Erkek parfüm önerileri

Merhabalar,

Kısaca kendimi tanıtmam gerekirse parfüm konusu hobim ve yaklaşık 70-75 kokudan oluşan bir koleksiyonum var. Elimden çıkardıklarımı da sayarsak bu sayı 100 civarı vardır.

Yazıya başlamadan önce ” erkek adam ter kokar ” gibi sanrılarınızın olmadığını ve duş, kişisel bakım gibi konulara dikkat ettiğinizi varsayıyoruz. Verimli, keyifli okumalar.

PARFÜM KONUSUNDA GENEL BİLGİLER

Koku duyusu beyindeki talamus bölgesine uğramadan direkt koku korteksine giden tek duyudur. Kokuların hafıza üzerindeki etkisi yadsınamaz. Bir yerden geçerken bir kokuya denk gelirsiniz ve aniden birkaç sene önceki çok güzel geçen bir yaz tatilinize gidebilirsiniz mesela.

Parfüm pastanın üzerindeki çilek gibidir. Olmasa da olur ama olması daha iyi olur. Fakat ana kriter değildir.

Parfüm “kadın tavlama aracı” değildir. Olsa olsa “pastadaki çilek” olur.

Piyasada BAYAN AZDIRICI PARFÜM, AFRODİZYAK ETKİLİ PARFÜM olarak satılan bir sürü parfüm var, bunların hepsi kolpadır. Gaza gelip böyle elemanlara para kaptırmayın.

Teknik olarak, bir parfüm sıktınız ve hatun sulanmaya başladı diye bir durum pek mümkün değil. Evet bir parfüm hatunun hoşuna gidebilir ama asıl mesele “giyim-kuşam” “iletişim becerileri” gibi konulardır.

Bir parfüm kullandıktan sonra GTA-Vice Citydeki “funnymagnet” hilesi gibi üzerinize kadın yağacağını düşünmeyin.

PARFÜMLER ÜZERİNDE GÖRDÜĞÜMÜZ “EDC, EDT, EDP” NE DEMEK ?

EDC “eau de cologne ” bu parfümler adından da anlaşılacağı üzere kolonya gibidir. Bazı EDC parfümlerin kalıcılığı kolonyadan daha fazladır. Piyasada çok bulunmazlar zaten.

EDT ” eau de toilette” bunlar standart parfümlerdir. Genellikle 4-8 saat kalıcılıkları olur.

EDP ” eau de parfum” EDT’den daha yoğun parfümlerdir. Genellikle 4-12 saat kalıcılıkları olur.

Bir de piyasada az da olsa “parfum” versiyonlu parfümler vardır. Bunlar yoğun kokular olur ve kalıcılık süreleri daha da fazladır. Ama kullanırken çevreyi rahatsız etmemek için ekstra dikkat etmekte fayda var.

Erkekler için parfüm tavsiyesi

NİCHE, DESİGNER PARFÜM NE DEMEK ?

Niche parfümler genellikle “Creed” gibi koku evleri tarafından üretilir ve fiyatları nazaran daha pahalı olur.

Designer parfümler ise daha çok, firmalar tarafından sürümden kazanma amacıyla üretilirler.

DEKANT PARFÜM

Bazı güvenilir siteler ya da instagram hesapları “dekant parfüm” satarlar. Bunlar orijinal parfümlerin 3-5-10 ml gibi şişelere şırınga ya da spreyleme ile aktarılmasıyla olur. Orijinal bir parfümün 50-100mlsi pahalı olacağı için dekant parfümler de alabilirsiniz. Ara sıra özel günlerde kullanmak için sevdiğiniz bir kokunun orijinalinden 5ml-10ml bulundurabilirsiniz.

PARFÜM ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?

Özellikle İstanbul gibi şehirlerde yaşıyorsanız, Üsküdar’da bir anda yanınızda belirip ” benim dayıoğlu gümrükte çalışıyor bunlar gümrükte kalmış orijinal parfümler, biz de ucuza satıyoruz” diyip size Lacoste parfüm satmaya çalışan tiplere rastlamışsınızdır. Bunların alayı dolandırıcıdır. Asla bunlardan parfüm almayın.

