Konfor Alanı Nedir ? / Nasıl Çıkılır ? ve Baltama !

Merhaba Mahmut Abi ve Değerli Blog sakinleri, Ben Mr. Deer. Bir süredir eğitimler,iş ve aile gibi konularla ilgilenirken ortalıkta yoktum.  Alışılmış yayınlarımdan farklı olarak bu sefer insan psikolojisi üzerine bir konu ile karşınızdayım. Hayatımızın bir çok noktasında bizi yapmamız gereken işlerden geri koyan, ilerlememizi engelleyen, bahanelerimizin en büyük kayaklarından biri olan ”Konfor Alanı”.

Konfor Alanı, sadece belirli bir yer değildir. Bir  zamandır aralığıdır,evredir, dönemdir. Her şeyi kontrol edebiliyorum, her şeye aşinayım, yeni bir şeye ihtiyacım yok, bildiğim şeyler en doğru şeyler ben bunları yapmaya devam edeyim, çevremdeki üç-beş insan bana yeter yeni birilerini tanımama gerek yok, ilişkim iyi kötü yürüyor arada da sevgilimin gönlü olursa cinsellikte görüyoruz yeter neden gidip yeni birini tanımaya çalışayım, hem yenisi daha mı iyi olacak  vb gibi düşünüp öylece yerimizde sayarız ve hayat akıp gider. Değişmeyen ve gelişmeyen alışkanlıklarımız ve rutinlerimiz de bunlara dahildir.

Video da alışılmış şeylerden; konfor alnı nedir, nasıl çıkılır gibi şeylerin yanı sıra konfor alanını kasıtlı olarak baltalamaktan da bahsettim. Konfor alanını baltalamak dediğim şey;

YouTube da yada interette ”konfor alanı” başlıklı  kısa bir araştırma yaptığımızda karşımıza çıkan içeriklerde sadece konfor alanın ne oldu, zararları ve nasıl çıkılacağı üzerine bilgiler içeriyor. Gözden kaçan bir nokta olduğunu düşünüyorum. Konfor alanından öyle yada böyle çıkarsın, adımlar atarsın bir şeyler için çabalarsın ama eninde sonunda bir çoğumuz konfor alanına geri döneriz. Çünkü konfor alanın kalıntıları hala üzerimizdedir. Hayatımızın akışındaki şeyler yine bize konfor alanımızı hatırlatacaktır. Evden çıkıp insanlarla tanışmaya gittiğimizde, evet konfor alanımızdan çıkarız ama oyun konsolunu kaldırmadıkça yada Pc deki (yada telefondaki) oyunu silmedikçe eve dönüşte değerli vaktimizi onların başında boşa harcamaktan geri koyamayız. Sigarayı bıraktıktan sonra evde ki boş kutuları çöpe atmadıkça, küllükleri ve çakmakları yok etmedikçe sürekli aklımıza gelir ve yine içmeye devam edebiliriz. Ailemiz veya çevremizdeki insanlar  gelişimimize engel oluyorlarsa (özellikle psikolojik olarak ) bir şekilde onların yanından uzaklaşmamız gerekir. Yani kısacası konfor alanımızdan çıkarken baştan geri dönmemizi engelleyecek adımları atmalıyız.  Bu konfor alanımızı baltalama olayı farklı alanlarda da işimize yaramaktadır. Mesela zamanında benimde yaşadığım ve sürekli insanların bana yöneltiği bir soruyu ele alalım ”bir şeyler yapmak istiyorum ama ilk adımı atacak enerjim yok”. Benim bu konuya bakış açım, fazla rutin giden hayatın vermiş olduğu monotonluk ve bıkkınlık hissidir. Hayatımızda yapacağımız ufak değişimler, rutinlerimiz in dışına çıkmamıza ve monotonluk hissinin azalmasına yardımcı olacaktır.  Mesela gidip özenle seçilip alınan bir kıyafet veya giyim-kuşam, saç-sakal tarzında ufak değişimler yapmak istediğimiz enerjiye ulaşmamızı sağlayacaktır. Tabi ben ufak değişimlerin yanı sıra büyük değişimler yapmanın daha sarsıcı olmalarından ötürü daha yararlı olacağını deneyimledim.

