Kadın ve Erkeklerin İlkel İçgüdüleri

Aşağıdaki bölüm Imran Khan’ın 1 Ocak 2010 tarihinde yayınlanan ve gelecek 10 yılla ilgili artık korkutucu derecede isabetli kehanetler içeren Erkek Düşmanlığı Balonu (Misandry Bubble) yazısından birebir çeviri. Ben bu yazıyı ilk okuduğumda Ocak 2010da yazıldığına inanamamıştım. Erkek Düşmanlığı Balonu, kırmızı hap öğretisinin bir bütün olarak birarada yer aldığı ilk makale ve birçoğu için kh manifestosu. Din ve kırmızı hap ilişkisine dair soru soranlar için birkaç cevap da var.

Burada ara ara “bundan böyle yüzde 20 alfa harem yapar siker hacı, yüzde elli de anca evlenip beta öder olursa” diye yazanlara gelsin. Belki dediğiniz olur ama o alfalar ve haremleri anca mağaralarda, sazdan evlerde, nükleer savaş sonrası dünya konulu filmlerindeki (mad max gibi) distopyalara benzer cehennemlerde çiftleşir.

Genetik araştırmalar gösteriyor ki, modern zamanlardan önce, kadınların yüzde 80’i çoğalabilmiş iken erkeklerin sadece yüzde 40’ı çoğalabilmiş. Bundan çıkarılacak en bariz sonuç, en tepedeki erkeklerin birden fazla kadını varken, alttaki yüzde 60’ın hiçbir çiftleşme şansı yoktu. Kadınlar açıkça tepedeki erkeği birden fazla kadınla paylaşmaktan gocunmadılar ve ‘alfa’nın dört karısından biri olmayı, ‘beta’nın hiç bölünmeyen ilgisine tercih ettiler. Kadınlar için çekiciliklerine göre erkeklerin en tepe yüzde 20’sindeki erkekleri, ‘alfa’ erkek olarak tanımlayalım ve ortadaki yüzde 60’a da ‘beta’ erkek diyelim. Dipteki yüzde 20’nin ise bu konuda bir fonksiyonu yok.

Goriller, şempanzeler ve ilkel insan kabileleri üzerindeki araştırmalar gösteriyor ki erkek, önüne gelenle yatan ve çok eşli cinsiyet. Bu, modern okuyucu için süpriz değil. Ama aynı araştırmalar gösteriyor ki, kadınlar tek eşli değil de hipergamikler. Başka deyişle, bir kadın belli bir zamanda tek bir erkeğe çekilmiş olsa da, değişik erkeklerin statü ve servetleri dalgalandıkça, kadının ilgisi düşüşteki erkekten yükselmekte olan erkeğe kayabilir. Alfa erkek saflarında devir (saflardan düşme – saflara girme) çok fazla ve kadınlar da bunun şiddetli bir şekilde farkındalar.

Bu nedenle kadınlar tek eşli ilişkiye ilk girmek isteyen olmalarına rağmen ilişkiden ilk çıkmak isteyenlerdir. Bu doğru ya da yanlış değil, tamamen doğal. Yanlış olan, kadınları evliliği bozduğu için utandıran geleneksel baskılar tamamen kalkmış iken, bir erkeği sosyal ve kültürel baskı ile, utandırarak, ‘bağlanmaktan korkmakla’ suçlayarak ya da ‘Peter Pan Kompleksi’ gibi uyduruk şeylerle evlenmeye zorlamaktır. Boşanmaların yüzde 90’ı kadınlar tarafından başlatılmasına rağmen. Dahası, bir kadın bağlılığı yokettiğinde, çocuklar büyük zarar görürler ve kadın şimdi ve gelecek için terk ettiği erkekten para talep eder. Evlenmeyi reddeden bir erkek ne masum küçüklere zarar veriyor ne de yıllarca bir kadına para ödemek zorunda değil. Bu absürt çifte standardın, topluma gözle görünmeyen ama büyük zararları var.

‘Beta’ erkekleri, kendilerini idare edecek kadarından çok daha fazlasını üretmeye teşvik etmek ve aynı zamanda kadınların hipergami dürtüsünü kontrol altında tutarak çocukların biyolojik babalarından kopmamasını sağlamak için, tüm ana dinler, iki cinsiyetin birbirleri ile yapıcı bir şekilde beraber olmasını zorlayan ve ilkel dürtüleri cezalandıran bir kurum inşaa etmişlerdir. Bu kurumun adı “evlilik”tir.  Tek eşli evliliği dayatan toplumlar, tüm beta erkeklerin eş sahibi olmasını garantileyerek, modern zaman öncesi üretken olmak için hiçbir motivasyonları olmayan bu erkekleri üretken olmaya teşvik etmişlerdir. Bunun karşılığında da kadınlar kendilerine kaynak sağlayacak, koruyacak bir erkek ve çoğunlukla yoksulluğa mahkum evlenmemiş kadınlardan daha yüksek sosyal statü kazanırlar. Bütün bir insan nüfusuna uygulandığında, bu sisteme “uygarlık” denir.

