The red pill nedir?

The Red Pill nedir diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda son zamanlarda sıkça kullanılan the red pill (kırmızı hap), blue pill (mavi hap) ve purple pill (mor hap) havramlarını açıklayacağız.

The Red Pill, en kısa tabiri ile erkeklerin kendilerine pompalanan kadın – merkezli kültürel beyin yıkamanın (erkeğin doğasına ve çıkarına aykırı ruh ikizi kadın kavramı başta olmak üzere erkekleri kadınların kapı paspası yapmaya kadar götüren türlü propagandalar) farkına varması ve buna baş kaldırmasıdır. Hareketi 2000’li yılların başında farkeden bu yazının yazarının gözlemlerine göre kökleri 90ların sonu, 2000lerin başı gibi patlayan PUA (Pick Up Artist) camiasında olsa da hareket 2000lerin ortalarından itibaren SoSuave gibi forumlarda PUAların aksine daha teorik – politik bir seviyeye geçti.

The Red Pill ismi ise The Matrix filminden geliyor. Filmin ana karakteri Neo’yu Matrix’ten (yapay zekalı makineler insanları pil olarak kullanırken onların sanki 1999 yılında yaşıyormuş sanmalarını sağlayan kollektif yapay gerçeklik programı) kurtarmak üzere Morpheus’un uzattığı kırmızı hap (red pill) ve mavi hap (blue pill) gönderme. Neo kırmızı hapı seçerse, Matrix’ten çıkarılacak, mavi hapı seçerse Matrix’te kalmaya devam edecek.

Burada Matrix, özellikle 3. dalga feminizmin etkisi ile ortaya çıkan kadın-merkezli kültür. The Red Pill’e göre 1. ve 2. dalga feminizmin aksine 3. dalga feminizm kadınlara eşitlik değil kadın egemenliği peşinde ve özellikle Batı Avrupa’da bunu neredeyse tamamen başarmak üzere. 3. dalga feminizm militanları (günümüz feministleri) artık herhangi bir sorumluluk olmadan güç peşindeler :

” feministler eşitlik istediklerini idda ediyorlar ama asıl istedikleri sorumluluğu olmayan güç. cinsiyet dengesinin bozulmasına yol açacak şekilde, kadının ve erkeğin ayrıcalıklarını tek tarafa vermek istiyorlar. kadın olmanın ayrıcalıklarının ( ekonomik açıdan kendilerine sunulmuş imkanlar, güzelliklerine dayalı fırsatlar yakalama ve fiziksel zarar görmemeye dayalı ayrıcalıklar) yanı sıra erkeklerinki gibi( otorite, kariyer sahibi olmak için saygınlık, dış görünüşünden dolayı sert bir şekilde yargılanmamak vb. ) hem pragmatik hem de gerçekçi olmayan ayrıcalıklar istiyorlar. biyolojik dayanağı reddederek, bunun bir sosyal inşa olduğunu, eşit olmadığımızı görmezden geliyorlar.”[1]

[1] – RedPill Antibiyotik Nükleer Bombası

Kırmızı Hap Türkiye’de ise Ayrılık Acısı ve Erkek Adam gibi bazı sitelerde toplanmaya başladı.

Feminist dalganın beyinlerini yıkadığı erkekler (özellikle genç kuşak olan 1984 sonrası doğan millenialların tamamı) The Red Pill Camiasında Mavi Haplı (blue pill) olarak anılır. Blue Pill erkekler :

1 – Kadınların elinde oyuncak olmalarının en büyük nedeni olan ruh ikizi saçmalığını  (hayatımın kadını olarak da bilinen saçmalık) gönülden benimsemişlerdir.

2 – Psikolojik olarak iğdiş edilmişlerdir.

3 – Hayatları genellikle 20lerinde ellerinde çiçekler kadınların kapısında, yörüngesinde sırılsıklam beklemekle, 30larında ise cinsel pazar değeri kavramından bir haber şekilde bu eskiden kendilerinin yüzüne bakmayan hatunlardan biri artık “zamanı geldiği için” birden kendisinin farkına varınca, o kadının can simidi olarak evlenir. Bu can simidi kardeşimiz bu  kadınla bu şekilde evlendiğinde, kendilerini feda etmeye programlı olduklarından onun ve çocukların isteklerini tatmin ederek emekliliğine kadar posası çıkmış şekilde yaşar.

Hareket daha ismini almadan redpill’e fişten çekme (unplugging) ve bluepill durumuna da fişe takılı olma (plugged) denirdi. Bu da yine The Matrix filminde, Matrix kölelerinin bir sürü fişle Matrixe bağlı olmalarına gönderme idi.

Redpill ve bluepill’in yanında bir de purple pill kavramı vardır. Purple pill, redpill kavramının farkında olan ama henüz bluepill tarzı hayallerden (ruh ikizi, Disney masalı tadında ömür boyu aşk, hayatımın kadını, vs.) vazgeçemeyen insanlar için kullanılır. Purple Pill kişileri genelde redpill tekniklerini alıp bunları kullanarak blue pill yaşamaya kalkarlar ki (örneğin o eşsiz melek ile bir ömür boyu aşık ve mutlu yaşamak, eski sevgiliyi geri kazanmak(buna kaybetmek denir ama neyse))sonları genelde hüsrandır.

the red pill kadın düşmanı mı?

