Vaka Çalışması – Engelleme ve terk etmeyle cezalandıran sevgili, çerçeve vs

Genç olduğunu tahmin ettiğim bir arkadaş Eski sevgiliyi geri kazanma yazısına yazıp sormuş:

Mahmut abi merhaba

Korona yuzunden memleketlerimize döndükten beri, kız arkadaşımla sanal takılmak zorunda kaldık. 2 hafta önce ilgisiz olduğum için gün icinde bana cevap vermemeye başladı, ben de 2 saat içinde 3-4 kere ulaşmaya çalıştım, çünkü haklıydı.

Ulaşamamanın bir nedeni varmış, aşağıda yazmışsın. 2 saat içinde 3 – 4 kere ulaşmaya çalışman hata. Kızın kafasındakini onaylamışsın ve peşine düşmüşsün. AMA hayati bir hata değil.

Cevap vermeyince umursamadım.

Eh umursamamaktan başka yapabileceğin pek bir şey yok.

Birkaç saat geçtikten sonra büyük bir trip yedim. İlgisizlikle suçladı beni.

Küçük bir olayı büyütmüş. Peşinden koşmaya alıştırmışsın. Bu tripler ile iş çözmeye alıştırmışsın muhtemelen.

Gün içinde sıkıntılar yasadigimdan ulaşamadığımı, ulaşmak istediğimde de reddedildigimi söyleyip, ben de onu ilgisizlikle sucladim.

BAM! Çerçeve 101 dersine gelin.

Arkadaşlar, çerçeve kavramını pek anlamıyorsunuz, size anlatmam için iyi bir fırsat bu! Yazılı sorularda bu örnek az çok karşıma çıkıyordu ama yaptığım konuşmalarda çokça rastladığım bir olay olduğundan bu konuda ne zamandır yazmayı planlıyordum.

Kıza no contact yaparken bile kız size ulaştığında soğukkanlı, neşeli ve kibar olun derken bazıları bunu yumuşaklık sanıyor ama aslen ERKEK OLUN diyorum. Sizin erkek olarak çerçeveniz soğukkanlı, neşeli, ilişkide eğlencesine bakan (kızla eğlenen ya da gönül eğlendiren anlamında değil ilişkiden zevk alan ve kıza da aldıran anlamında) olmalı.

Neden?

İki kutupluluk sağlıklı bir ilişkinin çekirdeğidir. Bir kadın, kaprisleri, istekleri ve sürekli değişen ruh hali ile sizin üzerinizden geçmeyi istemez. Kadının duyguları kasırga, ruhu ise kundakçıdır. Kendinizi onun fırtınalarına karşı duran bir kale duvarı gibi düşünün. Güçlü rüzgarlar ve en kötü dürtülerinin yarattığı fırtınalar karşısında tutunabileceği bir kaya aradığında, orada siz olmalısınız … güçlü, sağlam, sarsılmaz ve yerinden oynamayan.

IV. Onun kuralları ile oynamaAmcığın 16 Buyruğu (Rossie’nin espri anlayışı sağolsun yazının ismi çok talihsiz ama bu yazı, sitedeki ve kırmızı hap camiasındaki en önemli uzun süreli ilişki metnidir).

Kız seni ilgisizlikle suçlamış. Sen de pat diye onu. Bu tür bir yanıt genelde bana “abi bak çerçeveyi korudum” havasında anlatılıyor. Çerçeveyi korumayı pısırık olmamak sanıyorsunuz. Bu tür bir tepkiyi cool bir şey algılıyorsunuz!

Sen burda KIZIN ÇERÇEVESİNE girmişsin. ERKEK ADAM kızın çerçevesine girmez kendi çerçevesini korur. İlk tepkisi “bebeğim ne alakası var, bla bla … kızınca çok güzel oluyorsun ısırırım ben seni” modundadır. Çok ilginçtir, ERKEK ADAMın ya da PİÇİN bu erkek davranışları, katı ve kırılgan iyi çocuklara palyaçoluk olarak görünür ama adamın tek yaptığı kendi çerçevesini bozup kızın tribal çerçevesine girmemek. Katı ve kırılgan olmayı cool sanan iyi çocuk ise pat diye kızın çerçevesine giriyor!

