Bir dargın bir barışık ilişkiler

Birçok insanın bir dargın bir barışık ilişkilere saplanıp kaldığını görüyorum. Bu konu büyük oranda sizin ayrılık barışmayı tetikleyen sevgilinize ve ayrılığa verdiğiniz tepki ile ne öğrettiğinize bağlı.

Hayatta yaptığımız ve söylediğimiz her şey, diğer insanlara bize nasıl davranabileceklerini, ne tür davranışları kabul edip etmeyeceğimizi öğretmemize neden olur.  Aşırı kızgınlık etkisinde verdiğiniz tepkiler genellikle karşınızdakinin size pek de iyi olmayacak şekilde davranmasına neden olur. Ama gerektiğinde kendiniz, özdeğeriniz ve özsaygınız için dik durmanız fakat bunu yaparken karşınızdakine empati, sabır ve nezaket göstermeniz ise genellikle sizin istediğiniz ve hak ettiğiniz şeyleri daha fazla oranda almanızı sağlar.

Ayrılık sonrası en çok görülen şey, terk edilen kişinin ilişki için savaşması ve ilişki için bazen kendi kendisi ile bile olsa savaşan taraf rolünü üstlenmesi. Bunu yaparsanız örneğin sürekli iletişime geçmeye çalışırsanız, tartışırsanız, hatta yalvarırsanız ve küçük bir ihtimalle de olsa ilişki yeniden başlasa bile bu pek de iyi bir pozisyon değil. Bu tür yeniden birleşmeler genellikle kısa ömürlüdürler ve yeniden ayrılık gelir. Bu sefer terk eden ayrılık konusunda daha emindir zira yeniden denemişlerdir ve ilişki yine yürümemiştir.

Fakat özellikle olgunluktan uzak insanların ilişkilerinde, örneğin ergen ya da 20lerinin başında insanların ya da kaç yaşında olursa olsun olgunlaşamamış, bencil veya narsist insanların ilişkilerinde, bu şekilde davranarak eski sevgilinize, sizin aleyhinize kullanabilecekleri manipülatif bir araç vermis olursunuz. Bu şekilde ne zaman ilgiye, daha seksi hissetmeye, egosunun tatmin olmasına ihtiyacı olsa sizi terk ederek sizin peşinde koşmanızı, yalvarmanızı, ne kadar güzel yakışıklı olduğunu ya da onsuz yaşayamayacağınızı söylemenizi sağlayarak kendisini daha iyi veya kendine güvenli ya da seksi hissetmesini sağlayabileceğini öğretebilirsiniz.

Ayrıca yanlış bir karar vermis olsalar bile siz nasıl olsa ona orada olacağınızı, onun peşinde koşacağınızı, onu bekleyeceğinizi öğretiyorsunuz. Eğer kararları doğruysa daha iyisini bulabilirler. Doğru değilse siz zaten ilişki için savaşıyorsunuz ve size geri dönebilirler. Bu şekilde ne ayrılığın herhangi bir negatif sonucunu yaşamak zorundadırlar ne de sorumluluğunu almak zorundadırlar.

Şöyle düşünün: Eğer bir çocuğu sürekli olarak yaptıkları yanlışların sonuçlarında kurtarırsanız, onun olgunlaşmasına engel olursunuz. Belki de eski sevgiliniz bu şekilde olgunlaşamamış biri ve siz ona bu tür davranışları size yapması durumunda bunun sonuçları olduğunu ve buna tolerans göstermeyeceğinizi gösterebilirsiniz.

Sizi terk ettiğinde tamamen geri çekilir, arkanızı döner giderseniz, ayrılığı ve sizi kaybetmeyi yaşamasını sağlarsanız, eğer kararlarının sonuçları hoşlarına gitmezse onu kurtarmaya gelmeyeceğinizi gösterirsiniz. Bu da onun sizden ilgi, ego pompası, kendine güven devşirmesine engel olur.

Size tavsiyem, eğer eski sevgilinizin dargın – barış sürecini sizden ilgi ve ego devşirmek için yaptığını düşünüyorsanız, onunla bir daha ilişki yaşamamanız. Bu tür olgunlaşmamış ve hastalıklı kişilerle ilişki yaşamak zaman, enerji ve ruh sağlığı kaybıdır. Bu insanlar narsisttir ve sizin onların hayatındaki tek işleviniz onlara kendilerini iyi hissettirmektir. Bu rolü oynamayın. Böyle bir insan sizinle ilişkide olmayı hak etmiyor. Ya da başka bir şekilde söylersek eğer bu insanla ilişkiyi bırakamıyorsanız siz başınıza geleni sonuna kadar hak ediyorsunuz.

