Ödeyeceğin bedeli seç

Allah’ın Aslanı rumuzlu okuyucu sormuş :

Selam Mahmut abi, uygun yazinin bu oldugunu düsündüm.

Gecici olarak günde 8 saat calismaya basladim ve vaktin cok kisitli oldugunu daha iyi farkettim. Acikcasi isten sonra kalan az vakti insan ister istemez iyi degerlendirmeye sartliyor vakit az oldugundan. Yalniz su var, ömür boyu günde 8 saat calisacagimi düsününce iliskiler konusunda ugras vermenin, spora gidip vakit ayirmanin degecek bir sey oldugu konusunda süpheye düsüyorum. Spor günde en fazla 1.5 saatini alabilir diyebilirsin ama o 1.5 saat bile cok degerli oluyor kisitli sürenin icinde. Isten yorgun argin geldikten sonra ayaklarimi uzatip birami yudumlarken keyif yapmak varken neden spor salonunda demirlerin icinde mücadele etmeliyim? Sunu sordum diye senden firca da yiyebilirim ama bilemiyorum. Belki mgtow olanlar hakli …

Bu ciddi bir konu ve çok sık içine düşülen bir yanılgı. Forumlarda görüyorsunuz, kadın – erkek ilişkileri ile ilgili ne tartışılırsa tartışılsın, daha 3 – 5 yorum geçmeden biri çıkıp “ya hacı kadınlardan uzak durun, derdiniz tasanız olmaz” diyor. Bazı açılardan doğru gibi görünen bir önerme bu. Mesela çalışma olayını düşünelim.

Gerçekten MGTOW yaşarsanız kendinize bakmak için çok çalışmanıza gerek yok. O zaman neden olmasın?

Çoğunuzun anlamadığı nokta, hangi yolu seçerseniz seçin bir bedel ödeyecek olduğunuz. MGTOW seçseniz de bedel ödeyeceksiniz, evlenseniz de. Spor salonuna gitmeyi seçseniz de bedel ödeyeceksiniz, biranızı yudumlayıp yan gelip yatmayı seçseniz de.

Bana bazen kırmızı hap – mavi hap kavramları, aslında bedensel ve duygusal olarak yetişkin erkek ile oğlan çocuğu ayrımına bizim bulduğumuz cafcaflı tanımlar gibi görünüyorlar. Yetişkin bir erkek olarak hayatta ne yöne giderseniz gidin bir bedel ödeyeceğinizi bilmeniz lazım. Bedel ödememeyi, fedakarlık yapmamayı seçemeyeceğinizi, sadece ödeyeceğiniz bedeli ve yapacağınız fedakarlığı seçme lüksünüz olduğunuz bilmeniz lazım. Evet tekrar ediyorum bunu kafanıza sokun :

Gitmeyi seçeceğiniz her yönün gerektirdiği bir bedel ve fedakarlık var. Fedakarlık yapmamayı seçemezsiniz, sadece gideceğiniz yönü ve yapacağınız fedakarlığı seçebilirsiniz.

MGTOW olurum hacı, karı – kız yok rahat rahat yaşarım diyenler – ki genellikle bu konuda konuşacak zerre tecrübesi ve bilgisi olmayan 25 yaş altı oğlan çocuklarıdır kendileri -o yolun da bir bedeli olmadığını sanıyorlar. O bedeli bilseler çoğu göze bile alamaz. Bir laf vardır : herkes aslan olmak ister ta ki iş aslanın aslan olmak için yaptığı şeyleri yapmak zorunda kalana kadar!

İlişkilerden ve kadınlardan uzak durmanın yanlızlık, biyolojik üreme dürtülerine sürekli karşı gelmek zorunda olmak, hayatın en temel ihtiyaç ve güzel zevklerinden biri olan sekstten mahrum kalmak, vs … gibi bedelleri var. Kadın – erkek birbirlerinden farklı ama birbirleri ile uyum içinde olurlarsa oldukça doyurucu bir yaşam kurabilecek varlıklar, bu ihtimali çöpe atmak var. Bakın ben arkadaş çevremde çocuk yapmaktan ve evlilikten en uzak adamdım ve çocuğum olduktan sonra bile söyleyebilirim, çocuksuz da olabilirdim. Ama çocuk hayata büyük renk katabiliyor, bundan mahrum kalmak var.

