Hayatımda kimseyi istemiyorum diyen kadın

Kıza yazdım ve hayatımda kimseyi istemiyorum dedi. Galiba beklemem gerekiyor. Attığım mesajlara da bakmıyor. Ne düşünüyorsunuz?

Hayatımda kimseyi istemiyorum demek, seni istemiyorum demektir. Birinin suratına seni istemiyorum demek kolay bir şey değil. Karşınızdakini kırmaktan çekinmenin yanında, nasıl bir tepki göstereceğini de kestiremeyebilirsiniz. O nedenle birçok kadın, bu tür politik cevaplar vermeye meyillidirler. Fakat maalesef eğer karşılarındaki, ilişkilerden anlamayan bir erkek ise, bu lafı bir umut ışığı olarak algılar! Zira bu kişi, kendi duygularını karşısındakine yansıttığı için şöyle düşünebilir:

“Hayatında kimseyi istemiyormuş. Demek ki hayatında birini istemeye başladığında orada olursam, beklersem ve hatta hayatında birini istememesine neden olan sorun ne ise onu bulup çözmesi için ona destek olursam, beni isteyebilir. (Bu arada bu sahte umudu daha da körükleyen laf ise reddeden kişinin ‘şu an hayatımda kimseyi istemiyorum’ demesidir.)”

Bu lafı duyduğunuzda beklemeyin. Direkt ve şahsen reddedildiğinizi anlayın. Arkanızı dönün ve gidin. “Hayatında birini isteyen” ve bu birinin siz olmasını isteyecek birini bulmaya zaman harcayın. Sizi reddeden birinin yörüngesinde dönüp durmayın. Hayatımda kimseyi istemiyorum diyen kadının kısa bir süre sonra hayatına başka birini aldığını görürseniz şaşırmayın. “Yahu beklesem kapı açıldığında kapının önünde olsam, hayvan barınağında evlat edinilmeyi bekleyen masum köpek yavrusu gözleri ile baksam, beni alırdı” gibi zeka yoksunu düşüncelere kapılmayın. Ya da daha kötüsü aylarca kızın yörüngesinde ona destek olacağım ayağında donun içine girmeye çalışıp durduktan sonra, kızı başkası ile el ele görmek gibi pek nahoş bir durumda kalmayın. Bu arada bu reddedilmeyi daha da açarsak aslen bu sözler tam olarak “şu an hayatında isteyebileceğim biri yok ve buna sen de dahilsin” anlamına gelir. Bu lafı bir umut olarak alıp, aylar hatta bazen yıllar kaybeden birçok insan var. Onlardan biri olmayın.

Yeri gelmişken şunu da söyleyeyim, bu  reddediş özellikle erkekleri içine düşüren bir tuzak zira erkeklerde kurtarıcı planına neden olan bir biyolojik mekanizmanın çarpıtılmış bir hali var: zor durumdaki kadınlara yardım etme içgüdüsünün, “ben sana yardım etmek, sen bana vermek” şeklinde çarpıtılması. Özellikle de bu mekanizmaya sahip birçok toy erkek, internette şu tip kadın yorumlarını okuyup gaza geliyorlar:

daha önce pişman olmuş olabilir ya da güveni sarsılmış olabilir o yüzden onu demiştir.

Daha önce kötü yasanmışlıkları vardır yine aynısı olacak korkusu yasar.

Olumsuz şeyler yaşadığı içindir.Güve problemi yaşamıştır,ihanet edilmiştir,yalan söylenmiştir.

Çok basit daha önce onu defalarca kez üzüp hayal kırıklığına uğrattımışlardır. O da artık üzülmek istemiyordur mutlu olmak istiyordur ama yaşadıklarından dolayı yeni bir şey e hazır değildir bla bla.

Bu tür dolmaları yiyen birçok erkek bu lafı duyduğunda bir anda hayatın sillesini yemiş premsesi, hayal kırıklıklarının ejderhaları ile çevrili kule zindanından kurtaracak şövalye moduna giriyor. Yapmayın. Masallardan uyanın. Bir kadın gerçekten bu durumdaysa, onu kurtarmak sizin işiniz değil zaten, yetişkin bir birey olarak kendi kendisine yapması gereken bir şey. Ama çoğu durumda altta yatan sebepler de bunlar değil.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

60
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
20 Comment threads
40 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
Serkan mCodLabirentten çıkan adamDev.aiNoname Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Namoproblema
Guest
Namoproblema

