Erkek Adam Türkçe Podcast: Soru Cevap 1,2 ve 3

Sitede sorulan sorulardan seçtiklerimizi cevapladık ve Youtube kanalında ile spotify’da yayınladık.

Yayınları sitemizin Odysee kanalından ya da  spotify kanalından da izleyebilirsiniz.

Youtube yayınları (3 soru cevap yayını) aşağıda. Bu yayınları beğenerek ve youtube kanalına üye olarak yayınların daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. İyi izlemeler.

  1. 00:00 Maskülenite ile odun olmayı karıştırıyorum neyleyim?
  2. 03:30 Dünya bu kadar problemli iken insanlar neden çocuk yapmak isterler?
  3. 07:23 İltifat etmeden nasıl yürüyeceğiz?
  4. 10:15 Bir kızda cinsel yollarla bulaşan hastalık varsa ne yapacağız?
  5. 11:57 Sadece kısa süreli ilişkiler uzun vadede sorun olur mu?
  6. 14:33 Sana güvenemiyorum deyip çıkma teklifimi reddetti. Neden?
  7. 17:02 Ayrıldığım kız erkeklerle anlaşıyor, kızlarla anlaşamıyor. Bu ne demek?
  8. 17:29 Kadınları buluşmama bahaneleri üretmeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
  9. 18:58 Evlenmek mi lazım yoksa annemizin dizinin dibinde oturmak mı?
  10. 21:13 Reddeden oneitis kıza yeniden yürüdüm olmadı. Neden böyle şeyler yapıyorum?
  11. 25:51 Kız arkadaşım evlenmekten, çocuktan bahsediyor. Ne yapacağım?
  12. 27:38 Bir erkek hemşirelik okuyabilir mi?
  13. 28:54 Terk ettiğim eski sevgilimi özlemem normal mi?
  14. 29:40 Tipi ortalama bir erkeğin güzel bir kızla şansı var mı?
  15. 31:20 Carl Jung okumaya başlamak için önerebileceğin başlangıç kitabı tavsiye edebilir misin?
  16. 32:55 17 yaşında bir genç gün içinde daha çok ne yapmalı?
  17. 35:25 3 kere buluşup birlikte olan kadın birden soğudu ve mesaj atmıyor. Neden? 44:00 Her ilgisi alananı next yaparsak nasıl öğreneceğiz?
  18. 48:20 Peki ama kız bana bağlansın, benim olsun istiyorum. Normal mi?
  19. 50:22 Next’i abartıyor muyum?

  1. 00:00 Numarasını aldığım kız mesajıma cevap vermedi neyleyim?
  2. 05:06 Buluşmayı ne kadar önceden ayarlamak lazım?
  3. 05:54 Aldatma geçmişi olan kadından kız arkadaş yapılmaz ama şu istisna mı?
  4. 08:13 Artık kadınlar da para kazanıp güçlenebiliyorsa bizim ne özelliğimiz olabilir?
  5. 14:02 Bir kızla ara ara konuşuyoruz. Ona yürümek için instagramdan mı eklesem?
  6. 15:02 Feminen öncelikli ortamda yetişen erkek çocuklara karşı doğru davranış nasıl olmalı?
  7. 15:16 10 – 14 yaşlarındaki erkek çocuklarımıza kırmızı hap nasıl aşılanır?
  8. 18:11 18 yaşında olup üniversite okumayanlara ne tavsiye verirsin?
  9. 21:00 Çeviri yapmak dışında online nasıl para kazanabiliriz?