Spor evet bedel ister ama koltuk patatesi olarak yaşamanın da sana kalp damar hastalıkları gibi bir ton bedeli var. Bugün toplum oldukça stabil diye bu lüksü sürdürebileceğini sanarsın ama yarın dünya tepek taklak olduğunda ilk sen gidersin mesela. Ben biraz kafa olarak buna müsaitim ama her uygarlığın yıkıldığı kıyamet filmi izlediğimde aklıma gelir : lan şimdi burada ne kadar şeker hastası varsa ilaç bulamadığında komaya girip ölecek!

Mavi haplıyken kırmızı hap gören çoğu erkeğin MGTOW ile flört etme nedenlerinden biri de bence budur. Fişe takılı oğlanın mavi haplı aşk, oneitis, bekleyeyim gelecek, vs … peri masallarına bakarsanız, hepsi bedelsiz (performans yükü olmadan elde edilen idealize aşk) pembe düşler. Bu çocukların yetişkinliğe adım atmak yerine bedelsiz yollar araması ve bedelsiz sandıkları MGTOWa yönelmeleri şaşırtıcı değil.

Kısacası, seçtiğiniz yolda bedel / fedakarlık göremiyorsanız, henüz seçim yapacak olgunluğa sahip olmayan saf birisiniz demektir. Her yolun artıları ve eksileri vardır. Seçtiğiniz yolun da arkanızda bıraktığınız yolun da hem getirilerini hem de götürülerini tartın. Bundan sonra MGTOW da seçseniz  evlilik de seçseniz, gözü kapalı seçim yapan ve hayal dünyasında yaşayan oğlan çocuklarına göre daha iyi bir hayat yaşarsınız.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

102
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
29 Comment threads
73 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
43 Comment authors
Zamanı kurcalayan adamelectricallchief41MessiahSedat Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Freddie Mercury
Guest
Freddie Mercury

“Gitmeyi seçeceğiniz her yönün gerektirdiği bir bedel ve fedakarlık var. Fedakarlık yapmamayı seçemezsiniz, sadece gideceğiniz yönü ve yapacağınız fedakarlığı seçebilirsiniz.”

Bu söz bile çağımızdaki çoğu erkek-kadın fark etmez, destur verecek bir söz. Özellikle genç yaştakilere, yol ayrımında olanlara.

Augustus IV
Guest
Augustus IV

Çok haklısın. Aynı zamanda sitedeki en anlamlı sözlerden biri.

kaptan
Guest
kaptan

Mahmut abi kız eninde sonunda hipergamiyle başka erkeğe gidecekse kızla neden ilişkiye gireyim? Harcadığım zamana yazık değil mi? Burada ‘duygusal yatırım yapma geçirdiğin keyifli zamana bak’ diyebilirsin. Ama bu noktada zamanımı ilişkiye harcayacağıma kendi gelişimime harcarım, seksi de eskortla hallederim diyip mgtow’a geçiyorum.

fg816
Guest
fg816

mgtow ile evliliğin maliyetine bakınca yaşasın mgtow. Ama evlilik dışı ilişkide ise olabilir ancak hayatın başlıca amacı olarak görülmemelidir. Yani o konuda mgtowa gerek yok ama sekssiz yaşayamam ölürüm biterim yanlış. Ama seks kötüdür de yanlış.

NameLeSS
Guest
NameLeSS

Mgctowcuyum diyen çoğu kişi bence kolay yolu seçtiğini sanıp kendine yalan söylüyor ve bu yazı da buz gibi gerçekleri yüze çarpacak cinsten.

