Tinder ve Bumble gibi uygulamaların erkeklerin kendi çekicilik algılarına zararları

Bugün dating uygulamalarının kadın erkek ilişkileri konusunda erkekler üzerinde yaptıkları algı ve moral tahribatına değineceğim. Evet erkekler. Bu tür uygulamaların kadınların kendi çekicilikleri konusundaki algılarını tahrip ettiği, bizim camiada çok konuşuluyor. Bu tür uygulamalar birçok kadının kendi çekiciliklerini, olduğundan daha yüksek değerlendirmelerine neden olabiliyor. Bundan etkilenen kadınlar, çekicilikleri ile ilgili gerçek dışı bir değerlendirme yapıyorlar.

Ama bu uygulamalar, erkeklerin kendi çekicilik algılarını da tahrip ediyor ve kadınların zıt yönünde gerçek dışı değerlendirmeler yapmalarına neden oluyorlar. Özellikle sosyal hayattan görece kopuk, sadece sanaldan yürüyecek cesareti ve kabiliyeti olan erkekler, gerçek hayat tarafından düzeltilmediklerinden ve gerçek hayat tarafından düzeltilmiş kadınlara pek ulaşmadıklarından, aşırı gerçek dışı bir çekicilik algısı ile neredeyse depresyona giriyorlar.

Her ne kadar ben bu uygulamaların çalışmadığı konusuna katılmasam ve uygulamaların çalıştığı birçok erkekle konuşsam da, tahribatın gerçek olduğunu, birçok erkeğin kadın erkek ilişkileri konusundaki fikirlerini (yakarışlarını) okurken görebiliyorum. Bu tahribata neden olan bazı şeyleri muhtemelen biliyorsunuz, bazılarını ise aklınızın ucundan geçirmemiş olabilirsiniz.

Birkaç yıl önce, Tinder kullanıcılarının %80’inin erkek olduğunu okumuştum. Bu rakamları doğru kabul edelim ki bence tam olarak bu olmasa da gerçeğe yakın durum bu. Bu durumda her erkeğe eşleşip buluşmak için 0.25 kadın düşüyor ki bu 90’ların teknik üniversitelerine göre iyi bir rakam gibi görünse de oldukça kötü bir rakam 🙂

Şimdi burada bir kadına dört erkek düşüyor diye düşünürsek durum zaten kötü ama durumu daha da kötü yapan bir gerçek daha var. Bu uygulamada bulunan kadınların yaklaşık yarısının amacı buluşmak değil, duygusal tatmin ve ilgi avlamak. Sizinle eşleşip iki kelime konuştuktan sonra sizi hiçbir görünür neden yokken birden eşleşmeden kızların birçoğunda, sorun siz değilsiniz. Sorun, o kızın zaten uygulamayı sadece o kadarcık kullanması. Aslına bakarsanız çok iyi muhabbet ettiğinizi düşündüğünüz halde ertesi gün eşleşmeden çıktığını gördüğünüz kızların birçoğunun da nihai amacı, zaten o kadar konuşup eğlenmek.

Fakat bitmedi. Bu kadınların az ama yine de sıklıkla karşılaşacağınız bir kısmı ise, psikopat ve sırf bir erkeğe eziyet ederim motivasyonuna sahip. Bu tür ani eşleşmeden çıkarmaların çok moral bozduğunu biliyorum ama bu bilgiyi okuduktan sonra umarım artık bu durumu kişisel, kendi pazar değerinizin yüzünüze çarpılması olarak algılamazsınız.

Tamam o zaman, kalan güller bizimdir dediğinizde ise 9 erkeğe bir kadın gibi bir oran ortaya çıkıyor. Bu kadınlar ortalama 2 erkekle buluşup kaynaşsa (bu birçok kadın için daha fazla ama çoğu kadın da ortalama) erkeklerin %20’sinin kadınların %80’i ile buluşma fikrinin ardındaki mantık ortaya çıkıyor. Burada olan tam olarak kadınlar erkeklerin %80’ine bakmıyor değil de, böyle darmadağın olmuş cinsiyet oranlarına sahip özelleşmiş online buluşma pazarında aktif olarak bulunan kadınlar ile erkeklere bakıyoruz, bunu unutmayın. Bu özelleşmiş pazarda bakmalarına gerek yok ki! Biz de 1 erkeğe 9 kadının düştüğü kapalı bir pazarda olsaydık, biz de kadınların çoğuna bakmazdık herhalde.