Üst tarafta ufak bir bilgilendirme yapmaya çalıştım konu ile alakalı umarım videoyu beğenirsiniz. İyi seyirler.

Not: İçerik ürettiğim YouTube kanalım değişti. Bu video yeni kanalımın ilk videosu. Her videomu buraya eklemeyi düşünmüyorum, içeriklerimi takip etmek isterseniz kanalıma Abone olup, bildirimleri açmayı unutmayınız. Görüşmek üzere.

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

48
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
19 Comment threads
29 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
DanKupaValesiArdaFatihKerem Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
carlcastle
Guest
carlcastle

Yaşın kaç bilmiyorum, ama halin tavrın konuşman olgun. Adamın aşırı öfkesine sakinlikle karşılık vermen güzel. Ama ailenle kaldığın evin perdesinin zigon sehpasının önünde, iddialı iddalı kişisel gelişim ve alfa tavsiyeler verme en azından. Bir de şu “kelebeğin ömrü kadar” “selam ben pamuk prenses” tarzı, o kadarda komik olmayan cevaplar verme mesela, erkekler shit test yapmaz

Kote
Guest
Kote

”Ama ailenle kaldığın evin perdesinin zigon sehpasının önünde, iddialı iddalı kişisel gelişim ve alfa tavsiyeler verme en azından.”
”o kadarda komik olmayan cevaplar verme mesela, erkekler shit test yapmaz”
Bir söylediğin ikincisini tutmuyor.Video izlemiyorum sadece yazıları okuyorum arkadaşın saha raporları da baya başarılıydı.Yaşa gelecek olursak da 35 yaşında evinden daha çıkmamış adamla 25 yaşında yıllardır saha da olan adamı tecrübe açısından karşılaştıracak kadar kırmızı hapa uzak değilsindir umarım.

Castle
Guest
Castle

Ben yemem canim kardesim

BenLark
Guest
BenLark

Pamuk prens mi 🙂 Alın bunu burdan

Prestijli Piç
Guest
Prestijli Piç

Haklılık payın olsa da senin tavrın yazıdan daha gereksiz.

hateful
Guest
hateful

life begins at the end of your comfort zone demişler… bunu bilmek yeterli

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Ben de öbür kanala ne oldu diyecektim. Bbc’Nin belgeselinden sonra Tom Torero gibi adamlar bile videolarını sildi. Ben de dedim burada da mı yansımalarını göreceğiz hayırdır. diye düşündüm. Neyse ki üretmeye devam ediyormuşsun.

Ferhat
Guest
Ferhat

Dostum bende tom torero nun sitesi niye kapandı diye çok merak ediyordum , ne anlatıyor ki o belgeselde

Emir
Guest
Emir

Daygame’cilerle ilgili çok büyük bir haber yaptılar. Hatta tutukladılar birini. Burada neden konuşulmadı bu konu merak ediyorum. https://www.bbc.co.uk/news/extra/tmZeuc7TX0/the-seduction-game https://www.youtube.com/watch?v=FTh4s_tlrHA

Mahmut Abi
Admin

Kimse konuyu açmadığı içindir. Hadi konuşalım bari.

Bu şimdilik pua öğretmek için yürümelerini kaydedenler için problem. Adamın temel “suçu” gizli çekim ve birkaç yerde de “agresif” davranması. Ama bu burada durmazsa sokakların #meetoo hareketine dönebilir.

Emir
Guest
Emir

Evet benim de merak ettiğim konu bu; neden kimse bunu dile getirmedi? Çünkü inanılmaz önemli bir mevzu bence. Sanırım dünyada neler olup bittiğiyle çok ilgilenmiyoruz. Bana kalırsa bu konu yorumlara sıkışmamalı, bir yazı olarak yayınlanmalı. Bunu senin dile getirmen iyi olurdu Mahmut abi. Her neyse… Ben bu haberi okuduktan sonra daygame bakış açım değişti, hatta set açmamaya başladım neredeyse. “Agresif” davranışlar olarak adlandırdığımız şeyleri jüri taciz olarak isimlendirdi. Ve kadınların ya da kurbanların(?) yorumları kan dondurucu. Senin haberin tamamı hakkında neler düşündüğünü merak ediyorum Mahmut abi. Az evvel söylediğim gibi bu haber, benim düşüncelerime göre sitede ayrı bir yazı olarak… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Bdn uzun süredir gündüz oyunu ve pua ile ilgilenmiyorum.