Böyle bir insanı en son gidişini fırsat bilerek bırakın. Bırakın ve bir daha ne kadar ısrar ederse etsin hayatınıza almayın. Böylece hem kendinize hem de ona büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Çok ısrar ediyor, çok üzgün, çok pişman diye acıyıp yumuşamayın. Ne kadar üzgün ve pişman ise onun için o kadar iyi zira onun bu tokata ihtiyacı var.

Aslına bakarsanız, genel olarak bir insana sizden 2 kereden fazla ayrılma fırsatı vermeyin. Bir kez verdiniz mi, bu insan bir daha sizi kolay kolay ciddiye alamaz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

90
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
32 Comment threads
58 Thread replies
11 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
37 Comment authors
ŞehzadeBayazyildirim hizliBilmem neTambura Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Hiwatari
Guest
Hiwatari

http://erkekadam.org/2021/09/05/bir-seyler-yapmaliyim-yanilgisi/comment-page-1/#comment-73840 Merhaba mahmut abi yukarida bitirsem mi biraz daha mi zaman versem karar veremedigim iliskim (2 ay flort -1 ay sevgili) icin daha uygun baslik oldugunu dusunup bastan sormak istiyorum. Mahmut abi oncelikle iliskimde 3 tane temel sorunla karsiyayim ve bu konularda cizgi cekmek istiyorum. 1.si kiz arkadasimin ilgisi. Ben kiz arkadasimin ilgisinin cok degisken oldugunu hissediyorum. Genellikle mesajlasirken bunu yaşıyorum. Cok fazla mesajlasmiyoruz ama kizdan ne bi gunaydin mesajı alıyorumdum ne de bi iyi geceler ilgisini orta duzeyde buldum boylece iliski icinde bi uyanis yasadim ve iliskiyi kafamda daha dusuk bir beklentiye oturttum. 2. Olarak kiz surekli ipleri eline… Read more »

Lacivert
Guest
Lacivert

Mahmut Abi. Kız arkadaşım benim friendzoneumdayken tabaklarımdan haberi vardı. X kişisi ile aramızda geçen şeylerden ona bahsediyordum. Daha sonra bu kızla ilişkiye başladık ve bir keresinde yanıma arkadaşıyla geleceğini, daha sonra bir yere gideceklerini söyledi. Bunun yanında arkadaşına ilişkimizden bahsetmeyeceğimi, kankasıymış gibi davranmamı, arkadaşının ağzında bakla ıslanmadığını, babasına söyleme ihtimalinden çekindiğini söyledi. Ben de ilk gördüğüm zaman bu tavrından dolayı ona kızdım. Arkadaşı da geldiğinde bende onu kıskandırmak ve bu isteği için cezalandırmak için X ile sabah kahvaltıdaydık kanka vs diyerek onu kıskandırdım. Daha sonrasında ona mesaj atan erkeğin yazdığı texti bana gönderince, ben de alternatifsiz olmadığımı ima etmek için… Read more »

bu ne çıldırtan denge
Guest
bu ne çıldırtan denge

abi ‘her zaman daha iyisi bulunur’ şiarına katılıyorum ancak bu felsefe kızda aradığımız niteliklere göre geçerli olmayabilir sanırım. yani şayet bir kızdan beklentimiz sadece seks, eğlenceli vakit geçirme vs ise, yani 2-3 ay sonrasını umursamıyorsak evet ‘daha iyisi her zaman vardır’ bakış açısında bir pürüz yok, piyasa zaten seksi temin edebileceğimiz kızlarla dolu. ama bir yaştan sonra kızlara evlilik amacıyla yaklaşmaya başlayınca kızın biraz daha oturmasını kalkmasını bilen, ayağı yere basan, havai olmayan bir karaktere sahip olmasını istiyor insan. Bu kriterler doğrultusundaki arayışım elbette daha çetin oluyor, uygun aday profiline daha ender rastlıyorum. Dolayısıyla ‘daha iyisi her zaman bulunur’ lafı… Read more »

İsimsiz
Guest
İsimsiz

Abi bir sorum olacak sana 1 buçuk aylık ilişkim var bi gün buluşma kararı aldik o gün isi oldugunu söyledi bende başka zaman da gorusuruz işlerini hallet dedim sonrasında ertesi gune buluşma kararı aldık buluşma saati 3 defa aradım cevap vermedi bende bi daha iletisime gecmeden eve gectim ( aradıktan yarim saat sonra story paylaşmış) neyse işte gece 1 de mesaj attı biliyorum kırgınsın ama musait degildim vs . Bende inşallah mantıklı bir açıklaman vardır dedim veli toplantısı felan varmış işte o yüzden cevap verememiş . Toplantınız gece bir demi bitti deyince boylemi dusunuyosun hakkımda gibi şeyler soyledi bende aynen… Read more »

