Ödeyeceğin bedeli seç

Allah’ın Aslanı rumuzlu okuyucu sormuş :

Selam Mahmut abi, uygun yazinin bu oldugunu düsündüm.

Gecici olarak günde 8 saat calismaya basladim ve vaktin cok kisitli oldugunu daha iyi farkettim. Acikcasi isten sonra kalan az vakti insan ister istemez iyi degerlendirmeye sartliyor vakit az oldugundan. Yalniz su var, ömür boyu günde 8 saat calisacagimi düsününce iliskiler konusunda ugras vermenin, spora gidip vakit ayirmanin degecek bir sey oldugu konusunda süpheye düsüyorum. Spor günde en fazla 1.5 saatini alabilir diyebilirsin ama o 1.5 saat bile cok degerli oluyor kisitli sürenin icinde. Isten yorgun argin geldikten sonra ayaklarimi uzatip birami yudumlarken keyif yapmak varken neden spor salonunda demirlerin icinde mücadele etmeliyim? Sunu sordum diye senden firca da yiyebilirim ama bilemiyorum. Belki mgtow olanlar hakli …

Bu ciddi bir konu ve çok sık içine düşülen bir yanılgı. Forumlarda görüyorsunuz, kadın – erkek ilişkileri ile ilgili ne tartışılırsa tartışılsın, daha 3 – 5 yorum geçmeden biri çıkıp “ya hacı kadınlardan uzak durun, derdiniz tasanız olmaz” diyor. Bazı açılardan doğru gibi görünen bir önerme bu. Mesela çalışma olayını düşünelim.

Gerçekten MGTOW yaşarsanız kendinize bakmak için çok çalışmanıza gerek yok. O zaman neden olmasın?

Çoğunuzun anlamadığı nokta, hangi yolu seçerseniz seçin bir bedel ödeyecek olduğunuz. MGTOW seçseniz de bedel ödeyeceksiniz, evlenseniz de. Spor salonuna gitmeyi seçseniz de bedel ödeyeceksiniz, biranızı yudumlayıp yan gelip yatmayı seçseniz de.

Bana bazen kırmızı hap – mavi hap kavramları, aslında bedensel ve duygusal olarak yetişkin erkek ile oğlan çocuğu ayrımına bizim bulduğumuz cafcaflı tanımlar gibi görünüyorlar. Yetişkin bir erkek olarak hayatta ne yöne giderseniz gidin bir bedel ödeyeceğinizi bilmeniz lazım. Bedel ödememeyi, fedakarlık yapmamayı seçemeyeceğinizi, sadece ödeyeceğiniz bedeli ve yapacağınız fedakarlığı seçme lüksünüz olduğunuz bilmeniz lazım. Evet tekrar ediyorum bunu kafanıza sokun :

Gitmeyi seçeceğiniz her yönün gerektirdiği bir bedel ve fedakarlık var. Fedakarlık yapmamayı seçemezsiniz, sadece gideceğiniz yönü ve yapacağınız fedakarlığı seçebilirsiniz.

MGTOW olurum hacı, karı – kız yok rahat rahat yaşarım diyenler – ki genellikle bu konuda konuşacak zerre tecrübesi ve bilgisi olmayan 25 yaş altı oğlan çocuklarıdır kendileri -o yolun da bir bedeli olmadığını sanıyorlar. O bedeli bilseler çoğu göze bile alamaz. Bir laf vardır : herkes aslan olmak ister ta ki iş aslanın aslan olmak için yaptığı şeyleri yapmak zorunda kalana kadar!

İlişkilerden ve kadınlardan uzak durmanın yanlızlık, biyolojik üreme dürtülerine sürekli karşı gelmek zorunda olmak, hayatın en temel ihtiyaç ve güzel zevklerinden biri olan sekstten mahrum kalmak, vs … gibi bedelleri var. Kadın – erkek birbirlerinden farklı ama birbirleri ile uyum içinde olurlarsa oldukça doyurucu bir yaşam kurabilecek varlıklar, bu ihtimali çöpe atmak var. Bakın ben arkadaş çevremde çocuk yapmaktan ve evlilikten en uzak adamdım ve çocuğum olduktan sonra bile söyleyebilirim, çocuksuz da olabilirdim. Ama çocuk hayata büyük renk katabiliyor, bundan mahrum kalmak var.