Bunun sanal versiyonu da ” orijinal tester” yalanıdır. Güya orijinal parfümlerin testerları ellerine geçiyormuş ve tester olduğu için daha ucuza satıyorlarmış gibi bir pazarlama yaparlar. Yine bunların da alayı yalancıdır.

Eğer markanın onaylı kendi mağazası değilse, e-ticaret sitelerindeki parfümlerin de çoğu sahtedir.

Pazarda satılan parfümlerin sahte olduğuna girmiyorum bile.

Bu tarz parfümleri halihazırda almışsanız kullanmayı bırakın. Sağlığınız açısından asla sahte parfüm kullanmayın.

“Peki hocam, o sahte bu sahte. Nereden parfüm alacağız o zaman ?” diyorsanız :

Sephora, Boyner, Beymen ve Sevil orijinal parfüm satarlar. Ama orijinal parfümler pahalı olur.

Doldurma parfüm satan kurumsal firmalar var. Bargello, David Walker, D&P, Sansiro gibi. Bu firmalar orijinal parfümlerin notalarını kendi malzemeleriyle harmanlayıp tekrardan üretirler. Mesela normalde piyasada orijinal adı Dior – Savuage olan parfümü kendi malzemeleriyle üretip No 415 gibi isimlerle satarlar.

Burada karıştırmamanız gereken nokta Bargello gibi firmaların sattığı bu parfümler “sahte” parfüm değildir.

PARFÜM KAÇ FIS KULLANILMALI

Kokudan kokuya değişir. Genellikle 2-5 fıs yeterli olur. Eğer koku koyu bir kışlık kokuysa 1-2 fıs bile bazen yeterli olur. Hele ki kapalı alanlara girecekseniz daha da dikkatli olmanızda fayda var öbür türlü çevrenizdeki insanları rahatsız edebilirsiniz.

Kıyafetinize sıkmanızı öneririm. Tabi çok önermemekle birlikte zaman zaman bileğinize ve boynunuza da sıkabilirsiniz, her ne kadar orijinal ya da doldurma parfümler olsalar da sağlık açısından bu size kalmış.

PARFÜM ÖNERİLERİ

Peki, şimdi gelelim parfüm önerilerine. Bu parfümlerin doldurma versiyonlarına “Creed- Aventus Bargello hangi kod” gibi aramalarla ulaşabilirsiniz.

1- Creed – Aventus

Yaz aylarının efsanesi. İçinde ananas, elma, huş ağacı gibi notalar bulunur. 4 mevsime giden, ferah bir kokudur. Orijinali Creed koku evi tarafından üretilir ve Creed, İngiliz Kraliyet Ailesine bile parfüm tedarik eden bir koku evidir.

Erkekler için parfüm tavsiyesi Creed Aventus

2- Creed – Green Irısh Tweed & Davidoff – Cool Water

Bu iki koku birbirine benzerdir. “Arko Tıraş Jeli” gibi kokarlar. Genel beğeniye uygun ve 4 mevsime giden kokulardır. İlkbahar ve sonbahar mevsiminde daha iyi gittiklerini düşünüyorum.

Creed - Green Irısh Tweed & Davidoff - Cool Water

3- Dior – Sauvage

Tanıtımı Johnny Depp’in reklam yüzü olduğu bir reklam filmiyle yapılmış parfümdür. İçinde bergamot, lavanta, karabiber gibi notalar bulunur. En sevdiğim kokular arasında gelir. 4 mevsime gider. Sonbahara çok yakışır.

Dior - Sauvage

4- Bleu de Chanel

4 mevsime giden bir kokudur. İçinde greyfurt, nane, zencefil gibi notalar bulunur. Sonbahara çok yakışır.  Mercedes- BMW karşılaştırması gibi Savuage – Blue de Chanel karşılaştırılır. Ben ikisini de seviyorum.

