Askere Eziyet?

Bir okuyucu Erkek Shit Testi yazısında sormuş:

Mahmut abi şu an Twitter’da #AskereEziyet diye bir hashtag var. Videodaki eleman bir kafayı koysa o tırreği gömer gibi. Videoların devamında ise tam rezillik var. Bu arkadaşın otizm veya başka rahatsızlıktan muzdarip olduğunu düşünüyorum çünkü böyle bir durumda disko(disiplin koğuşu) dahil her şey göze alınır. Eğer tepki verse shit test kıvamında olur ama burada zorbalık var bence.

Video şu:

Soran arkadaş askere gitmemiş galiba. O “tirreği” dediği çocuk çavuş ayrıca dede. Kafayı zor koyarsın. Ayrıca emir veriyor sike sike çöküp kalkacak. Olay standart askerlik zorbası dedenin toruna ritüel eziyeti. Bunlara karşı hafif dik kafalı bir şekilde emre uyarak hareket et, duygusal olarak kırılıp dökülme, 2 – 3 haftaya “yarrağıııım” muhabbeti yapıp kanka olursun. Sonra yeni gelenlere beraber “eziyet” edersin. Videodaki torun çok kötü idare etmiyor aslında. İyi idare ediyor da diyebilirsin. Çocuk tip olarak okumuş tipli, böyle bir iki zorbanın dikkatini mutlaka çekecektir. Onlar da bu elemanı böyle test edeceklerdir. Duygusal tepki verme, bu tip zorbalar peşini bırakır. Peşini bırakmazlarsa 1 – 2 aya sen de askeriyede yerini edindin mi (örneğin kısa dönemsin diyelim çavuş oldun mu) çok üstüne geliyorsa dalarsın.

Hoş bir şey mi? Hayır. Ama hayatta çok daha beter zorbalar var ve askerlikteki bu tür zorbalıklara duygusal olarak yıkılmadan dayanmak adamın karakterini güçlendirir. Tabii abartılmadığı sürece. Burada ben abartı bir şey göremiyorum.

Toplum acayip feminenleşiyor. Bu tür şeylere kadın gözüyle bakmaya başladık. Bunlar hoş şeyler değil ama erkekliğe geçiş ritüellerinin bir parçası. Okulları, askeriyeyi vs. böyle ritüellerden arındırıp sterilize ederseniz ne olacak biliyor musunuz? Birçok erkeğin daha da kız gibi yetiştirilmesini sağlayacaksınız.

Hayatta bunlardan bin kat beter tiranlar var arkadaşlar. Bunlar ufacık tiranlar. Bunlarla fiziksek olarak başedemezseniz bile duygusal başetmeyi öğrenirseniz, daha büyüklerle de baş edersiniz.

Bu olaya tepkiyi bir tek ben mi abartı buluyorum?

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

61
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
30 Comment threads
31 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
35 Comment authors
KeşşafkinyasHknSmooth criminalKurt adam Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Cyberpunk2077
Guest
Cyberpunk2077

askere gitmeyenlerin gözü yaşlı, gidip gelenlerse gülüp geçiyor. orası ne meslek lisesi ne bağcılar, orası askerlik, kendi düzeni var.
yumruğu da koyarsınız tabi ki, isterseniz amına da koyarsınız, değer mi ? bence değmez. duygusal güçse duygusal güç, hadi al sana o tartıştığımız duygusal güç, kullan işte.

Mercury
Guest
Mercury

Mahmut abi,
Varsa bir yazında daha yüksek bir yerde çok daha güçlü adamların ezmeye çalıştığı iyi veya kötü tecrübelerini anlatabilir misin? Bence hepimizin böyle gerçek tecrübelere ihtiyacı var. Ayrıca nasıl senaryolar olabilir?

benlark
Guest
benlark

kardeşim yok öyle bir şey omega düşünceler bunlar
kim seni niye ezsin ?
yetkin olursan ne ezersin ne ezilirsin
sonuçta önemli olan nasıl yetkin olduğun , işbirliği çok önemli.
uyumsuzluk varsa problem senden kaynaklıdır 🙂

Mercury
Guest
Mercury

Ben Mahmut abinin alt tarafta dediği şey üzerine sordum(daha yüksek merciilerde bunun 10 katı güçlü kurtlar). Şimdiye kadar ezilme gibi bir problem yaşamadım, ama alfalığımıza, omegalığımıza bakmayabilir bu işler 🙂
Cevaplarınız için teşekkürler.

dribblingmaster
Guest
dribblingmaster

Özel sektör zorbalıkları, mobbing, dedikodu gibi şeylerle nasıl mücadele etmeliyiz? Duygusal güç, onayla abart tamamda işin ucunda kovulup işten olmak var eski çalıştığım yerde dedikoducu tipler harami gibi toplanıp beğenmedikleri adamı bi şekilde kovduruyolardı. Kovulanlar arasında alfa beta her türden tip vardı otak noktaları yetenekli ve liyakatlı adamlar olmalarıydı, etliye sütlüye kaşrışmayan bi vasatsan yani bi yerde beta bi tipsen, patrondan torpilliysen pek ilişmiyolardı.

