Bir daha onun gibisini bulamayacağını sanmak

Ayrılık sonrası terk edilenlerden en çok duyduğum şeylerden birisi, bir daha onun gibisini bulamayacağım korkusu. “Eski sevgilimden sonra başka kızlarla görüşmeye çalışıyorum ama başka kızlara karşı bir isteğim yok”. Ya da, “kimseye karşı aynı duyguları hissedemiyorum”.

Şimdi “bir daha onun gibisini bulamayacağım” diyenlerin çoğunun aslında gerçek bir denemesi falan yok. Piyasaya yeniden çıkmaktan korkuyorlar ve piyasada aslında hemen hemen kimse ile görüşmemişken ya da ilk bir iki görüşmesi doğal bir şekilde sonuca ulaşmadıklarında, hemen havlu atmak istiyorlar. Ama bunun dışındaki nedenleri de sıralamak istiyorum. Özellikle sonuncusu çoğu insanın pek bilmediği bir gerçek.

Henüz erken olması

Uzun süreli bir ilişkiden, özellikle de 1 sene ve üstü olanından sonra, hemen piyasaya çıkmanız ve birini bulmanız gerekmiyor. Tam tersi, ayrılıktan hemen sonraki ilk 2 ayda, piyasaya çıkmama isteğiniz ve bu konuda kilitlenmeniz normal. Özellikle ilk 1 ya da 1.5 ay, kendinizi piyasaya çıkmaya zorlamayın. Hayatınızın başka alanlarına odaklanın ve eğer böyle bir uğraşınız yoksa, kendinizi sosyal bir aktivite bulup onu yapmaya zorlayın. Özellikle çiviyi çiviyle sökme peşine düşmeyin zira kendinizi çiviyi çiviyle sökmeye zorlarsanız, çiviye bağımlı olursunuz.

Eski sevgiliye devamlı duygusal yatırım yapılması 

Uzun süreli ilişki sonrası 1-3 ay kendini toparlamaya odaklanıp gerçekten kendini zorlayarak piyasaya çıkanları konuşursak, bu insanlar bile yukarıdaki gibi yakınıyorlar. Şimdi bunun bir sebebi, hala eski sevgililerine zihinsel ve duygusal yatırıma devam etmeleri. Bir kişiye başarısız bir şekilde zihinsel ve duygusal yatırım yapmaya devam ederseniz, başka kadınlara ilgi duyacak enerjiniz kalmaz. Aslında peşinde koştuğunuz ya da uzaktan hakkında gündüz düşleri kurduğunuz bir kadına bile biraz fazla duygusal yatırım yapın, başka kadınlara karşı bir “isteksizlik” ortaya çıkacaktır.

Eski sevgiliye yapılan duygusal yatırıma devam etmek, eski sevgiliyi gerçekte olduğu kişiden ziyade, daha üst seviyede bir hayali ideale dönüştürür. Gerçek kadınlar, idealize edilmiş bir hayal ile kapışamayacaklarından, diğer kadınlara karşı isteksizlik oluşacaktır.

Bu arada dikkat edin, duygusal yatırım yapmak değil, yapmaya devam etmek dedim. Zira bunu sürekli yapıyor olmanız dert ve bu yatırımın fişini çektiğiniz an ya da en azından ciddi oranda azalttığınızda, diğer kadınlara ilgi duymak için enerjiniz olmaya, kafanızdaki idealize edilmiş hayal de sönmeye başlar. Tabii uzun süre yatırım yaptıysanız bu zaman alır ama bilmeniz gereken şey, bu isteksizliği siz düzenli olarak besliyorsunuz ve beslemeyi bıraktıktan bir süre sonra, isteksizlik de ortadan kalkacak.

Uzun süreli için uyumlu insanlarla birliktelik sıklığı 

Şimdi burada birçok kez, dışarıda milyonlarca kadın olduğundan ve kendinizi, sizi istemeyen bir kadına mahkum hissetmenizin saçmalığından bahsettik. Ama gerçek şu ki, dışarda karşılıklı uyumlu ve istekli olabileceğiniz, uzun süreli ilişkide oldukça iyi bir bağ geliştirebileceğiniz milyonlarca kadın olsa da, bu kadınların sizden coğrafi uzaklığını göz önüne alırsak, böyle bir kadınla senede veya bir iki senede bir karşılaşırsınız. O da piyasada ve sosyal hayatta aktifseniz. Yoksa görece münzevi ve çekingen bir erkek, reddedilme korkusunu aşamamış iyi çocuk için bu, 2-4 senede bir olur. Aslına bakarsanız oneitis bağlanmasının nedenlerinden biri de bu. Erkeklerin büyük çoğunluğu, tamamen yaşam stilleri ve kişiliklerinden dolayı, yoğun duygu bağı oluşturdukları kadınlara 3-4 senede bir ulaşıyorlar. Yani 20’lerinde 2-3 kadından bahsediyoruz. Böyle olunca da, bulduklarına yapışmaya meyilli oluyorlar.