Kadınlar ilişkide küçük bir sorunu alıp büyütmeye eğilimlidir. Uzun süreli ilişki konusunda tecrübeli erkekler büyütülen bu sorunu alıp küçültürler. – Corey Wayne How to be a 3% Men

Artı kız sana feminen bir bana ilgi göster yakarışı atıyor, erkek olarak senin vereceğin en akıllıca tepki feminen bir bana ilgi göster yakarışı mı olmalı? Bunu iyi düşünün.

Eğer böyle davranırsanız, yani kadının çerçevesine girmez, onun yönlendirdiği yere gitmek yerine kendiniz kızın elinden tutup sorunu küçültmeye yönelirseniz (dominant olmak olarak da bilinen şekilde davranırsanız) genellikle hem sorun küçülür, hem sizin soğukkanlı ve neşeli haliniz kıza da bulaşır, hem de kadın sizi kolay kolay yönlendiremeyeceğini anlar ve bunu daha az dener (shit test azalır).

MASKÜLEN davranmak, rahat ama aynı zamanda kendinden emin ve dominant davranmaktır ve çevrenizde olan şeylere duygusal tepkiler vermemektir. – Michael W. İlişki Sihirbazı – Kadınlarla Başarının Sırları

Karşılık olarak beni suçlamaya devam edince, iyi geceler deyip son mesajimi attım.

Kavgaya girmemişsin bu güzel ama iyi geceler demek yerine “bak ben bu konuda seninle kavga etmeyeceğim, sana neden aramadığımı anlattım. Kızgınlığın geçip de kavga etmek yerine konuşmak istediğinde konuşuruz” demen daha doğruydu. Zira sorunu küçültmekten çok kızı umursamamışsın. Bu sorunu büyütür.

2 gün sonra yine mesaj attı, yolun açık olsun gibisinden. Yine cevaplamayinca, engel yedim.

Bence kızı umursamamanın üstüne hiç aramaman da gereksiz. Kızı arayabilirdin. Hiçbir şey olmamış gibi. Ha yine trip attı, suçlamaya başladı konuşmayı uzatmazdın ve o zaman bir daha aramaz onun aramasını beklerdin.

Yine de terk etmek aşırı tepki. Gerçi birazdan aslen neden böyle davrandığını anlayacağız ama senin yanlış zamandaki umursamaz tavrın da (olayı kabul edip kavgayı kesmek yerine iyi geceler deyip kestirip atman) olayı büyütmüş.

Ayrıca kız sana ayrılalım demiş, sen de (sonradan yazdıklarından anladığım kadarıyla ayrılmak istememene rağmen) sessiz kalarak “olur ayrılalım” demişsin. O da muhtemelen zaten dünden razı olduğunu görünce engellemiş. İki bebek gibi davrandığınıza göre yaşlar da küçük sanırım.

Zaten engelleyecegini biliyordum, çünkü daha önce ufak tefek şeylerden hemen iletişimi kesip engelliyordu.

Hımm bak bu kötü. Bu davranış kırmızı alarm. Bu kız pek kız arkadaş materyali değil. Ufak tefek şeyleri engelleme, terk etmeyle cezalandıran, kendine güveni olmayan, yetersizlik hissinde boğulan bir insan. Normalde bu kızla ilişkiye girmemen ya da ilişkiden çoktan çıkman lazımdı. Bu tür insanlarla uzun süreli ilişki yürütmek çok zordur. Muhtaç değilsen pek girilecek iş değil.

Bir kere dalga geçtim diye engelledi (Comfort test olduğunu düşündüm).

Evet bu anormal bir davranış.

Bir kere de başkasıyla flortlesirken yakalandım.

Bu ufak tefek bir hata değil ama engellemek yine anormal bir davranış.

Genelde suçlu ben olduğum için gönlünü alıyordum.

Kendini suçlu bulmaya aşırı meyillisin. Bu nedenle bu olayın anormal bir davranış olduğunu pek göremiyorsun.

Ben de fırsat bu fırsat deyip, bu engelleme işinden vazgecsin diye iletişimi kestim. Pişman olup geri dönünce bu engelleme işinin ne kadar çocukça olduğundan bahsetmeyi planlıyorum.

