Efendi Erkek Sendromu – 2

Bir onceki bölüm: Efendi Erkek Sendromu – 1

Efendi erkeklerin temelde sevilmek için yaptıkları kişisel önceliklerinden taviz veren hareketler ne yazık ki istedikleri kadınlar tarafından arzulanma halinin tam tersini doğuruyor. Üstelik bu davranış efendi erkeklerin özsaygısı için de kötü bir şey. Bu kabul görme temelli hareketler silsilesi kişisel bütünlüklerine zarar veriyor ve erkeğin kendi beynindeki güçsüzlük algısını pekiştirip duruyor.

Efendi erkeklerin hali zorunlu bir efendilik ve iyilik durumudur. Efendi erkekler hayatta hem başka stratejilere yabancılar hem de kendilerine öncelik verme temelli davranışların oluşturduğu duygusal gerilime katlanamıyorlar. Bu tıpkı “çirkin kadın ahlakı” gibidir. Çirkin kadın karşı cinsle haşır neşir olmamak anlamında ahlaklı olmakla övünebilir ama bu çok anlamlı değildir. Çünkü istese de cinsel anlamda ahlaksız olması zordur. Ya da kızların görmezden geldiği, istese de bir kızla tanışamayacak bir erkeğin kızlarla ilişkiye girmemeyi bir erdem olarak sunması gibi. Burada efendilik / iyi çocukluk beyin paradigmasını değiştirip tersi şekilde davranmayı öğrenene kadar zorunlu tek rotadır.

Efendi erkeklerin beyin paradigması sorunların temelini oluşturur. Efendi erkekler duygusal güçleri olmadığı için problemden yalıtılmış, sorunsuz bir yaşam ararlar. Ama bu şuan içinde bulunduğumuz dünyada imkânsızdır. Çünkü dünya ve içinde bulunduğumuz medeniyet doğası gereği kaotik, düzensiz bir yerdir. Hayat beklenmedik şekilde gelişir ve kontrole alınamaz. Hayatta beklendik senaryolar birer illüzyondur. Tahmin edilebilir şekilde planlanan bir hayat masal dünyasında olur. İşte böyle bir dünyada iyi çocuklar risksiz, dertsiz, çatışmasız bir yaşamın olabileceğine inanıyorlar. Bu düzensizliği kabul etmeme ve sürekli düzen arayışı efendi erkeklerin insanlardaki ve hayattaki bu problemli + çelişkili doğayı anlayıp buna uygun çözümler geliştirmek konusunda becerileri olmalarını engelliyor.

Efendi erkek şunu kabul etmekte zorlanır: Gün içinde berbat şeyler mi yaşadın? İnsanlar yaptığın ya da söylediğin bir şeyi beğenmediler mi? Yaptığın bir davranış birinin işine gelmedi mi? Kız sana bakmadı mı? Kız onunla tanışmak istediğin için seni ayıpladı mı ? Kız arkadaşın gene saçma taleplerle geldi ve bir ton şikâyet mi etti? Şunu yaparsan insanlar senin hakkında kötü düşünebilirler mi ? Her şey zihninin aldığından çok daha karmaşık mı görünüyor?

İçinde yaşadığımız dünyada tüm bunlar tamamıyla normal! Dünya zaten böyle bir yer. Bunları bir problem olarak görüp, kişisel hayatını düzen içinde bir duruma getirmek için birilerini memnun etme odaklı hareket etmek seni bok çukuruna daha da yaklaştırıyor. Bunu yerine bozuk paranın diğer yüzünü çevirmelisin. Bu bencil ol, sadece kendini düşünen biri ol demek değil. Zaten başkalarına faydalı olmak için önce kendine hayrının olması gerekir. Bozuk paranın diğer yüzünde insanlar ne düşünürlerse düşünsün günlük hayatında kendi inandığı şeyleri ileri sürebilen biri olmak vardır. Neye inandığını bilmesen de bir süre sonra öğreneceksin. İnandığın kadarını uygula. Bundan rahatsız olan varsa bu onların problemidir.

Sonuçta diğer insanların algısını olumlu pozisyonda tutmayı kendini iş edinirsen bu iş bir yerden sonra senin üzerine kalacak, görevin haline gelecek. Bunu kaç sene devam ettirebilirsin ki? Bu kazanamayacağın bir uğraşa girişmek olur.