Seize
Guest
Seize

Ben bu videoyu izlerken aklımdan 2 şey geçti, 1. si videoda 1 tane bile erkek adam yok, 2.si erkek adam olabilecek tek insan zorbalığa uğrayan nerd tipli kuzu. Şahsen gerçek hayatta bundan daha gaddar davranan insanlar olduğunu düşünmüyorum, ben rastlamadım, ama tabi bu gaddarlık da görecelidir, yaptığın işi beğenmeyen patronun fırçası kimisine bundan daha ağır bir şeymiş gibi gelebilir. Bence bu olay ölçeklenip korunaklı hale getirilmiş duygusal gücü arttırma fırsatı yaratmış: Üzerindeki baskı gerçek, kendini tutamazsan karşılaşacağın sonuçlar gerçek, ama güzel ve korunaklı tarafı canından olmayacağın neredeyse kesin. Bu derecedeki zorbalıktan sağlam sıyrılan adam gerçek hayata erkek adam olarak devam… Read more »

bvr
Guest
bvr

Videonun sonunda tepki veren delikanlı gayet erkekliğini ortaya koymuş orada, ki onun da o seviyeye gelmesi yazıda anlatılan aşamalardan sonra gerçekleşmiş olabilir.

Şevket Rıfkı
Guest
Şevket Rıfkı

Evet duygusal bir eziyet var ama çocuğun fena halde sünepe bir tip ve duruşuna binaen, o zorbalar tarafından “erkek shit testi” dürtüsü devreye girmiş. Askerlik yapanlar bilir, en çok ezilen ve horlanan kişiler, maskülen görüntüden uzak, saf ve zayıf kişiler.
Bir de eskiden çok daha beter ve ağır koşullar, zorbalıklar, devrecilikler vardı ama akıllı telefon olmadığı için herkesin yanına kar kalıyordu. O yüzden kendi kendilerine çektikleri bir video üzerinden bir infial yaratılmasını anlamsız buluyorum.
O mağdur çocuk biraz maskülen vücut dili ve psikolojisine sahip olsaydı, o zorbaların kendisine yaklaşımı çok farklı olacaktı.

Murad Abi
Guest
Murad Abi

Peki bu tepki duygusal olarak tepki göstermemek mi sence? Katılmıyorum sana hocam. Resmen eziklik bu. Sen bu olayın aniden olduğunu mu sanıyorsun? Kafalarına esti, bunu yaptılar mı? Tabii ki hayır. Adım adım yapıyorlar bu da son darbe. İlk yokluyorlar enseye şaplak göte tekm baktılar ses yok böylelerinin üzerine çullanıyorlar. Bu adam zamanında senin bahsettiğin “duygusal tepki”yi vermediği için bu halde. Diklenmek sana göre duygusal bir tepki olabilir (sivil hayatta), ama askeri ortamda bunu yapmaman duygusal harekettir. Çünkü askerlikte mantık aranmaz, fiziksel gücün ön planda olduğu bir yerde ilkel zamana dönmemiz gerekir. Komutana karşı gelin demiyorum ama kendinizi de böyle ezdirmemeniz… Read more »

modernteist
Guest
modernteist

Şu yorumun alnı olsa da öpsem. Böyle şeylere tepki vermemek insanda daha büyük bir eziklik psikolojisi yaratıyor ve ömür boyu travma olarak kalıyor. Kendinizi ezdirmeyin gerekirse bir tane büyük olay yaşayın ama sonrasında o ortamda size kimsenin bulaşmaya yeltenememesinin tadını çıkartın.

Godtier
Guest
Godtier

Mahmut abi açıkçası katılmadım bu yazına. Burada duygusal zeka ölçen tek yer “Hadise mi dinliyon lan” dedikleri yer olabilir. Çünkü adam daha sonrasında resmen peygamberliğini ilan ediyor ve cinsel taciz de var. Sadece bir itin kendini büyültmeye çalışması ve bunun sonucu toksik maskülenlik görüyorum. Bu tiplere tepki göstermek, gerekirse yumrukla karşılık vermek gerek. Sonrasında zaten arkadaşların da dediği gibi bulaşamazlar.

