250 gram için değer mi kafası

Discord admini Freddie, geçenlerde cevaplanmamış soruları derlemiş ve bunları bana sorup, cevabı kendi kanalında yayınlamaya başladı. Sorulardan biri de şuydu (şuradan dinleyebilirsiniz):

“Ben niye kadınlar için bu kadar uğraşıyorum. 250 gram için mi bir şeyler yapacağım. Neden bu kadar şeye ihtiyacım var. Sonuçta kadının bana verebileceği tek şey cinsellik” diye bir serzeniş var. Ne diyorsun?

Hayatımda duyduğum en iğrenç şeylerden biri de bu 250 gram “bilgeliği”. İnsan böyle bir laf söyleyecek kadar düşüp kendini nasıl bu kadar aşağılayabilir ki? Eğer kadınları 250 gramdan ibaret görüyorsanız, sizin işiniz zaten kolay. El lambası şeklinde yapay vajinalar var. Al onlardan. Hayat boyu derdin kalmaz. Kadın eğer buysa, bundan ibaret ise, al o seks oyuncağını, bak bakalım tatmin ediyor mu seni?

(Yine de bu kafada çok adam olduğu için burada bu ürünü satsam mı acep?)

Eğer kadının size verebileceği tek şey seks olsaydı, burada şu ana kadar yayınlanmış 980 küsür makaleyi yazmaz, para kazanın ve seks satın alın derdim. Sonuçta ihtiyacınız olan tek şey seks olsaydı, onu zaten satıyorlar.

Kadın için bu kadar değer mi lafını çok saçma buluyorum. Bu lafta kadını merkeze koyan, kadın için bir şey yaptığınızı ima eden bir bakış açısı var. Sen bunları kendi ihtiyaçlarını karşılamak için yapıyorsun. Yemek için, barınmak için bu kadar değer mi ki günde 8 saat çalışıyoruz. Fasülye için bu kadar değer mi? Sanki fasülyeyi onurlandırmak için fasülye alacak parayı kazanmak uğruna eşek gibi çalışıyoruz gibi. Karnımızı doyurmak için çalışıyoruz. Kadınlarla birliktelik de aynı. Biz Aziz Sikolas mıyız? Kadınlar sevinsin, onurlansın, mutlu olsun diye mi yürüyüp ilişkiye giriyoruz sanıyorsunuz?

Sizin bir kadınla birliktelikle karşıladığınız tek temel ihtiyacınız seks değil. Temel duygusal ihtiyaçlarınız da var. Ayrıca bilmem nasıl unutuyorsunuz ama seks sırf zevk için yapılan bir şey değil. Üremek için yapılan bir şey.

Bakın sizin doğal mekanizmalarınızın içinde çocuk yapıp üremek de var.  İnsan çocuğu çok uzun süre ve iki kişi tarafından bakılmayı gerektirecek kadar zahmetli ve bu nedenle de kadın – erkek eş bağı kuruyor. Bu bağı sağlam kurmanız için de doğa, bu bağı sizin tatmin edilen ihtiyacınız olarak kodlamış. Olmazsa eksikliğini hissediyorsun. Uzun süre olmazsa yaşayabilecek olmana rağmen eksikliğini hissediyorsun.

Bu zihin yapısının daha hafifini ise bir arkadaş yorum olarak yazmış:

Ben de aynı şeyi düşünmeye başladım. Tabii konu 250 gram değil, ben daha çok “değer mi?” kısmındayım. Buradaki erkeklere, çevremdeki arkadaşlarıma bakıyorum; erkekler hep sürekli bir kendini geliştirme, öğrenme çabası içinde. Daha sonra dönüp kadınlara bakıyorum, çoğu o organa sahip olduğu için kendisini geliştirmek zorunda bile hissetmiyor. Felsefe, psikoloji konuşabileceğin bir avuç kadın varken gereksiz ünlüler ve burçlar hakkında konuşabileceğin onbinlerce kadın var. Artık büyüdükçe kadındaki güzelliğin değersiz, geçici bir şey olduğunu anlıyorum. Evet şuan yalnız hissediyorum ama aynı zamanda çabalamaya değer hiçbir kadın da göremiyorum.

