Erkek Adam Türkçe Podcast : Psikolog Nevzat Saraycıklı ile söyleşi #2

Sitede sıkça ele aldığımız psikoloji ile ilgili soruları psikolog Nevzat Saraycıklı ile konuşmaya devam ediyoruz.

Nevzat Saraycıklı Youtube adresinde gayet güzel videolar var. Takip etmenizi tavsiye ederim.

Nevzat Saraycıklı Instagram adresi: @psk.nevzatsaraycikli

Yayınları sitemizin Odysee kanalından ya da  spotify kanalından da izleyebilirsiniz.

Söyleşide adı geçen online eğitimler:

Youtube yayını aşağıda. Bu yayını beğenerek ve youtube kanalına üye olarak yayınların daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. İyi izlemeler.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

16
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
6 Comment threads
10 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
UnforgivenyzinthehouseMythMuhammedSean Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Sean
Guest
Sean

16 yaşında bir agnostiğim ailemin bundan haberi yok. Ailemde benim dışımda herkes oruç tutuyor. Annem durumuma çok üzülüyo ama sırf annem mutlu olucak diye de inanmadığım bi din için aç duramam. Önerebileceğiniz bi şeyler var mı ?

Blade
Guest
Blade

En azından sağlığın için tut derdim sana beni dinlersen.

Sean
Guest
Sean

Ne alaka ?

Blade
Guest
Blade

Çok eskilerden beri İbni Sina döneminden ( belki de daha önceden ) beri açlık mide başta olmak üzere bütün iç oranlar için şifadır. Tabi bu oruç işinin tarih boyunca farklı versiyonları olmuştur. Mesela 3 günlük susma orucu yani hiç konuşmamak gibi ya da 1.5 gün boyunca sadece su içme vs… Çok versiyonu var.

meraklı
Guest
meraklı

Abi Nevzat Hocaya bdsm mevzusunu da sorar mısın rica etsem? Sosyal medyada çok yaygın şu sıralar. Erkekler bir kadının kölesi olmak için, ona taparcasına yalvarıyorlar. Hatta sosyal medyada kendini sahibe olarak tanıtan kadınlara para veriyorlar gidip itaat ediyorlar, kırbaçlanıyorlar, ayak öpüyorlar vs. Bunun altında nasıl bir psikoloji yatıyor? Senin de bununla ilgili bir yazı yazman çok hoş olurdu abi.

Muhammed
Guest
Muhammed

Merhaba Mahmut abi. Yeni bölümü henüz dinleme imkanı bulamadım ama meseleleri ele alış biçiminiz (mesela Jung/JP gibi anlam arayışınız) bana Nevzat hocadan daha elle tutulur geliyor. Bize kattıklarınızdan ötürü teşekkürler tekrar. Bir olay yaşadım burada benzeri çok ama yine de katkım olsun diye paylaşmak istedim. Ben dindar biriyim, evlilik öncesi ilişkiye karşıyım bu kişiye göre değişebilir tabi bunu tartışmıyorum. Seküler bir bölgede yaşıyorum ve haliyle de genelde kendi dünya görüşümden insanlarla ortak bir çevre inşa edemedim bu yaşıma kadar. Bu brotherhood konusunda problem olmuyor neticede ateist/dindar/tatlı su müslümanı farketmeden erkekler bir kardeşlik kurabiliyor ama mesele kız olunca baya sorun yaşıyorum.… Read more »

Muhammed
Guest
Muhammed

Mavi hapımı alıp geldim k.bakmayın bu sefer nasihatinize ihtiyacım var.

Arkadaşlar kız dün yine barışmak istedi ben prensipli davranıp reddettim ama içimden bir parça koptu desem yeridir çünkü (evet çünkü abazayım bu doğru ama tek sebebi bu değil) bu ay 2 kızla tanıştım bana karşı ilgili fakat 2sinde de onu aradım şahsen.

Ayrıca bu kıza neden görüşmediğimi de anlatmadım yani bir açıklama yapmasına izin vermedim. Sizce konuşmalı mıyım? Yoksa bu şekilde devam mı?

Teşekkürler cevaplar için

Muhammed
Guest
Muhammed

Cevap gelmedi tabi burada cevap aramak hata aslında

Evli erkeğe metreslik yapan kız, yargılamak bana düşmüyor Allah onların sahibi, O yargılayacak

Bana düşen mümkün olduğu kadar uzak durmak sadece. Hakettiğini bulurlar ne de olsa.

Myth
Guest
Myth

Duydunuz mu eyyy kırmızı hap camiası full ereksiyon diye bir şey varmış bu ruh eşinin kanıtı değilde nedir. Bundan sonra benim oneitisim benimkini 36 saat dik tutandır.

yzinthehouse
Guest
yzinthehouse

selamlar Mahmut abi, bir hafta önce felan bi podcastte bahsetmiştin,sanırım buydu emin değilim. mindfullnestan bahsetmiştin, birkaç video izledim ve baya ilgimi çekti, youtube’da mindfullnes academy diye bir kanal var onun 26 videoluk bir programı var onun ilk videolarını izledim bu kanalı izlememi önerir misin? veya bana önerebileceğin kaynak, tavsiye edebileceğin herhangi bir şey var mı mindfullnes hakkında?

Unforgiven
Guest
Unforgiven

Abi merhaba benim nefret ettiğim bir özelliğim var.Sıkıntısı olan insanların hayatını istemsiz bir şekilde düzene sokmaya çalışıyorum.Kardeş kuzen daha yeni tanışılmış biri farketmeksizin herkese yapıyorum.Hangi podcast olduğunu hatırlamıyorum ama birinde benim gibi olanların bunu kendi hayatlarının berbatlığının üstünü örtmek için yaptıklarını söylemiştin yanlış hatırlamıyorsam.Benim de hayatım berbattı ve yavaş yavaş düzeltiyorum ama hala bu huyum yerinde ve çözüm bulamayınca sana danışayım dedim.Herhangi bir önerin varsa yazarmısın abi?Şimdiden teşekkürler.