3-4 yerden engel atıp, twitterdan atmamis. Oradan da niye engellemedigini biliyorum, çünkü oradan ulaşıp özür dilememi bekliyor.

14-15 gündür iletişim yok ama bu süreçte Twitterdan ilk başta pişman olacaksın tarzı şeyler paylaşıyordu, sonra kızgın paylaşımlar falan. Son zamanlarda ne olur dön affettim tarzı paylaşımlar yapıyor. En sonunda istediğime biraz yaklaştım, ben başkalarına karşı ilgisizim, seninle ne kadar ilgilendigimi tahmin edemezsin tarzı bişey paylaşmış. O beni ilgisizlikle suçlarken, ben de onu ilgisizlikle suçlamıştım, o yüzden sonuca yaklastigimi düşünüyorum.

Seni terk etmiş. Üstüne engellemiş. Twitterından takipten çıkıp twitterına bakmaman gerekirdi. Kızı sosyal medyadan takip etme. No Contact sadece aramamaktan ibaret değil, gerçekten hiçbir şey yapmamaktır. Sosyal medyadan takip edip kızı geride bırakmıyorsan no contact yapmıyorsun demektir.

O beni ilgisizlikle suçlarken, ben de onu ilgisizlikle suçlamıştım, o yüzden sonuca yaklastigimi düşünüyorum.

Tabi bu arada ben herhangi bişey paylaştığım zaman, karşılık olarak bana laf sokan biseyler paylaşıyor. Hâlâ oradan iletişim hâlinde olduğumuzu sanıyor.

Hayır o iletişim halinde olduğunuzu sanmıyor, sen iletişim halinde olmadığınız imajı çizerek iletişim halinde olmadığınızı sanıyorsun. Burada gerçeklikle bağı kopuk olan sensin. Kızın sana istediği mesajı atacağı kanal açık, sana iletişip duruyor. Twitterına bakmasan ve takipten çıkarsan o zaman iletişim halinde olmazdınız.

Sormak istediğim şey tüm bunlara rağmen arkadaşlarımla, ölsem ilk adımı ben atmam diye haber yolluyor. İlk adımı benden bekliyor.

Normal. Sudan sebeple seni terk etmiş ve terk etme sebebi seni hizaya getirmek, cezalandırmak, boyun eğdirmek. Bir açıdan tabii bu iyi bir haber gibi zira kızın aslında ayrılmak istediği falan yok ama aslen kötü bir haber zira yukarıda yazdığım gibi bu tür ağır manipülasyonlara başvuran kızlarla ilişki yürütülmez. Yürüttükçe boyun eğersin, 2 – 3 seneye kızın – ağır konuşacağım – yavru köpeği olursun. O seni terk etmezse diyeceğim ama böyle ağır yetersizlik hissi olan hatunlar da kolay terk edemezler. Zırt pırt “terk etmelerine” rağmen 😀

Kendince Twitter’dan iletişim içinde olduğumuzu sandığı için …

Tekrar söylüyorum, sen kendince iletişmediğinizi sanıyorsun ama o seni gayet güzel manipüle ediyor. Kendini kandıran sensin.

durum geri dönme sürecini uzatır mı?

Uzatır ama (aması aşağıda) … Bir kadın seni terk ettiğinde onu engellemeyeceksin ama takipten çıkacaksın. Onun sosyal medyasına hiç bakmayacaksın. O zaman iletişimi kesersin. Sen iletişimi kesmemişsin. İletişimi kesmiş imajı çizmeye çalışıyorsun sadece.

Engellediği kanallardan bana ulaşmak zorunda kalmasını istediğim için Twitter hesabımı kapatsam nasıl olur? Tereddüt ediyorum çünkü onun için bu adımı atmayi düşünüyorum, kendim için değil.

Ama kısmına geldik. Bu yazdıklarımdan sonra kızı istiyorsan no contact uygula, al istersen kitabı orada ayrıntısı var da o kitapta da böyle bir kıza bye bye demen gerektiği yazıyor, başından söyleyeyim.

Yaklaşık 7 ay önce flortlesmeye basladik. 3-4 ay flortlesme sürdü, çok uzun olduğunu biliyorum …

Evet çok uzun, çok peşinden koşmuşsun. Hele bir de tek bu kızın peşinde koştuysan ilişkiye girdiğin andan itibaren güç dengesi aleyhindedir.

ama her girisimimi sen beni uzersin diye reddetti.