Bu bilgiyi nasıl kullanacaksınız. Bazı arkadaşlar, ayrılıktan 3-4 ay sonra piyasaya çıktıklarında, 2-3 kızla görüştüm, aynısını hissetmiyorum diye havlu atıyorlar. Havlu atma sebepleri, 2-3 kızla bir şey hissetmemeleri değil, artık böyle bir hisse bir daha ulaşamayacaklarını düşünmeleri. Oysa dediğim gibi, o his 1 – 1.5 senede bir olacak. Yani ileride de var ama öyle 3-4 ayda karşılaşmayacaksınız.

Birçok erkek de, iki sevgili arasındaki bu 1 – 1.5 senelik boşluğu “bekarım, özgürüm, bir daha bağlanmadan hayatımı yaşayayım” şeklinde olumlu görmek yerine “bitti, bir daha asla olmayacak, onun gibisini bulamam” kaygısı ile dolmaya meyilli. Oysa olumlu görüş gerçeğe daha yakın olan zira benim eski sevgili konusunda görüşme yaptığım ve ilk aradıklarında onu unutamıyorum diyen adamların hemen hemen tamamı, 6 – 12 ay sonra görüşürsek başka bir kadın hakkında konuşmak için arıyorlar. Sizin senaryonuz gerçeklikten çok daha uzak.

Tabii ki burada bizim takipçilerden bahsediyorum. Eğer kendinizi izole eder, sosyal hayattan uzak durur ve reddedilme korkusu yüzünden kadınlara yürüyemezseniz, iki yoğun his dolu ilişki arasındaki süre 3-4 yıl olabilir. Bunu yapmayın. Kendinizi aşamalı olarak depresif bir içe kapanmaya karşı koyacak şekilde zorlayın:

  1. Önce kendi hayatınızda birkaç şeye odaklanmaya zorlayın.
  2. İlk 2-3 haftadan sonra kendinizi aktivite merkezli sosyal hayata zorlayın, eğer zaten böyle bir sosyal hayatınız varsa belki buna biraz daha fazla zaman ayırın. Çoğu erkeğin böyle bir sosyal hayatı yok.
  3. İlk 1-2 aydan sonra kendinizi kadın erkek ilişkilerine zorlayın.

Daha önce birçok yazıda belirttiğim gibi, bunları yapmaya isteğinizin gelmesini beklemeyin. Zira siz önce istek gelecek, sonra yapacağım sansanız da, önce kendinizi bunlara zorlayacaksınız ve sonra istek gelecek.  

Şu uyarıyı da yapayım: Kendinizi yukarıdaki üç adıma zorlamazsanız genelde olan şey, gerçekten uyumlu biri ile karşılaştığınızda, paslanmış, sıkıcı ve renksiz bir yarı depresif erkek olmanız, uzun süreli sosyal, duygusal ve cinsel açlık ile kıza fazla yapışmanız ve o kızın sizi beğenmeyip bırakması. Bu çok acıklı. İlk iki adımla kabuğunuza çekilmeyi engelleyin, üçüncü adımla da ilişki hayatınızda ileri doğru hareket edin.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

48
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
12 Comment threads
36 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
pegasus'un s2OmerSelimBladeSinem Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Gallardo
Guest
Gallardo

Bence biraz da, “onu bu kadar kolay unutabilecekleri” gerçeğinden kaçmak istiyorlar. Zevkli (!) bir alışkanlığın bu kadar hızlı sürede silinmesine ayak uydurmak istemiyorlar. “Aslında onu unutamıyorum değil, unutmak istemiyorum…”
İşte bu yazı da, tam da bu yüzden gerekli. Farkında olmak.

Tarı KAKAN
Guest
Tarı KAKAN

Çünkü onu bu kadar kolay unutursa beyninin bir yerinde karşı taraf için beslediği “beni unutamaz” düşüncesi de tehlikeye giriyor onun da kendisini bu kadar kolay unutabileceği düşüncesine tahammül edemiyor.

