabiliyor ya da sizi kafasında bitirmiş oluyor. Fakat… Read more »

tarlafaresi
Guest
tarlafaresi

iyi güzel , kızın çerçevesine girmeyelim , soğukkanlı davranalım elbette doğru olan bu . Ama sürekli bir şeye takılıp (reglden 1 hafta önce 1 kez, regl süresinde defalarca) soğuk atan kıza bir yerden sonra ‘şu siktiğim davranışını düzelt artık , kendine gel ‘ demezsem kendime rahatsızlık veriyorum. Bu kadar müsamaha göster (elbette başarılı sonucunu da alıyorum) ama yine de o devam etsin . Ee biz bu hayata sabretmeye mi geldik ? Ultimatom vermeden rahatsızlığımı ‘ben’ dili ile anlatıyorum, ama bu süreç erkeğin bir yanda olgunlaşmasını sağlarken diğer yanda sinirlerinin yıpranmasına neden oluyor ? Ne yapılmalı ? İletişimi mi kesmeli? (İlişki… Read more »

Kadınlarafısıldayandam
Guest
Kadınlarafısıldayandam

Merhaba mahmut abi sana güvenemiyorum senin yanında rahat olamıyorum sözleri bir sinyalmidir?
cevap verirsen hikayemi yazcam saha raporunda istersen paylaşırsın

Yusuf
Guest
Yusuf

Abi bir de mesela sevgili ile tartışır iken veya dır dır ederken konuyu değiştirmeye ne zaman çalışılmalı yani hatunla hangi zamanda konu değiştirmek işe yarar. Dırdır a çare susmak ok onun dışında tatsız sohbet nasıl değişir bununla alakalı bir yazı gelebilir mi

Druid
Guest
Druid

Kız arkadaşımın bugün mesajına ve aramalarına baya uzun süre dönemedim, nedeninden çok da bahsetmek istemiyorum ona, bi iki geçiştirip yarın konuşuruz dedim. Hayatımda olan bitenle ilgili az şey paylaşıyorum genelde onunla. Bunları konuşurken de arıyordu sürekli neden açmıyorsun dedi nedenini söyledim iyi yarın ararsın o zaman dedi. Çoğunlukla arayan taraf da o. Bunun üzerine aramayı düşünmüyorum yarın, yani sonuçta bundan bahsetmeyi ben istiyormuşum gibi arayıp anlatmam doğru mu? Ya da benzer durumlarda? Fazla mı abartmış olurum yoksa?

Hebenmertali
Guest
Hebenmertali

Soğuk kıza aynı soğuklukla davranmak. Bunu ısrarla devam ettirmek…. Kızın çerçevesine girmek mi? Ben bunu çok sık yapıyorum. Böbürlenerek anlatmıyorum ama … Hatamı anladım… onun soğukluğunu, umursamadan hiç bir şey olmamış gibi hatta mümkünse konuya bile değinmeden ortamı yumuşatmak lazım. Ben ısrarla soğukluğu sürdürüyordum. Hatamı anladım…

Hebenmertali
Guest
Hebenmertali

Mahmut abi . Bu soğukluk olayının dozu var mı. Trip shit test cıvık görünme gibi durumlar var yani çerçeveyi koruma anlamında dozajı nasıl olmalı soğukluğa soğukluk ile karşılık vermek. (Tamam benimki abartı.)

KH237
Guest
KH237

Üstte kendin cevap vermişsin, altta hala aynı soruya cevap aramaya çalışıyorsun. Soğukluk yapmak, trip vs feminen işi.

Keramettin
Guest
Keramettin

Mahmut abi benim sıkıntım da buna yakın.Kız arkadaşım sürekli geçmişle işgili bi şeyleri ısıtıp ısıtıp önüme koyuyor.Sürekli imalarda bulunuyor.Bu arada bir olsa tamam diyceğim ama haftada en az 3-4 kere yeni bi şey geliyo ve hepsinin bugünle alakası yok.O konuların çoğu da tartışmaya dönüyo,böyle bi durumda ne yapmam gerek?

Peyniraltisuyutozu
Guest
Peyniraltisuyutozu

Evlenip bosandim, bosandiktan 2 hafta sonra kisa bi sure icinde toplam 3 kizla beraber oldum. Sonuncusuyla da 1,5 yil beraber olduk. (Bir iliski acligim oldugunu dusunuyorum) Ondan ayrildigim gun de yeni bir kizla tanistim onunla da 2 aydir beraberiz. Her gun spor, bisiklet, yuzme, seks, tekne gibi gırla aktivite yapiyoruz. Ama bu yeni kiz 20lerinin ortasinda bense 30larin basi. Sorum da bu kizla ilgili. İliskinin ilk zamanlari eski sevgilimle gorusmek zorunda kaldim 1 gun. Biz de yeni kizla yepisyeniydik. Gizlice yaptim, haberi oldu. Toparlamaya calistim. Bir sekilde atlattik (saniyorum). Sonrasinda telefonumda (her fotoyu ölümüne yedekleyen google photos’ta) eski sevgilimin ve… Read more »