  1. 00:15 1 aydır günde 9 saat çalıştığım bir işe başladım. İşten çıkınca hiçbir şeye vaktim kalmıyor. Ne yapacağım?
  2. 01:40 Gündüz oyunu oynarken kızlarla konuşmaktan toplum baskısından korkuyorum. Ne yapmalıyım?
  3. 03:55 Üniversite sınavına hazırlanıyorum ama 2 ay önce ilişkim bitti. Fakat eski sevgilim aklımı kurcalamaya devam ediyor. Ne yapmalıyım?
  4. 07:35 Küçük şehirde set açıyorum ve bir kız arkadaşla gezerken set açtığım kıza rast gelme ihtimalim çok yüksek. Böyle bir durumda ne yapacağım?
  5. 08:37 Set açıp numara ya da instagram alıp daha sonra dönüş alamamam normal mi?
  6. 09:43 On kıza yürüdüm, 2 tane numara aldım. İlk defa bir haftadır gündüz oyunu yapıyorum. Bu oran düşük değil mi?
  7. 10:29 Gündüz oyununda kızlar sohbet ediyorlar ama numara vermekten çekiniyorlar. İnstagram istesem olur mu?
  8. 11:23 25 yaşındayım. 3 yıldır çalışıyorum. 2 iş değiştirdim şimdi yine bir şirketle konuşuyorum. Kariyer başlangıcında bu kadar sık iş değiştirmem sorun olur mu?
  9. 11:57 Dating uygulaması kullanırken kendimi değersiz hissediyorum. Geri dönüşlerin az olması motivasyonumu kötü etkiliyor. Bu konuda ne yapmalıyım?
  10. 13:32 Toksik bir insanla muhatap olmak zorunda kalırsak ne yapmalıyız?
  11. 14:29 İnancım gereği kızlarla ilişkiye girmiyorum. Bunun benim erkekliğimden eksiklik olduğunu söylüyorlar. Bu konuda ne düşünüyorsun?
  12. 17:17 Türkiye’deki yasal cinsel ilişki yaşı 18. Bunun 16 olması konusunda ne düşünüyorsun?
  13. 18:27 Boşanılan eski eşle aramızda çocuk nedeniyle iletişim var ve bu da ilişkiyi ve kırmızı hap durumunu kötü etkiliyor. Bu durumda ne yapmalı?
  14. 21:36 Covid pandemisinden sonra sosyal olarak çok kötü bir durumdayım. Şu an oyun oynayabileceğim tek çevre iş. Ama işte kızlara yürümeyin diyorsun. Bu durumda ne yapacağız?
  15. 24:40 Dindar birisinin erken evlenmesi sence uygun mudur?
  16. 25:55 Sosyal medya yürümelerinden sonuç alamıyorum. Profilim aşırı iyi değil diye sanırım. Şimdiye kadar hep yüzyüze başarılı oldum.
Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

62
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
20 Comment threads
42 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
Lilthsomnia1111111Tunc456Blade Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Furkan
Guest
Furkan

Abi selam soru cevap 3’ün son sorunu ben sormuştum sosyal medyadan ekmek yiyemiyorum diye.3 adet fotoğrafım var birisi selfie birisi gymde çekilmiş birisi de uzak çekim bir fotoğraf.Mesaj oyunum hakkında bir bilgi veremem anlatılamayacağı için ama profilim bu şekilde

salih
Guest
salih

Selam Mahmut Abi,

Bazı durumlar hakkında çok cinsel düşünüyorum yani bu nasıl açıklanır bilmem ama örnek verirsem anlayabilirsin.Mesela gördüğüm bazı kişilerin-bu bir ünlü,yeni tanıştığım kız,izlediğim videodaki kişi veya kişiler-zihnimde seks sahnelerini canlandırıyorum.Yani bu kız yatakta nasıldır acaba gibi sorular geliyor aklıma.Sürekli böyle cinsellik düşünmenin sebebi ve zararları nedir ?

Bro
Guest
Bro

Mahmut abi degilim ama bu piskolojik bir soruna benziyor. Tahminimce pek sosyal birisi degilsin arkadas cevrende yok muhtemelen yasinda 20 veya altinda. Insanlarin ilkel icgudusunde sosyallesmek vardir bunu hiss etmesen bile bu ihtiyaci gidermedikce akil sagligin zarar gormeyr baslar. Cevre edinmeye bak derdim.

