Kariyerini bahane edip ayrılan kadın

Ekşi sözlükten ibretlik bir hikaye geliyor. Tam bir vaka çalışması olduğundan buraya taşımadan duramadım. Ben susayım, yazar anlatsın.

nereden başlayacağımı bilemiyorum.

çaresiz ve kimsesiz hissediyorum. Boğazımda düğümlenen o şeyin nasıl hissettirdiğini anlatmam mümkün değil sanırım.

6 yıllık ilişki acısıyla tatlısıyla bitti sözlük üstelik ben istemesem de böyle birşeyi bitti. o çok sevdiğim küçük parmaklım saçlarını her duştan sonra kuruttuğum uçtu gitti. gözlerinde gözlerimi görmekten kendimi alamadığım gitti be sözlük.

sebebini sorduğumda daha da çok üzüldüm. tıpta uzmanlık sınavı var ya işte o. evet evet o, ona çalışmak istiyormuş kariyeri daha önemliymiş.. neye tercih edildim nasıl edildim bilemedim. ellerim titriyor nefes alamıyorum. yoruldum, bu kadar yıl sonra bunu duymak ve terkedilmiş hissetmek çok koyuyor be sözlük. üstelik haziran ayında evlilik kararı almıştık. ailelerimiz de tanış olmuşlardı..

evdeki eşyalarını toplayıp gideli neredeyse üç hafta olacak. kimsesiz olduğuma mı yanayım çaresiz hissetmeme mi ne yapacağımı bilememe mi? yemin ederim herşey üstüme geliyor. çok koyuyor bu kadar zaman sonra böyle acımasızca ortada bırakılmak.

yazamıyorum, kendimi alelade cümlelerle izah etmemek isterdim ama duygularımı dile getirecek mecalim dahi kalmadı. titriyorum. dalıp gitmelerim de arttı. ne yapacağımı bilmiyorum. boş boş bakıyorum etrafa. bu işkencenin artık son bulmasını istiyorum. acılar belki paylaşılırsa azalır diye sana yazdım sözlük.

Öncelikle söyleyeyim ki bu yazıyı dalga geçmek için buraya koymuyorum. Erkeklerin çoğu bizimle işte böyle tanışıyor. Büyük darbe yemeden kendine gelip ben ne yapıyorum diyemiyoruz maalesef. Nickinden anladığım kadarıyla arkadaş doktor.

Bu kadar üzülmesinin sebebi ise, masalsı ilişki ideali yüzünden kızın ayrılığa doğru salladığı kırmızı bayrakları görememesi. İşte kırmızı hapın diğer faydası da bu: hem ilişkiyi elde tutmanızı sağlıyor, hem de kız bıraksa bile hatalarınızı bildiğiniz için böyle yıkım yaşamadan gereken dersleri çıkarıp daha çabuk ayağa kalkıyorsunuz. Yoksa eğitim seviyeniz süper olsa da kadınların elinde oyuncak haline gelirsiniz.

Peki yaptığı hatalar neler?

1. Arkadaş bildiğin oneitis olmuş. Kıza bu kadar bağlanmasının başka bir açıklaması yok. Erken yaşta hayatımın aşkı moduna girerseniz ya böyle darbe yiyorsunuz, ya da evlenip her gün dırdır çekiyorsunuz.

2. İlk maddeyle bağlantılı olarak kızla evlenmeden aynı evde yaşaması. Ne diyordu Tomassi’nin demirden kanunları: evlilik dışında bir kadınla aynı eve çıkma. Çünkü kadına “hayatımdaki tek hatun sensin” mesajını vermiş oluyorsun, o da rekabetin getirdiği gerilimden kurtulup seksi koz olarak kullanmaya başlıyor. Sonucunda da saygısını yitirip terkediyor.

3. İkinci maddedeki hatayla bağlı olarak tek kıza 6 yıl zaman ve emek harcayıp tabak çevirmemesi. Daha yeni yayınladık bak duygusal yatırım serisini. Orada anlattığımızın tam tersini yapmış arkadaş.

