Efendi Erkek Sendromu – 2

Bir onceki bölüm: Efendi Erkek Sendromu – 1

Efendi erkeklerin temelde sevilmek için yaptıkları kişisel önceliklerinden taviz veren hareketler ne yazık ki istedikleri kadınlar tarafından arzulanma halinin tam tersini doğuruyor. Üstelik bu davranış efendi erkeklerin özsaygısı için de kötü bir şey. Bu kabul görme temelli hareketler silsilesi kişisel bütünlüklerine zarar veriyor ve erkeğin kendi beynindeki güçsüzlük algısını pekiştirip duruyor.

Efendi erkeklerin hali zorunlu bir efendilik ve iyilik durumudur. Efendi erkekler hayatta hem başka stratejilere yabancılar hem de kendilerine öncelik verme temelli davranışların oluşturduğu duygusal gerilime katlanamıyorlar. Bu tıpkı “çirkin kadın ahlakı” gibidir. Çirkin kadın karşı cinsle haşır neşir olmamak anlamında ahlaklı olmakla övünebilir ama bu çok anlamlı değildir. Çünkü istese de cinsel anlamda ahlaksız olması zordur. Ya da kızların görmezden geldiği, istese de bir kızla tanışamayacak bir erkeğin kızlarla ilişkiye girmemeyi bir erdem olarak sunması gibi. Burada efendilik / iyi çocukluk beyin paradigmasını değiştirip tersi şekilde davranmayı öğrenene kadar zorunlu tek rotadır.

Efendi erkeklerin beyin paradigması sorunların temelini oluşturur. Efendi erkekler duygusal güçleri olmadığı için problemden yalıtılmış, sorunsuz bir yaşam ararlar. Ama bu şuan içinde bulunduğumuz dünyada imkânsızdır. Çünkü dünya ve içinde bulunduğumuz medeniyet doğası gereği kaotik, düzensiz bir yerdir. Hayat beklenmedik şekilde gelişir ve kontrole alınamaz. Hayatta beklendik senaryolar birer illüzyondur. Tahmin edilebilir şekilde planlanan bir hayat masal dünyasında olur. İşte böyle bir dünyada iyi çocuklar risksiz, dertsiz, çatışmasız bir yaşamın olabileceğine inanıyorlar. Bu düzensizliği kabul etmeme ve sürekli düzen arayışı efendi erkeklerin insanlardaki ve hayattaki bu problemli + çelişkili doğayı anlayıp buna uygun çözümler geliştirmek konusunda becerileri olmalarını engelliyor.

Efendi erkek şunu kabul etmekte zorlanır: Gün içinde berbat şeyler mi yaşadın? İnsanlar yaptığın ya da söylediğin bir şeyi beğenmediler mi? Yaptığın bir davranış birinin işine gelmedi mi? Kız sana bakmadı mı? Kız onunla tanışmak istediğin için seni ayıpladı mı ? Kız arkadaşın gene saçma taleplerle geldi ve bir ton şikâyet mi etti? Şunu yaparsan insanlar senin hakkında kötü düşünebilirler mi ? Her şey zihninin aldığından çok daha karmaşık mı görünüyor?

İçinde yaşadığımız dünyada tüm bunlar tamamıyla normal! Dünya zaten böyle bir yer. Bunları bir problem olarak görüp, kişisel hayatını düzen içinde bir duruma getirmek için birilerini memnun etme odaklı hareket etmek seni bok çukuruna daha da yaklaştırıyor. Bunu yerine bozuk paranın diğer yüzünü çevirmelisin. Bu bencil ol, sadece kendini düşünen biri ol demek değil. Zaten başkalarına faydalı olmak için önce kendine hayrının olması gerekir. Bozuk paranın diğer yüzünde insanlar ne düşünürlerse düşünsün günlük hayatında kendi inandığı şeyleri ileri sürebilen biri olmak vardır. Neye inandığını bilmesen de bir süre sonra öğreneceksin. İnandığın kadarını uygula. Bundan rahatsız olan varsa bu onların problemidir.

Sonuçta diğer insanların algısını olumlu pozisyonda tutmayı kendini iş edinirsen bu iş bir yerden sonra senin üzerine kalacak, görevin haline gelecek. Bunu kaç sene devam ettirebilirsin ki? Bu kazanamayacağın bir uğraşa girişmek olur.