Nasil edinecegini bilmiyorsan bi kursa basla resim, muzik, oyunculuk, ascilik herhangi birsey orada ortam kendiliginden olusucaktir

Cevap arayan adam
Guest
Cevap arayan adam

Abi 8 aydır bir ilişkim var biraz sıkılmaya basladım ilk uzun ilişkim normal midir? Böyle hissettigim icin kız da sıkılmış gibi hissediyorum. Her gün konusuyoruz aslında cok uzun mesajlaşmalarımız oluyor nerdeyse her gün. Haftada 2-3 kere telefonla konusuyoruz. Aslında yazarken cevabımı aldım ben 😀

Castiel
Guest

Mahmut abi hep merak ettim soru cevap yazısı olduğu için sormak istedim abi üniversitede aynı sınıftaki kızlara yürümeyin demiştin peki aramız nasıl olmalı bu kızlarla ilişki nasıl olcak ödün vermeden nasıl yakın arkadaş veya kanka falan olcaz bizim sınıf kız ağırlıklı illa ki iletişim içinde olacağız teşekkürler

Mamo
Guest
Mamo

Abi kızlarla konuşmada, tanışmada, ilişkide herhangi bir sorun(çekingenlik vs.) yaşamıyorum. Ama bir kız var, yalnız ona karşı tutukluk yaşıyorum. Tam konuşacağım, yok takılıyorum. Ama hoşuma gidiyor. Ne yapabilirim?

acemineilstrauss
Guest
acemineilstrauss

Bu soru – cevap olayı çok güzel olmuş Mahmut hocam, elinize sağlık. Her konudan kısa kısa bişeyler öğreniyoruz ve sıkmıyor ve çok aşırı vaktimizi almıyor diğer discord yayınlarının aksine.

terk
Guest
terk

Mahmut Abi 4 aylık ilişkimin olduğu kıza tartışma sırasında küfür ettim.Bu kavgadan 1 gün önce de tartışmıştık ve istemediğim bir hareket yapmıştı ben de bu yaptığını 10 yaşında çocuk yapmaz,cidden salaksın,gerizekalısın gibi sözler söylemiştim.Küfür etmemden sonra baya kötü oldu,özür dileyerek gönlünü aldım.Gün boyu beraberdik ve olayı unutmuştuk.Gayet eğlendik gün boyu.Daha sonra ben gece eve döndün. Saat 1 gibi uyumuştum.Sabah kalktığımda saat 3.30 gibi bana 4-5 paragraflık çok uzunca bir ayrılık mesajı yazdığını gördüm.Mesajda bana artık saygının kalmadığını düşünüyorum vs gibi şeyler vardı.Beni whatsapp,instagram vs. her yerden engellemiş.Başka numaradan ulaşmaya çalışmadım.Açıkcası ayrılmak istemiyorum.Başka bir yerden ulaşıp sana çok kaba davrandım,özür dilerim,ben… Read more »

Terkk
Guest
Terkk

Mahmut abe devam ediyorum no contacta

Antosxer
Guest
Antosxer

Mahmut abi selamlar. 6 aylık bir ilişkim var, son 1 ayı kavgayla geçiyor 2 kere ayrıl barış oldu. Bana olan ilgisinin azaldığını kendiside söylüyor. Son bir haftada kız arkadaşımda bana göre büyük davranış değişiklikleri var. İnstagram iş hesabının gizliliğini kaldırma,bir anda 500e yakın bir takipçi sayısı,fotoğraf paylaşma vs vs. Bunun amacını sorduğumda network için olduğunu söylüyor ama yeni takipçilerin bir kısmının iş ile alakası bile yok. Profilinde sevgilisi olduğuna dair herhangi bir işaret vs fotoğraf yok orası iş hesabım diyor. Biraz kızsal bir hareket ama son raddeye geldi artık. whatsappta konuşuyorken bir anda 5 dk boyunca yanda oluyor,kimle konuşuyordun dediğimde… Read more »

Ağır Adam
Guest
Ağır Adam

nE kırmızı alarm mı diyorsun birde. 4 senelik ilişkim de olan tecrübeme dayanarak yerinde olsaydım herşeyi akışına bırakırım, çünkü sen istesen de istemesen de aldatacağı varsa aldatır. problem çıkarmazsın bakarsın sevişmene ve o arada baska hatun bulup ona geçersin, yani o kızla 6 ay olmuş zararın neresinden dönsen kârdır ben dönmedim 4. Senesin de patladım yatırım yapmamışsın yapma da zaten buluşmalara çağır onun dışında yazma, mümkünse son görülmesini takip etme ve herşeye karşı kafan da hazırlıklı ol. seni aldattığını kabullen, seni değersiz gördüğünü kabullen, ayrılacağını kabullen, birgün bitecegini kabullen, dramatize etme. herşeyi önceden sindir, çünkü vakti geldiğin de öfkelenme önceden… Read more »

