Ard arda mesaj yazmak: Kızlarla mesajlaşmada düşük değer sergilemenin en kestirme yolu

Erkeklerin mesajlaşma sırasında sıklıkla yaptıkları hatalardan biri de, havada kalan mesajlarının ardından beklemek yerine bir daha mesaj atmaları. Çoğu erkek reddedileceğinden korktuğu için, az önce yazdığı şeyin fazla cüretkar olduğunu düşünüp iyi çocuk moduna geçmek için ya da düz sabırsızlıktan dolayı çifte mesaj atar.

Çifte mesajlaşma genelde şöyle gelişir. Erkek ile kadın karşılıklı mesajlaşırken kadın erkeğin son mesajına (en azından bir süre) cevap vermez. Erkek burada son mesajının fazla cüretkar olduğuna ya da yanlış olduğuna karar verir ve bunun özrünü diler şekilde kızı beklemeden mesaj atar. Sonrasında ise üçüncü, dördüncü mesaj gelebilir. Kız aslında başka işle uğraşıyordur ve belki de arkadaşlarıyla mesajlaşıyordur. Erkek beklese cevap da yazacaktır  ama erkek “bu sefer de olmayacak, bu sefer de reddedileceğim” korkusuna esir düşerek hızlıca zayıflık gösterisine başladığından, korktuğunu gerçekleştirir ve kadını hızlıca soğutur.

Şu örneğe bakalım. Evet bariz ezik ve çoğu erkek bu kadarını da yapmaz ama iyi bir örnek:

E: Selam Merve. Bu gece çok iyi vakit geçirdim. 🙂 En kısa zamanda tekrarlayalım. (Not : Bir kadına bu mesaj buluştuğunuz gece değil ertesi gün atılır, baştan hatalı. Ama birazdan yapacakları yanında bunun lafı bile olmaz.)

(Kızdan cevap yok. 5 dakika sonra)

E: Alo?

(Kızdan cevap yok. 10 dakika sonra)

E: Mesajlarımı görmezden gelme sebebin nedir ?????

(Şimdi son 2 mesajı atmasa muhtemelen bir yanıt alacak. Ama son iki mesajı ile resmen kendi kendine shit test yaratıp kaldı. Bu aşamada aslında cevap verecek bir çok kadın, “arıza mı nedir?” diye cevap vermez.)

(Kızdan cevap yok. 5 dakika sonra)

E: Bu yaptığın hiç de medeni bir şey değil. Bu gece iyi vakit geçirdiğimizi düşünüyordum. Neden böyle yapıyorsun?

(Kızdan cevap yok. Bu sefer yarım saat dayanabilen oğlumuz sıvamaya devam ediyor.)

E: Hep böyle oluyor. Ben senin gibi kezbanlara bir sürü vakit ve zaman ayırıyorum, ve sonra? Görmezden geliniyorum …

(Neden acaba?)

Sen de kibirli, ne oldum delisi bir kezbansın. Kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyorsun. Senin için fazla mı zekiyim? Fazla mı iyiyim? 

(2 dakika sonra)

E: Buluşmada bir şeye benziyordun ama aptal ergen kafalı bir kezbanmışsın.

(Bundan sonra erkek gece iki kere engelleyip engeli açıyor. Atarlı kaybeden mesaj döşerken, çoktan yatıp sızmış olan kız sabah uyanıyor. Ve sadece ilk mesajda bıraksa, “ben de güzel vakit geçirdim, tabii görüşelim” mesajı gelecekken şu geliyor.)

K: Sakin ol yav, gece sızmışım! Bu yazdıklarından sonra bana bir daha ulaşmaya kalkma.

(Gece iyi uyumamış ve sabah mesaj bekleyen erkek): Ama aramızda gerçek bir bağ hissetmiştim.

K: Sabah cevap bile vermeden yapması gerekeni yapar ve engeli atar.

Evet, bu aşırı ezik bir örnek ve birçok erkek bu kadar da düşmez. Ama bu seviyelerde olmasa bile buna benzer çifte mesajları birçok erkek atıyor ve bu mesajlar ile düşük değer sergiliyor. Oysa bir erkek, bir kadınla konuşurken ya da mesajlaşırken yüksek değer sergilemeli. Böbürlenerek değil tabii, ince bir şekilde.

