Saha Raporu – Trip atan sevgiliye ne yapmalı?

Mahmut Abi herkes sana sıçış  hikayesi yazıyor, yakında seni çıldırtacaklar. Ben de hem teşekkür etmek hem de akıl sağlığını korumana katkıda bulunmak için, senin dediğin şeyleri yaparak kazandığım bir olayı paylaşacağım.

Allah razı olsun.

Kız arkadaşımla koronavirüs olayı yüzünden uzun süredir ayrıyız. Ara ara aramızda soğukluk oluyor ve ben de yazdığın yazılardaki hataları yapıyordum. Düne kadar.

Saat 9 gibi kız arkadaşımla görüntülü görüşecektik. Ama bir müşterimle konuşmaya dalmışım. 9:20 gibi whatsapptan kız arkadaşıma “arayayım mı?” mesaj atacaktım ama 2 dakika önce “bugün iyi modda değilim, konuşmayalım, iyi geceler” diye mesaj atmış.

Ben yine de müsaitim diye yazdım ama cevap vermedi (mesajım gitti ama görülmedi).

O telefon statü ekranında görüyordur ne yazdığını.

Sonra kızı aradım. Aramadan önce eğer kız telin yanında değilse ve annesi aramayı görürse diye profil resmimi bir palmiye resmi ile değiştirdim.

Zeki çocuk.

Telefonu açmadı. Adet dönemi biraz acı çekiyor ama daha önce böyle bir şey olmamıştı. Eski ben olsa “nasılsın, neyin var?” diye mesaj döşerdi. Ama senin bunları kendi kaybetme kaygımıza yenildiğimizden yaptığımızı söylediğin aklıma geldi. Ben de bu sefer “Tamam yarın görüşürüz iyi geceler bebeğim” yazdım ve bıraktım.

Evet, bu durumda nasılsın diye sorman bahane. Aslen artık kızın gözünden düştün gibi bir panikle oluyor bu. Orada bırakman iyi olmuş. Bu tür bir zayıflıkla motive olan davranışlardan hayır gelmez.

Genelde günün ilk mesajlarını o atar.

Güzel.

Ertesi sabah çok geç mesaj attı.

Normalde benim kafamda bir tilki dolaşırdı. Eski kız arkadaşımda bu tilkilerin dürtmesi ile dayanamaz saçma sapan mesajlar yazardım. Sonunda da terk edildim.

Ve küçük bir sorunu, ben duygusal olarak zayıf bir erkeğim diye bağıra bağıra kocaman bir sorun haline getirirdin. Ve evet terk edilirdin.

Bu sefer öyle yapmadım. Bekledim. Mesajlaşma da şöyle oldu:

Kız : Günaydın. (İlk defa günaydın aşkım yok).
Kız: Neden bir palmiye fotosuna bakıyorum?
Ben: Dün seni aradım. Telin elinde değilse annen çok yakışıklı bir erkek arkadaşın olduğunu fark etsin istemedim 🙂
Kız: Hahahaha 😀

 

Pürüzsüz! Soğukkanlı, neşeli, esprili. İşte bu.

Çoğu erkek cool alfa falan olduğunu sanarak böyle bir durumda – inanılmaz ama – kız gibi trip atarak karşılık veriyor! Bunu da bana bak nasıl da boyun eğmedim diye böbürlenerek anlatıyorlar. Tamam ezilmedin ama soğuk kızın soğukluğuna kapılırsan onun çerçevesine girmiş oluyorsun. Çok cool bir şey mi bu?

Kız: Karnım çok kötü ağrıyordu. Biriyle konuşup ufacık şeylerden hır çıkaracağıma yatayım dedim.
Erkek: Görüntülü aramamıza geç geldiğim için bana kızdın sandım.
Kız: Evet kızdım ama sonra aslında bu kadar kızılacak bir şey olmamasına rağmen gereksiz yere kızgın olduğumu farkettim. Hormonal bir şey sanırım.

Kaygılarına kapılıp telefonuna mesaj yağdırsaydın boş yere zayıflık gösterecektin.

Ben: Bir müşterimle görüşmem uzun sürdü. Haber vermeliydim ama dalmışım. Sanırım işimi kendimi kaptıracak kadar seviyorum 🙂
Ben: Ama seninle konuşmak da benim için çok önemli. Bir daha olmayacak. (Bir yerde sen özür dilemeden özür dilemekten bahsediyordun.)