Zaten kadın da bu lafı kullanarak bir yerde bir taşla iki kuş vuruyor: Hem istemediği bir erkekle cinsel anlamda muhatap olmuyor hem de o erkeği çevresinde tutup aradığı partneri bulana kadar o adamın kendisine ihtiyacı olan ilgiyi göstermesini sağlıyor. Ben de zamanın da bu lafı çok duymuş birisi olarak tek tavsiyem, bu lafı duyduğunuzda arkanıza bakmadan uzaklaşın!..

justinianos
Guest
justinianos

Mahmut abi iyi günler. Sanaldan bana “çok tatlısın” yazan ve sonrasında tanıştığımız kadın, tam da erkek adamı keşfim sırasında hayatıma girdi. Öğrendiğim kadarıyla davrandım ve kıza başka kadınlarla da birlikte olduğumu vs vs söyledim. Anlık istedim, onunla dalga geçtiğim zamanlar oldu vs vs. Kızdan birkaç gün önce first date istediğimde doluyum diyerek reddetti ve sonrasında güven vermediğimi söyledi.Bende vakit geçirmediğim kadınlarla sanal iletişim kurmamın prensiplerimde olmayacağını düşünerek yolu verdim. Bu olay hakkında düşüncelerin nedir ? Cevaplarsan sevinirim.

biggus dickus
Guest
biggus dickus

bu yazının ters ucunda eğer kızın peşinde pervane olursanız kızla beraber olma ihtimaliniz var but at what cost?
denemeyin, önerilmez. yazıda bahsedilenlerle sıkıntı yaşıyorsanız başucu yapın ve yazıya sadık kalın. henüz ters ucunu denememiş ve denemeyi hayal eden arkadaşlar için ben denemiş bir kardeşiniz.

Xman
Guest
Xman

Sana ulaşabileceğim Instagram adresi bırakır mısın bu konu hakkında detaylı konuşmak istiyorum

biggus dickus
Guest
biggus dickus

discord üzerinden ulaşabilirsin. alptekin#0125

Sherlock
Guest

Çogu kadın psikolojisi dönup dolaşıp kızın dedigine degil yaptıgına baka dönuyor. Zaten size davranışlarından bakaraktan her şeyi anlıyabiliyoruz.

Mersinli
Guest
Mersinli

Abi bir arkadaşım da buna benzer bir durumda.Kız arkadaşımla sevgili olup onunla ayrıldıktan sonra birdaha arkadaş olamayacakları için onunla sevgili olmayı istemiyor tabii yersen.Arkadaşımda tam bir “aşk adamı” olduğu için de gerçekleri göremiyor.Sen bu konu hakkında ne düşünüyorsun merak ediyorum

Ümit
Guest
Ümit

Bunu da duymumuz var zamanında çok şükür 🙂

Smith
Guest
Smith

Tam da küçükken babasının onları terk etmesinden dolayı kendini sevilmeye layık görmeyen ve güven problemi olan kızla ilgili sıkıntı yaşıyordum çok iyi geldi. Zaten biliyordum, burada tekrar okumak iyi geldi.

Köşker
Guest
Köşker

“Hayatımda kimseyi istemiyorum” diyen bir kız var samimiyetimiz arkadaşlık boyutunda, bu kızı üniversiteden bu yana(6 senedir) tanırım.Üniversite zamanı çoğu zaman beraberdik kızın ciddi problemleri var hayatımda biri olsun mutlu olayım kafasında ama 4 senelik üniversite hayatında 2-3 tane açılan oldu, bana göre aklı başında oturaklı, varlıklı insanlardı ama onlarla da iki arada kaldı, ilişki olmadı 4 seneyi sap bir şekilde geçirdi zaman zaman arar beni, everemedik mi seni diye takılırım. Başlarda umursamıyordum derdi tasası bana mı kaldı kafasındaydım ama bu yazıdan sonra merak ettim bu kız neyin kafasını yaşıyor, altında yatan sebep ne ?

Neo Genç
Guest
Neo Genç

Kadınların yüzde 80i yüzde 20 erkek peşinden; kalan yüzde 20 kadında kimsenin peşinden, genelde. Yüzde 80 erkek de betalığını yapmak için sırada bekliyor işte.

nobodyisunique
Guest
nobodyisunique

ortaya yazıyorum, “arkadaşın” seni sürekli şahsi dertlerini anlatmak için arayıp soruyorsa, konu senin etrafında hiç dönmüyor veya çok az dönüyorsa “arkadaşın” seni, pozitif enerjini sömürmek için kullanıyordur. sağlıklı bir arkadaşlık söz konusu olduğunda ciddi dertleşme kısmı, aranızdaki diyalogun taş çatlasa çeyreğini falan oluşturmalı.

ayrıca pireyi deve yaparak derdini büyük göstermeye çalışıyorsa da aynı durum söz konusu olabilir.

kimsenin psikologu-yaşam koçu olmaya çalışmayın, herkesin derdi kendinedir. bu tip insanlar, kendi kendine yarattığı kötü enerjiyi, sürekli sizin üzerinize boşalttığı için ufak çaplı depresyona bile girebilirsiniz.