İsyanın biyolojiye ya da fıtrata. Erkeklerin erkek egemenlik hiyerarşisinde kendilerine yer edinme motivasyonu, içgüdüsel olarak daha fazla kadına ulaşma motivasyonları kaynaklıdır ve bu yüzeysel düşüncelerle tanımladığın mekanizma sayesinde bugün sazdan evlerde değil böyle rahat bir dünyada yaşıyorsunuz. Toplum içinde erkeklerin işi genel olarak hiyerarşide yukarı çıkıp toplumu geliştirmek, kadınların işi de toplum içi sosyal, duygusal işleri ayarlamak ve çocukları doğurup yetiştirmek.

Kadınlarla felsefe, psikoloji konuşamamayı dert edinmen, bunun sanki olması gereken bir şey olduğunu düşünmen, kadın ve erkeklerin aynı oldukları ve aynı rolleri oynayabilecekleri propagandasının sonucu. Bundan 2-3 kuşak önce şu dediklerini söylesen, tüm erkekler seninle dalga geçerlerdi.

Değer mi? Değer tabii. İtici gücü üreme olabilir ama hiyerarşide yükselmek, daha fazla kaynağa ulaşmak, daha fazla kadına ulaşabilir olmak sağlayacağı imkanları bırak en önce erkeğin kaygı seviyesini fazlaca düşüren ve daha doyumlu bir hayat yaşamasını sağlayan bir şey.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

39
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
14 Comment threads
25 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
KocheflyerNot Elegance GentlemanGeezSoulmann Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Erkeğin hayatını doyumlu bir şekilde yaşayabilmesi için yeganelik teklik psikolojisi vardır. Erkeğin eksikliği doyumsuzluğudur. Bu kadarı bana yeter düşüncesi bir ölçüde kendini daha az erkekliğe ve doyumsuzluğa iter. Düşünün bir kere gözlerinizin içine bakıp size sokulan sizinde sarılıp kucakladığınız kadının sıcaklığını bilenler bilir. Senin sevdiğin yemek için çaba harcayan, doğurttuğun çocuğun senin olmasından dolayı daha ihtimamlı olan, ayaklarını yıkayabilen (benim ayak tırnaklarımı hala karım keser) size rastgele insanların ötesinde davranan. Zaman zaman Dırdır olsa bile. Seni yeganeliğe koyabilen, tekliğini ilan eden bu dünyada çocuğundan ve karından başka kim varki. Böyle yazdım diye itiraz etmeyin. Bu hayat içinde (uzun/kısa zaman) her… Read more »

Sherlock
Guest

Erkegin eksikligi doyumsuzlugudur. Yanlış gibi geldi. Çunku dunyayı degiştirenler her daim daha fazlasını isteyenler tarafından oldu.
Bana göre çoçuk sex ihtiyacımızın bir sonucudur. Tam tersine sex ureme ihtiyacımızın sonucudur. Hatta ureme o kadar önemlidir ki en çok dopamin salgılatanan olaya gelmiştir sex.
Eşinle aran çok iyiymiş Allah daim etsin.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Erkeğin eksikliği doyumsuzluğudur. Bana da yazarken eksik veya devrik cümle gibi geldi. Ama hala doğru olduğunu düşünüyorum. Belki Erkeğin eksikliğ/fazlalığı doyumsuzluğudur yazsaydım daha doğru olabilirdi. Dünyayı değiştirenler her daim daha fazkasını isteyenler tarafından oldu. Doğru söyledin. Yalnız sen negatif yönden bakmışsın birde bunun poztif yönü var. Pozitif doyumsuzluk genelde negatife göre daha etkin. Her seks üreme ihtiyacından değildir. Sekse ihtiycımız var çocuk olursa olur. Eğer sadece üremek için olsaydı doğum kontrol yöntemlerine ihtiyacımız olmazdı. Geçmiş dönemlerde zamanın sertliğine göre çocuk ihtiyaçtı. Şimdi modern zamanda ve şehir hayatında ise kişileri tamamlayan birşey. Benim ikinci evliliğim ve eşimle aram müthiş iyi değil… Read more »

nobodyisunique
Guest
nobodyisunique

ben de tam olarak ikinci paragrafını yazmaya gelmiştim.