Bleu de Chanel Erkek Parfümü Tavsiyesi

5- Antonio Banderas – Blue Seduction

Kavun, bergamot, nane, yeşil elma gibi notaları bulunan bu parfüm genel beğeniye uygundur. 4 mevsim kullanılabilmekle birlikte ilkbahar ve yaz parfümüdür.

6-  Terre D’Hermes

Tam bir sonbahar kokusudur. Yaz mevsimine gitmez. İçinde greyfurt, karabiber, sedir ağacı gibi notalar bulunur. Tam olarak genel beğeniye hitap etmez ama beğeneni de çok beğenir.

Terre D'Hermes Erkek Parfümü Tavsiyesi

7- Jean Paul Gaultier – Le Male

Yazın kesinlikle kullanılmamalı. Sonbahar ve kış gecelerine gider. Lavanta, nane, tarçın, vanilya gibi notaları bulundurur. Beğeneni çok beğenir.

8- Thierry Mugler – A Men Pure Havane

Bal, tütün, vanilya, kakao, kehribar gibi notaları bulundurur. Sonbahar kış kokusudur ve oldukça da maskülen bir kokudur. Beğeneni çok beğenir. Şahsen kışın en sevdiğim kokular arasında yer alır.

Thierry Mugler - A Men Pure Havane Erkek Parfümü

9- Abercrombie & Fitch Fierce

Beyaz gömlek, beyaz tişört kokusu. 4 mevsime gider. Genel beğeniye uygun.

Abercrombie & Fitch Fierce Erkek Parfümü

10- Versace – ErosSonbahar kış kokusu. İlkbaharın soğuk günlerinde de kullanılabilir. İçinde nane, yeşil elma, limon, tonka fasulyesi gibi notalar bulunur. Genel beğeniye uygun.

Versace - Eros Erkek Parfümü

Not : Parfüm beğenisi kişisel bir şeydir. Öneriler fikir vermesi açısından yazılmıştır.

Güzel anılarda kullanmanız temennisiyle.

 Konuk Yazar : Myron
Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

84
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
38 Comment threads
46 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
49 Comment authors
Ayxan NağıyevAegonmemoSpartanTemelyus Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
yalnızkovboy
Guest
yalnızkovboy

ülkenin çoğu asgari ücret alıyor gidip bi de parfüme maaşımı bıraksınlar 😀
düzenli duş + deo yeterli bence
he tabi para boldur saçma yerlere para harcayacağına parfüme harcayabilirsin.

Mahmut Abi
Admin

Ben de millet aç be aç diye saçmalayacak zat nerede diyordum. Geciktin.

kayzer
Guest
kayzer

ciklet parası at bari hayrını görelim abi 🙂

kitaplara fısıldayan adam
Guest
kitaplara fısıldayan adam

Bu sitede de “ülkenin çoğu” yok bence. Kendini geliştirmek istiyen adamlar var. Ve kendini geliştiren bir adamın uzun süre asgari maaş alıcağını da sanmıyorum.

DolarGibiAdam
Guest
DolarGibiAdam

Nahcivan’a gittiğimde gördüm ki temizlik ve güzel koku asgari gelir ile de sağlanabiliyor. Sigara ve alkole para harcamaktansa temiz ütülü bir gömlek üzerine sıkılacak 3 fıs parfüm hiçbir ekonomiyi sallamaz. Bu arada listedeki ürünler arasında uygun fiyatlı olanlar da var.