Bu tür uygulamalarda algoritmalar erkekleri çekiciliklerine göre sıralıyorlar (arada muhtemelen sıklıkla rastgele serpiştirme de oluyor). Çoğu kadının sizinle eşleşmeme sebebi, sizi görüp sola atması değil. Sizi hiç görmemesi. En çekici adamlar liste önündeyse, bir kadının o kadar çekici olmayan bir erkeği görmesi için çok fazla adam geçmesi lazım. Tinder’ı aktif olarak kullanan birçok kadın, o kadar sağa sola atmıyor.

Bir de Instagram pazarı var. Orada gördüğüm kadarıyla temel problem, bir kadınla görüşmek için mesaj atan erkeklerin çoğu, kadınların küçük bir kısmına mesaj atıyorlar. Bunun yanında uygulamaların aksine orada birçok kadının bir arayışı yok.

Bunlara bir de kadınların sosyal medya davranışlarını ekleyin. Kadınların çoğu, gerçek hayatta karşılaşıp konuşsa beğeneceği adamları, sanal hayatta bolluk bulunca görmezden geliyormuş gibi davranıyorlar. Boy ve para önemsiz demiyorum ama sanalda 1.90 altı olmaz, 80 bin kazanmayan olmaz, vs. yazanların yazdıkları, gerçek hayat tercihleri değil. Sokakta oturup biraz izlerseniz, 190 bir adamla kol kola 160 kız görmeniz kolay değil. Kız arkadaşı olan kaç arkadaşınız 80 bin kazanıyor?

Bu bilgilerin ışığında, son zamanlarda bu uygulamalarla ilgili tavsiyelerimi güncelledim.

  1. Bu uygulamalar sizin için çalışmıyorsa, eşleşme olmuyorsa, konuşmalar bir yere gitmiyorsa, giden buluşmaya gitmiyorsa, bu özelleşmiş pazardan genel özellikle de gerçek hayattaki pazar ile ilgili çıkarım yapmaktan kaçının.
  2. Bu uygulamalar sizin için çalışmıyorsa, eşleşme olmuyorsa, konuşmalar bir yere gitmiyorsa, giden buluşmaya gitmiyorsa, bu özelleşmiş pazardan kendi çekiciliğinizi değerlendirmeyi bırakın.
  3. Bu uygulamalara, haftada bir gittiğiniz bir mekan gibi bakın. Örneğin Tinder’a haftada bir, bilemediniz iki, saat 8:30 – 9:30 arası girin. Yarım saat boost atın, kızların sadece %40’ını sağa atacak şekilde o yarım saat kızları sağa – sola atın. Bu 30 dakika sonucunda eşleştikleriniz varsa konuşun ve bir yere gidiyor mu bakın. Sonra bir hafta uygulamaya uğramayın. Bu arada boost, yarım saat boyunca sizi kızların listelerinde tepede tutan bir zımbırtı. 
  4. Bu uygulamaları her zaman gerçek hayat oyunu, sosyal oyun, vs. gibi somut dünya pazarlarına ek olarak kullanın. Bunların yerine değil.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da kaynak kitaplarımıza ve kitap setlerimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

27
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
7 Comment threads
20 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Mahmut AbiikumarusedefAnonimBBBB Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Kuzey
Guest
Kuzey

Bu 1.90 boy muhabbetinin uyduruldugunu düşünüyorum benim boyum 1.90 ve 22 yıl boyunca herhangi bir kızın bana boyum yüzünden yürüdüğünü görmedim tipimde fena değildir hâlbuki kısa boylu erkekler sanıyor boyun uzun olunca gökten *m yağıyor Yok öyle bir şey çıkarin onu aklinizdan.

wonder hamdi
Guest
wonder hamdi

kanka buyuk ihtimal sebep senin beceriksizligin ve is bilmezligin burda, boyun etkisizligini kanitlamiyorsun su soylediginle.

Mert
Guest
Mert

Adam burada kendisine boyu yüzünden yürüdüğünü görmediğini söylüyor. Kendisine gelen kadınlardan yani. Beceriksizlik ve iş bilmezlikle ne alakası var? git biraz kitap oku bence sen

wonder hamdi
Guest
wonder hamdi

yakışıklıyım, kızlar hiç bakmıyor, yakışıklı olunca *m yağmıyor diye ağlamaktan hiçbir farkı yok bunun. bence sende bir olmamışlık var böyle birşeyi iddia etme zorunda hissediyorsan. ben kitap okurum da sana çare olmaz.

kinyas
Guest
kinyas

olm adam bir şey dememiş sen niye bu kadar agresifsin? Ben de 190’a yakınım ve liseliyim. Lise ilişkilerimde boyumun elbette bi etkisi oldu ama öyle büyük bir etkisi olmadı açıkçası pastanın üstündeki süstü sadece. Aksine 175 boyunda piç arkadaşımın çekici bi kızla sevgili olup her gün seks yaptığına tanık olmuştum. Öyle uygun ortamı falan da yoktu terk edilmiş evlerde, inşaatlarda işini görüyordu 😀 Boy elbette bir etken ama oyunun büyük kısmı içsel oyun.