Bu formülü çok az sapma ile uygulayan bütün toplumlar büyük başarılar gösterip yüzyıllarca ayakta kaldılar. Tek eşli ilişkinin çeşitli insan topluluklarında nasıl benzer doğaya sahip oldukarı  oldukça çarpıcı bir gerçek. Bu formülden sapan toplumlar, hızlıca yokedildiler. Cinsler arasındaki bu ‘anlaşma’ beta erkekler, 35 yaşının üstündeki kadınlar ve çocuklar için oldukça avantajlı olsa da, alfa erkeklerin ve 35 yaş altı kadınların (ilkine göre sayıca çok az bir topluluk) aktivitelerini sınırlandırdı. Bunun tersi olan uygarlık öncesi toplumda, alfa erkeklerin 3 ya da daha fazla kadını kapatması, yaşlananı atıp daha gencini alması ve bu arada beta erkek yığınlarının az sayıda arta kalan / yaşlı kadın için birbirini yemesi oldukça kaotik ve istikrarsızdı. Beta erkekleri saldırgan ve üretimsiz bırakan bu sistemde, alfa erkekleri tarafından çöpe atılan anneleri de ser sefil bir hayata mahkum ediyordu. Sonuç olarak, geleneksel uygarlık kontrollerini kaldırırsanız, erkeklere ve kadınlara ne olur?

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

38
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
13 Comment threads
25 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
MematiÇevirmen HocaRoderoSinemŞevket Alfaoğlu Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Çevirmen Hoca
Member

Zaten o yüzde 20 alfa -50 beta denklemi toplumu tek katmanlı sandığı için batıyor. Her kadının yüzde 20si aynı değil, kadınlar da kimin kendilerine bakacağının farkında. Yine her erkek de her toplulukta aynı yüzde içerisinde kalmıyor, kendisine olan talep değişiyor.

de bruyne
Guest
de bruyne

bu evliliğe ceza gibi bakan kişiler bence çok saçmalıyorlar. insanın bir ailesi olması,çocuklarının olması kötü bir şey mi? bir hayat arkadaşı olması kötü bir şey mi?

de bruyne
Guest
de bruyne

nafaka ve tazminatın kaldırılması bu işi çözer. eli ayağı tutan bir kadının ne nafaka ne de tazminat alması lazım. ayrıca evlenen kişilerin sahip oldukları mal veya mülkten karşı tarafın hak almaması lazım. bu düzenlemeler türk aile yapısını düzeltir.

Cuneyt
Guest
Cuneyt

YouTube’da ki “ERKEKLER NEDEN ÜSTÜNDÜR?” videosu hakkında ne düşünüyorsun? Böyle videoların çekilmesi taraftarıyım. Gerçekleri halka anlatmalıyız. Ama özünde pek realist olmayan yeni dünya düzeni bu tür videolara engellemeler getiriyor.

Cem
Guest
Cem

Aslında kapitalizmde de avcı toplayıcı döneme göre değişen fazla birşey yok eskisen kabilenin şefleri avcıları güçlüleri alfalaro tekel kurmuşkem şimdi ceolar başkanlar müdürler patronlar yani hiyerarşi ve sınıfsal olarak üstte olanlar tekel kurmuş durumdalar. Kurumsal firmalarda yeni başlayan bayan personel ile kaşar erkek müdür birlikteliklerini çok duyuyorum . Bizdeki fark tek eşlilik baskısıyla evlilikle sonuçlanmasıdır müdür üstü pozisyondakiler sekreter ve diğer personellerle harem kurabiliyorlar

Redpill Eleştirmeni
Guest
Redpill Eleştirmeni

Merhaba beyler. Eleştiriler yapmaya sizi harcamaya geldim. İlk önce bir adam akıllı anlayalım bu hapı. Redpill dediğimiz kırmızı hap hayata bakışı temel de 2 farklı perspektife bölüyor. Kırmızı olanlar acı,hoş olmayan,görünenin ardında ki gerçekler, mavi olanlar ise hayal dünyası,yanlış inanç ve umutlar olarak tanımlıyor. Matrix filminden aşırılma bir kavram. Acı gerçekleri ise benim redpill komünitesinde gördüğüm kadarıyla hep kadınlarla ilişkiler üzerine ve “kadın doğasına” dair. Kadın doğasına dair şeyler zaten çok gizli bir sır değil ve redpill buna bir şey katmıyor. Temel teorilerini evrimsel psikolojiden alıyor. Evrimsel psikoloji bilim camiasında sahte bilim olarak görülüyor ve pek ciddiye alınmıyor. Evrimsel psikolojiyi… Read more »