Blade
Guest
Blade

Arkadaşlar en ilginç yorumu ben yapayım. Arkadaş yazı da hepsi kolpadır hepdi demiş ama benim söyleyeceklerim değil. Böyle feromon içerikli parfüm adı vereyim üstelik söyleyeceğim parfümler dolandırıcı değil. Türkiye de 4 tane gerçekten de içinde feromon hormonu olan parfüm markası var. Feromon en kısa ve sığ tabiri ile sizi karşı cinse çekici yapan hormondur koku gibidir ama koku değildir yani bilinçli olarak koku gelmez o bir hormondur çünkü ama çok yoğun bir şekilde burnunuza verilirse koku olarak da hissedersiniz. İçlerinde ki feromonlar sayesinde kadınlar sizi daha çekici görüyor yani mıknatıs etkisi yapıyor ama altını çizerek söylüyorum kadınlar size koşup gelip… Read more »

Blade
Guest
Blade

Arkadaşlar çok ilginç birşey oldu az çnce baktım yes bazı yerlerde 300-500 civarı ama axcite 250- 300. Şaka gibi demek ki bazen iyi mallar ucuza kötü mallar da pahalıya satılabiliyormuş. Yes i geçin axcite i alın hem daha ucuz kaçırmayın. İlginç gerçekten. Axcite de çok daha yüksek oranda feromon var. Daha pahalı olması lazımdı axcite in 2017 2018 gibi öyleydi en azından :))

Blacklist
Guest
Blacklist

Nerelerden temin edeceğiz bu söylediğiniz parfümleri ben bulamadım

Blade
Guest
Blade

Yine bak. İyice bak birkaç sitede var gözüküyor.

Denathrius
Guest
Denathrius

Yapay feromon kullanmak yanlış. Kendi vücudunuzun salgıladığı feromon’a güvenin gerisini doğaya bırakın. Feromon hormonu insanların doğru seçimi yapmak için milyonlarca yıldır geliştirdiği bir olay. Yapay feromon kullanarak doğaya , içgüdülerinize , adaptasyonunuza karşı gelmeyin. Kullandığınız yapay feromon yüzünden iyi gidecek bir olayı kötü yapma ihtimaliniz yüksek.

Blade
Guest
Blade

yaşlanmaya karşı gelme sağlıklı beslenme ne de olsa doğal birşey yaşlılık…

Blade
Guest
Blade

Birşey daha hatırladım. Eskiden ismi sayılardan oluşan bir marka vardı içinde saf feromon vardı ve amerikan geliyordu yani amazondan almanız lazımdı dolar bazlı haliyle. Feromonların çeşitleri vardı ingilizce olarak “alfa yapan”, “kadınları rahatlatan”, erkekler arasında güçlendiren diye. Mesela kadınları rahatlatanı sıktığınızda karşı cins yanınından rahat olacak sizinleyken kendini iyi hissedecek ve hep sizinle vakit geçirmek isteyecek ve amacınoz cinsellikle sizinleyken rahat olacağı için size fazla direnç göstermeyecek gibi gibi bunları türkiyeye getirtmeniz artık zor çünlü gümrüğe takılıyor unutun yani bunları. Artık yasak çünkü.

Sawow
Guest
Sawow

Yaz için Hermes Vetiver Intense kullanıyorum, güzel ve fresh bir koku. Kolay kolay da kaybolmuyor. 4 mevsim için Tom Ford Noir Extreme kullanıyorum. Kış için artık çok klasikleşse de Tom Ford Black Orchid de oldukça övgü alan bir koku. Son olarak bu hafta Viktor Rolf Spicebomb aldım. Yine kış için tercih edilebilecek ikonik kokulardan kendisi. Bu afrodizyak mevzusu da çok tartışmalı. Caroline Herrera 212 VIP’nin ekmeğini çok yiyen bir arkadaşım var. Afrodizyaklı falan diyorlar ama bilmiyorum.

Tyrant
Guest
Tyrant

212 öven de var abartıldığını klasik tatlı koku olduğunu düşünen de

sokullu94
Guest
sokullu94

dior sayvage ve spicebomb extreme arasında kaldım hangisini önerirsiniz ? Yukarıda 3.sıraya koyduğunuz sauvage edt mi edp mi ?

lemmy
Guest
lemmy

ikisi mevsim olarak da farklı. spicebomb baharatlı bir kış kokusudur. Sauvage dediği gibi 4 mevsim kullanılabilir ama yazın pek önermem. Sauvage’ın hem edp hem de edt versiyonu var. Edt de işini görür ama orjinal 100 ml 5-6 bin tl civarında

Myron
Guest
Myron

3. Sıradaki edt. Sauvage derim hem dört mevsime de gider. Spicebomb u ilkbahar ve yazın kullanırsan etrafındaki insanları kendinden kaçırırsın.

