Hayatımda kimseyi istemiyorum diyen kadın

Kıza yazdım ve hayatımda kimseyi istemiyorum dedi. Galiba beklemem gerekiyor. Attığım mesajlara da bakmıyor. Ne düşünüyorsunuz?

Hayatımda kimseyi istemiyorum demek, seni istemiyorum demektir. Birinin suratına seni istemiyorum demek kolay bir şey değil. Karşınızdakini kırmaktan çekinmenin yanında, nasıl bir tepki göstereceğini de kestiremeyebilirsiniz. O nedenle birçok kadın, bu tür politik cevaplar vermeye meyillidirler. Fakat maalesef eğer karşılarındaki, ilişkilerden anlamayan bir erkek ise, bu lafı bir umut ışığı olarak algılar! Zira bu kişi, kendi duygularını karşısındakine yansıttığı için şöyle düşünebilir:

“Hayatında kimseyi istemiyormuş. Demek ki hayatında birini istemeye başladığında orada olursam, beklersem ve hatta hayatında birini istememesine neden olan sorun ne ise onu bulup çözmesi için ona destek olursam, beni isteyebilir. (Bu arada bu sahte umudu daha da körükleyen laf ise reddeden kişinin ‘şu an hayatımda kimseyi istemiyorum’ demesidir.)”

Bu lafı duyduğunuzda beklemeyin. Direkt ve şahsen reddedildiğinizi anlayın. Arkanızı dönün ve gidin. “Hayatında birini isteyen” ve bu birinin siz olmasını isteyecek birini bulmaya zaman harcayın. Sizi reddeden birinin yörüngesinde dönüp durmayın. Hayatımda kimseyi istemiyorum diyen kadının kısa bir süre sonra hayatına başka birini aldığını görürseniz şaşırmayın. “Yahu beklesem kapı açıldığında kapının önünde olsam, hayvan barınağında evlat edinilmeyi bekleyen masum köpek yavrusu gözleri ile baksam, beni alırdı” gibi zeka yoksunu düşüncelere kapılmayın. Ya da daha kötüsü aylarca kızın yörüngesinde ona destek olacağım ayağında donun içine girmeye çalışıp durduktan sonra, kızı başkası ile el ele görmek gibi pek nahoş bir durumda kalmayın. Bu arada bu reddedilmeyi daha da açarsak aslen bu sözler tam olarak “şu an hayatında isteyebileceğim biri yok ve buna sen de dahilsin” anlamına gelir. Bu lafı bir umut olarak alıp, aylar hatta bazen yıllar kaybeden birçok insan var. Onlardan biri olmayın.

Yeri gelmişken şunu da söyleyeyim, bu  reddediş özellikle erkekleri içine düşüren bir tuzak zira erkeklerde kurtarıcı planına neden olan bir biyolojik mekanizmanın çarpıtılmış bir hali var: zor durumdaki kadınlara yardım etme içgüdüsünün, “ben sana yardım etmek, sen bana vermek” şeklinde çarpıtılması. Özellikle de bu mekanizmaya sahip birçok toy erkek, internette şu tip kadın yorumlarını okuyup gaza geliyorlar:

daha önce pişman olmuş olabilir ya da güveni sarsılmış olabilir o yüzden onu demiştir.

Daha önce kötü yasanmışlıkları vardır yine aynısı olacak korkusu yasar.

Olumsuz şeyler yaşadığı içindir.Güve problemi yaşamıştır,ihanet edilmiştir,yalan söylenmiştir.

Çok basit daha önce onu defalarca kez üzüp hayal kırıklığına uğrattımışlardır. O da artık üzülmek istemiyordur mutlu olmak istiyordur ama yaşadıklarından dolayı yeni bir şey e hazır değildir bla bla.