Burada nasıl yüksek değer sergileneceği bariz. Birincisi, ilk buluşma gecesi mesaj atmayarak bekleyebilecek bir erkek olduğunu gösterecekti. İkincisi, ertesi gün böyle bir mesaj attığında, kadın cevap verene kadar mesaj atmayacaktı.

Bir başka çifte mesaj da bir önceki mesajda cüretkar bir şey söyleyip (espri ya da teklif) sonra hemen cevap gelmeyince çark etmektir.

E: Perşembe ya da Cuma akşamım müsait. Bir şeyler içelim mi?

(Kızdan cevap yok. 10 dk sonra)

E: Henüz buluşmak için erken olduğunu düşünüyorsan saygı duyarım.

Başka bir örnek:

K: Saçlarım darmadağın ya.
E: Foto please.
K: (Kız fotoğraf gönderir).
E: Bu ne ya? Gece görsem korkarım.
(Kızdan cevap yok.)
E: Yanlış anlama yine de güzelsin.

Şimdi kızın hemen görmeyeceğini de hesaba katabilirsiniz ama çoğu kadın bir teklifinizde ya da pozitif cinsel gerilim adımınızda, bilinçli bir şekilde olmasa da sizi denemek isteyebilir ve bu nedenle de kasıtlı olarak hemen cevap vermez. Bu doğaldır ve sadece bir iki kere buluştuğunuz kadına mesajı atın ve onu bir iki gün unutun. Çoğunlukla 24 saat içinde bir cevap alırsınız. 5 – 6 saat geç cevap verdi diye atarlanmayın zira dediğim gibi bu, kadınlar için oldukça kullanışlı bir loser test ya da shit test. Kişisel algılamayın. Aslına bakarsanız, burada kızın gecikmesini fazla umursazsanız, ciddi artı puan toplarsınız.

Peki kız hiç cevap vermiyorsa ne olacak? Örneğin yukarıdaki gibi tekrar buluşmak istediğinizi söylediniz ve buna cevap alamadınız.

Eğer böyle bir mesajınıza hiç cevap gelmezse, kızı unutabilirsiniz. Yok aslında bir deneme daha olur diyorsanız ve kız aklınıza gelirse, 3-4 gün sonra bir yoklama mesajı atabilirsiniz. Tabii yukarıdaki gibi atarlı ya da tükürdüğünü yalayan mesajlar değil, yoklama mesajı. Yoklama mesajınını ne olduğundan, genel mesajlaşma prensiplerinde bahsettim.

Örnek:

E: Dün buluşmadan çok keyif aldım. Bir daha buluşmak isterim. Ama bir daha acılı Meksika yemek yok 🙂
K: Evet lütfen bir daha Meksika yemeği olmasın 😀
(1 – 2 saat sonra Erkek): Tamam. Bu sefer sana yemeği ben yaparım, sen de bir şarap kapıp gelirsin.
(Şimdi burada fazla cüretkar bir teklif var ve buna 2 gün cevap da gelmiyor. Burada çoğu erkek, yukarıdaki gibi çark etme mesajı gönderir.)

3 gün sonra. Bu mesajı atmayabilirdi de. Ama 3 gün sonra atması ve bu şekilde atması büyük bir problem değil.

E: Bu kadar konuşkan olduğunu bilmiyordum.
K: Kusura bakma bu aralar hayatım çok kaotik. Önümüzdeki bir iki hafta zor.
E: Tamam, müsait olduğunda haber ver görüşelim. (Kız burada sadece bir kere reddetmiş oldu ama konuşmaya isteksizliği nedeniyle kızı bırakmak – next en iyisi.) 

