Erkek parfüm önerileri

Merhabalar,

Kısaca kendimi tanıtmam gerekirse parfüm konusu hobim ve yaklaşık 70-75 kokudan oluşan bir koleksiyonum var. Elimden çıkardıklarımı da sayarsak bu sayı 100 civarı vardır.

Yazıya başlamadan önce ” erkek adam ter kokar ” gibi sanrılarınızın olmadığını ve duş, kişisel bakım gibi konulara dikkat ettiğinizi varsayıyoruz. Verimli, keyifli okumalar.

PARFÜM KONUSUNDA GENEL BİLGİLER

Koku duyusu beyindeki talamus bölgesine uğramadan direkt koku korteksine giden tek duyudur. Kokuların hafıza üzerindeki etkisi yadsınamaz. Bir yerden geçerken bir kokuya denk gelirsiniz ve aniden birkaç sene önceki çok güzel geçen bir yaz tatilinize gidebilirsiniz mesela.

Parfüm pastanın üzerindeki çilek gibidir. Olmasa da olur ama olması daha iyi olur. Fakat ana kriter değildir.

Parfüm “kadın tavlama aracı” değildir. Olsa olsa “pastadaki çilek” olur.

Piyasada BAYAN AZDIRICI PARFÜM, AFRODİZYAK ETKİLİ PARFÜM olarak satılan bir sürü parfüm var, bunların hepsi kolpadır. Gaza gelip böyle elemanlara para kaptırmayın.

Teknik olarak, bir parfüm sıktınız ve hatun sulanmaya başladı diye bir durum pek mümkün değil. Evet bir parfüm hatunun hoşuna gidebilir ama asıl mesele “giyim-kuşam” “iletişim becerileri” gibi konulardır.

Bir parfüm kullandıktan sonra GTA-Vice Citydeki “funnymagnet” hilesi gibi üzerinize kadın yağacağını düşünmeyin.

PARFÜMLER ÜZERİNDE GÖRDÜĞÜMÜZ “EDC, EDT, EDP” NE DEMEK ?

EDC “eau de cologne ” bu parfümler adından da anlaşılacağı üzere kolonya gibidir. Bazı EDC parfümlerin kalıcılığı kolonyadan daha fazladır. Piyasada çok bulunmazlar zaten.

EDT ” eau de toilette” bunlar standart parfümlerdir. Genellikle 4-8 saat kalıcılıkları olur.

EDP ” eau de parfum” EDT’den daha yoğun parfümlerdir. Genellikle 4-12 saat kalıcılıkları olur.

Bir de piyasada az da olsa “parfum” versiyonlu parfümler vardır. Bunlar yoğun kokular olur ve kalıcılık süreleri daha da fazladır. Ama kullanırken çevreyi rahatsız etmemek için ekstra dikkat etmekte fayda var.

Erkekler için parfüm tavsiyesi

NİCHE, DESİGNER PARFÜM NE DEMEK ?

Niche parfümler genellikle “Creed” gibi koku evleri tarafından üretilir ve fiyatları nazaran daha pahalı olur.

Designer parfümler ise daha çok, firmalar tarafından sürümden kazanma amacıyla üretilirler.

DEKANT PARFÜM

Bazı güvenilir siteler ya da instagram hesapları “dekant parfüm” satarlar. Bunlar orijinal parfümlerin 3-5-10 ml gibi şişelere şırınga ya da spreyleme ile aktarılmasıyla olur. Orijinal bir parfümün 50-100mlsi pahalı olacağı için dekant parfümler de alabilirsiniz. Ara sıra özel günlerde kullanmak için sevdiğiniz bir kokunun orijinalinden 5ml-10ml bulundurabilirsiniz.

PARFÜM ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?

Özellikle İstanbul gibi şehirlerde yaşıyorsanız, Üsküdar’da bir anda yanınızda belirip ” benim dayıoğlu gümrükte çalışıyor bunlar gümrükte kalmış orijinal parfümler, biz de ucuza satıyoruz” diyip size Lacoste parfüm satmaya çalışan tiplere rastlamışsınızdır. Bunların alayı dolandırıcıdır. Asla bunlardan parfüm almayın.

Bunun sanal versiyonu da ” orijinal tester” yalanıdır. Güya orijinal parfümlerin testerları ellerine geçiyormuş ve tester olduğu için daha ucuza satıyorlarmış gibi bir pazarlama yaparlar. Yine bunların da alayı yalancıdır.

Eğer markanın onaylı kendi mağazası değilse, e-ticaret sitelerindeki parfümlerin de çoğu sahtedir.

Pazarda satılan parfümlerin sahte olduğuna girmiyorum bile.

Bu tarz parfümleri halihazırda almışsanız kullanmayı bırakın. Sağlığınız açısından asla sahte parfüm kullanmayın.