Eski bir efendi erkek / iyi çocuk olarak şunu söyleyebilirim:

Hayatta uygulaması stresli olsa bile kendi doğrularına göre hareket etmeye çekinmiyorsan zorlu durumlar içinde bile kendini iyi hissedersin. Ama meseleye başka insanları odağa alarak bakıp kendi doğrularını ileri sürmeyi geciktirirsen iyi koşullar altında bile boktan hissedeceksin

Efendi adam yaşamın stresi karşısında erken kırılan, her türlü çatışmada meydan okumanın stresini kaldıramayıp mutlu olmak için mağarasına kaçan adamdır. Bu mağarada onu bu stresli ortamdan alıp çıkartan, uyuşturan onay bağımlılığı, kendini ispatlama çabası, toplumsal olarak doğru davranma takıntısı vardır. Bunların hepsi hayatın kaotik yapısında yüzmeyi beceremediği için tutunduğu şeylerdir.

Oysa bu mağaradaki şeyler onu yaşamın stresinden kaçıran, sadece bir süreliğine uyuşturan yüzeysel şeylerdir. Ancak kendi doğruları olan ve bu doğruları başkalarından tepki çekme uğruna ileri süre adamın cesaretine ulaşamadığı için hayattaki bu güçlü duruşun tatminini hiç sağlayamaz.

İnsanlar kendi davranışlarına o kadar alışırlar ki, efendi erkek de kendini istismara açan bu davranışları evinde sürekli tıkırdayan bir saat sesi gibi bir yerden sonra hissetmemeye başlar. Bizim dikkat edip onları bulmamız gerekir. Onay temelli çalışan beyin paradigmasının değişmesinin ilk adımı budur.

Efendi erkek serisinin son yazısında çözüm yollarından bahsedip bu seriyi bitireceğiz.

Yazar: Secret

Efendi erkek olmaktan kurtulup nasıl çekici bir erkeğe dönüşebileceğini bu kitap setinde detaylı işledim.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Centilmen Kulübü

Secret kendini daygame ve kadınlarla ilişkiler konusunda kişisel gelişime adamış bir kişidir. www.centilmenkulubu.com sitesinin sahibi ve kendine bu konuda bir misyon edinerek tüm tecrübeleri ışığında yazdığı iki kitabını da bu site üzerinden okuyuculara sunmaktadır.

65
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
19 Comment threads
46 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
tobechangedBroBak bu iyi14.LuisMaalesef efendi çocuk Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Elliot Hulse
Guest
Elliot Hulse

Be dangerous but disciplined

Gallardo
Guest
Gallardo

İnsan bir tatlı su canlısı değil ve olamaz. Denize açılmak elzem. Kalıplarını kırdıkça zihnindeki bulutlar dağılacak ve manzaralı bir görüş alanı kazanacak.

theCoolKid
Guest
theCoolKid

Reyis o manzarayı arayıp duruyorum yıllardır. Ha gayret

Kaptan
Guest
Kaptan

Secret’in içinden Tyler durden çıktı, secret dövüş kulübünün konumunu benimle paylaşmazsan sana darılırım bak

Misafir28
Guest
Misafir28

Bu yazı harika dostum. Çoğu efendi erkek olarak yaptığımız hareket aslında çocukluktan geliyor.

K.A
Guest
K.A

Secret’ın en beğendiğim özelliklerinden biride set açtığı kızlara hemen kahkaha attırabilmesidir. Espri yeteneğine imreniyorum. Yeni çıkaracağı kitaba geçtiğimiz günlerde göz atma fırsatım oldu, direk mesajlaşmalarını paylaşmış yine çok gülmüştüm. Efendi erkek sendromunu güzel anlatmış. Yeni kitaplarında bu gibi çok konuyu ayrıntılı bir şekilde anlatmıştı. Tebrikler.

14.Luis
Guest
14.Luis

nereden biliyorsun kardesim izledin mi ?

K.A
Guest
K.A

Evet izledim arkadaşım.

The purple pill
Guest
The purple pill

Mahmut abi Cinsel Sözlük diye bir oluşum var. Bu siteyi okuyan bir kaç kişiyle tanıştım orda sanırım burdan gaza ekip orda menapozlu teyzelere yürüyorlar ya da red pill ı kadin düşmanlığı şeklinde çevreye pazarlıyorlar. Bunu yayınlamasan da lütfen abi gel orda bir yargı dağıt.

