Maskülenite ve Cinsel Pazar Değeri

Son birkaç haftadır çeşitli şekillerde karşıma çıkan bir kafa karışıklığı var: maskülenite ve cinsel pazar değeri birbirine karıştırılıyor. Cinsel Pazar Değeri, heteroseksüek ilişkiler bağlamında, karşı cinsin sizi ne kadar arzulanır bulduğunun bir ölçüsü. Maskülenite ise erkeğin güç, cesaret, yetkinlik ve onur boyutlarındaki seviyesinin bir ölçüsü. Bunun Maskülenitenin Evrimi yazısında tanımlamıştık:

Bunlar taktik erdemlerdir :

  • Güç
  • Cesaret
  • Ustalık
  • Onur

Bunlar, erkeklerin bir ölüm – kalım senaryosunda birbirlerinden isteyecekleri, ihtiyaç duyacakları, talep edecekleri özelliklerdir.

İçinde bulunduğunuz binanın birdenbire zombilerce çevrelendiğini düşünün. Bu değerler, bir anda sizin yanınızdaki erkeklerde olmasını isteyeceğiniz değerler olacaktır.

Maskülenite seviyenizi kadınlar belirlemezler. Masküleniteyi de kadınlardan alamazsınız. Sebep ile sonuç birbirine karıştırılıyor. Çok kadınla yatmak sizi maskülen yapmaz, maskülenite genellikle sizin çok kadınla birlikte olmanızı sağlayabilir. Kadınlar erkeğin cinsel pazar değerini belirlerler ama cinsel pazar değeri erkeğin tip, statü, maskülenite, para gibi özelliklerinin bir toplamıdır.

Geçenlerde bir tweet ile Pook’un Dünyanın Düzeni yazısından bir parça paylaşmıştım:

“Skor peşinde koşup skor çetelesi tutan adamlar hakkında ne düşünüyorsun?”

Pook ile aynı şeyi. Dildo vatandaşlar 🙂

Dildo Vatandaşlar (benim baştan çıkarıcı/oyunculara taktığım bir isim), maskülenitelerini kaç tane kızla yattıklarına göre ölçerler. “Fetihlerini” ispatlamaları için herkesten “kanıt” ve “rapor” beklerler.

Oraya bir arkadaş, “Ama 26-27 yaşına kadar dildo vatandaş gibi takılmak daha iyi sanki” yazınca da şöyle demiştim: “Masküleniteni kadın onayından almak ve kadın onayına bağımlı olmak hiçbir yaşta iyi değil. O onay seks bile olsa.

Bunun üzerine bir okur şunu sormuş:

Mahmut abi twitterda böyle güzel bir cümle kullanmışsın.Biraz açar mısın? Maskülenite kadınlardan bağımsız bişey evet ama sonuçta kadınlarda arzu uyandırabilen adamlara maskülen diyebiliyoruz. Bu cümle söylediğim şeyden farklı bir şey mi?

Kadınlarda arzu uyandırabilen adamlara maskülen demiyoruz, maskülenite kadınlarda arzu uyandırabilir ama tanımı kadınlara bağlı değildir. Yukarıdaki tanımları düşünürseniz hiçbirinin kadınlarla alakası yoktur.

Hiçbir kadın sizi arzulamıyor olsa bile maskülen olmalısınız ve olabilirsiniz. Mesela Notre Damme’ın Kamburundaki kambur mert ve sırtını dayayabileceğin bir adamdır. Her ne kadar kadınları tiksindirse de.

Abi özellikle kadınlarla sıkıntı çeken erkeklerde maskülenite sıkıntısı olmuyor mu? Buna vurgu yapmıyor muyuz? Şahsen ben ona vurgu yapıyorum,yanılıyor olabilirim tabii. Her maskülin erkek,kadınlarla başarılı olacak diye bişey yok ama maskülin adamın CPD çok düşük değilse başarılı olması beklenir? Alfa kafa yapısı bu denklemin neresinde? Özellikle Rollo Corey’i örnek verdiğinde herkes maskülen olmadığını söylemişti. Sanırım kavram kargaşası.

Evet birçok erkekte maskülenite sıkıntısı var ama git masküleniteni kadın onayından al demiyoruz. Zaten böyle bir şey mümkün değil. Makülenite kadınlardan bağımsız bir erkek özelliği. Diğer erkeklerle arandaki takım ve hiyerarşi oyunundan geliyor. Maskülenite sana mal mülk kadın arzusu sağlayabilir. Ama bolluk maskülenitenin sonucudur. Maskülenite bolluğun değil.