Spor evet bedel ister ama koltuk patatesi olarak yaşamanın da sana kalp damar hastalıkları gibi bir ton bedeli var. Bugün toplum oldukça stabil diye bu lüksü sürdürebileceğini sanarsın ama yarın dünya tepek taklak olduğunda ilk sen gidersin mesela. Ben biraz kafa olarak buna müsaitim ama her uygarlığın yıkıldığı kıyamet filmi izlediğimde aklıma gelir : lan şimdi burada ne kadar şeker hastası varsa ilaç bulamadığında komaya girip ölecek!

Mavi haplıyken kırmızı hap gören çoğu erkeğin MGTOW ile flört etme nedenlerinden biri de bence budur. Fişe takılı oğlanın mavi haplı aşk, oneitis, bekleyeyim gelecek, vs … peri masallarına bakarsanız, hepsi bedelsiz (performans yükü olmadan elde edilen idealize aşk) pembe düşler. Bu çocukların yetişkinliğe adım atmak yerine bedelsiz yollar araması ve bedelsiz sandıkları MGTOWa yönelmeleri şaşırtıcı değil.

Kısacası, seçtiğiniz yolda bedel / fedakarlık göremiyorsanız, henüz seçim yapacak olgunluğa sahip olmayan saf birisiniz demektir. Her yolun artıları ve eksileri vardır. Seçtiğiniz yolun da arkanızda bıraktığınız yolun da hem getirilerini hem de götürülerini tartın. Bundan sonra MGTOW da seçseniz  evlilik de seçseniz, gözü kapalı seçim yapan ve hayal dünyasında yaşayan oğlan çocuklarına göre daha iyi bir hayat yaşarsınız.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

102
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
29 Comment threads
73 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
43 Comment authors
Zamanı kurcalayan adamelectricallchief41MessiahSedat Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Sir-Tristan
Guest

MGTOW başta bana da çok mantıklı gelmişti, sonradan büsbütün boku çıktı. MGTOW’um diyenlerin hiçbirinin hüzünbaz birer sıvazcı olduğu gerçeği. MGTOW Bugün feministlerin tam karşıtıdır. Hep bir mağduriyet, hep bir şikayet hali ve bitmek bilmeyen hayıflanmalar, yakınmalar, bla bla bla. Mağduriyet, kadın doğasında zaten var olan bir şey, toplumda hakkı yenen, iftira atılan ya da nafakadan boyun bükmüş adamın yaşadığı sıkıntıları anlatır, insanları bilinçlendirirsin ama “mağduruz” deyip, sürekli şikayet etmek, zihinsel vazektomi yaptırmak gibi bir şey. MGTOW’a ben de artık inanmıyorum. Gerçek MGTOW olabilmiş adamı bulmak zaten zordur. O da en sağlam Red Pill’ci adamdan daha tehlikeli adamdır. Çaresizlikten “ben MGTOW’um”… Read more »

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Aslında mgtow buralarda yersiz gömülüyor bence, mgtow seksten uzak duran adam değil, dengeye oturtulabilirse, zaten redpill temelli bir yaklaşım, herkes çocuk yapacak diye birşey yok sonuçta veya taşıyıcı anne ile falan da halledebilir. o zaman tek sorun çocuğun anne eksiklii olur ki, buna katılıyorum…

Allah'ın Aslanı
Guest
Allah'ın Aslanı

Tristan, seni MGTOW biliyordum. Ne olarak tanimliyorsun kendini?

NormalTürkErkeği
Guest
NormalTürkErkeği

Hem Mahmut abi hem buradakiler mgtow’ u eleştirirken rasyonel davranmıyorlar. Kendine mgtowum diyen ancak götünden anlamış mensupların konuşmalarına kızıp bütüne reddiye vermek ve esasında kırmızı haplı kendi yoluna giden adamları samimi bulmamak yersizdir.

Augustus IV
Guest
Augustus IV

Çok da kızmamak lazım. Arkadaşımız yeni işe başlamış. Günde 8 saat çalışmak alışkın olduğu bir şey değil. Ne diyorduk? Alışkanlıklar zamanla kazandırılır. Eğer birine aniden her şeyi yüklemeye kalkarsak ters tepki verebilir. Şu an spor yapmak külfet gibi geliyor ama ben bunun değişeceğini düşünüyorum. Değişmezse de Mahmut Abi’nin dediği gibi olur.