Bu tür dolmaları yiyen birçok erkek bu lafı duyduğunda bir anda hayatın sillesini yemiş premsesi, hayal kırıklıklarının ejderhaları ile çevrili kule zindanından kurtaracak şövalye moduna giriyor. Yapmayın. Masallardan uyanın. Bir kadın gerçekten bu durumdaysa, onu kurtarmak sizin işiniz değil zaten, yetişkin bir birey olarak kendi kendisine yapması gereken bir şey. Ama çoğu durumda altta yatan sebepler de bunlar değil.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

60
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
20 Comment threads
40 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
Serkan mCodLabirentten çıkan adamDev.aiNoname Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Sinefil
Guest
Sinefil

500 days of summer diye imdb puanı da oldukça yüksek olan bir film var. Bu yazının anlattığını en aptala bile kafasına vura vura anlatabilecek, herkesin hayatının bir döneminden kesitler bulabileceği bir film. Red pill camiasından olan herkes izlemeli bence. Sitedeki tüm yazıların özeti niteliğinde diyebilirim. Mahmut abi, eğer filmi izlediysen Summer karakteri ve aşk masallarına inanan beta Tom karakteri üzerine bir yazı siteye eklenebilir diye düşünüyorum.

Lyku
Guest
Lyku

Ah o tecrübesiz zamanlar… 🙂

Galahad
Guest
Galahad

Yazı, muazzam ve nadir istisnalar dışında çok doğru. Ben de buradan gerekli dersleri çıkarttım ama biraz farklı durumum var. YouTube videosuna da bu yorumu yaptım ama oradaki yorumlar pek okunmuyor sanırım. Ben de şansımı burada denemek istedim… Beni reddeden kız ne yazıkki kendi sınıfımda. Evet, büyük aptallık yaptığımın farkındayım ama olan oldu bir kere. Şöyle ki, geçtiğimiz aralık ayında olaylar oldu ve bu süreden beri hiçbir şey yazmadım, eğer kararın değişirse dön dedim. Tabiki dönülmedi. Reddetme gerekçesi de tıpkı bahsedilen gibi şu an hayatımda kimseyi istemiyorum zart zurt. Aradan öyle böyle 9 ay geçti. Fakat şöyle bir sorun var, aynı… Read more »

Noname
Guest
Noname

Oyunu oynayarak okulu 1 sene uzat. Hem üniversite yıllarını tabak çevirerek ve eğlenerek geçirirsin, hem de malum kişiyle aynı sınıfta olma derdinden kurtulursun

Dev.ai
Guest
Dev.ai

Hayatımda kimseyi istemiyorum diyorsa bil ki seni istemiyordur. Öğrencilik yıllarımda bunu bizzat yaşadım. Şöyle ki; Bilgisayar Programcılığı okuyorduk. Kız bana sürekli iş atıyor iltifatlar ediyor ödevlerini yaptırmak istiyordu. Ben de kızdan hoşlandığım için ses çıkarmıyordum. Kaşar beni aylarca bu şekilde kullandı bir gün bıçak kemiğe dayandı teklif ettim “hayatımda kimseyi düşünmüyorum, hep üzüldüm aldatıldım artık kimseyle çıkmak istemiyorum beni anla lütfen” minvalinde şeyler söyledi ve reddetti bir yandan da beni kullanmaya devam ediyordu baktım böyle gitmeyecek bunu bilgisayar mühendisliği okuyan o zamanlar (*) benden hem statü hem tip olarak üstün (*) bir arkadaşıma pasladım… 1 ay sonra sevgili oldular. Beynimden… Read more »

Cod
Guest
Cod

Mahmut abi, bir kız var bölümden. Ben başlarda buna asla yürüdüğümü belli etmedim onla eğlenen ustalık tarzında takılıyordum her zaman. Sonra bir akşam çağırdım bunu ayağı sakat olmasına rağmen geldi. Elini uzattı tutmayıp belinden çekip sarıldım. Sonra oturduk bi mekana orda güzel fiziksel temaslarda bulundum. Niyetimi o şekilde belli ettim. Onu yurduna bırakırken kolumu açtım koluma girdi elimi tuttu. Yurdun önünde kollarımı açtım sarıldı. Onun ertesi günü bana kendisinden ne beklediğimi sordu ben ise bir şey beklemiyorum henüz evlilik düşünmediğimi şaka yoluyla söyledim. O da bana ben ki ben yapamam, kendimi biliyorum bir gün isterim bir gün istemem. Kararsızım dedi.… Read more »