Geçenlerde twitter’da blokladığım arıza biri “çirkin adam nasıl maskülen olacak ey bunu açıkla Mahmut piçi” diye bir şey yazmış. Hadi o adam gerçekten rahatsız biri ama bunu sonra birkaç yerde daha duydum. Sorunun absürtlüğünü anlayabiliyorsunuz değil mi?

Bunun demeye çalıştığı şu: “Ben kadınlarca arzulanmayan bir erkeksem neden ve maskülen olayım.” Kafası hala kadın onayına bağımlı bir erkek için rasyonel ama gerçekte saçma bir soru bu.

Maskülenite tek bir kadın yüzünüze bakmasa bile sizin hayatınıza olumlu katkı yapar arkadaşlar. Yakışıklı olmak, uzun boylu olmak, zeki olmak sizi daha öne çıkarmaz mı? Çıkarır tabii ki. Belki bunlara sahip değilsiniz diye diğer alanlarda sizinle eşit olan adamların hiçbir zaman önüne geçemeyeceksiniz. Onlar sizden hep daha önde olacaklar. Eee? Siz mesela maskülen (güçlü, cesur, yetkin ve onurlu) olarak ayda 5,000 TL değil 15,000 TL kazanabileceksiniz diyelim. Ama çirkin ve kısa birisiniz. Ve yakışıklı ve uzun biri sırf bu ikisi nedeniyle 30,000 TL kazanacak. Şimdi “hiçbir zaman onun gibi olamayacağım o kadar kazanamayacağım” diye 15,000 TL kazanmayıp 5000TL ‘ye mi talim edeceksiniz?

NOT: Yanlış anlamayın. Sitede ara ara yorumlar yazan umutsuzlara da aldanmayın. Kırmızı hap sayesinde, daha maskülen bir erkek olmanın sayesinde tipinin getirdiği avantajsızlıkları yenen birçok erkek var. Yani çirkinsem demek ki maskülen olsam da, oyunum iyi olsa da benim cinsel pazar değerim düşük olacak diye bir şey yok.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

162
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
35 Comment threads
127 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
58 Comment authors
MertTheowyılmazHapşuuHapşuuu Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
BSS
Guest
BSS

Sadece bu konuda değil birçok konuda kavram kargaşaları var. Örneğin muhtaçlık nedir? Tabak çevirmek nedir? vs.

Cipher
Guest
Cipher

Onun için eski yazılara inerek iyicene incele hepsinin cevabı var zaten oralarda. Tabak çevirmenin kendine ait bir başlığı bile var.

Yarı Kırmızı
Guest
Yarı Kırmızı

5000-7000 TL maaş erkek için yeterli midir peki

14.Luis
Guest
14.Luis

soz konusu paraya hicbir para yeterli degerlidir kardesim
azicik kafani kaldirip dunyaya ve olanlara baksan uykudan uyanirsin

öğretmenadayı
Guest
öğretmenadayı

öğretmenler ölsün mü dostum ? ülkenin yüzde 70 i 7000 tl den az alıyor bana kalırsa

14.Luis
Guest
14.Luis

mahmut abi ve bizlee liberal.degerlere onem.veririz
maasli calismanin alfaliga veya maskulenlige kattigi.bir sey yok
girisimci ve optimal.riskler alarak gelirino artirmaya odaklan

maasla sinif atlayamazsin….

14.Luis
Guest
14.Luis

ulkede 200.000 e yakin milyoner var

80 milyon nufus

teorik olarak 79.800.000 insanin tum emegi, enerjisi, zamani 200.000 kisilik topluluga fayda sagliyor, onlarin.kapitallerini buyutuyor,onlari.zenginlestiriyor

once kapitalizmi.anlamalisin

Serefless
Guest
Serefless

Yıllardır aradığım bir ekip benim için hayal ama çevremde ki insanlar benim gibi bir onur sadakat cesaret etc. sahip olmadıkları için hepsini tek seferde sildim. Sıfırdan başlayıp kendim yavaş yavaş inşa etmeye devam ediyorum. Kurala uymayıp saygısızlık yapanı da direk kara listeye bir daha iletişim kurmamak üzere ekliyorum.
Babamın çok güzel bir sözü vardır ; Gücü her zaman elinde tut ve adil davran.