14.Luis
Guest
14.Luis

ifade ozgurlugu diye bir sey var 🙂

Enes Gün
Guest
Enes Gün

Merhabalar mahmut abi ve değerli site üyeleri bir kız arkadaşım var bana telefonda konuşurken senin yanında ne yapacağımı bilmiyorum ne tepki vereceğini kestiremiyorum diyor çoğu şeyini bilmiyorum gizemlisin gibi ifadeler de kullandığı oldu çok değişken ruh halim olduğunu söylüyor ben bu durumdan hoşnutum çünkü kendimden taviz vermiyorum kız oldukça rahat işlerin ilerlemesini isterim yaşım 17 yanlış olan ya da şöyle yap daha iyi olur dediğiniz bir şey varsa mutlu olurum.

Kaptan
Guest
Kaptan

Bu yaşta ilişkileri çok ciddiye alma uzun sürmez zaten ayrıca doğru yoldasın kızın ne dediğine değil ne yaptığına bak, en önemlisi reşit olmayan bir kızla seks yapma

SaglikBakani
Guest
SaglikBakani

Tavsiye vermek olarak degil de bir mindset sunmak olarak algilarsan fikrim sudur: Yasin itibariyle karakterin degisimlere cok acik olsa da bunu kiz arkadasinin bir dirdiri olarak gormek yararli olur. Madem ne yapacagini kestiremiyor, o halde kestirebilmek icin daha fazla mesai harcasin. Bu onun sorunu senin degil.

Dex
Guest
Dex

Dostum daha 17 yaşındaysan buradaki yazıları okumanı tavsiye etmiyoruz. Yanlış yapacağın şey burdaki yazıları okumak ve kafayı takmak olur çünkü burada verilen tavsiyeler senin yaş aralığın için uygun değil pek. Şöyle yap daha doğru olur dediğim şey ise üniversite sınavına odaklanıp eş zamanlı olarak da ağırlık kaldırman. Kısacası hayatını disipline etmen ve düzene sokman. Ekstra hobilerin varsa hanene artı puan. Ben 25 yaşında bir abin olarak şunu söyleyebilirim, senin yaşlarında yaptığım en büyük hata hoşuma giden kızlarla düzenli ilişki kafasına girmekti. Düzenli ilişki yaşadığım zaman bile bittiği zaman beni ciddi anlamda etkiliyor ve derslerime bunun etkisi yıkıcı şekilde oluyordu ki… Read more »

Enes Gün
Guest
Enes Gün

çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için hayatımda kullanmaya başlıcam 🙂

Heisenberg
Guest
Heisenberg

Abi selamlar, sormak istediğim önemli bir konu var. Öncelikle internetten tanıştığımız, bir iki bir şeyler içtikten sonra evine gittiğimiz ya da eve davet ettiğimiz kızla gece bir şeyler yaşadık diyelim. Bu kızın ertesi gün kalkıp saçma sapan şeyler söylemeyeceğine nasıl emin olabiliriz. Ya da bunu nasıl sağlarız? Saçma sapan şeylerden kastım da ben bunu yapmak istememiştim, sarhoştum, senin bu yaptığın tecavüz sayılır vs. Bunu soruyorum çünkü bu konudan muzdarip çok fazla erkek var. Kadınlar kendilerini daha erdemli bir pozisyona sokmak için karşılarındakilerini çok kolay bir şekilde suçlayabiliyorlar. Böyle bir durum yaşamaktan korkan çoğu erkek de işi yatağa götürmekten çekinebiliyor. Sizce… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Çok sarhoş kızı taksiye koyar eve postalarsan o çok sayıdaki erkeğin arasına girme ihtimalin çok düşük. Kadın çok içerse evinize almayın.

Xeno
Guest
Xeno

Efendi

Xeno
Guest
Xeno

Efendi adamım problemi erdemli olmamak, özgüveni olmamak, durumun farkında olmamak , onay almaya çalışmak, vs değil bence. Efendi adamın problemi şu anda yaşamaması, önünde olanları rasyonelleştirmesi, gelecekte yaşaması. Gözünün önündeki yanlış, yarın da yanlıştır. Buna göre tepki vermeye başladığında ( kendi yanlışını düzeltme, çekip gitmeyi bilme, yanlışın düzeltilmesinş isteme, vs), efendi adam maskülenliğe geçiş yapacaktır.