“Peki hocam, o sahte bu sahte. Nereden parfüm alacağız o zaman ?” diyorsanız :

Sephora, Boyner, Beymen ve Sevil orijinal parfüm satarlar. Ama orijinal parfümler pahalı olur.

Doldurma parfüm satan kurumsal firmalar var. Bargello, David Walker, D&P, Sansiro gibi. Bu firmalar orijinal parfümlerin notalarını kendi malzemeleriyle harmanlayıp tekrardan üretirler. Mesela normalde piyasada orijinal adı Dior – Savuage olan parfümü kendi malzemeleriyle üretip No 415 gibi isimlerle satarlar.

Burada karıştırmamanız gereken nokta Bargello gibi firmaların sattığı bu parfümler “sahte” parfüm değildir.

PARFÜM KAÇ FIS KULLANILMALI

Kokudan kokuya değişir. Genellikle 2-5 fıs yeterli olur. Eğer koku koyu bir kışlık kokuysa 1-2 fıs bile bazen yeterli olur. Hele ki kapalı alanlara girecekseniz daha da dikkatli olmanızda fayda var öbür türlü çevrenizdeki insanları rahatsız edebilirsiniz.

Kıyafetinize sıkmanızı öneririm. Tabi çok önermemekle birlikte zaman zaman bileğinize ve boynunuza da sıkabilirsiniz, her ne kadar orijinal ya da doldurma parfümler olsalar da sağlık açısından bu size kalmış.

PARFÜM ÖNERİLERİ

Peki, şimdi gelelim parfüm önerilerine. Bu parfümlerin doldurma versiyonlarına “Creed- Aventus Bargello hangi kod” gibi aramalarla ulaşabilirsiniz.

1- Creed – Aventus

Yaz aylarının efsanesi. İçinde ananas, elma, huş ağacı gibi notalar bulunur. 4 mevsime giden, ferah bir kokudur. Orijinali Creed koku evi tarafından üretilir ve Creed, İngiliz Kraliyet Ailesine bile parfüm tedarik eden bir koku evidir.

Erkekler için parfüm tavsiyesi Creed Aventus

2- Creed – Green Irısh Tweed & Davidoff – Cool Water

Bu iki koku birbirine benzerdir. “Arko Tıraş Jeli” gibi kokarlar. Genel beğeniye uygun ve 4 mevsime giden kokulardır. İlkbahar ve sonbahar mevsiminde daha iyi gittiklerini düşünüyorum.

Creed - Green Irısh Tweed & Davidoff - Cool Water

3- Dior – Sauvage

Tanıtımı Johnny Depp’in reklam yüzü olduğu bir reklam filmiyle yapılmış parfümdür. İçinde bergamot, lavanta, karabiber gibi notalar bulunur. En sevdiğim kokular arasında gelir. 4 mevsime gider. Sonbahara çok yakışır.

Dior - Sauvage

4- Bleu de Chanel

4 mevsime giden bir kokudur. İçinde greyfurt, nane, zencefil gibi notalar bulunur. Sonbahara çok yakışır.  Mercedes- BMW karşılaştırması gibi Savuage – Blue de Chanel karşılaştırılır. Ben ikisini de seviyorum.

Bleu de Chanel Erkek Parfümü Tavsiyesi

5- Antonio Banderas – Blue Seduction

Kavun, bergamot, nane, yeşil elma gibi notaları bulunan bu parfüm genel beğeniye uygundur. 4 mevsim kullanılabilmekle birlikte ilkbahar ve yaz parfümüdür.

6-  Terre D’Hermes

Tam bir sonbahar kokusudur. Yaz mevsimine gitmez. İçinde greyfurt, karabiber, sedir ağacı gibi notalar bulunur. Tam olarak genel beğeniye hitap etmez ama beğeneni de çok beğenir.

Terre D'Hermes Erkek Parfümü Tavsiyesi

7- Jean Paul Gaultier – Le Male

Yazın kesinlikle kullanılmamalı. Sonbahar ve kış gecelerine gider. Lavanta, nane, tarçın, vanilya gibi notaları bulundurur. Beğeneni çok beğenir.

8- Thierry Mugler – A Men Pure Havane

Bal, tütün, vanilya, kakao, kehribar gibi notaları bulundurur. Sonbahar kış kokusudur ve oldukça da maskülen bir kokudur. Beğeneni çok beğenir. Şahsen kışın en sevdiğim kokular arasında yer alır.

Thierry Mugler - A Men Pure Havane Erkek Parfümü

9- Abercrombie & Fitch Fierce

Beyaz gömlek, beyaz tişört kokusu. 4 mevsime gider. Genel beğeniye uygun.

Abercrombie & Fitch Fierce Erkek Parfümü

10- Versace – ErosSonbahar kış kokusu. İlkbaharın soğuk günlerinde de kullanılabilir. İçinde nane, yeşil elma, limon, tonka fasulyesi gibi notalar bulunur. Genel beğeniye uygun.

