Konfor Alanı Nedir ? / Nasıl Çıkılır ? ve Baltama !

Merhaba Mahmut Abi ve Değerli Blog sakinleri, Ben Mr. Deer. Bir süredir eğitimler,iş ve aile gibi konularla ilgilenirken ortalıkta yoktum.  Alışılmış yayınlarımdan farklı olarak bu sefer insan psikolojisi üzerine bir konu ile karşınızdayım. Hayatımızın bir çok noktasında bizi yapmamız gereken işlerden geri koyan, ilerlememizi engelleyen, bahanelerimizin en büyük kayaklarından biri olan ”Konfor Alanı”.

Konfor Alanı, sadece belirli bir yer değildir. Bir  zamandır aralığıdır,evredir, dönemdir. Her şeyi kontrol edebiliyorum, her şeye aşinayım, yeni bir şeye ihtiyacım yok, bildiğim şeyler en doğru şeyler ben bunları yapmaya devam edeyim, çevremdeki üç-beş insan bana yeter yeni birilerini tanımama gerek yok, ilişkim iyi kötü yürüyor arada da sevgilimin gönlü olursa cinsellikte görüyoruz yeter neden gidip yeni birini tanımaya çalışayım, hem yenisi daha mı iyi olacak  vb gibi düşünüp öylece yerimizde sayarız ve hayat akıp gider. Değişmeyen ve gelişmeyen alışkanlıklarımız ve rutinlerimiz de bunlara dahildir.

Video da alışılmış şeylerden; konfor alnı nedir, nasıl çıkılır gibi şeylerin yanı sıra konfor alanını kasıtlı olarak baltalamaktan da bahsettim. Konfor alanını baltalamak dediğim şey;

YouTube da yada interette ”konfor alanı” başlıklı  kısa bir araştırma yaptığımızda karşımıza çıkan içeriklerde sadece konfor alanın ne oldu, zararları ve nasıl çıkılacağı üzerine bilgiler içeriyor. Gözden kaçan bir nokta olduğunu düşünüyorum. Konfor alanından öyle yada böyle çıkarsın, adımlar atarsın bir şeyler için çabalarsın ama eninde sonunda bir çoğumuz konfor alanına geri döneriz. Çünkü konfor alanın kalıntıları hala üzerimizdedir. Hayatımızın akışındaki şeyler yine bize konfor alanımızı hatırlatacaktır. Evden çıkıp insanlarla tanışmaya gittiğimizde, evet konfor alanımızdan çıkarız ama oyun konsolunu kaldırmadıkça yada Pc deki (yada telefondaki) oyunu silmedikçe eve dönüşte değerli vaktimizi onların başında boşa harcamaktan geri koyamayız. Sigarayı bıraktıktan sonra evde ki boş kutuları çöpe atmadıkça, küllükleri ve çakmakları yok etmedikçe sürekli aklımıza gelir ve yine içmeye devam edebiliriz. Ailemiz veya çevremizdeki insanlar  gelişimimize engel oluyorlarsa (özellikle psikolojik olarak ) bir şekilde onların yanından uzaklaşmamız gerekir. Yani kısacası konfor alanımızdan çıkarken baştan geri dönmemizi engelleyecek adımları atmalıyız.  Bu konfor alanımızı baltalama olayı farklı alanlarda da işimize yaramaktadır. Mesela zamanında benimde yaşadığım ve sürekli insanların bana yöneltiği bir soruyu ele alalım ”bir şeyler yapmak istiyorum ama ilk adımı atacak enerjim yok”. Benim bu konuya bakış açım, fazla rutin giden hayatın vermiş olduğu monotonluk ve bıkkınlık hissidir. Hayatımızda yapacağımız ufak değişimler, rutinlerimiz in dışına çıkmamıza ve monotonluk hissinin azalmasına yardımcı olacaktır.  Mesela gidip özenle seçilip alınan bir kıyafet veya giyim-kuşam, saç-sakal tarzında ufak değişimler yapmak istediğimiz enerjiye ulaşmamızı sağlayacaktır. Tabi ben ufak değişimlerin yanı sıra büyük değişimler yapmanın daha sarsıcı olmalarından ötürü daha yararlı olacağını deneyimledim.

Üst tarafta ufak bir bilgilendirme yapmaya çalıştım konu ile alakalı umarım videoyu beğenirsiniz. İyi seyirler.

Not: İçerik ürettiğim YouTube kanalım değişti. Bu video yeni kanalımın ilk videosu. Her videomu buraya eklemeyi düşünmüyorum, içeriklerimi takip etmek isterseniz kanalıma Abone olup, bildirimleri açmayı unutmayınız. Görüşmek üzere.