14.Luis
Guest
14.Luis

seks esnasinda hatuina oral seks yapmak ezik bi davranis midir ? bir kisim hatuna cicek alarak memnun etmeye benziyor falan diyor hatta eger yapiyorsan demek mi sikine guvenmiyorsun diyorlar

bu konuda hic bir sey soylenmedi sanirim.sitede?

Mahmut Abi
Admin

Soylendi.

14.Luis
Guest
14.Luis

link biraksaydin keske…

dribblingmaster
Guest
dribblingmaster

An itibariyle malum sözlükte yoksun ve muhtaç sünepeler “kadınların kibar ve iyi niyetli erkek sevmemesi” başlığında zırıldanıyorlar. Çözüm çok basit değil mi… hatta bu yazıyı okumaya bile gerek yok bence önce ağırlıkları ve KH’yı eline alarak başlıyosun sonra gerisi geliyo 🙂

Kaptan
Guest
Kaptan

Mahmut Abi James Marshall’ı takip ediyor musun? Bu adamın söylediklerini çok mantıklı buluyorum

Mahmut Abi
Admin

PUA camiasinin Aragon’u James Marshall? Uzun süredir takip etmiyorum. Sağlam adamdır. Tavsiye ederim.

Natural Life Styles

Kaptan
Guest
Kaptan

Abi bu adamın söyleşilerini çevirseniz çok iyi olur, çünkü burada saha raporlarında falan bir şey dikkatimi çekti çocuklar çok yüzeysel oynuyor kızda duyguları harekete geçirmiyor muhabbetleri sığ ve karşıdan onay bekler şekilde James Marshall çok güzel değiniyor bu konulara yanlış hatırlamıyorsam bi yorumda neym nick’li bir arkadaşta bu konuya değinmişti.

Hocam mesela bu yazıda bir arkadaş ingilizce bilmeyenler için çok iyi bir iş çıkarmış https://alfaloji.org/konu/dogal-oyunun-5-ilkesi-james-marshall-seminer-notlari.6528/

Walkieker
Guest
Walkieker

Mahmut abi cevaplarsan çok sevinirim ki eminim benim durumumda olan cok kisi vardir.Yasi bize yakin ablayla ya da kız kardesle arkadaşınmış gibi konusmak dertlerini anlatmak efendi adam zihninin beta vs. zihninin mi bir sonucu?

Mahmut Abi
Admin

Neyin sonucu bilmem de kadınlarla olan dertlerini konuşmuyorsan büyük problem değil. Eğer anlattıkların daha sonra aleyhine kullanılmayacaksa.

Walkieker
Guest
Walkieker

Tamamdir tesekkurler.

Mahmut Abi
Admin

Abi sence kızlara yazmak yerine kendi yolumuza bakıp onların bize yazmasını beklemek nasıl bir strateji?

Bence nasıl bir strateji biliyorsun zaten. 2 – 3 sene dene sonuçlarını gör ve bizimle paylaş.

Mahmut Abi
Admin

Bilmiyorum tabii ki ben senin kim olduğunu bilmiyorum. Bazı erkeklerde kendi kendini geliştirip beklemek çalışabilir belki sen o azınlıktasındır. Muhtemelen değilsin. Benim görüşüme göre erkek avcıdır, takip ederek avlar. Skeptico sen kendini geliştir onlar sana nasıl olsa gelecekler mantığındaydı. O da bir strateji ve çalışabilir. Ama yürümeden aldığın verimi alamayacağın bir strateji. Birçok erkek maalesef kızlarla etkileşimden zevk almadıkları ve reddedilmkten korktukları için bunu tercih ediyorlar. Motivasyonun oysa sana durduğun yerde kimse gelmez. Yok o değil ben o bahsettiğim alfa erkekler gibi olabilirim diyorsan dene gör. Ama uyarayım: o adamların çoğu o seviyeye gelmeden önce zaten yürüyerek doyuyorlar sonra o… Read more »

Halil
Guest
Halil

Üniversitedeyken hb7 izmirli bi hatun vardı ozamanlar betanın kralıydım . Kızla aynı sınıftaydık kız bana sürekli bakıyor ama ben diyorum ki bana değil yanımda ki çoçuğa bakıyodur ( zengin benden daha yakışıklı kaslı filan ) . Kız okulu bıraktı o ara 1 ay sonra bana yazdı numaran filan hiç birşeyim yoktu bulmuş bi yerden .Bu hatunla biraz konuştuk sonra kız bildiğin beni tavladı . Gece mesajlar yazıyor uyurken , hediye alıyor şiirler filan sonra kızla 3 ay takıldık ayrıldık filan neyse. Kendileri gelir zaten demişşin çok doğru hatta bak ben orda betanın kralı olmama rağmen o kız beni tavladı hatta… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Bir tek kıza arzunun kaybolmasından genelleme yapamazsın. Senin farketmediğin davranışları soğutmuş olabilir. Önüne çıkan her ilgili kıza arzunu kaybediyorsan evet sıkıntı.