Çevirmen Hoca
Member

Yazıdaki “buna değer mi?” sorusu yine kadın bakış açısıyla yazılmış bir soru. “Kadın yoksa buna değer mi?” yahu sporun tek etkisi kadın ilgisi çekmek mi? Sağlıklı vücut, yaşlanınca elden ayağa düşmemek de değerli değil mi? Kariyerinde ilerlemenin tek etkisi kadın ilgisi çekmek mi? Para ve daha rahat bir yaşam da değerli değil mi? Mücadeleyi kendiniz için ederseniz hiçbir mücadele gereksiz görünmez. Kadın için mücadele ettiğinizden hepsi boş geliyor. Kadın konusuna gelince, evet erkeğin hayatında önemli fakat her dönem aynı gidecek diye bir şey yok. Şu anda işler yolunda değil diye hemen “abi olmayacak ya zaten dünya adaletsiz” diye yaymak yerine… Read more »

fg816
Guest
fg816

Katılıyorum. Asıl amaç kadınlar tarafından beğenilmek olmamalı. Asıl amaç kişinin kendi gelişimi olmalı.

Outlaw
Guest
Outlaw

Olay tamamen kadınları sikine takmamak. Neyden keyif alıyorsan onu yapmak. Kimseye hesap vermek zorunda değilsin hesap soranada sikini göstereceksin mikrofona konuşsunlar. Tek bir yaşantımız var onuda böyle kafa siken dırdır,eden kadınlara ayırmayacaksın, kafa yormayacaksın. Evlilikler artık 21.yyda miladını doldurdu. Siz bakmayın büyüklerimiz hala evliliklerin onların zamanındaki gibi olduğunu düşünüyorlar. Artık devir erkek için sikip atmak ve yolo yaşama devri. Güzel bir motor alıp sikinizin dilediği gibi gezeceksiniz,içeceksiniz,sıçacaksınız sporunuzuda yapacaksınız. Oh söylerken bile rahatladım. Gerçek erkekler yalnızdırlar, bir kadının onayına ihtiyaç duymazlar. Korkuyu ve güveni aynı anda verirler, hiçbir şeyi siklerine takmazlar. Yanına ayak bağı almazlar. İşlerini görürler ve yoluna devam… Read more »

Allah'ın Aslanı
Guest
Allah'ın Aslanı

Yorumda yazdigimin acik oldugunu düsünüyorum, sadece kadin ilgisi icin spor yapmaliyiz imasinda bulunmadim. Yorgun argin eve geldikten sonra birayla keyif yapmak varken neden spor salonunda demirlerin icinde savasayim diye soruyorum. Acikcasi fitnessin zevk veren bir spor oldugunu düsünmüyorum, diger spor aktiviteleri gibi ondan keyif almak yerine direkt iyi, fit bir vücuda sahip olmak hedefleniliyor, bunun icin de deger mi diye soruyorum.

AlphaGun
Guest
AlphaGun

Fazlasıyla değer.

Salona gitmek zorunda değilsin.

blacklabeled
Guest
blacklabeled

Madem işten yorgun argın ağırlık altına girmek istemiyorsun, olayı bir savunma ya da saldırı sporuna çevirsek nasıl olur? Mesela Mahmut Abi ben bir fitness salonuna kayıtlı değilim, Muay Thai yapıyorum(Lisanslı sporcuyum ama 3 yıl bırakıp geri döndüm). Muay Thai antremanı ardına bir fitnesscı kadar olmasa da ağırlık antremanı etkiliyorum. Bu çözüm nasıl olur sence? Hem boş boş ağırlık kaldırdığını düşünenlere bir amaç verir(Kendimi korurken daha güçlü olacağım) hem görüntünü sağlamlaştırır, hem de maskülen benliğini geliştirir.

Çevirmen Hoca
Member

Zaten kendini geliştirmek için yaptığın çoğu şey zevk vermeyecek. Disiplin bu yüzden önemli. Olayın zevk verip vermemesine saplanıp kalırsak esas gelişim noktasını kaçırırız. Spor da öyle, zevk vermese bile sağlık için önemli olması onu tek başına önemli kılıyor.