Seni pohpohlamış, sen pek bu kızı üzebilecek biri değilsin.

Bı şekilde bazı şeyleri ispatlayinca, öyle sevgili olabildik.

Bu muhtemelen kendimi iğdiş edince sevgili olabildik anlamına geliyor. Ayrıca olabildik dediğine göre bayağı da “ödül” kızın peşinde koşmuşsun.

Kendisi çok inatçı, inadını hala kirabildigimi düşünmüyorum …

Peki eski sevgiliniz inatçı biriyse?

  1. Ne kadar inatçı olursa olsun sizi yeterince özlediyse size ulaşacaktır.
  2. Eğer sizi özlemesine ve hatta belki sevmesine rağmen size ulaşmıyorsa, bu insanı hayatınızda istemenizin nedeni ne? Bunu kendinize neden yapasınız ki? Siz sevilmeyi hakediyorsunuz ve bu insan size hakettiğiniz şeyi verebilecek kapasitede değil. Bu insanın hayatınızda olması sağlıklı bir şey değil.

Eski Sevgili Nasıl Geri Döner? İletişimi Kes Kuralı

ne yapmalıyım?

Anladığım kadarıyla sen bu soruyu nasıl geri döner diye soruyorsun ama yapman gereken şey bu kızı geri döndürmek değil bırakmak. Kendinden çok taviz vererek ilişkiye girmişsin, kız karın ağrısı, engelleme/terk etme yani cezalandırma ile seni hizada tutuyor, ilişkiniz de zayıf (alt tarafı işin var diye aramadın üstüne bir kavga olunca terk ediyor) vs. İnadını kırmayı falan boşver kendine başka kız bul. Benden sana abi tavsiyesi.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

91
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
25 Comment threads
66 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
34 Comment authors
Nightingalezhu loeBaykuş AbiOrhanRedd Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
GreenCrow
Guest
GreenCrow

Aslında engellemek – terk etmek bir kenara, herhangi bir şekilde sizi seçim yapmaya zorlayan herhangi birinin, sizinle ilgili iyi şeyler düşünmediğine eminim. Sürekli engel açıp-kaldıran bir kızın da duygusal zekası ve psikolojisi pek iyi değildir. Kadınlardaki manyaklık, aslında duygularını kontrol edemedikleri için değişen ruh halleriyle doğrudan ilgili. Tipik Türk evliliklerindeki gibi ödül-ceza sistemine benzer bir ilişki şekli. Aklı olan kaçar.

Misafir 90
Guest
Misafir 90

Mahmut abi selamlar..Bugün kız arkadasimla siyaset yuzunden tartıştık.Daha oncede olmustu,ben uyarmistim benimle siyaset konusma diye.Laf lafı açtı siyasete getirdi konuyu bana saldrr sekilde biraz da ileri giderek konustu.Ben de soylediklerini curuttum asıl senin oy verdgn adam serefsiz vs dedim.Kalkalım simdi bu da son görusmemiz olsun dedi.Bu masadan kalkarsan geri donemezsin dedim.cekti gitti.Daha once de 1 2 kez baska tartismalarimizda(siyaset değil rutin)kalkip gitmisti ben de arkasindan gidip yatstrmistim.Tepki vermedim evime döndüm o da tek gitti.1 senedir beraberiz.İnstagramdan ekliyiz abi halen bir hamle yapmamış.Eskiden 1 2 kez ayrilmistik hemen engellerdi vs.Kalkıp gitmesi terbiyesizlik.Hakaret yok bagrma yok kendisi baslatmis.Ararsa konusurum aramazsa biter.Ne önerirsin… Read more »

Prince
Guest
Prince

Kız beni borsaya çok ilgiliyim tüm vaktimi borsayla geçiriyorum diye beni terk etti , şimdi o gidince bende borsaya olan ilgimi kaybettim 😂

Geralt
Guest
Geralt

Abi kıza fuck bodym var diye şaka yaptım enegelledi sonra yaptığı hareketin kabul edilemez olduğunu söyledim haklısın dedi sence kırmızı alarm mı bu yoksa ben abarttım mı biraz kaldırdı zaten engeli hemen

