Birden ortadan kaybolan kadın (Vaka Çalışması)

Abi hipergami tarafından ezildiğim bir vaka hakkında sana danışacağım.

Hipergami faydalı bir kavram ama bunu bir ideolojik doktrin haline getirmeyin. Evet kadınlar kendilerinden daha yukarıda bir erkekle birlikte olmak isterler ama hipergami kelimesini kullananların bazıları, bir kadınla her hüsrana uğradıklarında, basit bir şekilde nerelerde itici davrandım da bu oldu diye düşüneceklerine, “hipergami” diyerek kestirip atıyorlar ve bu neredeyse itici davranmak için bir çeşit bahane oluyor. “Tipim iyi, spor yapıyorum, para durumum fena değil ve bu kadar iyi özelliklerime rağmen hipergamiye yenildim”. Birader muhtemelen olay basit: iyi özelliklerinin hepsini çöpe atacak şekilde itici davrandın ya da çok yanlış bir kadını seçiyorsunuz.

Burada yapabileceğin diğer bir hata da, ben (özümde) iticiyim demek. İticiliğinize ego yatırımı yapmayın. İtici davrandım sonuç bu oldu. O zaman çekici davranırsam sonuç değişik olur diye düşünün ve itici yanlarınızı değiştirmeye odaklanın. İki uç düşüncenin de ortak noktası, sizi değişmemeye teşvik etmesi. İşi incel noktasına taşıyanlar oyunun değişmesini istiyorlar, kaderciler de ben böyleyim değişmem diye donup kalıyorlar.

Bakalım sen ne iticilikler yaptın? Ya da belki yanlış kadına yürüdün.

Satış elemanıyım ve ürünümüzü satan birçok mağazayı ziyaret ediyorum. Bir mağazada oldukça güzel bir kız vardı. Kız pozisyonundan dolayı benim amirimmiş gibi davranıyordu. Birgün “sen buranın amiri gibi davranıyorsun yok öyle, gel biraz bana yardım et de biri sana patronluk taslasın” dedim. Çıkışır diye beklerken gülümsedi ve gelip bana yardım etmeye başladı.

Guzel. Çok guzel.

10 dakika kadar bana yardım etti ve ben de şakasına ona patronluk tasladım. Patronum olsan istifa ederdim bu ne ya? diye şakasına protesto etti 🙂 Sanırım güzel bir kız olduğu için herkes aşırı iyi davrandığından, kızın pek alışık olmadığı bir davranıştı.

Muhtemelen. Belki güzel diye patronu bile yaltaklanıyordu.

Ben seni şirketimizde kalmaya ikna ederdim merak etme dedim. Nasıl yapacaksın ki diye sorduğunda da, gitmem lazım ama bir ara bir çay içeriz anlatırım dedim ve ertesi gün iş çıkışına anlaştık.

Kız seni çekici bulduğundan işler kolay olmuş ama senin oyunun ve daha önemlisi duruşun asıl faktör.

Kız buluşmada, gelen satış elemanlarının ara ara kendisine yürüdüğünü ama benim çok farklı olduğumu ve ilk defa satışçılardan biri ile dışarı çıktığını söyledi.

Diğerleri muhtemelen kız güzel diye, kızın patronluk taslamasını alttan alıp yaltaklanıyorlardı.

Öyle buluşmaya başladık abi. 2-3 hafta sürekli olarak peşimde koşan, bana ulaşan taraftı. Hergün olmasa da sıklıkla gün içinde kendinin ya da ilginç şeylerin fotoğraflarını çekip bana atarak da olsa sürekli bana ulaşıyordu.

Güzel. Bu, yüksek ilgi göstergesi.

Sonra birden bire bana ulaşmayı bıraktı. Önce 2-3 kere ben ulaştım ama kısa cevaplarından sonra ben de, itiraf edeyim içim kan ağlayarak, mesaj yazmayı bıraktım. Tam 2 hafta mesaj yazmadı!