Güzel. Comfort kısmını da ihmal etmemişsin. Sonuçta sözünün eri olup buluşmaya gitmemişsin. Ama bunu özür bile dilemeden güzel bir şekilde atlamışsın.

Kız: Teşekkürler aşkım.

5 dk sonra

Kız: Seni çok özledim. Seni çok seviyorum.

Güzel. Küçük bir problemi büyük bir problem haline getirmek yerine küçük bir problem olarak orada bırakmışsın.

Abi tamam daha gitmem gereken yol var ama sana yemin ediyorum içimde bir şey kırıldı. Hani içimdeki beta canavarının bir kemiğini kırdım sanki. Ayrıca senin önce yapacaksın, duyguların davranışlarını takip edecek derken tam olarak ne dediğini şimdi anlıyorum. Ben içimi kemiren duygulara inat güçlü bir erkek gibi davrandım ve şimdi duygusal olarak daha güçlü hissediyorum.

Aynen! İçinde saçma sapan bir sürü kaygı dolandı ve sen onları takip etmedin. Duyguların ve davranışların birbirleri ile örtüşmek isterler. Eğer sen davranışlarının duygularınla örtüşmesine izin vermezsen, duyguların mecburen davranışlarınla örtüşmeye başlar.

Duygusal güç nasıl geliştirilir sorusu çok soruluyor. Duygusal güç böyle geliştirilir. Duygusal güç gerektiren durumlarda (özellikle de böyle küçük durumlarda) duygusal olarak güçlü biri gibi davranarak. Bu tür küçük fırsatları değerlendirirseniz, zamanla daha büyük ağırlık altına girecek kadar güçlenirsiniz. Duygusal güç kazanmak bu açıdan kas yapmaya benziyor. Ağırlık altına girerek gelişen bir şey. Düşünce gücüyle ya da okuyarak değil.

Bu site için sana çok teşekkür ediyorum. Hayatımı değiştirdi. Sana çok şey borçluyum.

Rica ederim. Haftada 2 – 3 tane aldığım bu tür mailler beni teşvik ediyor. Borcu da yarın sen de bir gence abilik yapar ödersin 🙂

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

163
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
53 Comment threads
110 Thread replies
12 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
69 Comment authors
porscheBoldenonPrammerNoNameSelim Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
i5sann4
Guest
i5sann4

eskidende bize gelmiş olan kız son kez sordugumda cevabı: önümüzde yaz tatili var, kız sana daha fazla bağlanmak istemiyorum yaz boyu seni mi düşüneyim . oldu. gelmesini istiyorum, konuşarak ikna etmeyi deneyeyim mi?

Xc40
Guest
Xc40

Abi ben kızın suçlu olduğu bir durumda sesimi yükseltmeden yükseldim kız şaka yaptım vs dedi defalarca ama benim için kırmızı çizgiydi lafı,elimi tuttu defalarca öptü sarıldı yinede öfkem dinmedi uzaklaştırdım bu şakaydı bana aynısı denseydi bende delirirdim vs dedi ( ben çok samimi bulmasamda) biraz daha az tepkiyle konuştum. Ordan bu soğuklukla dağıldık sonraki gün hiç yazmadim bir sonraki gün yazdım tek kelimelik cevaplar verdi konuşalım dedim başkalarıyla konuşmaktan bana sıra gelmesine şaşırdım dedi hayır önceliğim sensin dedim öyledir dedi evet öyle dedim sustu msjda sonraki gün aradım açmadı arkadaşıma benim adımı anarak ona ofkeliyim demiş bu aşamada aramama gerek… Read more »

Marco Polo
Guest
Marco Polo

Mahmut abi merhaba. Yaklaşık 6 7 aydır kız arkadaşımla birlikteyiz cinsel ilişki var ve iyi düzeyde. Ben 33 o 26 yaşında. Benim dediklerimi dinler karşı çıkmaz sosyal medyasında çok fazla paylaşımı yok öncesinde de çok az yapardı. Sorum şu, o kendisi benim baş harfimi instagram biosuna koydu kalp emojisiyle beraber, bizi de birlikte paylaşır hikayelerinde arada. Ama ben böyle şeyler pek seven birisi değilim kendime yakıştıramıyor veya hoş görmüyor onun baş harfini koymasını çocukca geliyor. Ama kız arkadaşım bu durumdan huzursuz benimde koymamı istiyor onun baş harfini bana içten içten de olsa huzurluk çıkarıp baskı kurmaya çalışıyor açıklamaya çalışıyorum sevmediğimi… Read more »