4. Kızın hipergamisini tatmin edemez hale gelmesi. Bu da muhtemelen ikisi de doktor olduğu için. İki tarafta eşit sosyal statüde olduğu zaman oyun daha da önem kazanıyor. Böyle durumlarda duygusal gücünüz sağlam değilse kız “zaten ben bununla aynı seviyedeyim, o zaman niye bu mıymıntıyı bırakıp aynı seviyede daha alfasını bulmayayım ki?” diye düşünüyor.

5. Kadının bahanesine inanıp kendini harap etmesi. Sizi cidden seven bir kız bırak TUS’a girmeyi ABD başkanlığına aday da olsa ter-ke-de-mez! Nokta. Bu sınav ve kariyer bahanesi, kadınca-türkçe sözlüğün en başına yazdıklarımdan biriydi. Ben genelde ilişki öncesinde duyardım bunu ama demek ilişkide de gelebiliyormuş.

Bakın bu adamı tanımıyorum, adını bile bilmiyorum. Ama hikayesi ve yazısından yansıttığı ruh hali kırmızı hap açısından o kadar klasik ki hatalarını şıp diye bulmamak mümkün değil.

Özellikle 15-25 arası genç arkadaşlar, “tabak çevirin, uzun dönem ilişkiye girmeyin” derken sizi böyle travmalardan kurtarmaya çalışıyoruz. Daha kadınları tanımadan oturup şirket kurar gibi karşılıklı güvene dayalı ortaklık kurmaya çalışıyorsunuz. Yapmayın etmeyin, okuyunca cidden üzülüyorum. Çünkü eski mavi haplı günlerim geliyor aklıma. Hep yaşayarak öğrenmeye çalışmayın, biraz da etrafınızda olanlardan ibret almaya bakın.

Umarım bu kardeşimizin de yolu kırmızı hapa ve bu siteye düşer de nasıl bir hata yaptığını anlayıp kendine çekidüzen verir.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Çevirmen Hoca

Sitenin anti-feminist ve gözlemci abisi, kardeşi.

31
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
14 Comment threads
17 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
berkeFatih ÇinarmxxtYeğkejessyblue Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Tristan
Guest

Selam. Mahmut abi, bi mail yazsam cevaplar mısın?

Mahmut Abi
Admin

Elimden geldiğince cevaplıyorum ama çok mail geliyor. Sen gönder bir 🙂

Mahmut Abi
Admin

Kız muhtemelen başka sebepten ayrılmıştır da elemana öyle demiştir.

6 sene çocuk da yok iken tek kızla beraber olmak da anlamadığım bir şeydir.

hasan
Guest
hasan

Uzun ilişkilerde, kadının başkasını bulmadan ilişkiyi bitirdiğine hiç şahit olmadım. Bazı evlilikler hariç olabilir. Galiba burada okumuştum, kadın bir dalı tutmadan diğerini bırakmaz.

hasan
Guest
hasan

Umarım hayırsever biri arkadaşı buraya yönlendirir. Aksi taktirde unutması en iyi ihtimalle aylarını alacak.

Erkek Adam
Guest

Evet, büyük ihtimaldir. Gerçi ayrıldıktan sonra başkası var yok farketmez.

Mahmut Abi
Admin

“Tıpta uzmanlık sınavı” da önemli şimdi. Neden “neye tercih edildim nasıl edildim bilemedim” anlamadım.

Hatunun en hayırlısı, çekip gidenidir. Asıl kalıp da halka takanı sıçıyor ağzına.