İlginç. Farkında olmadan yanlış bir şey söylemediysen, bu genelde eski erkek arkadaş olan üçüncü bir şahıs yüzünden olur. Anladığım kadarıyla kızla birkaç kez buluştunuz ve fazlası yok. Kız arkadaşın değil, adı konmadı. Bu aşamada en iyisi, senin yaptığın gibi kızı kendi haline bırakmaktır. “Ne oldu”, “neyin var” diye sormanın bir gereği yok. Kokusu ortaya çıkar.

En son mesajımdan 2 hafta sonra bana yazdı. Duygusal olarak oldukça yıpratıcı ve geride bırakması gereken şeyler yaşadığını söyledi.

Muhtemelen yeni ayrıldığı ve resme yeniden giren eski erkek arkadaş. Eski erkek arkadaş olayı zordur zira birkaç senelik duygusal yatırımı olan bir adam terk edilmiş ve senin seviyende olmasa bile, duygusal yatırım açısından öndedir. Gerçi kim olursa olsun, bir kadın için başka erkekle rekabete girmen gerekiyorsa,bu rekabete girmemen lazım. Oyunun ne kadar iyi olursa olsun, aklı daha çok başkasında olan kıza oynamak seni küçültür. Bu aşamada kız seni istiyorsa, o sana gelecek, o seni kazanmaya çalışacak. Tersi olmayacak.

Sonunda sinemaya gitmek için buluşabildik.

Bana sen onun için daha fazla adım attın gibi geldi ama bunu yazmamışsın.

5 senelik bir ilişkiden yeni çıktığını ve eski erkek arkadaşının ona ulaşmaya başladığını söyledi.

Evet, eski erkek arkadaşmış. Kızın 2 hafta ortadan kaybolması, onu atlatamadığına işaret. Burada tavsiyem, eski erkek arkadaşı hayatında olan bir kızla, ciddi, tek eşli ilişkiye girmemen. Hayatında olması kızın suçu olmasa bile. Ama burada zaten 2 hafta ortadan kaybolması, kızın adama karşı duygu yüklü olduğuna işaret. Kim terk etti o da önemli ama onu da yazmamışsın. Belki kız söylemedi.

Bu arada nedense birden bire, bu kızın benim hayatımla fazla ilgilenmediğini, sorular sormadığını fark ettim. Ayrıca son 2 hafta ne yaptığımı bile sormadı. Yahu bu da dahil 4 kere buluştuk, yaşımı bile sormadı.

Ayrıca bu eski erkek arkadaş olayını öğrenince, genelde bana çok ulaşmasına rağmen, bazen tamamen ortadan kaybolduğunu hatırladım.

Bu eski erkek arkadaşla işler duygusal olarak pozitif değilken sana yöneliyor, pozitif olduğunda kayboluyor muhtemelen. Eski erkek arkadaş, siz görüşmeye başladıktan 3 hafta sonra aramamıştır. Arada ulaşıyordur. Muhtemelen ortadan kaybolduğu 2 hafta araları pozitifti sonra negatif oldu ve sana ulaştı.

Bu tür ikili oynaması da, kızın iyi bir kız arkadaş olmak için yeterli kendine güvene sahip olmadığına işaret. Ya seninle, ya da onunla görüşmemesi lazımdı.

Senin ona ulaşmaman ve 2 hafta kendi haline bırakman iyi olmuş. Eski erkek arkadaşı ile iyiyken senin onun peşinden koşman komik duruma düşmene neden olacaktı.

Sinemadan sonra bana gittik ve beraber olduk. Bu arada ilk 3 hafta buluşmalarımızda da beraber olmaya başlamıştık. Sonra, hanımefendi yine 5-6 gün ortadan kayboldu ve bana mesaj attığında da, “buna devam etmek istediğinden emin misin?” yazdı. “Doğru kişiye mi attın? Neye devam etmek?” diye cevapladım. “Şu an kimseye ilişki sözü veremem” dedi.

Dikkat et, “sana” değil “kimseye”. Sen ve eski erkek arkadaş varsınız ama belki sadece 2 kişi ile görüşmüyor.

Ben de “ben de başkaları ile görüşüyorum, iyi kızsın hoş kızsın ama eski erkek arkadaşın hala hayatında ve bu üçgene bir köşe olmak da ne bileyim bana göre değil gibi” dedim.