Zombi
Guest
Zombi

Mahmut abi yaklaşık FWB ( karşılıklı sevgi olduğunu düşünüyorum) diyebileceğim kişi son birkaç gündür hayli geç yazdı. 43 saat olsun 18 saat olsun. Hmm yazıp çıkıyor mesela, yer yer trip atıyor gibi hissettim. Ben de yer yer aynı hızda yazmaya çalıştım, herhangi bir sorun çıkarmadım. Ki daha öncesinde biraz geciksem kendisi üzüldüğünü belirten davranışlarda bulunurdu. Davranışını tekrarlayınca sordum “neyin var durgun gibisin, yapabileceğim bir şey var mı ? “Yoo, niye öyle düşündün sağol diyip, kendisi muhabbet başlattı. Ertesi gün, arayıp konuştum işe girdim yanına geliyorum buluşalım; olur yemek yiceğimiz yere bakayım falan dedi, şakalaştık. Ertesi gün tekrar bi 24 saat… Read more »

Redd
Guest
Redd

Merhaba sayın hocam, ikinci buluşma için günü saati ayarladık ancak o vakite kadar tekrardan iletişim kurmadım, sonrasında ben seni rahatsız ediyorum gibisinden bir mesaj atarak whatsapptan engel koymuş, bende kendisine normal bir mesaj ile durumu açıkladım ve müsait ise kendisi ile görüşebileceğimi , bulusabileceğimi söyledim.
Şimdi bu yapılan cezalandirmami yada kırmızı alarm filan mı, ne yapmamı önerirsiniz hocam?

Orhan
Guest

Mahmut abi kız reglime giriyorum bu hafta sinirlenip engellersem seni şaşma dedi ve bı konu geçti aramızda tartışma tarzı değil engelledi ve ertesi gün yazdı nasıl bir yaklaşımda bulunmaliyim abi lütfen yardımcı ol.

Baykuş Abi
Guest
Baykuş Abi

Mahmut abi peki bu durumda ki gibi ilişki başında, ortasında yada sonunda belli bir dönem erkek tarafının fazla yatırım yapmış olması/oneitis yapması o kızı terk etmeyi mi gerektirir. Yoksa duruşumuzu veya hareketlerimizi düzelterek insanları yola getirebilir miyiz?

zhu loe
Guest
zhu loe

bi hatunla 7-8 aydir birlikteydik. oncesinde tabakti ve diger tabaktan haberi vardi. onun daha cok istemesiyle iliskimiz sevgililik / tek eslilik pozisyonuna geldi. normalde cok istekli degildim. cunku uyumlu olduguzu dusunmuyorum ama seks ve eglence guzel diye bi deneyelim bakalim dedim kendime. gecen ay fazla acik giyindigini dusundugum icin bunu ifade ettim ve iliskide ya ben seni seviyorum ama sevgililik tarafinda degilim. eglencemize bakalim deyip rutbe dusurdum. kiz da cok esli olursan ben uzulurum vs diyip istemedi tabi. ben de sen bilirsin kararin degisirse ara dedim ve no contacta gectim. bu sirada da hayatim baya yogun yeni is yeni ev… Read more »

Nightingale
Guest
Nightingale

Mahmut abi merhaba katıl üyenizim 2 aydır sürmekte olan ilişkim var, ilişkimin ilk zamanlarında kız arkadaşım çerçeveme uyum sağlıyor istediklerimi hoşuna gitmese dahi yapıyor ilgimi çekmeye çalışıyordu 2.gün hiç bir sebep yokken soğuk davranmaya başladı ve ben görmezden geldim 3. gün sebebini sorduğumda bir sebebi olmadığını söyledi bende görmezden gelmeye başlayıp no contact uyguladım çünkü bana soğuk yapan bir kadının peşinden koşmak çok aklı selim bir fikir gibi gözükmedi. 3. gün boyunca konuşmadım kendisiyle bir iki defa yoklama mesajı attı ama konuşmayı kendiside devam ettirmedi 4.gün ben yazdım biraz konuştuk ve beni suçlu durumuna düşürmeye başladı aynı zamanda kıskandırmak için… Read more »