Fresh Mint
Guest
Fresh Mint

karsi tarafla pek bir alakasi yok bence, kafasindaki “ben” imgesiyle kapisiyor hizli unutma konsepti. biz sevdik mi 7 civani devirmez miyiz?
1-deviremezsin
2-zaten gerek de yok.

hakan35
Guest
hakan35

Merhaba, konuyla alakalı; 2-3 aydır görüştüğüm bir kız vardı. Kızla sosyal medyadan tanıştık. Evlerimiz yakın olduğu için 3 aydır neredeyse 2 günde 1 görüşüp kahve içiyoruz dolaşıyoruz geziyoruz ama öpüşme dahil hiçbir fiziksel temas olmadı. Bizi yakıştıran herkese biz arkadaşız diyip duruyordu. Ben de bu durumdan sıkılıp geçen gün, bir anda “sana olan ilgimin farkında değil misin yoksa salağa mı yatıyorsun?” diye bir cümle kurdum. Bunun ardından kız gülerek “farkındayım tabi ki canım benim salak değilim” dedi. Biz bir süre daha görüşmeye devam ettik ancak ben kendimi bir süre geri çekip ona soğuk davranıp, gidip başka bir kızla görüşerek bunu… Read more »

XHunter
Guest
XHunter

Elinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş.

Yakuza
Guest
Yakuza

Detaylar çok yerinde olmuş elinize sağlık.
Merak ettiğim bir nokta var, 1-2 ay geçtikten sonra kafa tamamen rahatlamış şekilde dışarı açılıp hatta tinder gibi uygulamalardan hatun düşürmüşken kendimi biraz abartı şekilde kadın-cinsellik yönüne yönelmiş hissediyorum. Bu moda girmek normal midir? Galiba makalede geçen çivi detayı oluyorum. Abartı kısmı törpülemek için tavsiyeleriniz nelerdir?

Inarius
Guest
Inarius

Mahmut Bey ilgili konu hakkında, herkesin bilmesi gereken ve kilit hususlara yine mükemmel bir şekilde değinmiş. Kendisinin yüksek müsaadesi doğrultusunda, hayat içerisinde edinmiş olduğum tecrübemden yola çıkarak bende birkaç kelam etmek istiyorum. Daha düne kadar sırasıyla; son derece iyi, mutlu ve bir o kadar da başarılı giden birlikteliğiniz bittiğinde ve siz terk edilen pozisyonuna düştükten sonra, içerisinde bulunduğunuz ve muhtemelen bir süre daha bulunacağınız durumu biliyor ve anlıyorum. Sizin içerisinde bulunduğunuz bu durumu bildiğim ve de anlayabildiğim için, bu durumu en kısa süre zarfı içerisinde nasıl atlatabileceğiniz konusunda sizlere yardımcı olmak istiyorum. Fakat, ilgili konuya geçmeden önce size basit bir… Read more »

Schwetzingen
Guest
Schwetzingen

Diyelim ki ayrılan taraf o ve no contact uyguladık, sonrasında geri döndü diyelim. Nasıl pozisyon alabiliriz ? Affetmek mantıklı mı ? Yeniden ayrılma riski var mı vs.
Eline sağlık güzel yazmışsın.
+++

Whutto
Guest
Whutto

Mahmut abi genel olarak erkek ,erkek adam olarak kendine bir motto belirlerse genel değil ama hayatına giren kadınların çoğu yönünü ona göre mi belirler yoksa bu sayılı mıdır? Suanki ilişkim tam olarak böyle ama sevgilim evlilik istiyor yasim 24 ve daha kendimi tam gelistirdigimi düşünmüyorum eğer bu iliskim biterse bu tarz bahsettiğim ilişkiler erkek adam kavramı için genelde denk geldiği ilişkiler mi?

Sorun
Guest
Sorun

Mahmut abi belki çok saçma gelecek ama benim bir sorunum var. Ben bu 3-4 aydır aşırı derecede burçlara ve tarot gibi şeylere alıştım. Yani okumadan yapamıyorum bir de yazdıklarına inanıp üzülüyorum enerjimi düşürüyorum şöyle böyle olacak diye. Erkek adamın böyle şeylerle işi olmaz demeyin zor bir süreçten geçiyordum bir umut arayışındaydım sonrasında alışkanlık oldu.