Çevirmen Hoca
Member

Güzel kardeşim kadınlar dünyanın her yerinde aynı şeyi ister ve benzer erkek türlerine benzer tepkiler verir. Red pill de temelinde erkeklerin bunu anlamasını sağlayan bir oluşum. Kültür sadece kadınların doğal içgüdülerini ne kadar çıkarabiliceğini belirler, kadınların bakış açısını değiştirmez. İdeoloji demişsin de ideolojilerin lideri olur, red pill için böyle bir figür yok, bilim gibi teorilerini yanlışlanması veya onaylanması üzerinden ilerliyor. Son olarak özgür toplum, mini giyen kadınlar dövülüyor falan tam feminik ağzı. Senin dediğin özgür toplum feminiklerin hayali zaten. Gençken istediğimize verelim ondan sonra da yaşlanınca erkeklerin birisi bizi alıp ömür boyu baksın. Yani alfa siksin beta ödesin. Kimse de… Read more »

Redpill Eleştirmeni
Guest
Redpill Eleştirmeni

Ne feministi? Feminizmi sevmem post modernizimle beraber ancak bunlar 1. Dünya ülkesi tartışması. Kadın ve erkeğin kültürleri aşan bir doğaları var zaten evrimsel psikoloji hipotezlerini biliyorum. 2 defa evrimsel psikoloji dersi aldım. Redpill olsa olsa bu teorilerin aptalca ve yanlış anlaşılmış hali olabilir. Alfa beta zaten saçma sapan bir kavram. Bunu ilk kurtlarda ortaya atılan bir teoriydi. Sonra erkek egosu aldı patladı gitti kelime. Alfa siker dediğiniz şey pek makul değil. Alfanın ne olduğu belirsiz zaten. Yakışıklı kaslı uzun boylu adam mı alfa yoksa lüks arabası olan zengin adam mı? Mahalle kabadayısı mı alfa? Cumhurbaşkanı mı alfa yoksa başbakan mı?… Read more »

Ahmet Mustafa
Guest
Ahmet Mustafa

Redpill Eleştirmeni kırmızı hapın Türkiye’de ABD’de uygulandığı gibi uygulanamayacağını söylüyor. “Her sevgilim en genç üçüncü buluşmada benle seks yapsın ama evlenirken bakire ya da çok az seks yapmış bir kadınla evleneyim” anlayışının ilk kısmı zor uygulanır diyor. evlenene kadar insanların ortalama seks partneri sayısı konusunda ciddi ve güvenilir bir anket göremedim ama tahminim ülkedeki azınlığın cinsel olarak aktif bir hayat yaşadığını tahmin ediyorum. (ABD’de de dahi 30 yaşına gelip seks yapmamış olanların sayısı %10 gibi) Kısaca burada verilen stratejileri herkesin uygulaması gibi bir durum olamaz. ABD’de de “evlenirken bakire ya da çok az seks yapmış kadınla evleneyim” uygulanması çok zor… Read more »

de bruyne
Guest
de bruyne

muhtemelen liboş solcu,kedileri seven cumbucket bir hatunun yorumlarını okudunuz. eğer tam tersi ise yani erkekse,durum daha da vahim dostum.

Tristan
Guest

Haklı olduğu yerler var. Ama sadece bazı kısımları. Bir de çok uzun. Ben de yarın detaylıca buraya yorum olarak yazacağım.

BayDooku
Guest
BayDooku

Türkiyenin geçmişte yanlış yaptığı veya yapılmaya zorlanarak modernleşememesini, Amerika gibi gelişmiş ülkelerle karşılaştırarak ilişkiler konusunda pekiştirme düşüncen oldukça zavallı ve klasik, kalıplaşmış bir kişi olduğunu gösterir.( Yani aa bak geri bir ülkeyiz demekki herşeyimiz ahlakımız, inancımız onumuz bunumuz yanlış hemen değiştirmeliyiz diyen bir soytarısın ) Bunun gibi çıkarcı tipler güç nerdeyse orda olmak isterler. Hani filmlerde baş karakter kimse ona aşık olan klişe kadınlar vardır ya ha onu kastediyorum. İkinci olarak hipergami konusunda senin dediğin gibi düşünelim. Senaryo şöyle bak : Kızlar özgür, hipergamileri yok, 10-13 yaşlarında cinselliği gelir gelmez sexlere başlasınlar, 17-20lerde +45 lerle yatsınlar. Sonra 30 larına gelsinler… Read more »

musto
Guest
musto

Bu site fikirlerimi büyük ölçüde değiştirdi. Fakat kafamda hala soru işaretleri var.
Bir soru cevap yayını yapsak harık olur.

