Askere Eziyet?

Bir okuyucu Erkek Shit Testi yazısında sormuş:

Mahmut abi şu an Twitter’da #AskereEziyet diye bir hashtag var. Videodaki eleman bir kafayı koysa o tırreği gömer gibi. Videoların devamında ise tam rezillik var. Bu arkadaşın otizm veya başka rahatsızlıktan muzdarip olduğunu düşünüyorum çünkü böyle bir durumda disko(disiplin koğuşu) dahil her şey göze alınır. Eğer tepki verse shit test kıvamında olur ama burada zorbalık var bence.

Video şu:

Soran arkadaş askere gitmemiş galiba. O “tirreği” dediği çocuk çavuş ayrıca dede. Kafayı zor koyarsın. Ayrıca emir veriyor sike sike çöküp kalkacak. Olay standart askerlik zorbası dedenin toruna ritüel eziyeti. Bunlara karşı hafif dik kafalı bir şekilde emre uyarak hareket et, duygusal olarak kırılıp dökülme, 2 – 3 haftaya “yarrağıııım” muhabbeti yapıp kanka olursun. Sonra yeni gelenlere beraber “eziyet” edersin. Videodaki torun çok kötü idare etmiyor aslında. İyi idare ediyor da diyebilirsin. Çocuk tip olarak okumuş tipli, böyle bir iki zorbanın dikkatini mutlaka çekecektir. Onlar da bu elemanı böyle test edeceklerdir. Duygusal tepki verme, bu tip zorbalar peşini bırakır. Peşini bırakmazlarsa 1 – 2 aya sen de askeriyede yerini edindin mi (örneğin kısa dönemsin diyelim çavuş oldun mu) çok üstüne geliyorsa dalarsın.

Hoş bir şey mi? Hayır. Ama hayatta çok daha beter zorbalar var ve askerlikteki bu tür zorbalıklara duygusal olarak yıkılmadan dayanmak adamın karakterini güçlendirir. Tabii abartılmadığı sürece. Burada ben abartı bir şey göremiyorum.

Toplum acayip feminenleşiyor. Bu tür şeylere kadın gözüyle bakmaya başladık. Bunlar hoş şeyler değil ama erkekliğe geçiş ritüellerinin bir parçası. Okulları, askeriyeyi vs. böyle ritüellerden arındırıp sterilize ederseniz ne olacak biliyor musunuz? Birçok erkeğin daha da kız gibi yetiştirilmesini sağlayacaksınız.

Hayatta bunlardan bin kat beter tiranlar var arkadaşlar. Bunlar ufacık tiranlar. Bunlarla fiziksek olarak başedemezseniz bile duygusal başetmeyi öğrenirseniz, daha büyüklerle de baş edersiniz.

Bu olaya tepkiyi bir tek ben mi abartı buluyorum?

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

61
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
30 Comment threads
31 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
35 Comment authors
KeşşafkinyasHknSmooth criminalKurt adam Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Numan
Guest
Numan

Abi haklısın ,bende askerlik yaptım devrecilik gördüm ama şöyle de bir şey 99/4 tertip bu üst devre ,ama koğuşta şu kural var 4 tertip ‘in üstü 3 veya 2 tertip varsa böyle yaptırmazlar çünkü aynısını bizim tabur da canlı gördük. Adam şaka yapacakken dedenin üstü geldi koğuşta şaka yapma bizi rahatsız etme dedi. Ama bu video da ki dedelerin üstü tam devrecilik öğretememiş koğuşun huzurunu bozmak dan öttürmesi lazımdı üst dedenin. Çocuğu savunmak için demiyorum bunlar olağan şeyler ben sinir hastasıyım diye neler yapıldı neler ama çocuk iyi dayanmış

Kaandrojen
Guest
Kaandrojen

Oldu olacak oturup makyaj muhabbeti yapsınlar.. Bunda abartılacak ne var? Bu çok hafif bile, günlük iş hayatında dahi bundan daha ağırları vardır. Benim düşüncem bu dedeler hiç eğlenceden anlamıyorlar ulen en şişman 2 kişiyi güreştirin, şınav çektirin, yeme yarışı yaptırın hatta üstüne bahis oynatın nöbetine. 🙂 İlk okulda bile bundan daha ağırları vardır. İnsanın doğasında var, erkeğin shit testi lan bunlar. “Erkek Shit Testi” yazısından; “Eğer askerliğinizi yaptıysanız, orada aynı birim içindeki elemanların nasıl hiç durmadan birbirini sözle taciz ettiğine ve alaya aldığına şahit olmuşsunuzdur. En küçük bir yanlışınız hemen suratınıza çarpılır ve tepkiniz zayıflık ise grup üzerinize daha çok… Read more »