Özgür
Guest
Özgür

Ben haber ilk yayildigi andan beri takipteyim. Bu ilk degil. Daha yillar once yine street attraction, sasha daygame ve bircok kanal haber olmustu. Londrada haberi olmayan cok az insan var. Ama seni neden bu kadar etkiliyor bilmiyorum. 1-)Londrada degilsin. 2-)Video almıyorsun(Street attraction sex görüntülerini bile sansürlu sekilde yayinliyordu) agresif olma falan hikaye. Adamlar ceza almadi sadece youtubedaki çogu puanin kanali kapatildi. Ama devam ediyorlar parayla egitim vermeye.

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Siteyi menapoz teyzeler basmış. Yahu adam iyi yapabildiği birşey varsa niye paylaşmasın? Misal Mr. deer’in tavuz kuşu muhabbetine fazla bel bağlamasından hoşlanmıyorum ben de ama, birşeyler için emek veriyor, üretiyor ki katıldığım kısımlara bakıyorum. Ki kendisi benden yaşça küçük. Alabildiğinizi alın, söylediklerinde yanlış bir taraf varsa, deyin ki sen burada yanlışsın ve bunu hep beraber burada konuşalım, tartışalım.

Kenzou
Guest
Kenzou

Müdür selam, güzel yazı.

Saçları kazımışsın güzel olmuş 😀

Potansiyel
Guest
Potansiyel

Yazı ve videonun içeriği güzel olmuş, güzel bir iş. Bundan ayrı olarak sitede var olan içerikleri bağlamı dahilinde değerlendirmediğinizde kafa karışıklığı yaşamanızın normal olduğunu düşünüyorum. Gördüğüm hatalardan bir diğeri de yazıların yazıların genel kitleye hitap ettiğinin unutulması. Sonuçta kimse size kişisel tavsiye vermiyor, öğrendiklerinizi kendi hayatınıza uyarlamak sizin sorumluluğunuzda.Bunları göz önünde bulundurmakta fayda var.

Suat
Guest
Suat

5 senedir konfor alanımdan çıkamıyorum. Bu konudaki yazıları çok faydalı buluyorum. Umarım devamı gelir.

Paşa
Guest
Paşa

Mahmut abi ben dün konfor alanımın dışına çıkıp bir kızla tanıştım anlatayım. Arkadaşlarla kafede oturuyorduk orda 3 kız gördük arkadaşım Batuhan, Barışa “Barış şu gözlüklü kızın adını öğrensene” dedi. Barış bekle onlar kalkarken öğrencem dedi bende bir tanesine göz koydum barışta sona kalanı aldı biz hesabı istekidik parayı koyduk kızların kalkmasını bekliyoruz. Kızlarda hesabı isteyince hemen aşşağı indik onları beklemeye başladık. Geldiklerinde barış “bi bakar mısınız” dedi durdurdu kızları batuhan atladı işte seni beğendim gibisinden diğerleri gülüyordu bende “sizde gülmeyin size karşıda boş değiliz” dedim telefonumu cebimden çıkarttım 05 yazıp kıza numarasının devamını yazması için uzattım gülerek “allahın emri peygamberin… Read more »

Tanjant Alfa
Guest
Tanjant Alfa

Mahmut abi ve diğerleri

Kadınlar konusunda teorik bilgim yeterli. Siteyi bayağı bi okudum. Yeni pratiğe başladım ama reelde tutuk durumdayım.

