Tüm kadınlar mı kötü yoksa ben mi zayıfım?

Kısa cevap: Sen zayıfsın.

Uzun cevap:

Kadınlar neden bu kadar vefasız, Mahmut Abi? Biz unutmak için bu kadar çabalarken onlar nasıl bu kadar kısa sürede unutup yeni ilişkilere yelken açabiliyorlar?

Biz derken sen muhtemelen kadınlaşmış erkeklerden bahsediyorsun zira karşı cinsle ilgili üslubun kötü çocuklardan şikayet eden kurban kadın modunda. Yoksa kadın ya da erkek vefasız insanlar var ve terk edildikten sonra cinsiyeti ne olursa olsun bir insanın terk edeni unutması bir miktar zaman alıyor.

Biz sizden değiliz ve sizi de bu küçük düşürücü, zavallı ben kurbanım halinden kurtarmaya çalışıyoruz. Erkek adam olduğunuzda siz de unutmak için o kadar çabalamaya ihtiyaç duymayacaksınız. Bir de kurbanım ayağına yatmak kadınlar için işe yarayabilir ama erkeklerin işine yaramaz. O nedenle o taraftan sempati toplamaya çalışmayın.

Şimdi şu vefasızlık konusuna gelelim. Bir insanın partnerine karşı sevgisinin ve ilgisinin azalması sonucunda, partnerinden ayrılması her durumda vefasızlık değildir. Aldatma yoksa mesela ya da mide bulandırıcı bir şekilde maddiyata bağlı değilse.  Bir ilişki başlar, gelişir ve biter. Normali ve doğalı buyken, ilk ben geldim kızın kalbini ben kapadım beni sevmeyi bırakamaz, bırakırsa kötüdür ya da vefasızdır demek, mide bulandırıcı bir narsizm demek.

Biz onlarla her anımızı dolu dolu yaşarken onlar bizimle birlikte iken yedek kulübesini nasıl dolduruyorlar?

Öncelikle senin “biz onlarla her anımızı dolu dolu yaşarken” diye allayıp pulladığın davranış şekli muhtemelen kadını hayatının merkezi, hayatındaki en önemli / tek önemli şey haline getirmek. İlişkiye ve kadına muhtaç bir şekilde yapışırsanız, duygusal yatırımınızı boca ederseniz, ayrılınca yırtılırsınız. Yatırımınız daha dengeli olmalı.

Sadece yırtılmakla kalmıyorsunuz, hayatının merkezini, mutluluğunun kaynağını bir ilişki yapmak, bir kadına bağlamak bir erkeği zayıf ve itici yapar. Bunlar da bir erkeğin cinsel pazar değerini dibe düşürür. Ve böyle bir erkeği unutmak zor değildir. Bu duruma düşmemeniz lazım.

Daldan dala atlayan ve yedek biriktiren kızlardan uzak durun ama her kadın bunu yapıyor sanıyorsanız sizin işiniz gerçekten zor. Zira bundan iyisini bulamam diye sürekli buna razı olabiliyorsunuz.

Ben her gün onu daha hızlı unutmak için beynimi zorlarken, onu düşünmemek için çabalarken, yaşadığım güzel anılar aklıma gelip bana acı verirken o nasıl beni aklından tamamen çıkartıp yeni bir elemanla nasıl gezebiliyor ?

Bunu şu yazıda anlattım. Muhtemelen üç şeyin birleşimi : (1) Kız zaten ayrılığa kendisini uzun süredir hazırlıyordu sen ise ayrılık anından itibaren hazırlanmaya çalışıyorsun, (2) fazla duygusal yatırım yaptığın için unutman da zorlaşıyor ve (3) şu kadınsı ağıtları yakabilen adam çok büyük ihtimalle zayıf ve değersiz hale gelmiş, erkek merkezinden uzaklaşmıştır yani unutması çok kolay. Birçok erkek ilişkiye başladığında erkek adam gibi oluyor ve kadın da erkeğin o haline eriyor ama ilişki içinde böyle yumuşacık, tiksinç bir şeye dönüşüyor ve kadın da erkeğin o halinden soğuyor. Sizin kız arkadaşınız da ilişki içinde 250 kil0luk, kıllı bir ayıya dönseydi siz de aşık kalamazdınız (erkeğin yumuşamasının kadındaki cinsel iticilik etkisi, kadının kıllı ve iri bir ayıya dönüşmesinin erkekte yaratacağı cinsel iticilik etkisi ile aynıdır, erkek hep çok yakışıklı olsa bile).