Belki dörtgen, belki beşgen 🙂 

“Yani?” dedi. “Yani seninle görüşmek istiyorum ama bu durumda ilerde bile seninle ciddi bir ilişki ister miyim bilmiyorum” dedim.

Şu an ağlıyorum biliyor musun? Çok gusel. Çok gusel. 

Sonra biraz oyuncu bir tavırla, “sen beni kazanmak için çabalarsan bu değişir belki, bakarız ;)” yazdım.

Gel el vereyim yeni site aç.

Öhö. Neyse şimdi yorumlamaya devam edeyim. Kız aslında sana diyor ki, “seninle görüşmek istiyorum ama bana fazla kapılma, soğurum senden”. Sana yardım ediyor aslında. Belki sende ona karşı fazla ilişki önceliği gördü ya da diğer %97 böyle olduğundan senin de öyle olacağını varsayıyor. Ya da belki ortadan kaybolmalarını takmadığın için sana meydan okuyor ya da seni manipüle ediyor.

Bazen kızlar sizin zayıf olduğunuzu varsayarlar. Sizin bir şey yaptığınızdan değil, karşılarına çıkan adamların ezici çoğunluğu böyle olduğundan.

Tam alakalı değil ama bir hikaye aklıma geldi. Yıllar önce kendisine ilgim sıfır olan bir arkadaşım vardı. Bu kızın inanılmaz cool ve arkadaş takılan bir kankası, bir gece bu kızda kalmış ve kıza çok kepaze bir şekilde açılıp ağlamaklı bir şekilde ilanı aşklar yapmış. Kız bunu bana anlatırken biraz da travma yüzünden “sen de beni sevmiyorsun değil mi Mahmut?” demişti. Ben de “sevmek ne demek, seni pembe panjurlu evimizde evire çevire yalama hayalleri içinde yüzüyorum … gerizekalı gerizekalı konuşma” diye dalga geçmiştim (kız çok samimi bir arkadaşımızdı ve 20 sene önceydi, bu laflar çok samimi olmadığınız bir kızla 2020’lerde başınıza iş açabilir haberiniz olsun :)) Yani birden bir varsayım ile beni de test etmişti ama benim kıza bir duygum yoktu. O adam gibi teke tek buluştuğumuz da nadirdi.

Kız sizin zayıf olduğunuzu varsayabilir ama bu dert değil. İlk testinde öyle olmadığınızı anlar. Tabii gerçekten öyle değilseniz.

Bana benden başka kimseyle yatmadığını söyledi ama bu kızı ilerde çok istese bile kız arkadaşım yapar mıyım? Tam emin değilim aslında.

Bir kızla çıkmaya başladığınızda paralelde başka bir erkekle duygusal veya cinsel bir şey yaşaması, birçok erkek için sonradan o kız kendisini çok istese de kabul etmesi zor bir şey. 

Ama tabak yapacaksan, başkalarıyla görüşmesi dert değil. 

Bazen bana eski erkek arkadaşından bahsediyor.

Sana bunu söylüyorsa bunu önemsemene gerek yok. Görüştüğün her kızla kız arkadaşın olarak görüşme zorunluluğun yok. “Ben de başkalarıyla görüşüyorum ama seninleyken senden başkası yok o nedenle benimleyken başkasından konuşma” de geç.

Arada çok kötü oluyorum.

Ver o eli geri 😀 Böyle bir kızla görüşeceksen, bunu yapamazsın. Çaktırmadan bırakıp git daha iyi. Bu anlar senin bu kıza fazla kapıldığına işaret.

Beni seçmeme sebebi hipergamisi için yeterli olmamam mı diye kendimi aşağı görüyorum.

Nein. Şimdi biliyorum bizim camiada “yeterince alfa olsaydın, yeterince hay veluyun batsın men olsaydın, her şeyi bırakır senin peşinde koşardı” diye atlayacak bir sürü düz adam var. Ama eski erkek arkadaşla aralarında duygusal yatırım hala yüksek ve sen kızla bu olay bitmeden tanıştın. Olay bu. Seni bu adama ya da belki diğer adamlara tercih etmemesi bu aptal dönemin eseri.