Redpill öğretisine yeni gelen erkekler genellikle bunu kızgınlık aşamasında yaparlar ve bu nedenle the red pill reddit grubunda ve manosphere’de bir sürü kadın düşmanı görünen yazı bulmanız mümkündür. Fakat öğretinin kendisi kadın düşmanı değildir, düşman olduğu birşey varsa bu muhtemelen 3. dalga feminizmdir.

Red pill camiasının bir alt kolu olan MGTOW’da erkekler kadınlarla uzun süreli ilişkiye tamamen karşı iken birçok redpill erkeği uzun süreli ilişki içinde veya evlidir.

İlişki Sihirbazı – Kadınlarla Başarının Sırları

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

44
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
19 Comment threads
25 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
31 Comment authors
BurakHelioOzanAnonimBuğra Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Fah
Guest
Fah

Selamlar, redpill’i neredeyse tüm Türkiye’nin bildiği zamanlar gelirse ilerde, artık taktikleri işe yarar mı hâlâ? Kızlar buradaki cümleleri bilse ve çoğu erkek kullansa, 2 kere tekliften sonra next kuralı gibi kuralları bilse ne olacak? Bence işe yaramayabilir artık. Çünkü nasıl davranacağımızı çözecekler. Sence redpill’in popülerleştiği bir durum olur mu? Olursa ne olur ne yapmak gerekir? Beni açıkçası geriyor herkesin bilecek olması çünkü ben zaten iyi değilim herkes bilirse daha da geri düşerim. Redpill geleceği hakkında yukarıdaki sorularım konusundaki fikirlerini merak ediyorum.

yılmaz
Guest
yılmaz

Kırmızı hapı yeni okumaya başlayanlarda seninki gibi düşünceler normal, okudukça, anladıkça olayın kız tavlama taktiklerinden çooook daha farklı bir şey olduğunu anlayacaksın.

Bir de örnek olarak verdiğin next kuralını herkes bilse ne farkedecek? Buluşma teklif ettiğin kız, senin ikiden fazla kez buluşma teklif etmeyeceğini bildiğinde nasıl davranırsa bu kural işe yaramamış olacak?

Buğra
Guest
Buğra

Arkadaşın bahsettiği şey tip ve para konusunda yeteri kadar iyi değilim kendimi “game/maskülen erkeksi kişilik” olarak geliştirerek bu açığı kapatmaya çalışıyorum. Güzel kızlara ulaşabilmek konusunda herkes “game/maskülen erkeksi kişilik” konusunda iyi olursa bu sefer diğer erkeklerle rekabet edebilmek için tip ve para dışında seçenek kalmıyor en iyi %20’lik dilime girmek için. Yine partner bulabilirim ama şuan tipi ve parası iyi olan erkeklerin önüne erkeksi kişiliğimle geçebilirken bunu herkes yaparsa geçemem dolayısıyla güzel kızlara ulaşamam.

Anonim
Guest
Anonim

Bir kadın olarak biyolojik dengenin farkındayım ve inkar etmiyorum lakin kabullenemediğim bir kısım var. erkekler biyolojik olarak poliamorik bir yapıya sahip ve redpill bunu da destekliyor olmalı bu durum kadınlarda bambaşka, olacak çocukların bakımı için erkeklere ihtiyaç duyuyorlar ve cinsel ilişki sonrası bağlanmamızı sağlayacak şekilde hormonlar salgılıyoruz, yani redpill görüşüne sahip bir erkek birden fazla kişiyle evlenmeyi talep edebilir. Peki bu durumda kadın ve çocuğu ne olacak birden fazla kadına ve çocuğa bakımı nasıl sağlayacak sizce nasıl bir ilişki sistemi olmalı? Dünya çoğunluğu tek eşli ilişkiler yaşıyor (sadece resmiyette) ve genelde boşanma sebebi evlilik dışı ilişkiler, bu bize gösteriyor ki… Read more »

Ozan
Guest
Ozan

Abi senin gibi bu kadar bilgili nasıl olurum bana bunu açıklar mısın amacım kadın-erkek ilişkisini öğrenmek ve kadınları anlamak

Helio
Guest
Helio

3. Dalga feminist olmadığım, karşımda güçlü bir erkek ama yine de ilgi istediğim halde feminaziymişim, terbiye edilmem gerekiyormuş gibi ağır bir red pill zehirlenmesine maruz bırakılmışım, okudukça farkediyorum. Okuyan erkek arkadaşlar, karşınızdakinin kadın kimliğinden önce sizin gibi bir insan olduğunu unutmayın. Paylaşmak anlaşılmak sevmek sevilmek istiyoruz. En azından bir kısmımız. BİZ DE İNSANIIIIZ