Mahmut Abi
Admin

İlişkide maskülen, dominant ve eğlenen usta olduğu ve kız ağzının içine baktığı sürece aynı derecede ilişki yürütürdü ne saçmalıyorsun? Anladık bana gelsinler diyorsun ve bu da bir strateji ama kızın daha içine düşmesinden daha fazla haz çıkarma mantığın tamamen onay bağımlılığı. İstediğin kadar kendini kandır. Onay bağımlılığı ile kız isterse 3 ay peşinde koşsun 1 ayda sana karşı onay bağımlılığı olmayan ama kıza kendi yürümüş adamdan daha az ilgi gösterir. Olayı tecrübe et kendin gör. Ben geçmişte ikisini de yaptım: Ben kızların peşinde koştuğu bir adam değildim ama üniversitede kız çok ve bana yürüyen kızla da birlikte oldum, benim yürüdüklerimle… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Adamın yazdığını okumadım. Onay bağımlılığı yazısını oku. Her şeyin azı yarar çoğu zarar. Nasıl bir ilişkide ezik taraf olmak yetine dominant olmak daha çok haz veriyorsa birinin kızlara yürümesi yerine kızların ona yürümesi aynı şekilde daha çok haz verir. Yürümekle ezikliği yürümemekle dominantlığı karşılaştırıyorsun ama alakası yok. Ben de sana kız gibi kızları bekliyorsun diye ezik diyebilirdim. Saçma bağlantı. Sen kendin daha fazla haz alabilirsin artık o ne demekse. Kendi tecrübeni genele uygulamaya çalışıyorsun. Gayet güzel şimdi de o kızın senin yanına gelip seninle konuşmak istediğini düşün sence hangiis daha sosyal statü artırıcı sence hangisi daha çok haz verici. İkisi… Read more »

Halil
Guest
Halil

Abi yazdığımı niye okumuyon sen 🙂 Betanın alasıydım ama beta da olsam o kız beğendiği için ister istemez güven gelmişti kız zaten benim gözüyle baktığın için gayet rahat davrandım hani. Bu camiada beta demek bir küfür gibi birşey sayılıyor beta da olsa adamın içinde gene birşeyler var. O kızla gayet eğlenen ustalığım vardı ( çünkü rahattım ) beğendiği için bi güvenin vardı beta da olsam gene erkektim ilişkide . Bu adamın bana öğrettiği her ilişkide bu şekilde davranmam gerektiği rahat güvenli. Bir arkadaş ortmaında olduğunu hayal et şimdi. Sen bu gruptan çıkıp gözüne kestirdiğin kızın gidip numarasını gayet başarılı bir… Read more »

Cem
Guest
Cem

Senin söylediğin durum bir betanın başına 3-5 senede bir gelir. Ve bunun olması istatistiği değiştirmez. 100 kişiden birine denk gelir 99 u mastrbasyon yapar.

L1n
Guest
L1n

Yav abi ben senin onayını arıyormuşum ya 😀 Nasıl bir onaysa hayatımda yemediğim ağır eleştirileri senden yemişim 😀

Halil Sezai Betacıkoğlu
Guest
Halil Sezai Betacıkoğlu

Dostum bunun ortası var, o da hem kendin yürümek hem de sana yürünmesi. Böylece her iki ihtimalden de faydalanmış olacaksın.
Meyveyi sadece marketten ya da sadece pazardan yemek şart değil, kimse ikisinden aynı anda yiyemezsin demiyor. Onun için kendini geliştirip sana yürünmesini sağla, paralel olarak da sen yürü.