Diş Hekimi
Guest
Diş Hekimi

Spordan eve gelip kendini kanepeye attığın anda ‘vücudunun doğasını yerine getirme, sağlıklı ve güçlü bir yaşamın içinde olma’ hissiyle suratında oluşan huzurlu ifadeyi sana hiçbir bira markası veremez. Fitnessın diğer sporlardan farkı ağırlık kaldırarak doğrudan testosteron seviyeni yükseltmektir. Aynı zamanda belirgin fit vücuda ulaşmaktır. İstemiyorsan diğer sporlara yönelebilirsin ama bence senin problemin bu değil. Boks desek ”yumruk yemeye değer mi” derdin Ayrıca sporla kazandığın disiplin hayatının her alanına etki ederek daha başarılı ve kaliteli bir hayata sahip olmanı sağlar. Düzenli olarak birkaç ay sabredip devam edersen bu belirgin farkı hayretle görürsün. Bak yukarda yazdıklarımda bir tane ‘kadın’ sözcüğü var mı.… Read more »

BenLark
Guest
BenLark

GYM iyi güzel de o kadar önemliymiş gibi anlatmaya gerek yok.Street Workout yapan çokça arkadaşım var türkiye ve amerikada.Fizikleri gym ratlerin çoğundan daha iyi. Gymler için olmazsa olmaz demeye pek gerek yok .mesela Amerika avrupa standartlarına göre halen ülkede vasat altı çok salonlar var ve burada idman yapmaya çalışan binlerce insan , üstüne et tavuk gibi şeyler uçmuş gitmiş Supplemente girmiyorum. Hayat şartları ile birleşince büyük yük gibi anlaşılıyor. Ağırsağlam gibi kanallar olmasaydı ülkece fitnessta çok geride olacaktık ciddiyim. Düşünsenize 80 milyonluk ülkede sadece 3-5 youtube kanalı sayesinde insanlar doğru bilgiye ulaşabiliyor.İngilizce bilmeyen yurdumuz insanı , dünya çapındaki egzersiz araştırmalarından… Read more »

Dang3rous
Guest
Dang3rous

Ağırsağlam mı? O’da olmasa bilgisiz mi kalıcaz?
Hani nerede spor akademisi diploması,nerede eğitimini yapmış o kardeş?
Savaş cebeci gibi bilime dayalı konuşan adamlar varken bilgisiz kalmaz hiçkimse merak etme..
Fitness’ı ve salonları itin götüne sokmuşsun eğer sen mesai saati çıkışı gidersen tabii dolu ve kokulu olur hem gün sonu olduğu için hem de kalabalık olduğu için.
Ayrıca insanların en azından spor merakı var buda birşeydir, yattığım yerden bira fıstık yiyem spor zaten gereksiz diyen bir ton insan da var ama spora gönül veren de var spor yapan kişi sayısı fazla olması tam aksine iyi birşey.

BenLark
Guest
BenLark

Savaş Hoca da baya bilgili biri onu da unutmamak lazım tabii

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Benden +1 Ben lark’In söylediklerine… Açıkçası onu bırak-bunu bırak dalgası+meditasyon new age goygoyları dinlerin çökmeye başlamasıyla kitleleri kontrol etmeye yönelik yeni araçlar, dünya seçkinlerinin yeni oyuncakları gibi geliyor bana. atalarımız söylemiş olması gerekeni, azı karar-çoğu zarar. Bi ara çok sarmıştım bu meditasyon falan muhabbetlerine, halâ daha New age müzikleri, doğa seslerini falan severim, hatta Youtube’da bir çalma listem var, bazen onunla uyuyorum, keyifli oluyor da çok kaptırmamak lazım. Şimdi bizim millete günah el arabasına binme desen tam tersini yapar, ama adını no fap koyunca dikkat çekiyor, oruç tut desen dayanamaz, şu orucu bu fasting’i desen ben varya acayip birşey yapıyorum… Read more »