Ama kadın eğer daldan dala hızlıca atlayan biriyse, gerçekten vefa gibi bir değeri olmayan bir kadınla beraber olmuşsun demektir ve ilişki piyasasında arada sırada böyle kadınlara rastlayacağınızı bilip ona göre davranmanız gerekir. Bunu da yine şu yazıda yazdım.

Kadınlar mı kötü yoksa ben mi zayıfım Mahmut abi ?

İyi, en azından %100 uyumuyorsun ve sorunun ne olduğuna dair bir fikrin var. Sen çok zayıfsın, kadınlar genel olarak kötü değiller. Ha ne kadar kötü erkek varsa, aynen o kadar da kötü kadın var. Ama kafanızı amsalak bir aşk böcüğü modunda ilişkinin zevk diyarına gömmezseniz, bu kadınları ayıklamak çok zor değil.

Güzel anılarla dolu ilişkilerin; hiçbir şey yaşanmamış gibi hızlıca bitmesini ve karşı tarafın hemen kendine biri bulmasını kabullenemiyorum.

Güzel anılarla dolu evlilikler, hayatlar bitiyor, ilişkiler mi bitmeyecek? Sen ölüyorsun, senin çocukların ölüyor, senin torunların ölüyor, ilişkiler ölüyor çok mu? Her şeyin bir ömrü var. Hemen her ilişki birer deneyim ve yaşarken karşılığını aldığınızı umacağımız birer güzellik. İlişki bitimleri zor olsa da kendinizi yeni deneyimlere ve hayatınızın bir sonraki evresine doğru çevirin, biten ilişkiye bakıp bakıp ağlamayın. Şunu da unutmayın. Birçok insanın hayatınıza girme sebebi ölümünüze kadar hayatınızda kalmak değil size bir şey öğretmektir. Çoğu erkek bu görevi icra etmiş bir kadından sonra bu siteyi buluyor mesela. Geldiği zaman bu kadının hayatında artık hiç olmayacağını kabul edemiyor ama %99’u kısa süre içerisinde bunu kabul ediyor ve daha da iyisi bunun aslında iyi bir şey olduğunu da fark ediyor. Bugün tüm o hataları ve hatalı seçimleri yaptığınız Merve ile olan deneyiminiz, sizi acı ile pişirecek ve yarın çocuklarınızı beraber yetiştirdiğiniz Zehra ile aynı hataları yapmamanızı sağlayacak.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

48
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
24 Comment threads
24 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
Betamsı BetaBeta bile olamayan adamPurcellCengizEmin Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Godfather
Guest
Godfather

Teşekkürler H.(önceden her gece rüyamdaydın şuan soy adının baş harfini hatırlayamadım) C.A. ile mükemmel bir ilişki kurmamı, gymde ki en gözde vücutlardan biri olmamı sağladığın için. Ama çok nadir olsa da görüyorum ve bazen de düşünürken aklıma geliyor yaşadıklarımız. Buruk Bir şekilde değil sadece bir anı olarak acaba bu sorun teşkil ediyor mu bilinç altımda Mahmut abi?

misafir28
Guest

Birseyler hatırına getiriyordur sinema gibi izle geç

waffen
Guest
waffen

Selamlar mahmut abi evli çiftler görüyorum tanıyorum bazıları 30 yıllık evli oluyor kadına bakıyorum beta denen bir ezik gibi toplumdan düşük adamla evlenmiş parası da halbuki yok dışarıdan böyle insanlar mutlu gözüküyor bu durumda kırmızı hap böyle insanlara ne teşkil ediyor bazı yerlerde böyle olayların olması normal mi. umarım anlatabilmişimdir

Fatihh
Guest

Merhaba Mahmut abi sana bu konuyu aslında bi kaç ay önce açmıştım ama düzeltemediğini farkettim. Benim kadınlara yürürken yada konusma başlatırken bir sorunum yok o konuda başarılıyım ama Genelde ben bir kızla konuşurken bi şekilde tartışıyoruz kavga ediyorum biraz öfkeli bi yapım var ama arkadaşlarımda yada erkeklerle böyle şeyler olmuyor ama bir kadınla konuşunca bi şekilde tartışma çıkıyor kız ya ilk başta seninle biz anlasamayız kavga ederiz diyor yada konusmanın sonunda aynı şekilde seninle anlasamıyoruz diyorlar sence kadınlarla olan ilişkim nasıl olmalı ve bu tartışma durumunu nasıl çözerim diger insanlar gibi kadınlarla normal bi ilişkim olmuyor senin bana önerin nedir.

Redkitt
Guest
Redkitt

Selamlar mahmut abi, evlenmeden yapmam diyen 22 yaşındaki bir kız için ne tavsiye verirdin? Uğraşmaya değer mi yoksa next mi? Bİrlikte olursak uzun ilişki kuracağım bir kadın olur da kendileri o yüzden sormak ve fikirini almak istedim, nasıl davranmalıyım özetle?