Anonim
Guest
Anonim

Arkadaşın daha çok iyi bir porno seraristiymiş sanırım.

kinyas
Guest
kinyas

Daha çok evi olmayan gariban ve azgın bir liseli 😀

Yoda
Guest

Bu uygulamaları kullanırsan ve eğer senin üzerinde işe yararsa, ister istemez kendini gerçek hayat pazarından çekmeye başlıyorsun ve bu da iyi bir ilişki bulmanı zorlaştırıyor. Bu yüzden bırakmak istiyorum uygulamaları.

Ktc
Guest
Ktc

Katılıyorum, benim içşn iyi çalışan bu uygulamaları burada karşılaştığım insan karakterlerinin günğn sonunda benim için sorunlu olması sebebiyle bırakacağım. Ha başka şehirde sosyal ortamı olamyan birisi olsam tutmaya devam ederdim

Celaleddin Harezmşah
Guest
Celaleddin Harezmşah

Keşke şu lanet olası sanal devrim hiç olmasaydı da eskiden olduğu gibi yüz yüze tanıdık kısıtlı çevremizden insanlarla ilişki kurabilseydik. Fakat zaman artık değişti. Her türlü teknolojik gelişmenin kendi babası olan Y kromozomuna savaş açtığı bir dönemde yaşıyoruz. Toplumu itaatkar hale getirmek için erkekliği mastırbasyonla uyuşturmak, her yerde erilliğe sövmek moda oldu. Bu uygulamalarda oranlarına göre erkekleri yengeç kavanozuna atıp alttan kısık ateşle pişiriyor, cinsiyetler arası oransal fark da zaten gerçeklik algınızı yıkıyor aslında bu uygulamaya her erkek girdiğine başka bir hemcinsinin pazarına zarar veriyor. Her şeye erişmek bu kadar kolay olmamalı çünkü hayatın kendisi bu kadar kolay ve rahat… Read more »

kinyas
Guest
kinyas

Bence bu kadar nihilist olmaya gerek yok. Toplumdaki erkeklerin çoğunluğunu hayata -10 la başlatsa da bu sanal devrim içerisinden sadece gerekli olanları almayı bilenler için bulunmaz bir nimet oldu bence.

Vileda
Guest
Vileda

Bu uygulamaları Avrupa’da kullanmak en mantıklısı. 1-2 günlük denemek için açmıştım. 20 den fazla eşleşme yakalamıştım. Döndüm İstanbul’a aynı profil aynı hesap haftada 1-2 eşleşme. Kapattım artık çok nadir arada bir açarım. Sosyal ortamdan her zaman daha iyi ve doyurucu ilişkiler çıkıyor.

Kader
Guest
Kader

Ben bu konuda en çok kizlarsoruyor.com sitesinde bulunan “nasilim” kategorisindeki sorularda görüyorum hocam. Yüzü ve fiziği gayet hoş duran hatta uzun süre spor yaparak kas yapmış erkeklere bile abuk subuk yorumlar var. Sadece kızlar değil erkekler de bu tarz çocuklara aşağılayıcı yorumlar yapıyorlar. Herhalde kıskançlıklarından olsa gerek.

Tam tersi hiçbir çekiciliği olmayan vasat altı kızlara ise çok fazla olumlu yorumlar yapılıyor. Bu yüzden de cogu erkek ozguven düşüklüğü yaşarken kızlar da kendilerini bir halt sanıyor.

BBBB
Guest
BBBB

bu uygulamaların çalıştığını tecrübe ettim. birden çok kadınla ilk bulusma yatakta bitti. bu sebeple ister istemez kadınların çoğuna güvenmez oldum. aslında biliyorum-inanmak istiyorum- bir bu kadar da düzgün kadınlar, ciddi ilişki materyaline sahip kadınlar var fakat ister istemez her hadının ilk gecede cinsellik yaşayacak kadar basit olduğunu düşünüyorum. uygulamaların bendeki sorunu da bu oldu. dışarıdaki kadınlara dahi güvensizlik. Sizce ne yapmalı ? (İzmir)
-uygulamalar şu an kullanımımda değil.

ikumaru
Guest
ikumaru

abi son karabük olayları sonrası deneme amaçlı tinderda bir tane afrikalı profili açtım ve benden fazla eşleşme alıyordu. genel hayatla ilgili çıkarım yapmayın demen beni pek ikna etmedi.