MonkMode
Guest
MonkMode

Duygusal güç dayanma vs s*kimde olmaz böyle g*tleri bir kere uyarırım ikincisinde yumruğu koyarım ister dövsünler ister ceza versinler.Bu konuda sana katılmıyorum malesef ; ben bu tarz elemanlarla çok kaldım.Bunlarla ya dediğin gibi suyuna gideceksin ya bir kere iyi oturtacaksın o zaman adam oluyorlar ama ben bu tarz bir elemanın suyuna gitmeye uğraşmam…

Numan
Guest
Numan

Yumruk vurmak kolay da öfkene kaybolma ,ya o çocuğu komutanlar destekliyor ise . Çocuk çavuş üniforması olsun olmasın koğuşta bilinir zaten çavuş olduğu ve kafa atmak seni er isen 7 onbaşı isen 14 çavuş isen 21 gün askerlik uzatır ve askeri mahkemeye çıkarsın ,kafa at ,atma demiyorum ama zararlı sen çıkarsın.

Scarface
Guest
Scarface

Ben tepkileri abartı bulmuyorum. Burada olay adamın duygusal gücünü test ederek, bu adam zayıf mı değilmi testi yapmak değil. Burada gerçek yaşamda değeri olmayan karaktersiz bir grubun adamı ezme durumu mevcut. Askerde, özellikle komandoluk eğitimlerinde komutanlar askerlerine sözlü aşağılamada bulunurlar. Mesela ekipmanla koşu esnasında hızlı bir şekilde nefes alıp vermeye, nefesinizin kesildiğini göstermeye başladığınızda, size “yavrucuğum geç şöyle de dinlen” demezler (dedikleri de olur.), onun yerine bu durununuzla alay edilebilir. Bu çok normaldir ve bu duruma tepki verilmez. Ama şuradaki herifleri yaptıkları bu aşağılamayı, ” adamlar herifin duygusal gücünü test ediyorlar ya normaldir” şeklinde kabul edilebilir görmek çok absürd. Bu… Read more »

Sir Tristan
Guest
Sir Tristan

Ben Anıtkabir’de askerliğimi yaptım ve Çankaya’nın o göbeğinde bile bu tür şeyler dönüyor arkadaşlar. “Bön yöpmöm, sökör ötöröm” diyen nice koç yiğitleri pamuk olmuş şekilde nizamiyeden yolcu ettik, o yüzden bıraksınlar bu işleri. Askerliği yapmamışlar için söylüyorum: Fantaziyi veren keko, hem çavuş, hem de dede. Dede: Askerliğine 3 aydan daha az kalmış, bölük-tabur-alaydaki en kıdemli askerlerdir. En üst asker tertipleri, dedelerdir. Gelen alt devrelere bu tür şeyler yapmak, askerliğin yazısız kurallarındandır. O çocuk ordakilere yükselse, askerliği daha da eziyet haline gelir. Olay kavgaya giderse de muhtemelen sağlam sopa yer; olay da yukarıdakilere “ranzadan düşmüş komutanım” şeklinde intikal eder. Komutanlar da… Read more »

L1n
Guest
L1n

Sikmşim kekosunu,meslek lisesinde böyle tipler vardı,bunları taşak oğlanı yapardım.Çapsız aq mahallesindeki kekolarla karıştırmış burayı..

Fiziksel kavgaya yol açacak şeyler yapan salaktır. Istedigin kadar atarlı,güçlü ol.Yalnız yürüdüğün ıssız bir yolda ansızın kalabalıkta yaptığın atarın diyetini yersin.

Sonrasında yataktan inen bir eleman var,delikanlının hası.Ayarı iyi çekiyor.

Mevzu testten,etkilenmekten ziyade bu tür piçlere hadlerini bildirmek.Yoksa ne yaparsa yapsın zaten siklememek lazım.

ID-44100
Guest
ID-44100

Askerlik yapmadım ama askerliğin ülkemizde ki zorunluluk amacı her sivili ülke savunmasına hazırlamak olduğunu düşünüyorum. Burda bu durumu yaşayan tek çocuk bu arkadaşımız değildir elbette abilerimiz babalarımız ne anılar anlatıyorlar hem de kahkahalar atarak gördüğü şiddetleri erkeğiz sonuçta normal bunlar… Ama babalarımızın zamanında böyle anında arşivlenecek ve tüm topluma rencide edicek kayıt alma şansı yoktu ve bu arkadaşımızın rencidesi yıllarca arşivlerde duracak. Askerlik bitsede her girdiği sosyal ortamda belki test diyebilirsiniz ama sürekli bu görüntü karşısına gelecek. Tabi arkadaşımızın o an beyninde nasıl bir duygu oluştuysa onu hatırlayıp o durumu tekrar tekrar hissedecek. Yeni ortamdan dışlanmamak için onların suratlarına gülümseyip… Read more »