Başka bir örnek. Burada Cumartesi için ilk buluşma ayarlanmış. En son mesaja cevap verilmemiş. Erkek aslında en son mesajdan sonra ve buluşmadan önce buluşmayı kontrol ediyor ama çaktırmadan:

E: Selam ne haber? Cuma akşamın nasıl gidiyor?
K: Selam. İyidir. Senin nasıl gidiyor?
… Biraz mesajlaşma …
E: Güzel. Yarın görüşürüz.
K: Aslında şu an bunun doğru olduğuna emin değilim.
E: Ne oldu, en son buluşmanda eleman içkine ilaç atmaya mı kalktı? 🙂
K: 😀 Hayır ama buluşma çok kötü geçti. Ondan sonra yeni biriyle buluşmak ne bileyim … korkuyorum galiba.
E. Evet her buluşma potansiyel olarak kötü geçebilir ama bir haftadır mesajlaşıyoruz bence bir iki şey içmekten bir zarar gelmez. Buluşup görmek lazım.
K: Evet haklısın. Ama yarın çok zor. Pazartesi yapsak?
E: (Burada erkek, özellikle çark etmeye müsait görünen bir kız olduğu için, Pazartesi uygun olsa da kabul etmeyip iki ayrı gün veriyor. Bakalım biraz zorlamaya evet diyecek mi?) Pazartesi uygun değilim ama Salı ya da Çarşamba olur.
K: Salı o zaman.
E: Güzel. Salı. 17:00’de Aşıklar Çeşmesi Kafe’de.

Sonuç olarak, muhtaçlık, (bu sefer de) reddedileceğim korkusu, kendinden ve en son yazdığınız mesajdan emin olmama gibi zayıf yani itici nedenlerle, daha önce attığınız mesajların arkasından mesaj döşemeyin. Eğer mesajınıza cevap verilmemişse, görüldü atıldıysa ve bir şans daha vermek istiyorsanız, 3-4 gün sonra yoklama mesajı atın.

Kadınlarla mesajlaşmak, tenis oynamak gibidir. Sen topu o tarafa atarsın, o da senin tarafına atar. Topa vurmuyorsa onun tarafına geçip onun yerine vurmak, sizi karizma değil arıza gösterir. Yapmayın. Çoğu insan oyundaki Yüksek Değer Gösterisi (Demonstration of High Value) kavramını anlayamıyor ama YDG arabanı, kaslarını, paranı göstermek ya da başarıların hakkında böbürlenmek değil, bu tür ince duygusal güç ve bolluk zihniyeti gösterileridir. Burada “değer”, para, tip veya statüden çok, özdeğerdir. Kendinize değer verir ve bunu yansıtırsanız, gerçek YDG budur. Özdeğer de sabır, umursamama (bu kızla olsa da mutluyum, olmasa da), gösterdiğin cüretkar davranışlardan utanmama gibi güçlü duruşlarla sergilenir. Sabırsızlık, fazla umursamak ve cüretkar davranışlardan çark etme, düşük değer sergilemektir. Hemen her zaman iticidir.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

44
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
14 Comment threads
30 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
tylerrrkktcNurEski ÖğrenciTevfik Fikret Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Alfa Olma Yolunda
Guest

Aaah, Ulu Bilge, bizlere yol gösterdiğin için teşekkürler. Şu da var ki, kendisine cevap vermeyen veya muhtaç hareketler sergileyen insanların kesinlikle çocuklukluklarında bir problem vardır.

Gelişmek İsteyen Biri
Guest
Gelişmek İsteyen Biri

Benim çocukluğumda problem var mı bilmiyorum ama bende Otizm Spektrum Bozukluğu var (daha açık olmak gerekirse, yüksek işlevli otistiğim). Ve genelde kızlarla flört, mesajlaşma gibi şeylerde oldukça aptal gibi kalıyorum. Hayatımda daha önce hiç ilişkim olmadı; ama benim ilişkilerden önce halletmem gereken bir sürü şey var ve hepsinin farkındayım ve (her ne kadar istikrarı sağlayamamış olsam da) gelişme kaydetmeye çalışıyorum (özellikle de öz güven eksikliğini kapatma ve beceriler kazanma konusunda). Mesela benim bu hayatta ilişkilerden de çok istediğim bir şey var, o da erkeklerden oluşan sağlam bir arkadaş grubunda lider konumunda olmam (Yani kısaca hem cinslerimle [zaten kadınlardan arkadaş olmaz]… Read more »