Kote
Guest
Kote

Sosyal medyayı tercih etmek mi ? Arkadaş da testesteron eksikliği var galiba hırs duygusu eksik gibi duruyor anlamadığım nokta neden bir insan 60 yaşında ölü olsun ? 20 Yaşımdayım yaklaşık 5 yıldır sporumu yapıyorum.Spor salonuna gitmiyorum evde ağırıklık barfiks barım var zaten sağlam bir diyetle uçuk ekipmanlara ihtiyacın yok çelik gibi vücudum var .8 yıldır Lead gitar da kendimi geliştiriyorum şuan gitarda kendimi geliştirirken 3 4 yıl sonra piyano alıp onda kendimi nasıl geliştirebileceğimi hesaplıyorum 1 yıldır red pilli keşfettim sayesinde porno ve oyun oynama alışkınlığımdan kurtuldum life game le kendimi geliştiriyorum . Normalde hastalık derecesinde fantastik kurgu okurdum 450-500… Read more »

Kenzou
Guest
Kenzou

Bir işi severek yapmazsan zaten onda başarıya ulaşman mümkün değil. Ağırlık sporu iyidir. Odağında; fit olmak, kas yapmak veya karılara iyi görünmek, six packlerim çıkınca karılar üstüme atlayacak fikri olmazsa başarırsın. Önce o plakaları sevmeyi öğrenmen lazım. Zorla yapmaktan, her gün gyme istemeyerek gitmekten çok yapmadığında rahat edemediğin, yaptıktan sonra sağlam rahatladığın ve keyif aldığın duruma geldiğin zaman ilerlemeye başlarsın. GYM seni hayatının bir parçası değil sen gymi hayatının bir parçası yapmalısın. Eksikliğini hissetmelisin. Bir gün gitmediğinde rahatlamak ohh bugün kurtulduk ya demek yerine rahatsız olmalısın. Tamam, tamam çok abarttım 🙂 Ağırlık sporundan keyif almayı başaramadıysan basket oyna futbol oyna… Read more »

fg816
Guest
fg816

“3 numarayı seçmeyen nasıl çocuk yapacak bir anlatır mısın?” O konuda risk analizi yaparak karar verilmeli. Kişi çocuğu gerçekten istiyor ve evliliğin risklerini kabul ediyorsa olabilir. Sıralamayı o şekilde yapma nedenim aslında kişisel. Sıralama kişiye göre değişebilir. Mesela kesinlikle çocuk isteyen biri evliliği başa çeker. Kadınlarla ilişkiler gereksiz daha önemli işlerim var diyen de MGTOW’u. (Burada kastım şutlanma değil tercih) Tabii ki evlenmeden çocuk olmaz. Ancak çocuk isteyip istememekte bir tercih ve tercihlerin hayata geçirilmesi gerekli risk analizleri yapıldıktan sonra olmalı. Risk analizi olumsuz çıkıyorsa zorunlu olmayan tercihlerden feragat edilebilir ama risk analizi kişiseldir. Mesela dar gelirli biri çocuk istese… Read more »

Allahsız tosba
Guest
Allahsız tosba

Olm kendinize mgtow diyip bir kadınla konuşmaya çalışınca kıpkırmızı kesilen tiplersiniz 15 16 yaşında çocuklar burda mahmut abiye sallıyor pu sizin erkekliğinize

fg816
Guest
fg816

Evet öyle. (!) Hayat amacınızı kadınlar olarak görmeyi bırakıp, kendinize odaklanın. Kadınlar eşantiyondur kendinizi geliştirin hallolur. Ayrıca da kimsenin Mahmut Abi’ye salladığı yok, herkes kendi fikrini yazıyor. Mahmut Abi bir şey demiyorken sen niye celallendin? Red pill’de ki çoğu kişi kadınları başlıca hayat amacı olarak görme hastalığından kurtulamamış durum da. Tek yaptıkları eski taktikler işe yaramayınca yeni taktikler aramak ama zihniyet tıpatıp aynı. Kadınlar tarafından beğenilmemiz lazım yoksa olmaz. Tipik erkekliğin amacı kadına yaranmaktır düşüncesinin farklı bir versiyonu.