Ümitsiz Vaka
Guest
Ümitsiz Vaka

Mahmut abi muhafazakar bir il, aile, toplumda yetişmemden dolayı bakirelik konusuna çok takıntılarım var. Elimden gelen bir şey değil. Küçük yaşlarda sevdiğimi başkasıyla cinsel anlamda duyunca bende bir takıntı bir travma oluştu. Yeni bir kıza, ilişkiye yaklaşırken orospu gözüyle bakıyorum (kesin biriyle yatıp kalkmıştır. Acaba şöyle yaptı mı buda var mı vs vs) ve güven problemleri yaşıyorum. Bazen şizofren gibi o gün acaba şöyle oldu mu böyle oldu mu diye kendi kendimi yiyip bitiriyorum. Bu olay küçüklükten beri bakirelik mevzusunun bana aşılanmasından dolayı oluyor. Ama çok sıkıntı yaşıyorum bu durumu nasıl atlatabilirim?

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Muhafazakarlıkta sana bakirelik anlatılmışta
Kadının ve Erkeğin birbirine nimet olduğu anlatılmadımı?
Nimet senin olmayan (senin olsa da olur) fakat ruhsal ve fiziksel faydalanabildiğin birşeydir.
Sen kaç kadınla ilişki becerebildin de diğer kadınlar hakkında bu kadar şüpheye düşebiliyorsun?

Emin
Guest
Emin

Mahmut Abi ben 22 ye giricem 3 ay sonra ama hayatımda hiç sevgilim olmadı kimseyle başbaşa buluşmadım. Üniversite okuyorum. Instagram dm bomboş kimseye yürümüyorum. Arkadaşım vs okulda var ama dışarıda erkek arkadaşla bile buluşmayalı 1 seneyi geçmiştir. Yok yani kimsem neden bilmiyorum. Enerjim de halim de kalmadı Bu arada yeterince statüm param boy vs de olmadığı için kendimi eksik hissediyorum. Ailem de sıkıntılı insanlar. Öfkeli olarak demiyorum ama sevmiyorum gerçekten. Gerçekten hoşlandığım kişiler oldu ama onlar da yanlış kişiydi olmadı zaten. Bazen sadece az bir şekile hoş bulduklarım oluyor ama onlara da yürüyecek kadar istek duymuyorum. Niye böyle oluyor ne… Read more »

Cengiz
Guest

Selam Mahmut abi bir süredir görüştüğüm bir kıza ondan hoşlandığımı söylemem dogru mu sence ? Kız da baya iyi sinyaller veriyor konuşurken vs ilgili oldukça.

Purcell
Guest
Purcell

Siteyi hiç okumadan yorum mu yapıyosunuz ? tabiki söyleme

Beta bile olamayan adam
Guest
Beta bile olamayan adam

Abi ben daygame yapiyorum ama sorun su bu kizlar beni de bu kadar red ediyor uc asagi bes yukari diger erkekleri de red ediyor.Yani ben bunu aglamak amacli soylemiyorum kotu birsey de demiyorum yanlis anlama ama mesela sundan eminim ki cevredeki cogu yasitim kiz bakire degil ama yasitim hatta yasimin ustunde cok fazla bakir erkek var alfa da olsa var bunu sende diyorsun zaten cogu erkek korkuyor diye.Bu durumda bu kizlarla kimler beraber oluyor(cunku cogu kizin sevgilisi olmasa bile biriyle iliskisi var gizli bile olsa var cogunun),cidden yanlis mi dusunuyorum bilmiyorum ama bence kizlar erkeklerden daha cok cinsellik yasiyor bu… Read more »

Betamsı Beta
Guest
Betamsı Beta

Ortada bir gerçeklik var, kabullenmekte zorlanıyoruz. Zayıfız evet. Ben bu gerçekten önce zayıf olduğumu kabullendim, güçlenmeye çalışıyorum. Terk edilseniz de terketseniz de hiç bir sorun olmadan bitse de sorun olarak da bitse kadınların görüştüğü biri oluyor artık. Daldan dala atlamıyor belki bir şey yaşamıyor belki ama en edeplisi bile başından savdığı adama hadi tamam neyse deyip bir kahve içiyor. Kadınlar kafasını bir şekilde meşgul ediyor. Öyle aman çok sevdiğim adamı bıraktım bir süre erkeğe tövbeliyim modu geçmişte kaldı. Biz de ne yapacağız, seçeneklerimizi diri tutacağız. Hayatımız dolu olacak. Kafamız dolu olacak, meşgul olacak. Olacak diyorum ama ben de başarırım birgün… Read more »