Kaan
Guest
Kaan

Mahmut abi benimde böyle gelgitli bir 5 yıllık ilişkim var o ayrılıyor barışıyoruz ben ayrılıyorum yine birlikteyiz ve bu çok yorucu bir döngü oldu. En son uzak mesafe olduğu için ayrıyken yanıma geldi(benden 2-3 gün sonra birisine gitmişti ayrıldığımızda) çok pişman olduğunu vs neler yaptığını anlattı ben de bunları sindiremeyeceğimi söylememe rağmen şehrine geri döndüğünde her gün arar ve yazar oldu sevgilimsin falan diyor beni bu ilk aldatışı da değil iki oldu ne kadar şu an soğuk yapsam da vazgeçmiyor. Onsuz olmuyor demiyeceğim sana oluyor ama onunla kesinlikle olmuyor aklım hep onun geçmişinde kalıyor bunu bende anlayınca da geçmişimle yargılama… Read more »

Datascientist
Guest
Datascientist

Ama şöyle bir durumda var hocam zamanında bende aldattığım için bana affetme sırası sende diye geliyor bir nevi haklı da haksız da sayamıyorum ikimizde aynı haltı yemişiz kısaca bana bir yol gösterir misin abi

Datascientist
Guest
Datascientist

5 yıllık ayrıl barıl ilişkisi ve karşılıklı aldatmalar olan bir ilişki içindeydim ve kız barışmak için tekrar bir adımda bulundu yanıma geldi sevi*tik yedik içtik ben kafa dağıtırız diye düşünmüştüm ama kız sevgiliyiz vs demeye başladı ben artık bir şey de hissedemiyorum yaşadıklarımdan dolayı ne yapmam gerektiğini bilmiyorum hocam

Rehzen
Guest
Rehzen

2019un başlarından 2022 başlarına kadar ayrıl barış ilişki döngüm vardı.Nedenleri hep aynıydı, bire birde erkek kanka olayı , istemediğim ölçüde açık giyinmesi vb. yüzünden tartışma çıkarıyordum, sonra kavgalı şekilde ayrılıyorduk.1 ay ayrı kalıp barışıyorduk , 5 6 ay ayrılmadan durup sonra 1 – 1 buçuk ay ayrı kalıp yine barışıyorduk.Bazen ilk adımı o atıyordu , bazen ben.Nerdeyse 1 yıl olacak ocakta,ayrıyız 1 kere bile telefonda konuşmadık , hiç yaşadığından bile haberim yoktu stalk falan yapmadım,haber almadım hiçbir şekilde.Telefon numaramı ezbereydi , beni dün aradı ve barışmak için adım attı.Pek konuşmadık telefonda ama beni buluşmaya çağırdı ” bir şeyleri düzeltelim ”… Read more »

Saul
Guest
Saul

Mahmut abi merhaba.Sürekli ayrıl barış olan 4 yıllık ilişkim vardı ve 7-8 aydır ayrıyız hiç iletişim kurmadık. Ancak bu gece otururken saat 2de bir uygulama üzerinden bana destan gibi uzun paragraf yazı yazıp atmış.” Seni bu kadar zaman hâlâ içimde yaşatmaktan çok yoruldum, sana karşı içimde hâlâ kırgınlık ve kızgınlığı taşımaktan yoruldum, senin için değmez. Bilmen gereken şey benim kadınlığım hakkında yorum yapma haddine sahip değilsin. Bu kadar kadın düşmanlığı yaparken bir kadınla neden senelerce ilişki yaşarsın, sen olmak sorun değil, aramızdaki fark ben özgüvenliyim ve kendimin eseriyim. Bir şeyi sorun ediyorsam bunu konuşacak cesarete ve olgunluğa sahibim. Ancak sen… Read more »

Fall
Guest
Fall

Uzun zamandır takipçin olarak bir öneri almak istiyorum.1 yıldır ayrı olduğum 2 yıl sevgili olduğumuz eski sevgilim 10-15 gün önce bana uzun özür mesajı attı ve barışmak istediğini söyledi.Buluşmaya çağırdım ve konuştuk sevgili olduk.Aramız iyi şu an , eskiden çok kavga ettiğimiz için karşılıklı ayrılmıştık.Dün buluştuk ve baya beraberdik.Cinsellik de yaşandı.Akşam ikimiz de başka işlerle meşgul olduk.Gece bana mesaj attı ve havadan sudan konuşuyorduk.Komik şeyler anlatıp emoji atınca bana ”her boka emoji atma , bir daha emoji atma ” diye çıkıştı.Ne diyorsun sen iyi misin dedim.Ben iyiyim ama aklıma bir şey takıldı dedi.Ne olduğunu sordum.”Biz yakınlaştıkça senin eski günlerimizi özlediğini… Read more »