Bugün hayatımda ilk kez bir kızla datem vardı. Bi bok beceremedim. Bırak öpüşmeyi el bile tutamadım. Aynı şekilde daygamelerimde de çok heyecan yapıp betalaşıyorum. 6 adet set açtım şimdiye kadar.

Sence başlangıçta bunlar doğal mı? Ne yapmam gerek pratiğe devam etmek mi çözüm?

Ottoman
Guest
Ottoman

Mahnyt abi öncelikle ben üni okuyan bir gencim yaklaşık 7 aydır bi ilişkim var kız ciddi düşünüyor ben de öyleydim ama daha 1. Sınıf olmamdan ve artık bana güzel gelmemesinden dolayı çok kararsızım ayrılalım dedim ama çok ağladı kötü oldu yumuşadım. Ne yapmalıyım bir de sigaraya bakışın ne zamlar da kapıda zararlı ama ortamda tanışma muhabbet açısından çok işlevli geliyor bana

Mahmut Abi
Admin

Dolar ne olur diye de sorsaydın.

Ottoman
Guest
Ottoman

Peki şöyle diyim ayrılmalı miyim ne olursa olsun ve sigara hakkında ne düşünüyorsun

Tanjant Alfa
Guest
Tanjant Alfa

Mahmut abi değilim ama sigarayı bırakmanı öneriyorum.

Abdullah
Guest
Abdullah

Hocam iyi akşamlar sayfanızı yeni keşfettim sizden bir psikanaliz yapmanızı istiyeceğim. Öncelikle bir kız arkadaşım yok fırsatlar geliyor ama en saçma zamanlarda mesela sınav senemde (aynı zamanda yoğun ağırlık çalışıyordum )ayıracak vaktim yoktu. Cebede atabilmek gibi bir kabiliyetim yok sanırım Şuan hani ilişkiye açığım okul için İstanbul a gittim şehirde hiçbir tanıdığım yoktu. Girdiğim tek kız ortamında 3 kızın 3 üde bana sıcak bakıyordu ( birisi açık açık söyledi) ama üçüde bana göre değildi Okulda görüyorum Hah işte bu bak güzel kız tanımak gerekir bakalım nasılmış diyorum ama gidip konuşmak için en doğru anı bekliyorum ve hiçbir zaman en doğru… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Reddedilmekten korkuyorsun ve bunu allayıp pullamışsın. Kıza yürümek için uygun zaman diye bir şey yoktur. Uygun zaman yürümeme bahanesidir.

BBA
Guest
BBA

Mahmut abi bu sorum konfor alanına giriyor sanırım tam emin olamadım ama bence öyle. 3 yıllık bir ilişkim vardı ayrılmak istedim ve bitirdim. 1.5 ay önce falan. öylesine tabak çevirelim diye bir kaç kızla konuşayım dedim. mesela 1.5 aydır bir tanesi ile gayet samimi ilgiliydik. baya ilgi gösteriyordu açıkçaso HBsi de 6.5 7 var. ama mesela erkek arkadaşlarının bence biraz fazla olduğunu düşüyorum(sevgili ya da flort olarak değil normal), daha özgürlükçü oldugunu vs. bu tabi benim aklımda eski kız arkadaşımı canlandırdı. onda hiç böyle durumlar yoktu. acaba geri dönmek mi gerek daha sert maskülen bir şekilde dönsem mi acaba. konfor… Read more »

Alphason
Guest
Alphason

Mahmut abi üniversite okuyan şuan yaz tatilinden dolayı korona sebebiyle çoğu gün sabahtan akşama kadar evde oturmak zorunda olan biz gençlere ne tavsiye verirsin. Kitap okumak,dil ögrenmek,internetten para kazanmaya uğraşmak gibi hemen hemen her şeyi denedim ağabey.