Çekicin çivi çakma sorununa çözüm olduğunu öğrendikten sonra, her gördüğünüz sorunun kafasına çekiç indirmeyin. Her yerde hipergami görmeyin.

Şimdi asıl konuya geleyim. “Beni seçmeme sebebi hipergamisi için yeterli olmamam mı” düşüncesi buram buram özgüven eksikliği kokuyor.

Burada sen umarım bu kız benden hoşlanır, beni seçer zihin yapısında davranıyorsun. Bu, özgüvenmenin tam tersi ve özgüven de bir kadının bir erkekte çekici bulduğu özelliklerin en önemlilerinden birisi. Aynı zamanda tabii ki özgüven eksikliği, bir kadının, az çok ilgilendiği bir erkekte en itici bulduğu özelliklerden birisi.

Yani hoşuna giden bir kadınla görüşmeye başladığında, onun kalbini ve ilgisini kazanacağını, başkalarını değil de seni seçmesini düşünüyorsan, genellikle bu kadına karşı aşırı “iyi” çocuk olursun, fazla iltifat etmeye başlarsın, kadına fazla ulaşmaya başlarsın. Konuşma şeklin ve davranışların fazlaca yumuşar ve sürekli olarak kadından daha değersizmişsin, onu hak etmiyormuşsun sinyalleri vermeye başlarsın. Kadınlar erkekte özgüven aradıkları ve aslında buna ihtiyaç duydukları için, sürekli olarak özgüven eksikliği sergilemeye başladığında, sana olan ilgisi de sönmeye başlar. Özellikle de çevresinde özgüven konusunda bir eksiği olmayan başka erkekler varsa. Bunun sonucu genellikle friendzone diyarıdır. “Elektrik alamıyorum”, “bir şeyler eksik”, “seni arkadaş olarak görüyorum”, “sorun sende değil bende” veya benim favorim olan “benden daha iyilerine layıksın” gibi sözlerdir.

Burada popüler kültürün de suçu büyük. Filmlere ve dizilere baktığınızda, bu yapımlar erkekleri, hoşlandıkları kadınlara anneleri ya da terapistleri gibi davranmalarını söylüyorlar. Oysa maskülen olan, güçlü olan taraf sensin ya da en azından sen olmalısın. Aksi taktirde, cinsel, maskülen – feminen zıtlığı ters yüz edersin.

Doğru zihin yapısı ise, normalde onun da seni kazanması gerektiğini düşünmen. Burada ise kız daha fazla uğraşmalı. Bu sayede de konuşmanın, duruşunun ve davranışlarının dengeli ve özgüven dolu olması kaçınılmaz.  

Kadın erkek ilişkilerinde erkek için hipergami karmaşasına girmeden bilmesi gereken en basit ama en önemli iki kuralı, ilk iki kuralı unutma:

  1. İtici olma.
  2. Çekici ol.

Bu kız duygusal olarak bana açık değil sanırım.

Evet. 5 senelik duygusal yatırım sonrası ayrılık olmuş ve yeni olmuş. Bu kadar uzun ilişkiden duygusal kopuş aylar sürebilir. Şu aşamada 3 haftalık “bu kızdan kız arkadaş olur” hayalini savuşturup, umursamaz olman lazım. 

Bundan sonra nasıl hareket etmeliyim?

Şimdi gel el al dedik ama ciddi problemli sorular sormaya başladın 🙂 Dediklerin lafta kalmasın. Başka kızlarla görüşmen yalan bile olsa gerçek haline getir. Bu kızla sadece ciddi olmayan ilişkide olman lazım. Ama bu kızın eskisi ile görüşmesi seni çok rahatsız ediyorsa, yanlış zihin yapısındasın ve bu kızı bırak.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

41
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
12 Comment threads
29 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
caldinahmetMahmut AbiTylererrr Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Mehmet misafir
Guest
Mehmet misafir