Alparslan koçak
Guest
Alparslan koçak

Mükemmelsin Mahmut abi mükemmel bu tarz yazılar ihtiyacımız var ince detaylar çok önemli

Oturan Boğa
Guest
Oturan Boğa

Parfümler %90 oranında petrol türevlerinden yapılır. Yediğimiz içtiğimiz herşey karaciğerin kontrolünden geçerken parfüm kokuları dil altı hapları gibi mukoza denilen burun boğaz kaplamasından direkt kana geçer. Daha da ilerisi bu kokular burun boşluğunun tavanındaki küçük deliklerden koku sinirlerini takip ederek direkt beyne ulaşırlar. Bu kokular ciddi hormon bozuculardir. Özel bir görüşme, date, iş toplantisi vs hariç günlük kullanımdaki zararlarını bilmenin sağlığına dikkat eden arkadaşlar için hayli önemli olduğunu düşünüyorum. Arkadaş da sağolsun buna değinmiş. Birşeyin kokusunu alıyorsanız o vücudunuzdadir. En azından teninize sıkmayın.

Anonim
Guest
Anonim

Yazı için teşekkürler. Fakat bunların hepsi çok bilindik ve sıradan parfümler. Birilerinin eski sevgilisi gibi kokmak istemezsiniz diye düşünüyorum. Önce kış önerilerim: İnitio Rehab, Mancera Red Tobacco, Spicebomb Extreme (Aka sex bomb), Üretimden kalktı ama bulabiliyorsanız Jean Paul Guiltier Ultra Male EDT. Bu parfüm tarihin en iyi club parfümüdür. 2 fıs sıkın keyfinize bakın. Bulabilirseniz tabii. (Boynerde ve b. yerlerde satılanlar başka versiyon ve tavsiye etmem. EDT’si üretimden kalktı. İkinci el bulabilirsiniz). Yaz için önerilerim : Vakko İnfiniti, Mancera Cedrat Boise, Xerjoff Naxos. Orjinaline paranız yetmezse sağlam muadil markalar var onlara yönelebilirsiniz. Reklam olmasın diye isim vermeyeceğim. Mahmut abimiz okey… Read more »

lemmy
Guest
lemmy

Az bilinen bir açık parfüm markası söyleyeyim. Alberto Sego diye bir firma. Mağazası yok, üretici kayseride. Kendi internet sitesi üzerinden sipariş verebilirsiniz. Gerçekten çok başarılı orjinale çok yakın yapıyorlar ve baya da kalıcı parfümleri. Diğer açık parfümlere göre bir tık pahalı ama bence değer. Orjinal parfüme para veremem diyen arkadaşlara tavsiye ederim, pişman olmazsınız

Johean
Guest
Johean

Hocam 100 mllik bi parfüm ortalama ne kadar süre gider ? Öğrenciyim 4-5 farklı parfüm alıp sıra sıra deneme lüksüm yok ama uzun bi süre idare ediyorsa 3-4 bin bandlarında 2 tane parfüm alıp mevsimine göre kullanabilirim. Durumum kötüyken slazengerin yeşil deodorant-parfümünü kullanıyordum , mavi mağazasında uygun fiyatlı parfümler vardı onları denemeyi düşünüyordum ama onlar bile 600-700 tl olmuş. Zara piyasadaki güzel parfümleri kopyalayıp benzer kokuları çıkartıyor diye biliyorum ama kolonya gibi 2 dakika üstünde kalmıyor gibi çok kötü yorumlar var açıkçası almışken güzel bir şey almak isterim.