insan erkekleri bu kadar doyumsuz ve hırslı olmasaydı, günümüz medeniyetinden ve teknolojisinden kesinlikle söz edemezdik. tarih boyunca insanlığı ileri taşıyan ve aynı zamanda yıkıma da uğratmış her olay; erkeklerin arasındaki rekabet, daha fazla kaynağa ulaşma, üretme ve hükmetme arzusu temelli olmuştur.

Sherlock
Guest

Negatif ve pozitifi karıştırman sonucunda 10. okuyuşumda da olsa anladım. Bazen bu doyumsuzluk kaosa, yok oluşa açıyor. Ama bu doyumsuzluk olmasaydı yok edilecek bir şey dahi olmayacaktı. Her sex ureme ihtiyacından dolayı degil. Ama her ureme sex sonucudur. Boyle bakarsak ureme sex ihtiyacımızındır gibi saçma bir duşunceye kapılabiliyoruz. Ama sexi guzel yapan aşırı dopamin salgılanması sırf biz ureyelim diye var. Sex aslında zor bir şeydi. Kabiledeki o kızı diger erkeklerle kapışarak almak ve onla çoçuk yapmak zor oldugu için bu hedefin peşinden gitmek için çok zevk veren bir hale gelmistir. Tabi gunumuzde o kadar zor degil. Çogu şey gibi artık… Read more »

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Bildiğimiz mana da öğretmen değilim. İnsanların ahiretini de öğrenmesini çok isterim. Ben de öğrenmeye ihtiyacı olan bir insanım işte. Evet 1. hanım vefat etti.
Evlenmeden önce benim de ilişkilerim oldu. Size soruyorum. Bir kızla kadınla birlikteliğinizin ilk ihtiyacı çocukmu seks mi ? 250 gr lık seksten bahsetmiyorum.
Nasıl bir doyum arıyorsunuz. Ve hayatının diğer alanları (okul, iş, arkadaş vs.) ile nasıl bir paralellik söz konusu.Sen de bunu cevaplarsan sevinirim.

Koche
Guest
Koche

Aradığın öncelikli şey sex. Fakat sexin sana bu kadar güzel ve tatmin edici bir şey gibi gelmesinin sebebi şudur: neslin devamının sağlanması için, sex senin genetiğine böyle tatlı, güzel ve doyum verici bir hareket olarak kodlandı. Yani asıl mesele yine neslin devamıdır ki hal böyle olmasa çoktan yok olmuş gitmiştik insanoğlu olarak.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

İlişkilerde seks önemli. Doyum açısından kadının kendisi ve varsa çocuk önemli.
Genetiğe sadece seks kodlanmamıştır, öncelikli olarak kadın kodlanmıştır.
Kadın olmadan ve değer almadan nasıl nesil olacak. Eğer sadece seks olsaydı herkes birbirini sikerdi.

sencokiyibierkeksinamanebiliyim
Guest
sencokiyibierkeksinamanebiliyim

Sherlock çok felsefeye kayıyorsun üreme tabi ki en önemli güdü olacak ki tüm hayvanlar neslini devam ettirsin sanat felsefe gitar çalmak gibi şeyler zekanın ürünü bunlar gerekli değil ama üreme barınma yemek ve su bulma vahşi hayvanlardan korunma bunlar iç güdüsel sürüngen beyinle ilgili şeyler red pill pua davranışlarıda bu güdüleri esas alıyor biri yazmıştı çünkü kadın iyi erkeğin eninde sonunda kılıç dişli kaplanın akşam yemeği olacağını bilir hatırlamıyorum şimdi o mantık çok ilkel ve benim bile zor anlatabileceğim şekilde söylemem gerekirse çoğu hayvan topluluklarında erkekler dominantlık savaşı veriyor , kazanan erkek tüm dişilere sahip olur diyelim ki aslan sürüsü… Read more »

Sherlock
Guest

Keşke sende biraz felsefeye kaysaydın. Noktalama işaretlerine tepki olarak bu yazıyı yazdıgını duşunuyorum.

