Erkek Adam Odysee kanalı

Erkek Adam sitesinin podcast ve videolarını artık Odysee sitesinden de izleyebilirsiniz.

Peki neden Odysse?

  1. Odysee Youtube gibi çıt kırıldım kartaneleri mekanı değil. Yani, iki üç tane feministin ya da sjwnin izleyip de hamamda bayılan kocakarılar gibi fenalaşacağı ve şikayet manyağı yapacağı bir yer değil. Aslında yetişkin insanlar için gayet normal olan konuları, Youtube sansür ekibi olmadan işleyebileceğiz. O nedenle de kısa süre içerisinde sadece Odysse’de yer alacak içeriklerimiz olacak ve bu içerikler Youtube’da olmayacak.
  2. LBRY (Odysse), merkezi olmayan, blockchain teknolojisi ile çalışan bir platform ve Youtube gibi totaliter bir merkezi otoritenin kontrolünde, sizi ürün diye reklamcılara pazarlayan bir platform değil. Bu tip yeni teknolojileri desteklemek gerekli diye düşünüyorum. İlk dikkatimi çekme nedeni buydu ve ayrıca bu, kişisel olarak kullanmamın ikinci nedeni.
  3. Odysse’nin uygulaması (app) LBYR, uygulama arka plandayken ya da telefon ekranı kapalıyken de çalışıyor ve videoları kaydetmenize olanak veriyor. Youtube’da Premium ödeyerek sahip olabileceğiniz bu fonksiyonlar, Odysee’de bedava. Ben aslında şahsi olarak ilk bu nedenle kullanmaya başladım. Zaten izlediğim birçok içerik orada var, neden hem tüm premium özelliklere bedava sahip olup hem de üstüne izledikçe azıcık kripto para gelmesin ki? Artık bizim podcastlerimiz de burada olacak.
  4. Odysse içeriğine reklam koymayı planlamıyoruz. Ama eğer Odysse’ye kaydolur izlerseniz, izlemelerinizden hem siz hem de biz cüzi miktarda da olsa kripto para (LBRY) kazanıyoruz. Eğer sitemizin Odysee kanalını izleyecekseniz, lütfen Odysse’ye kaydolup bizim kanalı da takip edin. Eğer kaydolmazsanız ne siz kazanıyorsunuz, ne de biz. Ama kaydolursanız hem siz kazanıyorsunuz hem de biz.
  5. Odysse’de videoları ücretli yapabiliyorsunuz (çok az bir şey tam olarak 2-3 kuruş gibi) fakat biz bunu açmayı düşünmüyoruz. Onun yerine videolar altında “tip” (bahsiş) diye bir düğme var artık gönlünüzden ne koparsa 🙂

Bizim temel motivasyonumuz birincisi zira 10-15 sene öncesine kadar yetişkin insanların gayet doğal tartıştığı içerik, bugün geri kafalı Youtube tarafından sürekli işaretleniyor, düzelt mesajı geliyor, kaldırılıyor. İnsan bir süre sonra ister istemez kendi kendine sansür uygulamaya başlıyor ve bu iyi değil. Ayrıca bu içerikleri Youtube yarın tek kalemde silebiliyor. Bir sabah kalktığınızda Erkek Adam sitesi yerine Hasan Mutlucan türküleri bulursanız, bizi başka nerede bulabileceğinizi biliyorsunuz artık 🙂

Dediğim gibi Youtube’un gerici SJW otoritesinin dışında içerik üreteceğiz ve sadece Odysee’de yayınlayacağız. Ama Youtube’a koyduğumuz her içeriği, Odysee’de de yayınlıyoruz.

O nedenle sitemizi takip ediyorsanız, Odysse’ye kaydolalım, Erkek Adam kanalını takip edelim, etmeyenleri uyaralım.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

7
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
AltairKuzeyMahmut AbiBroccoliPan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
AEA
Guest
AEA

Hayırlı uğurlu olsun diyelim abi.

Abi bu arada birçok yazının ismine tıkladığımız zaman böyle bir sayfa yok hatası veriyor, örnek olarak “reddedilmek pişmanlıktan iyidir” makalesinde böyle bir durum söz konusu.

https://erkekadam.org/2019/08/06/red-pismanliktan-daha-iyidir/

Pan
Guest
Pan

Pc ortamından da kullanılabiliyormu?

Kuzey
Guest
Kuzey

Hayırlı olsun Mahmut abi. Daha önce youtube kanalında baba olmadığı halde karısına moral veren adamı paylaşmıştınız. https://youtu.be/98k2_GgpFmw şunu da kendi yorumunuzla paylaşır mısınız allah aşkına gülmekten öldüm.

Altair
Guest
Altair

Mahmut Abi geç de olsa hayırlı olsun. Bu gelişmeyi gördüğüme çok sevindim. Son zamanlarda Blockchain teknolojisi üzerine bir kursu takip ediyorum ve hem daha fazla hem daha sağlıklı bilgi edinmeye çalışıyorum. Önceden de yüzeysel anlamda bilgim vardı ama işin derinine doğru girince çok daha çekici olduğunu ve bilmediklerim olduğunu görüyorum. Yapay zekayı belirli ölçüde desteklesem de belirli ölçüde mesafeliyim. Yine de gelişmeleri takip ediyorum. Blockchain teknolojisi yapay zekayla çok ilintili değil, ayrı bir kulvar ve derinini öğrendikçe daha çok hoşuma gitmeye başladı. Özellikle merkeziyetsiz yapısı “bana göre” büyük avantajlara ve güzelliklere sahip. İnternet’in kendisi de kimsenin tekelinde olmayan(!), insanların özgür… Read more »