Mahmut Abi
Admin

Senin bahsettiğin şeyler konusunda tecrüben var mı? Harcadıkları büyük zaman ve enerji karşılığında 10 kızdan 3 ü onlara dönüyor 2 siyle mesajlaşıp 1 iyle buluşuyorlar. Sen beta kafasının 1 kıza harcadığı zamanı 10 ile çarpıp böyle düşünüyorsun sanırım. Kızlara yürüyen adamın göreceği gibi 10 kıza yürümek öyle büyük zaman ve enerji almıyor. Bahsettiğin 10 – 3 – 2, buluşmaya kadar toplam 40 dakikanı almaz. Dediğim gibi bahsettiğin konuda tecrüben var mı? Bana varmış gibi gelmedi. Ya da çok az deneyip bırakmışsın. Bakın kimse size PUA olun demiyor, bu sitede dediğimiz şeyleri uyguluyorsanız zaten zamanınızın çoğu kendinizi geliştirmeye gider. Biz PUA… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Benim tecrübem ve çevre gözlemim senin bahsettiğin sonuçları göstermiyor. Eğer çok küçük bir azınlığı gözlemliyorsan bilemem. Bir şey yapmadan gelip senin karşında titreye tireye senden hoşlandığını söylemesinin veya belli etmesinin hazzını vermez. Bir kadının senden hoşlanmasının hazzı kendin yürüsen de aynıdır. Sana vermez belki. Ama kullandığın kelimeler aşırı onay ihtiyacı kokuyor. Titreye titreye senden hoşlandığını söylemesinin hazzı? Mevzu o ilişkiye ezik başlamamk ve dominant ksım olmakta. Kızlara yürümek doğal bir şeydir, yürümen dominantlığını zerre etkilemez. Yürümek erkeği ezik de yapmaz. Yine fazlaca onay bağımlılığı kokuyor. puacılık, saha evet bunlarla da kız elde edilir fakat ilişkiye 1-0 geride başlanır. Başlanmaz. Kendi… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Kızların sana düzenli yürümesi için tepe 5% içinde olman lazım. Memlekette şu anki sosyo ekonomik durumuna göre bu çok kolay da olabilir çok zor da.

Bir de şunu merak ettim, kendi parasını kazanan ve çalışan bir erkek misin yoksa henüz öğrenci misin?

Mahmut Abi
Admin

Tahmin ettim. Ben bu siteyi yazarken sizin gibi başkasının finanse ettiği ve okul gibi çevrede çok kızların olduğu adamlara göre değil ortalama 27 yaşında ve çalışan adamları baz alıyorum. Sizin ortamınız henüz tam olarak erkek ortamı değil. Çevreden düşme şansı da var ama ben olsam ona bel bağlamazdım.

Kendi hayatınızı kazanmaya başladığınızda öyle ben kendimi en iyisi yapayım kızlar bana aksın biraz zor çalışır.

Öğrenciler bu siteden tabii ki faydalanabilir ama ben aslına bakarsanız sizi düşünüp yazmıyorum ya da siz ne yaparsınız diye ekstra kafa patlatmıyorum. Sizinkisi erkek adamın hayatında 3 – 4 senelik bir dönem.

L1n
Guest
L1n

Mahmut abi söylememiş ama anladığına eminim. Onlarca satır yazının temeli reddedilme korkusu. Yürümenin sormululuğunu daha doğrusu erkek olmanın sorumluluğunu almama,akabinde kendini geliştirme zırvasıyla kızların geleceğini beklemek… Nasıl ki günde 10 kıza yürüyen,hayatı kız olmuş adam yanlış yapıyorsa kendini geliştirene kadar kızlara yürümeyen adam da yanlış yapıyordur.Kızlara yürümeyip,kızların kendisine gelmesini bekleyen adam, egosunun esiri olmuştur.Reddedilmeyle başa çıkamayacağından ötürü ve egosunun zarar görmemesi adına böyle bir yola girer. Kaldı ki buraya gelip mahmut abiye bunu onaylatma çabasına girmişsin. Kendini biricik sanıyorsun,öyle değilsin.Sorumluluk almak istemiyorsunuz,acı çekmek istemiyorsunuz.Kızlara yürüyüp kendinizi değersiz hissetmekten korktuğunuz için,geliştirme furyasıyla kendinizle mastürbasyon yapıyorsunuz. Ha kız yürümüş ha sen aq?… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Ben kesin reddedilme korkusu var diyemem.

Ama arkadaş tavsiyem bu korkunun gizli motivasyon olmadığına emin olması.