berkcan
Guest
berkcan

mahmut abi, 2 yıla yakın ilişki içinde olduğum yeni evlilik kararı aldığım bir kız arkadaşım var. Birlikte yaşıyoruz. Genel olarak kıskanç bir yapıda ve bazı konularda sorun çıkarmaya başladı. Ben eskiden profesyonel vücut geliştirme yapardım ancak işlerimin yoğunluğu, boşanma vs gibi sebeplerle son 2 yıldır çok fazla üzerine düşemedim. Şu an oturduğumuz sitenin spor salonu var ve orada spor yapmaya başladım. Kız arkadaşım bu konuda sorun çıkarmaya başladı. Ben de kıskanacağı bir şey olmadığını istiyorsa birlikte yapabileceğimizi söyledim. İlk başta geldi ama sonra vazgeçti. Şimdi ne zaman spor konusunu açsam sıkıntı çıkartıyor. En son tamam herkes kendi takılsın sen spora… Read more »

Alaaddin
Guest

Kız arkadaşımın doğum gününü üç gün önce kutlama kararı aldım bunun nedeni hem arkadaşlarıyla hem de ailesiyle doğum gününü kutlayan bir insan o nedenle başbaşa kalacağımız bir güne ayarlama yaptım spontan cici bir doğum günü kutlaması gerçekleştirdim olay şöyle gerçekleşti elit bir pasta salonuna gittik hanfendi masaya oturduktan sonra ben bir lavaboya kadar gideyim dedim Oradaki garson kızımıza beğendiğim küçük bir pastaya mum yakıp ben masaya döndüğümde servisi yapmasını istedim ve aynen dediğim gibi servis gerçekleşti sevgilim bu jeste mutlu oldu ama keşke zamanında kutlasaydın dedi ben de ailesiyle ve arkadaşlarıyla kutlayacağından dolayı geniş bir zamanımız olmayacağını düşündüğümden ufak bir… Read more »

Boldenon
Guest
Boldenon

Mahmut abi selam, 3 kez buluştuğum ve yiyiştiğim bir kız var. İlk başlarda sadece vakit geçirme amaçlı takılıyordum fakat kız olayı ilişkiye götürmeye başladı ben de sıcak bakmaya başladım bu duruma. Kız sürekli çalıştığım yere geliyor nerdeyse her gün görüyorum ama iş yerime ne zaman gelse hiç mesaj atmıyorsun merak etmiyorsun diye trip atıyor. Buluşmalar gayet keyifli geçiyorken iş yerime geldiğinde canımı sıkıyor bu durumdan dolayı. Sadece buluşma ayarlayacağım zaman yazıyorum ben çünkü mesajlaşmayı sevmiyorum, arada kendisi de yazıyor. Sence mesajlaşmayı arttırmalı mıyım ?

Prammer
Guest
Prammer

Bu saha raporu kız uzakta olduğu için davranışlar sadece 2 3 mesajla belirlenebilmis. Ama kızla yanyana olduğumuz bi durumda örneğin kızla evlere dönüş yolundayiz 2 saat yolda birlikte olacaz. Bu süreçte normalde muhabbet döner temas olur vs. Ama kız trip attığı için ortada muhabbet olmuyor çünkü konusmalarda soğuk cevaplar geliyor temasta da geri cekiliyor vs. Böyle bi durumda doğru olan ne ? yol boyu kendi haline bırakıp hic konuşmadan ve temas kurmaya çalışmamak mı? Bence bu biraz tripe triple karşılık vermek gibi oluyor. Ya da konudan bağımsız bir kac şakayla normal muhabbete devam etmeye çalışmak mi? Bu da geri dönüt… Read more »

porsche
Guest
porsche

erkek olarak trip çekmek zorunda mıyız? defalarca kez “bir sıkıntın olduğunda bana söyleyeceksin, trip atmayacaksın” dediğim sevgilim yine de pasif agresif davranışlarla trip attığında onunla ilgilenesim gelmiyor, uzak kalmak ilgimi çekmek istiyorum. bunu yaptığımda da “ben soğuk yaptığımda sen beni ısıtacaksın, erkeksin” cümlesiyle karşılaşıyorum. soğuk kızın soğukluğuna kapılmak ile ilgiyi geri çekmek, trip atmak arasındaki farkı açıklayabilir misin mahmut abi? bu ayarı nasıl ayarlamak lazım