Antosxer
Guest
Antosxer

Sürekli onu bunalttığımı üstüne geldiğini söylüyor,bu hareketlerinden dolayı ben onu elimde sadece bu yaptığı hareketlerin çıkarımı olarak başka birisinin olduğuyla suçladım,ona iftira attığımı söyleyerek daha fazla soğumasını sağladığımı söylüyor. Gün içerisinde 2 haftadır iş yerindeyken nerdeyse hiç bir şeyi geleni gideni vs ben sormadan haber bile vermemeye başladı. Ben aramadıkça görüntülü aramayı iş yerindeyken tamamen sıfıra indirdi,yoğunluğu bahane ediyor ancak bu zamana kadar böyle değildi. Duygusal yatırım 6 ay içinde mecbur yapmak zorunda kaldım. Bu saatten sonra ne yapmam gerekir tam olarak nasıl davranmalıyım. Neden aramadığını yazmadığını aradığımda dönmediği hakkında konuşmalı mıyım? Bu hareketlerine sinirlenip öfkelenip tamamen daha fazla üstüne… Read more »

Ağır Adam
Guest
Ağır Adam

Öncelikle herşey olabilir, belki uzaklaşmak istiyordur ama önce onun ne yaptığını siktir edelim. sen ne düşünüyorsun, sana böyle yapan, şikayetçi olduğun şeyleri tekrarlayan, güven vermeyen kisiyi ciddi ilişki olarak görmek istemiyorsan terk edersin. ha onuda yapamıyorsan eğlencesine takılırsın, illa o kadın olacak kafasından çıkarsın, takılmalık devam edersin kız anlıyor ki senin terk edilme korkun var senin başka kadınlarla takilamayacagini düşünüyor, yaptığın betalıkları bende bizzat yaptım. şurda dogru söylüyor ıspatlayamadigin surece seni aldatmış sayılmaz iftira atmış sayılırsın öfkeli testonu spora ve işine dışarda gezmeye hayatını yasamaya harca. çok iyi karar ver çünkü birgün terk edipte mızmız bir çocuk gibi ağlama ADAM… Read more »

Antosxer
Guest
Antosxer

Hocam çok güzel konuşuyorsun yazma etme diyorsun ancak bu kişi şuan benim sevgilim. Ayrılıyoruz ama bir şekilde tekrar iletişim kuruyor oda kolay kolay bitiremiyor. Günaydından iyi gecelere kadar bir şekilde gün içerisinde iletişim halindeyiz. Şuan ayrı değiliz sadece bu yaptığı şeyler yüzünden bu kadar öfkelenmem ve ona artık dışarıda gözü olduğunu , başka biri ile iletişimde olduğuyla suçlamam yüzünden bu şekilde davranıyor. Ona güvenmediğimi söyledim ve ben senin güvenini sarsacak bir şey yapmadım diyor. Buluşmalar şuan pandemiden dolayı gerçekleşemiyor, cumartesi çalışıyor pazar yasak. Çalıştığı yere gelmemi istemiyor o konuda haklı farklı bir mevzu var. Bundan 1 ay öncesine kadar benim… Read more »

Someone
Guest
Someone

Biraz profesyonel olun yaa. İşteyken sana hiç mesaj da atmayabilir görüntülü aramak ne. Okurken ben bunaldım, kız haklı bunalmakta. Buraya yazdığın gibi kıza da uzun uzun mesajlar döşüyorsundur kesin. Sürekli şüphe içinde olmak, aramak, yazmak.. Sence de böyle yaşamak zor değil mi? Bence önce kendine bunu yapma.

BSS
Guest
BSS

Mahmut ağabeyi ne zaman göreceğiz? Rüyada mı? 🙂

Blade
Guest
Blade

Sen onu göremezsin o seni görür :))

Theoryisnotenough
Guest
Theoryisnotenough

Mahmut Abi Redpill kızgınlığını hızlı atlatmanın kolay bir yolu var mı? Veya kolaydan ziyade doğru bir yolu var mı ?