Sirius
Guest
Sirius

Mesajlaşma konusunda isteksiz buluşmalarda ilgili olan sevgiliye karşı nasıl bir tutum sergilemeliyiz. Şu an yaz tatili sebebiyle aramızda mesafe var ve tek iletişim aracı mesajlaşmak vs. Onda da sürekli 2 saate bir yazma durumu var. Ben de en azından gün içinde az da olsa bir iletişim olsun istiyorum. Ama zor. O da benim attığım mesajlara geç cevap verirken tak diye cevap veresim de gelmiyor. İlk zamanlarda birkaç kez yaptım bunu. Ama sürekli olarak yapabileceğim bir şey de değil. Zira benim de kendi hayatım var ve hayatımı sadece karşımdaki kız için düzenleyemem.

Loop
Guest
Loop

Son paragrafta anlatılan üzerine detaylı bi yazı gelir mi Mahmut abi?

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Bu işler değer kasmakla olmaz. Sergide ne olduğunu biliyor olman yeterli. Bunuda hayatının akışı söyler.

Alparslan koçak
Guest
Alparslan koçak

Abi klavye kursunda bir kızla tanıştım numarasını aldım mesajla geç cevap veriyor
ortalama 2 saat ile 5 saat arasında bende o yazana kadar cevap yazmıyorum ve 2 saat sonraya karşılık 1 yada 2 saat sonra yazıyorum buluşmaya davet ettim müsait değilim dedi bende unuttum kızı artık sonra yazmaya başladı bana bende onun bana yeptığını yapmaya başladım artık mesajlara ben geç cevap veriyorum tekrar yine çağırdım birşeyler içmeye fakat bakarız dedi ne yapmam gerekli hiç bilmiyorum meesajına cevap vermesim mi

Osman
Guest
Osman

Şimdi benim anlamadığım bir nokta var kadınlar konusunda bir kısım insan diyorki kendini geliştir kendine odaklan kızlar sana zaten geleceklerdir ilgi duyacaklardir bir kısımda aktif oyunun içinde ol efendi olma piç ol oyunu iyi oyna ve istediğin kızı elde et diyor sence hangisini yapmak daha mantıklı (takılmalık ilişki değil uzun ve sürdürülebilir bir ilişki istiyorum)

Mark juan
Guest
Mark juan

Bu duruma kesinlikle katılmıyorum maa şöyle şeylerle de karşılaşıyorum “mesajıma görüldü bile atmama” ya kızım at geç takmicam ama bu nedir hani öyle kısa bir sürede değil günler haftalar sürüyor bana bi eksisi yok veya kırılmıyorum ama karşı taraf ne anlıyor bu işten? Cidden sağ üst köşede daha fazla mesaj bildirimi olması sizi aşırı mı tatmin ediyor bu kadar mı eziksiniz ki böyle şeylerle mutlu oluyorsunuz? Valla milleti sevindiriyoruz bedavaya

Xc40
Guest
Xc40

Abi kız eski kız arkadaşım no kontak sonrası dönmüştü bir iki ay iyi geçti az bı iletişimi ben fazlalastirinca bu baslatmamaya başladı bir sesslige burundu bende yazmadım 10 gün boyunca hiç yazmasa yine yazmayacaktim zorlansamda yoluma bakacaktım, o beni arayıp buluşmak istedi buluşmada neden beni aramiyorsun yanıma geliyorsun dedi bende sende arayabilirsin dedim bı kısa polemikten sonra sakinleşti, benim msj atmamamdan ve aramamamdan şikayetçi, değersiz hissettiriyorsun dedi ben böyle olsun istemiyorum düzenli olsun istiyordum dedi ilk defa bana ,bende istiyorum dedim, bu lafindan sonrada wpden yazmaya devam ediyor ancak ben msj attığımda son görülmesi msjimdan sonra görünüyor ve yazmayıp daha… Read more »