Tarı KAKAN
Guest
Tarı KAKAN

Baban Oregon’lu ihtiyar bir kovboy mu 😀

Serefless
Guest
Serefless

Tabi ki düzenli olarak her yıl Ağustos’un 9unda Boring and Dull Day’i kutlarız

Rolly
Guest

Erkeklerin en temel sorunu kadınları gözünde büyütmesi onları mükemmel,masum,melek olarak görmesi. bunun nedenide onlar gibi düşünmeye çalışmamız. Bunun üstüne düşünüyorum bir süredir. Onlar için erkeklerimiz; -aslında yapmak istemediği şeyleri yapar -onaylamadığı şeylere evet der -ona istediği için değil düzgün biri olduğunu kanıtlamak için iyilikler yapar Aslında TRP nin anlattığı tek şey kendin ol ”O.Ç.” kendi ol… Çünkü kadınlar gerçeği anlayabiliyorlar! Peki bu kadar basit bir şeyi neden bu kadar zorlaştırıyoruz? Seninde daha önce söylediğin gibi erkeklerin beyni somut çalışıyor. -kadınların bacakları var -göğüsleri var -kalçaları var -narin vücutları var Erkekler aynaya bakıyorlar zaten %90 ı çirkin . Götüm yok,Bacağım yok,Yakışılı… Read more »

L1n
Guest
L1n

Bir dediği bir dediğini tutmayan,neyi neden yaptığını kendi bile bilmeyen,yeri gelince solipsist ve sonuna kadar pragmatik olan bir canlının bakış açısını konuşmak,anlamaya çalışmak,düşünmek zaman kaybından başka bişey değildir.

Teğmen
Guest
Teğmen

Buradaki çoğu erkek ortalama tipte zaten, toplumun büyük kısmı gibi. Ortalama bir kız kendini nasıl ön plana çıkarıyor makyaj yaparak iyi giyinerek vücuduna görünüşüne dikkat ederek, sizde tipim kötü diye ağlamak yerine gidin gym e vücut yapın dışarısı obez ve sıska erkek kaynıyor, temiz ve şık giyinin annenizin aldığı giysileri değil, kendi giyim zevkiniz olsun, saç sakal önemli yüz hatlarınıza göre saç ve sakal modeli bulun. Bunları yapsanız bile sokaktaki erkeklerin %80 inin önüne geçersiniz

Dnz
Guest
Dnz

Abi kim sana kufretti adres ver😃

G.K
Guest
G.K

Realist bir gözle hem kendini hem çevreni iyi analiz edip , kendini en iyi versiyonuna güncellemek mantıklı adımlar atıp erkek doğana uygun hareket etmek . Herhalde yüzlerce makalede yazıp söylemekten Mahmut abinin dilinde odun bitmiştir , kolay yol olmadığı için insanlar dönemeç arıyor , ufak sorumlulıklardan kaçanlar için hayat çok iyi kapitalist faizler uygulayıp o sorunun 10 katı karşına çıkınca çoğu erkek potansiyellerini gerçekleştiremeden daha derin çukurlara yuvarlanıyorlar.

Haydar
Guest
Haydar

Tip,statü,kıvrak zeka,iyi bir giyim tarzı,stil, esprili,özgüvenli olma,kisilik ve karekter özellikleri,hayat felsefesi,optimis,dominant olma vb yüzlerce özellik cpd yi artırır veya düşürür!Ama tek başına maskülite ve oyunu bilmek(kadın erkek ilişkisinin dinamiğini anlamak) uçurur seni!

The Last Roman
Guest
The Last Roman

“Yani çirkinsem demek ki maskülen olsam da, oyunum iyi olsa da benim cinsel pazar değerim düşük olacak diye bir şey yok.” Var. Cinsel pazar değeri doğrudan tiple alakalı. Çirkin bir erkeğin önüne hayatın her alanında set çekiliyor. Tip> statü> para> oyun. Tipi olmayan adamın oyunu palyaçoluk, hokkabazlık üzerine kuruludur. Bir çok empati kurmaktan aciz insan görüyorum. Rollo, inceller hakkında yazdığı bir yazıda “ben tespit yapıyorum reçete yazmıyorum” demişti. Yazamaz zaten. Kimse yazamaz. O kadar aptalca şeyler okudum ki inceller hakkında. Bazıları neyin ne olduğunu anladıktan sonra incellere hak verip tavsiyeleri “köle doğmuşsun zincirlerinle mutlu ol”a kadar varıyordu. Keşke bir çözümü… Read more »