Evet erkekler her daim dominantlık savaşı vermişlerdir. Ama erkek şiddetinin her daim kadına uzamadıgını belirtmek isterim. Tarla için birbirini vuran dedenin statuden ziyade kendi bolgesinin sınırlarını işgal eden biriyle olan kavgası. Hayvanlarda çogunlukla görulen bi olay.

Not Elegance Gentleman
Guest
Not Elegance Gentleman

Erkekte her zaman bir fethetme arzusu vardır. Kadınlarda da korunma arzusu.

Ancak insanı insan yapan şey erdemli, onurlu olmasıdır. Bunu da beyni sayesinde, düşünme yeteneği sayesinde öğrenir. Yoksa kabile savaşı veren sempanzelerden, liderlik savaşı veren gorillerden farkımız kalmaz.

Önemli olan iyi bir melek olmak değil veya önüne geleni koparmaya, kaziklamaya çalışan kötü kalpli bir insan.

insancıl yaşayabilmek, yüreğinin yettiği kadar yaşamak lazım.

Herkes kendi kalbinin ekmeğini yer.

Pan
Guest

Nedir bu kadınlarla entelektüel birşeyler konuşma merakı ben de bunu anlamıyorum. Doğa size konuşma değil, vuruşma rolünü yüklemiş. Diliniz değil zikiniz çalışsın. Ne yapcanız kadınlarla konuşup. Yaşadığınız her andan zevk alan bir hayatınız olsun. Olsun ki, kadınlar da sizin bu zevkli hayatınıza dahil olmak istesin.

Mihamme
Guest
Mihamme

mahmut bey bu yorumu kaldirir misiniz ?

Koche
Guest
Koche

Alnından öpülesi yorum. Tabi kadında biraz iq olsa fena da olmaz, ufak çaplı mizahlar vsvs. Ama mutlaka gece olimpiyatları sağlam olacak. Takır takır.

Pam
Guest
Pam

Felsefe ve psikoloji konuşacak kadın bulamayan entel beyefendi her akşam tiyatro, opera geziyor olmalı bunu kadın için uğraşmaya değmeme sebebi olarak gösterebilmek için. Beyler randevunuz felsefe profesörüyle de olsa kadın öpüşüp koklaşmaya geliyor j.j. rousseau’nun fikirlerini tartışmaya değil.

Mesela sevgilimin büyürken karşısında olan erkek figürünün baba değil dede olmasının sonuçları hakkında çıkarımlar yapabilirdim ama karşısına geçip kişilik analizi yapmadım tabii ki adama. Can I call you daddy dedim.

Sherlock
Guest

Etkilemek için çıkarım yapabilirsin. Nasıl buldugunu söylemediginde gizemde oluşturuyorsun. Bu arada dedigin gibi entel takılan biri o çevredende tartışacak biri bulur. Tartışmanın dozunu ayarlarsa garip komik bir şeyde olabilir.

Gannicus
Guest
Gannicus

Mahmut abi selamlar,

“250 gram için değer mi uğraşmaya.” düşüncesinin, erkeğin konfor alanına geri dönüş bileti veya konfor alanından hiç çıkmama isteğiyle ile bir bağlantısı olabilir mi?

Hiyerarşide yer edinmek, tutunmak ve yükselmek bir erkek için zorlu bir süreçtir çünkü. Hiyerarşide yükselmek de, peşinde cinsel pazarda ve oyunda başarıyı getirir. Erkek kişi kendini bu acılı süreçten sıyırıp kendi konfor alanına geri dönebilmek için, kendine böyle saçma bahaneler üretebilir mi?

rusyafatihi
Guest
rusyafatihi

Değer tabi lan! 100 gram tavuk döner bile 20 lira olmuş aklını başına al olm..