Thursday
Guest
Thursday

Merhaba abi.Sevgilimle uzun zamandır ayrıydık ve 1 ay önce barıştık. 1 aydır her şey eskiden olan ilişkimize göre güzel gidiyordu. Daha önceden 2 yıllık ilişkimiz vardı. Kendisiyle ayrıyken kimseyle görüşmedim ve o da kimseyle görüşecek karakterde bir kız değil. Ciddi düşünüyorduk ailelerimiz tanışmıştı. Neyse konu şu, biz biraz önce kafede vakit geçirirken kendi telefonunun şarjı çok azdı bitmek üzereydi ve bana instagramında takılalım mı dedi. Tamam dedim ve telefonu açtım birkaç video izledikten sonra mesaj kutuma girdi. Mesajdakilerimin hepsi erkekti 1 tane kız gördü ve o mesaja girdi. Kız benim liseden arkadaşımdı, sadece arkadaş. Kızın 3 tane hikayesine cevap vermişim… Read more »

Tambura
Guest
Tambura

Abi merhabalar kız arkadaşımla 2 senelik bil ilişkimiz var 7 ay birlikte 7 ay ise ayrı kaldık beni terk etti ve 7 ay sonra ben başka bir kızla tam başlarken geri döndü ve ben kendini kabul ettim ilişinin ilk zamanları çok iyiydi sevişmeler çok güzeldi ilgi güzeldi lakin bu ilişkide 3 ay kadar sürdü son aylarda cinsellik kesildi bir dargın bir barışık hale geldik bana hakaretler etmeye hararetli kavgalar çıkarmaya başladı ve paranoyaklaştı mesela geceleri oyın oynuyorum son görülmen neden gece 3 kiminle konuşuyorsun diye 5 gün boyunca her gece benimle kavga etti, sonrasında bana hakaretlere başladı genel olarak narsist… Read more »

Bilmem ne
Guest
Bilmem ne

Merhaba Mahmut abi sevgilimle neredeyse 3 aydır beraberiz ve bana hayatının aşkı olduğunu ve üstelik benimle evlenmek gibi fikirleri olduğunu söyledi. Ama biz daha 19 yaşındayız be üstelik üniversitedeyiz. Açıkçası kızı çok ama çok seviyorum ama bazı sevmediğim davranışları var ve bunları düzeltmeye çalıştım ve işe de yaradı benim için değişimeye göze aldı açıkçası arada hala beğenmediğim davranışları yapıyor ama konuştuktan sonra özür diliyor ve neredeyse hiç yapmıyor. Fakat arada fazla kıskançlıktan mıdır bilmiyorum başka kız arkadaşlarımla konuşurken ve dışarı çıktıktan sonra bana soğuk yapıyor ve konu hep ayrılığa geliyor bu soğuk yapma huyundan bi vazgeçiremedim.Bunu ilgi için yaptığını düşünüyorum… Read more »

yildirim hizli
Guest
yildirim hizli

selam abi,
9 aylık ilişkim mevcut, yaşlar erkek 26- kız 23.
fakat bizim ilişki de bir 6-7 ayında 1.5 aylık dargın-barışık bir dönem sonrasında birde 8 günlük dargın-barışık dönem oldu. Araya başka birisi de girmedi. Şuan gayet iyiyiz, tekrar birleşince ortada bir sorun yok gibi birleşiyoruz. genelde ilişkiyi düzelten benim fakat kızdan bugüne kadar bir saygısızlık görmedim ve her bir seferinde daha ilgili bağlanıyor.
sizce böyle bir ilişki normal mı ? anlamlandıramamaktayım.

Bayaz
Guest
Bayaz

Merhaba abi ben 18 yaşındayım, asosyal birisiydim spora başladım yaklaşık 10 aydır (disiplini benimsedim) yapıyorum iyi bir vücudum var kendimi geliştirmeye çalışıyorum, kırmızı hapı almaya çalışıyorum, yaklaşık 10 tane kızdan numara istedim 3 tanesinden aldım bunlar beni iyi hissettirdi çünkü eskiden göz teması kuramazdım, 12 saat oyun oynardım, mastürbasyon porno bağımlılığı vesaire, şimdi ise üniversiteye hazırlanıyorum ama yalnızım bu yüzden arada depresif hissediyorum gym sağolsun rahatlatıyor baya, neyse sitede bir yazı gördüm çocuk kırmızı hapı erken keşfetmiş benim yaşlarım da ve sen ona kırmızı hapı 24-35 yaş arası erkekler için uygun görüyorum demişsin. Ben bunu görünce kafamda farklı düşünceler oluştu… Read more »