Glorious25
Guest
Glorious25

Selam. Nadiren sosyal medyada takılan biriyim. Fakat ilkokuldan bir arkadaşım vardı(kız), yakın kız arkadaşım. dün uzun aradan sonra görüştük, kahve içtik. “20 yıllık arkadaşla” diye bir hikaye attım. Belki de son 2-3 aydır attığım ilk hikayeydi. Bir kaç tane de konuştuğum kız var sosyal medyamda. Bu hikaye sizce kötü bir izlenim bırakır mı?

Selen
Guest
Selen

Mahmut bey genel takipçileriniz erkek olduğu için soru cevaplarda hep erkek bakış açısından sorunlar ve yanıtlar var az da olsa takip eden kadın takipçileriniz de var. Bu yüzden sorumu umarım yanıtlarsınız, sizin yazılarınızdan okuduğum ve anladığım kadarıyla sigma bir erkekten çok hoşlanıyorum. Çevresindeki herkeste doğal bir saygınlık yaratıyor fakat çok az kişiyle iletişim kuruyor yakın arkadaşından öğrendiğime göre de çocukluk yıllarından beri kızların hep ilgisini çekse de kendisi hiçbir kızla ilgilenmemiş. Yaşıtlarım(Üniv.) erkekler arasında da bana bir erkeğin yanındayım hissini veren tek kişi o. Ailesi hali vakti yerinde de olsa anladığım kadarıyla kendisi hayatın ana amacını uğraştığı ve planladığı iş… Read more »

Enigmatic
Guest
Enigmatic

Burada erkeklere söylenen, 1-2 denersin olmuyorsa uğraşmazsın durumu senin içinde geçerli ama denemeden de bi şey bilemezsin.

Bu arkadaşa daha ılımlı yaklaşman gerekiyor ama şunun cevaplarını almak gerek: hiç görüşüyor musun, iletişiminiz var mı? vb.

ferhat
Guest
ferhat

Senin hoşlandığın kişi sigma falan değil ,
” kaçıngan bağımlı” biri ve bunu kendimden biliyorum . Git biraz bu terimi araştır ne olduğunu anlarsın zaten.

Lilcrier
Guest
Lilcrier

Selamlar, buraya ilk ilişkimden sonra bir şeyler yazmış ve birçok öneri almıştım. Bu sitedeki yazıların çoğundan faydalandım ve diğer ilişkilerimden aldığım verim arttı. Ancak son ilişkimde beni rahatsız eden iki mesele ile karşılaştım. 2-3 aylık muhabbet süresince onun benden hoşlandığı benimse ilgimin olmadığı bir yakın muhabbetimiz vardı. Sonra onun ilgi ve anlayışı beni cezbetti ve şans vermek istedim. Çok iyi bir flört dönemi geçirdik. Ama sonra sevgililiğe geçtiğimizde zamanla kendini geri çekmeye başladığını, günlük işlerle daha çok meşgul görünmeye başladığını farkettim. Bunun için başta tatlı dille konuyu kısaca özetleyip kendini toparlamasını söyledim. Ancak bu süreç iki haftayı aştı ve ben… Read more »

Konq
Guest
Konq

https://www.sabah.com.tr/dunya/2021/03/13/ingiliz-milletvekilinden-erkeklere-sokak-yasagi-onerisi
abi bu haber hakkında ne düşünüyorsun? twitterda özele bakmadığını bildiğim için buradan yazayım dedim

Konq
Guest
Konq

Mahmut abi bir sorum olacak. Bir kadın olsun mesela. Genel olarak hep böyle statüsü yüksek kişilerle takılmış olsun. İşte ünlü iş adamı, ünlü oyuncu vs.. Bu kadın sonradan statüsü düşük ama işte oyunu iyi olan ya da başka konularda iyi olan biriyle birlikte olabilir mi ? Yoksa maskülen ve baskın hisettiren bir erkek bulursa onun statüsüne bakmaz mı diyorsun?