Piskletci
Guest
Piskletci

Nafaka ve Nazminatı kaldırabilecek hatta kaldırmayı teklif edebilecek bir merci var mı şu anda? Adamın götünü keserler valla. Şu hikayede sosyal medyanın payını çok büyük görüyorum. Her zaman dhaa yakışıklısı daha kaslısı daha zengini bir tık ötede. Bunları kolaylıkla elde ettiğini görebilen kadın neden sünepeler ile takılsın ki? Görmezden geldikleri şey ise bu çok talep gören erkekler ile uzun vadeli bir şey yaşayamayıp kullanılıp atıldıkları. Kırmızı hapı ucundan da olsa alan birinin bir daha ilişkilere eskisi gibi bakması mümkün değil. Şu dakikadan sonra saf salak aşık olmak falan zaten hikaye. Evlenmeyi teklif etme ihtimalim sıfır. fakat evliliğe doğru gidiyor gibi… Read more »

Piskletci
Guest
Piskletci

Yukarıda Red pill eleştirisi yapmaya gelen sikik şöyle demiş “Asıl redpill az sayıda güzel kadını erkeklerin istemesi ve çoğunun elde edemeyecek olmasıdır.” birader şişman sakat hasta falan değilse az da kendine bakıyorsa kadınların iyi kötü bir gideri olabiliyor. mevzu senin dediğin gibi değil malesef. Az sayıda güzel kadın var onu elde edemiyoruz ühü ühü durumu yok.” ben bana öğretildiği gibi düzgün bir adam oldum fakat ben elimi sikerken Mahmut neden dört karıyı sikiyor?” diyen ve gerçekleri görmeye başlayan erkekler var. “Türkiyede redpill olmaz. Muhafazakar kültürün olduğu özgürlüğün olmadığı yerde olmaz.” hemşerim bu bahsettiğin kültür kısmen de olsa baskılayabiliyor dürtüleri. Fakat… Read more »

KubgiN
Guest
KubgiN

Harika açıklayıcı bir yazı olmuş. Çok şey anlatıyor ve bilimsel olarak bir çok kanıtla beraber gözlerimizin önüne seriyor. Bakın arkadaşlar beni yanlış anlamayın ama sizlere bir şey söyleyeceğim. 33 yaşındayım ve bir şirkette yönetici olarak çalışıyorum. Altımda çalışan 100’e yakın insan var. Bu insanları tanıyorum. Bu insanların sevgililerini ve arkadaşlarını tanıyorum. Arkadaşlarının arkadaşlarını da işim gereği tanımak zorundayım. Bütün mülakatlara yazılı ve sözlü olarak ben ve IK’daki yani insan kaynaklarında ki personel girer. İnsan kaynaklarını bilerek kadın alırım. Çünkü erkekler hakikatten 2 bayan personel işe alınacaksa güzel olanı işe alıyorlar nitelikli olanı değil. Kadınlar birbirlerini çok iyi tanıyorlar. İş görüşmesinde… Read more »

Şevket Alfaoğlu
Guest
Şevket Alfaoğlu

İmran Khan yazınca google’a, Pakistan başbakanı çıkıyor.
Kim bu?

Sinem
Guest
Sinem

“Kadınlar gibi mutluluk yada tatmin seviyesi sonsuz olan bir cins değiliz biz erkek milleti. ” KH aldığını iddia eden bazı erkeklerin, kadınları aşağı kendini daha erdemli gören, kibir kokan şuna benzer yorumlarını görüyorum bazen ve gülesim geliyor. Bu arkadaşa erkeklerin de cinsel olarak böyle bir limitsiz tatmin seviyesine sahip olduklarını biri hatırlatsın. Kadınlar şöyle, kadınlar böyle, kadınlar tehlikeli, çıkarcı, garantici..gibi tanımlamalar yapanların, erkeklerin cinsel dürtülerinin yüksek olmasını basitçe “sapıklık” olarak adlandıranlardan şeklen bir farkı yok.

Memati
Guest
Memati

Merhabalar herkese kafamı oldukça karıştıran bir konu var lakin sizin anlayabileceğinizi düşündüm bilhassa Mahmut abi. Sanırım en uygun başlık burası.

https://youtu.be/FA6inXRwRuI

Şu yaklaşık 2 dakikalık videodaki adamın dedikleri hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum bilhassa Mahmut abi.
Zira alışılmışın aksine aşırı farklı şeyler söylüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim zira oldukça kafa karıştırıcı bi durum oldu benim için.