‘’ Belki sende ona karşı fazla ilişki önceliği gördü ya da diğer %97 böyle olduğundan senin de öyle olacağını varsayıyor. Ya da belki ortadan kaybolmalarını takmadığın için sana meydan okuyor ya da seni manipüle ediyor.’’ Burda sayılan sebepler tam yerinde tespitler ama aslında çok da önemli değil. Kızın neyi niye yaptığı değil ne yaptığı önemli. Bence görece biraz daha tecrübeli, az da olsa tercih edilen erkeklerdeki en önemli problemlerden biri her kadını aynı kefeye koymak. Kız belki takılan bir tip, belki bu hikayedeki gibi yeni ayrılmış ve güvenilmez davranışları var. Her kadın beni sevsin, istisnasız her kadın benim alfalığıma itaat… Read more »

Neo
Guest
Neo

Yazıya “Bakalım sen ne iticilikler yaptın?” diye girmişsiniz ama olmaması, erkeğin iticiliği veya başka bir hatası olduğu anlamına gelmez ki. Mağaza müdürü bir kadının, bir satış görevlisi ile ciddi ilişkiye kapalı olması gayet de hipergami ile açıklanabilir.

Buğra
Guest
Buğra

Şu başarılı mesaj oyunu ve özgüvenli girişe rağmen sonu böyle oluyorsa vay benim halime 🙂

Sertan Sayar
Guest
Sertan Sayar

Bana ruh eşimsin diyen kadın sonradan bunu inkar etti ve duygularına sahip çıkmadan olayı bana yıkarak uzaklaştı… Buna yorumun ne olur Mahmut Abi?

Jack
Guest
Jack

bazı yazıları okuyunca ben de mi problem var acaba diye düşünüyorum. bir kadın benimle görüşürken, başkalarıyla da görüşüyorsa bunu midem kaldırmıyor. kızları gözümde çok büyütüyorum galiba. bu sebeple çok fazla fb adayını yolladım. etrafta çok kız var, ulaşmam kolay oluyor ama hep bi problem. çok kadın odaklıyım galiba. bu durumda olsam ben çoktan resti çekerdim diye düşünüyorum ama bu zayıf bir davranış şekli… gelişmeye devam. biraz daha ben merkezci olmalıyım. bazı duygularım narzisizm e kayıyor gibi hissediyorum. bunu aşmanın çözmenin yolları neler olabilir?

kitaplara fısıldayan adam
Guest
kitaplara fısıldayan adam

Ekşide gezinirken şöyle bir konuya denk geldim. Adam kadına bildiğin yürüyor. Aynı redpill kitaplarında yazdığı gibi. Yorumların çoğu eleştrileş dilde. Videoyu izleyince banada etik gelmedi sonuçta görevi kötüye kullanıyo gibi izlenim verdi. Belki b u adamda buraları okuyordu, aklında “kızlara yürüceksin hacı” geçiyordu. Düşünceleriniz neler ?

https://eksisozluk1923.com/gumruk-memurunun-gezginlere-asilmasi–7679203?a=popular

Selim
Guest
Selim

Güzel yazı,sevgilisinden ayrılan kızı teselli ederken, tatlı’nın da tadına bakmış arkadaş.
Burda ,bende başkaları ile görüşüyorum,kısmı biraz itici olmuş..kız bir sürü erkekle yatıp kalkan biri değil ki,sadece eski erkek arkadaşını aşamıyor,bocalıyor..
ilişki sözü veremem,ilerde ciddi bir ilişki olur mu bilmem.gibi laflar bunun kanıtı.
Yani rebound ilişkiye girip,bir süre yarabandı olurken,tatlıyı da yersin..bir yandan da aradığın uzun ilişkiyi uygun kadına bakarsın.
Ama eğer çok fazla duygusal yatırım yaptıysan birde kız eski sevgilisine dönerse tatlı burnundan gelir 🙂