Dlcwann
Guest
Dlcwann

Mahmut abi bir gerçek var ki oneitis olduğum kızla aram bozulunca Mgtow’a kaydım geçen 1 senelik zaman diliminde evliliklerin değersizleşmesi,ucuz gelmesi,yapmacık ilişkiler üzerine kurulması bana şu soruyu sorduttu bir kız babası olmak istiyordum acaba değer mi diye çok düşündüm bence değer .Bu zaman diliminde oneitis olduğum kız geri göndü başlarda ılımlı yaklaşsam da sonradan aramızı açtım ve kesin sınırları çizdim onu istemediğimi söyledim hayatıma girmek isteyen oluyor mücadele etmiyorum hiçbir şekilde bir şekilde gelip gidiyorlar,kendime ayırıyorum vaktimi okuldan spora spordan sonra ders çalışıyorun ve 1 saat kitap okuyup yatıyorum.Meslege atandıktan sonra biriyle evlenip çocuk babası olmak istiyorum bu sağlıklı bir… Read more »

Koz
Guest
Koz

“hayatıma girmek isteyenler için çabalamamam?” Hayatında yapman gereken şeylere mani olmaması ve makul miktarda çabalaman gerekiyor. Bu ilişkilerden ziyade hayatın her alanında böyle. Bir şeyi istiyorsan, onunla ilgili en az 1 adım bile olsa çablaman gerekir. Spor örneği için, vücudunu güzelleştirmek, testestoron seviyeni arttırmak, enerjini arttırmak gibi amaçlardan birisi veya hepsini istediğin için, salona gidiyorsun ve spor yapıyorsun. İstediğin, ve sonucuna uygun yaptığın şeyler o isteğine ulaşmana yarar. Bunun da bir kaç şartı var. Bunlar, 1- Hayatında yapman gereken şeylere mani olmaması. Okul hayatın varsa; Ders çalışmak, tekrar yapmak gibi hayatında kesinlikle yapman gerekenlere bir şekilde mani oluyorsa, o çaba… Read more »

Damn it nigga
Guest
Damn it nigga

Hocam ben de bir beyaz yaka olarak muhtemelen senin gibi 9-6 çalışıyorum ama sporumu da yapıyorum. Akşam spor salonu çok kalabalık olduğu için ve işten sonra ayıracak vaktim olmadığı için sabah 6 da kalkıp 6:30 da spor salonunda oluyorum. 1 saat spor yapıp sonra da servise binip işime gidiyorum. Akşam da canım isterse evde biramı yudumluyorum.

Bunun için bir disiplin oluşturmak gerekiyor zaman yönetimi yapabilmek önemli. Elbette fit bir vücuda sahip olunca kızların ilgisi artıyor ama sadece kız için yapılacak birşey değil kesinlikle. Kendine verdiğin değerle ilgili.

Oktsy
Guest
Oktsy

Hayat mücadeledir bunu son zamanlarda çok daha fazla görmeye başladım. İnsan her durumda her olayda bir zorluk ile karşı karşıya din,ibadet,spor,sınavlar,iş vs vs aynen doğada nasıl canlılar her gün belirli zorlukları yaşıyor ise bizde aynısını belki biraz modern halindeyiz.

Potansiyel
Guest
Potansiyel

Mahmut abi, Çevirmen hoca büyük adamlarsınız.

Çevirmen Hoca
Member

Estağfurullah, elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum işte. Esas büyük adam siteyi kurmayı akıl eden mahmut hoca 😁 ben hala öğreniyorum çoğu şeyi.

BenLark
Guest
BenLark

2017 de yaz okuluna kalmıştım.
kuzey kampüsteki kantinin önünde oturup kara kara oneitisimi ve hatalarımı düşünürken erkekadam sitesine denk gelmiştim o zamanlar tabak çevirmeden falan bahsediyordu site

Okuduklarımdan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı

Ne kadar teşekkür etsek az…

MforMan
Guest
MforMan

Yıl 2019 ve yaz okuluna kaldım. Ben de kuzey kampüsteyim Lark. Twitter nickim de aynı. Twitterın varsa paslaşabiliriz 🙂