Versace - Eros Erkek Parfümü

Not : Parfüm beğenisi kişisel bir şeydir. Öneriler fikir vermesi açısından yazılmıştır.

Güzel anılarda kullanmanız temennisiyle.

 Konuk Yazar : Myron
Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

84
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
38 Comment threads
46 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
49 Comment authors
Ayxan NağıyevAegonmemoSpartanTemelyus Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Alp
Guest
Alp

Merhaba, parfümü bileğe sıkıp ezdirme hareketi yapıp boyunlara sürmenin zararı nedir? Parfüm esansını mı kaybediyor acaba? O tarz bir şey okumuştum.

Denathrius
Guest
Denathrius

Sıkıp ezme hareketiyle parfümün doğasını bozuyorsun. Parfümlerin üst , orta ve alt notaları oluyor zaman geçtikçe bu notalar arası geçiş yapıyor. Ezme hareketiyle bu notalar arası geçişi engelliyorsun hepsi birbirine giriyor.

Jessie
Guest
Jessie

Kokular sanırım bu hayatta en sevdiğim şeylerden birisi. Yüzden fazla koku denemişimdir. Şu anki fiyatlar ve performansları göz önünde bulundurduğumuzda orijinal parfüm alınmaz, maddi durumunuz çok iyi değilse. Başka arkadaşlar da önermiş, ben de butik muadil üreticileri önereyim. MFY parfüm, Delamore Parfüm, Tutaste parfüm gibi markalar çok iyi muadiller üretiyor. Kışlık maskulen bir koku arıyorsanız, MFY veya Delamore’dan Ormonde Jayne Montobacco İntensivo alın derim, efsanedir. Yazlık olarak da saydığım üreticilerden issey miyake, chanel allure home sport, Creed GİT(şu an üzerimde), LV İmagination, Armani gio profumo alabilirsiniz. Ayrıca tutastede the best adıyla çıkardığı Nishane Hacıvat parfümü şahane.

Kenzou
Guest
Kenzou

Hacı abiler geçen ay bir arkadaşın tavsiyesiyle “Dior Sauvage” aldım ilk defa. Hayatımda bir parfümden bu kadar negatif geri dönüş aldığımı hatırlamıyorum hem de kadınlı erkekli… Birisi balık kokuyor dedi, birisi hacı yağı, diğeri berber gibi kokuyor dedi yani bakkal amca bile beğenmedi liseli çocuklar bundan sıkıyor dedi o derece 😀

Yazıdaki Antonio banderas uzun süre kullandım, tek bir negatif dönüş yok. Aynı şekilde PR invictus ve MM Soldier da öyle. Bunlar her zaman beğenildi ve dikkat çekti.

Sauvage sıkmayın, cidden 😀

Can
Guest
Can

Rebul Aqua kolonyanın kokusu hoşuma gidiyor ancak kolonya olduğu için çok kalıcı değil ve alkol de biraz hissediliyor. Ona benzer bir parfüm önerisi olan var mı? Davidoff Cool Water dendiğini gördüm, bu parfüm ile ilgili de fikriniz nedir merak ediyorum.

Myron
Guest
Myron

Aqua kolonyalarını seviyorsanız evet Cool Water büyük ihtimal hoşunuza gidecektir. Armani – Acqua di Gio’yu da deneyin derim.

Temelyus
Guest
Temelyus

Deodorant için de öneriler var mı? Komple güzel kokmak lazım diye düşünüyorum mutlaka önerileriniz olacaktır.

Myron
Guest
Myron

İlkbahar – Yaz için : Axe – Epic Fresh
Sonbahar – Kış için : Axe – Magnum Double Caramel Gold

Spartan
Guest
Spartan

Mahmut abi selam. Abi daha önce hiç pahalı deodorant kullandın mı? Dans ediyorum partnerimle çok yakın oluyoruz. O yüzden kokuma ayrıca dikkat ediyorum. Hep market deodorantları kullandım. Acaba hugo boss bottled veya ck one gibi deodorantlar almaya değer mi?

memo
Guest
memo

kesinlikle gerek yok. bim a101 in kendi markalarını alma yeter. sprey yerine roll on ya da stick daha etkili olur.

Myron
Guest
Myron

Değmez.

Aegon
Guest
Aegon

Bu listedeki kokular güzel lakin bir çoğu koridor kokusu oldu. Bütçeniz yetiyorsa Creed Aventus iyi bir tercihtir onun dışında Gucci Oud Intense ve Tom Ford Noir Extreme karakterli parfümlerdir lakin yaz için ağır kaçabilir.

Ayxan Nağıyev
Guest
Ayxan Nağıyev

Azerbaycandan selamlar!Baküde seviliyorsunuz.Hayat mektebimize katkınız büyükdür.