Osuran Boğa
Guest
Osuran Boğa

Kız arkadaşım (ilişkimiz iki haftalık) ve ben, çok yakın bir arkadaşım ve sevgilisiyle bir çift buluşması yaptık doğa gezisi. Eğlenceli ve güzel geçti, oradayken kız arkadaşım twitterde geçen seneden kalma eski sevgilimle olan mentionlaşmalarımı bulmuş ve benden bunları kaldırmamı istedi (varlığını bile unutmuştum). Ben de üşendiğimi zaten kendisiyle hiçbir alakam kalmadığını belirttim sonra doğa gezimiz bitti dağıldık evlere gece tek tük konuştuk yorgun olduğum için yattım uyudum. Genelde spor yapmak için erkenden kalktığım için günaydın mesajını ben atarım bugün arabayla hafif bir kaza yaptığım için saat öğlen 1 dolaylarında attım, sonra saat 4.30 da uyanmadın mı hala bebeğim yazdım, uyandım… Read more »

hunterT
Guest
hunterT

bugüne kadar benim de bir çok kez içine düştüğüm hataya düşmüşsün. bir hatunla 3-4 ayı geçmeden arkadaş ortamına veya double date’e falan sokmak hata. direk bi tarafları kalkıyor, seni değersiz görüyor. muhtemelen şimdiye ayrılmışsınızdır, yazdığı mesajdan belli zaten.

Alphason
Guest
Alphason

Mahmut abi kız arkadaşımla evde oturup muhabbet ederken bir yerde gecmisimde olan bir olayla alakali bir soru sordu. Olay şu yakın bir arkadaşımla bir donem benim soyledigim bir yalandan ötürü küsmüştük(o zamanki sevgilimi aldatmistim arkadaşıma bunu soylemedigim icin bir yerde zor durumda kalmisti ). Kiz arkadasim bunu biliyor(eski kiz arkadasimla alakali bir yalandan ötürü erkek arkadasimla kustugumu) ama olayin ne oldugunu bilmiyor. Zamanında sormustu ve senin bilmene gerek yok bahsetmekten hoslanmiyorum benimle onun arasinda diyerek kapatmistim. Guzel ve uzun bir muhabbetin sonunda alakasiz yere yine bunu sordu ve yine ayni cevabi verdim. Bunun üstüne küsüp odasına gitti. Ben gidip aciklama… Read more »

Alphason
Guest
Alphason

Mahmut abi sürekli trip atmaya kalkan ama her trip atmaya kalktiginda(boş mevzulardan) çerçevemi korudugum icin alttan almamakla kavgaları göğsümde yumusatmamakla dalgaya almakla suçlanıyorum. Ota boka atilan tripleri genelde shit test kabul edip dalgaya alıp geçiyorum ya da bos mevzu yüzünden gönül almayıp ilgimi geri cekince(trip atmamayi ogrendigim icin sayende ilgimi cekme diyorum) hiç alttan almayıp naz çekmediğim söyleniyor. Temel amacim cerceveyi korumak bos tartismalar icin ozur dilememek ve shit testlerini gecmek. Ögrendigimiz temel seyler buydu. Trip çekmemek hata mi alttan almak da doğru degil ama bu ikilemden çıkamıyorum. Son tartismada uzun sureli gorusmemenin bir onceki gecesi oldu. Yine shit test… Read more »

Cevap arayan adam
Guest
Cevap arayan adam

Abi dışarı çıkıp uzun süre yazmadığımda eve geldikten sonra anlamsız bir trip oluyor üzerinde. Neyin kendisini rahatsız ettigini de söylemiyo soguk soguk cevaplar geç yazmalar falan oluyor. Yine ben çerçevemi koruyup davransam da biraz etkiliyor beni bu durum. Böyle durumlarda akışına bırakmak mı yoksa ne oldu keyfin mi bozuk tarzı bi yaklaşım mı olmalı? Teşekkürler

Dex
Guest
Dex

Ne zamandır böyle? Dışarı çıkmadığın zaman evdeyken çok mu iyi?

Koko
Guest
Koko

Abi manita trip atıyor ve kibarca kapatıyor telefonu trip atarak; bundan sonra bekleyelim o mu adım atsın ? Yoksa çerçeveye girmeyip hiç bişey olmamış gibi takılıp normal rutinlere devam edebilir miyiz ? Bu konuda kararsız kalıyorum

lrksttp
Guest
lrksttp

Hocam bir kerelik bir durum mu, sık sık mı böyle oluyor?
Trip attığına emin misin, sende bir alınganlık olabilir mi, ne bileyim muhabbet bitmiştir ama konuşmayı uzatıyorsundur, kız sıkılmıştır, kibarca kapatıyordur?
Bir de normal rutinlere devam etmeli mi derken kastettiğin normal rutinin nedir, belki de sıkıntı rutin olarak yaptığın/yapmadığın bir şeylerdedir?
Biraz detay verebilirsen ona göre anladığımız bir durumsa faydalı olmaya çalışalım.

Adsız
Guest
Adsız

Mahmut abi tribe girip 5-6 saat sonra mesajlara dönen kız arkadaşa nasıl davranmalı?