Eski bir efendi erkek / iyi çocuk olarak şunu söyleyebilirim:

Hayatta uygulaması stresli olsa bile kendi doğrularına göre hareket etmeye çekinmiyorsan zorlu durumlar içinde bile kendini iyi hissedersin. Ama meseleye başka insanları odağa alarak bakıp kendi doğrularını ileri sürmeyi geciktirirsen iyi koşullar altında bile boktan hissedeceksin

Efendi adam yaşamın stresi karşısında erken kırılan, her türlü çatışmada meydan okumanın stresini kaldıramayıp mutlu olmak için mağarasına kaçan adamdır. Bu mağarada onu bu stresli ortamdan alıp çıkartan, uyuşturan onay bağımlılığı, kendini ispatlama çabası, toplumsal olarak doğru davranma takıntısı vardır. Bunların hepsi hayatın kaotik yapısında yüzmeyi beceremediği için tutunduğu şeylerdir.

Oysa bu mağaradaki şeyler onu yaşamın stresinden kaçıran, sadece bir süreliğine uyuşturan yüzeysel şeylerdir. Ancak kendi doğruları olan ve bu doğruları başkalarından tepki çekme uğruna ileri süre adamın cesaretine ulaşamadığı için hayattaki bu güçlü duruşun tatminini hiç sağlayamaz.

İnsanlar kendi davranışlarına o kadar alışırlar ki, efendi erkek de kendini istismara açan bu davranışları evinde sürekli tıkırdayan bir saat sesi gibi bir yerden sonra hissetmemeye başlar. Bizim dikkat edip onları bulmamız gerekir. Onay temelli çalışan beyin paradigmasının değişmesinin ilk adımı budur.

Efendi erkek serisinin son yazısında çözüm yollarından bahsedip bu seriyi bitireceğiz.

Yazar: Secret

Efendi erkek olmaktan kurtulup nasıl çekici bir erkeğe dönüşebileceğini bu kitap setinde detaylı işledim.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Centilmen Kulübü

Secret kendini daygame ve kadınlarla ilişkiler konusunda kişisel gelişime adamış bir kişidir. www.centilmenkulubu.com sitesinin sahibi ve kendine bu konuda bir misyon edinerek tüm tecrübeleri ışığında yazdığı iki kitabını da bu site üzerinden okuyuculara sunmaktadır.

65
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
19 Comment threads
46 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
tobechangedBroBak bu iyi14.LuisMaalesef efendi çocuk Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
baciziplatan
Guest
baciziplatan

Abi selamlar. Arada kaldığım bir konu var. Geçen sene sınıfta 2 sevgili vardı. Bana kalırsa %60 erkek %40 kız ilişkide çabalıyordu. Bir pazartesi günü önemli bir dönem ödevi vardı,sınıfta sunum yapacaktık. Bahsettiğim kız o haftasonu evine gitmiş(komşu şehir). Ve kız pazar akşamı okulun olduğu şehre geri dönmüş. Pazartesi sabahı okula geldiklerinde kız panik içinde çantasını yokladı ve flash evde kalmış ben bittim ben öldüm falan triplerine girdi. Oğlan iyice bir bak belki başka bir yere koymuşsundur falan dedi ama kız evde kaldığından emindi ki öyleymiş de. Sunumun yapılacağı ders öğleden sonraydı ve 5 saat falan vardı. Oğlan ve kız oğlanın… Read more »

Dex
Guest
Dex

Çok yüksek ihtimal bu hikayede anlattığın oğlan sensin, kız da senin sevgilin. “Ben böyle bir olay yaşadım acaba salaklık mı yaptım?” diye sanki arkadaşın yapmış gibi anlatıyorsun. Yoksa başkasının meselesi olan konuya neden kendi meselenmiş gibi beyin jimnastiği yapıyorsun?

baciziplatan
Guest
baciziplatan

çevremde gördüğüm ilişkilerde yaşanan olaylarda ben olsaydım acaba nasıl davranırdım diye düşünüyorum, arada kalırsam buraya gelip ilgili yazıya bakıyorum. Bir şeyi sindirmeye çalışıyoruz sonuçta burada, bir konuyu sindirmek için bol bol örnek çözmek gibi düşün dex.