Flamier
Guest
Flamier

Bence burada asil sorulmasi gereken soru o çavuşun orada ego mastürbasyonu yapıp salak saçma hareketler yapması değil gözlüklü çocuğun oraya gittiğinde bu kadar sessiz kalmasına sebep olacak şeyin ortadan kaldırılması için ne yapılması gerektiğidir. Normal askerlik mesleği olsa bir nebze anlarım sonuçta oraya vatani görev için gidiyor kaldı ki bunlar olmasa dahi komutanların kışla içerisindeki baskısı, o disiplin vs gayet ağır şeyler duygusal gücü doğrudan etkileyecek durumlar. Bu muameleyi sınır ve yurtdışındaki karakollarda göremezsiniz çünkü yurtdışına bağlı karakollarda bu videodaki gibi bir durum gerçekleşmez, altlar sesini çıkartırlar. Yine de yapılması gereken bir şey varsa yapılır, duruma göre emri verenin üstüne… Read more »

kısa winston
Guest
kısa winston

bu tip adamların anne babaları suçlu kardeşim bu ebeveynler zaten ezik özgüvensiz bir yapıda oluyorlar ve çocuklarını gerçek anlamda sevemiyorlar mesela dışarıda kavga mı etti? bu anne baba önce çocuğuna tokat atar neden başımıza iş aldın diye.. ama diğer aile “siz kimsiniz bizim çocuğu dövüyorsunuz amk” diyip kafa göz mevzuya dahil olur bu beta anne babaların sevgisinin bitmesi çocuğunun düşmesine,tökezlemesine,iftiraya uğramasına bakar.dışarıdaki değer kaybı anında çocuklarına bakışı değiştirir yani başkalarının gözünde çocuklarının değeri > bu Ailelerin kendi çocuğuna verdiği değer zaten pısırıklık ve betalık erkeklik bu tip ailelerden çıkıyor bu aileler çocuklarını dışarıda ezdirir de ezdirir.çıkıp da hey benim oğlum… Read more »

Arda
Guest
Arda

Videoda zorbalık eden kişi çavuş değil, uzun dönem bir er sadece.

boz ayı
Guest
boz ayı

izmir narlıdere çavuş talimgahında acemiliğimi yapıyorum, lisans mezunu olarak gittiğim için kısa dönemdim. başımıza 20 yaşında bi çocuk verdiler (takımda ki en küğümüz 25 yaşında) oraya götür buraya götür uygn adım falan hazırlıyolar işte yemin törenine. bu lavuğun götü kalktı her dediğini yapıyoz diye aklı sıra ceza veriyo çök kalk, istikamet veriyor falan. takımların başında ki ustalar kendi aralarında yarışıyolar “benim takımın sesi daha çok çıkıyor” diye, habire marş söyle bağır ne ses kaldı ne takat. bigün yine sesimiz az çıkıyo diye çök kalk verdi, millet bunaldı tabi bu salak saçma oyunlardan. kimse çök kalk yapmadı, en öndeyim bana bakarak… Read more »

eskilerdenbiri
Guest
Smooth criminal
Guest
Smooth criminal

Lise yıllarımda ben de birkaç kez zorbalığa uğramıştım. Hayatımın dönüm noktalarından biri olmuştu belki de o öfkeyle başlamıştım düzenli egzersiz ve dövüş sporuna hala devam ediyorum 🙂 Üstüne siteyle birlikte kendimi geliştirerek o ezikliği de üstüme attım bir daha hiç zorbaların hedefi bile olmadım. Sana katılıyorum abi erkeklerin bu tür tecrübeleri yaşaması çoğu zaman hayırlıdır.

kinyas
Guest
kinyas

Bu zorbalığın asıl zorlayıcı kısmı boşa olması bence. Bokstaki hocam tepemde bağıra çağıra şınav mekik yaptırırken zoruma gitmez ama laubali herifin teki başımda çök kalk yaptırırsa zoruma gider. Yine de bu tarz meydan okumalarla bol bol karşılaşırım inşallah.

Keşşaf
Guest
Keşşaf

Askere geç yaşta 28 yaşında devlet memurluğuna atandıktan sonra gittim. Bedelli yapsaydım uzun süre borç ödeyecektim diye bastım askere gittim. Komutanlardan yana hiç sıkıntım olmadı hatta çok şanslıydım ama başımıza çavuş onbaşı yaptıkları bebelerden saçma sapan muamele gördüğümüz oluyordu. Ben olaya daha stoik yaklaşmaya çalışıp siklememeye tepki vermemeye uğraşıyordum ama bir yandan da sinirlerim bozuluyordu. Normal hayatta kendinden büyüklerden bile saygı gören biri için sivilde olsa ağzına çarpıp geçeceği çocuklardan emir almak ya da saçma sapan edepsiz sözlerini duymazdan gelmek zorunda kalmak özgüvenime zarar vermiş gibi hissediyorum. Terhis olmadan önce dışarıya çıkacak olmak düşüncesi beni çok heyecanlandırıyordu ancak şimdi bir… Read more »