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Açıkçası ben de müteşekkirim, Yanlışım yoksa geçen yıl denk gelmiştim siteye, daha öncesinde sözlükte Skeptico, 1f gibi yazarların girdilerini okuyarak öğrenmiştim kırmızı hapı, benim de hayatım pek çok açıdan değişti diyebilirim. Duygusal güç kavramını büyük ölçüde içselleştirdim mesela, kadınlara peri masallarıyla yaklaşmamayı, ilişkilere gerçekçi bakmayı öğrendim, “aşk” kavramının erkek için saplantılı hatta pek de sağlıklı olmayan birşey olduğunu biliyorum artık, benim için beğeni var, sevgi var, seksuel sport var ama arabesk martavallar, klişeler yok. Benim kh ile kadınlara yaklaşımım değişti, pratikleri öğrenip uygulandıktan sonra kadınların da yaklaşımı bana. Az-çok beğenilen biriydim ama ilk karşılaştığım uygun adayda ilişkinin başlamasından kısa bir… Read more »

Çevirmen Hoca
Member

Kırmızı hapla tanıştıktan sonra potansiyelini keşfetmek zaten hapın en büyük yararı. İnsana gücünü hatırlatıyor hap. Karı kız meselesi sonraki iş. Zaten sen de öyle bir mental seviyeye geliyorsun ki karı kız işine yan ürün olarak bakıyorsun, olursa yeriz kafasındasın. Mesela ben sitede yazdığım hikayede oneitis yaptığım kızdan sonra azıcık mantıklı düşünmeyip duygularıma yenilsem ve okulu bıraksam şu anda bulunduğum yere gelemezdim. Azıcık kırmızı hap kırıntısıyla düşünmek bile insana ne kadar fayda sağlıyor. Şu siteye ve içindeki bilgilere 18 yaşında üniversiteye başlarken denk gelmediğim üzülmekten kendimi alamıyorum. Ama evlenmeden önce denk geldiğim için de bu şansa sahip olamayanlar var diye düşünüp… Read more »

BenLark
Guest
BenLark

No man needs sympathy because he has to work, because he has a burden to carry. Far and away the best prize that life offers is the chance to work hard at work worth doing

Bornova Evimiz
Guest
Bornova Evimiz

Burda mgtow diye sayıklayan insanların ancak %2 si 30 yaşına geldiğinde bekar olacak… Siz muhtemelen toplum baskısını ve neslini devam ettirme güdüsünü henüz tatmamışsınız..

Mahmut abi Allah uzun ömürler versin yeğenimize..

Dean winchester
Guest
Dean winchester

Böyle düşüncelere fırsat vermemenin en iyi yolu militarist bi kafa yapısıyla hareket etmek. Hazzın ertelenmesi + duygusal zeka işin çoğunu hallediyor.

Oktsy
Guest
Oktsy

Dur militarizm falan deme Engin Ardıç gelecek şimdi.

kıpkırmızıhap
Guest
kıpkırmızıhap

MGTOW=seksten uzak durmak değil.

Ama maalesef çoğu erkek için düzenli sekse erişimin tek yolu evlilik.

MGTOW bedelsiz bir şey değil. Ama şahsen evliliğin maliyetinin en azından benim için daha yüksek olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca MGTOW denince aklınıza sadece game bilmeyen, dış görünüşü kötü ve statüsü düşük erkekler gelmesin. Sonuçta evlilik bir erkek için çok ama çok zor bir olay. Sırf game biliyorum ve statüm var diye bütün problemler çözülmüyor.

Augustus IV
Guest
Augustus IV

Evliler düzenli seks yapmıyor. Hatta çocuk olduktan sonra o defter tamamen kapanıyor. 🙂

Kenzou
Guest
Kenzou

Bir aralar takılıp kıvama getiremediğim bir kızdan şikayet etmem ve acaba evlensem mi deyip gırgır yapmam üzerine sevdiğim bir abim bir söz söylemişti: “Oğlum sen evlenmeyi düzenli seks yapmak mı sanıyorsun?” diye. Kendisinin fikir ve önerilerini hep dikkate almışımdır 🙂