benlark
Guest
benlark

bence de abartılıyor bu durum ve görmediğimiz daha nice olaylar var . bu kadar öfke anlamsız
zaten yetkililer de bakıp tebessüm etmişlerdir bu görüntülere
ekşiyi okuyunca milletin agresifçe sert yorumlarını okuyunca da kahkaha attım
mahmut abinin askerlik anıları vardı bunla ilgili bir ara anlatır umarım

benlark
Guest
benlark

alt üst ilişkisinin en saf hali işte
stajda ayak işleri yapandan tut asistanlıkta ameliyatı izleyemeyene kadar hep yaygın işler
amerikada covid-19 başlarında maske olmadan hastaya müdahale etmezseniz asistanlığınızı yakarım diyen proflar bile vardı

Alexander
Guest
Alexander

Kardesim proftan azar yemek var kekodan azar yemek var. Bence buradaki durum hic normal degil. Normal diyen buyursun kekodan emir alsin. Uni mezunu olunca askere rutbeli gidicem. Birinden azar isiteceksem rutbeli birinden azar isitmeyi yeglerim. Ayrica ben boluk komutani olsam devrecilik yapanin ebesini sikerdim. Yok oyle bir baltaya sap olamamis adamlar gelip milleti ezecek. Bunu destekleyenlerde askerligini er olarak yapip bu zulme maruz kalip sessiz kalmis adamlardir diye dusunuyorum. Kendileri yasadi diye baskalarinin yasamasi normal degil. Ha verilmesi gereken tepki belki mahmut abinin dedigi gibidir. Kaldirip duvara yapistirmak cozum olmayabilir ama bu demek degildir ki yapilanlar dogru. Ayrica proflarin da… Read more »

ju87
Guest
ju87

videoyu açamadım. az buçuk tahmin ettiğim kadarıyla kendi yorumumu yapayım. liseyi yatılı okudum askerlik yapmadım. yatılı okuduğum dönemde ciddi devrecilik vardı. rencide olmayı geçin, işkence seviyesinde yapılan şakalar vardı. üst dönemlerin ilk haftalarda en uğraştığı adamlardan biri oldum. ilk haftalardan sonra şakalar bitti, elemanlarla selamlaşmaya başladım. ben biraz daha rahat davranabiliyordum, adımı biliyorlardı ben de bazısının adını öğrenmiştim vs. üst dönemlere diklenen şikayet eden arkadaşlar da olmuştu. bir kaç ay sonra kendi oda arkadaşlarımda problem yaşadığımda o şaka yapanların hepsi arkamda durdular. zaten beraber de yemek yer hale gelmiştik, hatta ben de onlarla şakalaşıyordum. bana bir diğer artısı da, işyerinde… Read more »

Red pill mi vay canina
Guest
Red pill mi vay canina

Aynen.ben lisedeyken cok zorbalik gordum kavga edip ustum pislendiginde annem bunu nasil yikayacak 🙁 diye aglamakli oldugumu hatirliyorum.Allah razi olsun ki bu siteye denk geldim.artik isler oyle degil.

L1n
Guest
L1n

Burada rütbe kullanarak aşağlama var.Shit test,etkilenmeme olayıyla alakası yok.

Lise ortamıyla karıştırmamak lazım.Liseye ilk girdigimde cift dikiş,it kopuk adamlarla aynı sınıftaydım.Çok kavgalar ettim,gram sikleyen bir herif olmadığımdan zamanla dost oldum.Hatta düşmanca baktığım kişi,herkese zorbalık yapan kişi en yakın arkilerimden biri oldu.Hiçte öyle biri değil.Ergenlik,egonun ozaman hayati bi önem taşımasından dolayı olmuştu.

Bu durum apayrı sabahtan akşama kadar bunu yapsa napacaksın??

Freddie Mercury
Guest
Freddie Mercury

Ben bu konunun, bu videodan bağımsız farklı yönleri olduğunu düşünüyorum.

Çokça incelenen “bullying” “akran zorbalığı” üzerine yazılmış makalelere göz gezdirilmeli. Hayatta tiranlarla karşılaşmaya hazırlıklı olunmalı, ve bu süreçten en iyi şekilde çıkılabilmeli. Ancak bunun yeri, zamanı ve mekanı ve kimler tarafından nasıl maruz kalındığı çok fark eder. Bir videodan genel çıkarım yapmak zor.

benlark
Guest
benlark
Sir Tristan
Guest
Sir Tristan

Şu an sosyal medyada feminikler feci şekilde organize olmuşlar, cinsiyetleri değiştirerek tweet atıyorlar, ahah.