Heaven
Guest
Heaven

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba erkek adam camiası ve Mahmut Abi. Bloğa girdim ve bu başlığı gördüm ”Ödeyeceğin Bedeli Seç”. Görür görmez içimde bir yerler sızladı. Hali hazırda uzun bir süredir bu konu üzerine kafa yoruyordum. Abi ben, ödeyeceği bedeli zamanında seçememiş ve ödeyememiş, bu sebeple yolun sonunda insanın aklına hayaline sığmayacak ağır bedelleri toplu bir şekilde ödemeye mahkum olmuş bir adamım. Söylediklerin doğru. Çizilebilecek, gidilebilecek sayısız hayat yolları arasında, bedelsiz olanı yok. Bu hayatta acı çekmemek mümkün değil. Ya zamanında o kaçışımızın olmadığı acılarla yüzleşecek, o acıları paşalar gibi çekeceğiz(mümkünse yeneceğiz) ve acıtsa da bu bizi güçlendirecek. Ya… Read more »

Gohome
Guest
Gohome

23 yasindayim. 5-6 kizla direk seks, 20 civarinda kizlada diger turlu cinsel aktivitelerde bulundum.

Okulumun son yili. Okul cok izole bir ortamda oldugu icin disariya cok acilamiyorum. Son zamanlarda gelecek kaygisi vs derken seri atilimlarda bulunmuyorum. Arada hb 6 civari hatunlar kendi geldigi icin sansimi degerlendiriyorum. Merak ettigim sorular ise ;
Bu game olayinin egitim seviyesi yuksek hb 8 hatuna islemesi ile egitim seviyesi dusuk hb 8 hatuna islemesi arasinda fark yaratip yaratmadigi ?
Fizigi oldum olasi duzgun olan bir tipim. Sporum eksik olmaz. Onceden hatun konularinda daha basarili olabiliyorken suan daha sikinti yasamamin sebepleri neler olabilir ?

bahoman
Guest
bahoman

Selam tipimi 10 üzerinden 3.5 yorumladılar Mahmut. İncellerin yaptığı puanlama sence doğru mudur? Çenenin küçük ve geride olması gibi şeylere bakıyorlar.

BenLark
Guest
BenLark

Ameliyatla ileri alabilirsin

Rexuras
Guest
Rexuras

Gerçek çene profili,üst çenenin alt çeneyi içine alamasıdır ve doğru kapanıştır.alt çenenin öne çıktığı her ilerleme;
Klas 1
Klas 2
Klas 3
Bozulmadır.
Fakat Alt çenenin fazla geride ve üt çenenin dar olması kuş profilidir sıkıntıdır.ortodonti tedavisi teşkil eder

augustus iv
Guest
augustus iv

Tipin nasıl bilmiyorum ama insellere yorumlatman kadar kötü olmadığına eminim. Ortalama bir insele beş dakikadan fazla tahammül edemiyorum, ne düşündüklerinin ne önemi var.

bahoman
Guest
bahoman

Tipim berbat bebeksi kusurlarımı yazsam say say bitmez. Alfa özellikleri veya pua taktikleriyle ancak 4 hb kız belki yüz verir. (En çirkin kızlar bile ilgi ve mesaj yağmuruna tutuluyor.)

Çevirmen Hoca
Member

Zaten ben alfa değilim. Alfa kişi değildir zaten, kafa yapısıdır. Ama sen kalkıp da çirkinim ya kızlar reddeder diye yürüyemezsen evet kızları eleme zahmetinden kurtaran bir betasın. Aslında sen beta değilsin zihniyetin öyle.

Ayrıca tipim boktan kimse bakmaz diye buraya ağlamaya gelenlere kendini geliştirdin mi diye sormadan hiçbir cevap vermemek lazım. Saçını tipine uygun kestirdin mi? Kıza yürürken kıyafetin nasıl? Vücut dilin ne durumda? Kilo veya aşırı zayıflık sorunun varsa düzeltmeye çalıştın mı?

Hiçbir şey yapmadan iki satır okuyup kızları sikecem diye beklerseniz daha çok beklersiniz.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Çoğu zaman yanlış yapıyorum. Doğrusunu bilmediğimden değil yanlışı daha cazip geldiğinden.
Ya da ödeyeceğim bedeli bilemediğimden.

Hata yaparken bile hata yapıyorum. Hatalarımdan ders çıkarırken de hata yaparım. Oo hata mı alırım bi dal.
Ödeyeceğim bedeli bilemediğimden.