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

48
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
19 Comment threads
29 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
DanKupaValesiArdaFatihKerem Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Fatih
Guest
Fatih

Selamın aleyküm Üstad, siteni yaklaşık 1 haftadır okuyorum ve ben İstanbul’a iş dolayısıyla yeni taşındım. 25 yaşındayım ve kızlarla ilgili ikili ilişkilerimi hiç geliştiremedim. Askerden önce bir manitam olmuştu ve en fazla dudak dudağa öpüşmüştük, sonra terk etti zaten sebebini bu sitede yazanları okuduğumda anladım. Sonra askerdeyken instagram’dan bir kızla tanıştım ve sevgili olduk. Askerliğim bitince onu yatağa atmayı beceremedim, en fazla sakso falan yaptı.Niye devamını beceremediğimi bu sitedekileri okuyunca anladım. Hocam şimdi ben Sporumu yapıyorum beslenmeme dikkat ediyorum falan da, İstanbula yeni geldiğim için hiç arkadaşım ve ortamım yok.Kızlar konusunda da nasıl biri olduğumu söyledim zaten. Benim bilginle ve… Read more »

Arda
Guest
Arda

Hocam malum yaz geliyor evde de daraldık iyice benim biraz birikmiş param var(6-7 bin civarı)yazın bu parayla gezmek istiyorum güzel zaman geçirmek istiyorum.Yazın gidip başka bir şehirde işte çalışsam 3 ay civarı durabilirim ama hayatım kayar çalışma karı kız temposunda(zaman bulabilirsem) ek olarak bu yasaklar böyle devam ederse akşama kadar çalışmış akşamda yasaktan dolayı evden çıkamamış olurum bir anlamı olmaz.Onun yerine 1 ay civarı çalışmadan tatil yapsam gezip maceralar yaşasam(paraşütle atlama ,bungee jumping vs) set açsam zamanım daha güzel geçer diye düşünüyorum.Tabii ki çalışmadığım için daha kısa sürecek daha tatil tadında olacak çalışmadan 1 ay tatil yapıp takılmak saçma mı… Read more »

KupaValesi
Guest
KupaValesi

Mahmut abi ;
İşim gereği daha pis , kötü yemeklerin çıktığı, erkeklerin toplu yaşadığı, sıkıcı yani kısaca mahrumiyet bölgesinde belli bir süre çalışıcam. Bu kısa dönemde istanbulda ki lükslerimi de kaybettim. Ama tüm Bunlar beni kariyerimde yükseltmeyecek ya da kadınlar konusunda daha başarılı bir konuma sokmayacak. Bunu şu nedenle söylüyorum ; burada olmam benim isteğim değildi .Burada olmamın sebebi konforlu alanımı terk etmeye çalışmam ve patronlar tarafından cezalandırılmam.
Ben şu an konfor alanımı terk etmiş mi oldum? Bunun hayatımda gelişmem için faydası var mı ? Var da ben mi göremiyorum?

Mahmut Abi
Admin

Olay ne, kendi kendine konuşuyorsun.

Dan
Guest
Dan

Selam mahmut abi, normalde çoğu ortama giren ve sosyal ortamlarda bulunmayı seven birisiyim ancak son zamanlarda türkiye tekinsiz yer olmaya başladı, can güvenliği hiç yok. Herkeste izinsiz silahlar vs. var. Ben de dışarı çıkmaya korkar olmaya başladım, salak bi tane mülteci bıçak saplayabilir keyfine yada somali başkanın oğlu gelip çarpabilir mesela yani… Silahla mı gezsek napsak? Acaba ben mi paranoya yapıyorum? Bar gibi ortamlardan da çekinir oldum. Hatta kızlarla bile konuşasım gelmiyor. Tanıştığım bi kızın exi mahalle kekosu olması bile bela olmaya yeter bu yüzden zamanımı evde geçiyorum dışarı nadiren çıkmaya başladım düşüncelerin neler abi?

Mahmut Abi
Admin

son zamanlarda türkiye tekinsiz yer olmaya başladı, can güvenliği hiç yok. Herkeste izinsiz silahlar vs. var. Türkiye eskisine göre tekinsiz bir ülke olmadı, rakamlar bunu bariz gösteriyor. siz sosyal medya ve özellikle Twitter denilen lağım yüzünden olan her kötü olayı izleyip böyle hissediyorsunuz.

düşüncelerin neler abi? Sosyal medya seni ödlekleştirmiş.