Teğmen
Guest
Teğmen

Çocuk nerd belli böyle ortamlar da ezik görünürseniz sizinle çok uğraşırlar okul olsun iş hayatı olsun bu böyledir buna rağmen siz ezik davranmaya devam ederseniz eziyet bitmez o yüzden böyle bit ortama ğirdiginizde soğuk ama karışırsak olay çıkarır tarzında imaj yaratın ha sakın gidipte buranın abisi benim modunda davranmayın sikerler yoksa. bi de şu çocugun yerinde daha ciddi duran vücüdu düzgün birisi olsa bu tarz muameleyi kolay kolay görmez muhtemelen anası çocuğu kız gibi yetiştirmiş

benlark
Guest
benlark

erkek çocuklar çok alfa(!) yetiştirirse, aileye bela olma riski var
artık bilinçli veya bilinçsiz midir bilmem ama erkeği yetiştirirken ciddi hatalar yapılıyor…
kendisi bir şeyleri keşfedemeyen erkek gençlere çok yanlış rehberlik eden oluşumlar var
feminen koşullanma her köşe başını kapmışken…

ama her koşulda ailesinin arkasında olduğunu bilen ve rol modele sahip erkekler daha güçlü oluyor

erkeğin hayatıyla ilgili her olaya müdahale edildiği,karar alma mekanizmasını bozulduğu ve zor zamanda terk çekilen erkekler ise tam tersi profilde oluyorlar

Red pill mi vay canina
Guest
Red pill mi vay canina

Bu gunumuz duyarcilarin dedigine ne bakiyonuz amk.alayi istanbul cihangir menşeili.ben tek basimaydim ortaokulda lisede boyle her gun belam sikilirdi her gun dayak kavga gurultu.tabi 10 sene once twitter yoktu video cekip internette duyarcilik yapamadik haha.ben shit testleri gecemedigim icin daha kotu ugrasirlardi ama duygusala girmeyen baska bir bebe aynen denildigi gibi zorbalarla kanka derecesine gelmisti. Twitter da 10 dk gecirseniz kafayi yersiniz.silin amk.simdilerde survivordaki oglanlari cirilciplak soyup sikistirme fantezisine sahip sacma sapan boktan bir ergenlik kafasi moda.kizlarin derdi yakisikli alfa oglanlarin birbiriyle sevismesi.bu nasil bir yozlasmadir amk.

Twitterda eksi sozlukte bu tur duyarlarin 10 kati yapiliyor.sakin fazla takilmayin

AlphaGun
Guest

Bundan yaklaşık 10 yıl önce Gökhan Yıkılkan’ın “Bi Zahmet” adlı programında bir dönemin muhabbetine konu olan “Erhan Sopa”, “Seni bulacam oğlum” repliği vardı. Bilmeyenler için yazınca aynen çıkıyor zaten. Yoldan gencin tekini çevirip atar gider yapıp gençten bir şeyler yapmasını istiyor. Onla taşak geçiyor vs. En son da gence para ödülünü verip kaçıyorlar. O zamanlar baya komik gelmişti ve ortamda baya replikleri dönerdi, eğlenirdik. Aradan 5 yıl geçti (2015 gibi) vidyoya yeniden denk geldim ve izlediğimde içeriği “aşağılayıcı” buldum. Ama ondan 5 yıl önce nasıl da muhabbetimize konu ettiğimizi çok belirgin hatırlıyorum. O an ne kadar da “duyarlılaştığımızı ve hassaslaştığımızı”… Read more »

Alexander
Guest
Alexander

Aga valla ben cocukken dayak yedim. Genelde dayak yedim dovdugum biri var mi hatirlamiyorum bild. Ama hic de oyle duygusal gelisemedim. Ergenlige gec girdigim icin lisede pasif takildim mecburen cunku herkes hayvan gibiydi. Ama ondan oncesinde herkese atar gider yapip dayak yiyen bi cocuktum. Gel gor ki bi sik gelismedi bende.

Boyle zorbalikla falan bir bok olmaz. He derseniz ki birilerini dovseydin farkli olurdu onu bilemem cunku ergenlige girip ben de hayvan olduktan sonra kimseyle kavga etmek durumunda kalmadim.

Duyarli hassas olmak iyidir medeniyettir. Bunu erkek adam olmakla karistirmayalim.

Alexander
Guest
Alexander

Ek olarak cocukken dayak yedim ezildim ama yine o tiranlar benle arkadas olmadi. Bir tek kuran kursunda basima boyle bir sey gelmisti adamlarla kanka olmustum. Ama genelde hep eziyorlardi.