dayu
Guest
dayu

Ula adamın ismini vermeyin fenımıstler he yerde onu arıyor 😀

cyberdoom
Guest
cyberdoom

İster uzun ister kısa süreli ilişki olsun farketmez. Kadınlar doğası gereği ilgisiz ve yalnız kalamazlar. Yani sağlam bir dala tutunmadan öbür asla dalı bırakmazlar. Dal garanti olmuş ki, böyle gereksiz bir bahaneyle terk etmiş ve az yukarıda bir yorumda “Hatunun en hayırlısı, çekip gidenidir.” denilmiş bir söz bu kadar güzel olurdu. Gerçekten müthiş bir söz. Çünkü çekip gidecek olan, evlenince yuva kurunca da bunu acımadan yapacaktır. Bu yüzden bunu şimdiden yapması, ileride oluşacak büyük buhranın önüne geçecektir ki, çekip gitmesi makbul olanı olmuş. Bu olayı yaşayan şahıs buraları okuyor mu bilmiyorum ama okuyorsa bu yorumları da okuyacaktır. Peki o halde… Read more »

Piskletci
Guest
Piskletci

“Umarım bu kardeşimizin de yolu kırmızı hapa ve bu siteye düşer de nasıl bir hata yaptığını anlayıp kendine çekidüzen verir.”

Fazla iyimsersiniz.. Böyle adamlar hayatı boyunca düzelmez. Beta erkek olmanın ötesinde oğlanlaşmış.

Mahmut Abi
Admin

Böyle adamların çoğu KH görse de reddeder, hepsi değil. Ama şunu da unutmayın, kadınların hipergami dürtüsü uluortalaştıkça, bu adamlardan kırmızı hapı yutacakların sayısı artacak.

BayDooku
Guest
BayDooku

Bence erkek tarafına iyi bir ders ve tecrübe olacaktır. Tamam 6 yıllık ilişki sınavı ve boktan ayrılık bahanesi kötü bir sınav olmuş ama en azından neyin ne olduğunu azda olsa anlıyacaktır. Yolu ”kızlar neden böyle, ben nerde hata yapıyorum ” diye düşünüp bu sitelere düşerse ilerde olacak ilişkisinin çok daha kaliteli olacağına inanıyorum. Aslında statülü ve efendi çoçuk bir kardeşimiz gibi duruyor ama efendi çoçuk kısmında büyük hata yapmış. Kızın saçlarını falan kurutmalar vsvs bunlar kızı hayatının merkezine koyduğunun bir kanıtıdır. Bende uzun ilişki düşünen bir adamım ama düşündüğüm ilişki bu kadar bağlanmalı ve kör bir ilişki değil, tam tersi… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Bu adamın yaptığı hatalardan biri de kızın ayrılmadan önce girdiği soğukluk döneminin kesinlikle farkına varamaması.

BayDooku
Guest
BayDooku

Hocam adam zaten ultra mavvvi haplı. Kadına karşı o kadar kör olmuşki ayrılma safasını görmesi imkansızdı bence. Umarım kadının dönmesi için dediğiniz gibi uzun mailler, yalvarmalar, seni benim kadar kimse sevemez taktikleri vsvs yapmamıştır. Yapacağı en güzel hareket tamamen silmesi olurdu.

Storm
Guest
Storm

Kırmızı Hap’ın hiçbir faydasını görmeseydim bile en azından öylesine bir insanı taparcasına sevmediğim için kârda olduğumu düşünürdüm.

ilteriş
Guest
ilteriş

11 yıllık ilişki sonrası terkedilme. yazacağım aslında ama yazmayı bilmiyorum hocam. nereden başlanır nasıl anlatılır. yazmak istediğim de aklıma son günler geliyor sadece. neyse az daha kitap okuyum da yazmayı öğrenirim belki 🙂