Ali
Guest
Ali

Mahmut Abi merhaba. Bir ara aynı sosyal ortamı paylaştığım bir kız var. Bizim iş yerinde geçici olarak çalışmıştı. O esnada muhabbetimiz oldu. İşten ayrılmadan telefonunu aldım. Sonra instagramdan ekledim, arkadaş olduk. Yüksek lisansa başvurmuştu, başvurduğu üniversitede ben daha önce yüksek lisans yapmıştım. Her neyse buradan yürüdüm. Yüksek lisansı kazanırsan tebrik mahiyetinde kahve ısmarlarim dedi,o da olur dedi. Sonuçlar açıklandıktan sonra kazandığını söylediği için kahve içmeye davet ettim,ama İstanbul’da olmadığını tatilde olduğunu söyledi. Bundan sonra ne yapmalıyım,senin fikrini almak isterim.

Mert
Guest
Mert

Mahmut abi iyi geceler. 2 gün önce bir kızla buluştum. Ayrılmadan öncesi gergin olduğunu kafa dağıttığını iyi geldiğini söyledi. Ben de hoşuma gittiğini söyledim. Sonraki gün dün gece baya keyif aldım güzeldi dedim. O da aynısını söyledi. Haftasonu için plan yaptık ama o başka bir yer söyleyip buluşmayı öğlene sıkıştırmaya çalıştı. Ben de sıkıştırmayalım sonraki gün şuraya gidelim dedim. Peki tamam dedi. Biraz konuştuk. Bugün mesaj attım. 24 saatten uzun oldu ama mesajıma dönmedi. 2. Buluşmamız 4 gün sonra. Döner mi dönmez mi bulusma olur mu olmaz mıdan endişelenmiyorum ancak böyle olması biraz kafama takıldı. Datein tarihini ve yerini değiştirmem… Read more »

siberlot
Guest
siberlot

Kız görüldü atmıyor ama son mesajı görmüyor iki gündür, aynı şey mi?

Tevfik Fikret
Guest
Tevfik Fikret

Sık sık çok mesajlaşmayın diyorsun ama bunun ideali nedir? ilişkideyken her gün 30 dakikayı geçmeyecek şekilde konuşmak mı sence mahmut abi? yoksa kısa olsa bile her gün mesajlaşmak da mı hatalı ne bileyim bir gün falan mesaj atmamak biraz garip duruyor bana

Eski Öğrenci
Guest
Eski Öğrenci

Mahmut abi 2017lerden kalma bi okurun ve hapı genç yaşta fitil gibi almış olan biri olarak artık kafama bişey takılmaya başladı,her kızdan ayrıldığım zaman beni aşağılamaya çalışmaları ve kalitelerini düşürmeleri kadınlara dair umudumu yitirmeme sebebiyet veriyor,en son da çok genç ve saf biriyle(böyle sanıyordum) anlaşmazlık yaşadığım ve kişilik bozukluğu olduğunu düşündüğüm için konuşmayı kestim ve bana “zaten genç yıllarımı senle harcamak istemezdim,tek eşli erkeği 35 yaşındakiler düşünsün” tarzı bi söylem aldım,ben hayatımı parti disko tarzı şeylere harcamayan,ailesine kardeşlerine bakan ve örnek olmaya çalışan biriyim,artık ben de badboy tarzı olmam gerektiğini ve gençliğim bitmeden bişeyler yaşamış olmam gerektiğini düşünüyorum,buna dair de… Read more »

kktc
Guest
kktc

Şimdi buradaki ana fikir evet doğru ön plana kendini koymalısın. Bir yandan da hayatın güzel olmalı. Oysa arkadaşımın berbat bir hayatı var , dertleri var. Kızlar mesaj yazar , 5 gün sonra fark eder,telefonda saatlerce takılmasına rağmen bir kızın mesaj atıp atmaması onu ilgilendirmiyor. Gel gelelim bu kızlar mesaj yazmadıkça bu adam bunları umursamadıkca kızlar buna yazmaya devam eder hatta ileri gidip neden yazmiyorsunu onlar söylerler. O da valla görmemişim, görsem yazardım der. Adamın hayatı sıkıcı ama umursamaz o yüzden kızlar gırla mesaj atıyor. Yani sırf adam umursamaz diye. Çok ama çok otantik bir paradoks