Lyku
Guest
Lyku

İncel bahanesi gibi bir şey olmuş bu kafadakilerinki. Mesele bulamıyor olmaları olmasın?

Koche
Guest
Koche

Evet mesele bulamıyor olmaları. Ve düştükleri seviyeden yukarılara çıkmanın ciddi bir efor, zaman aman acı çekme, çabalama, düşme kalkma ama her şeye rağmen ilerleme gerektirmesi. Ancak şunun farkında da değiller. Tam tersine daha dibe inmeye devam ettikleri ya da yerlerinde saydıkları sürece cehennem derinleşecek. Fırsatlar kaçacak ve iş her geçen ay içinden daha da çıkılmaz ve katlanılmaz bir hale gelecek. Bir noktada artık bahaneler bile zihin mastürbasyonu yaparak iyi hissetmek için yetmeyecek. İş ki o noktaya kadar düşmeden aklı başa alıp kişinin kendini gerçekleştirme yoluna girmesidir. (Kendini gerçekleştirme yolu mutlaka zorluklar içerir fakat bu yolun olabilecek en kolay versiyonda olması… Read more »

acemineilstrauss
Guest
acemineilstrauss

yazı genel olarak güzel çok doğru söylemiş ama sen o kadar kendini geliştir birçok alanda fikir sahibi ol ama bu fikirlerini konuşacak bir kız bile bulamama, gerçekten çok kötü bir durum. onlar gitsin yakışıklı kekolarla ya da zengin piçlerle takılsınlar. kendini sapyoseksüel ilan eden kızların bile büyük çoğunluğunun felsefe, psikoloji gibi alanlardaki muhabbetlerden sıkılacağını düşünüyorum. hayat kadınlara daha kolay olduğu için kadınlar artık gençliklerinde doğuştan gelen değerleriyle gününü gün etme derdindeler. bu tarz alanlarda kendimizi geliştirmek istiyorsak bunu sadece kendimiz için yapmamız gerekecek gibi artık, çünkü artık kadınlarda erkeklerin arasındaki bu konulardaki entelektüel birikimleri arasındaki uçurum çok artmış durumda. doğa… Read more »

Koche
Guest
Koche

Zayıf insanlar kendilerini daha farklı, zeki, entelektüel vs görerek yenilmişlik, ezilmişlik ve öfkelerini saklamak istiyorlar. Bu durumların oluşturduğu negatif hisleri sahte bir üstünlük hissi ile maskelemeye çalışıyorlar. Aynısını yaşadığımdan durumu çok iyi anlayabiliyorum. Kendimi ben çok zekiyim ondan böyle diye avutuyordum eskiden. Ve evet gerçekten de ortalamaya göre çok daha zeki bir insanım ama sadece analitik beceriler ile iş yürümüyor. (Analitik beceriler mükemmeldir.) İlle erkek adam olacaksın. Üstelik erkek adam olmayı başardığın takdirde zeka, entelektüellik, sıradışılık gibi şeyler hanene oldukça fazla artı puan yazacak. İşte bu nokta da zaten her erkeğin istediği kendini gerçekleştirme ve güç sahibi olma yolunda emin… Read more »

Batuhan
Guest
Batuhan

“Erkeklerin erkek egemenlik hiyerarşisinde kendilerine yer edinme motivasyonu, içgüdüsel olarak daha fazla kadına ulaşma motivasyonları kaynaklıdır”. Burada kadına odaklı şekilde birşeyler yapmamamız, kendimiz için yapmamız gerektiğini benimsiyoruz. Ama kadına ulaşma içgüdüsü, bunca düzeni kurmuş anlaşılan. Bizim felsefemize ters düşmüş olmuyormu acaba?