Fatih Çinar
Guest
Fatih Çinar

Türk değil misin ? Ama çabalaman çok güzel

Yamtar
Guest
Yamtar

Kardeş 11 ne 🙂 TOKİ’ye girsen taksidi biterdi 😁

Xadre
Guest
Xadre

Merhaba Mahmut abi, birkaç gündür sitedeki elime geçen tüm yazıları ayırt etmeksizin okudum. Benzer bir sorunum var. Genelde tüm ilişkilerimde maskülen karakter olduğum için sorunsuz yürütüp sıkılınca ayrıldım. Geçen yıl tabak çevirirken bi kıza denk geldim. Kız hem çok Zeki, hem de her anlamda çok güzel. Başlarda yine ilişkiyi ben yönetiyor olsam da, yavaş yavaş ipleri saldığımı hisseder gibi oldum. Geçen hafta öyle bi duruma geldim ki, şu an çok muallaktayım. Her gün arayıp, durmadan yazan kız, 3 gün aramadı diye bunu sorun ettim. İlişkinin devam etmesini istiyorsan, daha az konuşalım, her şeyden sıkılıyorum ben artık demeye başladı. Kızla iletişimi… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Klasik abi bir kız var. Bir kız oneitis olduğunda özellikle de henüz bir şeyin değilse NEXT eylemek en verimli ve neredeyse tek çözümdür. Kaç ve o kovalasın gibi sünepe tavsiyesinden bahsetmiyorum. Bırak ve iletişimi kes.

Bir kıza yürürken başından oneitis yapmayacaksınız. Yaptıktan sonra nasıl geri eski duruma dönerim diye bir olay yok. Oneitisi nextleyip iletişimi o arasa bile kesemiyorsan oneitisten kurtulamazsın. Tabak da çeviremezsin.

jessyblue
Guest
jessyblue

bir kere 22 yaşında” başarılı bir iş hayatım var” demek için erken bir dönem.gerçekliğe kendini ne kadar çabuk inandırırsan o kadar kadınlar karşısında ayakların yere basar.bir kaç tabak çevirdikten sonra öyle karşına biri çıkar ve özgüvenini yerle bir eder.artık tabak çevirmenin zevk vermemesi bundandır.zeki ve güzel olan kız tüm özgüvenini senden pipet takıp hüpletmiştir.eee napcaz dediğinizi duyar gibiyim.geri alacaksınız özgüveni,hemde sizden onu hüpleten kişiden.bunun için ayakların yere sağlam basması lazım öyle2 dil bilmende fayda etmez.bu tarz kızların sahip olmak istedikleri bir metaryel vardır(ev,araba,tatil turları,konser bileti).Mesela her zaman gitmek istediği bir ülke olan Hollanda’ya sen haftasonu giteceksin ve şöyle hatunları bol… Read more »

mxxt
Guest
mxxt

zeki ve güzel bir kız o adamın özgüvenini ” pipet takıp hüpletiyorsa” , o adam zaten özgüvenli değildir. Gerçekten özgüven sahibi olan biri, başka insanların özgüvenini ” hüpletemeyeceğini ” bilir. Dolayısıyla, özgüvenini kızdan ” geri almak ” için de çabalamaz. Hele hele sosyal medyada fotoğraf paylaşarak, başkalarına ne kadar özgüvenli olduğunu ispatlama çabası içerisine de girmez.

Yeğke
Guest
Yeğke

Cok guzel soylemis katiliyorum

berke
Guest
berke

1.5 yıllır birlikteydik, baya gelecek planları kuruyorduk, ailesine bi sevgilisinin olduğunu söylemekten çok çekiniyordu, fakat bi gün cesaretini toplayıp söylemiş , ve annesi ben bu işte yokum demiş yaşadığı şehir çok uzak hemen ayrıl demiş , oda bana olanları anlattı ,ve annemi kaybedemem ayrılalım dedi, ne kadar doğru bilmiyorum ,kendisi sağlık memuru olucak bende özel sektörde mühendisliğe ywni başladım ve ayrılırken bana devlette mühendisliğe girebilir misin ,ozamaan daha ılıman olurlar dedi, bende ben buyum beni böyle kabul etmelisin kimse için değişemem dedim ve ayrılığı onayladım.
buda bir ayrılık bahanesimidir?
çünkü bana ulaşacağına dair sinyaller aldım ulaşırsa reddetmeli miyim?

Mahmut Abi
Admin

Ayrılık bahanesi evet. Sana ulaşacağına dair sinyaller aldıysan kızı stalklıyorsun ki bu senin aleyhine çalışacaktır. Sana ulaşırsa reddedip reddetmemek senin bileceğin iş. Sonuçta problem değişmediyse neden birlikte olacaksınız ki?