Burak
Guest
Burak

50 ml günde haftada 5 6 gün 5 fısa bana 2 ay gidiyor.

lemmy
Guest
lemmy

Bir kış bir yaz parfümü alırsın 100 ml olarak. 2si seni 2 sene götürür. yani bir parfümle iki yıl geçirebilirsin dönemsel olarak. 6-7 bin tl arası iki tane kaliteli parfüm kullanabilirsin.
iki parfüme 6500 tl verdin diyelim. 24 aya bölersek 270 tl gibi bir rakam çıkıyor aylık 🙂 ona göre hesabını yap

Yunus
Guest
Yunus

David Beckham The Essence de güzel ben uzun süre kullandım diğer arkadaşlar ne der bilmiyorum

Myron
Guest
Myron

Fiyatına göre alınacak en iyiler arasında.

Anonim
Guest
Anonim

Mahmut10 koduyla daha ucuza alamıyor muyuz bunları :D. Şahsen öğrenci olarak parfüme erişemesem de sigara içmiyorum. Birçok yaşıtım sigara ile boğuluyor ve leş kokuyor. Sigara içmezseniz en azından kötü kokmazsınız. Şahsi tavsiyemdir.

Myron
Guest
Myron

Açık parfüm olarak alabilirsin.

Morix
Guest
Morix

Alkolsüz parfüm diye bir parfüm satış yeri vardı.oradan esans aldım .mis gibi sürülüyor ,dönen topu var.Creed aventus almıştım.orjinalin notalatını taklid ederek yapıyorlardı. İlk aldığım parfüm kokusuydu,hala kullanıyorum.Taklid edilerek yapılmasına rağmen ben bu kadar güzel bir koku koklamadım öyle diyeyim.
Ama yinede güvenemediğimden tenime sürmüyorum kıyafetlerime sürüyorum.bunlarda aldığım ürünün notaları:
Üst notalar: blackcurrant, bergamot, elma ve ananas. Kalp: gül, kuru huş, Fas yasemin ve paçuli. Baz: meşe yosunu, misk, amber ve vanilya.

Morix
Guest
Morix

Asıl soruyu sormayı unutmuşum.bu taklid edilerek yapılanlar sağlığa sararlı mı uzun vadeli kullanımda.

Myron
Guest
Myron

Sonuçta açık parfüm de olsa orijinal parfüm de olsa belirli oranda kimyasal içeriyor bu ürünler. Mümkün mertebe tenine sıkma ki zaten dikkat ediyormuşsun. Kullanım sıklığına da dikkat etmekte fayda var.

Myron
Guest
Myron

Bazı arkadaşlar listedeki parfümlerin genel olduğundan bahsetmişler. Farkındayım. Bu listeyi yaparken ki amacım açık parfüm olarak kolay bulunabilen, insanların kolay ulaşabileceği sevdiğim parfümlerden bir liste yapmaktı. Çünkü firmalar her parfümün muadilini üretmiyor. Şimdi listeye “Amouage – Sunshine ” yazsam adam muadilini nereden bulacak? Zira dekant olarak bile bulması zor bir parfüm. Kolay bulunup bulunmamasından bağımsız bir liste daha hazırladım. Sağlıklı ve keyifli günlerde kullanmanız dileğiyle. Not: Parfümleri kapalı ve ışık almayan yerlerde muhafaza ediniz. Carolina Herrera – 212 VIP Party Fever (bu kokuyu kullanırsanız kimse gibi kokmazsınız bulması çok zor ama bayıldığım bir kokudur.) (4 mevsim) Carolina Herrera – 212… Read more »

Burhan Tekincan
Guest
Burhan Tekincan

Kimse yazmamış ben birçok açık parfümün terra d’hermes olanını aldım. İçlerinde en beğendiğim ve orjinale en yakın olarak eski hermesi anımsatan gloria parfümde buldum. Kalıcılığı çok değil tek sorunu o.