Mahmut Abi
Admin

Neden korona nedeniyle sabahtan akşama kadar evde oturuyorsunuz ki? 2 hafta yatın sonra gidin bir şeyler yapın. Mesela dil öğrenmek ve internetten para kazanmak iyi fikirler. Ama sizi eve kapatan ne? 30 yaş altını öldürme ihtimali (eğer şeker hastalığı gibi bir problem yoksa) pratikte SIFIR olan bir virüs mü? O kadar korkaksanız bence hayat boyu eve kapanın bir daha çıkmayın 🙂 Ben sizin yerinizde olsam gider bir yerde çalışırdım. Virüs histerisinden dolayı bu sene turist yok maalesef yoksa atlayın güneye gidin ve bir otelde animasyon, vs. bir iş bulun. Turist kızlarla oynaşın bir iki ay derdim. Ya da fuarlarda çalışın,… Read more »

Alphason
Guest
Alphason

Temelde problem evde yaşlı olmasıydı ama onu bile düşünüp not kısmında gereken açıklamayı yapmışsın Mahmut abi. Teşekkürler hörmetler.

Hambur Abi
Guest
Hambur Abi

Abi güzel diyorsun gerçekten ama ben çok büyük bir şehirde yaşamıyorum.Yazın dediğin gibi bir şey yapmak istiyorum ama babam hayatta izin vermez kendi kafama göre çekip gitsem de benimle bidaha konuşmaz ve eve almaz beni o derece büyür.Babamın dediğini yapmak istemiyorum 21 yaşındayım çocuk değilim.Sence yine de onu dinlemeyip yazın gitmeli miyim başka bir şehre

Punch
Guest
Punch

Abi sence hangi şehre geçici gitmeli yazın.İstanbul izmir gibi mi yoksa alanya marmaris gibi bir tatil yerine mi,Tatil yerinde çok para gider diye düşündüm ama sormak isterim tavsiyen nedir bir kaç ay takılmak ve çalışmak için

Maest
Guest
Maest

Abi bunu istiyorum ama nerde kalacağız gidince acaba.Ev kiralasan elektirik su abonelik açma falan uğraştırıyor.Apart tarzında bişeyde yaşasan kız getirmene laf ediyorlar görevli oluyor apartta.Pansiyonda kalsan yine kız götüremiyorsun günlerdir araştırıyorum gideceğim çıkamadım işin içinden lütfen bir akıl ver abi

Mahmut Abi
Admin

Oralarda iş bulursan onlar sana kalacak bir yerler ayarlıyorlar. Siz oldukça rahata alışkın adamlarsınız sanırım aklınıza ev kiralamaktan başka alternatif gelmiyor. Bir sürü oda kiralayan yer var. İş bul gerisi gelir.

Maest
Guest
Maest

Abi gittik mesela onların verdiği yerde kalmaya başladık kız bulunca senin buluşma durumun gibi kızla kafeden çatı katı bar orda biraz yiyiştikten sonra eve geçemeyeceğiz.Günlük kiralık evi baştan tutsan kız gelmezse para boşa gider o zaman mecbur 2. veya 3.buluşmayı evde takılalım diyerek kızda tamam derse apart tutacaksın günlük sanırım.Böyle 2. veya 3.buluşmaya sarkıp üstüne kıza evde takılalım dersen gelirmi ki

Mahmut Abi
Admin

Siz bu kafayla evinizden çıkamazsınız 😀 Boşver sen böyle maceraları.

Maest
Guest
Maest

Niye öyle dedin abi ya 😀

Kerem
Guest
Kerem

Abi amacım saygısızlık yapmak değil ama keşke arkadaşın hevesini kırmasaydın daha önce gitmediği için böyle soruyor sanırım.Normal bence

Maest
Guest
Maest

Mahmut abiye kızmam veya darılmam düşündüğün için sağol.Babam ben doğmadan öldü bir abim de yok.Mahmut abiyi görmesem de bana abilik yapıyor gibi hissediyorum.Ayrıca haksız değil ben bu kafayla gerçekten yapamam doğru söylüyor gitmeyeceğim.

Ced
Guest
Ced

Dostum bu kadar analiz felci olursan eğer villada yaşasan ve çallışmasan bile kız bulamazsın önce bi git iş bul bakalım belki iş bulamayacaksın ya da belki kız bulamayacaksın sanki her şey olmuş bitmişte kız ilk buluşmada eve götülürmezse ikincide gelir mi derdine düşmüşsün