Haydar
Guest
Haydar

Şık bir hareket olmuş,akşam meyvesini yemistir. 🙂 Kibarlık,centilmenlik eziklik değildir bağlamında göre. kızda kibarlık edip benzin parasını ödemeyi teklif etmis.biz de cıkalım kerevetine..

Mahmut Abi
Admin

Bana kalırsa %60 erkek %40 kız ilişkide çabalıyordu. Bunu bilemezsin. Oğlan ve kız oğlanın babasının arabasıyla 150km mesafeye gittiler ve flashı alıp geldiler. İyi etmiş. Ama şundan eminim ki aynı şekilde oğlanın flashı evde kalsa kız o yolu kesin giderdi diyemiyorum. Kız erkeklik yapar mı diye düşünüyorsun ya da daha beteri kız erkeklik yapmaz diye erkeğin erkeklik yapmasını sorguluyorsun 😮 Sormak istediğim; oğlanın burada yaptığı hareket ne kadar mantıklı ? Sürekli böyle ekstrem fedakarlık yapmıyorsa gayet mantıklı. Kendi arabam olsa yapar mıydım ya da yapmalı mıyım işte bunu sormak istiyorum. Motivasyon önemli. Kız arkadaşına yardım diye mi yapıyorsun yoksa o… Read more »

Bro
Guest
Bro

Bisey aklima takildi. ailesini arayip neden mail yoluyla dosyalarini gondermesini istemediki ?

Maalesef efendi çocuk
Guest
Maalesef efendi çocuk

Mahmut Abi merhaba,yazdığın yazıları okuyorum hayatıma geçirmeye çalışıyorum.sana bir sorum olacak neden hep efendi erkekler ezilir,dalga konusu olur .Ben de çok yakın zamana kadar efendi erkekmişim onu fark ettim onu düzeltemeye çalışıyorum.sınıfın en iyi en efendi öğrencisiydim ortaokul lise zamanında ama bildiğin peluş bebek gibiydim.sevgilerini gösteriyorlardı arkadan dalga geçiyorlardı.bunun sebebi nedir,diğer arkadaşlar lütfen siz de yorum yazın da bu lanet şeyden kurtulmaya çalışanlar için yol haritası olsun.

Mahmut Abi
Admin

Efendi erkekler kendi kırmızı çizgilerini çizip koruyamadığı için ezilirler.

Bak bu iyi
Guest
Bak bu iyi

Samimi olduğum efendi çocuk bir arkadaşıma iki kızla muhabbet ederken flörtöz bir şekilde gülümseyerek “xx, kızlardan vakit bulabilirsen molaya çıkalım” dedim. Kızların yüzü düştü ve tabak olandan bir kaç saniye sonra trip yedim. Benim eleman utanmaktan kızardı.Çoçukla bir problemim yok iyiyiz ama kızlar sanki elamana küfür etmişim gibi bana muamele yapıyor”Çocuğa ayıp ettin diye”. Şimdi bu tabak bana mesaj atıyor “o hareketini sevmedim,darıldım “falan. Utanacak bir şey yaptığımı düşünmüyorum sizin yorumunuz nedir?

Mahmut Abi
Admin

Hiçbirşey olmasa bile kesinlikle birşeyler olmuş.

14.Luis
Guest
14.Luis

yeni dopamin yazisi ne zaman geliyo ?

ve maillere baktiniz mi Hodjam

Bak bu iyi
Guest
Bak bu iyi

Mahmut Abi böyle utandırma çabalarıyla çok karşılaşıyorum. Çevreme göre arsız/cürretkâr olmamın bunda etkisi var sanırım. Bu hususta faydalabileceğim bir argüman önerin var mı? Sen olsan ne yapardın? Teşekkür ederim ilgin ve zahmetin için.

tobechanged
Guest
tobechanged

Kök salmıştık bu kadar saçmalıklara . Çok faydalı bilgiler, iyiki varsınız !

Sorum şu ; genelde sevgili veya kız arkadaş olarak ele alınmış . Evli ler için aynı durum geçerli diyebilirmiyiz?

Mahmut Abi
Admin

Evet diyebiliriz.