mehmet
Guest
mehmet

Abi merhaba, yaklaşık 1 aylık bir flörtüm hatta sevgilim bir kızla ilişkimiz mevcut. Bu sürede iki kez buluşup güzel vakit geçirdik(yakınlaşma da oldu) şuan ben farklı bir şehirdeyim ama yine buluşmayı düşünüyoduk ta ki bu gece olanlara kadar. Gece 3e kadar konuştuk ve ben yatacağımı söyledim. O da iyi geceler aşkım diyerek sohbeti bitirdi. Yaklaşık 10 15 dakika sonra twitter profiline bi girdim ki neler göreyim. Eski sevgilisiyle yaşadığı bir anıyı anlatmış, hayatımın aşkını yaşadım ve bitmiş yazmış, onunla büyük bir aşk yaşadık da yazmış da yazmış yani. Bunu gördüğümde ise whatsapptan ona mesaj attım. Baya üzüldü ve herşeyi açıkladı.… Read more »

Icefol
Guest
Icefol

Merhabalar Mahmut abi,
Üç dört sefer buluştuğumuz ancak sonrasında ortadan kaybolduğu için nextlediğimiz kadının sosyal medya hareketlerine reaksiyon göstermek(hikayelerini izlemek, fotoğraflarını beğenmek) doğru bir hareket midir? Sence ne yapılmalı?

Tyler
Guest
Tyler

Elektrik problemleri olayına deginmisken yeni ayrıldığım iliskimden dem vurayim 11 aylık bir sürecin ilk 6 ayı hep bir ayağım disaridaydi baglanmadim güzel vakit gecirip gidiyordum ilgisizlikten dem vurdu biraz daha yöneldim ayrıldık barıştık bi bakmışım ben herşeyimi ona vermişim bunu istemesem bile zamanımı enerjimi sosyalligim bitmiş ben ilgiden kaçmam diyen kız da tabi vın sana karşı ilgimin azaldığını farkettim çok düşündüm vs vs sorun yok hoşçakal dedim ve 1 kanal haric heryerden engelledim ilerde ne olur ne biter bilemem ben kendime yöneldim yani ligin ilk yarısını lider tamamlayıp sonunda kümeye oynayabilirsiniz baylar ipleri sıkı tutun bu paylaşımıma da bi yorum… Read more »

ahmet
Guest
ahmet

biriyle tanıştıktan ve 2-3 buluşma geçince o kişiden beklenti içerisine girme gibi bir durumum oluyor ve geçmişini kurcalamak(buna sebebiyet veren şey eski sevgililerini yada takıntılılarını anlatmaya başladığı noktada oluyor)ben de artık bunun olmaması için konuyu kesip değiştirmeyi tercih ediyorum.sence doğru olanı mı yapıyorum. son 4 kişiyle yaşadığım durum budur. son yaşadığım olay kızla mesajlaşırken birden kayboldu ve geldiğinde ‘morelim bugün çok bozuk liseden takıntılı olan bi çocuk sabah modumu düşürdü’ dedi benim de takıntılılarım var deyip konuyu hemen değiştirdim. takıntılısını dinlememek için. ardından yine kayboldu sebebini sorduğumda sanki takıntılılarımızı mı yarıştırıyoruz ve bana değer vermediğini anladığım için kayboldum dedi. değer… Read more »

caldin
Guest
caldin

abi kız arkadaşım olmayan, birbirimize kanka diye seslendiğimiz bi kızla birlikteydim. buluştuk ettik konuştuk 1-2 ay. başka tabaklarımda olduğu için kanka olsa da olmasada beni çok ırgalamıyordu. muhtemelen onunda vardı. cinsel yakınlaşma(yiyişme) tarzı şeyler oluyordu. bir gün geldi sevgili olma konusu geçti. bende olalım dedim. olmaz deyince üstelemedim geçtim. her neyse bi kaç hafta sonra benle konuşmak istemediğini söyledi tamam deyip geçtim. ayda 1-2 yoklama atıp duruyordu. bende konuştuklarım var şansına küs gibilerinden geçiştiriyordum. daha çok benle konuşmak istiyordu. bende konuşuyordum. böyle böyle kopuk kopuk 2 ay falan geçti. 1 hafta önce arayıp benle acayip derecede buluşmak istediğini söyledi. buluştuk… Read more »