Haydar
Guest
Haydar

Dünyada kadın erkek bir çok insan ortalama veya ortalamanın altında bir fiziksel görünüme sahip,dış görünüm,güzellik erkek için çok önemli bir kriterken,kadın için diger kritererlerin ağırlığı daha fazla.Bu durumda ortalama altı bir kadın ile bir erkeğin sansını düşün?eşit mi? Bir de çirkinlik,güzellik çok göreceli kavramlar,kişiden kişiye kültùrden kültüre,beklentilere,kişilik yapısına göre değişkenlik gösteriyor!Kimse anasının karnından mükemmel doğmuyor ki,büyük yada küçük herkesin kusurları olabiliyor,kimi ömrü boyunca hastalıkla boğuşuyor,kiminin zeka seviyesi çok düşük,kiminin vücudu şekilsiz ,yüzù güzel,kiminin 20 yaşında saçı dökülüyor..yani öyle siyah-beyaz gibi bu cirkin-bu güzel diyemiyorsun! herşeyi mükemmel çok az insan var,kaldıki bu durumda tamamen geçici hastalık , kaza,yaslılık, herşeyi değiştirebilir! Bence… Read more »

hateful
Guest
hateful

corey demişken mahmut abi senin bi yazıda yorumum vardı ama kaybetmişim… tavsiye ediyor musun? sanki %100 tavsiye etmiyordun ilk başta iyidi sonra bozdu vs. gibi birşey hatirliyorum ama yanlis olabilir

Burak
Guest
Burak

Mahmut abi gözlemledigim kadariyla kizlar yakisikli olan erkeklere ilk basta biraz daha soguk davraniyolar fakat cok yakisikli olmayan ortalama erkeklere daha samimi davraniyolar bunun sebebi ne olabilir ?

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Maaşlı olmanın alfalığa ya da kadınların sana olan ilgisine katkısı yok çıkarımı doğru değil. 5000 kazanan adam hiçbir şey kazanmayan adama göre finansal anlamda daha yeterlidir ve finansal yeterlilik hem maskülenite, hem erkek hiyaraşisi açısından daha iyidir. Kadınlar da finansal olarak yeterli olan erkeklere çekilirler. Herkes girişimci olacak da işçiliği kim yapacak? Sen ağa, ben ağa inekleri kim sağa. Hoş ben de girişimcilik ruhunu destekleyen biriyim. sadece kavramları birbirine karıştırmamak lazım.

Rolly
Guest

mahmut abi meraba, twitter da çok paylaşılan bir içerik hakkında yorum yapmanı istiyorum.
bilirsin kadınlara yaklaşma korkusu herkezin elini kolunu bağlayan bir düşünce.
trp kadınlar hipergamik olarak olarak her konuda cesur erkeklere eğilimlidirler gidin konuşun der.

-gerçekten sencede kadınlar bundan evrimsel olarak hiç etkilenir mı?
-yoksa trp bu düşünceyi yaklaşma korkusunu yenmemiz için mi ortaya atmış?

BlackLack
Guest
BlackLack

Selam Mahmut, Aklıma takılan bir soru var…
Kitabı okuyorum bu aralar ve okudukça eski ve yeni bilgiler birbirini harmanlarken
Tuhaf bir şekilde bir endişe içerisine girdim, Eğer Erkek Adam olmaz isek bu mutlu bir hayatımızın ve ya güzel bir eşimizin olmayacağı anlamına mı geliyor Alpha erkek muhabbeti üzerinden hani tarih`de Beta(Güçsüz)lerin yok olması falan ve tercih edilmemesi olması
Yani kırmızı Hapı sindiremeyen biri kötü bir evliliğe ve ya buna benzer şeylere mahkum mudur? (Genel Her Şey)

umutlu
Guest
umutlu

”NOT: Yanlış anlamayın. Sitede ara ara yorumlar yazan umutsuzlara da aldanmayın.” İşte tam burada kalbimi bıraktım sayın mahmut ve diğer herkes. Yani şartlar gereği bir şeyleri yapabilen bir insan, ne yaparsa yapsın durumu çözemeyen bir insana umutsuz diyebiliyor. Fakat o adam umtusuz olduğu için o halde değil. O halde olduğu için umutsuz bunu da atlamamak gerek. Ben canımı dişime takıp, bulduğum her şeyi okuyup pratik yapmaya çalışırken ve dişi sinek bile düşüremezken, diğer heriflerin çatır çutur kız düşürmesi, benim meseleyi bir türlü anlayamamam, ulan nerde hata yapıyorum amına koyayım diye düşünmekten kafayı yemem beni umutsuzluğa itti mesela. Umutsuzluk derken de… Read more »

1 2 3