Bu yüzden
Biri konuşmamız lazım dediğinde daha önce yediğim boklar gözümün önünden film şeridi gibi geçiyor.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Ben her ne kadar başaramasamda siz; niye sorusunu kendinize isyan etmek için değil, cevap almak için sorun.

Heaven
Guest
Heaven

”ve çoğu okumuş erkekte o maskülenite yok.”

Harbi neden böyle.

BedelÖdedim
Guest
BedelÖdedim

Da as

Sedat
Guest
Sedat

Ben daha önce konuşmamdan dolayı çok dalga geçildi bazen bir ortama girdiğimde hiç konuşmuyorum bunun bedelini ödedim ama hala insanlarla hiç muhabbet edesim gelmiyor ettiğim zamansa gene dalga geçiliyor

Messiah
Guest
Messiah

Mgtow neden böyle yorumlanmış çözemedim. Mgtow aslında şahsi fikrim olarak enerjini dengeli kullanmak ve evlilik/uzun ilişki konusuna mesafeli olmak. Mgtow yoluna girdin diye spor yapmamak, kendini geliştirmemek,hayattan keyif almamak tamamen saçmalık. Hala mavi haplı olduğunuzu gösteriyor. Sporu da, kendini geliştirmeyi de, hayattan keyif almayı da kendin için yapacaksin. Kadınlar için değil. Zaten kız kaldırmak için spor yapiyorsan sürekliliğin olmaz. Tek gecelikleri kovalamak, iki üç kızla aynı anda temasa girmek, başarısız denemeleri kafaya takmamak, kadınların hepsinin aynı olduğunu bilip ona göre hareket etmek esas olayimiz olmalı. Yoksa ben mgtowum yatayım uyuyayım derseniz bu tamamen beta kafasidir. Kendin için yapacaksin ne yapacaksan… Read more »

chief41
Guest
chief41

Skeptico ekşide yazarken kırmızı hapı almıştım. Kendimi sıfırdan inşa ederken çok acı çektim. Yönetilmekten hiç hoşlanmadığım için ailemle değil yalnız yaşıyorum. Alçakgönüllü biri değilim. Elektrik mühendisiyim. 27 yaşındayım. Kocaeli’de bir firmada bakım/onarım şefi olarak çalışıyorum, işim stresli. Haftada üç gün spor salonuna gidiyorum ve hayatımda 3 kadın var. Nadiren viski içiyorum(the famous grouse). 1 yıldır farklı kadınlarla tanışmıyorum, Zaman ve enerji bulamıyorum kendimde. Bazen yorgun uyandığım oluyor. Bazen zihin yorgunluğu da yaşıyorum. Psikoloji mevzularında çok bilgili olduğunuza inanıyorum. Yaşadığım yorgunluk ve zaman kıtlığı konusunda kendi fikrim olmakla birlikte sizin de değerli fikirlerinizi merak etmekteyim. Teşekkür ederim.

electricall
Guest
electricall

Mahmut Bey, iş hayatında 6günx10saat+ulaşım çalışma düzeninde, bilgi ve deneyim kazanmak için 1 yıl boyunca sosyal hayattan tamamen vazgeçilir mi?

Zamanı kurcalayan adam
Guest
Zamanı kurcalayan adam

Şu MGTOW zırvasının tepeden tırnağa,baştan ayağa saçmalık olduğunu belirterek yazıya başlıyayım. Mgtow cular benim gözümde iki çeşittir biri kadınlar konusunda bir b.k becerememiş çareyi kendine dönmekte bulmuş zavallılar,ikincisi ise gerçekten kadınlara doymuş yeter amk kendime döneyim diyen şanslı azınlık ki buna mgtow bile denemez. Yıllarca kadından uzak duran kendini geliştirmeye adayan,din,tarikat,aile törpülemesi nedeni ile uzak duran ben yıllar geçti noldu biliyor musunuz?Evrimsel psikoloji ve doğal gerçeklik yıllar yıllar sonra kadını ister oldum bu seferde oyunu bilmeyen,betanın dibi,iyi ve efendi çocuk modu ile kaybettim. Mgtow saçmalığına kapılıp kadınlardan uzak durmayın doğal süreç size öyle bir tokat atıyor ki aklınız çıkıyor haberiniz… Read more »