Vatandaş
Guest
Vatandaş

Mahmut Abi kısa keseceğim. Aşık olduğum kız evlenmiş. Bunla ilgili bir yazı bilmediğimden buraya yazdım. Canım çok yanıyor. Ben askerdeyken tanışmış instagram resimlerimden anladığım kadarıyla ulan insan 6 ayda evliliğe karar verir mi çıldıracağım. Dediğim canım çok yanıyor muhtemelen ben askere gitmeden başlamış. Ama biz kopuktuk hani biraz platonik diyelim aldatma falan değil. Kız acaip güzeldi ünlü yabancı mankene benziyordu en az hb 8 en az. Bu benim iddiam değil herkes çok güzel olduğunu söylüyordu zaten. Adamda aman aman yakışıklı değil çıldıracağım gerçekten yazarken bile. Kız 29 olması lazım adam 33.

errr
Guest
errr

hocam bazen diyorum bu betalar (diyelim) sünepe, aglak falan ama bir sekilde kizla birlikteler. ben ise yalnizim. (alfayim diyemem tabi ama en azindan iliskinin basinda bir ara öyle saniyorlar) yazida dedigin gibi bir kizla aramizda duzgun bir seyler olma olasiligimiz zaten yilda bir gibi bir sey. yani bolluk mentalitesi böyle bir durumda cok havada kalip olusmuyor. (evet kafamizda hallolmali bu ama somut olarak ortada böyle bisey yok) böyle olacagina beta olup en azindan kiz arkadasim olsun demek (kiz seni terk etse, saygisizlik yapsa hatta aldatsa da) bir coguna daha mantikli geliyor. bir sene belki daha uzun yalniz kalmak ile bu… Read more »

Sinem
Guest
Sinem

Şuan bu duygularla boğuşuyorum. 9 aylık ilişkim, erkeğin hiç ummadığım şekilde harcadığı paranın lafını etmesiyle bitti. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz 9 ay boyunca birbirimize ilgimiz, sevgimiz ve saygımız tamdı. 3-4 kere bulunduğum şehre gelip 10-15 gün kaldı aynı şekilde ben yanına gittim. Kendi arkadaşlarımla çok güzel programlar yaptık yedik içtik eğlendik. iş yerime ziyarete geldi, işyeri dahil bütün çevrem onun benim sevgilim olduğunu benim için önemli olduğunu gerçekten bildi. Kendisi de bunun huzurunun tadını çıkardı bunu görebiliyordum. Fakat geçmişte yaşadığı travmalar nedeniyle beni epey zorladı. Bir şeylerin ceremesini çektiğimi hep hissediyordum bunu onunla da paylaştım. Ben yapı itibariyle insanlarla saygı çerçevesinde… Read more »

Hadi beyler
Guest
Hadi beyler

Eski kız arkadaşımla 4-5 ay önce ayrıldık. Ayrıldıktan sonra ara ara bana telefonla ulaşmaya başladı, durmadan ilişki üzerine konuşmaya çalışıyordu. Ben de telefonla olamayacağını söyleyip buluşma teklif ediyordum ama reddediyordu. Tabi ben bu süreçte başka kızlarla görüştüm, seks yaptıklarım oldu. Geçenlerde tekrar ulaştı ve buluşma teklifi ettim, kabul etti evinde buluştuk. Biraz sohbetten sonra seks yaptık. Tekrar sevgili olma muhabbeti açtı ben de ayrı kaldığımız süreçte başkasıyla görüşüp görüşmediğini sordum. Görüştüğünü söyledi, ben de bundan sonra bir ilişkimiz olamayacağını ama arada görüşebileceğimizi söyledim. Ağlama krizlerine girerek beni ilişkiye ikna etmeye çalıştı ama reddettim. Bu arada birbirimizin ciddi anlamda hayatını mahvettiğimiz,… Read more »

Omer
Guest
Omer

Abim ilaç gibisin ,abim 1.madde sosyalleşmek ben bunu kendimce söyle gerçekleştirdim olaya doğa yürüyüşle başladım fitnısa gittim hem daha iyi yürüyeyim hemde vücudum iyi olsun diye sonra yürüyüşte gidilecek yerleri araştırdım kendime göre kıyafet aldım bunların hepsini ayrıldığım kadını düşünmemek ve gündüz düşleri kurmamak içindi veya anılar mağrasinda inimde kendi başıma yaşadığım veya bana yaşattığı güzel şeyleri düşünmemek için şimdi burdan 2. maddeye geçelim sonra güzel abim doğa yürüyüşünde kadin erkek sosyallesiyorsun birinin elinden diğerinin götunden tutuyorsun gırgır şamata kafa dağılıyor sosyallesiyorsun hercesit adam kadin geliyor buralara 3. Madde gelecek olursak bu sosyalleşmeyle beraber nasibine birileride çıkıyor kısaca abilerim amcalarım… Read more »

pegasus'un s2
Guest
pegasus'un s2

fitildir mahmut abi, homeopati ilacı değil.