L1n
Guest
L1n

Kafaya bak.Son olarak ciddi bir cehalet probleminde var. Bunların hepsi oğlan çocukluğu+narsisizm. Üstelik okuduğunu anlamama gibi bir probleminde mevcut.Len olum banane kızın diğer erkeklere bakmasından? Gelmiş KH sitesine bunları yazıyor bir de ciddiye alınmayı bekliyor. Kızın yerine düşünme desen var,diğer erkeklerle taktiksel rekabet var,var oğlu var.Bunların hepsi aşağılık kompleksi. Kaldı ki hiç düşünmeyeceğim ve hiçbir şekilde yapmayacağım dahi bir şey olsa da kızın bu sünepe/cesaretsiz demesi de olası.Aralarından yürüyen biri işi fırına verince,sen öyle bön bön kalırsın. Emin ol kızlar senin gibi birinin taktik yaptığını anlayacak kadar akıllı.O dediğin erkeklerin ya zaten mevcut sevgilileri vardır ya da kızı beğenmemişlerdir. Üstelik… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Olay psikoloji değil tecrübesizlik.

Cem
Guest
Cem

Sen şu anda 20 li yaşlarındasın, ve bahsettiğin gibi % 20 lik dilime girebilmen için oyun tip statü ve para lazım. Bunlardan biri eksik kalırsa % 20 lik dilimden uzaklaşırsın. Genç olduğun için zamanın kıymetini bizler kadar bilmen imkansız. Ben şu anda orta derecede ingilizce biliyorum, 3 müzik enstrumanı çalıyorum, ve eğitimli bir sese sahibim, lisans mezunuyum, vücut geliştirmeye devam ediyorum ve iş sahibiyim ve maddi durumum yeterince iyi, arabam var motorum var ve evim var. Bu noktaya gelebilmek için yıllarca uğraştım. % 20 lik dilimde olduğumu iddia etmiyorum fakat şu an kadınların bana olan talebinden memnunum. Ama gel gör… Read more »

Cem
Guest
Cem

Bak sen yürümenin her kıza salça olmak olduğunu farzeder gibi yazmışsın. Yürü derken önüne gelene yürü değil. Bi kızı beğenirsin seçici olursun gidip merhaba dersin ve tanışırsın. Oldu oldu olmadı takmazsın. Ayrıca teori ve pratik birbirine asla tam olarak uymaz. Teorin kulağa güzel geliyor ama o raddeye gelene kadar baya bir süreç geçirmen gerekir. Ve zaman bir daha geri gelmez. Eğlenmene bak. Sen diyorsun ki ben araba sürmeyi tam öğrenmeden direksiyona oturmayayım. Olmaz öyle araba sürmek direksiyonda öğrenilir. Ayrıca %20 lik dilime donanım olarak giripte kızlara nasıl davranman gerektiğini öğrenmezsen ilişkilerin kısa sürer. L1n e gelince üslubu seni rahatsız etti… Read more »

Cem
Guest
Cem

Daha önce de dediğim gibi ben bu sitede ki bütün yazıları ve hemen hemen bütün yorumları okudum. Ayrıca 3 tane de kitap okudum. “Mesaj verende değil alandadır” derler. Benim bu sitede ki yazılardan ve okuduğum kitaplardan aldığım GENEL mesaj “kızlara nasıl yürünür” değil. ERKEK ADAM nasıl olunur. Doğuştan erkeğiz fakat ERKEK ADAM olmak farklı. Sen yürüme kendine yatırım yap diyorsun. Ama sitede yürü ama kendine yatırım yapma kendini geliştirme diyen yok. İfrat ve tefrite kaçmadan yaşamak gerekir diye düşünüyorum. Kadında güzellik erkekte özellik demiş atalarımız. Sen kendine özellik kat o ayrı ama bırakta yürümekten zevk alanlar yürüsün 🙂 ERKEK ADAM… Read more »

dribblingmaster
Guest
dribblingmaster

Üniversite ortamında bol bol YD aldığını da varsayıyorum, peki yürümeyip gelmelerini beklediğin için aslında “beklemeyipte yürüseydin seni asla reddetmeyecek olan” çok güzel potansiyel fırsat pencelerini yürümeyerek kendi elinle bi güzel kapamış olduğunun farkındasın di mi?
Benim üniversite zamanı kafa yapım mantıklı gelen bahaneler üretip bunlara sığınmak şeklindeydi onca hayvani YDye rağmen hiçbir şekilde yürümeyip(sünepelikten) “kızlar gelsin” diyodum bende cpd ve ortamda ağırlık olarak düşük olan arkadaşlarım sevişirken ben elizabettim…