isminivermekistemeyen
Guest
isminivermekistemeyen

Kadınlara hiçbir zaman 250 gram olarak bakmadım, çok uzun süredir kadın erkek ilişkilerinin duygusal tatmin temelli olduğunun farkındayım orgazm da bir duygu neticede. Ayrıca kadınların entelektüel birikim, iş, girişim gibi konularda erkeklerden çok çok daha geride olduğunun da farkındayım ve bu durumu da yadırgamıyor tamamen doğal karşılıyorum ama benim şöyle bir bakış açım var; zaman zaman zorlansam da duygusal olarak ben kendimi mutlu hissediyorum, mutlu olmak için bir kadına ihtiyaç duymuyorum. Programlama ile ilgileniyorum ve kendime bir şeyler katmak, bir şeyler başarmak, para kazanmak, başkalarının yapamadığını yapmak beni yeterince tatmin ediyor. Geceleri mutlu uyuyorum yani. Kadınlarla tanıştığımda geneli beni sever… Read more »

barneystinson
Guest
barneystinson

kızlarla konuşuyorsam moralim yerinde özgüvenim tavan ama eğer o hafta yürüdüğüm kızlardan olumlu yanıtlar alamamışsam sporumu aksatmışsam moralim biraz kötü özgüvenim daha düşük oluyor. Bu normal mi değilse benim sağlam bir dayağa ihtiyacım var oneits hastalığım yok ama kadın hastalığım var bağımlıyım kızlara yürümeye. Biraz ara mı versem mahmut abi çünkü kurtulmak istiyorum.

Helios
Guest
Helios

Mahmut abi kadınlarda özellikle boş muhabbeti hiç çekemiyorum şuan çevremde bulunan kadınların ortalama muhabbeti futbol, burç, zibidi rapçılar üzerine en sevmediğim muhabbet çeşidi bunlar. Sadece onlar değil normal konuştuğum bir kız bile boş muhabbet yapınca özellikle çekip gitmek istiyorum. Sadece cinsellik için bile bir kadınla boş muhabbet yapasım yok. ben illa birini tutturucam diye tüm salak kizlarin afrasini tafrasini cekmek istemiyorum sadece bunları yapmayan birini istemek beni oneitis kafasına sokar mı ? Kafam çok karışık şuan tam başlıktaki gibi düşünüyorum. Boyle kızların ve erkeklerin oldugu ortamlarda da bulundum cunku cidden bıkkınlık geliyordu. Mgtow tarzı birşey iyi olur mu.

Soulmann
Guest
Soulmann

Evlenene kadar cinsel iliski yasamamis bir erkek hakkinda görüs ve dusuncelerin nedir abi? Sonucta herkes sekse kolay ulasim saglayamiyor.

Geez
Guest
Geez

Ben bu yazıdakinden daha başka bir zihin yapısına büründüğümü hissediyorum.

Narsist bir insan olmadığımı düşünüyorum ancak benimle flörtöz şekilde konuşan kızı biraz bile beğenmemişsem çok çabuk soğuyorum. Eğer soğuma olmasa cinsellik elde edeceğime eminim ancak içimden hiç gelmiyor. Haliyle soğukluk oluşuyor ve iletişimimiz kesiliyor.

Aslında bakıldığı zaman sevmediğimiz bir insanla konuşmak zorunda değiliz, kimse kimseyi zorlamıyor. Benim esas değinmek istediğim nokta ufak bir beğenmeme durumu oluştuğunda soğumak, buluşmaya vs gitmek istememek. Burada yapmam gereken şey ne ? Sanki bir daha kimseyi beğenmeyecekmişim, hoşuma gitmeyecekmiş gibi hissediyorum.

flyer
Guest
flyer

Selamlar mahmut abi, Cinsellik hayatta olması gereken bazı parçalardan birisi ve önemli. Bir erkeğin dini nedenleri öne koyarak cinselliği ertelemesi maskülen bir davranış mı ? Bir yazında kız seni öpmeye kalkar ve sen geri çekilirsen gay damgası yersin demiştin.