Efendi erkektim
Guest
Efendi erkektim

Yeni tanışma evresinde bir kadının aniden çıkıp gelen (yeni)sevgilisinin sırrı nedir?
Örnek vermek gerekirse gayet normal bir kaç yazışma(hatta sextinge varan konuşmanın) ardından:
-hayatımda artık biri var
+daha önce hiç bahsetmedin
-bana 4-5 ay önce teklif etmişti ben de ona (şimdilerde) bir şans vermek istedim.

Başka biri (sevgiliymişcilik oyunu oynuyoruz) :
-benim artık sevgilim var
+napayım ödül mü bekliyorsun?
-off anla işte arkadaşlığımız sürsün elbette ama …
+ sanırım mutlu olmanı dilemem gerekiyor ama ben de seni aldatırım haberin olsun.

Gibi konuşmalar başımdan geçmişti.

Enigmatic
Guest
Enigmatic

“sevgiliymişcilik oyunu oynuyoruz”

Nefesim kesildi. 🙂

Muhtemelen hatunlarla iletişimi ve oyunu iyi yönetemiyorsun ve bu duruma düşüyorsun.

Gerçi nickname’inden de bi şeyleri söylemişsin, efendi erkektim.

efendi erkektim
Guest
efendi erkektim

ben onlara ilgi veriyorum onlar bana nude, tavrım açıktır sevgili olmayalım ama buluşursak sikişelim.

neyse
Guest
neyse

Her yazılanı okuduğumda bir daha utanıyorum tüm hataları yapmışım dayı

gizli
Guest
gizli

peki yeni toxic bir ilişkiden çıktım şuan yeni bir ilişkiye hazır değilim diyen kız ne anlama gelir abi? bu da mı aynı anlama geliyor

Zagoran
Guest
Zagoran

Mahmut abi peki uzun süredir 3-4 yıl gibi, gerçekten hayatında kimse olmayan hb si 6 üstü güzel Bi kız sorunludur ya da unutamadığı biri vardır diye düşünüp yürümekten uzak mi durmalıyız

Selo
Guest
Selo

Allah gönlüne göre versin dedim ve daha yazmadım.

Spartali
Guest
Spartali

Mahmut abi, Online oyun uzerinden tanistigim bir kizla ara sira oynarken sohbet ettim, ardindan instagramdan ekledim ve baglantimin oldugu farkli bir sehirde yasadigini bildigimden bekledim.Sonra o şehire bu yaz gittim ve mesaj attim.Lafi fazla uzatmadan bulusmak istedim ve ilk basta calisma saatlerini ve bos vaktini soyledi bana hemen 1-2 mesaj sonra beni henuz tanimadiginiz ve guven problemi oldugunu soyledi.Bende olayi dalgaya vurdum ve “organ mafyasj oldugum cok mu belli” tarzinda cevap verdim hosuna gitti guldu fakat sonuç bulusma olmadi ve 3-5 mesaj sonra sohbet tamamen bitti.1 hafta sonra tekrar mesaj attim goruldu yapti ve birdaha yazmadim.Not : Baska erkekler ile… Read more »

Zeysss
Guest
Zeysss

Merhabalar Mahmut Abi bi sorum var. 1 ay önce tanıştığım bi kız var. Ben 23 yaşındayım o 19. İlk 1 hafta görüşüp 1 kez yiyiştik. Sonra şehir dışına çıkması gerekti 3-4 günlüğüne ve oradayken tartıştık. Benimle ilgilenmiyosun temalı sinirli bir çıkış yaptım ve 1 saat sonra özür diledim. Ben bu olaylara anlam veremiyorum ama benim için sorun yok görüşmeye devam edebiliriz dedi. 3 gün ona ulaşmadım. O da bana ulaşmadı.ben mesaj attım ve konuşmamız gerektiğini söyledim. Kuzenlerimle kamptayım dedi. Müsait olunca haber verirsin o zaman dedim. Ertesi gün mesaj attı müsaitim diye. Konuştuk. Bu süre zarfında beni denemek için insta… Read more »